מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן ויטמין די יחד עם ברזלשלי03/11/2013
הבת שלי בת ארבעה חודשים וקצת ולא מזמן התחלתי לתת לה טיפות ברזל. רציתי לדעת אם יש בעיה עם זה שאני נותנת לה ויטמין די בסמיכות עם הברזל, או שצריך להמתין בין שניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ויטמין די יחד עם ברזל - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013אין בעיה לתת את שניהם.
עדיף באמבטיה (כי הברזל מלכלך).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול אצל תינוקענת03/11/2013
שלום,
תינוק בן 8 חודשים משלשל כבר שבועיים. צבע והרכב משתנים. נוזלי-קשה/צהוב-ירוק. בערך 10 פעמים ביום :(
מעבר לזה התינוק חיוני, שמח, אין ירידה בתאבון ואין חום. אך יש ירידה קלה במשקל.
בדיקת צואה לוירוסים/תולעים יצאה תקינה לגמרי.
האם יש משהו שאני יכולה לעזור לו? אוכל?
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול אצל תינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013ענת שלום.
יש גישות שונות לטיפול בשלשול מעל שבועיים.
ניתן לעזור ע"י שינוי כלכלה - לכזו שאינה מכילה לקטוז.
יש רופאים אשר מנסים טיפול בפלאג'יל גם אם צואה לפרזיטים יצאה שלילית.
במקרה שזה נמשך עוד... יש צורך לבצע בירור נוסף, אולי מדבור בשלשול כרוני, מסיבות שאינן זיהומיות(כמו בעיות אנדוקרינולוגיות, צליאק, וכד'...).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכהאבי02/11/2013
שלום רב, לבני בן השנה יש וירוס היה לו 6 ימים בין 39-40 חום ושילשולים ומעט נזלת החל מאתמול השילשולים פסקו והחום בממוצע 37.5. הילד מאד אוהב מים ובחוץ יום חמים 37 מעלות . האם מותר לי לשים אותו בברכונת הקטנה שלו עם מים פושרים או חמים בחצר למרות מה שעבר עליו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריכה - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013אני מניח שתשובתי כבר לא רלוונטית.
צריך להמתין 24 שעות ללא חום ו 24 שעות ללא שלשול עד שהילד אינו מדבק.
בהצלחה ושחיה נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה מהרפסאורטל01/11/2013
שלום רב,
יש לי תינוק בן שלושה חודשים. במידה וישנו קרוב משפחה הסובל מהרפס רציני בשפתיים, מה סיכון ההידבקות ועד כמה צריך להישמר עם הילד על מנת שלא יעבור אליו?
האם זה נמצא גם ברוק של האדם החולה? האם יש ״שאריות״ מהרפס גם כאשר כביכול עברו הפצעים הנראים לעין על השפתיים?
אני יודעת שאותו אדם חולה בהרפס השפתיים לעיתים תכופות ולכן נורא מודאגת.
לתשובתכם אודה!
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה מהרפס - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013אורטל שלום.
ההדבקה היא בהפרשות ומגע ישיר בהפרשות (נשיקה... אפשרית בהחלט, או שתיה מבקבוק משותף. לא בהחזקה על הידיים).
אפשר להדביק בזמן שההרפס פעיל (ונראה לעין), ולעיתים לפני שההרפס נראה לעין - הוא כבר מדבק (הוא דוגר ואוטוטו יוצא החוצה) - זה כמובן נדיר יותר.
אז ההמלצות - בזמן שיש הרפס פעיל ממש - להרחיק את הילד ממגע בהפרשות של אותו אדם. אבל הוא יכול להחזיק אותו, לחבק אותו וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שעות לתת לתינוק לישון בלי אוכל?מיה30/10/2013
שלום,
התינוקת שלי בת 3 וחצי שבועות. מההתחלה היא היתה ילדה נוחה ושקטה מאוד.
