מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליטותשני09/09/2008
למה בעצם תינוק פולט? (גם אחרי שעשה "גרעפס"}...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבה לשני
ד''ר הדר ירדני11/09/2008שלום שני,
גם אחרי שעשה גרעפס יתכן שיש מה שעולה. לא לדאוג, שכיח. כל עוד עולה במשקל אין סיבה לדאגה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהקארין09/09/2008
שלום רב! תודה על התשובות! שאלה נוספת: האם אפשר לתת חתיכות של פרות או ביסקוויט לתינוק בן 9 חודשים ביד שיוכל להחזיק ולאכול בעצמו? אין לו עדיין שיניים אבל הוא מצליח לקחת חתיכות גדולות עם החניכיים וחס וחלילה יכול להחנק, אמנם בטיפת חלב אומרים שאפשר רק בנוכחות מבוגר אבל אפילו שאני לידו, לא תמיד אפשר להצליח להוציא לו את זה מהפה, אז מה עושים, מתי לתת, כשיהיו שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני11/09/2008שלום קארין,
אין מניעה לתת כשאת לידו ומשגיחה. אם זה מאד מלחיץ אותך, חכי מעט.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בצבע יציאותקארין07/09/2008
שלום! בן שלי בן 9 חודשים, מאז התחלת המוצקים ובעיקר אחרי התחלת בשר החל לעשות קאקי בצבע ירוק כהה והרבה פעמים גם שחור וגם זה יוצא בהרבה עיגולים קטנים קטנים כאלו, האם זה נורמאלי? או שזה לא תקין ואומר משהו? והוא אוכל פעמים ביום סימילאק, פעם 1 מרק ירקות עם בשר, מעדן, פרות? וממה היציאות שלו בצבע שחור לא ברור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני09/09/2008שלום קארין,
בהחלט יכול להיות ששינוי בכלכלה יוביל לשינוי במרקם וצבע היציאה.
בכל מקרה, כדאי פעם אחת לקחת בדיקה למעבדה רק ע"מ לראות שאין בעיה, וואפילו רק להראות פעם לרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוףnhfk07/09/2008
שלום רב לבני מאז לידתו במספר פעמים שבדקנו חום, כל פעם מסיבה אחרת לא מצאנו חום אך תמיד היה חום של 37.7 או 37.6 . הבדיקה הייתה במדחום אלקטרוני בפי הטבעת. לציין שהתינוק מקסים עולה במשקל אוכל היטב, לא מנוזל או משתעל ומתנהג נהדר. האם יכול להיות שזה חום גופו? האם זה תקין? האם זה נכון שלתינוקות יש חום יותר גבוה מילדים מבוגרים יותר וכן בערב החום אף גבוה יותר? אני חושבת שרוב המדידות שעשיתי היו יותר בשעות הערב המוקדמות ולא בבוקר אודה לך על תשובות ועצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלונה
ד''ר הדר ירדני09/09/2008שלום אלונה,
ראשית מדובר בחום גוף תקין ולא צריך לעשות דבר או לתת טיפול להורדתו, אלא אם כן הילד סובל או לא שקט מסיבה אחרת.
חום גוף רקטלי הוא האמין ביותר.
לכולנו קטנים כגדולים, עולה מעט החום בערב ובלילה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרניוסינוסטוזיסיעל07/09/2008
בני בן 3 חודשיים והרופאים רוצים לנתח אותו עקב סגירה של התפר הסגיטלי ואנחנו מאוד לא בטוחים בהחלטה משום שהניתוח הוא קוסמטי בלבד , רציתי לדעת היכן אני יכולה לראות ילדים עם תפר סגיטלי סגור שלא ביצעו את הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר בובי גרוס07/09/2008זה כלל לא קוסמטי.
סגירה מוקדמת של התפרים במקרה הקל יגרום לצמיחה מעוותת של הגולגולת אבל במקרה הקשה יפגע בגדילה והתפתחות המח.
