מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיטת 5 הדקותמאור31/08/2012
שלום רב,בני בן שנה וחודש הלך לפני כשבוע לגן הראשון שלו,יש לציין שהרגלי השינה של בני אינם טובים והם התגברו פי כמה וכמה כאשר הלך לגן בעקבות חרדת נטישה.
כמו כן בני לא מצליח לישון בגן במשך שבוע שלם כאשר הוא היה בבית הוא ישן טוב אך עם הרגלים לא טובים.
השאלה שלי היא -לבני ישנם גם כך חרדת נטישה בעקבות הליכתו לגן והוא כל הזמן רוצה את אישתי,הוא לא מוכן אפילו להכנס למיטתו וישר מתחיל לבכות
אישתי מנסה להשכיב אותו במיטה ולהיות איתו אך הוא עדיין צורך ולא מפסיק לשניה גם אחרי שעה.
האם כדאי עכשיו להרגיל לשינה עצמאית בשיטת 5 הדקות או שזה רק יוסיף לחרדות שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת 5 הדקות - תגובה
ד''ר אבישי קרן31/08/2012שלום רב. .
אין מניעה רפואית מלבצע את שיטת 5 הדקות. והרושם שלי (האישי), שאפשר לבצע את השיטה הזו עכשיו, כאשר הוא בגן.
בכל מקרה, אני חושב שהכתובת הנכונה לשאלה זו - פסיכולוג ילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה לא נרדמתגיל30/08/2012
שלום רב,
בתי בת שנה כאשר חמתי שומרת עליה מאז שנולדה.
מרגע הלידה היא לא רצתה להירדם לבד,כדי למנוע ממנה חוסר בשינה וכן עצבנות יתר הרגלנו אותה (מתוך חוסר ניסיון)להירדם תוך כדי טיול בעגלה במהלך היום-אחרת היא היתה בוכה בלול ולא יושנת כלל.(שתי תנומות של שעה וחצי). ובלילה ראשית מרדימים אותה במיטת הורים וברגע שהיא נרדמת (לאחר כחצי שעה) מעבירים אותה ללול-והתינוקת יושנת שינה רצופה בערך מ-21 ועד 7 בבוקר של מחרת עם כמה יקיצות רק לטובת מוצץ.
כמו כן התינוקת הורגלה לאכול עם צפייה בסרטים מצויירים וכן עם משחקים.
לפני כמה ימים התינוקת הלכה למעון הראשון שלה,וכמובן איננה מוכנה להירדם אפילו לא לא דקה במהלך היום לא על המזרן ולא בלול למרות כל מאמצי המטפלות ולמרות שהיא עייפה מאוד,לא מוכנה לאכול כאשר מאכילים אותה,בנוסף לזה גם בבבית התינוקת לא מוכנה להירדם בלול וברגע ששמים אותה שם היא צורחת ובוכה עד אשר מעבירים אותה למיטת הורים-כלומר המצב יותר גרוע מבעבר כי לא ניתן להשכיבה כלל בלול ויוצא מצב שהיא יושנת איתנו.
יש לציין כי שהיהה בחדר עם התינוקת לא עוזרת כי היא יננה מפסיקה לבכות
השאלה שלי היא:
1.מה עלינו לעשות כעת לוותר לה שתישן במיטה שלנו כי גם כך קשה לה ההסתגלות בגן אבל זה יצור לנו בעיה כי התינוקת לא תתרגל לישון בשום מקום אחר(וגם כך היא רגילה להירדם בעגלה במהלך טיול) או לחילופין להרגיל אותה לישון בלול עם כל הקשאים הכרוכים בזה?
2.מה היא הדרך הטובה לפי דעתך לפעול במצב זה כדי מצד אחד לא להקשות עליה עוד יותר את הפרידה מההורים-הסתגלות בגן ומצד שני צריך להרגיל אותה לישון כדי שהיא תישן בגן אחרת היא לא רוצה לישון שם בכלל?
3.מה עלינו לעשות בנושא האוכל האם להמשיך להאכיל אותה עם משחקים כי אחרת היא אוכלת ממש מעט?
4.מהיא הדרך הטובה והמומלצת ביותר להרגיל את התינוק לישון במיטה שלה בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה לא נרדמת - תגובה
פרופ' יצחק לוי31/08/2012שלום רב,
לתינוקת שלך קשיי הרדמות בגן עקב השינוי והקושי בהסתגלות למקום החדש.
