מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיפה בגן לחצבת מתחת לגיל שנהמיכל07/07/2012
שלום,
בתי בת 9 וחצי חודשים. הגננת עדכנה שיש ילד (מעל גיל שנה וחצי) שחולה בחצבת. מסתבר שהוא כבר 5 ימים בבית ורק עכשיו אבחנו כחצבת. משרד הבריאות אמור ליצור קשר לאחר הסופ"ש.
1. מה פרוצדורת החיסון לתינוקות מתחת לגיל שנה שנחשפו בגן לילד חולה? חיסון מניעתי או חיסון כמו בגיל שנה?
2. החשיפה מעל 72 שעות. האם יש טעם לתת את החיסון אם עבר הרבה זמן?
3. מה המשמעות והסיכונים אם יתנו לה חיסון מחר ושוב לאחר חודשיים וחצי (בגיל שנה) ? האם זה לא מסוכן בתקופה כ"כ קצרה??
אנא עזרתכם בדחיפות לשם קבלת החלטה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה בגן לחצבת מתחת לגיל שנה - תגובה
פרופ' יצחק לוי07/07/2012קרוב לודאי שתקבל חיסון לחצבת -חיסון סביל
לאחרין קרוב לוודאי יידחה החיסון הרגיל במספר חדשים בדרך כלל 5
אין בכך כל סכנה אלא להיפך המטרה היא להגן על ילדך
שבוע טוב
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לחצבת מתחת לגיל שנה
רוני08/07/2012תודה רבה על תגובתך המהירה!!
אכן כל התינוקות מתחת לגיל שנה קיבלו היום חיסון סביל.
באופן כללי - האם החצבת מדבקת גם בתקופת הדגירה או רק בעת התפרצות המחלה?
האם בטוח לשלוח את התינוקות לגן מיד לאחר קבלת החיסון הסביל?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! פצע פנימי בטוסיק של ילדה.אמא מודאגת06/07/2012
אנה ממך עזור לי כי הילדה סובלת ובוכה מכאב, ואני כבר אובדת עצות!!
יש לי תינוקת בת שנה ושלושה חודשים לאחרונה הילדה התחילה לבכות ולצעוק מכאב כמעט בכל יציאה למרות שהיציאות לא ממש היו קשות. אתמול לקחתי אותה לרופא ולאחר בדיקה אמר שיש לה פצע פנימי קטן (קטן או לא הילדה ממש סובלת ומתקבצת מכאב) והביא לא את התרופות הבאות:
אבילאק סירופ לאקטולוזה
ומשכה פרוקטו גליבנול
כמובן שקניתי על מנת להקל עליה את הכאב, אבל לפני שמרחתי ראיתי שעל המשכה כתוב מגיל 12 ומעלה, אז כמובן שניכנסתי ללחץ ועדין לא שמתי לה כלום. והיא עדין צועקת וכואב לי הלב שאין לי איך לעזור לה (מיסכנונת שלי)
השאלה למה הרופא נתן לי תרופה המיועדת למבוגרים האם תקין???. האם למרוח לה בלי פחד?? מה לעשות אני ממש בלחץ
אגב לא אמר שיש לה טחורים אמר שיש לה פצע פנימי ועל המשכה כתוב לטיפול בטחורים האם אותו הדבר??
אנה עזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! פצע פנימי בטוסיק של ילדה. - תגובה
פרופ' יצחק לוי07/07/2012מאחר והמשחה מקומית בלבד
הייתי עושה בדיוק מה שהרופאה המליצה
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על עזרתך, שאלה נוספת בענין
אמא מודאגת08/07/2012תודה רבה על תשובתך. אבל עד שקיבלת תשובה התקשרתי לרופא ילדים און ליין (יש שירות כזה בכללית) וסיפרתי לרופא את הסיפור והוא אמר שהוא לא מבין למה הרופא הביא לי את התרופה הזאת ושזה מיועד לגיל יותר גדול (להזכירך התינוקת רק בת שנה ושלושה חודשים) ולטחורים ולא לפצע פנימי.
והמליץ לי לא למרוח את המשכה הזאת ולקנות משכה המתאימה לפצעים ולגיל קטן יותר אמר שאפשר דידוקין (לא בטוחה שרשמתי נכון את שם המשכה)
וששאלתי האם זה כזה נורא ושזה בסך הכל משכה חיצונית, הוא ענה שלמרות שזה משכה חיצונית זה כן נספג במערכת הדם.
