מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקהקארין14/08/2008
תודה רבה לך על התשובות! ותגידי בבקשה עד איזה גיל מומלץ להניק? אם גיל 9/10 חודשים מספיק או שכדאי להמשיך עד גיל שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני15/08/2008שלום קארין,
אין תשובה אחת נכונה. בגיל הזה הנקה היא תוספת לכלכלה האחרת.
היתרונות, קשר אם תינוק, תכונות חיסוניות של ההנקה...
הניקי כל עוד את רוצה, התינוק רוצה וכיף לשניכם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן מים לאחר התחלת מוצקיםבר14/08/2008
שלום, בתי בת 5.5 חודשים. התחלתי לתת מעט מוצקים. היא עדיין לא מגיעה למנה אחת אפילו, כך שזה בינתיים בכמויות קטנות. השאלה היא - האם לתת גם מים? היא ניזונה מסימילאק 180 מ"ל, כל 4 שעות (חוץ מהלילה), כלומר יוצא 5 מנות ביממה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני15/08/2008שלום בר,
אין צורך, בסימילאק יש את כל הנוזלים הדרושים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדירות הארוחות
בר16/08/2008ראשית, תודה רבה על תשובתך. שנית, האם נורמלי שתינוק לא שותה במשך 4 שעות? האם כדאי לתת מעט סימילאק בין הארוחות? האם תינוקות לא צמאים? שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבר
ד''ר הדר ירדני16/08/2008שלום בר,
בהחלט יכול להיות שהארוחה הכוללת סימילאק מספקת את כל כמות הנוזלים הדרושה גם אם אחת ל4 שעות.
לא כדאי לתת סימילאק בין הארוחות. צריך להגיע לארוחה רעבים ולסיים אותה שבעים על מנת להגיע לבאה, שוב רעבים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה אחרונה בנושא
בר18/08/2008מתי בכל זאת כדאי להתחיל לתת לתינוק לשתות מים? שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבר
ד''ר הדר ירדני18/08/2008שלום בר,
ברגע שהתזונה תהייה מורכבת יותר ממוצקים מאשר נוזלים כדאי יהיה לשוב על שתיית מים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
בר19/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצילי14/08/2008
שלום רב, ביתי הכניסה לפה מגבון לח שמשתמשים לטוסיק ללא אלכוהול, וקצת מצצה אותו. האם לא נגרם נזק? תודה מקרב לב ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ד''ר הדר ירדני14/08/2008שלום ליאת,
אם היא מרגישה טוב, לא הראתה רצון להקיא, או כל תגובה אחרת,
הרי שאין בעייה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דילגו עלייקארין13/08/2008
על איזה דפוסי שינה הלא טובים את מדברת? האם זה נידנוד? לפעמים הוא נרדם גם כשאני שמה אותו במיטה על הבטן ונותנת לו טפיחות קלותת בגב? אבל איך עוד אפשר להרדים את התינוק ?אם אני אשים אותו במיטה ואלך הוא פשוט צורח ולא רק זה הוא מתאפך על הבטן או שוב על הגב וצורח בלי סוף ואין מצב שהוא ירדם לבד? האם יותר טוב לתת טפיחות קלות מאשר נידנוד? הוא גם לא בהכרח מתעורר אלא סתם עושה רעש כל הילה מרים רגליים ומשחרר ועושה בום חזק על המיטה, או שמוציא כל מיני קולות אבל העיניים שלו עצומות ואני נאלצת לגשת אליו כדי להרגיע אותו להפוך אותו לבטן כהה הוא נרגע או על הצד האם זה תקין או שאין צורך לגשת אליו? וגם מה הבדל אם בעלי יגש אליו אני הרי לא מאכילה אותו בלילה וגם עיניים עצומות אז הוא בכלל לא רואה מי מרגיע אותו אומנם הוא בטח מרגיש אותי אבל בכל זאת מה ההדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר הדר ירדני14/08/2008שלום קארין,
נדנוד, הגעה בלתי פוסקת למיטתו, טפיחות על הגב...כל זה דפוסים לא תקינים שיהיה לך קשה מאד להפרד מהם!