אני מאמין שתן מספר ימים זה יעבור והיא תסתגל לתנאים החדשים ואולי עקב כך גם בבית יהיה ניתן לשנות.
לגבי הארוחות בדרך כלל מומלץ ללא משחקים וטלויזיה- הייתי מציע להתייעץ עם דיאטנית ילדים
בברכה
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירת גוף זר לקנה הנשימה .צ'יפופו30/08/2012
שלום
וסליחה על אורך ההודעה , אודה לך אם תקרא את כולה .
לפני כמה שבועות נחשפתי לסיפור על תינוק שהיה לו גוף זר בקנה הנשימה . משך שלושה חודשים הוא התענה , וקיבל טיפול באדים וכיוב' , ובסופו של דבר הוא נפטר לא עלינו . רק לאחר פטירתו התברר שהיה שם גוף זר. הסיפור הגיע ממקור ראשון - כלומר אחותו של הפעוט ז"ל
מאז אני יותר ערנית . כרגע הבת שלי לא נושמת טוב ומשתעלת . לפני כחודש השארתי אותה עם בייבי סיטר והיא נשנקה , והבייביסיטר נבהלה , אבל בסופו של דבר היא יצאה מזה. לא עשיתי צילום ריאות או משהו כזה. כי היה נראה לי שהיא נושמת בסדר.
אתמול שוב השארתי אותה בהשגחה , כי אבא שלי על ערש דויי והייתי חייבת לשבת לידו. ועכשיו היא כאמור לא נושמת טוב , משתעלת , והנשימה שורקנית. חשבתי שגם אם חלילה יש שם משהו , אי אפשר בעצם לעלות על זה , ואני מתלבטת מה לעשות.
1.לקחת לרופאת ילדים?
2.אם חלילה יש גוף זר, איף אפשר לעלות על זה בבדיקה פשוטה? או בכלל?
3.בצילום רנטגן אפשר לראות דבר כזה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב היא בת שנה וארבעה חודשים
צ'יפופו30/08/2012ואוהבת לטעום מכל דבר שהיא רואה (צבעים , כפתורים וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדירת גוף זר לקנה הנשימה . - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/08/2012את דואגת, ולכן את צריכה לפנות לרופא ילדים.
רופא ילדים יברר האם יש חשד אמיתי לשאיפת גוף זר. יאזין לריאות.
צילום חזה יכול לעזור, אך איננו הדרך הכי טובה לשלול שאיפת גוף זר.
במקרה שיש חשד גבוה לשאיפת גוף זר (או במקרה של שיעול ממושך, של 3 חודשים...) ודאי שיש מקום להתערבות של רופא ריאות, ולשלול בירור "רציני" יותר.
הבירור הזה הוא ברונכוסקופיה.
ברונכוסקופיה היא בדיקה בה מוכנס צינור עם מצלמה אל דרכי האויר. זה מבוצע בהרדמה, וזהו בירור חודרני. כמובן שככזה, הוא עצמו עלול להיות מסוכן. בשל כך עושים אותו רק אם ממש ממש צריכים וממש ממש חושדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה מחניקה ומוות בעריסהנגה29/08/2012
שלום,אני כיום בחודש שישי ומתגוררת עם בעלי ברמת גן בדירה שכורה ,שנינו בני 30 ,הריון ראשון.
אנחנו גרים בדירת קרקע בבניין,לאחרונה במפתיע גילינו שעשו פינוי- בינוי טוטאלי בבניין שמאחורי הבניין שלנו וכל האתר בניה נמצא 3 מטר בלבד מחלון חדר השינה שלנו ושל החדר אותו תכננו לתינוק.
מעבר לרעשים של החפירות,שהם כיום לפחות לעיתים רחוקות (מאז התחילו לפני כחודש וחצי את ההריסה) שאם יתחילו להיות בעתיד בתכיפות לא יהיו לי יום ולילה עם תינוק יש לי שאלה אחרת:
הלידה צפויה ב"ה בחודש נובמבר ,תחילת החורף,הבית הוא בית קר ובחורף המזגנים חיממו אותו בלי הרף והחלונות תמיד היו סגורים ובימים יפים היינו מאווררים (הדירה עצמה גם בבניין ישן ויש לה לעיתים ריח מחנק טיבעי מהרהוט הישן שלה).
