מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד הפניםתמי22/09/2008
בני בן 4.5 חודשים וכבר הצמיח שתי שיניים. בשבוע וחצי האחרונים החל לגרד בחוזקה את עיניו ופניו האם התופעה מוכרת? האם קשור לעניין השיניים? יש לציין שלא החלפתי לו סבון או שמפו ואני מנקה את פניו עם מים בלבד (בלי קרמים או מגבונים) תודה תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמי
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום תמי,
קרוב לוודאי שלא קשור לשיניים.
נשמע כמו תגובה אלרגית ויתכן לצמח, פריחה, תכשיר מסוים וכ"ו.
כדאי לפנות לרופא, לחיפוש מקור ולטיפול בגרד.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BILIRUBIN 13.81 לתינוקת בת 22 יוםSagir22/09/2008
שלום רב התינוקת נולדה עם צהבת זה הגיע עד רמות של 18 טוטל אחרי טיפול ירד ל 12 עכשיו חזר ל 13.81 האם צריך להמשיך בטיפול מסוים היום היא בת 22 יום תוצאות בדיקת הדם: BILIRUBIN-TOTAL 13.81 BILIRUBIN-DIRECT 1.01 BILIRUBIN INDIRECT 12.80
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשגיר
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום,
התשובה הנ"ל מחייבת המשך בירור והרחבת סוג הבדיקות שבצעתם.
מקווה שזה אכן כבר נעשה ושהכול תקין.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה - נזלת כרוניתסיוון22/09/2008
שלום רב בקצרה : בני בן שנה סובל מנזלת כרונית שגוררת דלקות באוזניים, סינוסיטיס וגם שיעול עיתים ניסיתי הכל : טופל באנטיביוטיקה, טי]ול הומותפאטי, בדיקת אלרגיות ובדיקת פוליפים - היהת תקופה שהנזלת התייבשה לגמריי ואזה החזרה לגן הביאה עימה את הנזלת עכשיו הוא אחרי טי]פול שבוע באוגמנטין , שוב נזלת ושוב התחיל להשתעל קצת מה עושים ? איך מקלים ? כדי שלא יתפתח שוב ליחה בראות?? תודה סיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיוון
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום סיוון,
אין מה לעשות יש ילדים רגישים יותר ונדבקים יותר בקלות בוירוסים של דרכי נשימה עליונות.
צריך לתת משהו תומך - טיפות מי מלח, פרופוליס, אכינצאה, חיסון כנגד שפעת, להמנע ככל האפשר מאנטיביוטיקה ובעיקר רחבת טווח (אוגמנטין), וכדומה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נזלת כרונית
סיוון28/09/2008תודה רבה דר הדר לצערי קיבל כבר כמה פעמים אנטיביוטיקה ופעמיים אוגמנטין מכיוון שהנזלת גרמה לו כמה פעמים לדלקת אוזניים ולסינונסיטיס יש בסופר פארם סדרה של טיפות טבעיות R האם זה מומלץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסיוון
ד''ר הדר ירדני01/10/2008שלום סיוון,
אני לא מכירה, אבל טבעי נשמע לי טוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אדיםהודיה22/09/2008
בס"ד לתינוק בן 10 חודשיםהסובל מנזלת כרונית וקשה לו לנשום בלילה האם עדיף מכשיר אדים קרים או חמים. מה יותר יעיל. האם ניתן לתת אבץ בטיפות וויטמין C לתינוקות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להודיה
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום הודיה,
מכשיר אדים קרים.
אפשר לתת תוספות בתנאי שמותאמות לגיל התינוק ולראות שלא עוברים את המינון המומלץ עם ההרכבים השונים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםנעמה22/09/2008
שלום בני בן שנה וכבר למעלה משבועיים סובל משלשולים ויציאות רכות . הוא נכנס לגן ב1.9.08 ואני מאמינה שיש לכך קשר , השאלה היא האם ישנו גורם אחר מלבד חיידק או וירוס היכול לגרום לכך ואם זה חיידק / וירוס זה יכול להימשך מעל לשבועיים ? האם ישנו משהו שניתן לעשות ? רק לציין שאין לו חום , הילד בסה"כ במצב רוח ומתפקד די רגיל . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמה
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום נעמה,
מקווה שהכול כבר הסתדר.
ברוב המקרים מדובר ברוטה וירוס. יש לדאוג שהילד לא מתייבש. כלומר שנכנס יותר ממה שיוצא. יכול להמשך תקופת מה למרות שלרוב קצר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנהכרמית22/09/2008
שלום רב, רציתי לדעת האם כדאי לפצל את החיסון של גיל שנה,כלומר לתת מחומש ואח"כ חצבת,חזרת,אדמת ואבעבועות,האם לתת כל כך הרבה דברים בפעם 1 לא גורם לעומס על הגוף? בכל זאת מדובר בתינוק בן שנה. תודה ויום טוב, כרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לכרמית
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום כרמית,
שגרת החיסונים נקבעה אחרי מחשבה עמוקה ועניינית.
לא הייתי משנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת ושלשוליםהודיה21/09/2008
בס"ד שלום בני בן 10 חודשים החל לסבול מנזלת קשה לפני כחודש וחצי עד כדי חרחורים ונחירות בלילה. בנוסף סובל מקיבה נוזלית כ 6 פעמים ביום. אוכל כ 3 בקבוקי מטרנה ביום ולילה, פירות, מעדנים ומרק עוף עם ירקות. הכל התחיל במשהו שנראה כוירוס ולווה בהקאות ושלשולים קשים. הרופאה אומרת שאין מה לעשות נגד הנזלת ונגד השלשולים ובהמלצתה הוספתי לו פרוביוטיקה לתינוקות והורדתי מוצרי חלב ועברתי לסויה. כמו כן היא אמרה לי לתת לו הרבה מרק עוף עם אורז לבן ותפוח אדמה. אולם המצב לא משתפר. האם זו יכולה להיות אלרגיה ואיך ניתן לבדוק ובכלל מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להודיה
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום הודיה,
בהחלט נשמע כמו מחלה וירלית ממושכת.
אם עדיין נמשך הייתי בכל זאת חוזרת לבדיקה וכן חושבת על אלרגיה או משהו אחר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת כבת שבוע וחציתאיר וכפיר21/09/2008
נשמח בעצתך האם להוציא תינוקת כבת שבוע וחצי לטיפת חלב למרחק 5 דק' הליכה או ישנה אפשרות ברכב. חשבנו על ברגל להשתחרר ונשמע אולי בריא?גם לילדה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה טעיתי במקום
תאיר וכפיר21/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה המקום התבלבלתי שוב,נשמח לעזרה
תאיר וכפיר21/09/2008לפנכן פניתי להתפתחות הילד ושם הטעות ה1 סליחה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתאיר וכפיר
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום,
מקווה שכבר יצאתם והלכתם ונהנתם.
אין מניעה לצאת עם תינוק להיפך. ההנחייה להמנע מקומות סגורים הומי אדם כדוגמת קניון עד גיל חודש (מחלות).
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לסוגי מזון רביםאמא20/09/2008
הבת שלי עוד 10 ימים בת 6 חודשים. בגיל 3 חודשים גיליתי שהיא אלרגית לחלב ולסויה- מקיאה תמ"ל חלבי ומשלשלת( אפילו כמות קטנה) גם בכמות קטנה. תבחיני העור שליליים אך האלרגולוג אמר שישנה אלרגיה שלא רואים בתבחיני העור. שלשום התחלתי לתת מוצקים- נתתי גזר-אני מאדה ומרסקת אותו עם מעבד מזון. שלשום היו לה 3 יציאות במקום יציאה אחת וגם אתמול (וחשבתי שזה טוב ) אבל..... בלילה היא התחילה לשלשל ..ממש...היא ממש מלאה את כל המיטה בשלשול( שלשול דומה קורה לה במתן תמ"ל חלבי -היא אלרגית לחלב-אבל בנתינת חלב היא גם מקיאה ולא היו הקאות) והייתה בשלשול "נזלת" כזאת....בצואה אתמול היו חלקים לא מעוכלים של גזר.גם היום היה שלשול. לא נראה לי שזה וירוס כי היא מרגישה טוב ואוכלת כרגיל. אמרו לי שאם היא אלרגית לחלב ולסויה יש מצב שהיא תהיה אלרגית לעוד הרבה דברים. האם מה שאני מתארת זאת אלרגיה? אולי זאת בעיה במערכת העיכול? מה אפשר לעשות? היא ניזונה מחלב אם וקצת נוטרמיגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שהיא אכלה גזר גם אתמול
אמא20/09/2008וגם שלשום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה19/09/2008
עד איזה גיל צריך להחזיק את התינוק לגרפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
דנה21/09/2008מתי אפשר לגזור לתינוק את הציפורניים ברגליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדנה
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום דנה,
כל עוד נראה שיש צורך בגרפס ושהוא אכן עושה, ופולט באם לא מוחזק.
ניתן לגזור בעדינות, לא קצר מדי, ומבלי לפגוע בעור בכל גיל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםענבל17/09/2008
שלום יש לי תינוקת בת חודש ,אמרו לי בטיפת חלב להתחיל לתת לה ויטמין D. אני יודעת שויטמין זה אנו מקבלים בצורה טבעית מהשמש,אז למה צריך לתת את התוסף הזה? האם מספיק שאני מוציאה אותה לטיול בחוץ כל יום והיא נחשפת לשמש לזמן קצר? מאיזה גיל נותנים ויטמין A? ומתי מתבסס הצבע בעיניים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה,לא קיבלתי תשובה
ענבל21/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לענבל
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום ענבל,
צריכים לתת ויטמין D כי השמש אינה מספיקה. ויטמין A הוצא מהשגרה.
צבע עיניים בדר"כ באזור גיל חודש אבל לעיתים עד שנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינה גולמיתצביה16/09/2008
שלום, הבן שלי בן 8.5 חודשים, רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן לוסיף לצמזון טחינה גולמית? באתר מסויים קראתי כי מומלץ מגיל שנה, ומצד שני יש לי בבית את הספר טעמים ראשונים ובו כתוב כי אפשר מגיל 8 חודשים. אז מה בעצם נכון? כי אני רוצה להעשיר את התפריט שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלמתם לנו...
צביה22/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני26/09/2008שלום צביה,
אכן היתה בעיה בכניסה לאתר.
את יכולה לנסות מעט. לראות שלא גורם לבעייה ולהמשיך.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלייםקארין16/09/2008
שלום! האם אפשר לשים נעליים לתינוק בן 9 חודשיים שהוא עוד לא עומד ולא הולך לבד? האם זה לא מזיק להתפתחות או לגדילת הרגל או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני16/09/2008שלום קארין,
זה לא מזיק, אבל למה נחוץ? סתם ליופי? נראה לי שאפשר להתאפק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 6 חודשיםתומר15/09/2008
שלום רב מה המלצתכם לתזונה נכונה לתינוקת בת 6 חודשים. כרגע היא אוכלת סימילק טופ 2 כ 120 מ"ל ארבע-חמש פעמיים ביום+ אבע תפוח עץ מרוסק. תודה תומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתומר
ד''ר הדר ירדני15/09/2008שלום תומר,
אפשר להתחיל לאט לאט להוסיף עוד פירות. כל פעם פרי אחר בנפרד. בהמשך גם ירקות באותה צורה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוהמורן15/09/2008
בני בן 10 וחצי חודשים מיום שישי יש לו חום גבוה שנע בין 38.5 ל39.9 היינו אתמול אצל הרופא אנחנו חשבנו שזה מהשיניים וןהרופא אמר שמבקיעת שיניים לא יוצא חום אלא שהמערכת החיסונית נחלשת ואז נדבקים המחלות וכנראה שיש לבני וירוס. החום עולה ויורד בעזרת מקלחת ואקמולי כבר ארבעה ימים אנו מודאגים ולא יודעים מה לעשות ברוך השם אין לו הקאות יש לו אבל כאבי בטן והמון גזים מה לעשות פשוט לחכות עוד מספר ימים כמו שאמר הרופא ? במקרה וחס וחלילה זה לא עובר אילו בדיקות מבצעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למורן
ד''ר הדר ירדני15/09/2008שלום מורן,
זה לא מסוג השאלות שניתן לענות עליהן באתר. אתם ליד הילד ורואים אותו וצריכים להתרשם ממנו. אם הוא עירני וחיוני כשיורד לו החום, אוכל ושותה היטב, קרוב לוודאי שניתן להמתין. אבל אם מצבו מחמיר, הוא לא מתנהג כבריא כשיורד החום, או אתם עדים לכל תלונה אחרת, כדאי לחזור לבדיקה ולשקול ביחד עם הרופא אם יש צורך בהרחבת הבירור.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)