מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון ריספונד חצי כדורלינור28/03/2018
שלום
בני בן8 נוטל ריספונד חצי כשור כל ערב לפני שינה. שכחתי שלושה ימים ברציפות לתת לו כדור. האם יקרה נזק??? האם לחזור לתת כרגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכח לקחת כדור
ד``ר אליהו סמואל28/03/2018ללינור שלום
לא יקרה כל נזק. יש לחזור לקחת את המינון הקבוע. להשתדל שיקח באופן רצוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהקאה לילדה בת 3דורית28/03/2018
לפני כשבועיים, בתי בת 3 הקיאה על הרצפה במכולת.
מאז החלה לפחד מלהקיא.
כל פעם שאוכלת, בוכה ואומרת "אני אקיא, אני אקיא" ופשוט מסרבת להמשיך לאכול.
זה הגיע למצב שבימים האחרונים, כמעט ולא מסכימה לאכול בכלל.
במשך כל היום הפחד מלווה אותה וכל כמה דק' נזכרת בכך ובוכה שהיא תקיא.
אני ממש אובדת עצות ולא יודעת איך לנהוג.
אודה לעזרה כיצד לנהוג ולמי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהקאה
ד``ר אליהו סמואל28/03/2018לדורית שלום
אפשר לעזור באופן אפילו מהיר באם הדבר יעשה בהקדם וסמוך לפרוץ התופעה. יש גישות פסיכולוגיות מעשיות אשר מכוללות פלאים בגיל זה. אבל הדבר מחייב מעורבות מקצועית . מדובר בגישות התנהגותיות חשוב לבצע אצל איש מקצוע עם נסיון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה לנעליים בגיל צעירדנה25/03/2018
הבת שלי בת 7, היא ילדה מאוד girly ואוהבת בגדים ולהתלבש יפה, אני לא רואה סיבה לדכא את זה. עם זאת, אני חוששת שאולי הילדה פיתחה אובססיה לנעליים בגיל צעיר מדי, כששואלים אותה מה היא רוצה מתנה ליומולדת זה נעליים, לחג - נעליים. הארון שלה כבר מזמן מלא בנעליים והיא ממש יכולה לבחור לה זוג לכל יום בשבוע. אנחנו לא קונים לה בתדירות גבוהה אבל זה מה שהיא מבקשת מהדודים והסבים וכו'. האם זה בגדר הסביר או שהיינו צריכים להגביל את זה כבר מזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה לנעלים
ד``ר אליהו סמואל28/03/2018לדנה שלום
ללא ספק מדובר בתחליף למשהו אחר. מהו הדבר זה צריך ברור. אפשר להגביל אבל בעדינות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמכות הורית של אח גדולשרית22/03/2018
יש לי ילדים בפערים גדולים, האחד בן 17 והשני בן 6. הגדול מתנהג כמו הורה שלישי של הקטן, שזה הגיוני אבל מצד שני אנחנו חוששים שזה כבד עליו הסמכות ההורית שהוא קיבל על עצמו מצד אחד ומצד שני הוא יכול לערער על דברים שאנחנו אומרים לקטן וכך הוא מערער את הסמכות שלנו! דיברנו איתו, והוא לא מבין מה אנחנו רוצים ממנו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית
ד``ר אליהו סמואל23/03/2018לשרית שלום
הבעיה היא אחרת שהוא אינו מתרחק מחיק משפחתו ופונה לעסקיו....
יש לעודד אותו לפנות לעולמו וחבריו. חינוך האח הוא עסקם של ההורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורים על מוות ילדה בת 10טניה20/03/2018
ילדה בת 10 מדברת הרבה על מוות, לא נראה שזה ממקום מורבידי אלא יותר מסקרנות. לא בטוחה איך להתמודד עם כל השאלות שלה ועד איזו רמת כנות כדאי להגיע, היא כבר גדולה אבל אני לא בטוחה כמה כדאי לחשוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 10 מדברת על מוות
ד``ר אליהו סמואל22/03/2018לטניה שלום
אין מדובר מדבר חריג. אפשר לדבר על כך ברמה שתתאים לה. בכל מקרה אם תתעלמי זה יכול להפוך גם לאובססיה אצלה.