כשיהיה ב"ה תינוק- אסגור את הבית גם מפני כל האבק והליכלוך של אתר הבניה וגם מהקור ואני חוששת לנשימתו ובריאותו ולמוות בעריסה!
אני כבר חודש מתלבטת עם עצמי אם לעבור דירה (הדירה מושלמת לנו מכל הבחינות מלבד ממה שתיארתי לכשיצטרף תינוק למשפחה) לא יודעת אם אני מגזימה לגבי הנושא של נשימת הילד או שהעובדות מדברות בעד עצמן?! אין לי את מי לשאול שיכול לתת לי מענה בנושא.
אשמח אם תוכלו לתרום לי מחוות דעתכם המקצועית בנושא בהקדם,אני צריכה לתכנן מעבר דירה אולי,לסיים תואר שני ולהפוך לאמא ב- 3 חודשים הקרובים ואני רוצה לדעת איפה אני עומדת ואיך להתארגן לכך.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דירה מחניקה ומוות בעריסה - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/08/2012נגה שלום.
הרבה מחקרים ובירורים בוצעו בכי למצוא את הסיבה למוות בעריסה. נכון להיום אין סיבה חד משמעית הברורה כגורם למוות בעריסה. יש הרבה סיבות משניות, שחשודות כמהוות סכנה למוות בעריסה. הימנעות מהן - יכולה להציל.
ההמלצות כיום הן להשכיב את התינוק על הגב, לא לעשן ליד, השכבה על מצע נוקשה, אורור של החדר מועיל, מוצץ מועיל!, השכבת התינוק בחדר של ההורים, אך לא במיטת ההורים, לא להשתמש בכרית או במצעים רכים אשר יכולים לכסות את דרכי הנשימה של הילד, לא להכניס בובות/דובנים במיטת התינוק לידו. טמפרטורת חדר נעימה ( 24 מעלות בערך, , לא חם מדי, לא קר מדי)
אין מידע בנוגע לאבק/רעש...
אני לא בטוח אם עזרתי או לא... אבל המידע הקיים הוא המידע שציינתי.
בהצלחה. לידה קלה, והצלחה בתואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קודם כל על התשובה המהירה!
נגה30/08/2012לגבי כל הגורמים הידועים בנושא מוות בעריסה אני כבר קראתי כל שציינתי.
אני יותר מכוונת יותר לנושא חלל סגור באופן קבוע, חוסר וינטלציה בחדר התינוק,ריח מחניק כי דירה ישנה מבחינת רהוט של פעם.
קראתי גם מחקר בנושא שמקרי מוות בעריסה פחתו משמעותית כשהיה וינטלטור בחדר לסירקולציה,לא מכוון על התינוק,לכן נשמע לי שיש הקשר.
הרעש כאן פחות רלוונטי.
תנסה בבקשה כן להתייחס ולברר לי עם קולגות על המקרה.אני חייבת לדעת
המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קודם כל על התשובה המהירה! - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/08/2012המאוורר נמצא כגורם מגן (זה מה שקראת. אבל לא קשור אבק/רעש למוות בעריסה (לפחות לא ידוע על הקשר זה).
ברור שעדיף לחיות בבית גדול, מאוורר,רחוק מאיזורים מזוהמים, רועשים, וכו'... אבל לא נמצא שיש שכיחות שונה של מוות בעריסה בהקשר הסוציואקונומי.
בברכה,
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר לנושא
נגה31/08/2012אני מבינה שכל נושא מוות בעריסה מקושר למחקרים הקיימים בעולם ומה שלא נחקר אנחנו לא יודעים להגיב עליו. יתכן שנעבור רק מהחרדה הקיימת שלי ממה שלא ידוע בנושא כדי שאהיה אמא רגועה יותר...אני שומעת מחברות שילדו שבטיפת חלב מדברים איתם המון על אוורור חדר התינוק והבית.אם תוכל לומר משהו על זה.
אני כן ארצה לדעת ממך כרופא לתינוקות מהם כן הסיכונים האפשריים למגורי תינוק נולד בסביבה שתיארתי בהודעותיי הקודמות וכן האם מסוכן לחמם בית/חדר +תינוק בחימום של מזגן ומומולץ להשתמש באמצעי חימום חצוניים אחרים כי הדירה שלנו מאוד קרה בחורף במידה ונבחר להשאר בה.
שוב המון תודה על ההתייחסות והתשובה המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר לנושא - תגובה
ד''ר אבישי קרן31/08/2012שלום רב.
אני מפנה אותך לתקציר אשר ניתן למצוא ב"גוגל" - "סביבת שינה בטוחה לתינוק" ויקירפואה, מאת פרופ' יונה אמיתי, אשר מסכם עניין הזיהום ואוורור של החדר. ואל ערך נוסף "תסמות המוות הפתאומי אצל תינוקות", שוב מאת פרופ' יונה אמיתי, בויקירפואה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה...שירז27/08/2012
יום חמישי ילדתי בת....מזל טוב
לתינוקת יש צהבת והיא הייתה מתחת לאור יומיים.בשחרור השתחררה ברמה של בירובילין של 9.9
היום-יום שני עשיתי לה בדיקת דם בבית חולים והתוצאה הייתה 12.5
קיבלתי הנחייה לבצע בדיקה חוזרת עוד יומיים ,ובמכתב בשחרור מופיע קומבס חיובי.
יש לי בבקשה שתי שאלות דוקטור:
1.האם זה מסוכן עבורה?האם יש לזה השלכות לעתיד?
.אני יעשה ספירת דם בעוד חודש( עפ"י הנחייה במכתב שיחרור) אבל אני לא רגועה ודואגת.
מה ניתן לעשות כעת?
אני מאוד מאוד מודה לך דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה... - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/08/2012שירז שלום.
מזל טוב!
לא ציינת את סוג הדם שלך ושל הילדה, אך עיניין הקומבס החיובי מרמז לכך שנוגדנים אימהיים שלך מטרידים את כדוריות הדם של התינוקת, דבר שעלול להיות הגורם לבילירובין הגבוה (הנובע מפירוק כדוריות דם של הילדה).
דרוש המשך מעקב של בילירובין.
בנוסף, אם הערכים בעוד יומיים יעלו, יש צורך בהרחבת הבירור של הצבהת, כולל ספירת דם משטח דם, תיפקודי תריס, רמת G6PD, בדיקת בילירובין - ישיר בנוסף על בילירובין כללי, וכן בדיקת שתן (תרבית). בהצלחה והרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותיעל27/08/2012
שלום,
יש לח תינוק בן חודש לא יונק בכלל.
הוא סובל מגזים המון ולא ישן הרבה הרופא אמר שאין הרבה מה לעשות חוץ מהטיפות וכפית תה קמולמיל ליפעמים. קשה מאוד להרדים אותו בלילה כי הוא בוכה המון ונוצר מצב שהוא נירדם לי רק בידיים. מצד אחד זה מקל על הכאבים שלו ומצד שני האם הוא רגיל לידיים שלי?? איך שאני שמה אותו במיטה הוא בוכה. ואני לא יודעת מה לעשות ממש קשה לי.
שאלה שנייה: ליפעמים אחרי האוכל חמש עשרה דקות אחרי האוכל יוצא לו פליטה כמו שפריץ כזה שלטעמי זה כמות גדולה. מה יכול לגרום לכך? הוא כן עושה גרפסים ואני מחזיקה אותו ולא ישר משכיבה למה הוא פולט ככה זה נורמאלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד''ר אבישי קרן27/08/2012יעל, שלום.
קצת קשה ללמוד להכיר ילד חדש... כאשר הבכי שלו לא מוכר לנו עדיין, ויכול להיות מהרבה סיבות. בד"כ הסיבות הם רעב, עייפות או בשל מתן צואה (טיטול מלא ומפריע, או מאמץ לתת צואה). במקרים אחרים, כאשר הבכי עקשני וטורדני ושום דבר לא מרגיע אותו - צריכים לחפש סיבות נוספות, בד"כ במרפאה אצל הרופא.
אני המלצתי בעבר, וממליץ גם עכשיו, אם מדובר בכאבי בטן קויקים ניתן לנסות שימוש בסימיקול, לאחר ניסיונות של מסאג'ים שונים ולחיצות/אחיזה על הבטן. במקרים עקשניים, אפשר לנסות לשנות לפורמולה אחרת.
אם הילד מרבה לפלוט, יכול להיות שהוא סובל מרפלוקס, עליית חומציות הקיבה אל הושט, דבר זה יכול גם לגרום לאי שקט וגם לפליטות. כדאי לנסות במצבים אלה כלכלה של אנפמיל AR.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ריריתטל26/08/2012
שלום דוקטור, בתי בת שנתיים ורבע, בדר"כ יש לה יציאה רכה מידי יום. ביומיים האחרונים היא מתאמצת מאוד ומה שיוצא לה זה חתיכה ממש קטנה של צואה עם המון חוטים של ריריות בצבע לבן צהוב (סליחה על התיאור) וריח נוראי. האם יש צורך לפנות לרופא? בסה"כ היא מרגישה טוב, אוכלת כרגיל ולא מתלוננת על כאבי בטן. מה זה יכול להיות? תודה רבה לך מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה רירית - תגובה
ד''ר אבישי קרן26/08/2012אם אין שלשול, אין דם בצואה, אין חום אין כאבי בטן - אז אין מה לדאוג. זה נראה תקין, והריר יתכן שהוא מהפרשות מערכת העיכול, הוא בליעה של נזלת / ליחה שעברו את מערכת העיכול.
אם זה ממשיך וזה לא מסתדר מעצמו, תפני לבדיקת רופא (עם הממצאים בטיטול...)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בלילהעופר21/08/2012
היי,הילדה שלי כבר מעל שבוע משתעלת מאוד חזק עד כדי כך שזה מעיר אותה.
השיעול הוא רק בזמן שינה ולעיתים רחוקות בזמן עירות.
היינו אצל הרופא שבדק ואמר כי הריאות נקיות,לא שלח אותנו לצילום או משהו כזה.
מה דעתך בנושא ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול בלילה - תגובה
ד''ר אבישי קרן23/08/2012רוב הילדים הסובלים משיעול בלילה, בתקופה זו, בעיקר סובלים מנזלת, ליחה. אפשר לעזור לילדים אלה בהשכבה גבוהה (ראש גבוה, על כרית) אדים קרים / חמים בחדר, אינהלציה של מי מלח.
יש ילדים אשר השיעול בשעות הלילה נובע מאסטמה/ רגישות של הריאות, ואז יעזור לתלת ט יפול באינהלציה של טרבולין / ונטולין לפני השינה.
בכל מקרה - אין חובה לבצע צילום חזה אוטומטית, ודאי כאשר אין ממצאים ריאתיים, חום או מצוקה נשימתית.
הסיכוי לדלקת ריאות בילדה קטנה ללא חום הוא נמוך.
כמובן, עדיין יש צורך להמשיך מעקב אצל הרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול המשך
עופר24/08/2012היי קודם כל תודה ענקית על התשובה המהירה,מעריכה את זה מאוד.
רציתי לשאול מה דעתך על מוקוליט,האם כדי לתת לילדה בת שנה ו-7 ??? האם זה יכול להקל על השיעול,כי נראה שזה ממש מפריע לה במיוחד במהלך השינה.
אשמח לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול המשך - תגובה
ד''ר אבישי קרן25/08/2012אני אישית לא ממליץ על טיפול זה בגיל צעיר.
ההקלה יכולה להיות מושגת ע"י מכשיר אדים, אינהלציות, השכבה גבוהה.
מעבר לכך - אין להתעקש "לנצח" את השיעול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה רב היום וסובל מגזים דחוףףףףיעל20/08/2012
תינוק בן שלושה שבועות שרב היום בוכה, הבכי בה והולך מאוד חזק מלווה בצרחות ואפילו קצת דמעות. לפעמים גם בלילה. אני די בטוחה שזה גזים כי כשהוא מפליץ הוא נרגע. אבל עדיין הבכי חזק מאוד. התקשרתי לרופא הילדים לקבוע תור והוא אמר שאין צורך שזה טבעי שהוא יבכה מהגזים להיות סבלניים להמשיך עם הטיפות ובנוסף לתת לו טיפה תה קמולמיל. שבוע בא גם ככה אנינו הולכים לחיסון.
האם זה הגיוני??? כי אני יושבת בבית וממש דואגת. תינוק שסובל מגזים ככה יבכה??
התינוק מקבל פורמולה
ולא ישן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוכה רב היום וסובל מגזים דחוףףףף - תגובה
ד''ר אבישי קרן23/08/2012יעל שלום.
רפואה טובה לא עושים בטלפון... וגם לא עושים באינטרנט.
ילד שסובל מאי שקט, עצבני, בוכה כל היום, צריך להיבדק פיזית ע"י רופא.
אם אכן למסקנה האבחנה היא קוליק (לאחר בדיקת רופא ושלילת סיבות אחרות לאי שקט), ניתן לטפל במסאג'ים לבטן, החזקה על הידיים, ויש גם טיפולים תרופתיים אפשריים (סימיקול).
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו פורמולה הוא אוכל?
ליאת26/08/2012אחרי שתבדקו אצל הרופא, ובעזרת השם הכל יהיה בסדר, בטח גם תדברו על הפורמולה.
תבדקי עם הרופא את סימילאק קומפורט, שהוא מיוחד לעיכול עדין. רק 2% לקטוז (שעל פי רוב הרגישות אליו יוצרת את הבעיה) והחלבון שלו מפורק חלקית, ככה שהוא ממש ממש מתאים לעיכול עדין. אני ממליצה, כי לנו זה מאוד עזר.
אז שווה לשאול ולנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה חזקה על הראש ובכי שלא מגיעאפרת20/08/2012
שלום רב,
בתי בת חצי שנה, ולאחרונה ארעו לנו שלושה מקרים לפיהם היא קיבלה מכה חזקה בראש (כתוצאה מנפילה לאחור - ממצב של ישיבה), ולאחריהם התחיל בכי, ואז נעלם.
היא נראתה מתייפחת....אך לא היה בכי. כשהבטתי בה היא נראתה לי כחולה. מרוב בהלה הטתי אותה למטה, כדי שהדם יזרום לכיוון הראש, ואז חזר הבכי......לקח בערך חצי דקה....
איך עליי לנהוג במצבים כאלה?
האם לקחת לבדיקת רופא?
אני מודאגת מאד....ועכשיו כשזה קרה....היא הייתה חיונית אח"כ, ושיחקה, אבל אחר 15 דק התעייפה ונרדמה....(לא יודעת אם לשייך למכה או שהיא ערה כבר כמעט שעתיים).
אודה לתשובתכם המהירה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה חזקה על הראש ובכי שלא מגיע - תגובה
ד''ר אבישי קרן23/08/2012שלום רב.
את מתארת מצב הנקרא breath holding spells אשר יכול לבוא לאחר בכי מכאב. בזמן הזה נראה שהילד לא נושם למשך זמן מה.
דבר זה יכול לחזור על עצמו.
אני ממליץ על בדיקת רופא, וביצוע ספירת דם, לשלול אנמיה. לעיתים ברזל עוזר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה חזקה על הראש ובכי שלא מגיע
אפרת23/08/2012ד"ר אבישי קרן שלום,
ראשית תודה על תשובתך.
רציתי לשאול עוד מה אתה מציע לי לעשות במצבים האלה? כלומר איך לתפקד מולה...ברור שבפעמים הראשונות נכנסתי ללחץ....זה קרה ארבע פעמים.
מה שעשיתי זה שהטתי את ראשה כלפי מטה, ואז הבכי חזר...
תודה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה חזקה על הראש ובכי שלא מגיע - תגובה
ד''ר אבישי קרן23/08/2012אפרת שלום.
לא צריך לעשות שום דבר מיוחד. זה עובר מעצמו לבד.
כשהיא מתעוררת מזה, לא להראות לה שאת נלחצת... :) (יש ילדים שקולטים שההורים נלחצים מזה, ומשתמשים בטכניקה הזו בצורה יזומה בעתיד).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף שיעול שלא עובר בת שנה וחציקרן16/08/2012
שלום
יש לי תינוקת בגיל שנה וחצי יש לה שיעול עם ליחה וכשהיא משתעלת היא נחנקת תוך כדי השיעול חזק ולא עובר .היינו מס' פעמים אצל הרופאה אומרת שהראות ניקיות ביצענו צילום ראות והצילום תקין ,עפ"י הוראת הרופאה התחלנו אנטיביוטיקה של אזיתרומיצין סירופ מינון של: 3 ?c ביום למשך 3 ימים התחלנו מיום שני ואין עדיין שיפור.
מתי זה אמור להשפיע?
אני חוששת לשעלת שמעתי שיש דבר כזה האם זה נורמלי שיעול כל כך הרבה זמן?
מה ניתן לעשות על מנת להקל אנחנו שבוע הבא בעזרת ה' בנופש ואני רוצה שהילדה תבריא
בבקשה תעזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף שיעול שלא עובר בת שנה וחצי - תגובה
פרופ' יצחק לוי18/08/2012אם הרופאה בדקה וצילום החזה תקין הרי שאין דלקת בריאות ומדובר בשיעול ליחתי בעיקר
הסירופים לשיעול לא כל כך מועילים בגיל זה
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש לשעלת המשך:
קרן18/08/2012תודה על התגובה רציתי לדעת אם זה נורמלי שמעל חודש השיעול?
ומה הסימנים לשעלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בבקשה טמפרטורה מומלצת בחדריעל15/08/2012
מהי הטמפרטורה המומלצת בחדר של התינוק (הוא בן שבועיים כמו שציינתי)
על מד הטמפרטורה רשום 77-78 והמזגן דולק על 76-77 התינוק לבוש בחולצה ארוכה ומיכנס ארוך ולפעמים אני עוטפת אותו ב"swadlle" או מכסה בסמיכה דקה.
מהי המלצת הרופאים בגלל החום הכבד. אני מפחדת שיהיה.לו חם בלי המזגן או שהוא יתקרר כי קר מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בבקשה טמפרטורה מומלצת בחדר - תגובה
פרופ' יצחק לוי18/08/2012במעלות צלזיוס רצוי חום של כ 25 -26 מעלות
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שילשל והקיא מה לעשות?יעל14/08/2012
יש לי תינוק בן שבועיים שמקבל רק פורמולה. במשך שבועיים הכל היה מעולה. לא הגדלנו לא את המנה ולא עשינו משהו שונה והיום בבוקר ראינו שהור שלשל היה לו קקי חום כהה כהה לא כמו בדרך כלל מאוד מיממי ואז בארוחה אחר רבע שעה הוא פשוט פלט הכל. למרות שעשה גרפסים. האם יש סיבה לדאגה? מה יכול לגרום לכך?
הוא ניראה נח כרגע ולא סובל. אבל אין לדעת נכון.
אנן גם מקפידה לתת לו טיפות לגזים. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שילשל והקיא מה לעשות? - תגובה
ד''ר אבישי קרן15/08/2012אנה שלום.
זהו אירוע אחד. אין מה לדאוג.
תמשיכי מעקב בבית.
אם זה נמשך - יש לפנות לבדיקת רופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיאנוח בדיקות דם לתינוק בן שמונה חואנסטסיה13/08/2012
שלום מצורף קובץ בדיקות דם של הבן שלי בן שמונה חודשים הבדיקה בוצעה לפני כחודשיים במסגרת בירור אלרגיה.
ניתן לראות כי יש מספר פרמטרים שחורגים מהנורמה באופן משמעותי, אשמח לדעת מה משמעותם כמו כן אשמח לדעת האם אני צריכה לתת לו ברזל תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיאנוח בדיקות דם לתינוק בן שמונה חו - תגובה
ד''ר אבישי קרן15/08/2012אנסטסיה שלום.
הספירה נראית תקינה.
המלצות לטיפול בברזל הן עד גיל שנה, במינון של 6 טיפות ליממה ( ללא קשר לתוצאות ספירת דם נוכחית). בגיל שנה יש לבצע ספירת דם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להפעיל מזגו? חשובביעל12/08/2012
יש לי תינוק בן שבועים שלפני יומיים טיפה הצטנן. היה לו מוגלה בעין אחת גם. הלכנו לרופא שבדק אותו ואמר שהכל בסדר. הביא לנו מכשיר אינגלציה לעשות לו כל שמונה שעות ומישחה לעין.
הבעיה היא שבחדר שאנו שוהים עם התינוק מאוד חם בלי מזגן. והשאלה היא האם עדיף להפעיל מזגן ולהלביש אותו חמים או עדיף לפתוח חלון שניפתח ממש טיפה ולא רק חם גם די מחניק אבל אז להלביש אותו בבגדים קצרים?
אני מאוד מפחדת שיחלה יותר ולא יודעת איך לנהוג.
החלוו נפתח רק מלמעלה ממש קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להפעיל מזגו? חשובב - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/08/2012שלום ענת.
אי אפשר לעבור את הקיץ הזה בלי מזגן... ולכן אי ברירה, להפעיל את המזגן, לא בעוצמה הכי חזקה. ולהלביש את הילד טיפה יותר חמים...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)