מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת לוואי קשה לתרופה WELLBUTRINיונית29/01/2018
שלום רב,
בני בן 18.5 קיבל תרופה בשל דיכאון בשם WELLBUTRIN SR 150 MG
לקח את התרופה 3 ימים, ומאז נמצא במצב מאוד ירוד, חסר חיוניות, לא מוכן להישאר לבד (לא הלכתי לעבודה כבר יומיים כדי להישאר איתו) עצבני, מפוחד ובכל ערב חש התקפי חרדה קשים, בוכה, אומר שיש לו מחשבות מפחידות, שעדיף למות מלהרגיש כך ולא מוכן להישאר לבד. פניתי מספר פעמים לרופא (שלא נתן לי מס' טל' ההודעות דרך מייל) חזר אלי רק פעם אחת אתמול בבוקר ואמר שהתרופה לא עושה תופעות חרדה, לקחת ואבן להרגעה למשך חודש בנוסף, הואבן לא מאוד עוזר. מאז לא יצר עמי קשר למרות שכתבתי לו על ההחרפה בתופעות הלוואי.
שאלותי הן:
האם כדאי להמשיך לקחת את התרופה למרות המצב?
אם נפסיק את התרופה לחזור לקחת ויואנס אותה לקח לפני כן עד שנראה רופא אחר?
האם יגרם נזק בהפסקת התרופה בבת אחת לאחר 3 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ תרופתי
ד``ר אליהו סמואל31/01/2018שלום
אנו פחות נוהגים לתת תרופה זאת לילדים. הייתי מציע כי תפני לרופא המטפל או לפורום של פסיכיאטריה למבוגרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 להורים גרושיםגלית27/01/2018
אחייניתי ילדה מקסימה וחכמה.הוריה התגרשו לפני שנה.הילדה אסמתית .במסגרת המשמורת היו מספר פעמים רצופים שהיתה אצל אביה במצב שהיתה חולה עם חום במקרים הללו היא היתה בוכה ומבקשת את אמה..הילדה אינה ישנה אצל אביה עד כה כי לא היתה לו דירה וחדר בשבילה.אז הביקורים הם בשישי עד הערב ולמחרת בשבת בוקר עד הערב.אז לאחרונה בכל ביקור גם אם היא מגיעה בריאה ופתאום משתעלת או יורד לה נזלת ישר מתחילה לבכות ומבקשת את אמא.עקבתי מתי זה קורה והבנתי שעיניין המחלה מטריד ומפחיד אותה וכאילו צריכה את אמה ברגעים אילו.היא גם חוזרת כל פעם ואמרת היום אני לא חולה ,אני בריאה, .כל המצב הזה מעכב את הלינה אצל אביה .והיא מאוד אוהבת אותו.הצלחתי לאחרונה להסיח את דעתה והפעיל אותה עד שעת העזיבה והיא נהנתה מאוד .מה קורה פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות בביקור אצל אבא
ד``ר אליהו סמואל14/02/2018לגלית שלום
מתנצל אל איחו המענה.
איני בטוח ששי קשר בין הדברים. אולם ללא ספק יש לילדה חרדות בבית החדש ובשל הפירוד בין ההורים.
אם את יכולה היה רצוי להפנות את הילדה לטיפול פסיכולוגי או שתקבלי יעוץ על הגירושין והתנהלות הילדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעזור לילד להתגבר על פחד מזריקות?אורית25/01/2018
הבן שלי, בן 8, עדיין מפחד מזריקות. כל פעם שרק מנסים לתת לו חיסון הוא משתולל ובסוף אני נשברת וחוזרים הביתה. אבל זה כבר ממש לא לעניין ואני לא רוצה שהוא ימשיך עם זה גם כנער או כבוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מזריקות
ד``ר אליהו סמואל28/01/2018לאורית שלום
זה עניין מקובע שנמשך זמן רב ולכן קשה לעקור את הפחד.
יש אחיות הבקיאות בטיפול בפחד.
יש להתיעץ עם אחות בעלת סבלנות ולבחון כיצד לעקור את הפחד.
אפשר להציע לילד משחק רופא - ובהדרגה לתת לו מזרק להזריק לבובה. הדבר דורש אורך רוח וזמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ריטלין עם עבר חרדתיאוריאל23/01/2018
סבלתי מחרדה כללית קלה במשך כ 5 שנים כשלעיתים נדירות סבלתי מהתקפי פאניקה,לקחתי ציפרלקס 10 מ"ג במשך כשנתיים וחצי לפני כחודש הפסקתי סופית עם הציפרלקס כמו"כ עברתי טיפול c.b.t וכיום כמעט ואין זכר לחרדות.האם אני יכול לקחת ריטלין או שזה עלול להיות בעייתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וחרדות
ד``ר אליהו סמואל24/01/2018לאוריאל
צריך רק שהמעקב יהיה יותר תכוף. לרוב אין בעיות משמעותיות.
רצוי גם שהריטלין ייהיה במעקב אצל פסיכיאטר ולא נוירולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי לא מוסבר בלילות ילדה בת שלוש וחצירבקה21/01/2018
שלום רב
אני לא יודעת אם זאת הכתובות, יש לי ילדה בת שלוש וחצי כל לילה מתעוררת וצורחת בועטת אני לא מצליחה להרגיע אותה ,היא מעדיפה את בעלי. נראה לי שזה התחיל אחרי שבילינו לילה באישפוז עקב וירוס . אני לא מצליחה לדובב אותה , אני שואלת אם כואב לך היא לא עונה . רק בוכה וצורחת די , לא בא לי. חשוב לציין שאני גם בהריון מתקדם ,היא יכולה לבכות במשך שעה.... מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי - והעדפות
ד``ר אליהו סמואל28/01/2018לרבקה שלום
זה לא קשור כל כך לאשפוז. היותך בהריון זה הגורם המשמעותי וכנראה יש עוד סיבות.
מדובר בעניין בין אישי במשפחה. הפיתרון חייב להיות אצל איש מקצוע שיכיר את המשפחה ויציע פתרונות. יש לשער שככל המענה יבוא מוקדם יותר כך ההקלה תהיה מהירה יותר.
הריון קל ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אצל נער עם בעיה בריאותיתרחלי21/01/2018
הבן שלי סובל מבעיה בריאותית שמונעת ממנו לעשות דברים שהוא עשה בעבר, כמו ספורט וטיולים עם חברים. הוא הפך למתבודד וכבר בקושי בקשר עם חברים שלו, הולך לבית ספר וגם זה לא תמיד וגם שם בקושי משקיע.
ניסינו לקחת אותו לטיפול אבל הוא לא משתף פעולה והמטפל אמר שבמצב כזה אי אפשר בכוח. מה כן אפשר לעשות כדי להחזיר אותו לפעילות נורמטיבית שבתקווה תעזור לו לצאת מהדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון משני למצב גופני
ד``ר אליהו סמואל22/01/2018לרחלי שלום
אכן אין שיחות בכוח.
הארכה ממשוכת של המציאות הזאת יוצרת סוג של צלקת גם לאחר שהיא חולפת.
כברירת מחדל אפשר לפנות לרופא ולקבל תרופה וכשיתחזק יתחיל בשיחות. הדרכת הורים הוא צעד חשוב להקל על הילד.
יש לדעת שלרוב הגופים המטפלים במחלות גופניות כרוניות בילדים יש גורמים המטפלים בבריאות הנפש, חובה לפנות אליהם. כיום יש גם פסיכולוגים רפואיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 אומרת שהבית של אבא מפחידשני17/01/2018
בגיל 3 הורי הילדה נפרדו האב עזב את הבית והאם עברה לעיר מרוחקת .מיום עזיבת האב הוא עבר לגור אצל אחותו כשנה והילדה היתה מגיעה שמחה לבית האחות במסגרת המשמורת אך לא היתה ישנה אצלה.כלומר היתה חוזרת לביתה.לפני חודש האב עבר לגור בדירה משלו והמטרה שהילדה תתחיל ללון אצלו.,סיפר לילדה שהוא מכין לה חדר.הכל היה ניראה כאילו חלק.בביקורים הראשונים שלה אצלו עדיין לא היה החדר אז תמיד שאלה מתי יהיה החדר.בפעם שהגיע והחדרהיה מוכן היא שיחקה ונהנתה ולא רצתה לעזוב את החדר.לאחרונה הילדה הגיעה מספר פעמים כשהיא חולה עם חום והאב טיפל בה בזמן השהות.בביקורים הללו היו לה שעות שבירה שביקשה את אמא ואכן הוחזרה לאמה.בשלשת הפעמים האחרונות זה כבר מלווה בבכי,האב נוסע לקחת אותה ומוציא אותה מהגן ביום המשמורת ומסיע אותה לביתו ובערב מחזירה.הילדה עצובה לא רוצה לאכול אצלו,בוכה את אמא,וכשהיא נימצאת בביתה האמא טוענת שהילדה לא עוזבת אותה ואומרת שהבית של אבא מפחיד.מה זה אומר ומה עושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם אבא
ד``ר אליהו סמואל22/01/2018לשני שלום
זה מצב קלאסי המחייב ליווי מקצועי . הוא יכול להיות קצר. יתכן ואפשר להיעזר בגורמי הרווחה ללא תשלום. יש בקבל תמיכה ובהקדם. הליווי חיוני ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע להתנהגות של ילד בן 4ג`ני16/01/2018
שלום,
הילד שלי יהיה בן 4 בעוד חודש.
רוצה להתייעץ בנוגע להתנהגות שלו שנמשכת כבר די הרבה זמן. הוא רוצה להיות ראשון בהכל, אפילו בדברים קטנים כמו להיכנס הביתה, לצאת ראשון מהחדר ואם זה לא כך הוא מתחיל לבכות, לצעוק, נשכב על הרצפה ומסרב לקום ולהפסיק, לא מגיב לשום שיכנועים, דורש שנחזור על הפעולה והוא יהיה ראשון שיעשה את זה. ולאחרונה התנהגות זו חוזרת על עצמה גם בגן, הוא מתחרה עם החבר שלו בהכל, לשכב ראשון לשנת צהריים, ללכת ראשון לשירותים ואם לא כך מגיב בבכי ואיסטריקה ממושכת. דיברתי עם הגננת שלו, היא ממליצה לפנות ליעוץ מקצועי. בנוסף הוא מאוד ביישן, תמיד מסרב להשתתף בגן בכל פעילות שהיא כמו שיעור ריקוד שמתקיים בגן, חוץ מיצירה. הוא כן משחק עם הילדים, פשוט כשמשהו הולך לא כפי שהוא רוצה או שהוא רצה להיות ראשון ולא הצליח הוא נכנס לאיסטריקה ונשכב על הרצפה ומתחיל ב"משחק, של "רוצה את זה", ואז אם מביאים לו את זה הוא אומר שהוא כבר "לא רוצה" וזה חוזר על עצמו שוב ושוב.
מה עליי לעשות ואיך לעזור לילד שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בילד בן 4
ד``ר אליהו סמואל22/01/2018לג'ני שלום
למצב מורכב יש עוד פנים. ולכן יש חובה ליעוץ אישי ולא דרך הווב. יחד עם זאת יש לזכור שבגיל זה התנהגויות משתנות והתערבות נאותה עוזרת בפרק זמן יחסי מהיר בגיל זה. כדי למנוע תקיעות באופי זה רצוי להזדרז ולעזור לילד ובהקדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוצים רבים אחרי חוויה קשהאיילה16/01/2018
הילד שלי בן 11, עבר לא מזמן חוויה קשה וטראומתית. לפני כמה שבועות התחיל למצמץ בתדירות מאוד גבוהה, אנחנו חושבים שאולי זה טיקים או התחלה של טורט. לפי הנסיבות אמרו לנו שזה הגיוני אבל אני לא יודעת איך מטפלים בתועה שכזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
ד``ר אליהו סמואל22/01/2018לאיילה שלום
אכן לפי הנסיבות מדובר בתגובה של הגוף למצב טראומטי. מדובר בנטיה של הילד. יש לפנות לרופא פסיכיאטר ילדים . יש לדעת שזה יכול להיות גם אלרגיה בעיניים והאבחון אצל רופא עיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הוא יחזור לעצמו בן 14אמא14/01/2018
14 מתי יחזור לעצמו
שלום אנחנו הורים לילד בן 14 אינטלגנט בצורה יוצאת דופן שפה גבוהה מאוד מעריץ את להקת הביטלס וכל מה שקשור סביבם .. בשנה האחרונה קצת לפני הפסיק ללכת לביהס מסיבות בריאותיות שנבדקו לעומק ונמצאו כי הכל תקין והתגלו כבעיה אחרת חוסר רצון ללמוד חוסר חשק לכל דבר אפשרי מצחקק עם אחיו חבריו אבל ברגע שעת השין מתחילים להופיע סימיני חרדה מובהקים מאוד הומלץ על פגישה עם פסיכיאטרית שהיבחנה כי כן סובל מדיכאון מסויים ונפגשת איתו מדי חודש נעשו כבר שני מפגשים פלוס טיפול תרופתי פובקסיל 50 מג . כבר חודש וחצי הילד עדיין לא חוזר למסגרת הלימודים למעט יום יומיים וזהו. בנוסף התחיל שיחות עם פסיכולוגית שני מפגשים בנתיים. המצב לא נראה כי מתרומם .. הוא מרגיש כי ידו על העליונה בכל מה שקשור להורות מולנו מתחצף בעיקר אליי
מרגישה איבוד שליטה .בעיקר שאנחנו בית עם חוקים וגבולות ברורים לאן כל זה נעלם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת אמא
ד``ר אליהו סמואל14/01/2018לאמא שלום
טיפול במצב שאת מתארת מחייב מספר התערבויות.
1. התערבות רפואית פסיכולוגית - נראה שהדבר נעשה.
2. טיפול פסיכולוגי בילד- זה החל לאחרונה.
אולם אין לצפות מטיפול חד שבועי שיעשה שינוי כה מהיר ודרמטי. חסרים כמה תוספות חשובות לטיפול.
1. שיחות עם ההורים והדרכתם.
2. צורך במסגרת - ואת זה אפשר להשיג בכמה אופנים- כמו חבר בוגר או חונך. וכדומה. יש שימליצו כברירת מחדל אשפוז במחלקה פתוחה.
בקיצור יש צורך במנהל תיק אשר יראה את צרכי הילד ממעוף הציפור ויציע הכוונה והתערבויות משתנות לפי המצב.
בגישה זאת השאלה שאת מציגה תהיה חסרת משמעות שכן מדובר בתהליך בר שינוי ותקווה שהמצב יחזור לקדמותו במהרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה טרופה של הילדקרן14/01/2018
הבן שלי בן 7 והוא כבר כמה ימים ברצפות אומר שהוא לא ישן כל הלילה, אנחנו יודעים בוודאות שזה לא נכון כי בדקנו והא כן ישן, אבל הוא כן קם עייף ובתחושה כאילו הוא בכלל לא נרדם. כמבוגרים אנחנו מכירים את ההרגשה, אבל בגלל שהוא ילד קטן וגם בגלל שזה לא היה מאורע חד פעמי אנחנו מתחילים לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה לא איכותית
ד``ר אליהו סמואל14/01/2018לקרן שלום
הדבר יכול להיות כתוצאה ממצב רגשי. אולם קודם יש לשלול מצבים גופניים שונים. כלומר יש לפנות לרופא ילדים לבדיקה.
במידה ולא ימצא דבר יש לבדוק מה שנקרה היגיינת שינה- סוגיות שניתן למצוא באתרים שונים באינטרנט.
סיבות רגשיות יש לבחון עם המורה. אולי כניסה לכיתה א' ? ואולי סיבות אחרות.
לפי הסיבה כך גם ההתערבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת דיכאון על תינוקשירי12/01/2018
שלום וברכה, במהלך ההריון ולאחר הלידה הייתי בדיכאון מאוד קשה, לא תפקדתי בכלל, כל היום במיטה והתינוק טופל עד גיל 3 חודשים בצורה טכנית ללא הרבה מגע ואהבה. כשהיה בן 3 חודשים הבראתי וחזרתי לשפיותי. כיום הוא כמעט בן שנתיים, ב"ה בריא מפותח שמח ואהוב נורא! כשאני נזכרת ב3 החודשים הראשונים לחייו ליבי נשבר ועצוב לי נורא, תוהה אם זה השפיע עליו נפשית/רגשית שלא יכלתי לתת לו חום ואהבה.. האם משהו מזה השפיע עליו ונשאר איתו? יש לי רגשות אשם נוראיים, למרות שאני יודעת שזו הייתה מחלה ולא הייתה לי שליטה על כך... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון האם בגיל הרך
ד``ר אליהו סמואל14/01/2018לשירי שלום
אכן זה משפיע אבל שי גם תיקונים בהמשך. את יכולה להפחית את רגשי האשמה ולהאמין שאכן התיקונים פעלו את פעולתם. אנו מאמינים באם טובה דיה ולא באם המושלמת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מתקרבנת של הילדהאנה11/01/2018
הבת שלי בת 14 ונראה שהיא כל הזמן חושבת שכולם נגדה, כל דבר שלא הולך לה הופך לקונספירציה נגדה וכולם עושים לה דווקא. גם כשמנסים להכניס אותה לפרופורציה ולהראות לה אפשרויות נוספות של המציאות היא לא מקבלת ובטוחה שהיא צודקת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרבנות
ד``ר אליהו סמואל12/01/2018לאנה שלום
הדבר הופך בגיל זה להיות כטבע שני. ולשנות טבע שני זה קשה.
והאמת שכעת קיימת הזדמנות . ההזדמנות לא קל להוציאה לפועל.
יכולתי להציע מספר הצעות כמו לא לשתף פעולה עם ההתקרבנות אולם גם לא להתעמת איתה ברמה של השפלת הילדה.
רצוי מאוד כי תפנה לטיפול ולא כי היא לא בסדר אלא כדי שפחות תסבול ויהיה לה יותר קל בחיים. והעיקר להבין כי האחריות לחייה ומעשיה נתונה לה.
אפשר לספר לה על בני המשפחה ואירועים בהם המבוגרים לקחו אחריות על עצמם וניצחו את מלחמת החיים. סיפורים המלמדים על החיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספרדל לodd וחרדות אצל ילד בן 7אמא08/01/2018
שלום,הבן שלי בן 7 עם קשיים התנהגותיים עוד מהגן.התפרצויות זעם,אלימות,קשיים במעברים וקושי בקבלת מרות.
השנה התחיל כיתה א והדבר החמיר מאוד!!!
לאחר ניסיון עם טיפול הומואופתי שלא עזר לקחנו את הילד לפסיכיאטר שאיבחן odd הפרעת התנהגות מתריסה עם חרדות וסימן שאלה לגבי הפרעת קשב.
בדיקת מוקסו שללה באופן חד משמעי הפרעת קשב וליהפך.הילד מאוד מרוכז.בלימודים (שהוא פנוי רגשית) הוא מדהים.יותר מהממוצע ומדביק את שאר הכיתה למרות שמחסיר הרבה.
התחלנו טיפול בריספרדל 0.3 ולאחר שבוע 0.5 .בתחילה היה שינוי ואז הרגשנו שזה "לא מספיק" ע"פ עצת הרופא העלנו ל0.75 ליום.
הילד מקבל כבר חודש וחצי ובשבוע וחצי האחרונות היה ממש גרוע.הילד מוצף הורדות וממש אומלל.הכל מפחיד אותו.הרגל שנרדמה לו ,הפסיק לעלות במעלית,כל נסיעה טיפה מהירה או נסיעה בעליות וירידות גורמת לו ללחץ באוזניים לטענתו והוא צורח מפחד
(רופא בדק את האוזניים והכל תקין)
.מזג האויר החורפי עשה בו שמות עם הרעש של הרעמים.
הוא מאוד ער לגוף שלו ונלחץ מכל דבר
בימים האחרונים אני מרגישה ממש כמו לפני תחילת הטיפול
.אלימות.דווקא.פרנציפ.מרגיז בכוונה. בורח מהכיתה.הופך כיסאות ו"עף" לו המוח ברגע שטיפה הוא מתרגז.
שאלותי:
1) הבנתי שריספרדל מטפל בחרדות,איך יכול להיות שהוא מכפיל ומשלש אותן?
2. האם חרדות הן גנטיות? (אני מטופלת בציפרלקס הרבה שנים)
3. האם ריספרדל הוא היחיד לטיפול בodd וחרדות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד``ר אליהו סמואל12/01/2018לאמא שלום
יתכנו תופעות כאלה.
יש גם תרופות אחרות למצבים האלה הטיפול הוא תמיד נסיון וטעיה.
והכי חשוב להצהיר שאין טיפול בתרופה ללא החלק האנושי של הטיפול הכימי וזה ההתערבות הפסיכולוגית. יש חובה רבה וממשית לבצע אבחון ולהתבונן בסוג החרדה וכיצד נתערב בסביבת הילד כדי לרכך את חרדותיו והתנהגותו. וזה משמ עקרוני.
ולגבי מוקסו ובעיות קשב. המוקסו לפעמים מחטיא מצבי קשב מסוימים. לכן צריך לתת לרופא להחליט את דעתו .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6 רוצה שינגבו להדורין07/01/2018
הבת שלי בת 6 ועדיין קוראת לנו שננגב לה אחרי שירותים. אם אנחנו לא מנגבים היא לא מנגבת בעצמה, אני לא יודעת אם זה פינוק או משהו אחר אבל אנחנו לא מצליחים לשנות את דרך ההתנהגות הזו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניגוב ילדה בת 6
ד``ר אליהו סמואל11/01/2018לדורין שלום.
יש לחקור את הסיבה. האם זה פינוק? האם זה רגישות יתר? האם זה הרגל מגונה? ויש עוד הסברים.
אפשר לנסות להבין את המניעים דרך ההכרות של הגננת. או לפנות לפסיכולוג/ית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)