ניזונה מהנקה בלבד.
במשך היום מבקשת אוכל כל 3 - 4 שעות.
בלילה לא קמה בכלל לאוכל.
היא אוכלת ב 22:00 (מתחילה) את הארוחה האחרונה ולא מתעוררת במהלך הלילה.
אני מעירה אותה לאוכל בין 5 ל 6 בבוקר כי נראה לנו מוגזם שהיא לא אוכלת כל כך הרבה שעות.
כל מי שאני מתייעצת איתו אומר לי שלא מעירים תינוק לאוכל כי הם גדלים בשינה.
כמה לתת לה לישון בלי אוכל? 7 שעות? 12 שעות? לא ניסיתי מעולם לחכות אחרי השעה 6 ולראות מתי היא קמה לאוכל. גם כשאני מעירה אותה היא ישנה מאוד חזק ולפעמים אינה מתעוררת בקלות.
אציין שהיא גדלה יפה ועלתה 300 גרם בשבוע הזה.
כמה שעות לתת לה לישון בלי לאכול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שעות לתת לתינוק לישון בלי אוכל? - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013מעין שלום.
אם היא ישנה רגועה, וכאשר מתעוררת (לבד...) היא מתנהגת רגיל, ומוכנה לאכול רגיל - אז אל תעירי אותה.
אני לא יכול להגיד לך כמה זמם הגיוני וכמה לא. את יכולה כל פעם להוסיף לה חצי שעה בהמתנה עד שאת מעירה אותה, ולראות האם בסופו של דבר היא מתעוררת לבד, ומתנהגת רגיל ורוצה לאכול רגיל. את יכולה לתת לה 7- 8 שעות אם זה מסתדר ככה.
בתנאי:
1. היא עולה במשקל.
2. כאשר היא מתעוררת היא מתנהגת רגיל, רוצה לאכול ואוכלת היטב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת, חירחור ושיעולאירית27/10/2013
שלום רב,
בתי בת החצי שנה סובלת מנזלת, חירחור ושיעול.
הייתי רוצה לדעת איך ניתן לטפל ללא תרופות כימיות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת, חירחור ושיעול - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013אירית שלם.
ניתן להיעזר באינהלציות מי מלח, בטיפות מי מלח לאף, במכשיר אדים קרים / חמים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן .תינוקת בת8 חושדיםנעמה25/10/2013
מה אפשר להביא בכדי להרגיע תתינוקת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן .תינוקת בת8 חושדים - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013שלום רב.
מסאגים לבטן, קיפוף ברכיים - מקלים הרבה פעמים.
יש גם תרופוות שנועדו להקל על כאבי בטן (קלבטן).
אך לפני טיפול... יש לבדוק מדוע כואבת לה הבטן? האם עצירות? שלשול? האם סיבה אחרת?
ממליץ על בדיקת רופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מעל חצי שנה בת 2 ו-8 חדשיםקרן24/10/2013
שלום,
בתי בת שנתיים ו-8 חדשים היא משתעלת מזה מעל חצי שנה
עברנו בדיקות צילום ריאות הצילום בסדר וגם בדיקות דם בבדיקת דם התגלה כי אולי קיים אלרגייה מסויימת הפנו אותנו לבדיקה מורחב מחלקת אלרגיה באיזור הצפון הבדיקה עוד שבועיים בערך. השיעול בינתיים מחמיר במיוחד בשעות השינה בלילה (ניגש כמובן גם לרופא) אבל לפני זה
יש לי מס' שאלות
1.האם זה הגיוני שיעול כל כך הרבה זמן עקב אלרגייה?
2. מה יכול להקל על השיעול בינתיים עד שנבצע את הבדיקה?
תודה
בברכה,קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול מעל חצי שנה בת 2 ו-8 חדשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/20131. יכול להיות. מבין המחלות האלרגיות יש גם אסטמה... ובהחלט יכול להיות שזה הסיפור.
2. מעניין האם בוצע בעבר ניסיון טיפול באינהלציות? זה יכול להקל ולתמוך באבחנה של אסטמה.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתג'ני24/10/2013
שלום
יש לי תינוקת בת שלושה וחצי חודשים ואני ובעלי רוצים להתחסן נגד שפעת (חיסון מומת) כדי לצמצם את הסיכון לחלות ולהדביק הילדה. האם החיסון המומת עלול איכשהו להדביק את הקטנה או שזה בטוח?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013ג'ני שלום,
חיסוני שפעת ניתנים מגיל 6 חודשים ומעלה בלבד.
ולכן היא לא אמורה לקבל חיסון זה.
חורף בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל וויטמין Dטל23/10/2013
היי,
תינוק בן חודש ו-3 שבועות.
מקבל כל ערב 2 טיפות של 200 יחב"ל ויטמין D3.
עד איזה גיל מומלץ מתן ויטמין D ?
כמו כן מאיזה גיל מומלץ להתחיל לתת טיפות ברזל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום פעיל? איפה הד"ר???
טל03/11/2013מצפה לתשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל וויטמין D - תגובה
ויטמין D נותנים 2 טיפות עד גיל שנה.
ברזל:
מגיל 4 חודשים: 3 טיפות כל יום.
מגיל 6 חודשים: 6 טיפות כל יום עד גיל שנה וחצי.
בגיל 9 חודשים במצעים ספירת דם, העריך האם יש צורך במתן מינון גבוה יותר של ברזל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מלחטל22/10/2013
לבני יש שקדים מוגדלים והוא סובל הרבה מאף סתום.
חבר של בעלי אמר לנו שלא טוב לשים מי מלח כי לאחר ההקלה מגיע שלב של תגובת יתר כלומר שהגוף מייצר יותר נזלת. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי מלח - תגובה
מי מלח יכולים לגרום גם לגירוי הרירית אם מגזימים מאוד בטיפול בהם.
ועם זאת, זהו הטיפול המקובל במקרה של ליחה / נזלת כדי להקל על הנשימה. ניתן להשתמש גם באדים קרים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב-פתח נרתיק חסוםטל20/10/2013
אנא ענה על שאלתי. תשובתך הקודמת לא התייחסה כלל למה ששאלתי. ענית על שאלה שלא שאלתי כלל וכלל.
מציגה שוב את שאלתי:
בתי בת 11 חודשים. פתח הנרתיק שלה נחסם בהדרגה בקרום במשך חודשי חייה הראשונים.
שמתי לב לפני שבוע שחלקו האמצעי של הפתח נפתח (שני הצדדים של פתח הנרתיק נפרדו).
שאלתי היא, האם ייתכן שפתח הנרתיק ייפתח מעצמו, ואם כן האם ייתכן שייפתח חלקית, או שהוא נפתח רק אם מפעילים כח עם האצבעות על מנת להפריד את שפות הפתח זו מזו?
האם ייתכן שזה יקרה מישיבה שלה ברגליים מפושקות?
מה הסיבות שעשויות להביא לפתיחה כזאת של החסימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב-פתח נרתיק חסום - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013טל שלום.
אני מניח שהחיבור בין השפתיים הקטנות אשר מסביב לפתח התופת נפתחו חלקית. זה יכול לקרות בשל כוח שהופעל על המקום, ובשל הפרשות הורמונליות שהגיעו לאיזור (קורה בגיל מבוגר יותר בד"כ...). יכול להיפתח מעצמו גם.
לא מוכר לי שזה קורה מישיבה בפישוק.
אני ממליץ על לפניה לבדיקת רופא שיראה שאני מדבר על מה שאת מדברת.
כי יכול להיות ש"פתח הנרתיק" מבחינתך הוא אולי קרום פנימי אשר את רואה (קרום הבתולין) ולא השפתיים הקטנות שאני מבין שעליהן את מדברת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת שוב-פתח נרתיק חסום - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013ניתנה תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהחן17/10/2013
התינוקת שלי בת חודש ו12 ימים ויונקת בלבד. במהלך השבוע האחרון היא מתקשחת הרבה יחד עם עצירת נשימה כמעשה של מאמץ כמו כן היא נעשת אדומה. מבדיקה אמרו לי כי מדובר בגזים
הבעיה היא שזה במהלך רוב היום מה שמונה ממנה לישון ועקב עייפות קורה לא פעם שהיא נרדמת בהאכלה ומתעוררת לאחר 15 דקות רעבה שוב.
הומלץ לי על סימיקול להקלה בגזים השאלה היא עם לתת אחרי כל האכלה במהלך כמה ימים או כאשר זה מתחיל בהאכלה הקרובה וכמה פעמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הסימיקול..
רוני17/10/2013שימי לב, לי אמרו לתת לפני כל האכלה (אחרת השימוש פחות אפקטיבי)
בכל מקרה, ממליצה גם לקנות כדור יוגה (הגדולים שמנפחים בתחנות דלק :)
מאוד מקל בתקופת הגזים וגם לתרגילים עבורך - אם יש לך כבר כוח וחשק..
מאחלת לך שהתקופה הלא נעימה תעבור במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הסימיקול.. - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013ניתן להשתמש בסימיקול.
אך אם התלונות האלה נמשכות - יש לפנות לבדיקת רופא חוזרת, יתכן שיש סיבות אחרות הגורמות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב מהאףשי17/10/2013
שלום,
ילדתי לפני שבועיים וחצי בת מתוקה בשבוע 35+6
היא יונקת הנקה מלאה. בימים האחרונים באמצע ההנקה מתחיל לנזול לה חלק מהחלב שהיא אוכלת מהאף. מה זה אומר?? האם זה מעיד על בעיה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב מהאף - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/11/2013שי שלום.
מזל טוב.
יש קשר בין מערכת העיכול לאף ולאוזן - יש רופאי אף אוזן גרון בשל כך :)
יכול להיות שחלק מהאוכל עולה לה למעלה...
מומלץ על בדיקה אצל רופא כדי לודא שהחיך סגור (אין חיך שסוע), ושלילדה אין רפלוקס קיבתי ושטי, אשר יכול לעיתים להתבטא בפליטות מרובות מהפה ומהאף.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתח נרתיק חסום - מדוע אין מענה?טל17/10/2013
אשמח לתשובה לשאלה שפרסמתי לפני כשבוע בפורום:
פתח הנרתיק של בתי בת 11 חודשים, חסום מזה כשמונה חודשים ע״י מעין קרום שסוגר את הפתח ומדביק יחד את שתי השפות של הפתח.
לפני יומיים שמתי לב לפתע שחלקו האמצעי (בלבד) של פתח הנרתיק פתוח.
שאלתי היא, האם ייתכן שפתח הנרתיק ייפתח מעצמו, ואם כן האם ייתכן שייפתח חלקית, או שהוא נפתח רק אם מפעילים כח עם האצבעות על מנת להפריד את שפות הפתח זו מזו?
(אני שואלת משום שבתי החלה ללכת למשפחתון (מטפלת שעובדת בביתה ביחד עם בעלה) ובבית אני היחידה שמטפלת בה ואני לא נוגעת באזור הזה כשאני מחליפה לה חיתולים. האם עליי להתחיל לדאוג עקב הפתיחה החלקית של החסימה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתח נרתיק חסום - מדוע אין מענה? - תגובה
ד''ר אבישי קרן17/10/2013טל שלום.
אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא, להעריך מה חסום שם.
אם פתח הנרתיק אכן חסום יש מקום לטפל במשחה מקומית המכילה אסטרוגן, לצורך פתיחתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא ענה לשאלתי
טל20/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)