מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון פרבנארלימור24/08/2008
בני צריך (4 חודשים+) לקבל את חיסון הפרבנאר השבוע, ובשבוע הבא את המחומש, יש סיכוי לפיתוח תופעות לוואי? בגלל קירבת התאריכים של מתן החיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדר ירדני24/08/2008שלום לימור,
אין שום בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שומני?בתיה24/08/2008
לבני, שכיום בן 15 חודשים, יש (כמעט מהלידה) על אוזן שמאל נקודות שחורות (כמו חצקון). למה יש לו את זה? האם יש צורך לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבתיה
ד''ר הדר ירדני24/08/2008שלום בתיה,
כדאי שרופא עור ילדים יראה פעם אחת ויתן את חוות דעתו גם לגבי הטיפול.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מגרד עד זוב דםלימור23/08/2008
בני בן 4 חודשים מגרד ברגל אחת, ותוך כדי גרד, הוא שורט את עצמו עד זוב דם. הגרד ככל הנראה כתוצאה מיובש העור. מה כדאי לעשות? למרוח? להפחית אמבטיות? האם משחת אלוורה יעילה? כמו כן אני משתמשת בשמן אלמבאום. שאלה נוספת: חמתי מאוד אוהבת להתבשם בצורה מוגזמת. כל פעם שהיא מחזיקה ומנשקת את בני. נשאר הריח על גופו הרך, גם אחרי שעבר מס' אמבטיות. שאלתי, האם ריח העז מפריע לתינוק? או שמא עלול לאלרגיה כלשהי? האם בשל רגישות העיניין, ניתן "להעביר" או שמא צריך לבקש מהחמה להפחית את המינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדר ירדני24/08/2008שלום לימור,
בנוגע לגרד. כדאי לשים שמן אמבט כשרוחצים וגם לשמן את העור במשחות מתאימות. בנוסף, יש מקום לבדוק מה הגורם.
בנוגע לשאלה השניה - יתכן שהגרד קשור לאלרגיה לבושם? באם לא, הרי שאין בעיה. אולי תקני לה בושם אחר שאת אוהבת?
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשיםענבר23/08/2008
שלום, מה הכמות של מנה מלאה של ארוחת פירות ושל ארוחת ירקות? האם יש להגביל תינוקת שאוכלת מעבר לכמות הזו? פרט לשתי המנות הללו, כמה ארוחות נוספות יש להאכיל תינוקת בת 7 חודשים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבל
ד''ר הדר ירדני23/08/2008שלום ענבל,
היא צריכה בערך 120 מ"ל/ק"ג ליום.
מנה של כוס ירקות וכוס פירות נחשבת כמות טובה. אם רוצה יותר, למה לא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענביםקארין23/08/2008
אני מאוד מאוד מודה לך על תשובות ועל הכתבה הזו על טלויזיה כי לא ידעתי מזה שום דבר להפך בטיפת חלב אני הולכת עם ילד למרפאה בעיסוק ובחורה הזו שעובדת איתנו אמרה שטלויזיה עוזרת להתפתח לילד יותר מהר ,בהתחלה הילדים לא מבינים ולאט לאט מתחילים להתעניין ולצחוק ולחזור על מה שקורה בטלויזיה לכן הייתי מדליקה לו! שאלה קטנטונת על ענבים: אם אפשר להוסיף ענבים לסלט פירות לתינוק 8 בן חודשים? כי שמעתי שענבים עושים כאבי בטן, האם זה נכון ולא כדאי לתת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני23/08/2008שלום קארין,
את יכולה לתת בתנאי שאין חרצנים וכן לנסות קודם לחוד ולראות שמתקבל היטב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותקארין23/08/2008
תודה רבה על התשובות! ועוד שתי שאלות חדשות: 1. האם אפשר להחזיר למקפיא בשר מופשר או שצריך קודם לבשל אותו ואז להקפיא בשביל פעם הבא ? 2.כמה זמן ביום תינוק בן 8/9 חודשים יכול לראות טלויזיה( כי מבחינת עיניים שמעתי שאסור הרבה) ובאיזה גיל אפשר לשים יותר טלויזיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני23/08/2008שלום קארין,
בשר שהופשר יש לבשל ולאחר מכן לקרר ולהקפיא.
אני האדם הלא נכון לשאול על טלויזיה. אני חושבת שטלויזיה גרועה בכל גיל ובטח שלא רצויה בגיל 8-9 חודשים. ראי שני מחקרים שפורסמו לאחרונה.
פעוטות שצופים בטלוויזיה חשופים יותר להפרעות ריכוז והיפראקטיביות בגיל בית-הספר – כך מגלה מחקר חדש, המתפרסם בגליון האחרון של כתב העת של איגוד רופאי הילדים האמריקנים. עורכי המחקר האמריקנים טוענים, כי הצפייה בטלוויזיה גורמת לגירוי יתר ולהפרעה בהתפתחותו הסדירה של המוח.
