פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום סי.טי לאחר חבלת ראש לתינוק
    שמוליק
    13/10/2013

שלום רב,

התינוקת שלנו בת 10 ימים החליקה מגובה של כ -50 ס"מ לרצפה. לאחר מס' שעות שהיא אכלה וישנה כרגיל (ללא הקאות וכד') וללא כל סימני חבלה, שמנו לב שהתנפחה לה "גולה" בראש ומיד נסענו למיון. במיון הבחינו גם באזור רך במקום אחר בראש (זכר ללידת וואקום) והחליטו לשלוח לבדיקת סי.טי. לפני הבדיקה הוסבר לנו שהבדיקה מעלה את הסיכוי לסרטן מ 1 ל- 100,000 ל ל 2 מתוך 100,000 ולפיכך הסכמנו לבדיקה גם מפאת החשיבות. לשמחתנו תוצאות הבדיקה היו טובות ולאחר כמעט יממה שוחררנו הביתה והתינוקת בסדר.

עם זאת, נורא מטריד אותנו בדיקת הסי.טי שהיא עברה ולכן אשמח לדעת האם באמת במצב הקיים היא הייתה הכרחית ומהו באמת הסיכון שלקחנו? האם היו חלופות אחרות לאיתור שטף דם באותו זמן (לא הוצעו לנו כאלה)?

בברכה,
    שמוליק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צילום סי.טי לאחר חבלת ראש לתינוק - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    17/10/2013

שמוליק שלום.
    לא בוכים על חלב שנשפך. ולכן העיסוק בשאלה זו - אינו מועיל לבריאותך או בריאות הילדה.
    תשמח בעובדה שאין לילדה דימום מוחי. השכיחות לדימום מוחי ומוות בעקבותיו (או נזקים נוירולוגים) - חמור הרבה יותר מהסיכוי לסרטן.
    נכון להיום, בארץ, אין דרך לבצע הדמייה מהירה ואמינה שאינה נושאת בחובה קרינה. (אולטרהסאונד לא מאתר את כל הדימומים האפשריים, ו MRI לא זמין בדחיפות הנדרשת).
    ולסיום... הלקח שצריך להילמד מהמקרה (לכם, ולהורים אחרים שקוראים תשובה זו) - להקפיד מאוד מאוד מאוד על הבטיחות בבית, כדי להימנע מבירורים רפואיים (אשר בעצמם יכולים להיות מסוכנים), עדיף להקדים תרופה למכה - ולהימנע ממצבים שעלולים להיות מסוכנים לילד בבית. ממליץ מאוד להורים לחפש באינטרנט את האתר של "בטרם", העוסק במתן כלים לשמירה על בטיחות ילדים בבית, ברחוב בחחופשה וכו'.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרתיק חסום אצל תינוקת בת 11 חודשים
    טל
    11/10/2013

פתח הנרתיק של בתי בת 11 חודשים, חסום מזה כשמונה חודשים ע״י מעין קרום שסוגר את הפתח ומדביק יחד את שתי השפות של הפתח.
    לפני יומיים שמתי לב לפתע שחלקו האמצעי (בלבד) של פתח הנרתיק פתוח.
    שאלתי היא, האם ייתכן שפתח הנרתיק ייפתח מעצמו, ואם כן האם ייתכן שייפתח חלקית, או שהוא נפתח רק אם מפעילים כח עם האצבעות על מנת להפריד את שפות הפתח זו מזו?
    (אני שואלת משום שבתי החלה ללכת למשפחתון (מטפלת שעובדת בביתה ביחד עם בעלה) ובבית אני היחידה שמטפלת בה ואני לא נוגעת באזור הזה כשאני מחליפה לה חיתולים. האם עליי להתחיל לדאוג עקב הפתיחה החלקית של החסימה?)

