מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזים מסריחיםקיטי12/08/2012
בן 3 חודשים, יונק בלבד
סובל מגזים, יציאה די רגילה פעם בכמה ימים.
הגזים שלו מסריחים מ-א-ו-ד!!!!!
האם חריג/ דורש בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים מסריחים - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/08/2012קיטי שלום.
נראה שזה תקין
אף אחד לא מצפה שגזים יפיצו ריח נעים :)
אם הוא לא מקיא, או משלשל, ואוכל היטב - אז זה תקין לחלוטין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ליחתי מתמשךלא יודעת מה11/08/2012
בתי בת שנה ו-10. מזה כחודשיים עם שיעול ליחתי שבא והולך (יש ימים שמשתעלת יותר ויש פחות), בעיקר בלילה, לפני השינה.
בתחילה טופלה בסירופ "לורתרים" במשך 5 ימים,ולאחר שזה לא עזר עשינו הפסקה בהוראת הרופאה,ולאחר שהשיעול לא שכך חזרנו חרי זמן מה לטיפול נוסף בסירופ לעוד 5 ימים. לאחר שגם הפעם לא עזר, טופלה ב"מוקוליט" להפחתת הליחה,אולם לצערי גם זה לא ממש סייע.
כואב לי לשמוע אותה משתעלת ככה מתוך שינה,כי זה מפריע לה לישון..התייעצתי עם רופאת הילדים בקשר לנחיצות לפנות כבר לרופא ריאות בשבילה,למרות שבכל הפעמים שבדקו לה את הריאות והגרון אצלה הכל יצא תקין (מלבד פעם אחת שהיה לה חום גבוה וגם קצת אודם בגרון והיה חשש לדלקת שהתברר בסופו של דבר כמחלת חום ויראלית של מספר ימים).
אני ממש מודאגת שזה נמשך כבר המון זמן מצד אחד,מצד שני אני לא הייתי רוצה להעביר אותה בדיקות פולשניות אצל רופא ריאות (למרות שאינני יודעת מה בדיוק הוא בודק במקרה כזה)
אשמח לשמוע דעתכם
ממני,
אמא קצת מיואשת ודואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ליחתי מתמשך - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/08/2012שיעול תקופה ארוכה מתאים מאוד לתקופה הזו... יש ילדים הסובלים משיעול חודשים.
מאחר שזה לווה בליחה ונזלת, קרוב לודאי שהשיעול שלה עוזר לה לפנות את הלכלוך הזה מהריאות.
הייתי מליץ על השכבה גבוהה (כרית קשה, ודקה), מכשיר אדים קרים / חמים בחדר, טפטוף של מי מלח לאף לפני השינה. במקרים אחרים, אפשר לנסות כמה פעמים אינהלציה עם חומר שמרחיב את הסימפונות (ודאי אם יש אסטמה במשפחה... ).
מעבר לכך, לא כדאי להילחם במשהו שאי אפשר לנצח...
זה עובר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב שינה שאלה חשובהיעל10/08/2012
שלום רב, יש לי תינוק בן שבועיים. כל פעם שהוא ושן הוא מסובב את הראש לצד ימין.
למרות שאני מנסה שישכב עם הראש ישר או לצד שמאל הטא תמיד מחזיר לימין. האם בעיקבות כך יכול לקרות משהו בעתיד? מה ניתן לעשות?
שאלה שנייה בקשר להחלפת טיטול. חמתי מתעקשת שאני יחליף טיטול לפני כל האכלה שלו. מהי המלצת הרופאים בעיניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב שינה שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יצחק לוי11/08/2012אין כל נזק בשינה לצד אחד עם כי מידי פעם ניתן לנסות לשנות ולגוון
לגבי החלפת טיטולים בהחלט יש לבדוק ואם החיתול יבש לגמרי אין חובה להחליף
באופן כללי ממליץ להחליף כמה שיותר פעמים על מנת למנוע תפרחת חיתולים
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק אשכיםקיטי09/08/2012
בני בן 3 חודשים.
מאז לידתו, צבע שק האשכים כהה יותר מצבע עורו. זה לא הטריד אותי עד שמספר אימהות לבנים התייחסו לכך (לבניהם שק ורוד ואילו שלו חום). מה דעתך?
כמו כן, ידוע על הידרוצלה בשק הימני, עוד מתקופת ההריון. בבדיקת רופא של גיל חודש אמר שיש לעקוב.
עד מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק אשכים - תגובה
פרופ' יצחק לוי11/08/2012הפיגמנטציה אינה בעלת כל משמעות
ההידרוצלה ייספג מעצמו תוך זמן ןאין צורך בכל טיפול
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידה עם המלצה למעקב אצל תינוקעידית09/08/2012
האם לאבחון כתם בעור הקרקפת אצל תינוק בן 5 חודשים יש לפנות לרופא עור שמתמחה ספציפית בתינוקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לידה עם המלצה למעקב אצל תינוק - תגובה
פרופ' יצחק לוי11/08/2012יש קודם כל לפנות לרופא ילדים שיראה אם יש צורך בבירור נוסף
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עם סטורציה נמוכהרינה ח08/08/2012
בס"ד
שלום ותודה!
השאלה היא לגבי תינוק, בננו, שנולד לפני כ11 יום ומאושפז בבית חולים.
בננו מאושפז בבית חולים עקב סטורציה נמוכה.
נע בין 92 ל98 , ולעיתים יורד גם ל88 אך ללא הופעות של כיחלון או מצוקה נשימתית.
הרופאים עשו בדיקות דם שונות, בדיקת דלקת קרום המוח, שני צילומים של דלקת ריאות, שני בדיקות אקו (כי לאחותה היה asd) , ובדיקת איאיגי - וב"ה הכל יצא תקין.
הוא כבר ראה נוירולוג, רופא ריאות, ועוד..
נתנו לו קופאין לבשלות מערכת הנשימה אך הסטורציה ממשיכה להיות מעל 90 ולעיתים יורדת בקצת ושוב עולה.
רופא הריאות הבחין כי לפעמים הוא עושה הפסקות נשימה קצרות אולם רופאת המחלקה לא בטוחה בכך.
בסבב הרופאים הם הודו שעת אין להם כ"כ כיוון ויחשבו על זה...
האם לכבודו יש רעיון עבורינו ???
לתינוק יש עדיין צהבצ בסביבות 14 אך הם אמרו שאין קשר בין הצהבת לסטורציה הנמוכה.
באמת תודה רבה. תבורכו מפי עליון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם סטורציה נמוכה - תגובה
פרופ' יצחק לוי11/08/2012נראה לי שהוא עובר בירור מקיף ויסודי ובסוף ימצאו מה הבעייה או שזה פשוט יסתדר מעצמו
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםהבת האוהבת07/08/2012
שלום, בתי בת שנה והופניתי לבדיקות דם בעקבות שתיה מרובה וירידה קלה באחוזונים.
התוצאות שנמצאו חריגות הם
urea b 36
ast (got) 36
מה זה אומר? האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/08/2012שלום רב.
חרגיות קטנות מהנורמה. לא דורש כל מעקב... אין מקום לדאגה :).
ד"ר אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהנירה04/08/2012
בתי נולדה במשקל 3.220 וירדה במשקל בבית החולים מאחר והנקתי אותה ללא חיזוק של פורמולה, השתחררנו במשקל 2945
לאחר שבועיים שבאנו לבדיקת מעקב משקלה היה 3.150
רופא הילדים המליץ כי מאחר ולא הגיעה למשקל הלידה חוץ מההאכלות במהלך היום להעיר אותה בלילה לאכול כל ארבע שעות. במהלך הלילה נתנו לה בקבוק שאוב מאחר ובזמן שינה היה בלתי אפשרי לגרום לה לאכול. עכשיו חודש ותשעה ימים לאחר הלידה משקלה 3.600 והרופא אמר לנו להפסיק להעיר אותה ולתת לה להתעורר מתי שתהיה רעבה.
כרגע אנחנו עדיין נותנים לה בקבוק שאוב ארבע שעות לאחר ההנקה האחרונה, לדוגמא אם אכלה בשש בערב בעשר בלילה נאכיל אותה בבקבוק.
שאלתי היא האם גם ארבע שעות לאחר מכן (לאחר הבקבוק) להאכיל אותה או לתת לה לישון ולהתעורר מתי שתהיה רעבה?
אנו מתגוררים בחו"ל ואין לנו גישה למקומות כמו טיפת חלב ומתייעצים עם רופא ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
פרופ' יצחק לוי04/08/2012במידה וכעת העלייה שלה במשקל היא סבירה כ-200 גרם בשבוע הרי שאין צורך ךהעירה במיוחד.
אם עדיין לא בהחלט ניתן להוסיף עוד ארוחה.