על פי ההערכות, אצל למעלה משליש מהילדים מתחת לגיל ארבע מוצבת טלויזיה בחדר. מומחים הזהירו כי רבע מהם יסבלו מהשמנת יתר עד הגיעם לעשור הרביעי אם לא ינקטו פעולות מניעה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה של מטרנהקארין22/08/2008
שלום רב! שאילתי היא האם דייסה של מטרנה אפשר להוסיף בבקבוק עם סימילאק או שילד חייב לאכול מטרנה? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארין
ד''ר בובי גרוס22/08/2008הדייסה של מטרנה זה סה"כ שם מותג לדייסה רגילה.
כנו חולצה של דונה קארין זה סתם חולצה של מותג, בבסיס זה חולצה :)
אפשר לקנות דיסות בריאות מכל חברה ולהוסיך לכל פורמולה. אין קשר עם השם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בסנטרתמי22/08/2008
שלום רב ביתי בת החודשיים יונקת ובמהלך היניקה היא הרבה פעמים מרעידה את השפה התחתונה\סנטר(מלידה) האם דבבר זה צריך טיפול או שזה נורמאלי ועדיין לא חייב לחלוף? שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתי
ד''ר בובי גרוס22/08/2008רעידות קלות בסנטר זה תופעה נורמיל עד גיל 3-4 חודשים וחולפת מעצמה.
מעבר לתקופה זו או בהתגברות הסימנים רצוי להבדק ע"י רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות זיהומיותגילה21/08/2008
אני רוצה לשאול, איזה זיהום או מחלה זיהומית יכול להיות קשור כשה - IGG של מחלת ה- CMV עלה? תודה רבה גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
ד''ר בובי גרוס22/08/2008IGG של כל מחלה מראה על זיהום בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב פרה אצל תינוקתאמא21/08/2008
שלום דוקטור! ביתי בת 4 וחצי חודשים ואוכלת חלב אם( רק). בגיל חודשיים גיליתי שהיא רגישה לחלב- הקיאה כל תמ"ל חלבי( אם אכלה הרבה- אחרי חצי שעה-שעה- אם אכלה קצת יכלה להקיא אחרי 6 שעות ואפילו פעם הקיאה אחרי 14 שעות). בזמנו עשיתי הרבה ניסיונות ותמיד אחרי תמ"ל חלבי היא הקיאה. ניסיתי תמ"ל צמחי והכל היה בסדר. בהמלצת רופא הילדים הפסקתי לנסות לתת לה תמ"ל חלבי והמשכתי לשאוב לה ( התינוקת לא רוצה לינוק). לפני חודש ניסיתי לתת פעם אחת תמ"ל צמחי והיא הקיאה גם אותו. אתמול היינו במרפאה אצל אלרגולוג, ועשינו טסטים עוריים לחלב פרה, סויה ועיזים- הטסטים יצאו שליליים ושללו אלרגיה. הרופא אמר שקיימת רגישות אחרת לחלב שהיא אינה מסכנת חיים שאי אפשר לראות אותה לפי התבחינים העוריים והמליץ לי לנסות שוב לתת לה תמ"ל חלבי. נתתי לה היום רק 20 CC ואחרי 5 שעות היא שלשלה +הקיאה. לא יודעת מה לעשות-אני רוצה לצאת לעבודה ואני לא רוצה לשאוב יותר זה נהפך לסיוט-אין לי חיים. התינוקת מסרבת בכל תוקף לאכול נוטרומיגן. היא מתעצבנת ויורקת אותו ובוכה.(ובצדק, הטעם שלו נוראי) אני לא יודעת מה לעשות... ניסיתי לתת גם תמ"ל ללא לקטוז בעצת אחד הרופאים( למרות שזה לא ממש הגיוני כי בחלב אם יש פי 8 יותר לקטוז מבחלב פרה). מה אני יכולה לעשות? אני כבר כ"כ מיואשת.... זה לא ניתן לריפוי? יש משהו שניתן לעשות? להרגיל אותה? באמת אין סכנה לחייה אם במקרה בשלב כלשהו יצא לה לאכול משהו חלבי? מה אני יכולה לעשות שהיא תאכל את הנוטרומיגן? כבר בא לי לבכות מכל הסיפור הזה )-: תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מיואשת
ד''ר בובי גרוס22/08/2008נראה לי כי יש " סמתוכה" בכל נושא התזונה.
לי לא ידוע שהמבחנים לרגישות לחלב מהמנים בגיל זה ו גם לא שמעתי שעושים בגיל זה מבחני רגישות לחלב.
אבל זה החלטה של מומחה לאלרגיה שיש בכל קופת חולים.
אם היא רגישה לחלב (חלבון חלב) לא לקטוזה אז מנסים סויה - צמחי. 20% מהילדים הרגישים לחלב רגישים גם לסויה.
אז עוברים לפורמולה שבו החלבון מפורק למרכיבים. בשוק יש פורמולה הנקראת - נוטרמיגן.
או פרגסטמיל שהוא עוד יותר מפורק.
הייתי מנסה סויה ואם זה לא עוזר נוטרמיגן.
לא מספיק לתת 2 - 3 מנות אלה יום יומיים ואז להחליף. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלי21/08/2008
שלום , רציתי לדעת אם ביתי הייתה ליד אופנוע ונשמה את האוויר מהאופנוע , האם זה בסדר? תודה ושבת שלום. ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר בובי גרוס22/08/2008נשימת עדי פליטה זה לא בריא לא לתינוק ולא למבוגר באופן כרוני אבל חד פעמי לא נראה לי בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים וחוםמירב21/08/2008
שלום, לבתי בת ה-6 שבועות יש החל מאתמול גזים המלווים בריחות של ביצה סרוחה והיום נוסף חום של 37.3 . ברצוני לציין כי זה החל מרגע שהשתמשתי בתחליף חלב של סימילאק חלבי. ברצוני לדעת האם יש קשר לכך? האם מדובר בחום שמצריך טיפול? האם יש צורך לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד''ר בובי גרוס22/08/2008חום גוף עד 37.5 זה נורמלי חשוב לראות איך הוא מתנהגת ערנית / אפטית וכו' ואם לא בטוחים לפנות לרופא הילדים.
כל שינוי בכלכלה לכול לשנות יציאות / גזים וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספות למוצקיםבר21/08/2008
שלום, בתי בת 6 חודשים. התחלנו עם מוצקים לפני 3 שבועות. אני מבשלת קישוא, גזר ותפו"א, מועכת ומאכילה אותה עם כפית. כל פעם היא נראית ממש סובלת מזה ולא אוכלת כמעט כלום. הציעו לי להוסיף מעט חמאה בשביל הטעם. האם ניתן לתת חמאה בגיל הזה? מתי אפשר יהיה להוסיף בשר לתפריט? אולי כדאי לתת מזונות אחרים? (קודם היא אכלה בננה ותפוח וזה היה עוד יותר גרוע.) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
ד''ר בובי גרוס22/08/2008חמאה זה לא בריא לאף גיל
הכנסת מוצקים לתפריט זה מעין למידה
צריך המון סבלנות ועקשנות רצוי שהאוכל יהיה גם טעים ולא תפל.
פירות אפשר לגוון עם מיץ תפוזים ירקות מגיל 6-7 חודשים אפשר להוסף עוף / הודו מעט תיבול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהצביה20/08/2008
שלום רב, שאלתי היא האם תינוק בן שמונה חודשים שעושה עדיין טעימות של מוצקים זה תקין? סדר היום שלו מבחינת תזונה היא: ב 6 בבוקר מתעורר אוכל סימילאק בתוספת דייסה ישן עד 9 ובסביבות 10 אוכל תפוח ומשלים עם סימילאק בכמות קטנה ב 13.30 אוכל מרק עם עוף כ-5 כפיות פחות או יותר לאחר חצי שעה אוכל סימילאק וכך כל 3 שעות סימילאק עד שנת הלילה. יש לציין שהוא תינוק די רזה גבולי על העקומה. והטעימות של המוצקים נמשכים כבר חודשיים וזה די מדאיג אותי שאין התקדמות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביה
ד''ר בובי גרוס22/08/2008קשה לי להמין שתינוק בן 8 חודשים מכין לעצמו סימילק ואוכל אותו לבד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מי שהו עושה זאת בשבילו
תינוק בגיל זה בד"כ אמור לאכול 4 ארוחות
2 פומולה עם או בלי דייסה
2 אחרות כאשר - מנה 1 פירות מנה מלאה והשני ירקות עם עוף / הודו
בערב אפשר לנסות גם גבינות מעדנים טבעיים רצוי לא ממותק - ללא סוכר עד 5% שומן.
זה המקובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה המשך
צביה23/08/2008שלום, אז מה שאת בעצם מציעה זה להקטין את מספר הפעמים של הסימילאק ועקב כך בתיקווה כמות המוצקים תיגדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון לבנהטל20/08/2008
בתי בת שלושה שבועות. מקבלת פורמולה. הלשון שלה ממש לבנה, אבל זה לא נראה לי כמו פטריה. מה זה ואיך מטפלים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללבנה
ד''ר הדר ירדני20/08/2008שלום לבנה,
יש שתי אפשרויות.
חלב - יורד בקלות עם מקל של אוזניים.
פטריה - לא יורד.
בחלב אין צורך לטפל, פטרייה כדאי לחטא בקבוקים מוצצים, ולמרוח תכשיר אותו תקבלי מהרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)