הוספת תגובה

• נרתיק חסום אצל תינוקת בת 11 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    17/10/2013

יש תשובה בשאלה שנשאלה בפעם השניה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סוכר
    מיקי
    10/10/2013

שלום ד"ר,
    הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים.
    לאחרונה ביצענו לו בדיקת סוכר.
    הערך שהתקבל הוא 65, כאשר באתר של "מכבי" הערך התקין הוא מ-70 ומעלה.
    הרופאים שלו לא התרגשו מהערך, אך כשאמרתי להם שהוא אכל בשש בבוקר כמות קטנה של חלב והבדיקה הייתה בשמונה בבוקר, הם ביקשו שאחזור על הבדיקה לאחר צום של שמונה שעות.
    לפי הבנתי, אם הוא אכל לפני הבדיקה, ערך הסוכר היה אמור לעלות, נכון?
    אני קצת מודאגת ואבצע את הבדיקה רק בשבוע הבא.
    אשמח למידע ואמפתיה (:
    ת ו ד ה !

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סוכר

הוספת תגובה

• בדיקת סוכר - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/10/2013

לא נראה לי שיש מקום לחשוש.
    מה הסיבה לביצוע בדיקת הסוכר (לא צויין?) האם הילד נמצא בבירור של ירידה במשקל? אי עליה מספקת במשקל?
    ערך של 65 הוא לא מאוד נמוך, ורק מרמז על כך שלילד יש רזרוות נמוכות (ילד רזה מאוד?). בכל מקרה, אם בבדיקה חוזרת ערך הסוכר יהיה נמוך - יש מקום לבצע בירור.
    בברכת הצלחה, ועם הרבה אמפתיה,
    שבת שלום.
    ד"ר אבישי קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות וגזים
    לילך
    08/10/2013

שלום התינוק שלי בן חודשיים וחצי ובאופן מפחיד פעם או פעמיים ביום לפחות הוא פולט חלק גדול מהארוחה (אוכל סימילאק) הרבה פעמים זה קורה אחרי גרפס ואחרי שאני מחזיקה אותו עלי כחצי שעה..זה יכול לקרות בפתאומיות כשעה אחרי הארוחה אפילו שעה וחצי..

בנוסף מתלוות לכך התכווצויות של גזים שאני רואה אותן לפני כן..לא בהכרח בהקשר לפליטה כיוון דלצערי הוא סובל מגזים כל היום. וממעט ביציאות (קקי פעם ביום מקסימום פעמיים-במקרה הטוב!)

האם זה נורמלי?
    האם יש מה לעשות?

בנוסף,רציתי לדעת האם חובה לחסן מחומש אחרי חודשיים או אפשר לפני כן,מה המלצתך?

מלבד זאת הוא לא ישן הרבה אבל כן חינני וחייכן בחלק מהזמן.

אודה לתשובתך
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות וגזים

הוספת תגובה

• פליטות וגזים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/10/2013

לילך שלום.
    את מתארת מצב שיכול להיות טבעי ורגליל לחלוטין, לעיתים נובע מאכילת יתר, ולעיתים מחולשה של השרירי שנמצא בין הקיבה לושט, ומאפשר לאוכל לעלות במעלה הושט.
    אם הילד עולה במשקל, ובסה"כ לא סובל מכך ברמה היומיומית, כך שהוא רגוע רוב הזמן - אז אין צורך לטפל. רק להתאים את כמות האוכל לדרישתו.
    בנוגע לחיסון מחומשת, הזמן לקבלו זה בגיל 2 חודשים, 4 ח', 6 ח', ו12 חו. בשל המבצע של 2 טיפות (פוליו מוחלש) בטיפות החלב יש הממליצים להקדים אותו לגיל 6 שבועות, ואז מתאפשר לקבל את החיסון של הפוליו יחד עם המחומשת של גיל 4 חודשים, בשלב מוקדם יותר, בגיל 3.5 חודשים.
    בהצלחה.
    שבת שלום
    ד"ר אבישי קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים כשתינוק צורח ומתפתל
    ילדים
    05/10/2013

שלום
    נראה לי שהתינוק סובל מאוד מכאביבטן גזים
    קושי ביציאות יש קצת אדמומיות בפי הטבעת מה עליי לעשות
    התינוק אוכל מטרנה ועכשיו אני עוברת לסימילק קומפורט אני מקווה
    שיהיה קצת שינוי ווכמה זמן ניתן לדעת אם הסימילאק מתאים או גם לא מתאים כמו המטרנה?