ובקיצור הילדה עדין סובלת ועדין ללא טיפול, פרט למעט שמן פראפין כדי שלא יהיה קיבה קשה והפצע יחמיר.
אשמח לדעת איזה מהמשכות עדיפה לדעתך?? או שיש לך משהו אחר להמליץ?
אני נורא מפחדת מתרופות אז איזה משכה יותר מתאימה לגיל קטן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף! פצע פנימי בטוסיק של ילדה. - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/07/2012שלום רב.
יש גישות שונות בין רופאים שונים.
התרופה שנתן לפה מיועדת לגרום ליציאות רכות. כאשר היציאות רכות, הן לא פוגעות באיזור הישבן והן לא פוצעות את רירית המעי ופי הטבעת.
המשחה החיצונית מיועדת להקל על כאבים. למרות שמצויין מעל גיל 12 שנים, היא ניתנתן לעיתים לילדים צעירים יותר, ללא כל בעיה.
אני בדכ ממליץ על טיפול במשחת אזרקאין להקלה על כאבים באיזור פי הטבעת.
ועם כל זה... עדיין לא הבנתי בעצמי מה ראה הרופא. האם פיסורה? האם טחורים (נדיר בגיל זה) או אלי אבצס חיצוני? (ואז הטיפול הוא אחר).
כדאי לברר עם הרופא מהו הפצע שראה. מתוך הטיפול נראה לי שהוא התרשם מפיסורה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם! בבקשה עוד שאלה
אמא פחדנית11/07/2012תודה רבה לכם על התשובות וההתיחסות.
אני מבינה שכל רופא ודרכו הוא, אבל אני אמא די פחדנית ששונאת תרופות מיותרות וחזקות, גם לעצמי וכמובן שגם לתינוקת שלי! (לצערי בגללי הפחדנות הזאת היא סובלת יותר)!!
לגבי הפצע זה לא משהו חיצוני כי לא רואים כלום במבט, זה פנימי, ורק אחרי בדיקת רופא פנימית הוא אמר שהוא מרגיש פצע קטן בפנים בשעה שתיים עשרה וזה כניראה מה שגורם לה לצרוח ככה.
עכשיו אחרי שאני מקווה שהבנתי אולי קצת יותר איזה סוג פצע זה מהערכות שציינת.
אולי תוכל להגיד לי האם יש משחה להקלה/ ריפוי המתאימה לגילה??
ועוד משהו קטן
כמה זמן פחות או יותר הדברים האלה עוברים???
ואם זה מהפצעים שאם זה קרה פעם אחת זה מרבה לחזור??? מאוד מקווה שלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם! בבקשה עוד שאלה - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/07/2012ג'ל - עזרקאין.
עובר עם הזמן (אין חוקים או כללים... כל אחד ויכולות הריפוי של הגוף שלו).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת שנה וארבעה חודשים
אמא09/08/2012שלום לך ותודה רבה לך על עזרתך!
אני חושבת שאולי זה בעיה אחרת אבל ממשיכה את השירשור למקרה שתחשוב שאולי יש קשר בין הבעיות.
לגבי הפצע בטוסיק אני לא יודעת האם עבר לה לגמרי טיפלנו במשכה פרוקטו גליבנול בצירוף שמן פראפין, לפני מספר ימים הפסקנו את הטיפול כי היה ניראה הקלה במצב
(מקווה שעבר לה לגמרי כי היו מצבים שהיתה הקלה חשבתי שזה מאחורינו אבל אחרי יומיים שוב בכי וסבל, אז נקווה)
כמה שאלות ברשותך ד"ר:
1 לגבי הפצע בטוסיק (שאולי בתקווה עבר) האם יש צורך ללכת לביקורת אצל רופא הילדים?
2 הטוסיק שלה ממש ניהיה אדום וקצת פיצעונים קטנים אחרי הטיפול במשכה, האם קשור למשכה?? האם לטפל או שיעבור עוד מספר ימים?? (לא סבלה לפני הטיפול במשכה)
3 ושאלה אחרונה והכי חשובה ומדאיגה: מזה שלושה ימים בערך הילדה משלשלת (לא כל היום ואבל שעושה יציאות זה שילשול ניראה לי) ממש נוזלי וגם הריח קצת יותר חריף ומהרגיל. אין שום תסמינים אחרים הכל בסדר ישנה טוב אוכלת רגיל האם משהו מדאיג??
