מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנשאי קשירהשירה15/09/2008
שלום. רציתי לדעת האם מנשאי קשירה מומלצים לתינוק בן יומו? האם שהייה ארוכה (מספר שעות ביום) בתנוחת הערסול עלולה לגרום נזק התפתחותי או אחר לתינוק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוית
ד''ר הדר ירדני15/09/2008שלום רוית,
לא שמעתי שיש בעיות בנושא המנשא, נהפוך הוא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת תמ"לרינת15/09/2008
שלום הבנתי שעל מנת להכין תמ"ל צריך להרתיח את המים לפחות 2 דקות שאלתי היא האם אפשר להשתמש במים הרותחים (98 מעלות) של תמי 4?? תודה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
ד''ר הדר ירדני15/09/2008שלום רינת,
אני לא יודעת, צר לי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת מתוקדנה14/09/2008
בני בן שלושה חודשים. השארתי אותו לבייביסיטר אצל הורי ואחות אמרה לי שאבא שלי רצה לתת לו טעימה קטנה של גלידה, אבל היא לא הרשתה לו. לציין שלפעמים אבי נותן לו "לק" של יין עת הקידוש. לפני שאני פותחת בשיחה רצינית עם אבי לגבי העניין רציתי לדעת אם יש בכך איזשהו סיכון ומהו, על מנת שאוכל להסביר את החשיבות שבדבר לאבי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ד''ר הדר ירדני14/09/2008שלום דנה,
עדיף לא להתחיל בתוספות לפני גיל 6-7 חודשים.
על יין קידוש הייתי מוותרת אפילו עד גיל מבוגר יותר...
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
דנה14/09/2008הכוונה היתה לתת לו טעימה קטנה...האם זה מסוכן? מה ההסבר לכך שזה לא כדאי? אשמח לקבל קצת פירוט כדי שאוכל להסביר זאת לאבי מעבר ללומר "זה לא רצוי"...תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדנה
ד''ר הדר ירדני14/09/2008שלום דנה,
מחקרים מצאו כי עדיף לא להוסיף על כלכלת חלב אם או תחליף עד גיל 6 חדשים. הסיבות - בעיות עיכול ואלרגיות לחומרים.
בעקרון גלידה שהיא על בסיס חלב עם שמנות וטעמים היא כלכלה מאד לא מתאימה.
יין קידוש?? לא ברור לי מדוע יש צורך אפילו בטעימה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יניקהשני14/09/2008
יש לי תינוק בן חודש. עד לפני יום היה יונק הרבה בכל הזדמנות. בלילה מעיר אותי 3 פעמים על מנת לינוק. מאתמול הוא מעדיף רק לישון ולא העיר אותי בלילה. התעוררתי בחמש לפנות בוקר ולא האמנתי שהוא לא התעורר לינוק. הוא מעדיף לישון שעות רבות בלי לינוק. פחות קקי ופחות פיפי. אני עכשיו דואגת. מה הסיבה לירידה ברצון שלו לינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ד''ר הדר ירדני14/09/2008שלום שני,
יכול להיות שאין סיבה לדאגה. אבל מכיוון שאת מתארת שינוי גדול בדפוס ההתנהגות כדאי לבדוק שלא מדובר בחולי, או חימום יתר של החדר/התינוק שגורם לו לישנוניות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןשני14/09/2008
האם אתם בעד לתת איזו שהיא תרופה כנגד קוליל כאבי בטן לתינוק בן חודש או לתת לזה לעבור מאליו? כי רואים שהוא סבול ומתפתל ובוכה? מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
אין שום סיבה לסבול.
כמובן שבעד.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות מטיטוליםשני14/09/2008
יש לי תינוק בן חודש. אני מאוד מקפידה על החלפת טיטולים בתכיפות ומורחת מלא קרם נגד תפרחת ושוטפת לו את האיזור במים פושרים. ועם זאת הופיעה על הירך אדמומיות ושפשוף באזור של החלק שפותח וסוגר את הטיטול. ניסיתי האגיס וניסיתי פמפרס וזה לא עוזר. אולי הוא צריך טיטול יותר גדול? הוא שוקל 4.400 ק"ג. מה עושים על מנת למנוע אדמומיות? זה חורה לי מאוד.
כדאי אכן לראות שהחיתול לא לוחץ מדי, או שהבגד לא צמוד מדי באזור הזה.
כדאי למרוח גם שם משחה נגד אודם וגירוי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר יציאותמאיה13/09/2008
שלום רב, בני בן חודש. החל מגיל שלושה שבועות , מספר היציאות שלו השתנה מ- 5 יציאות ליום , ליציאה אחת גדולה ביום . קרה גם יציאה אחת במשך יומיים . (מספר הטיטולים הרטובים משתן דווקא גדל ומדובר ביותר מ- 6 חיתולים רטובים ביום ). הוא יונק ומקבל פעם ביום תמ"ל. האם תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ד''ר הדר ירדני14/09/2008שלום מאיה,
תינוק יונק יכול לעשות יציאה כל הנקה, פעם ביום, פעם במספר ימים ואפילו פעם בשבוע. צריך לראות שמרגיש טוב, אוכל היטב ואינו מקיא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן החודשייםיעל13/09/2008
נולד במשקל 1500,ואכל סימילאק נאושור.מדיי פעם היה מקיא ובשבוע האחרון, ממש לא עיכל את החלב,לאחר אשפוז בבית חולים,בעקבות ההקאות,התעורר חשד שייתכן והוא אלרגי וכעת הוא ניזון מנוטרמיגן.השאלה שלי,האם כל מרכיבי המזון שפג זקוק לו נמצאים במזון והאם ישנה דרך להמתיק את זה מעט,שיהיה לו טעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ד''ר הדר ירדני14/09/2008שלום יעל,
התחליף מתאים לדרישה הקלורית. עדיף לא להמתיק ולא להרגיל למתוק. מכיוון שאת מכירה את כל הטעמים, זה לא טעים לך. לא בהכרח כך עם התינוק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפריחה בעורהדס שמעון13/09/2008
בני בן 4 חודשים על בטנו וגבו הופיעו נקודות אדומות קטנות לא בולטות על העור. האם התופעה שכיחה אצל תינוקות, יש לבצע טיפול ? למרוח משחה נגד תפרחת (דוגמאת PANTEN) ? למרוח קרם לחות? לא למרוח כלום ? הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדס
ד''ר הדר ירדני13/09/2008שלום הדס,
זה מסוג הדברים שצריך לראות על מנת לתת תשובה.
יכולות להיות סיבות שונות לתפרחת החל מזיעה, רגישות למזון, מחלה וירלית ועוד.
המומלץ לפנות לרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להרתחת בקבוקים ומוצציםמאיה12/09/2008
שלום, אני אמא טריה לתינוק בן חודש, ודי מבולבלת מכל העניין של אופן ניקוי הבקבוקים ושאר ענייני ביספינול .... אני נוהגת להשתמש בבקבוק של MAM שאינו מכיל ביספינול , לאחר ההאכלה בבקבוק אני נוהגת לסבן את החלקים של הבקבוק , ולאחר מכן להניח בסיר עם מים רותחים. על הדרך אני גם נוהגת לזרוק פנימה לסיר את אוסף המוצצים שלוהאם אני פועלת נכון ? האם אין בעיה בהרתחת הבקבוקים ? האם אפשרי להרתיח את המוצצים? או שחלקי הפלסטיק שלהם עלולים להכיל ביספינול ? ועוד שאלה על הדרך : האם ניתן להרתיח בקבוקים שעשויים מחומר המכיל ביספינול כאשר מנקים ? בקיצור, האם יש מניעה להרתיח כל בקבוק שהוא , או שהבעיה היא רק בהכנת התמ"ל עצמו בתוך הבקבוק וכאשר מנקים בהרתחה ואח"כ מקררים אין בעיה ? אוףףף בלבלתי כבר את עצמי ............!!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ד''ר הדר ירדני13/09/2008שלום מאיה,
ממליצה לקרא הכול בהסבר של משרד הבריאות
http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=46&catId=657
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכוןקארין11/09/2008
תודה על תשובתך המהירה! שאלה חדשה לגבי הליכון: האם אפשר לשים את הילד בהליכון אם הוא עוד לא יודע לעמוד לבד? או שצריך לחכות עד שהוא ילמד לעמוד? והאם זה נכון שהליכון מעכב את העמידה וההליכה של הילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין
ד''ר בובי גרוס12/09/2008אין כל צורך למהר ויש לתת לילד להתפתח באופן טבעי ולפי הקצב שלו.
השימוש במתקנים יכול להיות מזיק ומסוכן.
אני חד משמעי מאוד ממליץ לא להשתמש ואוסר על שימוש בהליכונים למיניהם. אבלזכותכם להחליט לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך תזונהקארין11/09/2008
שלום! האם צריך ואפשר לתת לתינוק בן 9 חודשים כל יום בסקוויטים וגמדים/דניאלה/סקי או שיש איזו כמות מסוימת שהוא אמור לקבל בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני11/09/2008שלום קארין,
בהחלט אפשר לתת כל יום בסקוויט ואחד ממוצרי החלב שציינת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת אוכל לתינוקבר11/09/2008
שלום, בתי בת 6.5 חודשים. התחלנו כבר לתת מרק עם בשר. האם ניתן לבשל את המרק לכמה ימים ולהקפיא? האם בצורה זו אובדים הערכים התזונתיים של האוכל? האם כדאי קודם לטחון בבלנדר ואח"כ להקפיא מנות או לטחון לאחר ההפשרה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני11/09/2008שלום בר,
אפשר להקפיא למספר ימים. אין הבדל אם טוחנים לפני או אחרי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מרובה אצל פעוטקרן10/09/2008
שלום. בני בן שנה ושמונה חודשים. לאחרונה, בערך בחודשיים האחרונים, הוא החל לשתות כמויות מאד גדולות בלילה: הוא נרדם אחרי שניים או שלושה בקבוקים של כ- 180 סמ"ק מים מהולים במעט חלב ומתעורר שוב בלילה שלוש וארבע פעמים על מנת לשתות עוד בקבוק של כ- 120 סמ"ק בכל פעם. גם בבוקר, עם ההשכמה, הוא דורש בקבוק ואפילו שניים. אני נאלצת להחליף לו חיתולים מלאים שלוש פעמים בלילה. האם זהו מצב סביר? יש צורך בבדיקה? תודה - קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ד''ר הדר ירדני11/09/2008שלום קרן,
יתכן ומדובר בשתייה מרובה ומיותרת תקינה, אך יתכן ומדובר בבעייה - כדאי לבדוק..
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותצביה09/09/2008
שלום לכם, יש לי מספר שאלות לגבי התינוק שלי בן שמונה וחצי חודשים. 1. לבן שלי עדיין לא התחילו ליצמוח שיניים עד איזה גיל זה בסדר? 2. מתי אפשר להוסיף לחם, ביצה (הצהוב) ופסטות למיניהן ובאיזו צורה נותנים את הלחם כי אני מפחדת מחנק... 3. במשך חודש וחצי זוחל גחון ועולה לפעמים על שש ומיתנדנד מעט. זחילת הגחון שלו ע"פ מה שנאמר לי אינה תיקנית הוא מושך את עצמו עם הידיים ועוזר רק עם רגל אחת לידחוף את עצמו השניה ישרה לחלוטין. מה זה אומר בעצם ומה צריך לעשות? מודה מאוד על התשובות שלכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני11/09/2008שלום צביה,
יש כאלו שרק בגיל שנה החלו לצמוח להם שיניים, אז ניתן עד להמתין.
בדר"כ מוסיפים לפני גיל שנה. לחם בחתיכה שתופסים ביד וללא קשה.
כדאי בהזדמנות להראות לרופא טיפת חלב או במרפאה - עדיין יתכן בגבולות התקין.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)