רצוי לדבר בכנות ורק ברמה של הילדה. להציע לה לדבר על כך גם כשתהיה גדולה יותר. בוודאי לא לדחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אכן ניתן לסייע לנו במציאת איבחוןאריאל18/03/2018
שלום רב. בת 15 שמאובחנת עםסכיזופרניה
כשהתחילנ להתלונן אמרה שמדובר במחשבה שעושה בו. כשנשאלה מהיכן היא שומעת הצביעה על האוזן אך כשנשאלת שוב מאיפה זה מגיע אומרת שמהמחשבות שלה. בנוסף סובלת מחרדה על גהול הפארנויה מזרים ופחד ממקומות הומי אדם. ברמה קוגנטיבית גבוהה מאוד. מול חבריה ולידינו צוחקת ומדהרת רגיל. ליד סרים משתתקת וההית בורחת.
האם אכן מדובר בסכיזופרניה כפי שטענו באיבחון. האם כדאי לגשת לאיבחון נוסף?
כיצד ומה אומרים כשזה מגיע או מגיעות החרדות. אני אומר לה שהיא בטוחה ואנחנו שומרים עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שניה
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לאריאל שלום
לפעמים רופאים גם טועים. חוות דעת שניה לא תזיק.
ולגבי מה שאתם אומרים נראה שנכון הדבר. אולם זאת אפשר לדעת לפי התוצאות.
רצוי בשלב זה לעבור הדרכת הורים לצורך הכרת צרכים מיוחדים של ביתכם. דבר זה חיוני ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטין פריזמה ונוגדי דלקתנילי17/03/2018
בת 27 נוטלת פלוטין מזה עשר שנים בגלל דכאון בתקופת התיכון שעבר, אך אני מעוניינת להמשיך ולקחתו .
בריאה .אין לי בעיות בריאותיות אחרות ידועות .
שאלתי היא בפעם האחרונה הרוקח אמר ,שמומלץ לא לטול פלוטין עם אדוויל, נורופן, אדקס ,בגלל שיש בזה איבופרופן .באינטרנט קראתי שהכוונה היא לא לטול עם תרופות נוגדות דלקת NSAIDS.
שאלתי היא ,האם הכוונה לא לטול פלוטין יחד עם כל התרופות NSAID(אם כן מה זה כולל) או הכוונה רק לאלה שמכילות איבופרופן .
2)האם הכוונה גם שמומלץ לא לטול פלוטין יחד עם שימוש במשחה וולטרן או משחות אחרות NSAIDS ?
3)כרגע איני בהריון אך רוצה לשאול ,האם יש בעיה עם נטילת פלוטין (פריזמה פרוזאק)בזמן ההריון ,האם זה גורם למומים בעובר או בעיות בלב ועוד ?מה ההמלצה בעיניין?
המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת פלוטין לפרק זמן ארוך
ד``ר אליהו סמואל18/03/2018לנילי שלום
הפורום מיועד לגיל הצעיר. אני שמח שאת מוצאת בו עניין עבור עצמך.
לקיחת התרופה לפרק זמן כה ארוך אינו מומלץ כלל וגם אין מספיק מחקרים המצדיקים שימוש זה. ההמלצה תמיד לגיבוי טיפול בשיחות בנוסף לשימוש בתרופה כדי למנוע את התלות בתרופה.
יש משהו בדברים של הרוקח. ולגבי סוגיית ההריון הנושא אינו חד משמעי יש פנות ליועץ לתרופות בהריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה אנטי פסיכוטית שנקראת Vraylarסיון3216/03/2018
שלום יש לי שאלה ברשותך לגבי תרופה אנטי פסיכוטית שנקראת Vraylar האם יש אותה בארץ?האם פסיכיאטרים משתמשים בה בארץ?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תרופה חדשה
ד``ר אליהו סמואל18/03/2018לסיוון שלום
למיטב ידיעתי אין התרופה מאושרת בשלב זה לילדים. קיומה בישראל אינו ידוע לי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לילד לקחת סרנדה?שרי15/03/2018
הבן שלי בן 11. סובל מדיכאון וחרדות. טופל בפריזמה ואחכ גם עם ריספונד. אך עקב נסיגה והחמרת התסמינים הוחלף הטיפול והוא התחיל לקבל סרנדה. ממה שקראתי תרופה זו אינה מיועדת כלל לילדים. האם זה בסדר שהוא לוקח סרנדה בהנחית הפסיכיאטר למרות שזה לא מיועד לילדים? אני מודאגת מכך שאולי מקבל תרופה שלא מתאימה לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת סרנדה
ד``ר אליהו סמואל18/03/2018לשרי שלום
עלון התרופות זה בבחינת הכיסוי המשפטי של חברת התרופות. מאידך יש הרחבה של הקריטריונים לפי שיקול דעת הרופא על פי מחקרים עם היקף תקפות קטן יותר.
אין מדובר בחריגה. אבל רצוי לפנות לרופא ולשמוע את דעתו על כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים סביב סיפור ההגדה של פסחקרן11/03/2018
בננו בן ה 6, חוזר מפוחד מאוד מהגן סביב סיפור עשר המכות וההגדה. מפחד בחושך. מפחד להישאר בסלון כשאחד מאיתנו לא על ידו וכדומה.
מה אפשר לעשות? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מסיפורי ההגדה
ד``ר אליהו סמואל18/03/2018לקרן שלום
הפתרון לפתח משחק יצירתי סביב לסיפורים. חשיפה לסיפורים דרך חזרה בכלים של משחק דימיוני יכול להעניק את הפרופורציה הנכונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מההגדה
ד``ר אליהו סמואל18/03/2018לקרן שלום
אפשר להציע משחק דמיוני או להציע ציורים על הנושא. כל התעסקות דרך כלי הבעה סביב לפחד יכולה לצמצם או אפילו להכחיד את הפחד. וכמובן יש לחזור על כך כמו שמבצעים במשחק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה דמיונית - עד איזה גיל?ענבל11/03/2018
מגיל קטן לבת שלי יש חברה דמיונית, עכשיו היא כבר בת 8 ואני תוהה אם זה לא מאוחר מדי לחברה דמיונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל לחברה דימיונית
ד``ר אליהו סמואל18/03/2018לענבל שלום
בהחלט יכול להמשיך גם אחרי גיל 8 אפילו עד גיל 11-12 אבל יש לתופעה גם ווריאציות - בגיל מאוחר יש חשיפה פחותה לעיני זרים. וגם העיתוי מצטמצם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים ו8 חודשיםאמתי07/03/2018
שלום
יש לנו בן בכור כנ"ל וגם בת בת 4 חודשים אך הבעיה הייתה קיימת גם לפני. אנחנו מחנכים בגישת לייף סנטר ובאמת שמחים בה וטוב לנו. מרגישים שנותנים מענה רגשי מלא לילד, הוא שמח, פתוח, רוצה כל הזמן שנשחק איתו, אוהב להיות איתנו, מפותח רגשית ובאמת ב"ה בבית טוב לנו.
יש לו סבא וסבתא שהתחושה היא שהם פשוט עושים מאבק על האהבה שלו, מבטיחים לו דברים, כל הזמן ממלאים את הזמן באטרקציות והבטחות ומתנות ולפעמים אפילו "בורח" להם משםט מסגיר שהם מנסים "לקנות" אותו. וזה מצליח.
היו תקופות שבננו העדיף את האבא על פני האמא והצלחנו עכשיו די לאזן את זה. אבל הסבא, פשוט אי אפשר להתחרות.
הוא רוצה להראות לו דברים, אם יש משהו שהוא צריך הוא מבקש ממנו, הוא רוצה שהוא ילביש אותו, יאכיל אותו, ירים אותו, כל הזמן מחפש רק את קרבתו, כשאנחנו בחברת ההורים שלנו, פשוט מרגישים שהסבא זה אבא שלו, לפעמים הוא בטעות קורא לו אבא.
אני אישית בתור אבא ממש מרגיש שאני נותן הכל שהילד יצמח בצורה בריאה, וזה מרגיש לי ממש לא בריא מה שקורה פה. היינו בחתונה, בתוך 5 שעות הוא לא בא אלינו ההורים כמעט בכלל! לא חיפש, לא רצה. האמא התקרבה אליו הוא דחף אותה ואמר "דייייייי" והיא לא אמרה לו דבר. וביומיום בכלל אין שום תחושה של מחנק ובאמת אין, הוא ממש חופשי.
אנחנו מאוד מאוד פגועים. אני אישית בתור אבא לא מסוגל להכנס למלחמות "קניית בעלות" ואין לי גם מסוגלות להקשר אליו ולהפגע כל פעם מחדש.
זה תקין?מה עושים?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות על הסבים
ד``ר אליהו סמואל11/03/2018לאמיתי שלום
לא ניתן לשנות את הסבים.
יש לבחון את הבעיה יותר לעומק לפני שמייעצים להקטין את הקשר עם הסבים .
לכן כדאי לפנות לפגישת יעוץ עם איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 לא חופף ראשגל07/03/2018
שלום הבן שלי בן 5 לא חפף את ראשו עד גיל 3 פחד ממים ומרעש וממגלשות והיה אלים מאד מי גיל שנה עד גיל 4 לא היה אפשרי להיות במחיצתו עם ילדים משום שהחטיף להם,היום פחות.
כשפניתי להתפתחות הילד בגיל 3 נאמר שאין לו בעיה הם עשו אבחון כזה לימודי.
