פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליו
    מיה
    19/08/2013

שלום,
    אני לא יודעת אם הגעתי לפורום המתאים.
    כרגע אני בהריון, שבוע 34.
    מחכה ללידה.
    קצת נלחצתי מכל הסיפור של הפוליו. יש כל הזמן כתבות על זה שכל הילדים שמתחסנים יהיו מדבקים לשישה שבועות.
    התינוקת שלי צפוייה להיוולד במהלך החיסונים.
    למיטב הבנתי, תינוקות בלידתם ועד שאחסן אותה (לפי מה שהבנתי בגיל חודשיים בנגיף המומת) אין להם כלל חיסון למחלה.
    האם הילדים המחוסנים בחיסון המוחלש יהיו מדבקים עבורה?
    האם זה אומר שאסור לי לתת לה להתקרב לילדים בטווח של 6 שבועות מרגע קבלת החיסון?
    האם אחרי הלידה מומלץ לי להמנע ממקומות ציבוריים? משירותים ציבוריים?
    והורים לילדים בטווח ההדבקה של החיסון, האם גם הם יכולים להעביר את החידק איתם?
    אשמח לתשובה או להפניה. אף אחד לא מדבר על התינוקות ואינני יודעת כיצד לנהוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליו

הוספת תגובה

• פוליו - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    03/09/2013

מיה שלום.
    התינוקת אכן לא תוכל להתחסן מייד לאחר הלידה, ותאחלץ להמתין לקבלת החיסון החי מוחלש עד גיל 4 חודשים. היא תוכל לקבל חיסון מומת בגיל 6 שבועות (מוקדם) שיגן עליה.
    כמובן שאחיה הגדולים יכולים להעביר אליה את הוירוס החי-מוחלש.
    כמו"כ, אנשים אשר נדבקים מהילדים עם וירוס חי מוחלש גם יכולים להעביר אליה אותו.
    יש להקפיד על הגיינה - שזו המלצה בריאה בכל מקרה, בכל גיל. אך ודאי כאשר מטפלים בתינוק חדש.
    גם אם לא היינו בתקופה של חיוסנים שכאלה, תינוקת קטנה לא אמורה להיות חשופה לילדים קטנים, ובודאי לא למגע ישיר אם לא רחצו ידיים טוב טוב.
    גם אין סיבה לחשוף אותה למבוגרים רבים מסביבה, די בהורים, סבא וסבתא... ותרגישו נוח "להרחיק" אחרים בשל הפוליו... רק תרוויחו מזה :)
    במקרה הכי נורא, היא תדבק מהוירוס החי-מוחלש... רוב מוחלט של התינוקות בעלי מערכת חיסון תקינה, ויוכלו להתמודד היטב עם וירוס חי מוחלש גם ככה. כל מדדי הזהירות שנלקחו במשרד הבריאות, נועדו למזער פוטנציאל לנזק, אך גם אם הילדה תחשף לוירוס חי מוחלש בהיותה לא מוגנת - קרוב לודאי שלא יקרה לה דבר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן אזניל לשלשול- דחוף
    שני
    18/08/2013

שלום ד"ר. בני בן שנה וחודש משלשל כבר שבוע ויום בתחילה היה לו חום של מעל ל39 מעלות ולאחר יומיים עבר החום אבל השלשולים הבלתי פוסקים המשיכו כל היום היה משלשל חלק מהשלשול היה רירי ומעט דמי. הילד ראכל ושתה והיה מאוד חיוני. אתמול הפסיק לאכול ולשתות והחל להיות חלש יותר. השלשולים הפכו למימיים אך התדירות לא פסקה. אתמול בלילה עלה לו שוב החום לסביבות 39 מעלות. היום היינו אצל הרופאה שנתנה לנו תרבית צואה ובנוסף אמרה להתחיל לקחת אזניל למשך 5 ימים 2.5 CC פעם ביום. אני חוששת להתחיל במתן אנטיביוטיקה בלי לדעת בוודאות שיש חידק במיוחד מכיוון שהבנתי שישנם חיידקים שהאנטיביוטיקה לא מועילה להם ויכולה אף להחמיר את המצב. רציתי לדעת מה המלצתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מתן אזניל לשלשול- דחוף

הוספת תגובה

• מתן אזניל לשלשול- דחוף - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    03/09/2013

שני שלום.
    אם יש חום ודם בצואה, אזי מדובר בדיזינטריה. האבחנה של דיזינטריה היא קלינית (ולא לפי בדיקות מעבדה). ולכן הטיפול באזניל הוא הגיוני ונכון.
    אני מציע לתת את הטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לחוות דעת רפואית
    ליאור
    06/08/2013

שלום
    התינוק שלי בן 9 שבועות. אוכל בהנקה בלבד. התפתחות תקינה. קופץ אחוזונים כלפי מעלה... (שוקל כרגע 6.2)
    הוא פולט הרבה יחסית, פליטות בעיקר מימיות. בטיפת חלב נתנו לי הוראות סותרות. האחת אמרה לי לפתוח פער האכלה של 4 שעות ביום. התינוק שלי קיבל זאת טוב והוא כמעט תמיד אוכל כל 4 שעות בלי בעיה בכלל. אבל אז אחות אחרת אמרה לי שתינוק בגילו לא יכול לאכול ברווחים של יותר מ3 שעות. אלא רק בגיל 4 חודשים אפשר להגיע לפער של 4 שעות. האם זה בסדר שהתינוק אוכל כל 4 שעות או להחזיר את הפער ל3 (הכל בהנחה שהוא עולה יפה במשקל)
    אשמח לחוות דעת רפואית ולא של אחיות טיפת חלב שסותרות את עצמן
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לחוות דעת רפואית

הוספת תגובה

• אשמח לחוות דעת רפואית - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    15/08/2013

ליאור שלום.
    אפשר להאכיל בפערים של 4 שעות אם הילד עולה במשקל. אין צורך להאכיל אותו בכוח כל 3 שעות, ודאי אם אינו מעוניין בכך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    גילה
    04/08/2013

שלום רב,

אני נממצאת שלושה ימים אחרי לידה(לידה בשבוע 40 ),במהלך ההריון בשבוע 30 נדבקתי ב-CMV עדיין לא קיבלתי את התשובות לגבי העובר האם נדבק או לא.

השאלה שלי האם הנני יכולה להניק. האם הווירוס יכול לעבור בהנקה במידה והעובר לא נדבק שאני לא אדביק אותו עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    15/08/2013

גילה שלום.

לאחר הלידה אין כל משמעות להדבקה, ולכן את יכולה להניק ללא כל בעיה.
    וירוס ה CMV מסוכן כאשר נדבקים ממנו לראשונה בזמן הריון, אז יש לו השפעות על היווצרות מומים מולדים. לאחר הלידה - הדבקה בוירוס ה CMV היא כהדבקה בכל מחלה ויארלית אחרת.

שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות נוזלים
    אלמונית
    03/08/2013

שלום,
    אני רוצה לדעת בבקשה כמה צריך לשתות בממוצע תינוק כבן שנה וארבעה חודשים?
    האם כמות של בין ליטר וחצי לשניים זה הרבה מידי? הוא שותה המון, משתין הרבה, ואני כבר מתחילה לחשוש אולי זו נורת אזהרה. לא יצא לי לשמוע על תינוק ששותה כמו מבוגר ואף יותר.
    יש לציין שזה לא מים, אלה מעורבב עם מי., אבל ממש טיפ-טיפונת, בשביל הצבע והטעם. לא ניסינו לעבור רק למים, למרות שעכשיו אנחנו מתחילים לעשות זאת, אבל בכל זאת רוצה לשאול.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כמות נוזלים

הוספת תגובה

• לדעתי זו ברכה!