בקיצור, השיטה "הנכונה" היא להשכיב, להגיד לילה טוב, מוצץ ליטוף ויוצאים.
תפסיקי לגשת, אם צריך שבעלך יגש. הוא יודע וחש מי ניגש...
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שינהקארין12/08/2008
אבל אם אני לא ניגשת אז הוא מתעורר לגמרי וכהה לפחות אני נותנת לו מוצץ או מלטפת אותו הוא נרדם מהר... אני לא יודעת מה לעשות כבר....כמה שעות בכלל צריך לישון תינוק בן 8 חודשים כולל יום ולילה ואיך ועם מה אפשר לעניין אותו ביום? איך אפשר לעייף אותו לפני השינה שירדם להרבה זמן? אולי כדאי לתת לו דייסה לפני השינה, אולי אם יוכל טוב אז לא התעורר באמצע הלילה? או שאולי חסר לו נידנוד? כי אני מנדנדת אותו לפני שינה אני לא יודעת איך להכריח אותו להרדם לבד?
ד''ר הדר ירדני12/08/2008שלום קארין,
בגיל 8 חודשים מדובר על בערך 14 שעות שינה. 4 שעות ביום בשתי תקופות של שעתיים.
כמובן שלא כל תינוק "קורא את הספר".
אפשר בהחלט לתת דייסה לפני השינה.
עדיף לא לנדנד. להשכיב במיטה וזהו.
את מרגילה אותו לדפוסי שינה לא טובים ולכן הוא גם מתעורר כל כך הרבה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך על שינה
קארין12/08/2008על איזה דפוסי שינה הלא טובים את מדברת? האם זה נידנוד? לפעמים הוא נרדם גם כשאני שמה אותו במיטה על הבטן ונותנת לו טפיחות קלותת בגב? אבל איך עוד אפשר להרדים את התינוק ?אם אני אשים אותו במיטה ואלך הוא פשוט צורח ולא רק זה הוא מתאפך על הבטן או שוב על הגב וצורח בלי סוף ואין מצב שהוא ירדם לבד? האם יותר טוב לתת טפיחות קלות מאשר נידנוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בתזונהרינת12/08/2008
בני בן 5.5 חודשים ויונק מלא, אתמול החלטתי לשלב לו תמ"ל בנוסף להנקה נתתי לו רק 60 מ"ל. מאז לא היתה לו עדיין יציאה, האם נורמלי? כמו כן איך אדע כי התמ"ל שנתתי לו אכן טוב לו ואין צורך להחליף לחברה אחרת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
ד''ר הדר ירדני12/08/2008שלום רינת,
כל שינוי בכלכלה דורש תקופת הסתגלות. לעיתים לוקח אפילו מספר שבועות.
יתכן בהחלט שינוי ביציאות.
בכול אופן לא מומלץ לבצע החלפות תכופות. חכי לפחות שבועיים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רינת13/08/2008האם אפשר להמשיך לתת לו תמ"ל למרות העכוב ביציאות, האמת שקצת נלחצתי ולכן הפסקתי והמשכתי להניק. האם אפשר להמשיך לתת לו אפילו במנות קטנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרינת
ד''ר הדר ירדני13/08/2008שלום רינת,
בהחלט אפשר להמשיך ולתת לו. צריך לראות מה קורה עם היציאות.
אפשר במקביל לתת משהו נגד כאבי בטן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהקארין11/08/2008
שלום! בן שלי בן 8 חודשים מתעורר בלילה כל שעה/שעתיים וסתם לא בשביל לאכול כי לפני שינה הוא אוכל סימילאק ואיך שאני מלטפת אותו ונותנת לו מוצץ הוא נרדם אחרי שניה אבל למה הוא מתעורר יש לך תשובה? והוא גם רוצה לישון במשך כל היום קם בבוקר אוכל ערני איזה שעתיים ובוכה ואז אני מנדנדת אותו הוא נרדם מהר ואז שוב קם אוכל ואחרי קמה שעות רוצה לישון כאילו הוא בוכה ואז אני שמה אותו לישון כי אני לא יודעת מה עוד הוא יכול לרצות, הוא נרגע על הידיים אבל אי אפשר כל היום על הידיים, הוא שוכב על השטיח צעצויים כמה דקות או מסתכל טלויזיה כמה דקות ואז מתחיל לבכות אז אני שמה אותו לישון האם זה בסדר? למה הוא עדיין רוצה לישון כל כך הרבה? לפעמים הוא נרדם ל20 דקות וקם אבל לפעמים לשעתיים....
ד''ר הדר ירדני12/08/2008שלום קארין,
אם הוא מתעורר כל שעה שעתיים בלילה אז הוא עייף ביום.
נסי לא לגשת, או לתת למישהו אחר לגשת ולשבור את מעגל ההתעוררות.
כפי שאמרת, הוא לא ממש צריך משהו בלילה.
נסי לעניין אותו במשך היום ולהאריך את זמן העירות.
גיל 8 חודשים כבר יכול להיות סדר יום מובנה עם מנוחה קצרה בבוקר, בצהריים ובלילה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגותלי11/08/2008
יש לי תינוקת בת שנה , איך שאנחנו קמים היא דבוקה אלי , אחרי שאני מאכילה אותה, היא לא יכולה להעסיק את עצמה, אני יושבת משחקת איתה ואיך שאני קמה היא קמה אחרי עם בכי , לא נותנת לי לעשות כלום בבית, יש לך פתרונות להתנהגות הזאת , כי אני מתעצבנת וצועקת עליה ואז מצטערת אבל היא פשוט לא נותנת לי לעשות כלום...... תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללו
ד''ר הדר ירדני11/08/2008שלום לו,
נראה כאילו שאת המסגרת היחידה שלה. אולי הגיע הזמן לחפש לה חברה?
את חייבת לתת לה להסתדר לבד, כל יום קצת יותר, גם אם יהיה קצת עצוב ורטוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לי12/08/2008לתת לה לבכות ולהמשיך בדברים שלי? כמה זמן לתת לה לבכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללי
ד''ר הדר ירדני12/08/2008שלום לי,
זה לא מדע מדוייק. וכמה לתת לבכות זו שאלה קשה. אבל, תגשי מדי פעם, תראי שהיא בסדר, דברי אליה, הרגיעי אותה, הציעי לה עיסוקים וחזרי לעניינך.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךקארין11/08/2008
מה ז"א לא משמעותי ובאיזה גיל כן משמעתי לשים את הילד לישון בשעה קבועה? ומה ז"א כמה כח יש לי? האם זה אומר שאני יכולה להחזיק אותו עד 11 או אפילו 12 בלילה שיהיה עייף ואז הוא יתעורר בבוקר יותר מאוחר או שאז הוא יתרגל ללכת לישון מאוחר ובגיל יותר מבוגר לא ירצה ללכת מוקדם לישון? כי אם הוא נרדם 9/10 אז הוא מתעורר לי כבר ב 5 לפנות בוקר? מה לעשות איך להרגיל אותו לקום יותר מאוחר?
ד''ר הדר ירדני11/08/2008שלום קארין,
באם את יכולה להשכיב אותו לישון בשמונה ושיישן עד שמונהבבוקר, מה טוב,
אבל קרוב לוודאי שלא מציאותי.
לכן בגיל 8 חודשים להשכיב בתשע או עשר זה לא כל כך משנה. אם להשכיב בתשע אומר השכבה עם בכי שנמשכת חצי שעה, והשכבה בעשר משמעותה הרדמות תוך 10 דקות, לכי על עשר...
סביר להניח שככל שיגדל גם יתעורר מאוחר יותר.
כרגע תשע עשר לא משנה לגבי העתיד.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יוםקארין10/08/2008
ערב טוב! שאילתי היא מאיזה חודש צריך להרגיל את התינוק לסדר יום? האם ב 8 חודשים הוא אמור כבר לאכול וללכת לישון קבוע? אם הוא הולך פעם ב 9 ופעם ב 10 לישון זה לא טוב ומראה על כך שיהיו לי בעיות עם השינה שלו בעתיד? ובאיזה שעה הכי טוב לשים אותו לישון? תודה
ד''ר הדר ירדני10/08/2008שלום קארין,
זה הזמן להתחיל להתארגן על סדר יום. אבל אין לחץ.
9 או 10 כרגע לא מאד משמעותי. השאלה כמה כוח יש לך...
הכי טוב להשכיב כשהוא שבע ועייף ואז בוודאי השינה תהייה הטובה והארוכה ביותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך על סדר יום
קארין10/08/2008מה ז"א לא משמעותי ובאיזה גיל כן משמעתי לשים את הילד לישון בשעה קבועה? ומה ז"א כמה כח יש לי? האם זה אומר שאני יכולה להחזיק אותו עד 11 או אפילו 12 בלילה שיהיה עייף ואז הוא יתעורר בבוקר יותר מאוחר או שאז הוא יתרגל ללכת לישון מאוחר ובגיל יותר מבוגר לא ירצה ללכת מוקדם לישון? כי אם הוא נרדם 9/10 אז הוא מתעורר לי כבר ב 5 לפנות בוקר? מה לעשות איך להרגיל אותו לקום יותר מאוחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהקארין10/08/2008
שלום תודה על התשובה! שאילה נוספת- האם אפשר לתת אפונה לתינוק בן 8 חודשים? מרק אפונה? ואם צריך לתת לו מים וכל כמה זמן ובאיזו כמות? הוא ניזון מסימילאק+מוצקים
הייתי ממתינה מעט עם אפונה - נחשב כמזון "כבד" ואף יכול לגרום לגזים רבים.
צריך לזכור כמה דברים:
חשוב מאד לא להתייבש בימים חמים אלו.
סימילאק = בעצם מים,
תוספת מים יכולה למלא ולגרום "לוויתור" על כלכלה אחרת.
כך שצריך למצוא איזון בין לא לתת בכלל, ללתת יותר מדי...
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןקארין10/08/2008
שלום רב! השאלה שלי היא- מאיזה גיל אפשר לשים תינוק לישון על הבטן בלילה?
על פי המלצת משרד הבריאות ואיגוד רופאי הילדים, אחרי גיל 6 חודשים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסט מנטו לאמא של תינוקת בת 5 חודשיםבר10/08/2008
שלום, בתי בת 5.5 חודשים ואני אמורה לעשות טסט מנטו בגלל היותי סטודנטית לסיעוד. האם יש סכנה לגבי הילדה? האם כדאי לדחות את הבדיקה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני10/08/2008שלום בר,
למיטב ידיעתי אין כל בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטט עם תינוק- מאיזה גיל מותר?מירי09/08/2008
מאיזה גיל מותר לקחת ילד לשייט ממושך(ספינת נופש)? האם גיל 10 חודשים הוא מוקדם מדי? האם הטלטולים עלולים להזיק? לתשובתכם אודה, מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירי
ד''ר הדר ירדני09/08/2008שלום מירי,
לא נראה לי שיש גיל מוקדם מדי.
באוניות גדולות כמעט ולא מורגש טלטול חזק.
לעיתים הנענועים דווקא גורמים ליותר רגיעה ולשינה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לאכוללילך08/08/2008
ביתי כמעט בת השנה, אכלנית טובה, לא אוהבת מתוק במשך 5 ימים כבר סוגרת את הפה רוצה לאכול לבד , אוכלת מעט ומשחקת עם האוכל כבר יומיים יש לה פריחה בבטן ובבית החזה וניתן לומר שיש לה רגעים של עצבנות (שלא היו בכלל לפני כן) מה לעשות? מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
ד''ר בובי גרוס08/08/2008אני מציע לך לגשת לרופא הילדים להבדק. אי אפשר לאבחן פריחות במייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)