מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולות שאיפה מלחיצים בת 9 חודשיםרוני28/06/2012
שלום,
בתי בת 9 חודשים, לפני כ-3 חודשים שמנו לב שלפעמים היא משמיעה קולות שאיפה מלחיצים כאילו נגמר לה האויר וכשזה קרה פעם באמבטיה ראינו שבית החזה נכנס פנימה. (לא סטרידו). זה לא קורה כל יום ולא בתדירות גבוהה. שמנו לב שזה קרה מס' פעמים בעת משחק. גם הגננת שמה לב ונלחצה מהקולות.
יש לציין כי לא נראים שום סימני מצוקה והיא מתנהגת כרגיל.
באחת הפעמים שזה קרה, לקחנו אותה כחצי שעה אחרי לרופא ילדים מומחה לאלרגיה והוא לא הבחין במשהו יוצא דופן. לאחר חודש וחצי בדקנו עם רופאת ילדים נוספת והיא טוענת שהריאות נקיות ואלו קולות לפעמים שתינוקות מסגלים או התלהבות.
ברור שאני לוקחת אותה גם לרופא מומחה לריאות. אך עד שיגיע התור לרופא זה...
שאלתי - האם נתקלת בתופעה כזו אצל תינוקות? האם יכול להיות שזה קשור לאטופיק דרמטיטיס והזיקה לאסתמה? האם מהתיאור הנ"ל זה נשמע מסוכן גם לאור העובדה שאין סימני מצוקה?
אשמח לדעתך מניסיונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות שאיפה מלחיצים בת 9 חודשים - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012במידה ורופא הילדים ורופא הריאות לא מצא כל תופעה בעייתית אין צורך בטיפול נוסף
כמו כן ניתן בטכנולוגיה של היום לנסות ולתעד את זה ולהראות לרופא
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףלרה28/06/2012
בוקר טוב.
הבת שלי (בת 8 חודשים), מיום ראשון הייתה עם חום גבוה 39-40.6, לקחנו אותה לרופא אמר שזה וירוס גם בידיוק יצאו לה נקודות אדומות בחזה.
ובנוסף הוא אמר שיש לה אודם בגרון ודלקת באוזן אחת, הכל ביחד מסכנה.
נתן לנו אנטיביוטיקה MOXIPEN FORTE. כבר יומיים היא לוקחת את האנטיביוטיקה, ומאתמול היא בלי חום.
אבל היום כשקמה היה לה פריחה בפנים במצח בצד שמאל, לא נקודות אלה יותר כמו כתם ובקצות נקודות. אני לא יודעת אם הסברתי את עצמי נכון.
היא לא אכלה משהו חדש, אתמול בערב נתננו לה טיפות לאוזן OTOMYCIN. באני לא יודעת אם במקרה או לא, הפריחה היא בצד של האוזן ששמנו טיפות.
יש מקום לדאגה?
לקחת אותה לבדיקה? היא פשוט כבר מזהה את הרופא וישר בוכה, לא רוצה שתבכה אחרי השבוע שהיה לה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012ברגע שהחום ירד וההרגשה שלה השתפרה
קרוב לוודאי שמדובר במחלה ויראלית שתחלוף
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בבקשה גיל שנה ושלושה חודשיםדנה27/06/2012
היי אני אמא לתינוקת בת שנה ושלושה חודשים (כימעט) ויש לי 2 שאלות בבקשה:
1. מגיל לידה אני נותנת לה מים רתוחים גם לתמ"ל וגם לשתית מים (למעט מקרים שניתקעתי ללא מים אז עירבבתי עם מים מינרלים כדי להגיע לטמפרטורה הרצויה)
אני יודעת שעד גיל שנה חייב מים רתוחים, אבל זה דווקא נח לי ואין לי בעיה להמשיך
השאלה היא מה עדיף בגיל שלה מים מינרלים או מים רתוחים?? (גם מים לשתיה אני לרוב מרתיחה לה, רק אם ניגמר אני שמה לה מינרלים) מה המצלתך?
2. רציתי לדעת עד איזה גיל תינוק אמור לישון בוקר וצהריים. היא עד היום היתה קמה ב 6:00 ישנה שעה בערך בשעה 9:00 ואז צהרים בשעה 12:30. עכשיו העבירו אותה בגן לקבוצה של יותר גדולים ששם לא ישנים בבוקר אלה רק בצהריים אז המטפלת אמרה לי שנפסיק לה את השנת בוקר.
השאלה שלי היא מה הגיל הממוצע בערך שתינוק ישן את שנת הבוקר??
האם רצוי להפסיק לה יזום או לחכות שהיא לבד תספיק. מה עושים? בבקשה המלצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה לשתי השאלות.
דנה02/07/2012מאוד מודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות בבקשה גיל שנה ושלושה חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן03/07/2012דנה שלום,
1 עדיף מים רגילים על מינרלים, בשל תוספות המוכנסות למים הרגילים (פלואור) שאין במים מינרלים.
2. אין חוקים או כללים. הכל מותר ואפשרי. תלוי בנוחות של הילדה כמובן!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אבישי שוב שאלה קטנה
דנה04/07/20121. רשמת שעדיף להמשיך להביא לה מים רגילים על פני מים מינרלים, אין לי בעיה אבל אני מרתיחה בקומקום חשמלי ומוזגת את המים הרותחים לבקבוקים ונותנת לזה להתקרר לטמפ' החדר. (אם זה אוכל אני מחממת מעט במיקרו) האם עדין אני נוהגת נכון?
2. לגבי השנת בוקר, כן אני חושבת שהיא עדין זקוקה לזה כי שכלא ישנה בוקר נרדמת צהריים מוקדם. השאלה שלי האם יש גיל ממוצע להפסקת שנת הבוקר?
(כרגע אני מתעקשת שהמטלפת תכניס אותה לקבוצה של הקטנים על מנת לישון בוקר, למרות שהמטפלת לא כל כך שמחה מזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אבישי שוב שאלה קטנה - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/07/2012דנה שלום.
1. את נוהגת טוב. אפשר להרתיח ולקרר.
2. אין גיל ממוצע. כל ילד ומה שמתאים לו!
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בלתי מוסבררוני26/06/2012
הבת שלי (בת שמונה חודשים) בוכה בימים האחרונים לעיתים דחופות יותר ורבות יותר.היא נוגעת לפעמים באוזניים (וגם מושכת את השיער שמאחורי האוזניים אז אני לא בטוחה שהכאב הוא מהאוזניים) ובוכה גם כשאני נותנת לה לאכול.אתמול כבר נתתי נובימול להרגיע לה את הכאב והיא באמת נרגעה.האם זו תופעה מוכרת לקראת יציאת שניים או שכדאי לקחת אותה לרופא כדי לשלול דברים אחרים (לא עלה לה החום בשום שלב).תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בלתי מוסבר - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012אם היא לא רגועה בוכה הרבה או עם חום מציע להבדק על מנת שלול דלקת אזניים או בעייה אחרת
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקור בקבוקיםסיון26/06/2012
שלום,
אחות בטיפת חלב בה נמצאת חברתי אמרה לה שאין צורך לחטא את הבקבוקים בסטרליזטור לאחר כל ההאכלה, אלא לשטוף במים חמים וסבון וניתן להשתמש בסטרליזטור רק פעם ביום. היא אמרה שהסיבה לכך כדי שהגוף של התינוק ידע להתחסן ואם כל פעם נחטא ונעקר את הבקבוקים אז הוא יהיה יותר רגיש ופגיע בכל הקשור למערכת החיסונית (זה לא בדיוק מילה במילה אבל זה הרעיון הכללי שהיא התכוונה )
האם זה באמת נכון?אני יודעת שיש להגן כמה שאפשר על המערכת החיסונית של התינוק במיוחד בחודשים הראשונים.. אני לאחר כל האכלה משתמשת בסטרליזטור ובתי כבר בת 4.5 חודשים.
אשמח להבהרה.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקור בקבוקים - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012בהחלט ניתן לרחוץ את הבקבוקים עם מים חמים וסבון ואין צורך לעקר לאחר כל פעם
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסתמר26/06/2012
שלום רב
בהשך לשאלות הקודמות. תינוקת בת חודשיים סובלת מרפלוקס עצירות וגזים. ניזונה מענקה וסימלק גנטל.
אני מרגישה שהרפלוקס ממש התחזק היא צורכת לי כמעט בכל ארוחה, ולוקח לה זמן להרגע ורק אחרי שהיא נרגעת היא שוב חוזרת לאכול.אבל הכמות שהיא אוכלת ממש קטנה בסביבות ה-80 . היא שוקלת 5.7
הרופא שלי המליצה לעבור לתחליף ניאוקייט, לעומת התייצתי עם עוד רופאה והיא אמרה לי לתת לה זאנטק.
הרופא אמרה לי שבשביל זאנטק היא צריכה לעשות אקג. ונותנים את זה לילדים רק שלא עולים במשקל.
שאלתי היא מה עדיף ניאוקייט או זאנטק?
ומה המימון המתאים לזאנטק לתינוקת ששוקלת 5.7 בת חודשיים. האם לתת לפני הארוחה או אחרי.?
תודה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012הגישה היום היא שאין צורך בטיפול תרופתי אם אין בעייה של עלייה במשקל או הקאה ניכרת
כמו כן לא בטוח ששינוי כלכלה יפתור את הבעייה
מציע להתיעץ עם גסטרו ילדים אם הבעייה לא משתפרת
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון תינוק שקיים בו 2 צדדים רך וקששירית26/06/2012
שלום,
התינוקת שלי בת שנה + ישנה על מיטת תינוק.
אני יודעת שלמזרון שלה קיים שני צדדים רך וקשה וכשקנתי אמרו לי לשים על הצד הקשה כי יותר בריא, ובגיל שנה אפשר להפוך.
השאלה שלי האם תמיד עדיף להשאיר על הצד הקשה? או שבגיל מסוים כדי ורצוי להחליף לצד הרך? (אני בדקתי הצד הרך קצת יותר רך לא בהרבה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון תינוק שקיים בו 2 צדדים רך וקש - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012בדרך כלל עדיף על הצד הקשה יותר
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד חצבת...אירה25/06/2012
שלום, יש לי תינוק בן 9 חודשיים וביום שישי האחרון הוא היה בקופת חולים בגלל צינון קל, היום קיבלתי טלפון מקופת חולים שהיה שם ילד חולה חצבת שהילד שלי צריך להתחסן. עשינו לפני כשעה את החיסון בטיפת חלב השאלה שלי היא האם יכול להיות שהוא כבר נדבק ואני לא יודעת מזה ולחיסון בעצם אין כל השפעה, אני מאוד מפחדת מזה.
תודה אירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד חצבת... - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012סיכויי ההדבקה קיימים אך נמוכים
ברגע שקיבל את החיסון הם נמוכים עוד יותר
לכן יש צורך במעקב בלבד ואם יופיע חום יש לגשת להבדק
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שבועיים וחציאמא חדשה25/06/2012
היי, חדשה כאן ובאמהות...
הקטנה שלי בת שבועיים וחצי, אוכלת סימילאק אדוונס שלב 1. היא נולדה במשקל נמוך של 2.500 למרות שילדתי בשבוע 40+2.
בכל אופן היא מעלה את צריכת האוכל שלה בכל כמה ימים וכיום אוכלת בין 80-110 מ"ל בכל שעתיים וחצי- שלוש.
היציאות שלה בהתחלה היו בתדירות גבוהה, וכיום כפעם פעמיים ביום.
בשלושת הימים האחרונים הצואה שלה קשה (ויזואלית זה נראה כמו גושים קטנים מופרדים וממש לא רך ולא נמרח) , במקביל היא ככל הנראה סובלת מגזים - משמיעה קולות מאמץ, מאדימה ומושכת את הברכיים לכיון הבטן ואני שומעת וגם מריחה שיש לה גם הרבה גזים.
מה עובר על הקטנה שלי? נראה שהיא סובלת ולא נוח לה.
היא אמנם לא בוכה שעות על גבי שעות אבל אני לא מבינה מה יש לה?
עצירות? גזים? ריפלוקס?
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שבועיים וחצי - תגובה
פרופ' יצחק לוי30/06/2012ייתכן ומדובר בעצירות אם הצואה קשה יותר
גם גזים (קוליק) מציקים בגיל הזה
אם אינה פולטת קרוב לוודאי שלא מדובר ברפלוקס
לדעתי תופעות אלו ישתפרו עם הזמן ואם לא מציע לגשת להבדק אצל הרופא המטפל
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורור לחדרשיר24/06/2012
מתגוררת באיזור חיפה והקריות. חם מאוד ולחות.
התינוקת נמצאת בחצי חדר. אין מזגן בחדר.
מה הכי בריא לשים לה? מאוורר עמוד? מאוורר תקרה? מזגן 25 מעלות.
אני פותחת חלון, אבל אין ספק שחם בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורור לחדר - תגובה
ד''ר אבישי קרן25/06/2012טל שלום.
את צריכה לדאוג שהחדר יהיה נעים. מאורר.
וכל אחד מצליח לעשות זאת באמצעים שיש לו. כל הפתרונות טובים אם משיגים את המטרה של חדר נעים ומאוורר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס וסימלק גנטלתמר23/06/2012
שלום רב
כפי שצינתי לפני כן יש לי ילדב בת חודש סובלת מגזים ורפלוקס
ניסינו אינפמיל ליומיים ועקב יציאות קשות הרופא אמרה לחזור לסימלק עכשיו אני נותנת סימלק גנטל - נטול לקטוז
ועדין יש לה עצירות. שאלתי האם סימלאק נטול לקטוז לא מסוכן? והאם הוא יכול לגרום לעצירות?
אני כבר לא יודעת מה לתת לה לאכול.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס וסימלק גנטל - תגובה
פרופ' יצחק לוי23/06/2012נכון להיום לא ידוע על פתרון מטכח ויעיל לגזים
העצירות הייתה קיימת לפי המעבר לפורמולה החדשה
מציע שתתייעצי עם הרופא ילדים על פתרונות אחרים לעצירות ולשקול חזרה לפורמולה הרגילה
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס-השוואה בין פורמולות והאכלהשי20/06/2012
שלום רב,
הילדה שלנו בת חודש. אובחן אצלה רפלוקס.
קיבלנו הנחיות לשינה ואכילה נכונה במאונך וכו..
הילדה לא שקטה גם לאחר האכלה ורוצה עוד אוכל.
נכון להיום אנחנו מאכילים אותה בכ 130 ML להאכלה. רוב הזמן זה מספיק לה אבל יש מקרים שבהם היא בוכה לעוד (פעולות ניקור לדוגמה).
אמרנו שאולי החלב אם (אגב זוכתי שואבת חלב אם) לא משביע אותה נשלב פורמולה בלילה.
הילדה אוכלת בסדר כל 3 שעות והצואה גם בסדר. רופאת הילדים אמרה שבסדר לשלב.
כמו כן אנחנו נותנים לה תרופה נגד גזים, ויטמין D ותרופה שקיבלנו להקלה על הרפלוקס
שאלןתי הם:
1. אם הילדה רוצה עוד אוכל למרות שקיבלה בסביבות 130ML האם לתת לה? (כזכור תינוקת בת חודש)? האם היא תפלוט ?
1. הילדה התחילה לאחרונה לפלוט (עד שעה וחצי מהאכלה) - האם יש משהו שצריך לעשות? יש דרכים למזער? (מעבר לישיבה נכונה ואחזקה של 30 ד"ק אחרי אכילה)
2. איזה פורמולה כדאי לתת:
- כרגע אנחנו נותנים את סימילאק סנסטיב (לתינוקות בריאים עם פליטות).
לפי הפורום הזה ישנה המלצה לאינפאמיל . קראנו שהאינפמיל גורם קצת לעצירות.
השאלה היא איזה לתת?? האם להמשיך עם הסימילאק?
האם האכלה אחת בלילה תעזור בשינה יותר נוחה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס-השוואה בין פורמולות והאכלה - תגובה
ד''ר אבישי קרן21/06/2012שי שלום.
לפעמים הילדה נראית רעבה, ועושה תנועות עם הפה כדי לאכול/למצוץ, אך בפועל, אלה תנועות שמנסות להתמודד עם כך שאוכל חומצי עולה לה במעלה הושט ו"שורף לה". הבכי שיכול להתלוות לזה הוא בשל כאב מהחומציות ולא מרעב. העובדה שהיא פולטת כ 1-1.5 שעות אחרי האוכל מראה שהיא לא היתה רעבה, הקיבה שלה היתה מלאה!
ההמלצות הן בד"כ לכלכלה סמיכה. ניתן להשתמש בכל פורמולה ולהסמיך אותה עם קורנפלור או בכלכלה יעודית לכך - אנפמיל AR
במקרה הצורך,כשאין תגובה טובה, ניתן להוסיף טיפול תורפתי - זנטאק / לוסק לדוגמא.
מעבר להחזקה מאונך לאחר האוכל, והשכבה מוגבהת, כדאי להימנע מלשים את התינוקת בתוך ערסל אחרי האוכל, ולעיתים ממלץ להשכיב על הבטן (!) אחרי האכול. כמובן בזמן עירנות בלבד.
פליטות שאינן גורמות לדלקות ריאה/קוצר נשימה.צפצופים ואינן פוגעות בעליה במשקל - ניתן לסלוח עליהן, ואין צורך להמשיך לברר או לטפל. זה רק מלכלך את הבגדים. וזה עובר עם הזמן (רוב הילדים יפסיקו לסבול מפליטות אלה עד גיל שנה!).
לסיכום, תנו לה לאכול בארוחה אחת כמה שהיא רוצה. אם היא מראה סימני התנגדות - תפסיקו. אם היא מעוניינת לאכול חצי שעה אחרי האכלה עוד פעם? אל תתנו לה. כי זה כבר לא מרעב, אלא מעליית החומציות בושט, ואז ניתן להיעבר במוצץ/החזקה במאונך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שאלות נוספות בעניין
שי27/06/2012תודה רבה..
יש לי שאלה כתגובה.
אנחנו פועלים לפי ההמלצות שלך. לגבי האוכל.
אנחנו נותנים פורמולה כרגע במינון של 130ML לארוחה. השאלה היא כזו:
1. כמה אוכל לתת לה? היא לא מראה סימנים של 'לא רוצה' בסיום ה 130 אבל האם להגדיל לה את הכמות עד שהיא לא תרצה יותר? עדיין הקיבה שלה מאד קטנה (בת 4 שבועות) ואני לא יודע האם אם נגדיל את הכמות זה יהיה יותר מדי??
2. כפי שציינתי בשאלה הקודמת, אובחן אצל הילדה קיפלוקס. התופעה עכשיו היא שאחרי האוכל היא מתחילה להיות לא נינוחה ובוכה. זה לוקח לה עד 15 שעה עד שהיא נרגעת. לעיתים היא פתאום מתחילה לבכות (עד שעה מזמן האוכל) ויש לה כיווצי כאלה ברגליים... האם זה קשור לכמות האוכל? האם אולי לרפלוקס? האם יש משהו שניתן לתת לה כדי שיהיה לה נוח אחרי האוכל? התרופה שאנחנו משתמשים פה בהמלצת............. פרבה סיל כל 12 שעות (זה תרופה מקבילה לתרופה שהמלצת עליה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שאלות נוספות בעניין - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/06/2012שלום רב.
1. לתת לה כמה שהיא רוצה בכל ארוחה (לא להגביל אותה). להרחיק בין ארוחות לפחות 3 שעות.
2. אני לא מכיר את הפרבה סיל. מהו השם הגנרי של התרופה? (מופיע במרשם).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנושא הפליטות..
דנה גרנט21/06/2012היה לנו סיפור מההפטרה עם פליטות, והמעבר לאופיטימיל די סיים הסיפור (סוף טוב אפילו)
ממליצה בחום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי בצואת תינוקתדנה19/06/2012
שלום,
ביתי בת חודש וחצי יונקת מגיל 0.
לפני כשבועיים ערכנו בדיקה לגילוי דם סמוי בצואה בה התגלה דם סמוי. המלצת הרופאה הייתה לחזור על הבדיקה פעמיים נוספות וכן להפסיק להניק לאלתר בשל חשד לאלרגיה לחלב שלי ובמקביל לתת תחליף חלב ללא חלב על מנת לראות האם בבדיקה חוזרת הדם נעלם.
אני בנתיים הפסקתי לאכול מוצרי חלב על מנת לבדוק האם הדם נובע כתוצאה ממוצרי החלב שאני אוכלת.
האם דם סמוי בצואה הינו בהכרח גורם מספיק בכדי להפסיק את ההנקה? האם זה יכול לרמז על משהו אחר? האם יש מהו נוסף/אחר שכדאי לעשות או לנסות?
אשמח מאוד לכל אנפורמציה בנושא זה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי בצואת תינוקת - תגובה
ד''ר אבישי קרן20/06/2012דנה שלום.
מתוך מה שתארת לא ברור לי מדוע נלקחה בדיקה זו בהתחלה? האם היו תלונות של שלשול? הקאות? אי עליה במשקל?
בד"כ דם סמוי בצואה יכול לבטא תהליך דלקתי במעיים, שיכול להיות על רקע אלרגיה לחלב או על רקע של זיהום... סיבות אחרות נדירות יותר בילדים.
בדיקת דם סמוי בצואה בפני עצמה אינה סיבה להפסקת כלכלת הנקה.
יש לבדוק מה היתה סיבת לקיחת הבדיקה מההתחלה... ולברר את הסיבה הזו.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר לבת שנה +שירית18/06/2012
שלום, ביתי בת שנה ושלושה חודשים עוד מעט. ולאחרונה היא ממש ממש מזיעה, בעיקר בלילה
אני משכיבה אותה לישון בשעה 20:00 עם בגד גוף קצר בלבד לא מכוסה ומדליקה לה מזגן על 25 מעלות. שאני הולכת לישון אני בודקת אותה (רוצה לכסות אותה ולהוציא לה את הכרית) ובימים האחרונים הילדה כולה מזיעה השיער והצוואר רטובים וכרית שלא נדבר בכלל... כולה מים. תמיד היתה מזיעה לי אבל לא ככה גם כשאוכלת בבוקר מידי מזיעה.
אני באותו בית ולא מזיעה ככה אני לא מבינה למה כל כך חם לה ומה אני יכולה לעשות??? היא כבר ישנה רק עם בגד גוף ויש מזגן ועדין כולה מים
השאלה האם יכול להיות שיש חלילה איזה סיבה אחרת להזעה שכדי להבדק???? או שאין צורך. האם זה נורמלי???
ואני פועלת נכון שהיא ישנה חצי ערומה לא מכוסה + מזגן עד 00:00 בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר לבת שנה + - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/06/2012שירית שלום.
נראה לי שכדאי שתנסי להוריד טיפה את המעלות במזגן ולראות אם יש שינוי.
שתהיה בחדר מאורר, בגדים דקים ולא מכוסה...
לא נראה לי שזו בעיה בתקופה הזו, החמה, שבה כולנו סובלים מחום ומזיעים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעוללרה18/06/2012
בוקר טוב...
הבת שלי בת 8 חודשים, משתעלת ויש לה ליחה, שומעים גם בנשימות שלה...
זה תופעה חוזרת כבר כמה זמן והרופא נותן לנו פניסטיל. שלא עוזר בכלל...
פעם הקודמת היינו כחודש עם השיעול וגם חום עולה יורד ועכשיו אנחנו כבר שבוע וחצי ורק היום עם קצת חום 37.9-38. (בלילה הרגשתי גם שיניים למטה)
מה עוד אפשר לתת לה כדי להקל אליה?
אני גם רוצה לדעת אם יש לכם המלצה על רופא מאזור נתניה, כפר יונה והמושבים בסביבה
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/06/2012לרה שלום.
נשמע שביתך סובלת מהתקררות, מנזלת, מחרחורים... זה בד"כ שייך לתחום המחלות הויראליות, אשר חולפות ללא כל טיפול. ניתן לעזור ע"י שימוש במי מלח לאף. השכבה גבוהה (בזוית, כך שהראש קצת מוגבה).
המלצות על רופא ילדים באזורך - הכי טוב לקבל מהשכנות!!! (ולא מרופאים אחרים) חשוב שיהיה רופא זמין, שיתן מזמנו כדי להסביר ממה סובל הילד ואיך לעזור לו, ושיהיה נחמד לילדה שלך.
אם יש תקשורת טובה עם הרופא... הרבה יותר קל להפיק את התלונות האמיתיות של הילדה, ולהגיע מהן לאבחנה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)