פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למי פונים
    דקלה
    14/07/2013

למי לפנות אם יש חששות בהתפתחות של תינוק בן חצי שנה? (קשר עין, הסתת מבט)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למי פונים

הוספת תגובה

• למי פונים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    18/07/2013

מכון להתפתחות הילד במסגרת קופת חולים. ההפניה היא מרופא מטפל, לאחר שבדק את הילד והתרשם שאכן קיים חשש לעיכוב התפתחותי. רופא הילדים יבדוק את התינוק מבחינה נוירולוגית ויבדוק האם קיימים אר סימני התפתחות ואבני דרך התפתחותיים.
    בהתאם לכך יחליט אם יש אכן צורך בהפניה למכון להתפתחות הילד.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן אצל תינוק
    lemune
    14/07/2013

שלום,

אני אמא של דן, תינוק בן חודש. כבר מימים הראשונים התחילו אצל דן כאבי בטן שנמשכים שעות ארוכות במהלך היום, משבוע אחרון מצב הולך ומחמיר. הוא סובל מכאבים עזים קרוב ל-9 שעות ביום. כאבים מתחילים כחצי שעה אחרי האוכל ונמשכים עד לארוחה הבאה. אנו לא מצליחים למצוא שום תנוחה שבה ניתן להרגיע אותו, לפעמים בכי נמשך כשעתיים וחצי רצופות. לאחר ביקור אצל רופאת המשפחה נמסר לנו שככל הנראה מדובר ברפלוקס ומיום רביעי אחרון דן התחיל לקבל טיפול בזנטק (3 פעמים, 0.7). אני חייבת לציין שנכון לעכשיו אין שיפור במצב.

דן נולד במשקל 3335 היום שוקל קרוב ל-4150, אוכל מטרנה 120, 6 פעמים ביום (7:00,10:30,14:00,17:30,21:00,01:00). אחרי כל ארוחה אנחנו מחזיקים אותו רבע שעה בשפוע גבוה על מנת להקל על עיבוד האוכל ולמנוע פליטות. במהלך היום דן כמעט ולא יושן, מצליח להירגע רק בעגלה או נדנדה וגם זה בקושי. שינה עמוקה מתרחשת בלילה בין השעות 1:00 עד 6:00.
    כמו כן, מלפני שבוע קרה אירוע של חשש לחנק, כתוצאה מכך דן היה מאושפז שלושה ימים בבית חולים לביצוע בדיקות מקיפות, מאז בלילה יושן עם מוניטור.

אשמח לקבל כל עצה לשיפור המצב.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן אצל תינוק

הוספת תגובה

• כאבי בטן אצל תינוק - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    18/07/2013

שלום רב.
    נשמע אכן שמדובר ברפלוקס, ואתם עושים כבר הרבה צעדים לטיפול.
    יש טיפול תרופתיים (לוסק, זאנטאק, גביסקון) ויש טיפול בתחום הכלכלה (אנפמיל AR, הסמכת כלכלה עם קורנפלור) טיפול מכאניים (השכבה גבוהה). והכי חשוב... הרבה סבלנות.
    לרוב זה חולף עם הזמן ועם הגיל ללא צורך בטיפול חודרניים.
    במקרים קשים, בהם הילד סובל מדלקות ריאה חוזרות בשל אספירציות של אוכל אל הריאות, או מאירועים מסכני חיים (חשש לחנק וכד'... או כאשר הילד אינו עולה במשקל - יש פתרונות ניתוחיים (נדיר מאוד להגיע לשם...).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירת נשימה בזמן בכי מגיל יום
    יקי
    14/07/2013

שלום רב.
    התינוק שלנו סובל מעצירת נשימה בזמן בכי, זה החל כבר מיומו הראשון בעולם. לאחר הלידה בשעות הראשונות לחייו זה קרה בפעם הראשונה. כל הצוות הרפואי נלחץ מאד התחילו סדרה של בדיקות במהלכן היינו מאושפזים 3 שבועות. הבדיקות כללו, תרבית דם, ספירת דם, אקו לב(פעמיים), בדיקה נירולוגית, בדיקה של גלי המח, ועוד ועוד בדיקות שאני כבר לא זוכר. הבדיקות התבצעו בבית החולים וולפסון ע"י מנהל המחלקה וסגנו ד"ר קלטר.
    לאחר שלא נמצאו שום תשובות רלוונטיות וכל הבדיקות יצאו תקינות שחררו אותנו הביתה והרגיעו אותנו שזה יעבור עם הזמן...הדבר ביחיד שאמרו לנו זה שבמקרה כזה של הכחלה צריך לנשוף בחוזקה אוויר לתוך הפה של הילד והוא יחזור לעצמו (מה שעזר בדר"כ)...
    היום עמנואל שלנו כבר בן 4 וחצי חודשים. אני חייב לציין שהתופעה לא עברה לגמרי היא אמנם פחתה אבל עדיין קיימת, לצערנו התרגלנו למצב הזה.
    בשבוע האחרון התופעה חזרה בתדירות יותר גדולה והאמת שאפילו לנו שהתרגלנו מאד קשה עם זה, דקה שנמשכת נצח....
    השאלה שלי היא האם אחד מכם הרופאים נתקל בבעיה דומה?...קראתי המון ברשת על התופעה הזו שהיא שכיחה וכו אבל אף אחד לא נתקל בתופעה מגיל יום אלא רק בגילאים של חצי שנה ומעלה עקב "עילבון" או תשומת לב שהילד דורש. חשוב לי להדגיש שפה זה לא המקרה!
    אני אשמח לקבל תשובות, רעיונות, המלצות. מה לעשות הלאה? למי לפנות? איזה בדיקות עוד אפשר לעשות אם בכלל?
    תודה מראש
    יקי

הוספת תגובה

• עצירת נשימה בזמן בכי מגיל יום - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    18/07/2013

מאחר ומדובר מאירוע שיכול להיות רציני - זה דורש מעקב של רופא מטפל ובדיקת רופא מטפל בכדי לשלול גורמים מסכני חיים. מאידך.. יתכן מאוד שמה שיש לילד זה breath holding spells (אם כי אני חייב להודות שזה בגיל צעיר מאוד...), אלא אירועים שלה פסקת נשימה, אינם מסוכנים, וחולפים עם הגיל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפי חלב - גיוון ?
    מאיה
    10/07/2013

שלום. ביתי בת שבועיים, ועברתי לפני כיומיים מהנקה לתחליף חלב מטרנה. האם מומלץ לגוון ולעבור מדי פעם לסוג תחליף חלב אחר (סימילק, נוטרילון...) או להמשיך באותו סוג תחליף כל הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    תחליפי חלב - גיוון ?

הוספת תגובה

• בשביל מה לשגע מערכת עיכול כ"כ רגישה

רננה
    11/07/2013

לא מוצאת טעם לשילוב בגיל הזה, אם המטרנה מתקבלת טוב (ואין סיבה שלא) תמשיכי איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרכים
    תמר
    08/07/2013

בני בן 5.5, יש לו ADHD והיפוטוניה, ונראה שקשה לו להתאפק עם קקי.
    מהרגע שהוא מרגיש שהוא צריך ועד שהוא כבר לא יכול להתאפק עובר זמן קצר מאוד,
    ולכן אם אנחנו נמצאים מחוץ לבית אין אפשרות להגיע למקום עם שירותים.

אני לא רואה עוד ילדים שעושים קקי בגינה הציבורית בגיל שלו, כך שברור לי שזה לא נורמלי.
    דיברתי על זה עם רופאת הילדים כי הבנתי שצריך לשלול בעיה רפואית אבל לרופאה לא היה מושג מה לבדוק...

איזה בדיקות לבקש ממנה?

לקביעת תור
    סגירה
    צרכים

הוספת תגובה

• צרכים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    09/07/2013

תמר שלום.
    לא ציינת האם היציאות הן רכות או קשות? (שלשול?)
    האם בורח לו צואה בלילה, כשהוא ישן?
    בד"כ תיאור זה מתאים לבעיות רגשיות ולא לבעיות פיזיולוגיות, והטיפול לרוב הוא התנהגותי.
    יש מקום לבדוק בבדיקה פיזיקלית את הטונוס הרקטלי, סימנים עוריים בגב תחתון, בדיקה נוירולוגית, בתחום בדיקות המעבדה - תרביות צואה (אם מדובר שיציאות רכות / שלשול), תפקודי תריס. והערכה של פסיכולוג ילדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו2 שאלות המשך

תמר
    09/07/2013

1. בזמן שינה קרה רק פעם אחת עד היום שברח לו (לפני כחצי שנה).
    האם זה מחזק או מחליש את המחשבה שיש בעיה של טונוס רקטלי?

2. לאיזה רופא לפנות? האם עלי לחפש פרוקטולוג ילדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעות שנופל הרבה
    תמר
    04/07/2013

בני בן שנה ו 7 חודשים, החל ללכת בגיל שנה וחודשיים.

ההתפתחות המוטורית שלו עד היום היתה ללא כל בעיה או עיכוב, אבל הוא נופל המון, ובגן אמרו לי לבדוק את הנושא הזה.

האם מלבד היפוטוניה או DCD (שמהן סובל הבכור שלי) יש עוד סיבות לנפילות מרובות?
    האם סביר שזה היפוטוניה או סירבול מוטורי אפילו שעד היום לא ראינו שום בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    פעות שנופל הרבה

הוספת תגובה

• פעות שנופל הרבה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    09/07/2013

תמר שלום.
    יש סיבות רבות לנפילות מרובות. החל ממצב נורמלי ותקין (בגילו יש ילדים שהולכים עוד לא יציב... ודאי כאלה שהתחילו ללכת רק לאחרונה), וכלה במצבים לא תקינים הדורשים בירור וטיפול.
    לשאלותייך:
    1 יש סיבות נוספות לנפילות.
    2. יכול להיות שמדובר בהיפוטוניה ו/או סרבול מוטורי למרות שלא ראיתם בעיה עד כה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזון גדילה
    עלפז
    03/07/2013

שלום,
    יש לי תאומות בנות 22 חודשים. נולדו בשבוע 32. אני לא גרה בארץ, ולא מבצעים פה מעקב של אחוזוני גדילה. הן נראות לי מאוד גבוהות לגילן והייתי שמחה אם הייתם יכולים להגיד לי באיזה אחוזון הן.
    גובהן הוא 90 ס"מ, משקל כ- 11 ק"ג
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזון גדילה

הוספת תגובה

• שינה על הבטן
    נועם
    28/06/2013

שלום,

יש לנו תינוק בן חודש וחצי, שלרוב משכיבים אותו לישון על הגב (כפי שהודרכנו בב"ח).

האם יש מניעה כלשהי מלהשכיב אותו לישון על הבטן מדי פעם, ביום, כשהוא תחת השגחה צמודה ורואים שהוא נושם? שמנו לב כשהוא ישן יותר עמוק ככה, ונושם יותר לאט.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הבטן

הוספת תגובה

• שינה על הבטן - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    02/07/2013

נועם שלום.

כאשר ילד ישן - מולץ להשכיב על הגב, בכדי להימנע ממות בעריסה. כאשר הוא ער - מומלץ להשכיב על הבטן, בכדי שיפתח את שרירי הצוואר (הרמת ראש).
    אפשר להשכיב תינוק על הבטן כאשר הוא ישן בתנאי שבאמת הוא תחת השגחה. בבית חולים עושים את ההשגחה הזו בעזרת מוניטור... איך בבית??? האם באמת עוקבים אחר כל נשימה ונשימה?
    כדאי להיזהר.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבי"ח

נועם
    13/07/2013

בבית החולים הוא לא היה עם מוניטור כשישן על הבטן, פשוט אחות ישבה צמוד לידו והסתכלה כל כמה שניות. אנו בנתיים עושים אותו דבר.
    בכל אופן הבנתי, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורמיטן והנקה
    אנונימית
    26/06/2013

ילדתי לפני 22 יום (שבוע 37+6), לאחר זירוז בשל לחצי דם גבוהים. לאחר הלידה, לחצי הדם במשיכו להיות גבוהים (הגיעו אף ל - 175/100) ולכן לא שיחררו אותי במשך שישה ימים לאחר הלידה. על מנת להוריד את לחץ הדם החלו לתת לי נורמיטן במינון של 50 מ"ג (לאחר שהיתה לי תגובה לבטא בלוקר אחר), ולורטידן (שאותו הפסקתי לקחת בנתיים). במחלקת יולדות הבטיחו לי שהתרופות אינן עוברות בחלב אם ואינן מסוכנות לתינוק - והיות והייתי במצב לא משהו, האמנתי להם... לאחר ביקורת אצל רופא המשפחה, גילתי שלא רק שהתרופה עוברת בחלב אם, יש אזהרות לגבי השפעות על דופק ורמת הסוכר אצל התינוק עליהן לא אמרו לי כלום. היות ואני מניקה הנקה מלאה, וירידה מתרופה הולכת לקחת לפחות 15 יום אני ממש מודאגת. יש משהו שאני יכולה לעשות? האם אני צריכה להפסיק להניק?

לקביעת תור
    סגירה
    נורמיטן והנקה

הוספת תגובה

• הקאה כתוצאה מצינון ושיעולים
    איילה
    25/06/2013

בתי בת כשנה וחצי ולאחרונה היא מנוזלת ואף משתעלת..כמו כן היא מצמיחה שיניים בתקופה הזאת..היא בשלב של הטוחנות..היום בערב היא הקיאה את כל ארוחת הערב שלה וזאת כתוצאה משיעול יבש שהשתעלה לפני ההקאה..אין לה חום.
    האם ייתכן שהקיאה כתוצאה מהצינון? חשוב לציין שאין לה כ"כ תיאבון בתקופה האחרונה. כנראה בגלל בקיעת השיניים.
    האם יש קשר בין בקיעת שיניים לצינון ושיעולים? האם ייתכן שהקיאה בגלל הצינון או בגלל בקיעת השיניים?

הוספת תגובה

• הקאה כתוצאה מצינון ושיעולים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    25/06/2013

איילה שלום.
    קרוב לודאי שהילדה הקיאה בעקבות שיעול.
    שיעול יכול לגרות אותנו להקאה, ואין צורך בבירור מעמיק אם מדובר בהקאה אחת או שתיים.
    בגיל הצעיר ילדים סובלים הרבה פעמים ממחלות ויראליות, מהתקררות, מצינון, ובמקביל מוציאים שיניים. האם יש קשר בין כולם, או האם הם יכולים לבוא במקרה ביחד - קרוב לודאי ששתי התשובות נכונות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלות ויראליות
    טל
    23/06/2013

בתי שהתה בבריכה ביתית עם עוד ילד שיש לו יבלות ויראליות על הגוף במס' אזורים (גיליתי את זה רק אח"כ) - מה סכנת ההידבקות? תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    יבלות ויראליות

הוספת תגובה

• יבלות ויראליות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    25/06/2013

שלום רב.
    היבלות הויראליות (מולוסקום קונטגיוזום) מדבקות במגע במדיום של מים. ולכן אם היה מגע עור בעור בסביבת מים קיים סיכוי של הדבקה.
    הסיכוי גבוה יותר ככל שמשך הזמן של המגע היה ממושך יותר, ואם הנגעים היו מרובים יותר אצל הילד.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    שולמית
    22/06/2013

שלום, ביתי בת שנה וחודש היא קיבלה לפני כשבועיים את החיסון השני של הפוליו של גיל ארבעה חודשים (מחומשת), האחות בטיפת חלב אמרה לי שהחיסון הבא יכול להיות רק בהפרש של ששה שבועות מהחיוסן האחרון.
    אני בלחץ. בגלל כל מה שקורה בדרום ובגלל שאני יודעת שבגילה היא כבר היתה צריכה לקבל ארבע פעמים
    האם היא מחוסנת?
    והאם יש משהו שמומלץ. לעשות כרגע?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• חיסון - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    25/06/2013