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי חיסון שנה חום ופצעים מוגלתייםליאור03/08/2012
שלום הבת שלי בת שנה קיבלה חיסון לגיל שנה
יש לציין כי ביצעתי פיצול והיא קיבלה רק חיסון אחד משלוש
(אדמת חצבת ואבעביעות)
הילדה שלי סובלת מאסטמת עור ומטופלת בהתאם
היא תאומה מזוג תאומים ששניהם חוסנו
יום אחרי החיסון שניהם עלה החם ל40 מעלות
ובנוסף הילדה קיבלה בכל הגוף פצעים מוגלתיים נלקחה לרופאת המשפחה
ושם נאמר כי זה "וירוס קייץ"
חיפשתי בכל הפורומים ולא מצאתי תיאור לתופעה כזו בשום וירוס
לאח יצאו רק שלוש פצעים כאשר אחד בחלל הפה
לבת כל הגוף היא מכוסה כולה ובחלל הפה
אשמח לקבל מידע ופתרון והאם זו תופעה ידוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי חיסון שנה חום ופצעים מוגלתיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/08/2012ליאור שלום.
אני נוטה להסכים.
וירוסים עושים פריחות שונות ומשונות... ולעיתים יש תפרחת גם בפה באותו זמן.
יש צורך במעקב רופא, כדי לראות שאין החמרה במצב הכללי של ביתך (הקאות, אפאטיה, ירידה משמעוית בתאבון - אלה נורות אדומות הדורשות פניה לרופא, כמו"כ, אם החום נמשך מעבר ל 5 ימים).
רפואה שלמה.
אגב, הוירוסים של הקיץ עם חברים טובים של הוירוסים של החורף. וכולם יודעים לחגוג על ילדינו מתי שבא להם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת - דחוףרוני01/08/2012
שאלה נוספת לגבי מקרה שעלת.
מישהי בעבודה קיבלה תוצאות ממשרד הבריאות עם ערך חיובי חזק. 298< לי יש תינוקת בת 10 חודשים שטרם חוסנה (רק בגיל שנה) וגם בעלי לא חוסן בילדותו. עכשיו יש ככל הנראה מקרה נוסף של שעלת במשרד.
ברצוני לדעת האם יש טיפול מניעתי שכדאי לקחת על מנת שלא נדביק את התינוקת? אזניל? בעלי (שלא מחוסן) ואני נפגשנו עם החולה לפני כחודש לפני שידעה על השעלת ולקחה אנטיביוטיקה.
1. אחרי כמה זמן דגירה רואים את התפרצות המחלה?
2.האם מדבק גם בזמן הדגירה או רק כשרואים סימפטומים?
3.האם ניתן לעשות בדיקת דם לבדוק רמת נוגדנים?
4. האם יש חיסון למבוגרים? מה הטיפול המניעתי למי שלא חוסן ושהה ליד חולה שעלת?
שאלה נוספת - חולת השעלת קיבלה אזניל רק 3 ימים לפי המלצת רופא משפחה. באתרים כתוב שרק ביום החמישי זה לא מדבק. מה נכון?
תודה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת - דחוף - תגובה
ד''ר אבישי קרן01/08/2012רוני שלום.
שעלת מדבקת בזמן השיעול, וגם מעט לפני שרואים את הסימפטומים של השיעול. הביטוי של המחלה - שיעול כרוני. החיסונים לשעלת מתחילים מגיל חודשיים, וממשיכים לגיל 4 חודשים, 6 חודשים, 12 חודשים. למה התינוקת שלך לא מחוסת? היא הראשונה שצריך לחסן (לפני שדואגים לעצמכם... תדאגו לה). אם היא מקבלת את החיסונים במסגרת טיפת חלב - אזי היא מחוסת.
אם אתם לא משתעלים - אז קרוב לודאי שלא נדבקתם, ולכן אתם גם לא מדבקים.
הטיפול הוא אכן 5 ימים (באזניל).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעלת
רוני02/08/2012תודה על תשובתך.
בדקתי עם טיפת חלב והתינוקת אכן קיבלה את כל החיסונים 2.4.6 חודשים, אך טרם קיבלה את החיסון של גיל שנה. (היא בת 10 חודשים).
האם אני יכולה להיות רגועה לגביה? היום התברר שעוד 3 בנות במשרד חלו בשעלת וחלקם קיבלו חיסון בילדותם. האם צריך לקבל טיפול מונע כלשהו? או רק כשמופיעים סימפטומים.
אנא עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעלת - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/08/2012ההמלצות הן שכאשר יש מגע קרוב עם אדם הסובל משעלת, או ממש מגע ישיר עם הפרשותיו (נזלת שיעול) יש צורך לקבל טיפול מניעתי, שהוא דומה לטיפול הרגיל הניתן לשעלת.
לפי מה שאת מתארת, מקום העבודה שלכם כנראה נחשב עם "מגע קרוב", עובדה שעוד נדבקו. ולכן נראה לי שיש מקום לטפל מניעתית. (אזניל, ל 5 מים), ולא משנה אם בעבר חוסנת או לא לשעלת.
לגבי התינוקת, אם את לא סובלת משיעול, אז קרוב לודאי שאת לא תדביקי אותה.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
רוני08/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לול קמפינג מבד במקום מיטת תינוקדניאל01/08/2012
שלום,
האם קיים איזה שהוא חיסרון מבחינת בריאות גב התינוק (או כל חיסרון/בעיה מסוג אחר) בכך שתינוק יישן בלול קמפינג איכותי עם מזרון איכותי מאשר במיטת תינוק רגילה?
אנו מתכננים שהוא יישן כך מרגע הלידה עד גיל שנה וחצי בערך.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לול קמפינג מבד במקום מיטת תינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן01/08/2012דנאיל שלום.
כדאי לבדוק שהמזרן קשה/קשיח, כמו שמזרים של מיטת תינוק. ואם כך הדבר - אין כל בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי בעייתי.סיון31/07/2012
שלום רב.
התינוקת שלי בת 3 חודשים וכבר כ-3 שבועות היא עושה קקי ירוק, נוזלי ומסריח.
היום הקקי היה כבר ממש מוזר:
ירוק ונוזלי, עם מלא חתיכות לבנות קטנות, מעין ריר שחור וכ-4 נק' אדומות (לא בטוחה שמדובר בדם). הקקי היה מסריח מאוד!
מה לעשות?
על מה זה יכול להצביע?
אשמח לכל עזרה,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקי בעייתי. - תגובה
פרופ' יצחק לוי04/08/2012אם הבעייה נמשכת הייתי מציע לערוך תרבית צואה
בברכה
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת בלי סוףלילי30/07/2012
שלום רב,
שלום רהבת שלי בת 9,5 חודשים. כבר שלושה חודשים עם נזלת בלי אפסקה, יש גם ליחה ששומעים כשהיא נושמת.
ניסינו הכל... אינלציה, פניסטיל ואפילו המליצו לנו על בצל בלילה וכלום...
אני רוצה לדעת אם אתם ממליצים על אפלפי של טיפטיפות או כל טיפול יעיל אחר כדי להקל על הילדה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עניתם לי...
לילי02/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת בלי סוף - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/08/2012לילי שלום .
אנחנו משתדלים לענות לכולם, כמה שיותר מהר... לא תמיד זה מצליח. אני מצטער ומקווה שלא נגרם כל נזק מההמתנה.
נזלת בגיל הזה קורית להמון ילדים. ואם אין קשיי נשימה המתלווים לנזלת, ואין חום - אז אין מקום לדאגה. ועדיין, כדי להקל על הילדה אפשר לשים לה בחדר מכשיר אדים קרים / חמים, ולטפטף מי מלח לאף. יש מוצרם (כדוגמת אלה שציינת) אשר יכולים לעזור.
בפועל, מה שאני רואה ביום יום... זה שבסוף זה עובר, אבל זה יכול לקחת הרבה זמן, ועדיף כמה שפחות לטפל/לתת תרופות. לכל טיפול יש תופעות לוואי. אם בדקת תכשירים שונים, ושום דבר לא עזר - אז עדיף לוותר על עוד ועוד תרופות, ולהסתפק בדברים הטבעיים - מי מלח לאף, מכשיר אדים. וזהו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוהלא יודעת מה23/07/2012
בתי בת 1.9 שנים
מיום שבת בבוקר התחילה לפתח חום בפתאומיות,שבשיאו הגיע (היום) גם ל-40 מעלות, ללא סימפטומים נוספים (מלבד חוסר תיאבון/צמאון)
היינו אצל רופאה אתמול ששלחה למשטח גרון (לאחר שמצאה מעט אדמומיות בגרון ונפיחות בשקדים),וספירת דם. הספירה יצאה שלילית (=לא חום זיהומי אלא ויראלי).
1)האם יכול להיות שהמשטח יצא חיובי (כלומר שיש דלקת) למרות שהספירה יצאה שלילית?
2)אנחנו עושים מה שרק אפשר להורדת החום-מנסים שתשתה הרבה, אמבטיות פושרות,וכמובן תכשירים להורדת חום. מה ניתן עוד לעשות בהתחשב בכך שמדובר במחלת חום ויראלית?כמה זמן זה יכול להימשך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה - תגובה
ד''ר אבישי קרן25/07/2012שלום רב.
אין דבר כזה "ספירה שלילית". יש ספירת דם שמכוונת למחלה ויראלית או למחלה חיידקית, על בסיס מספר התאים הלבנים (לויקוציטים), והחלוקה הפנימית של התאים הלבנים (בין נוטרופילים ללימפוציטים). מחלות חיידקיות בד"כ מאופיננות בלויקוציטים גבוהים, ובנוטרופילים גבוהים.
לפעמים ספירת דם מרמה אותנו... ולמרות שהיא נראית מתאימה יותר למחלה ויראלית, אנחנו מקבלים בסוף אבחנה של מחלה חיידקית (דלקת ריאות חיידקית, דלקת בדרכי השתן).
אני ממליץ שעל חום שנמשך 5 ימים בילדה בגיל הזה, לבצע בדיקת שתן כללית (ולשקול תרבית שתן). משטח לוע בד"כ לא מבוצע בגילאים אלה, כי רוב מוחלט של דלקות גרון בגיל זה הן ויראליות, וההנחה היא שעד גיל 2-3 שנים הסטרפטוקוק איננו הפתוגן הגורם לדלקות גרון בילדים.
ולבסוף - אין צורך להילחם בחום. החום איננו אויב. האויב הוא הוירוס/החיידק שתוקף את הילדה. החום הוא כלי נשק של הילדה נגד המזהם. למה להפריע לילדה להילחם?
אםשר לתת תרופות להורדת חום כאשר הילדה נראית סובלת! (במחיר של להקשות עליה את המלחמה...)
\ רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה את מה שאתה אומר
לא יודעת מה25/07/2012משטח גרון בסופו של דבר יצא שלילי, כלומר אין דלקת גרון, שזה כבר טוב.
העניין הוא שהחום עולה ויורד (בשיאו הגיע ל-40, נכון לעכשיו 38 "בלבד"),ודווקא היום שהילדה לא הייתה קווצ'ית במיוחד לא נתתי בכלל תכשיר להורדת חום (לא הגיע ליותר מ38.3) כי ידוע לי שצריך לתת לגוף להילחם..
הבעיה היא שזה כבר היום ה-4,בתקווה שזה באמת בדעיכה,כי לא ניתן לשלוח אותה למטפלת ככה,ואני נשארת איתה בבית מחוסר ברירה..וכואב לי שהיא סובלת ככה,כי אפילו לישון כמו שצריך במהלך היום קשה לה, ובלילה כל X זמן אני שומעת "איייי" כזה מתוך שינה כאילו משהו כואב לה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה את מה שאתה אומר - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/07/2012אני מאחל לכם רפואה שלמה. ואם זה ממשיך, כאמור, יש צורך לבצע המשך בירור מעבדתי, בעיקר שתן כללית.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולאיילה23/07/2012
בתי בת 7 חודשים וחצי סובלת בתקופה זו די הרבה מהשיניים (מריירת המון, מכניסה דברים לפה, לא ישנה טוב בלילה ואף צורחת) בשבוע האחרון היא סובלת מדלקת בעיניים, קצת נזלות וגודש באף וכן משיעול יבש (ללא חום)..לקחתי אותה לרופא והוא נתן לה טיפול לאף ולעיניים ואף משחה לשים לה בעיניים..האם ייתכן שגם התסמינים הללו הם כתוצאה מבקיעת השיניים שאמורים לצאת באיזשהו שלב...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול - תגובה
ד''ר אבישי קרן23/07/2012שלום רב.
נראה שהיא סובלת ממחלה ויראלית של דרכי אויר עליונות, דבר שכולל גם נזלת, ריור, שיעול. וכן מהפרשות מהעיניים, אדמומיות בלחמיות העיניים...
הנצת שיניים יכולה לגרום לאי נוחות, כאב, ריור, נזלת שלשול (אפילו פריחה) וירידה בתיאבון. אבל לא להפרשות מהעיניים. ולפי מחקרים - גם לא לחום.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)