האם שזה רק שילשולים והכל ניראה רגיל פרט לזה צריך לקחת לרופא? ואם כן אחרי כמה ימים של שילשולים??
באמת תודה רבה ומתנצלת על מספר השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת שנה וארבעה חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/08/2012שלום רב.
ההחלטה אם ללכת לרופא או לא היא אינדבידואלית. ומטרת ההליכה לרופא היא כדי להעריך האם יש בעיה בממצא שההורים רואים. יש הורים מנוסים יותר, אשר לא מודאגים מילד שסובל מחום 4 ימים, ויש הורים שכל שינוי קל מהנורמה "מקפיץ" אותם מייד לרופא.
אין לי אפשרות להגיד לך מתי ללכת לרופא ומתי לא. ההחלטה היא אישית, ונועדה לתת לך רגיעה.
אני מניח שעם הזמן את תדעי על מה ללכת לרופא ועל מה לא.
שלשול יכול לגרום לאדמומיות בישבן, לא תמיד דורש טיפול במשחה תרופתית. לעיתים די במשחה חזקה (כמו דזיטין).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב הולך וחוזר- או שלשולים או עציר
אמא14/08/2012שאלה ממש אחרונה - מבטיחה. וסליחה..
בין הזמן שרשמתי את ההודעה הקודמת השילשולים עברו והיא לא עשתה קיבה יומיים או שלושה ואתמול בערב אחרי ששמתי אותה במיטה התעוררה ב 20:30 בצרחות איימים שאני לצערי כבר מכירה, ישר הרמתי והפשטתי אותה ושוב מה שראיתי זה גוש צואה קשה שנמצא בין לבין אז עזרתי לה קצת להוציא ולאחר שנרגעה הבאתי לה (על דעת עצמי) כפית שמן פראפין שנישאר לי (כי באמת שלא מגיע לתינוקת קטנה לסבול בצורה שכזאת) והיום בבוקר חזר המקרה על עצמו שוב פעם (למרות השמן) צרחה והפשטתי אותה וראיתי את הקיבה אבל לצערי הפעם לא הצלחתי לעזור לה היא אכשהו הכניסה את זה פנימה
אני ממש אובדת עצות שזה המצב כבר די הרבה זמן.
השאלה שלי האם יכול להיות שיש לילדה איזה משהו בעיקול שלא בסדר? האם יש איזה בדיקה או רופא ממוחה שאני יכולה לבקש?? האם צריך לעשות לילדה כבר בדיקות יותר מקיפות?? אני כבר ממש מרחמת עליה ובוכה איתה כשזה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב הולך וחוזר- או שלשולים או עציר - תגובה
ד''ר אבישי קרן15/08/2012שלום רב.
יש צורך לפנות לבדיקת רופא מטפל ולטפל בעצירות.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מתמשךלא יודעת מה06/07/2012
מזה כ-3 שבועות בתי בת ה-שנה ושמונה חודשים משתעלת שיעול בעל ליחה.
בהתחלה הלכנו לרופאת ילדים שנתנה לה סירופ בשם לורתרים (משהו כזה) לתת במשך 5 ימים.
השיעול נמשך גם לאחר מכן,ולכן חזרנו לרופאה, ששאלה האם יש משהו נלווה מלבד השיעול,ואמרנו שלא,אז היא אמרה שזה משהו שאכן יכול לקחת גם מספר שבועות עד שחולף..ולא תמיד עוזרים כל הסירופים נגד שיעול.
העניין הוא שזה עדיין ממשיך,בעיקר לפנות ערב/לילה.
יש לציין כי מלבד השיעול (ששומעים שיש לא מעט ליחה) אין סימפטומים נוספים.
האם באמת שיעול "רגיל" יכול להימשך כ"כ הרבה זמן?האם יש משהו טבעי שניתן לתת לה להקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול מתמשך - תגובה
פרופ' יצחק לוי07/07/2012בהחלט שיעול ליחתי יכול להמשך,
אם אין חום והשיעול לא מתמיד והילדה מתנהגת כרגיל
הייתי מסתפק במעקב בלבד
אם השיעול מחמיר הייתי פונה לבקרת הרופא המטפל
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא זוחל...אמא מודאגת05/07/2012
שלום. בני בן 9 חודשים וקצת, נולד 3750 וכרגע שוקל 8600. מתהפך לשני הכיוונים בטן גב וגב בטן, חייכן ושמח, אוכל כמו שצריך. אך הבעיה היא שהוא לא סובל לשכב על הבטן, אם שמים לו משהו שממש מעניין אותו יכול להיות כמה דקות ככה וזהו. אם אני שמה אותו על הבטן לרוב הוא ישר מתהפך על הגב או מתחיל לבכות ולצרוח, לא מנסה לזחול וגם לא עולה על 6 ולדעתי לא קרוב לזה גם. היום הייתי בטיפת חלב בביקורת של 9 חודשים והרופאה נתנה לי הפניה לפיזיוטרפיה כי אומרת שהוא מאוד מעוקב התפתחותית. אני יודעת שילדים מאוד אינדיבידואליים בהתפתחות ובמיוחד בנים שמתפתחים לאט יותר מבנות. האם כדאי לחכות עם הפיזיוטרפיה או שבאמת הוא בעיכוב וכדאי לזרז תהליכים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זוחל... - תגובה
פרופ' יצחק לוי07/07/2012את צודקת, טווח ההתפתחות של הילדים רחב מאוד ואכן ילדים מסוימים מקדימים ואחרים צאחרים קצת
עם זאת אם הרופאה המליצה על פיזיותרפיה הייתי עושה זאת
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל פטמות סיליקוןליאורה05/07/2012
ש לום, ביתי בת חצי שנה. כשהיתה בת 4 חודשים ניסיתי להחליף לה את פטמות הסיליקון של הבקבוק לגודל גדול יותר אך היא פלטה הרבה יותר וסירבה לאכול בשלב כלשהו. בגיל חצי שנה ניסיתי שוב, אך היא שוב פלטה וסירבה לאכול, ראיתי שהפה שלה מלא במטרנה והיא לא מספיקה לבלוע. האם יש טעם להמשיך לנסות? או שכל עוד היא אוכלת כמויות מספקות אין בעיה להישארעם פטמות של גיל 0 עד 3 חודשים?יש לציין שלא התעקשתי וניסיתי בכל פעם רק במשך יום אחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל פטמות סיליקון - תגובה
פרופ' יצחק לוי07/07/2012את יכולה להשתמש בפטמה שהכי מתאימה לבת שלך
איתה היא מרגישה הכי נוח ועולה היטב במשקל
שלך
פרופא יציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממגע פרוותילין05/07/2012
שלום רב,
יש לי תינוקת בת 10 חודשים שממש פוחדת ממגע פרוותי,
היא מקבלת צמרמורת ,נכנסת להיסטריה, נבהלת ובוכה
זה יכול להיות מבובה במגע פרוותי, משיער של בובה, אפילו מצמח שבגבעולים שלו יש מגע קטיפתי, מספר מגע של חיות.
האם זוהי תופעה מוכרת?
כי אני דיי חוששת שהיא קיבלה טראומה אצל המטפלת ששומרת עליה
אציין שהיא אצל מטפלת מגיל 4 חודשים.
אין לה בעיה עם כל מגע אחר!
אשמח לקבלת מענה,
לין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממגע פרוותי - תגובה
פרופ' יצחק לוי07/07/2012יש ילדים היותר רגישים למגע מסוג זה
ייתכן ועצם המגע הלא מוכר מעט מלחץ אותה
הייתי בשלב זה עוקב ואם הבעייה נמשכת פונה לרופא המטפל
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בעיןלא יודעת מה05/07/2012
שלום רב!
מזה יומיים בתי בת השנה ו-9 חודשים קמה בבוקר עם הפרשות מחוץ לעין אחת.
בניגוב זה יוצא והעין נראית בסדר גמור,אבל אני חוששת שמתפתחת דלקת.
האם זו באמת תחילתה של דלקת?
מה ניתן לעשות?אנחנו עומדים לצאת לחופשה ואני לא יודעת מה כדאי לקחת איתי..
אודה לעזרה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בעין - תגובה
ד''ר אבישי קרן05/07/2012אמאלה, שלום.
אין מנוס מבדיקת רופא... אי אפשר לאבחן דלקת עיניים בלי לראות את העין.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ביציאותליאורה02/07/2012
שלום, ביתי בת חצי שנה בקרוב. יש לה יציאה בערך פעם ביומיים, לאחרונה חל שיפור ויש יציאה פעם ביום. הבעיה שקשה לה מאוד להוציא וכמעט תמיד אני מסייעת לה על ידי פתיחת החיתול וכיפוף הרגליים לכיוון הבטן, וגם אז היא כולה מאדמה וזה לא הולך בקלות, יש לציין שהיציאות בסופושל דבר רכות ולא קשות. האם יש חשש שהיא תתרגל לעזרה שלי ולא תעשה בעצמה בחיתול ללא עזרה??? אשמח להארות והערות בנושא. אגב, היא אוכלת מטרנה אקסטרא קר כי סימילאק לא עשה לה טוב ואינני מניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה ביציאות - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/07/2012ליאורה, שלום.
כל עוד העזרה מתבטאת בכיפוף רגליים ומסאג'ים לבטן, ולא בהכנסת מדחום/אצבע לפי הטבעת, אז זה בסדר. כמו"כ אין כל חובה ליציאה אחת ביום... זה בסדר גמור גם יציאה אחת או שתיים בשבוע.
כמובן בגילה, אפשר להוסיף לכלכלה שלה עגבניות מרוסקות בשמן זית, וכן ירקות אחרים, אשר בד"כ גורמים ליציאות רכות יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מיםמלי01/07/2012
שלום.
רציתי לדעת כמה מים אמורים לשתות בגיל 3. בני בן 3.5 שותה מעל ליטר וחצי ביום. זה תקין? כי שמעתי שגם יותר מידי מים זה לא טוב
בתודה מראש
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מים - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/07/2012מלי שלום רב.
יש מצב בו ילדים שותים יותר מדי מים, ואני בכוונה לא רוצה לתת לזה הגדרה כמותית. מצב זה קרוי פולידיפסיה, ואם חושדים שיש בזה בעיה, די בלקחת בדיקת שתן, כדי לזהות אם זה תקין או לא.
כמות הנוזלים המחושבת לילד היא בד"כ לפי משקל גופו. לילד בן 3.5, משקל גופו בערך 15 ק"ג, והכמות הממצועת היא בערך ליטר ורבע. אני לא אוהב את ההגדרה הכמותית הזו, כי יש ילדים ששותים יותר ויש ילדים ששותים פחות, וזה עדיין תקין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
מלי04/07/2012הבן שלי שותה כשתי ליטר. מה ההשלכות של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/07/2012יכול להיות שזה תקין. ויכול להיות שזה יותר מדי. בדיקת שתן תוכל ללמד מה המצב.
לעיתים בדיקה של רמת נתרן בדם עוזרת לחשוף דילול יתר של הדם בנוזלים...
תפנו אל רופא הילדים לבדיקות אלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות מהירותדנה01/07/2012
שלום רב,
ביתי בת 3 שבועות. ושמתי לב שלפעמים יש לה נשימות מהירות
האם זה תקין? ומדוע זה קורה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימות מהירות - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/07/2012דנה שלום
הנשימה של תינוקות איננה סדירה, ונקראת periodic breathing. פעם מהר ופעם לאט. נשמע שזה תקין.
בברכה,
ד"ר אבישי קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים ותזונהמריה01/07/2012
שלום
מאוד עזרתם לי עם השאלות הקודמות, אז אשאל אותכם שוב :)
לבתי (השבוע בת 6 חודשים) צומחות שיניים. נראה לי שזה קצת מוקדם, אבל זה מה שיש.
האם צריך\ אפשר להוסיף משהו לתזונה שלה כדי "לתגבר" אותה מבכינת הקאלציום או דברים אחרים שגוף צריך בשביל שהשיניים והעצמות? פשוט לילדים יותר גדולים נונים מוצרי חלב, אבל בגיל שלה זה לא מומלץ (כפי שהסברתם).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים ותזונה - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/07/2012מריה שלום
השיניים צומחות ללא כל צורך בעזרה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול חוזר יחד עם הקאת ליחה בלילהצחי30/06/2012
היי,
הילד שלי בן שנה ותשעה חודשים, נכנס לגן לפני שלושה חודשים, משקל 9.5 ק"ג (כבר יצא מתחת לעקומות די מזמן) אלרגי לחלב (אושש בבדיקת אלרגיה).
כבר שלושה שבועות של שלשולים (ממש מים) של מספר ימים הפסקה יומיים עם יציאות תקינות ושוב חזרה לשלשל. השלשולים לא תכופים (כל 3-6 שעות) ולעיתים מלווים בכאב קצר (כנראה כאב בטן בזמן היציאה).
תזונה: חביתה,טחינה, עגבניות, מרק בשר (עם ירקות), פירות, דייסת מי אורז עם סימילאק צמחי. מעדן סויה מדי פעם.
מה שמוזר הוא שנראה שהחזרה של האירועים מתחילה עם לילה של הקאת ליחה פעמיים שלוש באמצע הלילה. ישנים עם מזגן (חושדים בזה אבל לא מפסיקים כי הילד מזיע מהראש בלילה וקשה לו להירדם ככה).
היו מספר ימים של חום בשבוע שעבר אך זה עבר מעצמו.
אשמח לעזרה, שלשולים במשקל הנמוך שלו מדאיגים אותנו מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול חוזר יחד עם הקאת ליחה בלילה - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012שלשולים מאוד שכיחים כעת
הייתי עושה בדיקת צואה ולעיתים צריך לחזור עליה 2-3 פעמים כדי לוודא שאכן אין טפיל בצואה
אם השלשול נמשך למרות זאת הייתי חוזר לרופא לבירור
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
צחי01/07/2012האם תוכל להתייחס לקשר ההדוק עם הקאת הליחה?
האם יש חיידק שגורם לליחה ולשלשול?
השלשול כבר שלושה שבועות, זה הרבה מעבר לוירוס
האם ייתכן שזו תגובה אלרגית לסויה או משהו דומה?
הרופא ציין שייתכן ונתחיל אנטיביטיקה גם ללא מציאת הטפיל (כי לא תמיד מוצאים אותו) - מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח חריף מגוף של תינוקתאלומה29/06/2012
שלום
בתי כמעט בת חמישה חודשים, עם המון שיער על ראשה ומזיעה המון ועם בריאות תקינה (טפו-טפו). לאחרונה שמנו לב שיש לה ריח חריף ולא נעים מאזור הפנים. האם זה יכול להיות קשור לזיעה המרובה או לזיעה ש"מתחבאת" בין הכפלים בצוואר?
האם הגיוני שזה יגרום לריח שכזה בתינוקות?
אשמח לתשובתכם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח חריף מגוף של תינוקת - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012בהחלט יכול ליהיות קשור להזעה בפנים ובין הקפלים
לנסות לאוורר ולגרום לחדר מאוורר ונעים
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס המשךתמר29/06/2012
שלום
שאלה נוספת, כפי שציינתי התינוקת שלי בת חודשיים ויש לה רפלוקס.
היא מוציאה הרבה לשון, האם זה קשור לרפלוקס?
כמו כן יש לה חיסון ביום ראשון של גיל חודשיים האם אין סכנה לתת לה את הזנטק עם החיסון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס המשך - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012רפלוקס היא תופעה שכיחה בגיל הינקות
אין מניעה למתן חיסון כל עוד אין חום
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלבסיאלה בתינוקת בת 4 חודשיםרינה29/06/2012
שלום רב!
בתי בת ה-4 חודשים אובחנה לפני כשבוע כלוקה בחיידק הקלבסיאלה בשתן, לאחר שהייתה באי שקט זמן ממושך (ללא חום). כרגע מטופלת בזריקות רוספין כי מסרבת לבלוע אנטיביוטיקה דרך הפה.
פרט לכך, הילדה הייתה בריאה ומתפתחת טוב.
יש לי מס' שאלות:
1- היכן יכלה להדבק בחיידק זה? האם אפשרית הדבקה עוד בזמן הלידה או אף לפניה? האם יכול להיות שאחד מאיתנו, ההורים או האחים, נושא חיידק זה ולא מודע לכך? האם תתכן הדבקה מחתולה?
2- האם לחיידק כזה יכולה להיות השפעה של נסיגה התפתחותית?
אשמח מאוד לתשובתכם,
תודה רבה מראש ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלבסיאלה בתינוקת בת 4 חודשים - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012מדובר באחד הגורמים הידועים לזיהום בדרכי השתן,
מקור החיידק הוא בדרך כלל מדררכ העיכול שם אנו נושאים אותו
כך שלא מדובר בהדבקה ממקור אחר
ואין לכך קשר לנסיגה התפתחותית
רפואה שלמה
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)