שולמית שלום.
    היא מחוסנת באופן חלקי.
    יש להשלים את החיסונים לפי המלצות טיפת חלב ובקצב המומלץ ע"י טיפת חלב.
    לשמור על הגיינה ושתיה של מים נקיים (אין צורך להרתיח).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצות... מה לעשות?
    דידי
    19/06/2013

שלום,
    הבן הצעיר שלי בן שנתיים.
    לפני כשבועיים נעקץ במהלך שהותו בגן. מ"היכרותי" עם סוגי עקיצות, שמתי לב שלא מדובר בעקיצות של יתוש. כנראה של פשפשי חול (גם רופאת הילדים טענה כך).
    העקיצות התחילו ברגליים ובאזור האגן (צמוד לקצות החיתול), בעורף ובזרועות עליונות.
    תוך כמה ימים המצב ממש החריף, ולאחר כשבוע וחצי מהיום שהופיעו התחלנו לתת לו אנטיביוטיקה ספוויט למשך שבוע.
    אנו כבר חמישה ימים עם האנטיביוטיקה וזה עדיין נראה ממש גרוע. יש מעט התייבשות של העקיצות, אך עדיין מאוד מגרד לו ומציק.
    מצורפות שתי תמונות מהיום השלישי לאנטיביוטיקה...
    אשמח לחוות דעת.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצות... מה לעשות?

הוספת תגובה

• עקיצות... מה לעשות? - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    25/06/2013

שלום רב.
    אני לא מוצא מקום לטיפול אנטיביוטי בנגעים עוריים, אם אינם נראים מזוהמים.
    יש מקום לחשוב על טיפול נגד גרד ועל טיפול במשחה נגד טפילים.
    הכל, כמובן, בהמלצת רופא מטפל אשר רואה את הנגעים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה לילדה בת 2 ו- 5 חודשים
    קרן
    18/06/2013

שלום,אנחנו מנסים גמילה להילה בת 2 ו-5 חודשים עם שיתוף הפעולה בגן -הגננת המליצה לי להתחיל להוריד לה את הטיטול בגן נאמר לי שהיא בלי טיטול ותומכים בגן ומפרגנים רציתי לדעת לפי נסיונכם
    1.האם לשלוח אותה בבוקר ישר עם תחתונים (בלי טיטול) והחלפה?
    2.מה קורה אם בדרך לגן בורח לה ?
    3. איך שומרים במהלך היום שלא תעשה פיפי וקקי במיטות?היא עולה לפעמים על המיטה שלנו והיא רק התחילה מה אתם ממליצים?מגן מיטה מניילון יש רק במיטה שלה
    לעזרתכם אודה

הוספת תגובה

• גמילה לילדה בת 2 ו- 5 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    25/06/2013

קרן שלום.
    אין תשובה של "שחור" "לבן" לשאלותייך.
    את יכולה לשלוח אותה ישר בבוקר עם תחתונים. אבל זה יכול להיות במחיר שיברח לה.
    האם יש לך אפשרות להתמודד אם בורח לה באוטו? בדרך?
    אם יש לך את הזמן להחליף לה, אז אפשרי, ואם לא - אל לא כדאי.
    השיקולים צריכים להיות בכל מקרה לגופו... ואין תשובה גורפת.
    בנוגע למגן מיטה - אםפשר להוסיף גם לשלכםפ, או לאפשר לה לישון על מיטתכם.
    על כל שאלותייך אפשר לענות את כל התשובות האפשריות... השאלה היחידה היא מה מתאים לכם בסגנון חיים שלכם, והאם תוכלי להתמודד עם פספוסים שלה במיטה שלך? בדרך לגן? וכו'...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליו
    רוית
    18/06/2013

שלום,
    בתי בת שנה וחודש האם אני צריכה לחסן אותה בפוליו?
    בגלל המצב בדרום ויש את החשש שזה התפשט לפה אז כדאי?

מחכה לתשובה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פוליו

הוספת תגובה

• פוליו - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    25/06/2013

דנה שלום.
    יש לודא שהיא קיבלה את 4 החיסונים שאמורים לקבל עד גיל שנה.
    אם היא לא קיבלה את ארבעתם - יש להשלים את החסר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה