מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזק מויטמין D?תאיר24/05/2013
בטיפת חלב אמרו לי לתת לבן שלי 2 טיפות ויטמין D מהיום שהוא נולד וכך עשיתי במשך 4 חודשים. השבוע מישהו אמר שהכמות היא 400 יח' הגעתי הביתה ומסתבר שבתכשיר שלי בכל טיפה יש 400 יחידות כלומר הבן שלי קיבל במשך 4 חודשים 2 טיפות במקום 1.
האם זה יכול לגרום נזק? מה לעשות? האם להפסיק לתת??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מויטמין D? - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/05/2013תאיר שלום.
המינון איננו רעיל ואינו מזיק.
אין ממה לדאוג.
להמשיך לתת ויטמין D במינון הנכון (2 טיפות של 200, או טיפה אחת של 400).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתמיכל23/05/2013
בני בן כמעט 4 חודשים. מהלך ההריון היה תקין. עבר היפוך חיצוני. טופלתי בריספונד 0.5 מ"ג במהלך ההריון עד כחודש לפני הלידה. הוא נולד במועד, במשקל תקין. התינוק בבריאות טובה. אני מניקה אותו באופן כמעט מלא (לפעמים בקבוק סימילק). הטיפול בריספונד עדיין לא חודש אצלי. אינני מטופלת בתרופות כלל.
לפני כשבוע ריססנו את הבית נגד חרקים והקפדנו על ההוראות לאחר הריסוס בכל הנוגע לתינוק. אלא שמאז, (אינני בטוחה שיש קשר), התינוק פשוט "אדיש", מצוברח כביכול, לא צוחק ובקושי מנדב חצי חיוך. יש לציין שפרט לכך, הכל בסדר, הוא יונק טוב ועושה קקי ופיפי כרגיל.
שני רופאים בדקו אותו בדיקה גופנית ואמרו שהכל בסדר.
אני בכל זאת מודאגת, כי התינוק היה הרבה הרבה יותר עליז ושמח לפני כן וכל שטות הצחיקה אותו.
האם יכול להיות שהוא לא מקבל מספיק ויטמינים מההנקה ? , לאור העובדה שהתזונה שלי לא ממש עשירה ומאוזנת בלשון המעטה.
האם אתם ממליצים על ברור כלשהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/05/2013מיכל שלום.
אני ממליץ על בדיקת רופא.
חשוב שרופא יראה את הילד במצב בו את מתארת שהוא אינו מתנהג טוב.
אינני חושב שיש מקום לבדיקות דם בשלב זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש לקונטניםקרן16/05/2013
שלום. בתי בגיל שנתיים ו-4 חדשים יש לה עיניים בהירות בצבע כחול ואני מודעת שצריך הגנה בפני השמש היינו אצל רופא עיניים על מנת שימליץ על משקפי שמש לגילה.היא לא שיתפה פעולה בבדיקת הראייה ולכן הרופא הציע שלא להרכיב משקפי שמש מאחר ולא עברה את בדיקת הראייה לדעתי כן צריך משקפי שמש על מנת להגן על העיניים הרגישות מה אתם ממליצים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי??????????
קרן22/05/2013שלום רב.
אני מסכים שכדאי להרכיב משקפי שמש, גם אם אין עדיין את המידע על חדות הראיה שלה. בהזדמנות תשלימו בדיקת ראיה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
קרן26/05/2013תודה על היעוץ
אילו משקפיים אופטיים כמובן מומלץ לגילאים האלה (של 2 ו- 5 חדשים) ?
תודה
קורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפי שמש לקונטנים - תגובה
ד''ר אבישי קרן25/05/2013שלום רב.
אני מסכים שכדאי להרכיב משקפי שמש, גם אם אין עדיין את המידע על חדות הראיה שלה. בהזדמנות תשלימו בדיקת ראיה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה קונים משקפי שמש לגילאי 2.5 ?
