מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנייםרוני17/06/2012
הבת שלי (8 חודשים) מכניסה אצבע לפה-לחלק האחורי שלו-האם זה בגלל שהיא מצמיחה קודם שניים טוחנות? כיצד אני יכולה להקל עליה? האם למרוח לה מעט נובימול על החניכיים (המלצה של אמא שלי..)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניים - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/06/2012נועה שלום.
יכול להיות שזה שיניים.
יש תכשירים שמיועדים לזה (טיג'ל...).
לא מכיר את השיטה עם הנובימול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רוני18/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לתינוקת בת 4 חודשיםסיון17/06/2012
שלום,
בתי בת 4 חודשים ושמתי לב שבשבועיים האחרונים היא לא כ"כ אוכלת טוב. היא ניזונה מתמ"ל ואוכלת 4 ארוחות ביום כל 4 שעות (ואז ישנה לילה שלם). הכמות של הארוחות משתנה כל הזמן: לפעמים היא אוכלת בין 150-200 כאשר יש מקרים שאוכלת רק 120 ולא מוכנה יותר. או אם היא אוכלת 150 זה רק כאשר אני עושה לה הרבה הפסקות ומנסה לשחק איתה שתאכל..לפעמים זה לוקח חצי שעה. (לפני כן, היא הייתה אוכלת בין 160-220 בערך).
אני משערת שהיא שוקלת היום לכיוון 6 ק"ג (אדע רק עוד מס' ימים). האם זה תקין ובסדר לאכול כמות כזו בגיל הזה? אולי יש לפתוח פער יותר גדול בין הארוחות?
מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לתינוקת בת 4 חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/06/2012סיון שלום.
ילדים אוכלים כמה שהם צריכים.
ואם היא עולה יפה בעקומות הגדילה, אז אל תעמדי מולה עם מחשבון כדי להעריך כמה אחלה בכל ארוחה ואם זה טוב או לא... גם אנחנו לא אוכלים בכל ארוחה כמות מדודה.
הדרך לדעת שהיא אוכלת היטב זה ע"י מעקב מסודר של מדדי הגוף שלה בטיפת חלב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהתמר16/06/2012
שלום רב
יש לי תינוקות בת חודש חצי, שלא ישנה כל הלילה. היא כל הלילה בוכה ומתקפלת מכאבים . הרופאה אמרה שזה כנראה גזים.. היא ממש מתקפלת גם בלילה וגם ביום?.
וכל פעם שאני מאכילה אותה הבטן שלה משמיעה קולות.
אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות היא לא ישנה וגם לאכול היא בקושי מצליחה.
היא ניזונה מסימילק ובנוסף אני שואבת ונותנת לה חלב שלי.(אין לי מספיק חלב)
ניסיתי לתת לה גרייפ אוטר זה לא עזר . וגם סימיקול לא ממש עוזר.
האם זה גזים? מה אפשר לעשות?
בנוסף יש לה פריחה בצואר ובפנים הלכתי לרופא היא אמרה שזה נובע מכך שהעור שלה יבש ונתנה לה קרם גוף מיוחד לתינוקות. ברגע שמרחתי לה אותו נהיה כוויה רצינת בצוואר . אדום מאוד . וזה נראה לי שזה מאוד מציק לה, מה לעשות?
בבקשה תעזרו לי אני כבר במצב נואש, אני כבר חודש לא ישנה איתה כל הלילה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד''ר אבישי קרן17/06/2012רבקה שלום.
בהחלט יכול להיות שזה גזים שגורמים לכאב קוליקי. אני חושב שאת צריכה תמיכה של רופא שאת סומכת עליו, וכן של בני משפחה מנוסים... לא ציינת אם זו ילדתך הראשונה או לא, אך מהשאלה שלך נשמע שאת צריכה עזרה שאת לא מצליחה לקבל מהרופאה.
יכול להיות שפניה עם הילדה לאחות טיפת חלב בנוסף על ביקורת אצל הרופאה - יעזור להעריך האם מדובר בבעיה רפואית, או שמא טווח התנהגות נורמלי של תינוקת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת חודש וצי וריפלוקס
תמר18/06/2012תודה רבה על התשובה.
בהמשך לשאלה הקודמת
התינוקת שלי כבר כמה ימים לא ישנה כל הלילה ובוכה מכאבים .
הלכתי איתה למיון הם בדקו אותה ואמרו שהכל בסדר וכנראה יש לה ריפלוקס. כי היא פולטת הרבה ובוכה באוכל
ואמרו לי לתת לה אינפמיל. נתתי לה אתמול והיום אך היא עדין בוכה ולא ישנה בלילה
אני לא יודעת מה לעשות.... האינפמיל גם גורם לה עצירות. ובלי קשר היא גם סובלת מגזים
למה זה קורה בעיקר בלילה?
והאם אין לזה פתרון היא ממש ערה ובוכה לי עד הבוקר....
תודה רבה רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת חודש וצי וריפלוקס - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/06/2012רבקה שלום.
בהנחה שאכן מדובר ברפלוקס, יש פתרונות נוספים, כמו תרופות נגד חומציות (זנטאק, לוסק וכד') וכלכלת אנפמיל AR טובה... אבל צריך קצת זמן.
יתכן שמדובר בקוליק... ואז לא יעזרו השינוים הללו.
ויתכן שמדובר באבחנה אחרת.
כל עוד הבעיה עדיין קיימת, את צריכה להמשיך לפנות לבדיקת רופא הילדים.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבת 5 וחצי חודשיםמריה16/06/2012
שלום
תינוקת שלי אוכלת היום 5 ארוכות תמ"ל ביום (150- 180 CC ) + טעימות (פרות \ מרק ירקות). כמויות: 60-80 CC מרק או פרי + 30-40 CC מים.
הבנתי שבגיל הזה כדאי להחליף שתי ארוכות של תמ"ל בארוכות שלמות של מרק ופרות....
1.האם אכן הגוף שלה מוכן להפיק את הדרוש לו מהפרות\מרקים, כך שניתן באמת להחליף את הארוכות של תמ"ל בארוכות של מזון תכון?
2.אפשר לקבל עצה לתפריט מאוזן המתאים לתינוק בגיל 5 וחצי חודשים?
3.מתי מומלץ לשלב בארוכות עורז\קיתניות? מתי מוסיפים בשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבת 5 וחצי חודשים - תגובה
פרופ' יצחק לוי16/06/2012בהחלט לקראת גיל 6 חדשים ניתן לתת מנת פירות ומנת ירקות במקום הפורמולה.
בטוחני שתפריט מלא תוכלי לקבל בטיפת חלב לקראת הבידור הקרוב של 6 חדשים לחיסון
שבת שלום
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טופו בריא בתזונה יומיומיתדנה14/06/2012
שלום,
יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים כיום נמצאת בגן פרטי ששם בארוחת הצהריים נותנים מנה בשרית: ספגטי בלונז, עוף, קציצות בשר ולצערי פעם בשבוע גם שניצל וציפס, כיום עדין קטנה ולא אוכלת את הכל, עדין אוכלת מהאוכל של הקבוצה הקטנה פירות טחונים ומרק ירקות + עוף ונותנים לה אחרי המרק לאכול מהגדולים כדי שתתרגל (חוץ משניצל וציפס)
וכמובן שבשנה החדשה לא תאכל יותר פירות ומרק טחון ותאכל מהאוכל הרגיל.
אני שוקלת להעביר אותה למסגת של מעון ציבורי ששם כידוע לא נותנים מנה בשרית בכלל אלה תחליפים של טופו ודגים. ואני לא יודעת אם טופו זה בריא בצריכה יומית כארוחה עיקרית. זה גם אומר שחוץ מסופי שבוע כמעט ולא תאכל בשר כי אני מגיעה הביתה רק בשעה חמש ולא כל כך מסתדר להביא בשר גם בגלל השעה וגם בגלל חוסר זמן להכין בשעות אלו כי אנחנו הולכות לגינה. (זה לא שאם ניהיה בבית תיתן לי לבשל)
אני נורא נורא מבולבלת ולא יודעת מה להחליט (חושבת שיהיה לה טוב בשתי המקומות)
האם השיקול שלי הוא תזונתי מה עדיף? אם טופו נותן לה את הערכים התזונתיים שצריכה.
אנה עזור לי להבין את המשמעות השונה בתזונה ומה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טופו בריא בתזונה יומיומית - תגובה
פרופ' יצחק לוי15/06/2012התזונה בגנים הציבוריים מפוקחת ומאוזנת ואמורה להכיל את כל אבות המזון בצורה טובה
כך שכרגע הייתי מסיר כל חשש
וכמובן אם רוצה לגוון עם דברים נוספים ניתן להציע לה בערב ובסופי שבוע
שהצלחה
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקלפות בקרקפתיובלי14/06/2012
שלום ,
בתי בת 6 חודשים. יש לה על הקרקפת מקדימה כתמים חומים צהובים שניתנים לגרוד (מעין קליפה).
יש לה רק פלומה דקה של שיער.
אני חופפת לה עם קמיל בלו של דר פישר.
לאחר האמבט יש לה ריח לא נעים באזור ההתקלפות.
האם יתכן שזה קשור לשמפו או שזו פטריה כלשהי?
שאלה נוספת- מאיזה גיל ניתן להכניס תינוקות לבריכת השחייה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקלפות בקרקפת - תגובה
ד''ר אבישי קרן17/06/2012יובלי שלום.
הקילוף הוא קרוב לודאי סבוראה, ואפשר להיעזר בשימון של הקרקפת לפני הרחצה, ובסירוק הקרקפת בעדינות. אין צורך להילחם בזה יותר מדי... כי בסה"כ זה לא מחלה.
ההמלצות להכנסה למים לצורך לימוד שחיה זה מגיל 5 שנים והלאה, אך כיום יש עוד ועוד דיוחחים שתינוקות קטנים לומדים "לשחות", לצלול, לחוש את המים כבד בגיל צעיר יותר. אפשרי להכניס לבריכה בכל גיל, אך בהשגחה מלאה והחזקה של התינוקת כל הזמן ע"י מבוגר שיודע להסתדר במים ללא חשש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה לבת 4 חודשיםסיון14/06/2012
שלום,
בתי כבר בת 4 חודשים וניסיתי להוסיף לה דייסת אורז למטרנה. בפעם הראשונה שמתי כפית וחצי (מהכפיות סיליקון שהן קטנות יותר) והיא ממש סלדה מזה (אציין שהחלפתי את הפטמה לפטמה רב שלבית כדי שיהיה נוח עם הדייסה)
היא בקושי אכלה 120 בחצי שעה שבד"כ היא אוכלת 180-200. ניסיתי להוריד את הכמות ושמתי בקושי חצי כפית ונראה שעדיין היא לא אוהבת את זה ומוציאה את הבקבוק מהפה, אני עושה לה הפסקה של כמה שניות ואז מנסים שוב. בסוף היא מסיימת את האוכל (פחות או יותר) אבל נראה שהיא לא כ"כ נהנית.
השאלה היא מה לעשות? האם יש טעם להחליף אולי לדייסה אחרת שהיא לא אורז או פשוט לרדת מהנושא של הדייסות?
כי למיטב הבנתי כדאי לתת דייסה בבוקר/ערב בגיל הזה כדי לחשוף לטעמים שונים וכי זה מכיל הרבה ויטמינים.
עליי לציין שהתחלתי לה במקביל גם טעימות ובינתיים הולך בסדר.
תודה על התשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה לבת 4 חודשים - תגובה
פרופ' יצחק לוי15/06/2012תוספת דייסה עדיין אינ חובה
אם אינה מעוניינת ניתן לדחות זאת מעט ובינתיים ליהנות מתוספות הפירות והירקות
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא לתת מוצרי חלב לפני 9 חודשים?מריה13/06/2012
שלום
1.אני יודעת שלפי המלצות של משרד הבריאות מתחילים לתת מוצרי חלב מגיל 9 חודשים ואת החלב מגיל שנה. אבל למה? הרי ילדים שלא ניזונים מחלב אם שותים פורמולה מבוססת על חלב פרה. אז מה ההגיון?
2.כאשר מתחילים לחשוף ילד למוצרי חלב, איזה מוצרים כדאי לתת (אחוזי שומן וכ"ו). הבנתי שבשלבים ראשונים של חשיפה למוצרי חלב נוהגים לתת מעדן "דניאלה". אבל נראה לי שהוא בא בטעמים וזה אומר יש בו חומרי טעם וריח.
3.לתת טעימות של מוצרי חלב לפני גיל 9 חודשים זה באמת מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא לתת מוצרי חלב לפני 9 חודשים? - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/06/2012מריה שלום.
פורמולות המבוססות על חלבון חלב פרה, מכילות גם ויטמינים, מינרלים, אלקטרוליטים וברזל בצורה שהגוף האנושי יכול לקלוט ו"להינות" ממנו. חלב פרה מכיל אלקטרוליטים ברמה מוגברת ממה שמתאים לתינוק, דבר שיכול להזיק לכליות (עומ ס על הכליות), וכן פוגע בספיגת ברזל. בשל כך ההמלצות הן לא להשתמש בחלב פרה ככלכלה בלעדית בגיל של עד שנה.
כתוספת, מגיל 9 חודשים, אפשרי.
אפשר להתחיל מכל מוצרי החלב לתינוקות, 3% שומן זה בסדר גמור. בגיל 9 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק משפשף עיניים ונוגע באוזןאורטל12/06/2012
בוקר טוב,
הבן שלי בן 8 חודשים כבר תקופה של חודש בערך משפשף עיניים בזמן שהוא אוכל גם כשהוא לא עייף. לפני שבועיים הוא סבל מדלקת אוזניים וטופל באנטיביוטיקה אבל בשבוע האחרון הוא גם נוגע באוזן שהייתה בה דלקת בזמן האוכל .
הוא בתקופה האחרונה ירד משמעותית בכמויות האוכלמבקבוק של 180 הוא ירד לבקבוק של 100 ולפעמים אוכל את הבקבוק במשך חצי שעה,קצת קצת. ולפעמים מסרב לאכול מהבקבוק וגם מאוכל : מרק , פרות , גרבר וכו' לא תמיד הוא מסכים . הוא אף פעם לא היה אכלן כלכך אבל כרגע הוא נמצא מתחת לאחוזון וטיפת חלב המליצו לי להוסיף דייסות או שמן זית לתמ"ל .
האם יכול להיות שמשהו מפריע לו בזמן שהוא אוכל ? יכול להיות שיש קשר בין שפשוף העיניים והאוזן בזמן האוכל לחוסר התאבון שלו ?
תודה מראש...
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק משפשף עיניים ונוגע באוזן - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/06/2012אורטל שלום.
לי נראה שאין קשב בין שפשוף בעיניים במשך חודש לנגיעות באזניים ו/או לחוסר תיאבון הנוכחי.
בכל מקרה זה דורש בירור אצל רופא הילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלהלימור11/06/2012
שלום רב
בני בן 9 חודשים, לפני כחודש+ חלה בוירוס שילשולים, יציאות מרובות חלקן קשות חלקן נוזליות, לאט לאט המצב השתפר אך לא חזר לעצמו , אמרו לנו להוריד את ארוחת הפירות כי ככל הניראה זה ממשיך מאחר והילד פיתח רגישות לסוכר פירות. הורדנו....זה המשיך והשבוע קיבלנו תשובות מהבדיקת צואה שלילד יש סלמונלה, קיבלנו טיפול ל5 ימים באזניל, מחר מנה אחרונה ואני לא רואה שיפור, יש לו יציאה קשה בכל בוקר ולאחר מכן במהלך היום 2 יציאות דלילות וצהובות, הילד ניזון מ4 בקבוקי תמ"ל ללא לוקטוז (בשבועים האחרונים 2 הנקות שנשארו הוחלפו בבקבוקים - אין לי אפשרות להמשיך) וממנת מרק טחון .
הילד אוהב מאד לאכול ולצערי החודש נמנענו מלתת לו כל כך הרבה דברים שהיה יכול להחשף אליהם, אני מרגישה דיי אבודה שאני לא מצליחה למגר את התופעה הזו ולהסדיר לו את הקיבה וכל כך רוצה להחזיר אותו לתפריט רגיל שמתאימה לילד בגילו לאכול פירות לטעום מוצרי חלב,
מה יהיה אני רואה שאזניל לא שיפר את המצב, מה עכשיו עושים?
אודה לתשובתכם
האמא הלחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לציין עוד משהו
לימור12/06/2012נתתי לו אתמול בבוקר כמה ביסים מבננה, כמה שעות לאחר מכן היו לו 2 יציאות אחת רכה ואחת נוזלית (לא גדולות), באמצע הלילה שוב יציאה רכה בדרך כלל הוא לא עושה בלילה והיום בבוקר יציאה קשה ואחרי קטנה רכה.....
אוף אנא עזור לי :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור
לימור12/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה מסרב לפתע לאכול מבקבוקמעיין11/06/2012
שלום רב,
בני בן שנה וחודש, שותה ביום שני בקבוקי נוטרמיגן [בבוקר ובערב] והרבה מים במהלך היום מבקבוקי תינוקות עם פיטמה מס 2 או 3.
היום בבוקר הוא שתה את הנוטרמיגן כהרגלו, אך כשלקחתי אותו מהמטפלת אחר הצהרים היא דיווחה לי כי סירב לשתות במהלך היום מים מהבקבוק והיא ניסתה לתת לו מים מכוס.
גם הניסיונות שלי לתת לו מים מהבקבוק -כשלו. [הוא בדרך כלל אוחז את הבקבוק בעצמו ומסיים לפחות חצי בקבוק מים].
גם בערב אחרי האמבטיה כשניסיתי לתת לו את התמ"ל כרגיל, הוא סירב לשתות ]שתה שלוק או שניים ובכה], בסופו של דבר הכנתי לו דייסה סמיכה והאכלתי אותו בכפית.
מה זה יכול להיות? ייתכן כי יש לו פצע בפה או משהו שמכאיב לו כשהוא מוצץ מפיטמת הבקבוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה מסרב לפתע לאכול מבקבוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/06/2012כאמור, יש לפנות לבדיקת רופא. (עניתי תשובה לאותה שאלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה מסרב לפתע לאכול מבקבוקמעיין11/06/2012
שלום רב,
בני בן שנה וחודש, שותה ביום שני בקבוקי נוטרמיגן [בבוקר ובערב] והרבה מים במהלך היום מבקבוקי תינוקות עם פיטמה מס 2 או 3.
היום בבוקר הוא שתה את הנוטרמיגן כהרגלו, אך כשלקחתי אותו מהמטפלת אחר הצהרים היא דיווחה לי כי סירב לשתות במהלך היום מים מהבקבוק והיא ניסתה לתת לו מים מכוס.
גם הניסיונות שלי לתת לו מים מהבקבוק -כשלו. [הוא בדרך כלל אוחז את הבקבוק בעצמו ומסיים לפחות חצי בקבוק מים].
גם בערב אחרי האמבטיה כשניסיתי לתת לו את התמ"ל כרגיל, הוא סירב לשתות ]שתה שלוק או שניים ובכה], בסופו של דבר הכנסתי לו דייסה סמיכה והאכלתי אותו בכפית.
מה זה יכול להיות? ייתכן כי יש לו פצע בפה או משהו שמכאיב לו כשהוא מוצץ מפיטמת הבקבוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה מסרב לפתע לאכול מבקבוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/06/2012מעיין שלום.
אין מנוס מבדיקת רופא...
יש צורך לראות אם יש לו אפטות / פצעים / שיניים מבצות / כל דבר אחר שיכול להטריד אותו מלשתות בקבוק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4.5 חודשיםשרון11/06/2012
הי יש לי תינוקת מקסימה בת 4.5 חודשים.
רגועה וחייכנית, מתפתחת תקין מאוד, גדולה ביחס לממוצע בעיקר בגובה.
(67 ס"מ , 6.6 ק"ג)
יש לה שיער פלומתי באיזור הפות. האם יש צורך לבדוק או שמדובר בשיער שינשור?
בנוסף ישנה גולה קטנה בצד הראש מעל האוזן, הרופא מישש בדיוק שניה ואמר שאין מה לדאוג וזה בסדר. האם כדאי לבדוק אצל רופא נוסף או שזה דבר שכיח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 4.5 חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן11/06/2012שלום רב.
נשמע שאלה ממצאים רגילים לחלוטין.
ממליץ רק לעקוב אחר הממצאים האלה, ולראות שהם לא מתפתחים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאווררלרה11/06/2012
בוקר טוב...
יש לי תינוקת בת 8 חודשים...
אני רוצה לדעת אם יכולה לשון עם מאוורר תקרה? בלילה היא מזיעה המון בראש, היא ישנה עם בגד גוף ומשיכה כותנה דקה.
וגם מה אפשר לעשות נגד יתושים..... זה משהו נורא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוורר - תגובה
ד''ר אבישי קרן11/06/2012לרה שלום.
אין כל בעיה במאוורר תקרה. אפשר להפעיל אותו במהלך הלילה.
בנוגע ליתושים - הכי טוב זה חסימה מכאנית, כלומר - רשתות על החלונות, ובגדים עם שרוולים ארוכים/מכנסים, שמכסים כמה שיותר את העור. מאחר וחם, אפשר להשתמש בבדים דקים.
יש כל מיני תכשירים למריחה ולחיבור לחשמל, שיכולים להיות יעילים.
ויש כאלה שממליצים עם טריבמין (קומפלס ויטמין B) , מתאים יותר לילדים גדולים...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים לחותסיון10/06/2012
שלום,
בתי בת 4 חודשים ושמתי לב היום שכפות רגליה מעט לחות, רטובות כאלה. זה קרה מס' פעמים היום. כמו אגלי מים/זיעה. (בדקתי זה לא מהחיתול.. שאר חלקי גופה יבשים)
ממה זה עשוי לנבוע? האם זה זיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים לחות - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/06/2012סיון שלום.
יכול להיות שזו זיעה.
היא לא מוטרדת מזה? זה לא מגרד?
אם זה לא מציק לה אז אין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)