הוספת תגובה

• אם את נותנת מטרנה

מירית
    06/10/2013

אז תנסי לתת לו את האקסטרה קומפורט, זה מתאים בדיוק לתקופת הקוליק (גזים, כאבי בטן וכיו"ב). גיסתי נותנת ולטענתה תוך יומיים השיפור ניכר. אח"כ ניתן לחזור בהדרגה לחלבית. תהי חזקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה אלרגית אצל תינוקת
    חני
    04/10/2013

שלום רב,

בתי בת 4 חודשים. עד לפני כ 3 שבועות ניזונה מהנקה בלבד. כשה חזרתי לעבודה עברה כמעט לחלוטין לסימילק. התחלנו לשים לב שיוצאים לה כתמים אדומים על הפנים אחרי מנת סימילק (זה לא קורה כל הזמן אלא חזר על עצמו מספר פעמים במהלך 3 שבוכעות) ועובר מעצמו תוך חצי שעה. בנוסף היינו בטיפת חלב ואמרו לנו שהילדה לא מעלה במשקל בצורה תקינה ויש לעקוב אחרי זה. חשוב לי לציין שהתינוקת אוכלת ממש מעט (כ 60 - 90 סמק) כל שלוש שעות. בלילה היא ישנה באופן רצוף בלי לאכול. היא לא מראה סימנים שמשהוא מציק לה, כמעט ולא בוכה.
    הדבר היחיד שמטריד אלא כתמים אדומים.היינו אצל רופא ילדים שהציע לנסות נותרמיגן.בנתיים עברנו לפורמולה צמחית. השאלה שלי מה כדאי לעשות במצב זה : להמשיך עם הפורמולה הצמחית או לנסות נוטרמיגן?

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה אלרגית אצל תינוקת

הוספת תגובה

• תגובה אלרגית אצל תינוקת - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/10/2013

חני שלום.
    במקרה של חשד לרגישות לחלבון חלב פרה ההמלצה הרפואית היא לעבור לכלכלה חלבית עם חלבון חלב פרה מפורק, כמו נוטרמיגן. כלכלה צמחית איננה ההתוויה הרפואית במקרים של רגישות לחלבון חלב פרה, בין השאר כי חלק מהילדים הרגישים לחלבון חלב פרה רגישים גם לסויה, וכן בשל תופעות לוואי בסויה (מכיל אסטרוגנים).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שבועיים מנוזל
    שולה
    02/10/2013

הי, הבן שלי בן שבועיים ולפני כמה ימים התחיל ממש להתעטש. יש לו נזלת ירוקה/ צהובה וממש קשה לו לנשום לפעמים. אני שמה לו טיפות אף אלרין לתינוקות ושואבת לו את הנזלת עם משאבה אבל כלום לא עוזר והוא עדיין מנוזל. אני לא כל כך רוצה ללכת לרופא כי הוא קטן ולא מחוסן. האם לאור המצב אני חייבת ללכת או שיש משהו אחר שניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שבועיים מנוזל

הוספת תגובה

• אני שמה מגבת גדולה רטובה בחדר

ילדים
    09/10/2013

זה קצת עוזר אפשר
    גם יש מצב שצריך להוציא מהאף הקטן מה שהצטבר
    בעזרת מקל אוזניים רטוב בעדינות כמובן לסובב בכל נחיר
    מקווה שזה קצת יקל על הנשימה
    ואם זה לא עעוזר תפני לרופא אולי ימליץ על מכשיר אדים

יש עוד פתרון לשים חצי בצל ליד את זה לא ניסיתי שווה לנסות
    הרבה בריאות¡

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שבועיים מנוזל - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/10/2013

שולה שלום.
    אני ממליץ לא להשתמש במשאבה (אשר יכולה לפגוע בריריות האף), להשכיב אותו בזוית (ראש גבוה יותר מהגוף, נקרא "השכבה גבוהה"), וניתן להשתמש לעיתים באינהלציות מי מלח או מכשיר אדים קרים.
    אבל מאחר והוא כל כך קטן, ומדאיג אותך (קשה לו לנשום!) - אני כן מציע שתפני לרופא שיוכל להעריך האם זה מצב בעייתי הדורש מעבר לטיפול שצויין לעיל.
    בהצלחה ושבת שלום.
    ד"ר אבישי קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוך עקום
    נהנה
    29/09/2013

שלום, הבן שלי בן שנתיים ו3 חודשים וכבר כמה חודשים שיותר ויותר הוא עושה מעין פרצוף עקום זה כאילו שהוא מעלה את השפה ואת הלחי רק בצד ימין והוא עושה את זה לרוב כשהוא מתעצבן מחייך או אפילו סתם... ממה זה יכול להיות? למי אני צריכה לפנות? יש שם לתופעה שיכולה להיות לו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיוך עקום

הוספת תגובה

• חיוך עקום - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    30/09/2013

שלום רב.
    האם הוא יכול גם לחייך חיוך שלם (סימטרי) או שתמיד החיוך שלו הוא לא סימטרי? אם התשובה היא שהוא יכול לחייך סימטרי כשהוא רוצה, אז אין טעם לעשות כל בירור. אם לא - יש לפנות לרופא הילדים
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים
    יבגניה
    28/09/2013

ערב טוב, באיזה גיל מומלץ להתחיל לצחצח שיניים!

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים

הוספת תגובה

• שיניים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    30/09/2013

יבגניה שלום.
    מהגיל שצומחות שיניים, עם מברשת עדינה מאוד מאוד מאוד מאוד, ובלי משחה.
    בעדינות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח של אצטון בנשימה
    טל
    22/09/2013

בתי בת 10.5 חודשים.
    היא ישנה אתי במיטה, יונקת לפי דרישה, גם ביום וגם הלילה.
    מזה יומיים, כשאני מרדימה אותה (בהנקה) עומד בחלל החדר ריח של אצטון, שאותו אני מריחה בעיקר כשאני נמצאת במצב של שכיבה, אבל גם אם אקרב את אפי ממש שרוב לאפה.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ריח של אצטון בנשימה

הוספת תגובה

• ריח של אצטון בנשימה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/09/2013

טל שלום.
    ממליץ לפנות לבדיקת רופא. לבדיקת לוע. ולהערכה כללית של הילדה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 11 חודשים מקיאה המון
    הורה מודאג
    21/09/2013

הבת שלי בת 11 חודשים מאוד רזה ו"שוברת אחוזונים" לפי הרופאים. היא לא אוכלת הרבה, וגם מקיאה הרבה. בארבעה ימים האחרונים היא פשוט מקיאה כלללל מה שהיא אוכלת (מלבד מים). לפעמים מקיאה מיד אחרי האוכל, לפעמים מקיאה כמה שעות אחרי.
    שלשום הגענו לבית חולים, והיא אושפזה ליום אחד. שם אמרו לי שכנראה היא תפסה משהו ויראלי, אבל בלי קשר לזה הם אמרו לי שאני חייב לקחת אותה להמשך טיפול ומעקב אצל רופא הילדים כי היא לא עולה במשקל ואף יורדת.
    ועכשיו לדילמה:
    יש לנו נופש מוזמן (לכל המשפחה המורחבת) מחר לשבוע באילת. כששאלתי את הרופאים אם לדעתם אני יכול לצאת לנופש אמרו לי "תסע, מקסימום יש לך שם גם בית חולים".
    את הוירוס הויראלי של ההקאות אמרו לי רק לחכות שיעבור ולהמשיך לנסות לתת לה אוכל יותר קל לעיכול, להחליף את הפורמולה, ולדאוג שהיא לא מיובשת, ובקשר לבעיות משקל שלה, אמרו לי שאני יכול לחכות עם הבירורים עד אחרי החג.
    אבל מאז אתמול ששוחררנו, היא עדיין מקיאה כל מה שהיא אוכלת, היא רק שותה מים... היא יחסית חלשה ובלי מצב רוח.
    מה לעשות? לנסוע או לאכזב את כולם (כולל הבן 4 שלי שמאוד מצפה)? ואשמח גם להצעות איך להקל על ההקאות?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• תינוקת בת 11 חודשים מקיאה המון - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/09/2013

לנסוע או לא? זו לא שאלה לרופא. לצערי אין לי תשובה טובה.
    בנוגע להקאות - אם היא במצב של שינוי בהתנהגות/אפאטיות, או ממעטת במתן שתן - יש לפנות לבדיקת רופא להערכה של התייבשות.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחנק בהנקה
    שולה
    21/09/2013

שלום, ילדתי לפני 4 ימים בן מתוק. יום למחרת הלידה התחלתי להניק והילד תוך כדי הנקה פתאום משתעל ונהיה כחול וקשה לו לנשום לכמה שניות. כשהוא חוזר לעצמו הוא ממשיך לינוק והכל בסדר. הרופא שבדק אותו טוען שיש לי המון חלב ולכן הוא לא מספיק לבלוע ונחנק. זה קורה לו רק בהנקה וחוץ מזה הכל בסדר. התחלתי לשאוב לבקבוק כדי לראות אם הוא מסתדר יותר והוא כן השתעל אבל מהר מאוד חזר לעצמו. מעכבים אותי בבית החולים בגלל זה ואני ממש מוטרדת. אני חייבת עזרה דחוף

לקביעת תור
    סגירה
    נחנק בהנקה

הוספת תגובה

• נחנק בהנקה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/09/2013

שולה שלום. מזל טוב.
    המטרה של שהותכם בבית חולים לוודא שאירועי ההכחלה אינם מסכנים אותו, ושהוא מצילח לחזור למצב תקין ללא כל קושי.
    לעיתים ממליצים על הסמכת כלכלה או טיפול תרופתי אחר כדי למנוע את עליית האוכל בזמן ההנקה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה לתינוקות
    ויקי
    20/09/2013

שלום!

5 ימים תינוק בן שנה מקבל מוקסיפן פעמיים ביום 9מ"ל. התפלאתי לראות שכתוב על הבקבוק שצריך לתת עוד 5 ימים, כלומר בסך הכל 10 ימים. האם אפשר לתת פחות ימים? מה המינימום של מספר ימים שחובה לתת? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה לתינוקות

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה לתינוקות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/09/2013

ויקי שלום.
    משך הטיפול תלוי באבחנה. לא ציינת מהי האבחנה.
    ולכן יש להתייחס להמלצות שהרופא נתן כאשר רשם את הטיפול. אין ימי "מינימום" אלא את ההמלצה הברורה של הרופא לטיפול.
    רפואה שלמה,
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא אוזן דלקתית

ויקי
    22/09/2013

מקובל לתת טיפול גם 10 ימים בדלקת אזניים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול אצל בן 10 חודשים
    שולה
    17/09/2013

שלום, הבן שלי בן 10 חודשים משלשל כבר 4 ימים. כמעט לאחר כל ארוחה 5 פעמים ביום. השלשול לרוב צהוב ומיימי. חוץ מזה המצב רוח שלו רגיל התאבון רגיל ומביקור אצל הרופא הוא אמר שזה וירוס וזה יחלוף תוך כמה ימים. לתת לו את האוכל הרגיל שלו. שמעתי על פרוביוטיקה שמאוד עוזרת נגד שלשולים ורציתי לדעת האם אתה ממליץ לי לתת לו? איזה סוג אם כן?

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול אצל בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• לעבור לכלכלה נטולת לקטוז

רננה
    17/09/2013

יכולה לתת מטרנה אקסטרה קומפורט שהוא נטול לקטוז ומכיל פרוביוטיקה, אורז, בננות, תפוחי אדמה וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעבור לכלכלה נטולת לקטוז - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/09/2013

שלום רב.
    אפשרי לתת פרוביוטיקה (לפי מה שהרוקח ימליץ) וגם פורמולה ללא לקטוז כפי שציינה רננה.
    אין פרוביוטיקה ספציפית עליה אני ממליץ יותר מאחרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילשול אצל בן 5 חודשים
    שלי
    17/09/2013

בני בן ה 5 חודשים , ביום רביעי האחרון התחיל לו שילשול דמי וחום היינו אצל הרופא והוא קיבל אנטיביוטיקה מחשש לדיזנטריה, החום ישר ירד והפסיק להיות דם בשלשול אבל שלשולים ממשיכים והתינוק לא רגוע וכואב לו הייתי שוב ל הרופאה והיא אמרה שכנראה בגלל שאין לו חיידקים בבטן שיפרקו את החלב ושאני אחליף לנטול לקטוז אז התחלתי לתת לו סימילאק קומפורט אבל אין שיפור
    מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שילשול אצל בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• שילשול אצל בן 5 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/09/2013

שלי שלום.
    נראה לי שההמלצות שקיבלתם עד כה טובות ונכונות.
    המשיכו לפנות לרופא המטפל לצורך המשך מעקב. לעיתים לוקח זמן עד שמחלימים.
    רפואה שלמה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה