מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכה בראש תינוק בן 7 שבועותטל28/04/2013
שלום לכם
לפני כיומיים התינוק שלי בן 7 שבועות קיבל מכה בצד הראש מהפינה של השידה. הוא בכה מאוד למשך כשתי דקות ואחר כך נרגע. הוא התנהג כרגיל. היה סקרן וחמוד כהרגלו. היה נפיחות קטנה ואדמומיות באזור של המכה אבל הוא לא הקיא, לא היה ישנוני והתנהג כרגיל.
השארתי אותו ער במשך כשעתיים וחצי לאחר המכה. בלילה הוא ישן מעט יותר מהרגיל אבל הוא לא ישן בצורה קבועה וכל הזמן השעות משתנות. מאז עברו יומיים והילד מקסים ומתנהג כהרגלו, אוכל כרגיל, נשאר סימן אדום קטן שהולך ונעלם. אבל אני פתאום יומיים אחרי נכנסתי ללחץ וברצוני לדעת האם לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בראש תינוק בן 7 שבועות - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/05/2013טל שלום.
נראה שאין מה לעשות ושהכל בסדר.
כדאי לפנות לתרופא ילדים שיתרשם מאיזור החבלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשעינת27/04/2013
שלום רב, בני יהיה מחר ב"ה בן 4 שבועות. יש לי 2 שאלות. מתנצלת מראש אם הן קצת שאלות תם אבל זהו ילדי הבכור (וכידוע ילדים לא מגיעים עם הוראות הפעלה:)
1. עד איזה גיל יש להלביש לתינוק 2 שכבות? ימים אלו הנם ימי חמסין ולכן, בבית הלבשתי לו שכבה אחת כי נראה לי שחם מדי עם שתיים. האם פעלתי נכון? והאם במידה ואנו יוצאים מהבית בימים אלו יש להמשיך ולהלביש לו 2 שכבות או שניתן להסתפק בשכבה אחת ושמיכה דקה?
2. בני ניזון מחלב אם שאוב משולב עם מספר מנות סימילאק במהלך היום. בשוק קימים בקבוקים ופטמות שונים מותאמות גיל. עד עתה האכלנו את האוצר עם בקבוקים ופטמות המותאמים לגיל 0+ מהו התבחין/הסימן שאדע כי עלי להחליף לו פטמה בבקבוק לגיל 1+ האם יש להחליף כבר מחר שיהיה בן חודש ב"ה או שיש סימן אחר (דוגמת האטה ביניקה מהבקבוק וכו') שיסמן הצורך בהחלפת הפטמות בבקבוק?
תודה מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/05/2013עינת שלום.
מזל טוב.
התשובה שלי לשתי השאלות היא זהה... והיא אינטואיציה.
אין כללים שתקפים לכל הילדים עד גיל חודש ומשתנים בגיל חודש ויממה,
ואין כללים של ילדים עד גיל חודשיים, שמשתנים יום אח"כ.
זה נכון לגבי לבוש וזה נכון לגבי הפיטמה.
צריךלראות אם נוח לילד.
ואם לא - אז לנסות ולשנות.
ניתן להיעזר בניסיונן של אחיות טיפת חלב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול בתינוקת יונקתאלינור20/04/2013
שלום רב,
בתי בת 3 חודשים, ניזונה מהנקה בלבד.
מזה כשלושה שבועות חל שינוי במרקם הצואה שלה. ממרקם גרגירי בצבע חרדל כפי שמצופה מתינוקת בגילה-הפכה למרקם נוזלי ללא תוכן כמעט, ובעלת ריח מסריח יותר. תדירות היציאות גברה מעט-כשמונה יציאות ביום. מלבד זאת-היא חיונית, מתפתחת יפה,טיטוליה ספוגים בשתן. לא ניכר שהיא סובלת מכאבים, למעט גאזים מרובים אותם אנו שומעים.
בבית כולם בריאים והיא לא נחשפה למשלשלים. היא לא קיבלה מזון אחר מלבד הנקה מיום היוולדה. לפני כחודש קיבלה חיסון לנגיף הרוטה. תרביות צואה -תקינות.
מה יכולה להיות הסיבה לשלשולים? היתכן שזה חסר משני בלקטאז- ואז האם כדאי לעשות הפסקה זמנית בהנקה ולתת חלב דל לקטוז? האם כדאי לשנות את הכלכלה שלי? היתכן שאלרגיה לחלב תתקיים למרות ההנקה הבלעדית?
תודה ובברכה
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול בתינוקת יונקת - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/05/2013אלינור שלום.
אני ממליץ לקחת תרבית צואה ולשקול טיפול בכלכלה ללא לקטוז, בשל משכו הארוך של השלשול (3 שבועות). אם אין שיפור - יש לשקול המשך בירור. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משכך כאביםיעל20/04/2013
אני בחול ואין לי אפשרות לגשת לרופא יש לי תינוק בן שמונה וחצי חודשים הוא הצטנן ויש לו חום עולה ויורד אני רוצה לתת לו משכך כאבים מסוג ניו רופן שהרופא נת לו במרשם לתינוקות אבל אני לא יודעת את הכמות רשום על המזרק 3.5 מל ו 5 מל ויש פחות. נתתי 2.5 אבל זה ניראה כאילו זה לא משפיעה. בבקשה ענ לי בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכך כאבים - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/05/2013נורופן נותנים במינון של חצי ממשקל הילד.
אם הוא שוקל 9 ק"ג, אפשר לתת לו 4.5 מ"ל. 3 פעמים ביום מקסימום, לאחר אוכל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח באוטוענת18/04/2013
שלום רב, מקווה שזה הפורום המתאים. מזה חודשיים שאני נוסעת באוטו עם הילדים כשמידי פעם היה מופיע ריח שרוף לדקה ואז נעלם. לאחר כמה בדיקות רכב מצאו שקית פלסטיק תקועה בתחתית האוטו. האם חשיפה לריח השרוף למשך תקופה זו {כמה דקות נסיעה כל יום} מסוכנת לילדים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח באוטו - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/04/2013ענת שלום.
אם אין לילדים תלונות נשימתיות (שיעול)... אז קרוב לודאי שלא נגרם כל נזק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- silent reflux?קרן16/04/2013
שלום,
בתי בת 3.5 חודשים,נולדה פגית. סובלת מפטריה בלשון כבר זמן ממושך מטופלת מדי פעם בניסטטין ready-mix ואני מורחת קרם-דקטרין על החזה שלי...ולא מצלות להיפטר מזה, לא עושה רושם שזה מפריע לה לאכול, אך בעיה אחרת...חברתי הסבה את תשומת ליבי לגבי רפלוקס-שקט, קראתי מאמר וראיתי שהרבה מהסימנים קיימים אצלה:
במהלך האוכל או אחריו מקשיטה את הגב ומותחת צואר (לעיתים כשהפיטמה עוד בפה שלה, מה שמכאיב לי מאוד) ומתפתלת מכאב - גזים? לעיתים נרגעת עם עשיית קקי
שינה ויקיצה לא סדירות
מחפשת כל הזמן להיות על הידיים (אמרו לי שפגים אוהבים את ההתכרבלות הזו)
אני לא רואה פליטות אך לפעמים נשמע שעולה לה אוכל והיא משתנקת ממנו..
מדי פעם סובלת מגיהוקים
לפעמים מתעוררת בבכי קורע לב
האם זה רפלוקס? יש לי זנטק שהרופא פעם רשם לי, כי חשב שהפטריה מפליטות, אך לא נתנתי לה כי הרופא השני טען שזה מיותר.
מה ניתן לעשות עם הפטריה? עם הרפלוקס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר silent reflux? - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/04/2013קרן שלום.
את מתארת מצב שמתאים לרפלוקס-סמוי, וטיפול בזנטאק הוא אפשרי. לפי תוצאות הטיפול תוכלי לחזק את האבחנה. דהיינו, אם לאחר טיפול בזנטאק, פתאום קל ללדה לאכול, ללא הקשתת הגב והאי שקט - סימן שזו היתה הבעיה.