גלית
    05/08/2013

תינוק ששותה הרבה זה פשוט נפלא! יש תינוקות שמסרבים לשתות והבעיה הרבה יותר קשה. גם הקטנה שלי היתה שותה המון ומבקשת שוב ושוב בקבוק. בהתחלה הייתי שמה לה כל פעם ממש קצת כי היה לי ברור שהלילה יהיה רטוב מאוד אבל אחר כך החלטתי שמדובר במים ולא אמורה להיות הגבלה. קנינו הביתה מתקן של מי עדן ואני גם לא דואגת שהיא נחשפת חלילה ליותר חיידקים או משהו כזה (במים מהברז). אין ספק שזה יותר טרחה עבורך ויותר חיתולים להחליף, אבל אני לא בעד להגביל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות נוזלים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    15/08/2013

שלום רב.
    לא ציינת את משקלו של הילד, אך זה נשמע יותר מהמקובל לגילו (משקל 10-11 ק"ג?).
    אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא, שיוכל לבצע הערכה, ובירור לפי הצורך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות מאנגינה דחוף
    שירלי
    31/07/2013

יש לי תינוק בן 3 חודשים ואני עם אנגינה. מקבלת אנטיביוטיקה מיום ג בבוקר )4 מנות מאחורי) עד מתי אני מדבקת? כי נמנעת מלטפל בתינוק וזה משגע אותו אותי ואת הסביבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות מאנגינה דחוף

הוספת תגובה

• הדבקות מאנגינה דחוף - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    15/08/2013

שירלי, שלום.
    את צריכה להיות לפחות 24 שעות ללא חום ולאחר יממה של טיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה!!!!!!!!!
    רוית
    31/07/2013

שלום,
    הבת שלי בת שנה ושלושה חודשים
    היא נעקצה על ידי יתושים והעקיצות גדולות,אני שמתי לה איפלומיצין וזה לא עובר לה
    אני פוחדת שישארו לה סימנים,מה אני יכולה לעשות?
    מה ניתן לתת?

מחכה לתשובה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה!!!!!!!!! - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    15/08/2013

נעמה שלום.
    הייתי ממליץ לך טיפול בפניסטיל (דרך הפה). כך היא לא תגרד ולא תזהם את הנגעים. ואז אמורה להיות החלה מלאה של העקיצות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצטברות כלי דם בשפה לבת שנה ושמונה
    אילה
    30/07/2013

בתי בת שנה ושמונה חודשים ומאז שנולדה יש לה על השפה התחתונה הצטברות של כלי דם ומה שנוצר לה שם זה בלוטה אדמדמה מעל השפה..עד היום אמרו לנו (רופא הילדים, טיפת חלב וסתם אנשים בעלי ניסיון, כביכול) שזה יעבור עד גיל שנתיים בערך ולכן לא ייחסנו לזה חשיבות..היום אמרה לנו רופאת הילדים שלה (החלפתי לה רופא) שזה לא יעבור מאליו אלא רק דרך התערבות כירורגית וכי אין לזה חשיבות רפואית/בריאותית.
    רציתי להתייעץ איתך מתי לפי דעתך כדאי להוציא לה את הבלוטה אם בכלל....

הוספת תגובה

• הצטברות כלי דם בשפה לבת שנה ושמונה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    30/07/2013

מתוך מה שאת כותבת אני מבין שמדובר בהמנגיומה בשפה התחתונה.
    יש טיפולי תרופתיים שאינם כירורגים למצב זה.
    ויש גם מצב שיש היעלמות הדרגתית של הממצא (לעיתים עד גיל מבוגר יותר, 5-10 שנים).
    אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור ילדים אשר מתעסק בהמנגיומות בילדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת נשימה בבן 10 חודשים
    הדס
    29/07/2013

שלום,
    בני אובחן לני כחודש וחצי כבעל שקד שלישי. היינו אצל רופא א.א.ג שאבחן לאחר צילום וקבע מעקב בגיל שנה.
    סובל מנחירות בזמן שינה, שיעול וליחה. מתקשה מאד לנשום דרך האף.
    ביומיים האחרונים, החל לעצור את הנשימה למשך מספר שניות (3-5 שניות), וחוזר לנשום ולהתנהג כרגיל. לא נראה שזה נגרם ממשהו ספציפי.
    אנחנו נמצאים בטיול ונחזור לארץ בעוד כשבועיים, האם יש סיבה לדאגה, להקדמת החזרה לארץ?
    התופעה מאד מפחידה ומדאיגה אותנו, נשמח לעצה בהקדם.
    תודה מראש,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת נשימה בבן 10 חודשים

הוספת תגובה

• הפסקת נשימה בבן 10 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    30/07/2013

שלום רב.
    אני מבין שאין אירוע שבו הילד מכחיל בזמן הפסקת הנשימה. הוא לא מתעורר מכך, וזה לא בא מייד לאחר שיעול. והוא מתנהג רגיל.
    אם כך - אז אין דחיפות, ובכל זאת, יש לפנות למעקב רופא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת יתר
    רוני
    26/07/2013

שלום,
    ביתי נולדה לפני שבוע במשקל 2.630. מבית החולים היא יצאה במשקל 2.400 ונאמר לנו לתת לה 45 CC של תחליף חלב כל שלוש שעות (אני לא מניקה). בימים הראשונים היא באמת אכלה מעט ולרוב לא הגיעה לכמות הרצויה.
    אבל ביומיים האחרונים היא קפצה בכמות ואוכלת בין 90 ל120 CC בארוחה, כל 3-4 שעות.
    האם יתכן שהיא אוכלת יותר מידי (זו קפיצה ענקית בכמות שקרתה מאוד מהר)?
    חשוב לציין שאנחנו נותנים לה לאכול לפי רצונה, שזה בערך כל שלוש עד ארבע שעות.
    היא ישנה היטב, לא פולטת ולא מקיאה והיציאות שלה טובות- יש פיפי כמעט בכל החלפה, יותר משש פעמים ביום. וקקי לפחות ארבע- חמש פעמים ביום.
    האחות בטיפת חלב אמרה לנו שאם לא תרד בכמות בתוך יומיים לגשת לרופא ילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת יתר

הוספת תגובה

• אכילת יתר - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    28/07/2013

רוני שלום.
    אם היא אוכלת ללא כל קושי, ואינה פולטת אחר כל ארוחה, ועולה היטב במשקל - אז זה בסדר גמור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים בבקרים שחוזרות ונשנות
    אילה
    25/07/2013

בתי בת שנה ושמונה חודשים כמעט..לאחרונה היא מתעוררת בבקרים עם דלקת בעיניים (בעיקר בעין אחת) ואחרי שאני מנקה לה את הדלקת (עם מים פושרים) כבר אין לה דלקת במשך היום ורק בערב היא דומעת קצת..מה הסיבה שזה קורה? האם ניתן למנוע?

הוספת תגובה

• דלקת עיניים בבקרים שחוזרות ונשנות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    28/07/2013

יש מספר סיבות לאודם בלחמיות העיניים, יתכן שזה תגובה דלקתית של העין לוירוס, או חיידק, או תגובה אלרגית של העין. לרוב, אם זה חולף ע"י ניגוב בלבד - אין מקום לחשש. ממליץ לבדוק ע"י רופא ילדים או רופא עינייים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית החיסונים של גיל חצי שנה
    דיאנה
    23/07/2013

שלום,
    האם זה בסדר לדחות את החיסונים של גיל חצי שנה (חיסון מחומש ועוד משהו) בחודש וחצי?או שחייבים לשמור על מרווח של חודשיים בדיוק מהמנה הקודמת שקיבל בגיל ארבעה (וחצי) חודשים? יש לנו בעיה ללכת ביום שנקבע התור ולצערי אין תורים קרובים...
    תודה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת..

