מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילהמישהי05/05/2012
שלום
בתי עוד מעט בת 8 חוד, מתהפכת לשני הצדדים, ומסתובבת בציר עם הידיים שלה.
עדיין לא זוחלת גחון, האם היא באיחור קצת?
תודה.
אני מעודדת אותה בצעצועים וכו'..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה - תגובה
פרופ' יצחק לוי05/05/2012זה עדיין בטווח התקין,
היא תגיע לזה בהקדם,
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק מתאמץ ללא הפסקה -גזיםמירי03/05/2012
שלום רב
התינוק מתאמץ מגזים כמעט ללא הפסקה הן בבוקר והן בלילה ?
הוא כל הזמן מתאמץ כאילו רוצה לעשות קקי ,אך לא מצליח, למרות שאין לו עצירות ,יש לו יציאה כל יום (לפעמים פעם ביומיים)
הינו בביקור רופא שאמר שאין מה לעשות חוץ מלנסות טיפות סימיקול או גרייפווטר שאינו עוזרות
ממש מייאש ,אשמח לעזרה
יום מקסים ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כמה דברים שאפשר לעשות..
רוני03/05/2012קודם כל עיסויים לפני המקלחת-יש קורסים בטיפת חלב-מצויינים
תנודות קלות עם התינוק עליך על כדור הפיזיו(של היוגה)
את הסימיקול לתת לפני כל ארוחה-רק כך זה משפיע..
תנוחת נמר על עץ (כשהתינוק שעון עם הבטן על היד שלך)
וכמו שודאי כולם אומרים לך-זה עניין של זמן וזה עובר
מאוד מבינה אותך, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כמה דברים שאפשר לעשות.. - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/05/2012מסכים עם כל מילה !!! חוצ מעניין הסימיקול.... רק כאשר אין ברירה לתת סימיקול. ולא שיש לי משהו אישית נגד סימיקול. עדיף לטפל בבעיה שאיננה מזיקה (גזים, קוליק, כאבי בטן) בטיפול שאין לו כל פוטנציאל של נזק...
ולכל תרופה (ולא משנה אם היא קונבנציונאלית או לא) יש פוטנציאל כלשהו לנזק...
אם אפשר להימנע - יותר טוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך מינימום של תינוקמיקי02/05/2012
בני נולד בשבוע 38 במשקל 2620 ק"ג ובאורך 49 ס"מ.
כיום הוא בן חודשיים שוקל 5200 ק"ג והאחות בטיפת חלב אמרה שהמשקל
באמצע האחוזון אך הגובה במינימום. בעלי ואני בגובה 183 ס"מ ו 170 ס"מ האם יש סיכוי חלילה שבני יהיה נמוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך מינימום של תינוק - תגובה
פרופ' יצחק לוי05/05/2012בדיקת הגובה בגיל הזה אינה מדויקת
הייתי מציע לחזור על הבדיקה
רוב הסיכויים שעם גנטיקה כזו הוא לא יהיה נמוך
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה שלא מתפתח....דידי02/05/2012
שלום,
הבן הקטן שלי (ילד שני) אוטוטו בן שנה.
עדיין לא עומד על שש, זוחל גחון אחורה, ומגיע למחוז חפצו בהתהפכויות מהגב לבטן וחוזר חלילה עד שמגיע....
בנוסף, עדיין רחוק, לדעתי, מלהביע מילה ראשונה או משהו שקרוב לכך.
הוא מתקשר, צוחק, מתוק, מתעצבן לפעמים כשאינו מקבל מה שרוצה, אבל באופן כללי נדמה לי שאינו מתפתח לפי הקצב המקובל לגילו.
התחלנו איתו פיזיוטרפיה לנושא חוסר הזחילה שלו, אך מדובר רק על הנושא המוטורי.
אני מוטרדת מאוד מכל המכלול - התקדמות בדיבור וכדומה.
מה ניתן לעשות? למי ניתן לפנות כדי לבדוק זאת באופן מקצועי?
אודה לתגובה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי להוסיף כי...
דידי02/05/2012פניתי לפורום זה משום שאני מעוניינת בייעוץ של רופא ילדים,ולא של מפתחות תנועתיות משיטה כזו או אחרת...
אני מעוניינת בייעוץ קונבנציונאלי.
שוב תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה שלא מתפתח.... - תגובה
פרופ' יצחק לוי05/05/2012הגורם המקצועי הטוב ביותר הוא רופא הילדים שלך
ובמידת הצורך מכון להתפתחות הילד
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ויטמין B12, האם מותר להניק?אלה02/05/2012
לאחרונה גילו לי בבדיקות דם חוסר B12 (הגבול עומד על 211 ואצלי זה 168) יש לי תינוק בן חודש וחצי. כשאני הנקתי אותו עד עכשיו. האם מותר לי להמשיך בהנקה או שזה יכול לפגוע בהתפתחות שלו וכדי לי לעבור לסימילק? כרגע אני מתחילה ליטול את הויטמין בגלולות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ויטמין B12, האם מותר להניק? - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/05/2012אלה שלום.
את יכולה להניק... התינוק ידאג לקחת לך את הויטמין B12 שהוא זקוק לו. ואת תמשיכי לדאוג לעצמך עם הכדורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטי ג'לאיילה30/04/2012
יש לי תינוקת בת חמישה חודשים אוטוטו ולאחרונה היא מראה סימנים של כאבי חניכיים כתוצאה מצמיחת שיניים (שטרם נראו). היא מריירת המון, מכניסה דברים לפה וגם במקרה שלה (כמו במקרה של טל מלמטה) מתחילה לאכול את הבקבוק שלה ומהר מאוד זורקת מפיה את הפיטמה ומפסיקה לאכול בבכי. המעניין הוא, שזה קורה לה רק בארוחת הערב (לפני שינת הלילה שלה). הערב ניסיתי לה בפעם הראשונה טיג'ל ותוך כמה שניות היא נרגעה והמשיכה לאכול ברוגע.
האם אני אמורה להבין מכך שזה אכן שיניים ולא אפטות בפה או כאבי גרון?
כמו כן כתוב על האריזה שזה לא לבליעה אך היא טועמת את זה וגם כנראה בולעת קצת (לא נראה לי שאפשר למרוח משהו בפה בלי לבלוע קצת....) האם זה חמור שהיא בולעת קצת מזה? והאם באופן כללי אין בעיה עם מריחת טיג'ל לתינוקות בשלב צמיחת השיניים?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בטי ג'ל - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/04/2012איילה שלום.
את נוהגת נכון. ואם זה עוזר לה - אז תמשיכי עם זה, ואין כל בעיה (וזה לא משנה אם יש לה אפטות בפה או כאבי גרון, בשניהם אין טיפול המיועד לתינוקות ממילא).
אין כל בעיה אם קצת נכנס לפה והיא בולעת. הרעיון בהערה של התרופה זה שלא לתת את זה מראש לצורך אכילה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אבישי קרן
איילה30/04/2012חן חן על התגובה המהירה.
ישר כח על עזרתך הרבה בפורום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אבישי קרן - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/05/2012תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת חדשה!מיר30/04/2012
שלום רב לכן,
ילדתי לפני כ - 10 ימים בת מקסימה.
אולי זאת שאלה טיפשית , אבל בכל זאת,
היא אוכלת כל 4 שעות 90CC של מטרנה וישר נרדמת עד הארוחה הבאה.
זאת אומרת כל היום היא בעצם ישנה , מלבד חצי שעה שהיא קמה לאכול ואני מחליפה לה.
זה בסדר שהיא ישנה ככה?
האם צריך להעיר אותה אם היא ישנה יותר מ - 4 שעות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת חדשה! - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/04/2012שלום ומזל טוב.
זה בסדר גמור, עם הזמן היא תחווה יותר שעות עירות, עד שתתחנני שהיא תרדם כבר, כדי לתת לך לישון :).
אם עברו 4 שעות, בשלב הזה בחייה הייתי ממליץ להעיר אותה כדי לאכול. בהמשך את תוכלי לגלות שאפשר לחכות עוד קצת... עד שמעירים אותה, וזה בסדר גמור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 חודשים: לתת לה לשבת?מריה30/04/2012
שלום
האם אפשר לתת לתינוקת בת 4 חודשים לשבת (על הברקיים שלי או על המיתה תוך כדי שאני מחזיקה אותה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 חודשים: לתת לה לשבת? - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/04/2012אין עם זה בעיה.
לא ללמד אותה לשבת בגיל זה, ולא להתעקש איתה על ישיבה... אבל אם את מחזיקה אותה עלייך, זה אפשרי בצורה של ישיבה.
בברכה,
ד"ר אבישי קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות באצבעות הרגלייםקצת מודאגת29/04/2012
שלום רב!
בתי בת שנה וחצי.בימים האחרונים גיליתי מעין שלפוחיות קטנות מלאות בנוזל (כמו יבלות) באצבעות הרגליים שלה.
אני מניחה שהן נוצרו כתוצאה מחום (חום=מזג אוויר),או שהרגל ל מספיק מאווררת. (הולכת עם נעליים סגורות וגרביים, ישנה בלי גרביים כמובן)
כיצד ניתן לטפל?האם יש צורך בהוצאת הנוזל?או לתת לזה לעבור מעצמו?אני מניחה שזה די מציק לה, כי היא קצת מסרבת לשים גרביים...
אשמח להנחיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות באצבעות הרגליים - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/04/2012שלום רב.
אני ממליץ לאוורר את הרגל כמה שיותר, לא חייבים לנקז, אבל לפעמים זה מקל. כדאי לפנות לבדיקת רופא שיראה שלא מדובר בממצא זיהומי הדורש טיפול.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא ש-...
קצת מודאגת29/04/2012דווקא היום היא הייתה אצל רופאת ילדים ולא הראתי לה את זה..השאלה היא אם ניתן "להעביר" את זה מבלי ללכת לרופא שוב, ורק לדאוג לאוורר את הרגל היטב ועד כמה שניתן..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא ש-... - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/04/2012שלום ל "קצת מודאגת"...
מהשם שלך בפורום, הנחתי שאת קצת מודאגת, ולכן שאלת את שאלתך... אבל היום היית אצל הרופאה, ולא הראית לה את הממצא ברגלים? כנראה שהוא לא באמת נראה לך מדאיג.
ואם הוא לא נראה לך מדאיג... אז אני מניח שאוורור ומעקב אחר הממצא ברמה הביתית - מתאים. ברגע שהממצא יראה לך מדאיג יותר - תפני לבדיקת הרופאה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיניים???טל29/04/2012
שלום,
בני בן 5 חודשים אוטוטו בע"ה,
בחודש האחרון נגמל מאכילת לילה..
אוכל 5 ארוחות (סימילאק) ביום בין 120-180+טעימות.
לעיתים ישן טוב ולעיתים יש יקיצות רבות בלילה שלרוב נפתרות ע"י מתן מוצץ (נרדם לבד, גם ללא מוצץ בפיו) .
הבעיה התחילה לפני כשבוע- אוכל, ואלחר 40-60 מ"ל מתחיל לירוק ולהוציא עם הלשון את הבקבוק..
לא בוכה, אלא ממש יורק..מכיוון שמדובר בכמות מצחיקה, אני מאכילה אותו כאשר אני מנסה לשים לו גירויים שונים/ מוסיקה וכ"ו..זה לא ממש עוזר, בסופו של דבר אני מצליחה להאכיל אותו 100-120 מ"ל בלבד..
כמו כן הידיים כללללל הזמן בפה, או שהוא נושך דברים מסביבו, תוך ריור מטורף :)..
כמו כן אתמול בלילה התעורר 3 פעמים בבכי..
למרות זאת, אני לא מרגישה ולא רואה רגישות בחניכיים/ תחילת צמיחת שיניים...
אני לא יודעכת אם זה קשור, אבל מדדתי לו חום היום שהיה 37.3 בערב...
האם בהכרח שיניים גם אם לא רואים/ מרגישים כלום בפיו?
מעבר לכך הוא ילד מתוק טפו טפו...
אודה לתשובה וכמובן עצה איך להתמודד עם חוסר התאבון (איני רוצה לחזור להאכלת לילה, אך אם אוכל כמויות מצחיקות ביום לא יהיה רעב בלילה?)..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שיניים??? - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/04/2012טל שלום.
יכול להיות שמה שמציק לו זה שיניים, שעדיין לא רואים (אנחנו תמיד חכמים אחרי שהן יוצאות :)... )
בכל מקרה, יתכן שהוא סובל מאפטות בפה, או אפילו דלקת גרון (ויראלית, בד"כ בגיל זה). ובשל כך מומלץ לפנות לבדיקת ורפא שיסתכל עם פנס בלוע.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשינה-תינוקת בת חודשיים וחציסיון24/04/2012
שלום רב,
בתי בת חודשיים וחצי ובשבועות האחרונים היא הייתה הולכת לישון בקלות יחסית. ברגע שהבחנתי בסימני עייפות (בעיקר שפשוף בעיניים עם הידיים) הייתי משכיבה אותה לישון בעריסה שלה, נותנת לה מוצץ, משמיעה לה מוזיקה של זרם מים והיא הייתה נרדמת לבד (לא בידיים). אולם, ביומיים האחרונים שמתי לב כשכל פעם אני משכיבה אותה לישון בעריסה, היא ממש מתעצבנת ובוכה, מסרבת לקחת מוצץ ובוכה כל כך בעצבנות עד שאני מרימה אותה על הידיים ואז היא נרגעת. אני מנסה להחזיר אותה שוב לעריסה כדי שתלמד להירדם לבד והיא שוב בוכה ומסרבת לקחת מוצץ וגם כאשר היא נרדמת סוף סוף (או בידיים או בנדנוד של עגלה) היא מתעוררת! היא לפעמים מתעוררת לאחר 20 דקות, 10 דקות, לפעמים גם אחרי שעה. לדעתי, היא לא שבעה משינה כזו כלל כי יוצא שבין הארוחות (כל 3 שעות) היא ישנה בערך 40 דקות. כך, יוצא מצב שכל היום היא ישנה בחלקים, ישנה לא טוב ולמרות שהיא עייפה ברגע שהיא מתעוררת היא לא נרדמת שוב.
עליי לציין שבסך הכל היא מרגישה טוב, פעלה, מחייכת ואוכלת רגיל.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בשינה-תינוקת בת חודשיים וחצי - תגובה
ד''ר אבישי קרן25/04/2012סיוון שלום.
כל ילד מתנהג אחרת... ומפתח הרגלי שינה ועירנות שונים .
אל תתעקשי איתה עם מה שלא מתאים לה. אם היא בוכה ולא רוצה לישון, אז תשאירי אותה ערה ליותר זמן, ואפילו כך שהיא לא תישן בין שתי ארוחות.
אם היא רוצה על הידיים, כנראה זה מה שטוב לה... אז תשאירי אותה קצת יותר על הידיים...
ואם למרות הכל, היא נראית באי שקט - תפני לבדיקת רופא, שיראה שאין מ שהו "רפואי" מציק לה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לסרוגין אצל תינוקרוני24/04/2012
יש לי תינוק בן 8 חודשים ומזה 10 ימים הוא משלשל. בהתחלה הוא שילשל כמות גדולה יותר ויותר פעמים ובארבעה או חמישה ימים האחרונים הוא משלשל לסרוגין. פעם צואה נורמלית ופעם שלשול. הכמות של השלשול אינה גדולה ומיד אחרי האוכל גם במהלך הלילה הוא התחיל לתת צואה לפחות פעמיים לפעמים זה שלשול ולפעמים לא.
לקחתי אותו לרופא והרופא אמר לי שיכולות להיות 3 אפשרויות: 1 . שהוא לא מקבל מספיק שומן לכן יש להוסיף שמן לאוכל. 2. וירוס 3. בגלל האוזניים. הרופא ראה שם נוזלים וגם שבוע לפני השלשולים היתה לו דלקת באוזן.
בכל אופן הרופא נתן לי אבקה לתת לו עם האוכל שצריכה להפסיק את השלשול. נתתי לו את האבקה במשך יומיים והיה יותר טוב ומיד למחרת מאז שהפסקי השלשול התחיל שוב אבל כמו שאמרתי באופן לא קבוע.
אני מאוד מודאגת מה זה יכול להיות? האם צריך לעשות לו איזה שהם בדיקות? האם זה קורה לפעמים לתינוקות? מה לעשות לדעתך?
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים לסרוגין אצל תינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן25/04/2012רוני שלום.
אני לא יודע על איזה אבקה מדובר, שנין לך כדי להפסיק את השלשול.
בכל מקרה, אם מדובר בשלשול כבר 10 ימים, יש מקום לקחת תרביות צואה ובדיקות צואה (לחיידקים, וירוסים) ואם זה נמשך עוד, אז גם לפרזיטים. ולבדוק שהוא לא מתייבש.
לעיתי אנחו מתאימים את האוכל, ככה שיהיה ללא הסוכר שבחלב (בפורמ ולות), הנקרא לקטוז. אפשר לשתות פורמולה ללא לקטוז (קיימות בפארמים השונים...).
בהצלחה ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לבת שנה ו-3 חדשים עזרה דחוףקרן24/04/2012
שלום
אני בת 33 לבת ראשונה בת שנה ו-3 חדשים היא מתעוררת כמה פעמים בלילה בין השעות 2:00 ל- 3:00 בלילה (זה נהיה כבר באופן קבוע ההתעוררויות) לפעמים בוכה בכי הסטרי שאקח אותה בידיים למיטה שלנו ולפעמים רוצה לשחק.יש לציין שאנחנו באותו החדר כי אין אפשרות אחרתגרים אצל חמתי ואין חדר נוסף
כשאני משכיבה אותה בערב לישון אני שמה לה טלויזיה ויוצאים מהחדר ונרדמת לבד בדרך כלל
הלילות נהיו סיוט איך מתמודדים נכון עם התופעה ואיך מלמדים את הילד שממשיכים לישון ?
עשיתי טעויות היו לילות שנתתי בקבוק והיו לילות שהעברתי למיטה שלנו אני רוצה להפסיק את זה אנא עזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לבת שנה ו-3 חדשים עזרה דחוף - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/04/2012קורין, שלום רב.
הדרך להתמודד עם הבכי ואי השקט זה קודם כל לנסות להרגיע את הילדה. אפשר להחזיק אותה על הידיים, ולחבק, ואחרי כמה דקות להחזיר למיטה, לצאת מהחדר לדקה או שתיים, ושוב לחזור, להרגיע ולהחזיר למיטה.
לפעמים הפתרון הוא כן להאכיל אותה... באמת יתכן שהיא רעבה. השאלה היא כמה זמן עבר מאז הארוחה הקודמת.
בכל מקרה, לא מומלץ להעביר אותה למיטה שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא לילדה בת שנה ו-3 המשך:
קרן29/04/2012שלום ותודה על התגובה
רציתי לדעת האם יש איזשהי השפעה רעה שאנחנו באותו החדר ישנים אין ברירה בזמן הקרוב
הכל משתנה למרות שהרגלתי אחרת אני לא יודעת מה לעשות היא נהייתה מפונקת היא מתעוררת לוקחת את החיתול שלה נותנת לי ורוצה שארים אותה ומצביעה לכיוון הדלת של החדר רוצה לצאת או שמצביעה למיטה שלנו
בעבר היא היתה נרדמת לבד ע ם הטלויזיה /מוסיקה היתי משכיבה נותנת נשיקה ויוצאת מהחדר וכשהיא קולטת שמציצים עליה חבל על הזמן ישר קמה ורוצה שניקח אותה היום לא מוכנה לשכב במיטה שלה איך שאני מניחה אותה מתחילה לבכות ולעשות עם הידיים שנרים אותה ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא לבת שנה ו-3 חדשים עזרה דחוף - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/04/2012קורין, שלום רב.
הדרך להתמודד עם הבכי ואי השקט זה קודם כל לנסות להרגיע את הילדה. אפשר להחזיק אותה על הידיים, ולחבק, ואחרי כמה דקות להחזיר למיטה, לצאת מהחדר לדקה או שתיים, ושוב לחזור, להרגיע ולהחזיר למיטה.
לפעמים הפתרון הוא כן להאכיל אותה... באמת יתכן שהיא רעבה. השאלה היא כמה זמן עבר מאז הארוחה הקודמת.
בכל מקרה, לא מומלץ להעביר אותה למיטה שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת בטיחותשלום22/04/2012
פרופסור/ד"ר שלום רב,
לפני כ-3 שבועות נולד בני הבכור. אשתי גרה במקור במושב בדרום, ובבית הוריה מתגוררים (הן בחצר וחלקם גם בבית) עשרות רבות של חתולים. עד היום נושא זה לא הטריד אותי בביקורינו המשותפים שם, אך כעת, כאשר אשתי מתעקשת לבקר שם (בטוענה שהבטיחו לה שכל החתולים יהיו בחוץ- בחצר) עם תינוק בן 3 שבועות ואף ללון שם מספר לילות, אני מוכרח לומר שאני דואג ושמתח רב נוצר ביננו סביב סוגיה זו.
האם הדאגה שלי מוצדקת או מוגזמת לשיטתך?
אודה לתגובה,
שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת בטיחות - תגובה
ד''ר אבישי קרן22/04/2012שלום וברכה.
אם הבטיחו וקיימו, והחתולים לא מסתובבים בבית... אז אין למנוע מהתינוק להגיע לבית. כמובן לדאוג שלא יהיה מגע ישיר בינו לבין חתול חצר, ושלא ישכב על מצעים עליהם ישב חתול.
מעבר לכך - להשתדל כמה שיותר לא להתנהג כמו חתולים אחד לשני, אתה ואשתך... :) ודאי בתקופה שלאחר הלידה... כמה שיותר התחשבות - יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי צעצועיםלין22/04/2012
שלום,
אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון ובכלל אני מלבטת לאיזה פורום לשייך את השאלה שלי: אז ככה-התינוקת שלי בת 8 חודשים ויש לה הרבה צעצועים שהיא אוהבת לשחק בהם-אך היא תמיד זורקת על הרצפה- עכשיו,הרצפה נקייה יחסית אך תמיד יש אבק או לכלוך מהנעליים וכו',- השאלה שלי איך אני מנקה את הצעצועים האלה לפני שאני נותנת לה לשחק בזה שנית. כלומר,יש לה משחקים מפרווה שאותם ניתן לכבס במכונת כביסה ואינ תמיד מכבסת. לגבי צעצועים מפלסטיק או מגומי-איך אני מנקה ברגע שזה נופל כמה פעמים על הרצפה באם זה בבית או במקום ציבורי אחר? האם בעזרת מגבונים לחים זה מספיק? או שאני צריכה לשטוף עם מים וסבון וזהו- זה נקי ולא מסוכן לילדה?
אשמח אם תוכלי לעזור לי או להפנות אותי לפורום הנכון-כבר כמה זמן שאני מחביאה צעצועים שאני לא יודעת כיצד לנקות אותם.
תודה מראש,
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי צעצועים - תגובה
ד''ר אבישי קרן22/04/2012לאמא המודאגת שלום...
ילדתך זוחלת על הרצפה, מניחה את ידיה על הרצפה ולעיתים מכניסה את ידיה אל הפה... על אותה רצפה היו אנשים שדרכו עם נעליהם מקודם... ולכן... נראה שבכל מקרה ילדתך חשופה ללכלוך.
אני לא חושב שצריך להקפיד יותר מדי... ודי לנקות בצורה הנראית סבירה לעין, מספיק נקי כדי שאת תוכלי לגעת בזה. לעיתים די בלשטוף במים, לעיתים עם מגבון לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)