מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בחרדות לפני כיתה א'מעיין14/08/2018
במקום ההתרגשות המתבקשת הבת שלי ממש בחרדה, היא מאוד לחוצה לקראת כיתה א', לא משנה מה אומרים כדי להרגיע זה לא עוזר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה לפני כיתה א'
ד``ר אליהו סמואל17/08/2018למעיין שלום
יש ילדים הסובלים וחשים בהתרגשות לפני כיתה א'. לרוב זה פוחת לאחר תחילת הלימודים. לא נדע מי ירגע ומי ימשיך בחרדה.
לכן ההכנה חשובה. ולקוות לטוב. יש לדבר להכין תיק לבית הספר, לבקר בקרבת בית הספר. להכיר ילדים איתה תלמד בכדומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז חוזר עקב אנורקסיהמירה בר חי13/08/2018
ביתי בת ה -14 הסובלת מאנורקסיה ,הייתה מאושפזת השנה 6 חודשים בהדסה עין כרם עקב התדרדרות מצבה הגופני , לאחר 6 חודשים של טיפול במרפאה של קופ"ח המצב שוב מתדרדר ואנו עומדים לקראת אשפוז נוסף.
מתלבטים האם נכון לחזור למחלקה מוכרת- עין כרם או לפתוח דף חדש בבי"ח אחר ללא זיכרונות קשים מהאשפוז הראשון. נשמח לקבל המלצה על מרכז רפואי המתמחה בתחום. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז חוזר
ד``ר אליהו סמואל17/08/2018למירה שלום
יש נימוקים לכאן ולכאן. לדעתי יש להתיעץ עם הצוות המטפל. לרוב האשפוז החוזר נעשה במסגרת האחת ולא ממליצים על נדידה ממערכת למערכת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אוטיזם- 2 אבחנות סותרותרחל13/08/2018
יש לי ילדה בת 7 עם קשיים רבים
לפני מספר חודשים פניתי לאבחון מקיף בתל השומר והאבחנה
היתה קשב וריכוז חרדות ויסות רגשי וקשיים רגשיים , הילדה מטופלת ברספרידל, האבחון לא סיפק אותי ופניתי לפסיכולוגית קלינית מומחית באבחון אוטיזם והיא אבחנה את הילדה בכלים של אדי ואדוס שסובלת מאוטיזם בתפקוד גבוה + האבחנות שנתנו לה בתל השומר,הפסיכולוגית טוענת שמאחר שהבעיות הנוספות שלה מיסכו על הקושי התיקשורתי לא עלו עליו שם וכן בגלל שלא בדקו אותה בכלים המיועדים לאבחון אוטיזם שזה אדי ואדוס- אני מבקשת את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנת אוטיזם
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018לרחל שלום
אנשים המומחים לכאורה באוטיזם נוטים גם הגזים באבחנה. יש לדעת שאבחנה אינה צחוק וקלות ראש מאחר והאבחנה תלך איתה לכל מקום.
בית החולים תל השומר הינה מסגרת מקצועית טובה ואף מצוינת ( אין לי קשר למסגרת זאת) ואין להטיל בה ספק.
לאבחנה משמעות טיפולית היא גם מעלה שאלה של פרוגנוזה כלומר צפי העתיד.
לא פלא שמשרד הבריאות דרש אבחון משני גורמים כדי לייצב אבחנה זאת. ולדעתי עדיין יש עודף אבחוני ספקטרום במיוחד במרכז הארץ בקרב קבוצות אתניות מסוימות.
ואגב אבחנה, אנו כרופאים מאמינים בכלים קליניים ולא בשאלונים. שאלונים הם כלים תומכים ולא יותר מכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 אבחונים סותרים
רחל14/08/2018אני מודה על תשובתך, אני גם סבורה כי עלי לעשות כל מאמץ לוודא כי הילדה מאובחנת באבחון הנכון, רציתי לציין שפניתי אחרי שקבלתי את האבחון בתל השומר לפסיכולוגית קלינית מאחר והקלינאית תקשורת והגננת עמדו ע"כ שהתופעות שהילדה סובלת מהם קשה להסבירם שנובעות מבעיות רגשיות( קולות מוזרים, פרצופים,התפרצויות)ואף שמסבירים לה לא מפסיקה , האבחון של הפסיכולוגית הקלינית כלל 5 שעות ADI' ADOS ומבדק קוגניטיבי, שבסיומם קבעה לפי שקלול הנתונים עומדת לפי הקריטריונים לפי DSM 5 בהפרעת הספקטרום האוטיסטי- אני רוצה להבין מה שכתבת האם כל הנ"ל לא נחשב לכלים קליניים והאם אני זקוקה לכלים קליניים אחרים או נוספים ע"מ לאמת או לפסול אבחנה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלים קלינים
ד``ר אליהו סמואל17/08/2018הכוונה לבדיקה של התרשמות מקצועית ולא לפי שאלונים. השאלונים במקצוע שלנו הם משניים להתרשמות הקלינית של איש מקצוע.
לרוב אנשי החינוך יוצרים לצערי פאניקה ודוחקים באבחון כי אז לכאורה לפתרון של הבעיות החינוכיות יעברו למסגרת אחר.
את צריכה לקחת כיוון ולא להיכנע ללחצים. מניסיוני בית החולים תל השומר הוא מקום אבחון מצוין.
את יכולה לבקש גם חוות דעת שניה אצל פסיכיאטר מקצועי וותיק המבין בתחום שייעץ לך לגבי הספקות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרגעה לחרדות לא ממשפחת בנזוענת12/08/2018
האם יש כדורי הרגעה לחרדות שהם לא ממשפחת הבנזו, כלומר לא ממכרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים נגד חרדות שלא ממשפחת הנזודיאזפין
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018לענת שלום
אכן יש כמו כדורים ממשפחת ה- SSRI או כדורים ממשפחת האנטי היסטמינים.
ויש עוד.
להחלטה על הטיפול המתאים יש להתיעץ עם רופא מטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות כתוצאה מחרדה חברתיתדניאל12/08/2018
שלום לך , שמי נופר אני בת 24
ומתקופת התיכון אני סובלת מחוסר בטחון כנראה התוצאה מנידוי חברתי .
ובשנתיים האחרונות פיתחתי משהו חדש שמצליח להשפיע לי על החיים .
יום אחד הייתי בשיעור והלכתי להביא מים למישהי וישבנו בצורת "ח" והרגשתי סוג של בושה או מבוכה והיד עם הכוס מים קצת רעדה לי
ומאז אני נורא נלחצת שמבקשים ממני להביא כוס מים שלא לרעד לי היד מהלחץ וזה קשה לי עוד כמה פעמיים
וגם כשמבקשים ממני לצלם אותו דבר קורה לי אני בפחד שלא תרעד לי היד
ורציתי לשאול אם יש טיפול יעיל בשבילי ?
ואם יש כדורים שיעזרו לי לשפר את המצב ?
תודה רבה לך !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות יד
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018לדניאל שלום
מדובר בתלונה גופנית לא נדירה.
יש לבחון את האספקט הנוירולוגי ורק לאחר לתת לזה פירוש פסיכולוגי.
חובה לפנות לרופא נוירולוג להערכה. יש כיום בארץ גם נוירולוגים המתמחים בבעיות תנועה. רעד היא סוג של הפרעת תנועה. הרבה הפרעות נוירולוגיות מושפעות מחרדה והן עדין הפרעות נוירולוגיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7 לא אכפתיתאביב12/08/2018
עוד מגיל קטן הבת שלי הייתה מאוד אכפתית, מעל הממוצע, מאוד קשובה לאנשים אחרים ולצרכים שלהם, רואה שילד עצוב אז היא באה לנחם אותו, קיבלה ממתקים אז היא תשתף את כל מי שלידה, תמיד הקשיבה ונתנה לאנשים את המקום שלהם. עכשיו היא ממש שינתה את פניה, לא אכפת לה מאנשים אחרים, רואה אנשים שעצוב להם והיא מתעלמת במופגן. היא לא 'ילדה רעה' ואני מניחה שזה בסדר שילדה בגיל כזה תהיה קצת אגואיסטית, מפריע לי השינוי בהתנהגות שלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחות אכפתית
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018לאביב שלום
חל שינוי ואין הוא בגדר פליאה שכן אנו משתנים. חשוב לחטט בקרביה רק עם היא סובלת או שתפקודה השתנה. ואז להציע לה טיפול ועזרה.
אתה יכול לשאול בעדינות וברגע מתאים לפשר השינוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוט ושמו העלאת מינון ויפאקסלימור10/08/2018
שלום ד”ר,
אני מאובחנת כלוקה בדיכאון וחדרה. אובחנתי לפני כשש שנים ואני מטופלת בויאפקס 75xr. לפני כשלושה שבועות עברתי התקף חרדה קשה. בשנה האחרונה איבדתי 2 חברים למחלת הסרטן, נאלצתי להוריד את השחלות והחצוצרות ולסיום העסק שבו עבדתי נסגר. רופא המשפחה בהתייעצות עם פסיכיאטר שעובד איתו החליטו להעלות למינון של 150xr. הם צירפו להעלאה 2-2.5 לוריוון ליום. היום הראשון היה סביר, בין לבין היו ימים יותר טובים. אני מרגישה כאילו שאני חולה וחזרתי שש שנים אחורה. אני עייפה, חסרת תיאבון, סובלת מעצירות, כאב ראש, היה לי כאב גרון, כאבי בטן, בחילות, צרבות, רעידות עצבנות. אני מרגישה כמו חולה. אני כמעט שלושה שבועות על המינון. יש לציין שעליתי בפעם אחת ולא בשלבים. הדברים שהכי מציקים לי הן הבחילות, העצירות, הצרבות הרעידות הצמרמורת והחרדות. האם זה מצב נורמלי? אני כל הזמן מחפשת את הלוריוון להרגע. מה אפשר לעשות עם הבחילות? האם זה יגמר? והשאלה המטרידה ביותר, אני קיבלתי את התרופה כבר שש שנים למה יש תופעות לוואי קשות כאלו. האם יש סיכוי שהתרופה לא מתאימה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מורכב
ד``ר אליהו סמואל13/08/2018ללימור שלום
אין ספק שהמצב מורכב. אני גם מניח שאינך שייכת לקבוצת הנוער אלא בוגרת קצת יותר. אמונתי הגדולה שמורכביות מסוג זה ואף פחות מחייבות גם תמיכה של טיפול פסיכולוגי.
אכן לטיפול התרופתי ערך רב אולם אין לזלזל בטיפול הרגשי. הוא אגב יכול להתבצע גם עם פסיכיאטר שנפשו חפצה בכך.
אנו יודעים שמידי פעם יש להחליף את הטיפול התרופתי שנס ליחו ומופיעות תופעות לוואי המאלצות אותנו לכך.
אני מאמין שהרפואה תמצא שילוב תרופות טוב עבורך. אני יכול להמליץ כאן על טיפול מסוים כי המידע שעומד לעיני מצומצם, ורצוי לבחון לפיתרון מיוחל עם הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ריספרדל לילד בחופשקרן08/08/2018
שלום
בני בן 9.5 החל לקחת ריספרדל 1 מ"ג לפני 9 חודשים, חודשיים לאחר תחילת שנת הלימודים, עקב חרדות קשות שחווה עם עליית הדרישות בלימודים והסתגלות קשה למחנכת חדשה שלא הסכימה להכיל את מצבו. כעת בחופש הגדול, הוא מרגיש מצויין ואינו מראה כל סימני חרדה. שכחנו ליטול כדור במשך 3 ימים והוא מציין שמרגיש מצויין גם בלי הכדור. אין תופעות לוואי של גמילה. כאשר הרופאה רשמה את הכדור ציינה שלא אמור להיות בשימוש במשך יותר מחצי שנה, אך עם זאת משמש לטיפול לתקופות ארוכות. האם בסדר שנעשה הפסקה לכחודש ונחזור ליטול את הכדור בהדרגה כשבוע לפני תחילת הלימודים. אציין כי אבחנתו היא ADHD וחרדת נטישה בילדות. הוא נוטל גם ויואנס במשך 3.5 שנים, כרגע במינון 50 מ"ג. בנוסף שיא החרדה שהיה בתחילת שנת הלימודים היה בתקופה בה עבדתי שעות רבות. בחודשים האחרונים אני עובדת מהבית וזה השפיע עליו מאוד לטובה. תופעות שנעלמו לגמרי: קושי בהרדמות, כאבי ראש ובטן, תחושה שמשהו רע עומד לקרות, דאגה תמידית לגבי שעת חזרתי הביתה, פרפקציוניזם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ריספרדל בחופש
ד``ר אליהו סמואל09/08/2018לקרן שלום
אין הגיון פרמקולוגי להפסיק את הטיפול- מתן קטוע יכול להריף תופעות לוואי ולהגדיל את העמידות בפני התרופה.
יצויין כי התרופה שוכנת בגוף כמה חודשים לאחר ההפסקה. ורק אז היא חדלה להשפיע.
כל החלטה חייבת לעבור את עיבודו והחלטתו של הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד חושב שההורים בוגדיםאסף05/08/2018
אחיין שלי, בן 14, אמר לי שהוא חושב שאבא שלו בוגד באמא שלו. לא הצלחתי להבין על מה זה מבוסס ואני לא רוצה להיכנס לעניינים האלה. לא כל כך יודע מה להגיד לו, אשמח לעצה שתעזור לי... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיין חושד
ד``ר אליהו סמואל09/08/2018לאסף שלום
לדעתי, מה שצריך להטריד אותך זה למה הוא מספר דווקא לך עניינים אילו. מחשבות כאלה צצות לרוב בגיל ההתבגרות.
שאלה נוספת מה רצונו לומר לך אודות הוריו, ולמה דווקא לך?
יתכן ובנסיבות מסוימות יש לדווח על כך לאביו - יתכן ויש עוד התנהגויות או מחשבות הקוטעות את חייו הרגשיים ורצוי כי יפנה לטיפול רגשי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי דכאון, השמנה ופגיעה בליבידונדב02/08/2018
שלום רב,
1. אשמח לדעת מדוע ברוב נוגדי הדכאון ישנה תופעת לוואי נפוצה של השמנה ושל ירידה בחשק המיני - מהו המנגנון הביולוגי הגורם לכך (או: מדוע עיכוב ספיגת סרוטונין מביא לנ"ל)?
2. האם בילד בן 13 ישנה סכנה במתן SSRI כדי לפגום במאזנו ההורמונלי וע"י כך בהתפתחותו המינית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה של תרופות
ד``ר אליהו סמואל03/08/2018לנדבר שלום
התופעות שאתה מונה אינם אבסולוטיות- וסבירותם אינה כה גבוהה אצל מתבגרים. יש נוגדי דיכאון המורידים תאבון ומשקל.
תמיד רצוי להימנע מתרופות. הפתרון התרופתי הינו ברירת מחדל כאשר הטיפולים האחרים אינם מספיק מועילים.
יש לפנות לפסיכיאטר ילידם ואחראי ולקבל את יעוצו לגבי היתרון והחיסרון שבטיפול תרופתי.
ואשר למנגנון לא ארחיב שכן הדבר מופיע באתרים מרובים לדוגמא בויקיפדיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של פריזמהרוני01/08/2018
ביתי בת ה- 14 לוקחת פריזמה שבועיים וחצי והחלו מעט חרדות. האם זה קשור ? האם זה אמור לעבור?
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה וחרדות
ד``ר אליהו סמואל03/08/2018לרוני שלום
יתכנו לכך סיבות רבות. לא ברור מדוע לקחה את הטיפול. חיוני במיוחד לחזור לרופא ובהקדם ולהתיעץ איתו.
מתן תרופה אינה עובדת בגישת שלח ושכח- תפקיד הרופא המטפל ללוות את המטופל במיוחד בשלב הראשון למתן התרופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 שומע שקוראים בשמו כשאף אחד לא עושה זאתמיטל31/07/2018
שלום .
בני בן ה-6 כבר מספר חודשים שומע שקוראים בשמו כאף אחד לא קורה לו . הוא לא מבין מה משמעות הדבר וניכר שזה מפחיד אותו. לפני חודשיים עבר ניתוח כפתורים בעקבות נוזלים מהם סבל ובשל כך נחשף להרבה רעשים לדשים שלא שמע לפני. לפני הניתוח התלונן על רעשים שמפריעים לו ולא ידע בדיוק להגדיר מה הוא שומע.... חשבנו שזה בשל הנוזלים אך היום הוא שומע בבירור שקוראים בשמו כשזה לא המצב. מעבר לכך התפקוד שלו תקין לחלוטין חוץ מפחדים מהם סובל (לדבריו מחושך ,מפלצות ומכשפות ). אני לא יודעת מה לחשוב ומאוד חוששת שמע מדובר בבעיה נפשית שמתפתחת . אשמח לקצה חוט וייעוץ מה לעשות ולדעת ממה הוא סובל לדעתך . האם הגיוני שזה סכיזופרניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומע קולות
ד``ר אליהו סמואל03/08/2018למיטל שלום
זה חד וחלק לא סכיזופרניה- ממש לא.
יש לדבר אפשרויות רבות, לרוב זה חולף. רצוי מאוד להרגיע את הילד, הלחצים שלך מוקרנים גם על הילד, אי אפשר להעמיד פנים. רצוי לפנות להבהרת הנסיבות ופתרון אצל פסיכיאטר ילדים ונוער מוסמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה למין בגיל מוקדםאוריאל31/07/2018
כיצד חשיפה למין בגיל מקדם יכולה להשפיע על ילדים? יש משהו שאפשר לעשות כי "לתקן" את הנעשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה למין בגיל מוקדם
ד``ר אליהו סמואל03/08/2018לאוריאל שלום
לא כל חשיפה משפיעה וגם לא באופן מיידי. דאגותיך גם הם משפיעות על הילד. תלוי גם בגילו ובעוד רכיבים שונים.
חשוב לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך יעוץ. חבל לוותר יעוץ אינטרנטי אינו תחליף לבדיקה אישית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה לילד בן 8אושרת28/07/2018
היי לכולם יש לי ילד בן8 שפתאום היום עבר התקף חרדה חושב שלא יכול לנשום וכאילו יש לו עצם בגרון בכי היסטריה רוצה שנלך לבית חולים חושב שעומד למות יצאתי איתו החוצה לנשום אוויר חוזרים הבייתה וכל הסרט מחדש של החרדה קניתי לו רסקיו עוזר לשעה שעתיים ואז שוב החרדה מתחילה מה עושים להקל עליו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר אליהו סמואל03/08/2018לאושרת שלום
חבל שילדך יסבול. רסקיו אינו הטיפול המובטח.
חיוני כי יפנה בהקדם לפסיכיאטר ילדים ונוער- יש היום טיפולים ללא תופעות לוואי משמעותיות שיכולות לעזור לילד. טיפול מוקדם אגב מונע חזרת מצבים אילו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 מורדן עם התפרצויות זעםרבקה ויצמן25/07/2018
אני לא חושבת שיש לו בעיה של קשב וריכוז מה ניתן לעשות כשיש בעיה התנהגותית עם התפרצויות ??הוא ברכיבה טיפולית ועשה טיפול רגשי דרך הקופה
מה עוד ניתן לעשות לעזור לו להשתלב בכיתה ב'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם
ד``ר אליהו סמואל03/08/2018לרבקה שלום
הערכה מסודרת אצל פסיכיאטר ילדים ונוער לא תאכזב אותך.
יש סיכויים רבים שמדובר גם בהפרעת קשב וריכוז.
טיפול רגשי בעלמא - ובוודאי לא רכיבה על סוסים זה הפתרון האולטימטיבי. צריך לבצע שילוב טיפולים. סוג הטיפול פחות חשוב חשוב מקצוענותו של המטפל. ועל כך עדויות ממחקרים מרובים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)