מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריספונד לילד בן 8ליאת25/06/2018
שלום
בננו בן ה8 מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז וכן בעיות רגשיות וחרדה.לפני כחודש התחלנו לתת לו ריספונד בסירופ. יש לציין שהילד מאוד רזה, שוקל מתחת ל20 ק״ג. קיבל כשבוע 0.2 מ״ל. לאחר שראינו שיפור קל, החלטנו להעלות את המינון ל0.4 מ״ל, אך לאחרונה הוא שוב מאוד עצבני ונרגז, גם בבית וגם בבית הספר. פתאום גם נוסף איזשהו טיק של מצמוץ עיניים והזזת הראש. מבחינת הקשב וריכוז השיפור לא ממש ניכר.
חושבים להוריד מינון ולא מצליחים להשיג את הפסיכיאטרית. האם כדאי להוריד מינון? להפסיק את התרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ריספונד
ד``ר אליהו סמואל01/07/2018לליאת שלום
לדעתי המינון נמוך- ותגובת ההתחלה היא תגובה פסיכולוגית. אם מדובר בפסיכיאטרית של הקופה לקופה יש אחריות לתת לך מחליף.
אל תעשו דבר ללא החלטת רופא.
אישית איני מאמין בטיפול תרופתי ללא התערבות פסיכולוגית וחינוכית נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיק של מצמוץ עיניים והזזת הראשליאת25/06/2018
שלום
בננו בן ה8 מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז וכן בעיות רגשיות וחרדה.לפני כחודש התחלנו לתת לו ריספונד בסירופ. קיבל כשבוע 0.2 מ״ל. לאחר שראינו שיפור קל, החלטנו להעלות את המינון ל0.4 מ״ל, אך לאחרונה הוא שוב מאוד עצבני ונרגז, גם בבית וגם בבית הספר. פתאום גם נוסף איזשהו טיק של מצמוץ עיניים והזזת הראש. מבחינת הקשב וריכוז השיפור לא ממש ניכר.
חושבים להוריד מינון ולא מצליחים להשיג את הפסיכיאטרית. האם כדאי להוריד מינון? להפסיק את התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוםעת טיקים
ד``ר אליהו סמואל05/07/2018לליאת שלום
לרוב הריספרדל אינו גורם לטיק. איני סבור שהתרופה עשתה את התגובה. המינון נמוך יחסית.
יש להמתין לרופאה- איני יכול להציע במקרה זה להפסיק טיפול דרך הרשת. זאת החלטה קלינית המצריכה הכרות עמוקה יותר ויש עמה אחריות המחייבת בדיקה והכרות בפועל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרטרה ואטנט לילד בן 9גלי24/06/2018
שלום רב
בני בן 9 נטל מזה כשנה אטנט במינון 30 מג ולאחרונה כבר לא משפיעה עליו המינון הזה. ניסינו להעלות קצת במינון האטנט אבל זה גורם לו לחרדות.
הומלץ לנו לעבור לסטרטרה בהדרגה עד 25 מג ובמקביל להמשיך לתת לו אטנט עד שהסטרטרה תתחיל להשפיע.
מתי אפשר לראות אם הסטרטרה משפיעה תוך כמה זמן ניתן להחליט אם להמשיך בה או להפסיק?
מתי להפסיק אטנט ולתת לו רק סטרטרה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי
ד``ר אליהו סמואל25/06/2018לגלי שלום
שאלות שאינן מפתיעות. האמת שאין תשובה מוחלטת. מדובר בשיקולים רפואיים של הרופא המטפל. ואין בכוונתי לחתור תחתיו ולהציע את הבנתי ותפיסתי. יש כמובן לסמוך על הרופא המטפל שיחליט, אחרת מה פשר קיומו?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לתמוך בילדה בתחילת גיל ההתבגרות?תומר24/06/2018
אני אלמן, יש לי שני ילדים, בן ובת. הבת בגיל 13 ואני רואה עליה שהיא נאבקת עם השינויים של גיל ההתבגרות. היא לא מספרת לי כלום, ניסיתי לשאול בעדינות על ענייני מחזור אבל היא ישר רצה לחדר שלה. אני ממש אובד עצות ולא יודע איך אני יכול לפנות אליה בנושאים כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמן ובת מתבגרת
ד``ר אליהו סמואל25/06/2018לתומר שלום
אכן מורכבות. לרוב בנות נעזרות באם לעניינים אילו. אפשר לגייס גם סבתא באם יש קרבה והיא יכולה להיות לעזר.
ובמידה ולא רצוי להתיעץ עם יועצת בית הספר במידה ואתה יכול לסמוך עליה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ריטלין בבדיקת דםרחלי21/06/2018
שלום רב, ברצוני לדעת איך יכולה לדעת אם בני מקבל ריטלין בבדיקת דם האם ניתן לראות זאת? חוששת שמקבל ריטלין, ומה עושים לגבי התפרצויות זעם אצל ילד בן 6.5 ואגרסיביות רבה שמתפרצת בלא שום סיבה, השאלה של הריטלין נובעת מכך ששמתי לב שבמהלך יום בשבוע הילד קצת אפתי ורגוע יתר על המידה וביום זה הילד לא נמצא איתי ודבר זה מעלה את החשד.
תודה מראש.
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת ריבאונד
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018לרחלי שלום
התופעה שאת מתארת היא אופיינית לריטלין- לאחר חלוף התגובה הילד הופך להיפראקטיבי מכופל.
אפשר למנוע תופעה זאת. חובה לגשת לרופא המטפל. חבל על הסבל.
אגב אין דרך למדוד רמת ריטלין בדם באופן מעשי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרם על ילד בן 10אור21/06/2018
הבן שלי בן 10 ועושים עליו חרם. הצוות החינוכי מכיר את הבעיה אבל לא נראה שיש שינוי ביחס של הכיתה... איך אפשר לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרם על ילד
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018לאור שלום
תופעה קשה והרת אסון. רצוי לסיימה ובהקדם.
1. יש לפנות ליועצת או לפסיכולוג בית הספר. כמובן למורה.
2. רצוי לבדוק מה תפקיד הילד בחרם- לכל דבר יש שני קצוות. כמו בעיות בתקשורת החברתית. רצוי לבדוק ולקבל טיפול אצל פסיכולוג מנוסה. קליני? חינוכי?
3. לקדם סוגיות חברתיות. לרשום הילד לחוג. לקדם ביקור חברים - חיבור ההורים לבני משפחה של ילדים בכיתה, ודרך זה חיבור הילדים.
ועוד,,, ועוד... המודעות לקשיי הילד היא חצי הדרך לשינוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים לא מוכן לישון לבדישי19/06/2018
הבן שלי בן שנתיים לא מוכן לישון לבד, הוא תמיד בא לישון איתנו ואם אנחנו לא נותנים לו הוא בוכה וצורח. אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ישן לבד
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018לישי שלום
התופעה אינה נדירה כלל. ואפשר לשנותה אולם בהדרגה.
אפשר לפנות למרכז בריאות הילד ולהתיעץ עם אחו.
או לפנות ליועצת תינוקות או פסיכולוגית לצורך גיבוש אסטרטגיה כיצד לבצע את השינוי.
רצוי לא בכוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא טוב לי ואני בלחץ נפשי רציניאנונימי17/06/2018
היי , אני בת עוד 17, קצת על עצמי... בת בכורה יש לי עוד 2 אחיות יותר קטנות , 5 מתמטיקה 5 אנגלית 5 פיזיקה 5 ביולוגיה , עד עכשיו הציונים שלי היו ממש טובים כמובן שהשקעתי והכל, השנה כיתה י שזאת שנה ממש חשובה הכל התחרבש לי הממוצע שלי הדרדר ממש ואני לא מצליחה לקבל ציונים טובים ואני משקיעה וממש משתדלת ולא יודעת למה אני פשוט לא מצליחה , זה כל כך מבאס אותי שכבר אין לי כוחות לערער למורים שפישלו בבדיקת המבחן או דברים כאלה , אני לא מצליחה לרצות את עצמי שלא נדבר על ההורים שלי , סהכ המצב החברתי שלי הוא בסדר גמור יש לי כמה חברות טובות שכמובן שאיתן גם יש עליות ומורדות אבל זה לא מה שמדאיג אותי , בזמן האחרון כולם קבעו זוגות לפרום ואני שמתי לב שנשארתי לבד , בנתיים אין לי בן זוג לפרום וזה ממש מלחיץ אותי , אני מנסה להראות שהכל בסדר מבחינה משפחתית והכל אבל המצב רע , אני לא יודעת מה קורה בקשר של ההורים שלי המצב הכלכלי שלנו הדרדר מאוד ואני לא יודעת מה לעשות ואני מנסה להראות מבחוץ שהכל טוב אבל בעצם רע לי. יש לי גם מישהו שממש מעוניין בי וכבר נפגשו והכל ובאמת שהוא נחמד ואני יודעת שהוא אוהב אותי אבל אני לא יכולה להיות איתו בגלל מה שהאנשים יחשבו כי זה עניין מסובך ואני לא יודעת מה לעשות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
ד``ר אליהו סמואל22/06/2018לאנונימי שלום
מה שקורה לך אינו דבר שאין לו תקווה. הוא אפילו שכיח.
עצתי כי בשלב ראשון תפני ליועצת בית הספר. ויתכן ובהמשך תפני בעצת הוריך לטיפול פסיכולוגי כדי לפתור את הבעיות שאת מציגה.
אין להתבייש זה קורה להרבה - והדברים משתנים בהמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץ והיסטריה ממש בן שש וחציאמא אוהבת הכי16/06/2018
שלום רב בני בן שש וחצי עולה לכיתה א ילד מבריק.מפותח מכפי גילו,חברותי ובכלל שמח ומדהים. היום היה אירוע שמלחיץ אותי מאוד .בכללי לעיתים שהוא כועס הוא כועס באופן מוגזם עד שנושם ונרגע.קורה לעיתים רחוקות ובשליטה. היום היינו בבריכה.רב עם אחיו וכעסנו עליו.והוא מאוד נפגע כי טען שאחיו משקר וכולם נגדו.יצא מהמים כועס חזר והיה בצד עד שנרגע. במהלך הכעס(שבו ניסינו לדבר איתו והוא צעק"די עזבי אותי") שמעתי אותו אומר לעצמו בעודו מושך לשנייה את המצוף "אני כל כל כועס שלא איכפת לי לטבוע" הפסיק מיד.איש לא שמע.אני לא אמרתי כלום והוא נרגע. אני כבר שעות בחרדה. מה פשר האמירה?האם הוא בסיכון?מה עלי לעשןת? בנוסף לחרדה הרגילה עלי לציין שבן דודי בן 16 התאבד לפני כשנתיים.תלה את עצמי לאחר התקף זעם קשה(היה לו עוד רקע אבל זה הסיפור הסופי לצערי) ואני מתה מפחד שזה דומה ואני מפספסת משהו.אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמירת יאוש
ד``ר אליהו סמואל17/06/2018לאמא שלום
הטראומה שהתרחשה בשפחה אינה פשוטה לעיכול. ילד בן 6 אינו מועד לה.
ניכר שבנך כועס ואז הוא שולף לעצמו את נשק יום הדין. מציע לעזור לו להתמודד עם כעס. ואם המקרים מרובים יש לפנות לטיפול פסיכולוגי. וזאת ללא קשר לסיפור המשפחתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 13 מתוסכלדפנה14/06/2018
שלום רב !
בני בן 13 , לפני כשנה התחיל להתפתח בבחינת גופנית במיוחד באזור בשדיים .
הלכנו לרופא שאמר שזה מאוד הגיוני לגיל שלו שיצאו לו קצת שדיים
הבעיה היא שהוא מרגיש מאוד מאוד מתוסכל עד כדי כך שהוא לא רוצה ללכת לים ולבריכה עם המשפחה ועם החברים . הוא תמיד היה אוהב לשחות עכשיו לא רוצה להכנס למים בגלל שהוא מתבייש
זה ממש מתסכל אותי
לא יודעת מה לעשות איך אני יכולה לשנות את דעתו שיוכל גם להנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות החזה בגיל התבגרות
ד``ר אליהו סמואל17/06/2018לדפנה שלום
זאת תופעה שאין בה חדש והיא אופיינית לגיל זה.
קודם יש לפנות לאנוקרינולוג ולבחון את המצב. ורצוי כי הרופא יבהיר לו כי מדובר במצב חולף שיש להרבה מתבגרים.
אפשר לפנות לטיפול פסיכולוגי ואני מניח שיש עוד סוגיות נוספות פרט לבעייה הגופנית.
לרוב מדובר בצבר בעיות שהם פרופיל ביטחון עצמי נמוך.
במידה ולא ירצה ללכת לטיפול. יש לשקוד על העלאת הערך העצמי בכלל.
להעצים את כישוריו- לקדמו בסוגיות בהם הוא טוב במיוחד. לדרבן לקשר בין אישי. הייתי מציע לא להתמקד ברגשי הנחיתות אלא בחוזקות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא מצליח למצוא חבריםדבי14/06/2018
הבן שלי בן 9, יש לו בעיות רגשיות שונות אבל הוא מאוד השתפר. הוא מתוק ומקסים וחכם וחברותי ויש לו ילדים בכיתה שהוא מסתדר איתם אבל אין לו באמת חברים טובים, הוא לא מוזמן לחברים והם לא באים אלינו...למרות שהוא תלמיד טוב ואוהב את הלימודים מאוד קשה לו חברתית והרבה פעמים הוא "לא מרגיש טוב"..
לבי יוצא אליו ואני לא יודעת איך לעזור לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לרכוש חברים
ד``ר אליהו סמואל16/06/2018לדבי שלום
אפשר כמובן להזמין ילדים הביתה. או להתחבר להורים ולמשפחות של בניה כיתה וכך לקדם חברויות. אפשר להתיעץ עם המחנכת או היועצת. אפשר גם לרשום לחוג עם פעילות חברתית.
טיפול רטני לילד רק אם הוא חפץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי מיידיות פריסמה וריספונדעדיין מודאגת12/06/2018
שלום אני המודאגת ממקודם עם ההרבה שאלות על פריזמה וריספונד לילד בן תשע וחצי. המינונים שקיבל זה רבע סיסי ריספונד ורבע כדור פריסמה. האם יכולות להיגרם תופעות לואי מיידיות ואקוטיות כמו אבדן הכרה, אלימות חריגה, הזיות ? התקפים מבהילים של משהו? ושאלה נוספת: אם מתפתחות תופעות לואי, איך נדע למי לשייך אותן? לרספונד או לפריזמה שהרי הן ניתנות יחד? אולי כדאי (בייעוץ עם הרופא כמובן - הכל זה שאלות עקרוניות ולא נזוז בלי הוראות ישירות מהרופא) להתחיל כל תרופה קודם לבד ואז לצרף את השניה? תודה מכל הלב הדואב על ההכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד``ר אליהו סמואל12/06/2018למודאגת
החלטה נשקלת על ידי הרופא. המינון ממש מזערי.
לרוב כדי כל תרופה לבד ולבחון תופעות לוואי אולם בטח לרופא שלך היה את השיקול שלו.
רופא בעל ניסיון יכול לרוב לדעת מה התרופה שקבעה את התופעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת הזיות לאחר אובדןענבל11/06/2018
ברצוני לשאול האם מוכרת לכם תופעה של הזיות כתגובה לאובדן והאם זה משהו שלעיתים חולף. נערה שאני מכירה איבדה חברה שהתאבדה ומאז היו לה מספר הזיות בהן ראתה את הילדה באופן ממשי בחוויתה- מביטה בה ומדברת איתה. הדבר הפחיד אותה מאד. היא בת 14 וזו פעם ראשונה שקורה לה דבר כזה. האם זו יכולה להיות תגובה לאבל ולאובדן שחוותה שלא בהכרח מרמזת על פסיכוזה מתפתחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיה לאחר אבדן
ד``ר אליהו סמואל12/06/2018לענבר שלום
התופעה בכלל אינה נדירה לאחר אבדן ואין לה כל קשר לפסיכוזה.
תמיד יש יוצא מהכלל אולם זה המצב הנדיר המיוחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מינון של אטנט לפני גיוסדורי10/06/2018
האם בגלל ששגרת היום משתנה צריך לשנות את המינון של אטנט לפני שמתגייסים לצבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מינון
ד``ר אליהו סמואל17/06/2018לדורי שלום
אפשר לשקול זאת - אבל יש להתיעץ עם הרופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריסמה וריספונד תופעות לוואיאמא מודאגת10/06/2018
שלום, יש לי ילד בן 9 וחצי עם הפרעת קשב adhd .סבל מעיכוב שפתי וקשיים רגשיים וטיפלנו במגוון טיפולים רגשיים: קבוצתי, פרטני רגשי אצל פסיכולוג, אילוף כלב.. כל הריטילינים והמינונים שניסינו עשו תופעות לואי בלתי נסבלות ורופאת המשפחה ביקשה להפסיק. עשינו אבחון פסיכיאטרי עקב החמרה לכוון אלים וההפסיכיאטרית אבחנה דיכאון, חרדה וקשב ורשמה טיפול משולב פריזמה וריספונד בוקר וערב במינונים ההתחלתיים הכי נמוכים וכמובן טיפול פסיכולוגי , סי בי טי וטיפול קבוצתי. שאלתי: האם זה בסדר לעשות את כל הטיפולים בו זמנית? גם סי בי טי גם פסיכולוג וגם קבוצתי? וכן, אם מפסיקים את הטיפול התרופתי, האם הבעיות יחזרו? כלומר, האם התרופות מטפלות רק בסימפטומים ההתנהגותים או שהן ממש מרפאות? האם יש תופעות לואי לתרופות במינונים אלו? סליחה על השאלות הרבות אנחנו עדיין בהלם ומנסים לעכל את הבשורות העצובות ומפחדים מאוד מהתרופות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
ד``ר אליהו סמואל12/06/2018לאמא המודאגת שלום
אלותיך טבעיות. וחשוב להפנות אותם גם לרופא המטפל -האמון ברופא המטפל חשוב להצלחה.
הטיפול שניתן מקובל. יש גישות שונות - אני פחות מאמים בגישת סיביטי במצבים אילו. ואם בכלל גישה זאת רצוי שתהיה משולבת עם גישה אחרת. החשוב זה פחות הגישה הטיפולית אלא מיומנות המטפל ואישיותו.
טיפול במקביל במצב זה רצוי. אפשר להוסיף גם מסגרת חינוכית סובלנית ומתאימה. ולידיעתך אבחונים אילו מזכים אותך בסייעת בחינוך הרגיל.
לגבי תופעות לוואי זה תלוי בילד ובמינון. לרוב התופעות נסבלות. הטיפול הוא בעיקר בסימפטום כמו להבדיל כדורי אקמול . החוויה החיובית והפחתת הסימפטומים משפרים את התחושה הכללית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)