רצוי להבדק ע"י ניורוכירורג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרניוסינוסטוזיס
מזי15/12/2008שלום, אני אמא לילד בן 9 חודשים, אובחן על ידי נוירוכירורג, הטפר הקדמי נסגר מוקדם מדי והמצח שלו משולש, חלק מהרופאים ממליצים לנתח, חלק אומרים אסתטי בלבד. אשמח לדבר איתך טלפונית. 0522-751332
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרניוסינוסטוזיס מטופי
מזי23/03/2009אנחנו כבר אחרי הניתוח. כל מי שרוצה לקבל יעוץ בנוגע לניתוח קרניוסינוסטוזיס מטופי קדמי מוזמן להתקשר אלינו וגם לבוא לראות את הילד אחרי הניתוח. מס' הטל': 0522-751332 מזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 חודשיםמיכל07/09/2008
בתי בת 6 חודשים נרדמת רק עם מוצץ וחיתול בד כול ערב ללא בעיה סביב 20:30 הענין הוא שהיא מתעוררת לפעמים ב 3 בבוקר או ב 4 בבוקר, בוכה מתוך שינה, ורק כאשר אני נותנת לה מוצץ לפה היא ממשיכה לישון. נראה לי שהיא פיתחה תלות כלשהי ולכן מתעוררת לפעמים גם פעמים בלילה למוצץ. מה עושים ? כמו כן, היא מתעוררת סביב 5 או 6 לאכול, ואז חוזרת לישון לעוד שעה או שעה וחצי. האם זה אמור להשתנות ? כלומר האם היא צריכה לישון נניח עד 6:30 או 7:00 רצוף ואז להתחיל את היום ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר בובי גרוס07/09/2008התנהגות נורמלית ביותר
היא אוכלת מתי שהיא רוצה.
אין כל "תלות" בגיל 4-5 כאשר היא תיהיה מוכן המוצץ ילך לפח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילהקארין06/09/2008
שלום רב! שאילתי היא האם נפילה של תינוק בן9 חודשים מהמיטה זוגית של הורים סטנדרטית, על הגב וכמובן קיבל מכה גם בראש יכולה לגרום למשהו בעתיד כגון: זעזוע מוח? או עוד משהו אחר? למרות שרופא אורטופד בדק אותו ואמר שאין לו שום דבר והילד גם ישר בכה ולא התעלף ולא הקיא, הייתי רוצה לדעת גם דעה שלכם בבקשה?.? ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין
ד''ר בובי גרוס07/09/2008היה רצוי בדיקה של רופא ילדים
קרוב לודאי לא נגרם כל נזק אבל יש להיות ער להופעת סימנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום ולילהשני05/09/2008
יש לי תינוק בן שלושה שבועות. בלילות הוא עירני לא רוצה לישון ניכר שמשהו מטריד אותו כי הוא מזיז את הגפיים ללא הפסק. הוא רוצה להסתכל סביב וממאן לישון. הטיטול נקי, הוא אכל והתרחץ ובכל זאת לא רגוע. כשמתקרב לציצי הוא מתעצבן עליו וכועס. למה? האם תינוקות בגיל הזה לא מבחינים בין יום ולילה? מה לדעתך הסיבה שהוא עירני בלילה? (אני מתה מעייפות...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד''ר בובי גרוס07/09/2008בגיל שלושה שבועות מתחילה התופעה של קוליק. מה שאת מתארת יכולה להתאים לזה.
רצוי בדיקה של רופא הילדים שלך ע"מ לשלול סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מה זה קוליק????????
שני08/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשני
ד''ר הדר ירדני09/09/2008שלום שני,
קוליק משמעותו כאב בטן שסיבתו הסתגלות מערכת העיכול של התינוקות לכלכלה שמחוץ לרחם.
מאד שכיח, ישנם תכשירים רבים שמטרתם להקל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בישבןחיה04/09/2008
שלום, הילד שלי בן 11 חודשים והחל השבוע ללכת למטפלת. שהחלפתי לו חיתול בערב כל איזור הישבן ואיבר המין היו ממש אדומים וכואבים. מה יכולה להיות הסיבה לכך?. עד היום לא ניתקלתי במשהו כזה ואני יודעת שהחליפו לו הרבה חיתולים. תודה חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיה
ד''ר בובי גרוס07/09/2008יתכן ומדובר בתפרחת חיתולים או פטרת.
צריך לראות ע"מ להחליט. בכל מקרה יש למרוח משחת תינוקות על כל האזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביסקוויטים ופסטה לבת חצי שנהשירה04/09/2008
אהלן.. בתי בת קצת יותר מחצי שנה התחילה מעון השבוע. הענייין הוא ש/במעון נותנים לה כמעט מכל הבא ליד פסטה טחונה פתי-בר ביד, לחם ועוד.. האם יש אוכל שאסור לתת חוץ ממוצרי חלב וביצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר בובי גרוס07/09/2008אני אישית לא ממליץ על מתן דגנים לפני 10 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק מתנשףyael04/09/2008
יש לי תינוק בן 10 חודשים, ולאחרונה הוא התחיל להתנשף לעיתים קרובות (זה כמו כלב אחרי ריצה רק בלי הלשון בחוץ...). אני חושבת שזה קורה בעיקר כשהוא מתלהב, אבל לא בטוחה. האם זו תופעה מוכרת? אני לא יודעת אם זה קשור אבל יש לו איחור שפתי המתבטא בכך שעדיין אינו מבטא הברות כמו בה, דה, מה וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר yaelל
ד''ר בובי גרוס04/09/2008אני לא מצליח להבין זה מחייב בדיקה אצל רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך זה שרותם03/09/2008
מאיזה גיל נותנים ברזל? ולמה לכל אמא יש רופא שנותן תשובה שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
ד''ר בובי גרוס03/09/2008ההמלצה של משרד הבריאות היא לתת תכשיר ברזל לתינוקות רגילים החל מגיל 4 חודשים עד גיל שנה.
לפגים מתחילים יותר מוקדם.
אני לא אחראי לידע או חוסר ידע של רופאים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםגל03/09/2008
מרוב מידע אני מבולבלת. מה עמדתכם? ברור שיש מחלות שחייבים אבל יש כאלה שברור שלא, כמו למשל: אם אני לא חולה בצהבת מסוג B מדוע לחסן תינוק בן יומו? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד''ר בובי גרוס03/09/2008צהבת מסוג ב הינה מחלה קשה כרונית היכולה אף לגרום לסרטן הכבד.
ארגון הבריאות העולמי המליצה לכל המדינות שבהם יש אחוז גבוה של חולים ונשאים להתחיל לחסן תינוקות כך דבעוד מספר שנים המחלה צחוסל בישראלץ
לשיקולכם.
החיסון הוא חסר כל תופעות לואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת ומיואשתצביה31/08/2008
שלום רב, אני אמא לבן 8 חודשים אשר מאז שנולד לא מתלהב ממזון ויכול למשוך שעות בלי לבקש. אני ממש מתוסכלת ולא מצליחה לעשות לו סדר יום מבחינת כמויות התמ"ל ביום והמוצקים. עם התייעצות שלי עם פורומים שונים נאמר לי שאני נותנת לו יותר מדי פעמים ביום תמ"ל אז הפרטים הם כאלו: בלידה הוא שקל 3.455 לפני חודשיים שקל 7 וגובהו היה 68 היום שוקל 7425 גובהו 69.5 תזונה יומית: מתעורר ב 6 בבוקר אוכל 180 מ"ל סימילאק+דייסת שיבולת שועל ב 10 אוכל מנה שלי תפוח+אגס אך לא תמיד מסיים הכל+קצת מים ב 13.00 אוכל מרק ירקות מאודים+עוף ממש מעט כ 10 כפיות ועקב כך לאחר חצי שעה מקבל השלמה של סימילאק. ב 17.00 אוכל 100 מ"ל סימילאק ולפני השינה ב 21.00 אני נותנת לו סימילאק עם תמ"ל שלפעמים הוא מסרב מתחיל ליצרוח ולא אוכל וישן עד 6.00 בבוקר. האם זה סדר יום תקין מבחינת תזונה? מה להוסיף? מה להוריד? מצטערת על המגילה אני פשוט מיואשת כל האכלה זה פשוט מילחמה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני31/08/2008שלום צביה,
ראשית אין טעם ליאוש ולבלבול.
מבחינת משקל עושה רושם שהוא בסדר.
בגיל 8 חודשים אפשר לאכול ארוחת ירקות וארוחת פירות.
בבוקר חלב, בעשר פירות ואל תתני מים
בצהריים ירקות ועוף - שוב אל תשלימי עם חלב. השלימי עם עוד ירקות.
בחמש אפשר לתת משהו אחר ולא חלב - אולי פרי, ביסקוויט, אפשר לנסות להתחיל מעדן/גבינה מוקצפת.
ובתשע ארוחת ערב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
צביה31/08/2008תודה רבה על התשובה הכל כך מהירה אני הייתי די מפוחדת לגבי המשקל כיוון שנאמר לי בטיפת חלב כי הוא ממש גבולי וכדאי לפנות לדיאטנית קלינית. אני באמת אנסה להחליף ארוחת חלב ב 17.00 למעדן כלשהו אולי זה יפתח לו תאבון לארוחת ערב של סימילאק. ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזגןשני31/08/2008
על איזו טמפרטורה צריך להיות במזגן? האם כשקר לי אז גם לו קר או שיש להם תחושה קצת אחרת בגיל שבועיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ד''ר הדר ירדני31/08/2008שלום שני,
בגיל שבועיים קשה לווסת את טמפרטורת הגוף בטמפרטורות סביבה קיצוניות.
צריך להיות מד חום בחדר והטמפרטורה צריכה להיות בן 22-23 מעלות.
כמובן שבגיל שבועיים מומלץ גם להלביש בהתאם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)