מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספת לגבי תזונהצביה08/08/2008
שלום, רציתי לשאול אילו עוד ירקות ניתן להוסיף בשלב זה למרק ואילו פירות ניתן עוד לתת? כרגע הוא בן שבעה וחצי חודשים אוכל במרק:תפוח אדמה, בטטה,קישוא,בצל,גזר,דלעת. ופירות ניסינו:תפוח,אגס ובננה. אני פשוט לא יודעת לאן מיתקדמים בשלב זה מבחינת תזונה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני08/08/2008שלום צביה,
נראה לי שאת נותנת מגון רחב ויפה של סוגים.
הייתי משאירה ככה.
יש מי שמוסיף ביסקוויט לפירות או מנסה בעדינות פירות קיץ - לפעמים יגרמו לאלרגיה וכדאי להתחיל אותם לחוד ולראות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ופליטותצביה07/08/2008
שלום רב, הקטן שלי בן שיבעה וחצי חודשים. מז שהגיע לגיל חצי שנה היתחלנו עם מוצקים בהתחלה היתה היתנגדות אך לאט לאט התחיל לאכול כמות קטנה. הוא אוכל בבוקר פרי ובצהריים כ-10 כפיות מרק עם עוף/הודו, ולא היו לו עד היום שום סימנים אלרגיים. היום הוא התחיל לפלוט אחרי כל ארוחה גם של מוצקים וגם של סימילאק לעיתים גם שעה אחרי הארוחה. יש לציין שמאז שנולד אוכל כמויות קטנות והיה פולט עד עכשיו אבל ממש מעט גם שעתיים אחרי האוכל. האם זה מצב מדאיג ויש צורך לראות רופא? הוא אוכל היום 5 פעמים ביום כ 120 מ"ל לפעמים גם 80 מ"ל, פעמיים מהם בתוספת קורנפלור. נולד 3450 היום שוקל 7250 ונימצא באחוזון 10 אני ממש מודאגת לגבי כמויות האוכל.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני07/08/2008שלום צביה,
אין ספק שהוא מעט רזה יחסית למשקל הלידה.
תינוק בגילו אמור לאכול כ 120 מ"ל/ק"ג ליום. אם עושים חישוב, אינו אוכל מספיק, ובכל זאת פולט. כדאי לפנות לרופא לסידור הכלכלה ובדיקה.
לא בלחץ, אני לא חושבת שיש משהו חמור, אבל שווה בדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ברזל לבן 4 חודשיםלימור07/08/2008
כמה טיפות רצוי לתת לתינוק בן 4 חודשים? האם יש חברה עדיפה? כגון: טפטיפות "פריפל" או שמא ברזל עדין של "עננים"? האם ניתן לתת מיד אחרי ויטמין D (2 טיפות) את הברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדר ירדני07/08/2008שלום לימור,
אני מנועה מלהדיף תכשיר זה או אחר. אין מניעה לתת ביחד.
מינון 5 מ"ג. כדאי להתייעץ עם רופא או אחות טיפת חלב לגבי התכשיר ומינונו.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה, המשךלי07/08/2008
1.הפחתתי את ההנקותות של בתי בת השנה וחודש ל4 פעמים בבוקר כשקמה בצהריים כשהולכת לישון, ארבע שעות אחרי ובערב... זה בסדר,? אני לא רוצה ישר להוריד ל2 הנקות כי בוכה.... 2.זה בסדר להציע לה אוכל כל שעתיים ,בגלל שהיא אוכלת קצת? או מרווחים יותר גדולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללי
ד''ר הדר ירדני07/08/2008שלום לי,
בהחלט מגיעה לה כלכלה יותר מגוונת. היא בגיל שהנקה בלבד כבר לא מספקת הכול. באם את מאכילה אותה כל שעתיים היא עדיין לא רעבה, לא אוכלת מספיק, לא שבעה וחוזר חלילה.