אם אין לילדה בעיות באכילה, אז אין סיבה אמיתית לטיפל בפטרת, גם אם את מתרשמת מפטרת בלשון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר' קרן
קרן19/04/2013תודה על התשובה וסליחה על איות המילה מקשיתה ב"ט" (אוי לבושה..)
הרופא אכן נתן לי זנטאק במינון 4 מ"ג/ק"ג ליום לחלק ל2 מנות ביום.... האם זה המינון המומלץ? חברתי נותנת מינון של פי 2.5
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר' קרן - תגובה
ד''ר אבישי קרן19/04/2013קרן שלום.
המינון שניתן לך הוא נכון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלנדולה וטבעקוטןרומי15/04/2013
שלום, הבת שלנו בת חודש וכמה ימים ובשבוע האחרון נוצרה פטריה לבנה קלה באחד הקפלים באזור איבר המין. בביקור היום אצל רופאת ילדים רשמה לה טבעקוטן. העניין היא שהיא אמרה לא לנגב במגבונים (בדיקה כנראה שבישום עוזר לפטריה להישאר) אלא לנקות במים וגם לא להשתמש בקלנדולה שזה מה שאנחנו מורחים לקטנה אלא בבייבי פסטה/קמיל בלו לא היה לה הסבר מדויק למעט העובדה שזה לא הולך טוב עם המשחה. מראש בגלל שהפסטה בהתחלה עשתה לה אדמת (הלכנו אחרי הבית חולים עם המשחה) עברנו לקלנדולה. כך שכמובן שוב אחרי שחזרנו לפסטה (החתלה אחת אחרי בלבד) ישר אדום. כרגע פשוט אנחנו משתמשים קלנדולה בלי שזה יהיה באותו הקפל של הפריחה. השאלה היא האם באמת יש בעייתיות בשימוש של השניים ביחד והאם יש דרך נוחה יותר ממים - אולי פשוט מגבונים לא מבושמים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלנדולה וטבעקוטן - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/04/2013רומי שלום.
הפטריה מתיישבת במקומות רטובים/לחים.
הדרך לריפוי היא לייבש את המקומות הללו. בד"כ זה קורה בקפלי עור, אותם קשה לייבש, ונוזלים שהגיעו לשם יכולים להשאר שם "מנורתקים", ולהוביל להתייבשות פטרייתית באיזור.
אם כן - הטיפול המרכזי הוא יבוש של הקפלים.
ניתן להשתמש בנוסף על יבוש האיזורים הללו במשחות שונות למיניהן אשר מהוות "חייץ מכאני", כמו פסטה, קלנדולה ועוד...
במקרים בהם הזיהום הפטרייתי לא חולף ועקשני - יש מקום להוסיף טיפול אנטי פטרייתי (טבעקוטין מכיל בתוכו חומר אנטי פטרייתי, בנוסף על אנטיביוטיקה וסטראידים)
הייתי מליץ על בייבי-אגיסטן כטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וארבעה חודשים ומשלשלתשירה09/04/2013
בתי סבלה מהקאות למשך יומיים וזה הסתיים לפני כ-3 ימים.
היא שלשלה אתמול בלילה והמטפלת שלה טוענת שבמשך היום עשתה יציאה רגילה ולא שלשלה אך כשהחזרנו אותה מהמטפלת מסתבר שהחיתול שלה מלא ביציאה רכה.
האם להמתין עוד 24 שעות ולעקוב אחרי היציאות שלה או לקבוע כבר עכשיו תור לרופא?
האם זה נשמע כמו וירוס ויראלי או משהו אחר?
חשוב לציין שהיא לא אכלה אוכל חדש לאחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וארבעה חודשים ומשלשלת - תגובה
ד''ר אבישי קרן09/04/2013שירה שלום.
בהיעדר חום ובהיעדר דם בצואה (או צואה רירית מאוד), רוב הסיכויים שמדובר בוירוס.
הטיפול הוא שתיה מרובה, כדי להמנע מהתייבשות.
לאחר 24 שעות ללא שלשול - ניתן לשלוח לגן.
לגשת לרופא רק אם יש לך רושם שהיא לא שותה מספיק, הטיטול יבש, יש הקאות מרובות.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחמישה חודשיםרוני08/04/2013
אלו בדיקות יש לבצע בגיל שנה וחצי? שמעתי מאמהות שעשו בדיקת שמיעה וראייה ולי לא אמרו כלום ואני בלחץ. מתי צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחמישה חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/04/2013רוני שלום.
במסגרת טיפת חלב אחות טיפת חלב מפנה אותך לבדיקות הנדרשות לפי הגיל. בגיל 8 חודשים בד"כ מבוצעת בדיקת שמיעה. בדיקת ראיה מומלצת לכל ילד מעל גיל שנה, ולפני גיל בית ספר. גם בדיקת ראיה בסיסית מתבצעת במסגרת טיפת חלב.
בכל מקרה בו עולה חשד בטיפת חלב שיש בעיה לילד בתחום ראיה או שמיעה - האחיות מפנות את הילד להמשך בירור במסגרת רופא קופת החולים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לתינוק בן חצי שנההגר03/04/2013
אתמול הייתי עם הבן שלי,תינוק בן חצי שנה,במיון ילדים.
הרופא החליט לבצע בדיקת דם בכדי לשלול דלקת בכף הרגל.
בהתחלה חיפש וריד ביד ימין ולא מצא,עבר לשמאל ווגם לא מצא ואז הוא החליט לחפש ברגליים.
כאשר הוא הבין שגם ברגלים אין סיכוי שימצא הוא אמר שאין ברירה ושבדיקת הדם תלקח מהעורק.
אני הופתעתי מאוד כי מעולם לא שמעתי על דבר כזה.
הסכמתי שיעשה זאת כי לא הייתה ברירה וברגע שהוא החדיר את המחט הבן שלי לא הפסיק לצרוח מכאבים.עד שכבר לא נשאר לו קול ולא היה לו כח לבכות.
השאלה שלי היא האם זה הנוהל או שיש אופציה אחרת פחות כואבת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לתינוק בן חצי שנה - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/04/2013הגר שלום.
זה נוהל מקובל.
דקירה עורקית כואבת יותר מורידית, אך עדיף דקירה אחת עורקית מעשרה חיפושי וריד....
צר לי על הסבל שבנך עבר בחיפוש אחר דגימת דם. קיים קושי אמיתי למצוא וריד בילדים קטנים, וודאי כאשר הם חולים.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןמרינה31/03/2013
שלום, יש לי תינוקת בת חמישה חודשים שסבלה במשך שלושה ימים משלשול וביום הרביעי פסק השלשול וסבלה משתי הקאות וחום גבוה וידיים קרות מאוד ואי שקט פניתי לרופא שאמר מכיוון שאין כרגע בדיקות שתן אז רשם לה צפוויט פורטה 250 3 פעמים ביום 3 מל׳ ביום שאחרי חזר השלשול אבל קל יותר ( אולי מכיוון שאיבדה תיאבון ואכלה פחות מהרגיל) אך החום נעלם , בינתיים אני ממשיכה בתרופאה אך קראתי שהתינוקות מתחת לחצי שנה אמורים לאשפז מחשש לפגיעה בכליות, האם צריכה לאשפז אותה למרות השיפור במצבה או מה? כדאי לעשות לה בדיקות שתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/04/2013מרינה שלום.
לא ברור לי מדוע ניתן טיפול בצפוביט. אם יש חשד לדלקת בדרכי שתן בגילה הצעיר של ביתך - יש צורך לקחת דגימת שתן סטרילית (בקטטר). ורק לפי תוצאות שתן כללית (ובהמשך - תרבית) נותנים טיפול אנטיביוטי.
כמו"כ לא כל ילד שמשלשל או מקיא - מייד מתייבש. ולכן, אין חובה לרוץ לבית חולים לצורך קבלת נוזלים כאשר ילד משלשל. יש להעריך אותו ע"י רופא הילדים - אם הוא מיובש או לא, וכך להחליט אם יש צורך בנוזלים דרך הוריד או דרך הפה.
לצערי אין לי דרך לענות טוב על שאלתך, משום שהמהלך של הטיפול לא מובן לי. אם אין חום והשלשולים פחתו - אני מניח שאין צורך בנוזלים באישפוז. בנוגע לטיפול האנטיביוטי??? - אני מעריך שאם החלת טיפול שסיימי אותו.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא לתינוקמילנה30/03/2013
שלום רב,
רציתי לשאול את דעתך לגבי מנשא לתינוק.
האם זה לא מזיק, מאיזה גיל כדי להתחיל להשתמש בו.
האם יש סוגים מיוחדים שכדאי להשתמש בהם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנשא לתינוק - תגובה
פרופ' יצחק לוי01/04/2013ניתן להשתמש במנשא כאשר התינוק יציב ולא מתנדנד
ישנם מספר סוגי מנשאים ולכל אחד יש ציון של הגיל אליו הוא מתאים
תודה
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי במתן צואה - תינוק שיונק בלבדמישהי21/03/2013
שלום רב,
בני בן 12 יום. תזונתו הנקה בלבד. מאז שחזרנו הביתה מבית החולים הוא משחרר את הצואה רק כאשר אנחנו עוזרים לו (למרות היותה נוזלית מאוד). בכל החלפת חיתול אנחנו מגרים את איזור פי הטבעת עם מגבון ואז הוא משחרר את הצואה. ניסינו להפסיק עם זה אבל מאז הוא מתקשה לתת צואה ונהיה מאוד לא נינוח. אתמול ללא התערבות שלנו נתן צואה רק פעם אחת כל היום במקום בכל החתלה. היום גם הראה סימני חוסר נוחות ועד אשר לא הורדתי לו את החיתול וקיפלתי לו את הרגלים הרבה זמן הוא התקשה להוציא את הצואה.
האם זה בסדר לגרות את איזור פי הטבעת כדי להוציא צואה? מה יכולה להיות הסיבה לכך שהוא מתקשה להוציא צואה כ"כ רכה?
בבית החולים הוא נתן את הצואה עצמאית, האם זה יכול להיות תלות שהוא פיתח כ"כ מהר?
תודה רבה על עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי במתן צואה - תינוק שיונק בלבד - תגובה
פרופ' יצחק לוי23/03/2013אין כל בעייה עם גירוי של פי הטבעת מידי פעם
אולם אם הצואה שלו רכה אין צורך לעשות זאת והוא יצא בדיוק כמו שהיה בבית החולים.
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל20/03/2013
התינוק שלי הוא בן שבועיים אני נותנת לו חלב אם ולפעמים עם הגרפס יש פליטה מרובה. כמו כן היום הוא ממש הקיא את כל האוכל החוצה.
'האם יכול להיות בעיה עם החלב שלי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' יצחק לוי23/03/2013שלום רב,
קרוב לוודאי שאין כל בעייה עם החלב שלך, זוהי התזונה הטבעית הטובה ביותר,
ייתכן שיש לו רפלוקס השכיח בגיל הזה ואין לך סיבה לדאגה
תתיעצי עם הרופא שלך לגבי הדרכים להתגבר על הרפלוקס,
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטופים בראש
רינת18/11/2013נגיעות בשער-אמרו לי שלא בקיא לנגוע בראש התינוק וזה משום איזשהו אמונה שמאמינה שלוקחים את ההילה והאנרגיה מהתינוק האם זה נכון?האם יש בזה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטופים בראש - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/11/2013שלום רב.
לא מכיר דבר כזה בתחום הרפואה הקונבנציונאלית.
אין מניעה מליטוף ראש התינוק.
אני מניח שיש להיזהר בליטוף, כדי לא לפגוע באיזור המרפס שהוא איזור רך יותר בראשו של התינוק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל19/03/2013
התינוקת בת 12 יום. מה כמות האוכל שאני צריכה להביא לה וכל כמה זמן להגדיל מנה?
אני נותנת לה גם חלב אם וגם פורמולה. כרגע 90 מיליליטר למנה בין שעתיים לשלוש שעות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' יצחק לוי01/04/2013כאשר היא תסיים את רוב הארוחות
תדעי שאת יכולה להגדיל את המנה בעשרים מ"ל כל ארוחה
תודה
ד"ר לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)