דיאנה
    23/07/2013

תוך כמה ימים לכל היותר עוברות תופעות הלוואי של החיסונים של גיל חצי שנה (אם יהיו כאלה בכלל...)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבעות לא נפתחות
    אופיר
    19/07/2013

שלום,
    יש לי ילדה בת 4 חודשים, שמנו לב לאחרונה ש2 האצבעות האמצעיות של יד שמאל שלה, לא נפתחות עד הסוף, כלומר שאר האצבעות מתיישרות לגמרי מלבד ה2 האלו.
    מה יכולה להיות הבעיה והאם צריך לקחת אותה לרופא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות לא נפתחות

הוספת תגובה

• אצבעות לא נפתחות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/07/2013

אופיר שלום.
    רצוי לפנות לבדיקת רופא, שיראה שאין משהו שמגביל את תנועת המפרקים של האצבעות, ויתכן שהרופא ימליץ לכם על תרגיליםל שיעזרו לה לפתוח את האצבעות עד הסוף. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    דקלה
    16/07/2013

שלום רב,
    בני עבר לסימילאק חלבי לאחר שישה חודשים שאכל חלב אם בבקבוק. נראה כי יש לו ריפלוקס שמדי פעם מפריע לו, הוא מקשית את הגב ומתקשה להרדם. מה מומלץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• מה עושים? - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    18/07/2013

דקלה שלום.
    האופציות הקיימות בשלב ראשני -
    להסמיך את האוכל הבקורנפלור או לעבור לכלכלת אנפמיל AR
    בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקוס סמוי עזרה בבקשהההההה
    מיכל
    15/07/2013

שלום רב . התינוק שלי בן החודש סובל כבר שבועיים מכאבים נוראיים ככל הנראה מריפלוקס סמוי כך אובחן ע"י רופא ילדים פרטי אליו הלכנו לאחר שרופא קופח אבחן שאלו רק גזים . הוא יונק בלבד ומזה מספר ימים מקבל זנטק ואלגיכל אך איני רואה שיפור הדרך היחידה בה נרגע מצרחות אימים היא ע"י קבלת ציצי אך הבנתי שזה מעמיס לו יותר מידי על הקיבה ולכן אני נותנת ציצי רק להרגעה .אני ממש אובדת עצות הוא בוכה כמעט 21 שעות ביממה וישן באזור השלוש שעות . אוכל נרדם כחצי שעה בוכה ואחרי שעתיים שוב אוכל וחוזר חלילה . יש לציין כי עלה יפה במשקל נולד 3066 ונכון לחודש ( אתמול ) שוקל 4280.
    מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• ריפלוקוס סמוי עזרה בבקשהההההה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    18/07/2013

שלום רב.
    יש עוד מה להתקדם מבחינת טיפול:
    ניתן להשתמש במוצרים כמו לוסק (נגד חומציות בקיבה), גביסקון (מונע מכאנית מאוכל לעלות במעלה הושט). כלכלת אנפמיל AR. ריווח בין ארוחות (3 שעות ומעלה בין ארוחה לארוחה), מסאג'ים לבטן, השכבה על הבטן בזמן עירנות אחרי האוכל, החזקה במאונך עד ליציאת גזים אחרי האוכל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק באותו מצב!!

מעיין
    10/02/2014

אנחנו בדיוק באותו מצב, הקטן בן חודש עולה במשקל וסובל כל היום. אנחנו מטופלים בלוסק( אחרי שהזנטק לא עבד) כבר 11 יום ולא עוזר. הוא לא מפסיק לסבול. רק ציצי עוזר לו ואז שוב אחרי כמה דקות זה בא שום. זה פשוט נורא הכאב שעובר עליו. איך אפשר לעזור??? אנחנו נואשים כבר!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק באותו מצב!! - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    24/02/2014

מעיין שלום.
    במצב בו כל התרופות הללו לא עוזרות, וגם השכבה גבוהה, ריווח בין ארוחות - הייתי ממליץ על התייעצות עם גסטרואנטרולוג ילדים להערכת חומרת המצב.
    בהצלחה ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה