מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא זוחלתאסתר20/08/2008
בוקר טוב בתי בת 10 חודשים איננה זוחלת איננה יושבת לבד למעשה היא משחקת על הבטן ישנה בלילה על הבטן כאשר היא משחקת על הבטן כעבור זמן מה היא מתהפכת לגב ומכאן באיזשהו שלב משעמם לה והיא בוכה שירימו אותה ,היא טיפה מרימה את הבטן אבל מיד יורדת לריצפה מסתובבת סביב עצמה בצורת שעון קצת אחורה לא זחילה ממש. שאלתי :שני אחיה גם הם לא זחלו ,האם עניין זה תורשתי? קיבלתי הפנייה מרופאת המשפחה(שלא הביעה חשש גדול)לנורולוג מה המשמעות ? בגן במשך כבר חודש וחצי אולי יותר מושיבים אותה ישיבה יזומה האם הדבר נכון האם יכול להיות נזק (היא יושבת כבר לבד במידה ושמים אותה במצב ישיבה מפני "שהתרגלה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולה
ד''ר בובי גרוס20/08/2008מה שאתה מתארת מחייב בדיקת רופא וקשה להתיחס לזה מבלי לראות את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בבטןמיכל20/08/2008
בוקר טוב, בתי בת 5 חודשים סובלת מוירוס של הקאות ושילשולים. אתמול בבוקר הקיאה פעם אחרונה ומאז רק משלשלת. אני רואה שהיא ממש סובלת ולא מצליחה לישון, מתעוררת כול 10 דקות עם כאבי בטן. איך ניתן להקל עליה ? האם פרוביוטיק קיד יכול לעזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר בובי גרוס20/08/2008פרוביוטחקה זה תמיד טוב ויש הוכחות שזה עוזר בשלשולים.
לכאבי בטן אם הם מציקים ניתן לתת מידי פעם אקמול או דומה נגד כאבים
אבל לא מומלץ לתת באופן קבוע.
הכאבים יחלפו כאשר יפסקו השלשולים. חשוב מאוד להמשיך בכלכלה הרגילה ולא "לעשות דיטאה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל20/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות והקפאת מוצקיםצביה19/08/2008
שלום, רציתי לדעת אילו פירות ניתן להוסיף בגיל 7.5 חודשים חוץ מתפוח,אגס ובננה. והשאלה השניה היא כיצד מקפיאים את הירקות מיד לאחר הבישול או שיש צורך לצנן לפני ובתוך איזה כלי מומלץ להקפיא? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני19/08/2008שלום צביה,
אפשר להתחיל את רוב הפירות בזהירות. להמנע מטרופיים. כל פרי בנפרד 3-4 ימים ואח"כ לשלב.
כדאי לצנן לפני ההקפאה. רצוי בפלסטיק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךבינה18/08/2008
תודה רבה על תשובה אך רציתי לדייק 1.האם בן אדם שפעם היה חולה בסלמונלוזיס נשאר נשא? 2.האם יכול להדביק עם נבגים במידה ונשארו כאלו בגופו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבינה
ד''ר הדר ירדני18/08/2008שלום בינה,
קיימת נשאות כרונית אבל לא שכיחה. ואפשר לזהות זאת בעזרת בדיקות מעבדה. ניתן לטפל בעזרת אנטיביוטיקה לתקופה ארוכה. יש מקרים שמומלץ לחסן בני משפחה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעת העוברדקלה18/08/2008
שלום רב, אמנם שאלתי נוגעת לשמיעת העובר, אך אשמח אם תוכלו לענות לי האם השמעת מוסיקה לעובר באמצעות אוזניות על הבטן בוולויום גבוה מאוד מסכנת את שמיעת העובר? באיזו עוצמה יש להשמיע לו את המוסיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדקלה
ד''ר הדר ירדני18/08/2008שלום דקלה,
צר לי אבל אין לי מושג.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםרויטל18/08/2008
שלום רב, ביתי בת חצי שנה וצריכה לקבל את החיסון בטיפת חלב של גיל חצי שנה כל כמה ימים היא משלשלת פעם פעמיים ביום, הפסקה של יומיים שלושה ושוב שילשולים פעמיים ביום. החיסון נדחה כבר שבוע וחצי. האם אפשר לחסן אותה במצב כזה או שכדאי לחכות וממה נובעים השילשולים האלה (עשיתי לה בדיקת צואה והכל תקין) אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ד''ר הדר ירדני18/08/2008שלום מיטל,
לא הייתי מעכבת את החיסונים.
באם לא נמצא זיהום בצואה הרי שסביר להניח שקשור לכלכלה או לדברים אחרים בגללם לא כדאי לעכב חיסון.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלכלת תינוקת 7 חודשיםבינה17/08/2008
שאלה נוספת שיש לי עליכם: בתי יונקת התחלתי ללת לה מרק מרוסק כחודש וגם יקרות פירות לא מבושלים שמרוסקים לדרגת מיץ אך היא סוגרת את הפה ולא מוכנה לאכול ואילו כשאני מציעה לה חתיכה שלמה של תפוח או אגס, העיקר שלא יהיה מרוסק היא בשמחה מביאה את זה לפה ומנסה לאכול. העניין שיש לה שתי שיניים שהתחילו לבצבץ היא חותכת באמצעותם חתיכה שאני מפחדת שהיא תחנק אז אני מוציאה את את החתיכות אז מה לעשות עם ילד שמסרב לאכול מכפית לדוגמא אגס מרוסק ואילו מוכן לאוכלו כשאגס שלם אך אין לו עוד נתונים פיזיים לכך? תודה רבה על סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבינה
נסי משהו משולב. אולי תנסי לתת בכפית בזמן שהיא אוחזת פרי, ירק ביד.
אולי דווקא בבקבוק ילך יותר בקלות.
נסי לתת לה להחזיק כפית ולחוש בתכונות של הכפית.
אני בטוחה שבסוף תגיעו שתיכן להבנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלוזיס-המשךבינה17/08/2008
סליחה : 1.האם בן אדם שפעם היה חולה בסלמונלוזיס נשאר נשא? 2.האם יכול להדביק עם נבגים במידה ונשארו כאלו בגופו?
להרבה אנשים היה זיהום בסלמונלה. חלקם אובחנו וחלקם כנראה לא.
הסירי דאגה מליבך.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ילדיםקארין17/08/2008
שלום רב! שאילתי היום על גני ילדים: הייתי רוצה לדעת מאיזה גיל את ממליצה לתת את הילד לגן, מאיזה גיל הוא כבר יהיה מוכן? ושאלה נוספת היא האם אני יכולה לתת את הילד שלי לאותו גן שאני בעצמי עובדת שם בתור גננת? או שזה לא בריא לילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני17/08/2008שלום קראין,
אין תשובה מוחלטת. כל ילד מתאים לו משהו אחר. בעקרון יש מקומות שהילדים נמצאים במסגרת כבר מגיל מספר שבועות. גם לשאלה השנייה אין תשובה חד משמעית.תלוי בילד, תלוי במידת העצמאות והקשר אליך. אם כל אחד מכם יכול לנהוג כאילו השני לא נמצא, הרי שאין בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהקארין16/08/2008
שבת שלום לך ותודה רבה על תשובותך! זה מאוד מאוד עוזר לי היעוץ שלך... יש לי עוד כמה שאילות לגבי תזונה: תגידי בבקשה לכמה שעות צלחת קטנה של סופר פארם עם מרק מספיקה לתינוק בן 8 חודשים? הוא תמיד בוכה אחרי איזה שעה ואני נותנת לו בקבוק ואז הוא פולט הכל הכל גם את המרק וגם את החלב, כבר כמה ימים ברצף פלט פשוט המון.. ושאלה נוספת לגבי מים: איזה מים יותר טוב לתת לתינוק במרק או לשתות? מים מינרלים או מי ברז רתוחים? עד עכשיו נתתי רק מים מינרלים ואז שמעתי שבמי ברז יש משהו שאין במים מינרלים ושתינוקות צריכים את זה, אבל במי ברז אפילו אחרי פילטר יש המון חיידקים ולכן אני מבולבלת בקשה עזרי לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני16/08/2008שלום קארין,
אם הוא פולט, סימן שאוכל יותר מדי ולא זקוק לחלב. הייתי מחכה 3-4 שעות בין לבין.
מים מינרליים אינם סטריליים וגם אותם יש להרתיח.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםצביקי15/08/2008
שלום רב, בתי בת 10.5 חודשים. היא משלשלת כשבוע וחצי. הצבע הוא צהבהב ולעיתים ירקרק. היא אוכלת מזון מוצק ואני משלימה לה עם תחליף חלב כ4 בקבוקים ביום. האם עלי להמנע מלתת לה מזונות מסויימים (מוצרי חלב, ירקות, פירות, בשר)? האם לנסות לתת אורז? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביקי
ד''ר הדר ירדני16/08/2008שלום צביקי,
כרגע לא כדאי לעשות כל שינוי. צריך לוודא שהיא אינה מיובשת. כלמור שנכנס יותר ממה שיוצא.
כל עוד אין חום, אוכלת ושותה, לא מקיאה, אין סימני התיבשות, אפשר להמתין.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך על הנקהקארין15/08/2008
שאילה1-האם יש טעם להמשיך להניק אם תינוק אוכל סימילאק כתוספת לחלב אם באופן קבוע כבר מעבר לחצי שנה, משום שלא היה מספיק חלב אם אצלי אז הוספתי סימילאק ועכשיו הוא אוכל בבוקר חלב אם ובצהריים חצי סימילאק וחצי חלב אם ובערב סימילאק מלא? האם כדאי לי להמשיך כהה או שעדיף לעבור לסימילאק וזהו ולא לבלבל אותו? שאלה 2- האם זה בסדר אם אני נותנת קודם סימילאק ואח"כ חלב אם כי אם אני מתחילה מחלב אם הוא כבר לא רוצה את הסימילאק? האם אין בעיה בזה?
ד''ר הדר ירדני16/08/2008שלום קארין,
אכן כדאי להמשיך גם אם מעט.
אין בעיה להתחיל בסימילאק ולסיים בהנקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון דבוקה למעלהציפי14/08/2008
התינוק שלי, בן כמעט חודש, נולד בשבוע 33+5 אבל הסתדר מההתחלה עם הבקבוק.אני מנסה להעביר אותו להנקה, אבל קשה לו לתפוס את הפטמה. הוא משאיר את הלשון דבוקה למעלה (כמו בשינה עמוקה) ורק כשהוא משחרר את הלשון הוא מצליח לתפוס, אבל עד אז אנחנו שנינו די מותשים. יש מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לציפי
ד''ר הדר ירדני15/08/2008שלום ציפי,
זה משהו שצריך לראות. פני לאחות טיפת חלב או יותר טוב, ליועצת הנקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי לאחר החתלהnhfk14/08/2008
שלום, התינוקת בת חודש ימים, אני נוהגת לנקות במגבונים לאחר כל החתלה. האם יש צורך לנקות במגבונים לאחר מתן שתן בלבד? או שניתן לוותר על ניקוי במגבון/מים לאחר החתלה כשאין צואה בחיתול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לכרמל
ד''ר הדר ירדני15/08/2008שלום כרמל,
למה לוותר? נראה לי שיותר נעים אם מנגבים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש במגבונים לאחר החתלה
nhfk15/08/2008תודה על תשובתך, אשמח לקבל את המלצתך האם אצל פעוטות שימוש בכל החתלה במגבונים מומלץ מבחינת החומרים שהמגבון מכיל? ההמלצות שאני מקבלת סביבי לשטוף במים ולהימנע ככול שניתן משימוש במגבונים.. לאור העובדה שאין לי נגישות לשטיפה תחת מים זורמים ו/או עצלנות בשימוש בצמר גפן עם מים בכל החתלה. האם חוסר ניקוי במגבונים/מים לאחר שתן בלבד עשוי לגרום/לעודד תפרחת חיתולים/זיהומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לכרמל
ד''ר הדר ירדני16/08/2008שלום כרמל,
אין כל מניעה לנגב במגבון, במים זורמים או בכל אמצעי אחר.
נראה לי פשוט יותר נעים לכולם אם אכן מנקים באחת מהשיטות בזמן כל החלפה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות בגיל שנה וחצילי14/08/2008
שלום רב, רציתי לדעת האם ילדים בגיל הנ"ל נותנים מכות - ביתי לפעמים נותנת לראש שלה, לי, לרצפה, לשולחן. האם זה נורמלי ? תודה רבה רבה, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ד''ר הדר ירדני15/08/2008שלום ליאת,
כל עוד זה מדי פעם ולא ריטואל קבוע, הרי שאין בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכות
לי17/08/2008אני איננה יודעת מה זה קבוע - כאשר היא עצבנית זה קורה. האם זה נורמלי בגיל כזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאת
ד''ר הדר ירדני17/08/2008שלום ליאת,
אין תשובה חד משמעית. השאלה כמה עצבנית. אם עצבנית מספר פעמים ביום ומגיבה בהטחת ראש בקיר, יש מקום לבדוק מדוע. אם קורה אחת לכמה ימים לזמן קצר, קרוב לוודאי שאינו בעייתי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)