היום בגיל 5אין לו חברים משום שלא רוצים לשחק איתו, מתבודד הכי אוהב להיות בבית הגננת אומרת שהוא לא מרוכז ומדבר אל עצמו המון הרבה מהנורמה אוהב לגעת בדברים ולמשש אותם במפגש בגן בוהה החוצה דרך החלון.
מדמיין המון.
הראייה שלו לחיים שלילית.
הציורים שמצייר גם הם בעלי משמעות מפחידה ומסוכנת. יש לו קוצים ברוב שעות היום.
הוא נרגע מול הטלוויזיה.
האם יש איזה אבחון שיפקס את הבעיה שלו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבודד
ד``ר אליהו סמואל11/03/2018לגל שלום
את מתארת מצב של רגישות לנוזלים ומצבי רגישות אחרים. תופעה ידועה. מתפתחת מצוקה רגשית שהיא במהותה על רקע התפתחותי.
את נמצאת בזמן גבולי מבחינת טיפול רגשי.
חיוני להיעזר באיש מקצוע -את יכולה לפנות גם אלי.
לצורך אבחנה - מאחר ונראה שהאבחון בהתפתחות הילד אז השתנה היום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים ו-8 חודשיםאמתי05/03/2018
שלום
יש לנו בן בכור כנ"ל וגם בת בת 4 חודשים אך הבעיה הייתה קיימת גם לפני. אנחנו מחנכים בגישת לייף סנטר ובאמת שמחים בה וטוב לנו. מרגישים שנותנים מענה רגשי מלא לילד, הוא שמח, פתוח, רוצה כל הזמן שנשחק איתו, אוהב להיות איתנו, מפותח רגשית ובאמת ב"ה בבית טוב לנו.
יש לו סבא וסבתא שהתחושה היא שהם פשוט עושים מאבק על האהבה שלו, מבטיחים לו דברים, כל הזמן ממלאים את הזמן באטרקציות והבטחות ומתנות ולפעמים אפילו "בורח" להם משםט מסגיר שהם מנסים "לקנות" אותו. וזה מצליח.
היו תקופות שבננו העדיף את האבא על פני האמא והצלחנו עכשיו די לאזן את זה. אבל הסבא, פשוט אי אפשר להתחרות.
הוא רוצה להראות לו דברים, אם יש משהו שהוא צריך הוא מבקש ממנו, הוא רוצה שהוא ילביש אותו, יאכיל אותו, ירים אותו, כל הזמן מחפש רק את קרבתו, כשאנחנו בחברת ההורים שלנו, פשוט מרגישים שהסבא זה אבא שלו, לפעמים הוא בטעות קורא לו אבא.
אני אישית בתור אבא ממש מרגיש שאני נותן הכל שהילד יצמח בצורה בריאה, וזה מרגיש לי ממש לא בריא מה שקורה פה. היינו בחתונה, בתוך 5 שעות הוא לא בא אלינו ההורים כמעט בכלל! לא חיפש, לא רצה. האמא התקרבה אליו הוא דחף אותה ואמר "דייייייי" והיא לא אמרה לו דבר. וביומיום בכלל אין שום תחושה של מחנק ובאמת אין, הוא ממש חופשי.
אנחנו מאוד מאוד פגועים. אני אישית בתור אבא לא מסוגל להכנס למלחמות "קניית בעלות" ואין לי גם מסוגלות להקשר אליו ולהפגע כל פעם מחדש.
זה תקין?מה עושים?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם הילד
ד``ר אליהו סמואל07/03/2018לאמתי שלום
הדבר נורמלי אבל מוגזם. לא מדובר במשהו מעוות.
יש לכך פיתרונות שחלקם אצלכם, הייתי ממליץ בחום כי תיגשו לטיפול רגשי - ייעוץ.
הדבר קשור לעמדה הפנימית שלכם- ובמיוחד לצרכים הרגשיים שלכם. התופעה קיימת אצל הרבה משפחות רק שזה לא מגיע לדרגה הזאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שחור להורים לבניםמתלבטים04/03/2018
מה ההשלכות הפסיכולוגיות של אימוץ ילד שחור להורים לבנים? האם עדיף בשביל ילד לבן ואז צריך לעשות את "השיחה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה ילד לאמץ?
ד``ר אליהו סמואל07/03/2018למתלבטים שלום
שאלתכם היא שאלה אחת מכלל השאלות. רצוי מאוד להתלבט לפני ובנוכחות איש מקצוע אוביקטיבי. כלומר מטפל פסיכולגי הבקיא בתחום.
לאחר האימוץ זה יותר שאלה של הסתגלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)