מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוכחות רופא ילדים בבדיקת דם לתינוקתטליה19/03/2013
שלום בתי בת 10 חודשים, קיבלתי עבורה הפניה לבדיקות דם וצויין בפני שנדרש שרופא ילדים יבצע ולא אחות. השאלה שלי היא מדוע?? האם תמיד כשעושים בדיקת דם לתינוק (ולא ספירת דם) נדרש נוכחות של רופא? האם זה מסוכן לבצע בדיקת דם לתינוק כי יש חשש של איבוד דם רב?? למה דורשים נוכחות רופא ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוכחות רופא ילדים בבדיקת דם לתינוקת - תגובה
פרופ' יצחק לוי01/04/2013אין כל סכנה בביצוע בדיקת הדם
נוכחות הרופא חשובה עקב הנסיון שלו בלקיחת דם לתינוקות
שלך
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל18/03/2013
מה הדרך הטובה ביותר בלהרדים תינוקת בת שבוע?
כמו כן, אני גם מניקה וגם נותנת לה פורמולה , האם פורמולה גם גורמת לגזים או רק חלב אם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר אבישי קרן19/03/2013יעל שלום.
יש הרבה דרכים לאפשר לתינוק לישון, כל עוד את והתינוקת מרוצים זה בסדר להרגדים בחיבוק, בהחזקה, במיטה. כמובן שיש להשכיב את התינוקת על הגב בכדי למנוע מוות בעריסה, בלי כרית במיטת תינוק, בלי בובות/שמיכות שיכולות לכסות את ראשה.
גזים בגיל הינקות נפוצים מאוד, והם נגרמים גם מחלב אם וגם מפורמולה. הם קשורים בעיקר לבליעת אויר בזמן ההנקה/אכילה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לתינוק בן 7 חודשיםעינת17/03/2013
שלום רב!!
המקסים שלי בן 7 חודשים לפני כחודש חטף וירוס והיה חולה קרוב לשלושה שבועות עם חום מאוד גבוה הבעיה היא שלא תמיד החום הורגש כאשר היתי נוגעת בראש ,אלא רק בעזרת מד חום במדידה רקטאלית היתי מאבחנת חום שלעתים היה מטפס מעל 39.
היום שוב פעם היה נידמה לי שהילד קצת נודניק כאשר נגעתי בראש , בבטן ובגב העליון לא הרגשתי אפילו טיפה חום אך כאשר מדדתי הסתבר שיש חום 38.4 , האם תופעה זו תקינה או שמצריכה בירור נורא מלחיץ אותי??
כאשר הגדול שלי ( כיום בן 6) היה תינוק זה קרה לו פעמיים ונאמר לי שיש דבר כזה חום פנימי אצל תינוקות האם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום לתינוק בן 7 חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן19/03/2013עינת שלום.
מדידה "ידנית" אשר מתבצעת במגע שלך בגוף של התינוק אינה נחשבת בדיקה אמינה. מדידה שכזו מודדת את הפערים בין חום גופך לחום גופו של התינוק. ואם חום גופך וחום גופו של התינוק "קרובים", את לא תרגישי את ההבדלים. לדוגמא, אם חומך הוא 37.5 (תקין) וחום גופו של תינוקך 38.2 (לא תקין) יתכן שלא תרגישי את זה במגע.
לעומת זאת, אם חום גופך הוא 36 (תקין) וחום גופו של תינוקך הוא 37.5 (תקין). את תרגישי שהוא מאוד חם, כי יש פער של 1.5 מעלות ביניכם.
בשל כך, אם עולה חשד לחום - יש למדוד ע"י מדחום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשיים משתעל ומנוזלליבי17/03/2013
שלום, בני בן חודשיים ושבוע מס' ימים משתעל ומנוזל אין לו חום שהוא משתעל הוא פולט אוכל עם ליחה, לא הרבה וגם מנוזל מה אפשר לעשות על מנת להקל עליו? הנשימות שלו שקטות והוא ישן טוב. למרות זאת אני לא שקטה מה אפשר לעשות?תודה ליבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודשיים משתעל ומנוזל - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/04/2013ליבי שלום.
ניתן לעזור לתינוקך ע"י השכבה בזוית גבוהה (ראש גבוה מהרגליים) ע"י סידור המיטה בשיפוע. טיפטוף מי מלח לאף בכמות קטנה, כדי לשחרר נזלת, ומכשיר אדים קרים בחדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה בלידהא14/03/2013
שלום
אני צפויה ללדת (שבוע 39+5) ויש לי כאב גרון
אם לא יעבור עד שאלד האם עלי להימנע מלהיות ליד התינוק? זה נשמע לי מאד מסוכן להדביר תינוק שרק נולד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה בלידה - תגובה
פרופ' יצחק לוי16/03/2013אם תהיי עדיין חולה בזמן הלידה מומלץ לרחוץ ידיים היטב ואף לשים מסיכה בזמן ההאכלה כדי למנוע הדבקה בזמן מגע קרוב
שלך
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה כפיות שקדים טחונים להוסיף?ויקי12/03/2013
שלום!
רציתי לדעת כמה כפיות שקדים טחונים לשים במנת פירה פירות לתינוק בן 7 חודשים?
עד עכשיו שמתי כמעט כפית שלמה ותהיתי האם זה נכון..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה כפיות שקדים טחונים להוסיף? - תגובה
פרופ' יצחק לוי16/03/2013בהחלט נכון
אין צורך להוסיף עוד
שלך
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנה+שנה וחצישירי12/03/2013
שלום.היום בתי בת שנה וחצי. בגיל 4 חודשים עשתה חיסון של גיל שנה (רק 2 זריקות ברגליים מכיוון שרצינו לפצל). מכיוון ששוב הייתה חולה, אנו נאלצים להשלים את חיסון גיל שנה (הזריקה ביד) כעת בגיל שנה וחצי. שאלתי היא: האחות בטיפת חלב אמרה שניתן להזריק באותו יום גם את החיסון ביד (של גיל שנה) וגם את החיסון של גיל שנה וחצי.
האם זה נכון? האם אפשר להזריק את שני החיסונים אחד אחרי השני באותו יום מבלי לחכות איזשהוא פרק זמן?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
שירי13/03/2013חלק ראשון של חיסון גיל שנה עשתה בגיל שנה ו-4 חודשים ולא בגיל 4 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון גיל שנה+שנה וחצי - תגובה
פרופ' יצחק לוי16/03/2013האחות בטיפת חלב צודקת בהחלט
בהצלחה
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקותויקי04/03/2013
שלום!
תינוקות שלנו בני 7 חודשים.
השאלות שלי לגבי סוגים הבאים של אוכל:
1. האם מותר לתת להם ביצים ובאיזה כמות?
2. האם מותר להם דגים ואיזה סוג מומלץ?
3. האם מותר לשים בתערובת של פירות שקד טחון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקות - תגובה
פרופ' יצחק לוי16/03/2013עדיין מוקדם למזונות אלו,
בעוד חודש חודשיים אפשר להתחיל
שלך
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת תינוקות - תגובה
פרופ' יצחק לוי16/03/2013ממליץ לך להכנס לאתר משרד הבריאות
יש שם המלצות והנחיות מקיפות ומקצועיות על תזונת תינוקות
שלך
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידותדנה04/03/2013
שלום,בן שלי בן שנה ושבוע צרוד מזה כשבועיים יד לציין שהוא מצונן
הלכנו לרופא הוא שלל דלקת בגרון ואמר שהוא בריא..
אז ממה נובע הצרידות ואיך אפשר לעזור לו להוציא את ליחות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות - תגובה
פרופ' יצחק לוי16/03/2013הצרידות נובעת מדלקת קלה במיתרי הקול
נגרם לרוב על ידי וירוסים וחולף מעצמו תוך מספר ימים
אדים עשויים לעזור
שלך
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה צהובה מהנרתיק לילדה ואדמומיותמיכל02/03/2013
שלום רב,
בתי בת 6 ובתקופה האחרונה הבחנתי בשלוש הזדמנויות במעט הפרשה צהובה על התחתונים. במקביל שפתי הפות היו מעט אדומות . במהלך היום היא לא התלוננה כלל אבל התעוררה בלילה ואמרה ששורף לה "למטה". כאמור קרה שלוש פעמים בתקופה של כחודשיים. אציין כי היא ילדה טפו, טפו בריאה, אין שום שינוי התנהגותי, מלאת שמחה, אוכלת כרגיל ומתנהגת כרגיל. כמו כן אני מקפידה איתה על הגיינה. הדבר היחיד שמפריע לי הוא שהיא לא שותה מספיק לטעמי..ולכן אפילו לא נכנסת בגן לשירותים.(לכן אני שוללת אפשרות של תולעים..) היא מתפנה בבוקר ושוב בסביבות שתיים כשחוזרת. שמתי לה משחה טבעית לתינוק אותה אני נוהגת לשים לתינוק השני למניעת אדמומיות מהטיטול וזה עזר. לפני שארוץ איתה לרופא..האם יתכן כי ביגוד צמוד מדי (טייצים..)..שטיפת האיזור האינטימי מבחוץ עם סבון וחוסר השתייה הם הגורם לכך..?, האם במידה וההפרשה והאדמומיות לא יחזרו עדיין עלי לגשת לרופא שיראה אותה?,
בברכה, נוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה צהובה מהנרתיק לילדה ואדמומיות - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/03/2013שלום רב.
אני מציע לבצע בדיקת שתן (כללית ותרבית) וכן משטח מההפרשה המקומית. ניתן לבצע את המשטח הזה אצל רופא/ת נשים או רופא הילדים.
יש לברר אם מדובר בהפרשה ממקור פטרייתי, אשר דורש טיפול (בד"כ משחה אנטיפטרייתית מקומית).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות ובהמשך..
מיכל04/03/2013תודה רבה על התשובה. אציין כי מאז לא חזר העניין , אין הפרשה..ואין תלונות על כאב..האם בכל זאת לקחת אותה לבדיקה או שאפשר לוותר ולקחת אותה אם חלילה יקרה שוב..?
בברכה, נוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! חזרנו מביקור ראשוןרוית28/02/2013
אצל רופא ילדים (תינוק בן 5 ימים) והיא שלחה אותנו ל US עמוד שדרה
כי יש שקע בחיבור של העכוז
אנחנו מאוד לחוצים במיוחד אחרי קריאה באינטרנט וגם אין תור בימים הקרובים
על מה זה עשוי להצביע? מה עושים? האם אפשר לבדוק באופן פרטי במקום לחכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! חזרנו מביקור ראשון - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/02/2013רוית שלום.
ההמלצה הראשונה היא לא לקרוא באינטרנט בעניינים רפואיים.
הסיבה:
האם מישהו יפרסם מצב בו לתינוק שלו היה שקע בחיבור העכוז ועשו אולטרהסאונד שהיה תקין??? קרוב לודאי שמי שעב חוויה כזו ישכח את החוויה ולא יפרסם דבר.
גם רופאים לא יפרסמו מאמרים על שקע באיזור הישבן אשר בסופו של דבר נתגלה כתקין... כי זה לא מעניין את הקוראים (לא ההורים ולא הרופאים).
ולכן, רוב המקרים המגיעים לפרסום באינטרנט הם המקרים שהסתבכו, תסמונות נדירות, מחלות שפוספסו, אבחונים נדירים וכו'...
מנסיוני במרפאתי, שלחתי עשרות ילדים לביצוע סונר עמוד שדרה תחתון בשל ממצאים כאלה או אחרים בגב תחתון (שיעור, כתמי עור, שקע, סינוס וכו') וכולם. כולם. כולם - היו תקינים (כולל בני הקטן :).
ולכן... קודם כל להרגע.
לבצע את האולטרהסאונד בזמן שקבעו לכם (תוך חודש זה הגיוני).
ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנזלת בתינוקת בת חודשייםמירי28/02/2013
הבת שלי בת חודשיים וסובלת מזה כשלושה שבועות מצינון ומהצטברות של נזלת. רופאת הילדים שלנו בדקה אותה ומצאה שהריאות נקיות ואמרה שאין מה לעשות למעט לשאוב לה את הנזלת ולטפטף טיפות מי מלח לתוך האף. השאלה שלי היא- מה סדר הפעולות הנכון? קודם לשאוב את הנזלת או קודם לטפטף את הטיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנזלת בתינוקת בת חודשיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/02/2013מירי שלום.
אני מניח שיש גישות שונות של רופאים שונים.
אני לא ממליץ על שאיבה כלל, ומסתפק רק בטפטוף מי מלח לאף.
אני מניח שמי שממליץ על שאיבה, יבצע אותה אחרי טפטוף מי המלח, אשר מרככים את הנזלת, ומאפשרים שאיבה יעילה.
יש להזהר לא לפצוע את הנחיריים בזמן השאיבה! (זו הסיבה מדוע אני לא ממליץ עליה).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תחליף חלב לתינוקת בת חודשייםרעות24/02/2013
שלום,
ביתי בת חודשיים סובלת מגזים נוראיים. עד לפני שלושה שבועות שילבתי הנקה ומטרנה, לאור פריחה נוראית על גופי נאלצתי להפסיק את ההנקה לחלוטין עקב טיפול תרופתי שקיבלתי. בנוסף לגזים מהם סובלת ביתי, מהרגע בו הפסקתי את ההנקה היא סובלת מקושי במתן צואה (פעם ביום או יומיים) כאשר כל פעם כזו מלווה בבכי נוראי. כיום תזונתה מתבססת על מטרנה, האם כדאי לנסות תחליף חלב אחר?
אשמח לתגובה.
תודה מראש,
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי מטרנה אקסטרה קר
רומית25/02/2013אצלנו היא התקבלה בתשואות... ;-) אם הקוליק הוא קשה מאוד (צרחות של שעות), שווה לנסות מטרנה ללא לקטוז- אצלנו היה שיפור ניכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת תחליף חלב לתינוקת בת חודשיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/02/2013רעות שלום רב.
אני ממליץ שתפני לרופא שלך, שיראה האם אכן מדובר בקוליק.
אפשר להחליף כלכלה.. אבל לא לשגע את הילדה ככה שכל שני וחמישי מחליפים לה כלכלה חדשה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת כאבי בטן - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה של אגני הכליותאב דואג20/02/2013
לבני בן ה 3 התגלה בבדיקת אולטרא סאונד הרחבה של אגני הכליות קוטרם 9 ממ.
כבר קבענו תור לאורולוג ילדים אך הוא מתקיים רק בעוד שבוע. מישהו יכול להסביר לי בבקשה את המשמעות, רמת הדחיפות, מה זה אומר, מה הטיפול וכל מידע שיכול לעזור.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה של אגני הכליות - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/02/2013אב דואג שלום רב.
אין דחיפות.
לא ברור מדוע ביצעתםאת האולטרסאונד עתה, בגיל 3 שנים. האם בעקבות דלקת בדרכי השתן?
על כל פנים, אני מניח שאת כל התשובות תקבל בקרוב מאוד מהאורולוג. ואין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום חוזר אצל תינוקאמא לשניים20/02/2013
שלום,
אני אמא לתינוק בן 3 חודשים.
יש לו מקרים של חום חוזר, בפעם הראשונה זה הייה באשפוז של אחרי הלידה (38 מעלות), אח"כ בגיל חודש וחצי (38.2 למשך יממה הגענו למיון ובדיקות הדם לא הראו כלום), בגיל חודשיים וקצת (הגיע עד 38.6 למשך יומיים מעלות בדיקת דם הראתה שזה ויראלי. (
עכשיו הוא בן 3 חודשים וקצת ומאתמול הוא חמים (הגיע עד 37.6 והיום הוא נד סביב 37.2-3).
חשוב לי לציין: הוא יונק הנקה מלאה,עולה במשקל מאוד מאוד יפה, נולד בלידה תקינה עם היריון תקין, בדיקות היריון תקינות, בזמני החום הוא לא אפטי/משלשל/מקיא/פיפי רגיל,
החום יורד במתן אקמול, הוא חוסן בגיל חודש ובגיל חודשיים, ויש לי ילד נוסף בן 3.
שאלתי היא : מה הבעיה איתו?? אני משתדלת לשמור עליו מהקור ומאנשים חולים, מווסת טמפרטורה בבית..
גם הילד הגדול שלי ינק והוא לא הייה חולה עד גיל 8 חודשים בערך..
מהי דעתכם ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום חוזר אצל תינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/02/2013שלום רב.
יש צורך לעקוב אחר ההתפתחות שלו, מדדי גדילה (גובה ומשקל).
אם הוא עולה במדדי גדילה אלה, זה סימן טוב, ומראה שקרוב לודאי אין בעיה חיסונית.
כמו"כ, חום מתחת 38 (כפי שקורה עכשיו...) איננו נחשב חום.
בגיל הילדות הצעיר הרבה תינוקות סובלים ממחלות חום חוזרות, ויראליות.
ע"י הדבקות אלה הם בונים את המערכת החיסונית שלהם... ככה שאפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה.
בכל מקרה - מעקב אצל רופא הילדים ובמסגרת טיפת חלב יתנו לך את האישור שהילד בריא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)