מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה רופא?דנה10/06/2012
הילד שלי בן שנה, הוא שעיר מאוד בצורה שנראית לי חרגיה. יש לו אפילו מעט שיער באיבר המין. לאיזה רופא עלי לפנות על מנת לבדוק אם יש בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה רופא? - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/06/2012קודם כל לפנות לרופא הילדים. אם הוא יתרשם שאכן יש בעיה, הוא יפנה לבירור אנדוקרינולוגי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול למעלה מחודשסוון09/06/2012
שלום ד"ר,
הבן שלי בן שנה ו-5 חודשים,מנוזל קצת,הוא למעלה מחודש משתעל ויש לו ליחה,משתעל ביום,ובלילה,ולכן גם מפריע לו בשינה..
לקחתי אותו פעמיים לרופאת המשפחה ובדקה את הריאות ואמרה שהכל תקין,ושהשיעול יעבור עם הזמן..אבל הוא לא עובר
והייתי אצלה בפעם האחרונה לפני 3 שבועות משהו כזה..
מה לעשות? האם זה באמת יעבור לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול למעלה מחודש - תגובה
פרופ' יצחק לוי09/06/2012קרוב לודאי שכן אם אין חום או תופעות אחרות
הדבר דורש מעקב בלבד
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחודשיים צורחת בעט יציאותדקלה07/06/2012
שלום רב, יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים, לאחרונה (שבועיים בערך) היא ממש ממש בוכה בכי של כאב וסבל בעט היציאות.
היו אפילו מקרים שהילדה עמדה ושיחקה ופתאום ממש צרחה, ישר שהרמתי אותה הרגשתי בתיתול הרגשה ממש שיש שם אבן, השכבתי אותה והורדתי לה טיטול ממש הזדעזתי, היתה צוואה קשה שבין לבין (חצי בחוץ וחצי בפנים) והיא עדין צורחת, כמובן שעזרתי לה להוציא את זה ורק אחרי זה נרגעה. מקרה זה חזר פעמיים.
מה שקורה בימים האחרונים היא פתאום צורחת אני מרימה אותה ומרגישה ממש ג'ולה בתיתול. אני מחליפה לה ואז היא נרגעת עד הפעם הבאה.
מידי פעם עובר ללא בכי אבל לרוב בוכה. וגם אציין שהקקי שלה ממש קשה.
שאלותי הם אם דורש טיפול? בדיקת רופא??
ואם צריכה מרכך צואה? אם כן מה עדיף? אני לא רוצה משהו שיגרום לתלות.
סליחה על האורך והתיאור פשוט רציתי שתבין את המצב.
מאוד מודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחודשיים צורחת בעט יציאות - תגובה
פרופ' יצחק לוי09/06/2012בהחלט מדובר בעצירות תופעה שכיחה וידועה וניתנת לטיפול
יש תכשירים כמו נר גליצרין לשחרור מיידי
ןתרופות כמו אבילק ופגלקס לטיפול בעצירות צצושכת
תוכלי להתייעץ עם רופא הילדים שלך
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
דיקלה10/06/2012אני מפחת להתחיל טיפול תרופתי שכן יגרום לקיבה שלה בתלות מסויימת בתרופה.
השאלה שלי, האם כדי לנסות להמשיך ככה ולראות האם מסתדר בעצמו???
או שמחייב במצב זה כבר טיפול תרופתי??
ואם כם האם האבקה שהזכרת האם גרמת לתלות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אחרי טעימותטלי06/06/2012
שלום,
בתי בת 4.5 חודשים. לפני כשבוע התחלנו טעימות. היא טעמה בטטה כמה ימים וזה עבר בסדר. אתמול בבוקר נתתי לה לטעום שתי כפיות של דלעת. לקראת אחר הצהריים הופיעו אצלה נקודות אדומות על שתי הרגליים. בערך 5 נקודות על רגל אחת ו 2 נקודות על רגל שניה.
בהתחלה זה היה נראה לי כמו עקיצות יתוש, כי הייתה בליטה קטנה באמצע ועיגול אדום מסביב לבליטה.
בערב לפני האמבטה הנקודת כבר היו פחות אדומות ובבוקר כבר לא היה זכר.
הפסקתי את הטעימות למקרה שזו רגישות לדלעת.
איך נראת רגישות לאוכל? האם יכולה להתבטא כך?
אם אחכה כמה ימים, האם ניתן לתת לה שוב דלעת כדי לראות אם תהיה תגובה כזו שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אחרי טעימות - תגובה
פרופ' יצחק לוי09/06/2012רגישות בדרך כלל מתבטאת בפריחה כתמית ולא נקודתית
ממליץ שתגשי לרופא המטפל שיראה
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול?אביגיל06/06/2012
בני בן חודש.
כשהשתחררנו מבית החולים אמרו לנו לפנות לרופא במקרה של חום או שלשול.
כמה פעמים ביום יש לו התקפים של בכי, שבעקבותיהם הוא עושה גרפס, משחרר גזים או עושה יציאה מרעישה.. יתר הזמן ישן בשקט ויונק יפה.
עד לפני כמה ימים היציאה נראתה כמו שמתארים יציאה של הנקה.
מזה כיומיים-שלושה נראית כמו מרק ירקות טחון: כתומה- צהובה, במרקם חלק ואחיד ולא הגרגרים הרגילים.
כמו כן הגזים שהוא עושה - מסריחים..
האם זה שלשול?
ואם יציאה של תינוק יונק היא מימית/ נוזלית, אז איך אפשר לדעת מתי הוא משלשל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול? - תגובה
פרופ' יצחק לוי09/06/2012אם היציאה מימית ירוקה זה קרוב לוודאי שלשול
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכנה לבקבוק- מים או השלמהיעל04/06/2012
היי, לפני כשבועיים בתי בת החצי שנה נכנסה למשפחתון וסירבה בכל תוקף לכל סוג של אוכל מלבד הנקה.
המצב די השתפר מאז ובגן היא מוכנה לאכול ארוחה אחת יפה מאד של מוצקים (רק אחת : עד 16:00 אבל עדיין התקדמות אז טפו טפו טפו :) )
הבעיה שלי היא שהיא לא מוכנה ב-כ-ל-ל לקחת בקבוק של מים או השלמה- ביומיים האחרונים עושה הרבה פחות פיפי (גם כשקמה בבוקר אחרי לילה של הנקה). הסיטואציה הזו כבר יותר מלחיצה אותי אפילו.....
מה אני יכולה לעשות? מה המשמעות של חוסר פיפי וכמה ימים אפשר/כדאי לסחוב ככה? מה אני יכולה לעשות עם זה?
אשמח מאד לעצות ותובנות, אני מאד לחוצה ומוטרדת תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכנה לבקבוק- מים או השלמה - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/06/2012יעל שלום רב.
הדבר הראשון הכי חשוב הוא לא להילחץ, ולא להלחיץ את הילדה בכל הנוגע לאוכל או לשתיה. תני לה להתרגל למצב החדש. זה יכול לקחת קצת זמן. היא תבין שבגן היא שותה מבקבוק ובבית היא יכולה הנקה.
זה מסתדר עם הזמן... רק חשוב לא לריב איתה על אוכל או שתיה. כי מריבות /מתח סביב אוכל, נשאר בתודעה של הילדים גם לגילאים הרבה יותר מבוגרים, ועלול להוביל להפרעת אכילה.
לאט לאט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשיםדובי03/06/2012
שלום,
בני בן 4 חודשים, ביום חמישי עד שבת היה לו חום שנע בין 38.5-39.3. הייתי אצל הרופאה,עשתה בדיקות, לא ראתה כלום מלבד כמה נקודות קטנות אדומות על בית החזה ועל הלחי. אמרה שאולי מדובר באדמדמת.
הסימפטומים שהגעתי אליה היו חום גבוה, בכי ללא הפסקה, ירידה באוכל (יונק), רוצה רק על הידיים.
היום, כבר אין לו חום וכמעט ואני לא רואה נקודות מלבד בלחי, אך הבכי שלו לא מפסיק. הוא רוצה רק על הידיים ויכול לבכות במשך שעות.
אנא עזרתכם. מה זה יכול להיות?? מה אני יכולה לעשות? האם להמתין או ללכת לעשות לו בדיקות נוספות (כמו דם ושתן).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 4 חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/06/2012שלום רב.
בכי / אי שקט זו אחת מהתלונות הנפוצות בילדים. ויש אינספור סיבות היכולות לגרום לכך. בד"כ, הנפוצות יותר הם דלקות אזניים, כאבי בטן, כאבי שיניים.
אני מניח שכבר אין חום, הוא לא מקיא, ונותן יציאות כרגיל... מה שכדאי זה לפנות שוב לבדיקה בעיקר של האזניים, וכן לבדוק את הילד מכף רגל ועד ראש, כדי לודא שלא פוספס שום דבר (כמו שערה כרוכה על אחת מהאצבעות...).
לסיכום - לא להתבייש לחזור לבדיקת רופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 4 חודשים - תודה על התגובה!
דובי04/06/2012אכן חזרתי לרופאה, כי הילד ממש לא היה רגוע, בלשון המעטה.
בדקו אם יש שערה כרוכה איפשהו, לא הייתה כזו.
היציאות אכן היו רגילות, בדקו אוזניים, גרון, ריאות - הכל תקין.
אמרו שכנראה מדובר בוירוס שמסתובב במערכת העיכול, שיכול לגרום לכאבים בגוף. (ולא, אין שום שינוי ביציאות. הכל תקין). העניין שבאמת היו לו הרבה גזים בימים האלו.
בערב הכל נרגע כלא היה דבר. מאד מוזר!
מקווה שהוירוס מאחורינו. לא נעים.
תודה רבה, ויישר כוח על התגובות המהירות והאיכפתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למוצץסיון30/05/2012
שלום,
כידוע בשוק יש מוצצים לכל טווחי הגילאים (0-3, 3-6 וכו'). בתי בקרוב בת 4 חודשים ועדיין משתמשת עם המוצץ של גיל 0-3 חודשים.
רציתי לדעת האם אכן יש צורך בריאותי (בגלל המציצה) להחליף את המוצץ בכל טווח גילאים או שכמו ששמעתי בעבר שניתן להישאר עם המוצץ של 0-3 גם עד גיל שנה?
אשמח להסבר בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר למוצץ - תגובה
ד''ר אבישי קרן31/05/2012המוצצים בנויים ככה שהם בגודל שמתאים לחלל הפה... אם נוח לבתך מוצץ בגודל ספציפי, וזה לא בורח לה מהפה - אז זה בסדר גמור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה אצל תינוקת שכבר התחילה קצתשירית30/05/2012
שלום,
יש לי תינוקת מקסימה בת שנה וחודשיים, לפני חודש בגיל שנה וחודש עשתה כמה צעדים ראשונים, 3 עד 4 צעדים ונופלת או נאחזת בשולחן או משהו, כך כמה ימים.
אחר כך הפסיקה בכלל ללכת ואפילו לא רצתה שאני יעמיד אותה.
אחרי שבוע וחצי בערך שוב עושה רק 3-4 צעדים וזהו.
האם נורמלי שהיא לפני חודש עשתה כמה צעדים ועדין לא מתקדמת כל כך הרבה זמן?
האם לקחת אותה לבדוק את זה?? אם לא אז עד מתי לחכות
(ניראה לי שאין לה שיווי משקל כי היא מתנדנדת קצת לפעמים.)
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי עדין מחכה לתשובה
שירית31/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עדין מחכה לתשובה - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/06/2012שלום רב.
נראה לי צריך לתת לה קצת זמן ללמוד את הצעדים. הנפילות הן חלק מהעניין, ולעיתים לוקחות אותנו צעד אחד אחורה (מהפחד מנפילה חוזרת)... אבל מי שלא נופל לא לומד.
תני לה עוד חודש, ותעקבי אחר ההתקדמות. אם אין התקדמות כלל - תפני איתה להערכה של רופא הילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקדם הגנה לתינוקתשירית30/05/2012
שלום,
יש לי תינוקת בת שנה וחודש ויש לי 2 שאלות לגבי מקדמי הגנה
1. קניתי לה מקדם הגנה לתינוק האם אני יכולה למרוח לה את זנ גם בפנים? ראיתי שיש גם במיוחד לפנים. האם לקנות במיוחד לפנים או שזה לו ממש משנה ואפשר למרוח את הרגיל גם בפנים? (לא ניסיתי עדין?)
2. בימי הקיץ האם למרוח לה כל יום בבקור לפני הגן או שאין צורך ורק שאני מסתובבת איתה ביום בחוץ?? (מוציאים אותם לחצר בגן והחצר מקורה בברזנט (לא יודעת עד כמה חוסם את קרני השמש)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקדם הגנה לתינוקת - תגובה
פרופ' יצחק לוי01/06/2012אפשר למרוח גם בפנים
רצוי לחזור על המריחה בחשיפה ממושכת לשמש
כן, לפני הגן למרוח בגלל החשיפה לשמש
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותסמדר29/05/2012
הבת שלנו בת שנתיים + 10 חודשים
היום הייתה לה עצירות פעם ראשונה, ישבה בשירותים המון זמן במאמץ רב מאוד, אדומה כולה, לא מוכנה להפסיק, ירדו לה טיפות דם ובסוף יצא לה קקי קשה וגדול
עשינו לה אמבטיה והכל נרגע
היא אוכלת ממש טוב, ירקות, פירות, חלב, אבוקדו ועגבניות
השאלה אם לתת לה מרכך צואה טבעי כדי שלא ליצור מעגל של עצירויות או לא לעשות כלום ולראות אם זה חוזר על עצמו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
פרופ' יצחק לוי01/06/2012פשוט לעקוב ולראות,
אם העצירות נמשכת בהחלט ממליץ להשתמש במרכך צואה
למשל פגלקס או אבילאק לפי המלצת רופא הילדים שלך
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 שבועותקיטי29/05/2012
נולד במועדבמשקל 2815 גר'.
בגיל 5 ימים צהבת ילוד שטופלה יממה בפוטו'.
בגיל 8 ימים שקל 2890 גר'.
יונק מלא כל 2-3 שעות במהלך היום, בלילה אף כל 5 שעות.
חמוד ושקט למעט התקפי כאב בטן בסמוך להאכלה הנרגעים לאחר מתן יציאה/ שחרור גזים.
היציאה בטיטול צהובה חרדלית ובמרקם גרגרי.
העניין הוא שכשיוצא לנו לראות את היציאה מתרחשת ב"זמן אמת" - היא נראית כמו מים עם גרגרים צהובים.
האם מדובר בשלשול? כיצד ניתן להבדיל מצואת הנקה רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 שבועות - תגובה
פרופ' יצחק לוי01/06/2012את מתארת יציאה תקינה לגמרי של הנקה
לא נראה לי שיש מקום לדאגה
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםמישהי28/05/2012
שלום
בתי בת 9 חוד בקרוב, לא מוכנה לשתות מים מבקבוק..
אוכלת תמל מבקבוק אבל מים מסרבת..
שותה רק מכפית
ניסיתי לתת לה מים בבקבוק האוכל אך ללא הצלחה..
מה עושים?האם זה אופייני לגילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/05/2012שלום רב.
לא להתעקש על אוכל ושתיה עם ילדים...כל ילד מגיב ומתנהג אחרת עם שינויים.
זה יבוא בהמשך.
לא לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולשיר27/05/2012
שלום
בני בן החודשיים ו3 ימים ...מרגיש באופן כללי בסדר ..
כבר כשבועיים הצואה שלו הפכה למימית ואף על גבול השילשול ...בצבעה הרגיל-צהבהב חרדלי ...האם תקין ??
התזונה נשארה כהרגלה -מטרנה אקסטרה קייר...
ובנוסף בימים האחרונים שמתי לב כי הוא ישן יותר מהרגיל במשך היום ...וגם אוכל פחות (היה אוכל כבר 140-150 מל כל 3-4 שעות וכעת בקושי 100-120 )
האם המצב נשמע תקין ?? או אולי כדאי לשנות לסימילאק או מזון אחר???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/05/2012שיר שלום.
רוב הכלכלה של תינוקות היא נוזלית, ולכן גם היציאות הן רכות / נוזליות.
אם חל שינוי משמעותי ביציאות - רצוי לפנות לבדיקת רופא, ולהביא דגימה, שהרופא יתרשם אם מדובר בשלשול, או בצואה עם תוכן.
בנוגע לארוחות הקטנות יותר - הדרך הטובה ביותר לדעת אם הילד אוכל מספיק - זה מעקב אחר המשקל שלו. ילד שעולה היטב במשקל - אוכל טוב. את מעקב המשקל להמשיך לבצע במסגרת טיפת חלב.
בנוגע לשינה המרובה - האם כאשר הו מתעורר, הוא מתנהג רגיל? אם כן, אז לא נראה לי שיש מקום לדאגה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי משנה לסימילאק בגיל כזה צעי
אמא ל- 229/05/2012המטרנה אקסטרה קר היא מצוינת!! אולי קצת לא מרגיש טוב, נסי לבחון דברים אחרים. אם השלשול נמשך, יכולה לתת מטרנה ללא לקטוז כמה ימים ואח"כ לחזור בהדרגה לחלבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש לא קשור לסימילאק
דידי30/05/2012אצלי שני הקטנים מהתחלה לא התחברו למטרנה, וסימילאק הם עיכלו הרבה יותר טוב.
זה מאוד אינדיבידואלי....
בכל מקרה, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בעין לאחר שינה על הבטןאושרית26/05/2012
שלום,
בני בן החודשיים ישן מדי פעם על הבטן (עם בייבי סנס). הלילה הוא ישן על הבטן במשך 7.5 שעות (השינה הארוכה ביותר שישן עד כה) ולאחר שהתעורר הבחנתי בנפיחות בעין ימין (הצד עליו ישן). יש לציין כי הנפיחות נעלמה לאחר מספר שעות.
מה הסיבה לנפיחות? האם נדרשת פנייה לרופא ילדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בעין לאחר שינה על הבטן - תגובה
פרופ' יצחק לוי26/05/2012הסיבה היא בצקת מקומית
אם נעלם אין סיבה לדאגה
חג שמח
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)