נסי בכול זאת לסדר סדר יום יותר בוגר. אולי להניק בבוקר ובערב, ועוד פעמיים אחרי האוכל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאה
לי07/08/2008באיזה שעה צריכה להיות ארוחת ערב לא כולל הנקה? כדי שזה לא יכביד עליה, נתתי לה אוכל ב8 בערב וז הנקתי אותה והיא הקיאה הכל, .......אני משכיבה אותה בשעה 21:00 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללי
ד''ר הדר ירדני08/08/2008שלום לי,
קרוב לוודאי שהאכלת יותר מדי, וקרוב מדי לשעת השינה. תני ארוחה בשעה שש וחצי - שבע, וקצת הנקה לפני ההשכבה.
בברכה הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבור שלא נשרnhfk06/08/2008
בני בן שלושה וחצי שבועות מחטאה את הגדם הטבורי באלכוהול ועדיין לא נשר לציין שהוא ממש שחור ונראה כאילו תלוי על קצה אבל בכל זאת עדיין לא נשר לפני שבוע בבדיקה שגרתית הרופא ילדים אמר שזה עניין של ימים וכך אמרה גם אחות טיפת חלב לפני יומיים כשאמרה שזה אוטוטו נושר ובכל זאת הגענו לשלושה וחצי שבועות מה עליי לעשות? האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ד''ר הדר ירדני07/08/2008שלום דנה,
באם אין סימני זיהום, אין בעייה לחכות גם ארבע עד שישה שבועות.
באם יתחילו תופעות של זיהום כדאי לפנות לכירורג ילדים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן חודשייםאלה06/08/2008
מזה שבוע הוא לא אוכל כמו שהיה רגיל לאכול(או יותר נכון כמו שאני הייתי רגילה שהוא אוכל..) 150מיל(בערך). כיום אוכל (ועושה טובה גם..) בין 90-110 ואפילו פחות. אני לא יודעת אם זה קשור אבל לפני שבוע בדיוק הוא עבר את החיסון המחומש.(מאותו היום זה התחיל..) יש צורך לעדכן את הרופא ילדים שלו??? היה אוכל במרווחים של שלוש שעות ואוי ואבוי אם היו עוברות חמש דק'.כבר שבוע שאין לו בעיה אם מרווחים של ארבע שעות (לא כל יום..). מה השתנה,אולי הוא לא מרגיש טוב? ביומיים שלושה הראשונים של החיסון היה לו חום הוא היה ישנוני ועצבני במיוחד. כמה לילות שהוא לא רגוע במיוחד. לצורך העניין שוקל שש קילו מה לעשות?? בברכה מראש ותודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלה
ד''ר הדר ירדני06/08/2008שלום אלה,
לא נראה לי שקשור לחיסון. אולי חם לו מדי?? תני לו את הזמן שלו. חכי עוד כמה ימים ונראה.
עם הגיל המרווחים עולים והוא צריך כעת בין 120-150 מ"ל ליום לק"ג כלומר בין 700-900 ליום.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת תמ"לרינת06/08/2008
שלום, מאיזה סיבה צריל להרתיח את המים לשם הכנת תמ"ל? אי אפשר להשתמש במים מינרלים? ודה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
ד''ר הדר ירדני06/08/2008שלום רינת,
מים מינרליים הכוונה היא רק לתכולתם ולא לנקיונם.
יש צורך להרתיח מים ע"מ להבטיח שלא מזוהמים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ביציאות לאחר התחלת מוצקיםבר06/08/2008
שלום, בתי בת 5 חודשים ושבו. בהמלצת טיפת חלב התחלנו לתת מוצקים. התחלנו לתת בננה, פעם אחת ביום. כמו-כן, הילדה ניזונה מסימילאק. נראה שהצואה נעשתה הרבה יותר קשה (ממש גוש), ורק פעם אחת ביום. להבדיל מצואה די נוזלית שהייתה קודם ולפחות פעמיים ביום. כמו כן, צבע הצואה השתנה לירוק בקבוק. האם זה נורמלי? האם הממצאים הללו מראים שהיא עדיין לא בשלה למוצקים? כדאי לחכות עם זה קצת? שאלה נוספת - מה ההבדל בין השלבים השונים של סימילאק (טופ1, 2, 3) ומתי כדאי לעבור לטופ2? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני06/08/2008שלום בר,
כל שינוי בכלכלה אצל ילדים מצריך תקופת הסתגלות וגורם לשינוי מסויים ביציאות. קרוב לוודאי שהשינוי שציינת נובע מהכלכלה (בננה ידועה כגורמת ל"עצירות"). אין זה אומר להפסיק או שעדיין לא בשלים.
לפי היצרן טופ אחד מתאים עד גיל 5-6 חודשים ולאחר מכן יש לעבור ל 2 וזאת עקב ההרכב הקלורי, ברזל ,סידן וכ"ו.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בכף הרגלמירב05/08/2008
לביתי בת החודשיים הופיעה פריחה בכפות הרגליים. מה זה יכולן להיות? הערה- ביתי הגדולה הייתה אלרגית לחלב מה שהתבטא בפריחה בחזה ובגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
ד''ר הדר ירדני05/08/2008שלום מירב,
יכולות להיות הרבה סיבות: משהו שנגע ברגל, עקיצות, מחלה וירלית ואף רגישות.
זה מקרה שצריך לראות ע"מ לאבחן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנריעל05/08/2008
שלום.אתמול שמעתי על היסון , אחת האמאות המליצה לי עליו.יש לי בת בת 5.5 חודשים , עם ברונכיטיס וקוצר נשימה , היתה מאושפזת שבע ימים בבית חולים ומתוכם 3 ימים בטיפול נמרץ. לאחר שבוע של " רגיעה " היא חלתהשוב בחום גבוהה מרפס בולט( שב ) וכנראה חטפה וירוס. הרופאה אמרה לי כי היא נורא רגישה ועדינה. האם ממולץ לחסנה עכשיו או לחכות עד שתתחזק מכל מה שעובר עליה? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל - לחסן ויפה שעה אחת קודם
ד''ר הדר ירדני05/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה - תינוק בן 6 חודשיםאמא05/08/2008
שלום רב, בני בן 6 חודשים ויוצא שהוא מתעייף כל 2-3 שעות. ונרדם לחצי שעה עד שעה בכל פעם. האם זה נורמלי? לפני כשבוע העלנו את מספר טיפות הברזל ל - 6 ביום. כמובן שהוא עדיין לוקח טיפת ויטמין D . אבל האם זה טבעי? ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני05/08/2008שלום אמא,
זה לא רגיל בגיל הזה, ואולי צריך להתעקש על סדר יום יותר מסודר. לפני זה כדאי לפנות לרופא לבדיקה - רק על מנת לוודא שאכן אין סיבה רפואית לעייפות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 8 חודשיםקארין04/08/2008
תודה על תשובתך! ומה עכשיו בגיל 8 חודשים אפשר לתת לו מהמוצקים חוץ מפירות, ירקות ובשר? מאיזה ירקות כדאי לעשות מרקים שיהיו שונים מיום ליום פחות או יותר? ועוד שאלה האם אפשר להוסיף מים לפירות בבלנדר משום שבלי נוזלים הוא לא טוחן.? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליאנה
ד''ר הדר ירדני04/08/2008שלום יאנה,
לא ברור לי בדיוק על מה לא עניתי עדיין.
בגיל 8 חודשים אפשר לתת פירות, ירקות, עוף במרק, יוגורט, גבינה מוקצפת, ביסקוויט.
אפשר להוסיף מים לפירות למרות שמיותר כי בפרי יש הרבה מים.
אפשר ירקות מכל הסוגים - כתומים, ירוקים, ציינתי שכדאי להתחיל כל ירק לחוד ולבדוק איך מתקבל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקקארין04/08/2008
שלום רב! יש לי תינוק בן 8 חודשים שנולד פג (שבוע 28), שוקל 7900 והיום הוא ניזון מחלב אם השאוב+סימילאק נאושר לפגים ולא מזמן התחלתי להוסיף מוצקים. שאילתי היא- איזה סימילאק לתת לו בגיל שנה משום שסימילאק נאושר שהוא אוכל היום הוא מלידה ועד גיל שנה, אז איזה שלב של סימילאק אני אמורה לתת לו? או שאפשר לעבור למטרנה ואיזה? שאלות נוספות על מוצקים: איזה ירקות אפשר לגוון ולעשות מהם מרקים שיהיו שונים פחות או יותר מיום ליום? האם צריך לתת בשר כל יום ואיזה בשר? האם אפשר להוסיף מים יחד עם פירות בבלנדר משום שבלי נוזלים אי אפשר לטחון בבלנדר? מה עוד אפשר לתת לו חוץ ממרקים ופירות? אולי אפשר להוסיף דייסות בערב? אז איזה דייסות ואיך לתת אותם? בנפרד או יחד עם סימילאק, בבקבוק או בכפית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליאנה
בגדול בגיל שנה אפשר כלכלה רגילה. כולל חלב פרה, דייסות, כל מה שתרצי. בבקבוק, בכפית, איך שיותר נכון ונוח.
בשר כדאי לתת עוף, דגים, הודו, לעיתים כבד וכדומה.
ירקות - כתומים, ירוקים, כל ירק שתמצאי בתנאי שכל ירק/פרי חדש תתחילי לחוד ותראי שמתקבל היטב.
אפשר לתת יוגורט, כל סוגי המעדנים, גבינה, ביסקוויט,
בקיצור, הכול (מדברים על גיל שנה..).
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על תזונה
קארין04/08/2008תודה על תשובתך מהירה!. אני יודעת שאפשר לנסות בגיל שנה הכל אבל גם אני יודעת שצריך להמשיך עם סימילאק אם אין חלב אם עד גיל 3 לפחות פעמיים ביום, אז שאילתי איזה סימילאק (כי יש כל מיני סוגים ושלבים) אני אמורה לתת לתינוק שנולד פג ועד גיל שנה אוכל סימילאק לפגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליאנה
אין בעיה לתת משהו אחר מלבד פורמולת פגים. הרעיון בפורמולת פגים הוא שבגיל צעיר היא יותר קלה לעיכול.
אין מניעה לתת חלב פרה אחרי גיל שנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםרויטל04/08/2008
ביתי בת חצי שנה קיבלה כבר שתי מנות של חיסון פרבנר. האם חובה לתת לה את שתי המנות הנוספות או שאפשר לוותר עליהן (אני שואלת כי הבת של חברה שלי קיבלה את החיסון והיה לה חום מאוד גבוה שירד ועלה במשך כמה ימים, היא לא אכלה ונאמר לה שזה כנראה הסתבכות של החיסון) אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ד''ר הדר ירדני04/08/2008שלום מיטל,
לתינוקות המתחסנים מגיל 2-6 חודשים מומלץ לתת 3 מנות ואחת בשנה השנייה לחיים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשוליםרויטל04/08/2008
ביתי בת חצי שנה משלשלת פעמיים ביום כבר שבוע וחצי, ללא חום, אוכלת רק 60-80 גרם תמ"ל. בדיקת דם יצאה תקינה מה יכולה להיות הסיבה לשילשולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ד''ר הדר ירדני04/08/2008שלום רב,
קרוב לוודאי משהו וירלי. יש להקפיד על שתיה וככלל להקפיד שיכנס לגוף יותר ממה שיוצא.
באם ניזונה גם מפירות קיץ - יתכן וזה הגורם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)