קרן11/06/2013אני מחיפה,אשמח לדעת איפה מומלץ לקנות משקפי שמש לגילאי 2+
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה קונים משקפי שמש לגילאי 2.5 ? - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/06/2013קרן שלום.
אינני יודע.
אולי כדאי לחפש בגוגל "משקפי שמש לילדים".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום חוזרמריה16/05/2013
שלום
לבת שלי (בת שנה וארבעה חודשים) עולה חום כל יום-יומיים. לדוגמא שבוע אחרון: יום שישי - עלה חום בערב (מדידה בפי הטבעת 38.7). בשבת חום נע סביב 39. בראשון - שוב חום בבוקר בסביבות 38.6 (מדידה כנ"ל). בשני בבוקר - בסדר, בצהריים - שוב חום בסביבות 38.6 . ביום שלישי בבוקר - בסדר. בערב 38.6, בלילה 40.6. רביעי - הכל בסדר. חמישי (היום) בבוקר - בסדר. בצהריים - שוב חום 38.6.
מה קורה? אילו בדיקות כדאי לעשות? רופא שלנו תמיד בודקת את הגרון, אוזניים, ריאות. על פניו הכל נראה תקין. אז מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום חוזר - תגובה
ד''ר אבישי קרן23/05/2013מריה שלום.
יש צורך בבדיקת רופא לחפש סיבה מדוע יש חום. אם אין ממצאים בבדיקה פיזיקלית, יש מקום לבצע חיפוש בבדיקות מעבדה, כדוגמת בדיקות דם (ספירת דם), בדיקת שתן וצילום חזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהמנגיומה אצל תינוקותדסי08/05/2013
הי, האם מישהו עבר עם הילד שלו טיפול בהמנגיומה בגיל הינקות באזור הפנים? דר בן אמיתי משניידר ממליץ על טיפול בדרלין/ פרופנול.. אשמח לשמוע פרטים. תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בעיות קשות עם תינוקת פצפונת בת שבועאלה07/05/2013
מבקשת את עצתכם בבקשה,
יש לנו תינוקת קטנטנה בת שבוע
נולדה באופן רגיל, 3 קילו
נראה כי היא סובלת מגזים מאוד- משעה 3 עד 12 בלילה ב-3 ימים האחרונים מתפתלת מכאבים, בוכה וצורחת בחוזקה וכמובן משחררת גזים
כמו כן נראה שהיא רעבה תמיד- שמה אגרופים בפה, מוצצת אצבע, ומראה תסמיני רעב חזקים
היא ניזונה מסימילאק קומפורט עם אוונט פטמה הכי קטנה- ועדיין בולעת את האוכל במהירות רבה וכאילו נשארת רעבה אחר כך- אני נותנת לה כל 3 שעות 60, אם כי לפעמים זה יוצר פחות מ-3 שעות כי הילדה פשוט נראית מורעבת
בעריסה היא מתפתלת כל הזמן ונראה כאילו משהו מפריע לה וכואב לה מאוד כמו גם עושה תנועות עם הפה כאילו משהו מגעיל אותה כל הזמן
אנחנו חסרי אונים!
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשות עם תינוקת פצפונת בת שבוע - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/05/2013ליאת שלום.
נראה שהתינוקת סובלת מקוליק. הטיפול הוא ע"י מסאג'ים לבטן, קיפול רגליה אל עבר הבטן. יש הממליצים על טיפול בתרופות כדוגמת סימיקול, ויש המנסים לההחליף כלכלה לנוטרמיגן.
כל האופציות טובות.
אני אישית אוהב להתמיד עם המסאגים ולדעת שזה עובר!
בהצלחה ומזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות אצל תינוקת בת חודשייםאמא יקרה07/05/2013
שלום בתי בת החודשיים ושלושה שבועות כבר מאז שנולדה מנוזלת מאווד ברמות שזה מפריע בנשימה. היינו אצל הרופאה והיא אמרה שזה כנראה מולד והדרך היחידה לחסל את זה זה אנטיביוטיקה. נתנה מרשם לאזניל ומשחה לאף וזה כאמור היום החמישי ולא נראה שיפור בנוסף לכך ביומיים האחרונים החלה צרידות בקולה גם בקולות קטנים שהיא עושה וגם בבכי ונראה שזה מחמיר. לא יודעת אם זה קשור אבל היה לה גם בשבוע האחרון פטריה בפה ונתתי לה דקטרין וזה כמעט עבר לחלוטין בכל אופן..מה לעשות? יש רק מחר רופאה האם זה דחוף לפנות היום לבדיקה? אשמח לתשובה מהר אני דואגת מאוד. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות אצל תינוקת בת חודשיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/05/2013אמא יקרה שלום.
נשמע לי תמוה טיפול באזניל בשל צרידות.
ממליץ על מי מלח לאף / אינהלציות של מי מלח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה באזור החזה בלבדשירה05/05/2013
בתי בת כשנה וחמישה חודשים..ביומיים האחרונים שמתי לב לפריחה שמתמקדת אצלה באזור העורף והחזה בלבד..מדובר בפצעונים קטנים והיא מגרדת את האזור בחוזקה ואף פוצעת את עצמה..לא נתתי לה פרי חדש וגם לא החלפתי לה סבון..האם יתכן שמדובר בפריחה ממזג האויר? או אולי אדמת? (לא היה לה חום).
מרחתי לה קצת טלק על האזור ורציתי לדעת אם ניתן להקל עליה גם בדרכים אחרות והאם לקבוע לה תור לרופא?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה באזור החזה בלבד - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/05/2013שירה שלום.
פריחות - יש לראות.
זה נשמע שהפריחה מתאימה לזיעה וגירוי עורי שאינו מסוכן. בכל מקרה - אי אפשר לתת יעוץ על פריחה בלי לראות אותה.
נא לפנות לרופא הילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן אפורהאגם05/05/2013
לבת שלי בת חצי שנה בקעו שתי שיניים, אחת מהן אפורה. מדוע זה נגרם? האם מדובר במצב הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן אפורה - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/05/2013אגם שלום
אני מציע להפנות שאלה זו לרופא שיניים.
האם נחבלה בשן זו?
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלושה חודשים לא מפסיקה לשהקריקי05/05/2013
שלום רב
ביתי בת 3 חודשים, אוכלת יפה תחליף חלב
בחודש וחצי הראשון שיהקה המון והבנתי שזה נורמלי ובאמת השתפר מאוד
בימים האחרונים חזרה לשהק. משהקת ממש אחרי כל ארוחה ונראה שלא נוח לה..
האם זה נורמלי או מצריך בדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלושה חודשים לא מפסיקה לשהק - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/05/2013מאי שלום.
נשמע נורמלי.
בכל מקרה, כדאי לפנות לבדיקת רופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעי מעייםיעל אפפלדורפר05/05/2013
ביתי בת השנה ושבעה חודשים נדבקה בתולעי מעיים כעין חוטים לבנים, הם ניתן לתת וורמקס בגיל זה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעי מעיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/05/2013עניתי. אפשרי טיפול. במסמך המצרף לתרופה מצויין מגיל שנתיים .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעי מכייםיעל אפפלדורפר05/05/2013
ביתי בת השנה ושבעה חודשים נדבקה בתולעי מעיים כעין חוטים לבנים, הם ניתן לתת וורמקס בגיל זה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעי מכיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/05/2013יעל שלום.
רשום על התרופה שמותר מגיל שנתיים. בפועל, רוב הרופאים שאני מכיר נותנים זאת גם לפני, ללא כל סיבוך.
נא להתיעץ ישירות עם הרופא המטפל שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ מוזרסיוון03/05/2013
שלום רב,
יש לי תינוקת בת 15 חודשים. לפני כשבוע-שבועיים התחיל לה מצמוץ מוזר.
בהתחלה זה היה נראה כאילו לשניה נעצמות (אפילו קצת מתגלגלות) לה העיניים. חשבנו שהיא פשוט עייפה, אבל זה ממשיך. יש לה את המצמוץ הזה מספר פעמים ביום (לא יודעת בדיוק כמה). גם בגן שמו לב. פתאום היא ממצמצת כמה פעמים רצוף (כמעט עיניים עצומות) ורק אח"כ פותחת עיניים וממשיכה לעשות את מה שעשתה קודם.
חוץ מזה אין שום דבר מוזר.היא הולכת, מדברת, מאוד שמחה וחיובית.
אני מתחילה לדאוג. האם זו יכולה להיות הפרעה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ מוזר - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/05/2013טל שלום.
תנסו לצלם בוידיאו / פלאפון את האירועים של המצמוץ - ולפנות בהקדם לרופא הילדים.
יש לשלול פירכוס.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות - חום לא יורדחנן02/05/2013
הבן שלי בן 8 חודשים. שבוע הוא סובל משיעול, גרון אדום, פריחה קלה, דלקת עיניים.
בשלושה ימים אחרונים יש לו גם חום של 39-40. יורד לו אחרי אקמול ושוב עולה.
היינו מס' פעמים אצל הרופא - שאמר שזה וירוס. כדי לשלול שזה חיידק נשלחנו לספירת דם שהייתה תקינה. כרגע המצב ממשיך עם טיפול רגיל של אקמול, מקלחות, טיפות לעיניים, אינהלציה (ונטולין + טודזונייד סטרינבז).
האם יש עוד משהו לעשות ?! או פשוט ממשיך בטיפול ומקווים לשיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - חום לא יורד - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/05/2013מחכים.
זה נשמע וירוס.
אם חום נמשך מעבר ל 6-7 ימים, ממליץ לפנות שוב לרופא להערכה מחודשת.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה של העור- שימוש במשחה אלידלדנה02/05/2013
ביתי בת השנה וחצי אובחנה כסובלת מאסתמה של העור בצורה קלה. לטיפול בפצעים שהפכו דלקתיים נרשמה לה משחת אלידל. אני מודאגת מהפרסומים על מחקרים שקושרים בין שימוש במשחה וגידולים סרטניים (לאחרונה אף אושרה בארה"ב אזהרה המודפסת על גבי החפיסה) ומכך שהתרופה אסורה לשימוש מתחת גיל שנתיים במרבית מדינות המערב בשל היותה מדכאת המערכת החיסונית.
רציתי לדעת האם עדיף לנסות קודם משחות סטרואידיות (כהמלצת ה- FDA) ולהגיע לאלידל רק אם המצב יחמיר.
האם בכלל ניתן/רצוי להשתמש במשחה בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה של העור- שימוש במשחה אלידל - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/05/2013דנה שלום.
אפשר להשתמש במשחות סטרואידליות (שגם להן יש תופעות לוואי) ואפשר להשתמש עם אלידל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בהחלט
דנה12/05/2013האם מותר להשתמש במשחה תקופה ממושכת לתינוקת מתחת לגיל שנתיים?
איך יש להתייחס להזהרות של ה-FDA לגבי המשחה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בהחלט - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/05/2013שנה שלום.
יש בעיה בלכתוב בפורום שניתן להיקרא ע"י כל אחד ואחד המלצות רפואיות הנוגדות מה שכתוב על כל תרופה ותרופה. ועם זאת, יש לכל רופא את היכולת להפעיל את שיקול הדעת שלו ואת ניסיונו כדי לדעת מתי להמליץ בשונה ממה שכתוב על כל תרופה ותרופה.
לדוגמא... יש תרופה הנקראת ציפרופלוקסצין. זו אנטיביוטיקה אשר אסור לתת אותה לילדים. ובכל זאת, ילדים הסובלים מסיסטיק פיברוזיס מקבלים את התרופה הזו באופן כמעט שגרתי.
לסיכום, יש להתייחס למידע התרופתי בכבוד רב. לרופא מותר להפעיל שיקול דעת ולהתיר את ה"אסור"... והכל תחת פיקוח והשגחה של רופא קבוע שלכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)