מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוות דעת על טיפול טבעיאבישג22/04/2018
שמעתי על טיפול טבעי בהפרעות קשב וריכוז בעזרת peace (?) אשמח לקבל חוות דעת מקצועית.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול טבעי
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לאבישג שלום
אני רופא קונבנציונלי ואיני בקיא בטיפול טבעי.
מנסיוני טיפול טבעי אינו עוזר באופן משמעותי להפרעת קשב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה זהה להיפראקטיביות ובלי היפראקטיביותמיכל17/04/2018
לשני הילדים שלי יש הפרעות קשב וריכוז, אחד עם היפראקטיביות והשנייה בלי. שניהם נוטלים ריטלין LA, לילד עם ההיפראקטיביות זה באמת עוזר אבל את הילדה זה הופך לישנונית וחסרת אנרגיה. האם זה נכון שהם נוטלים את אותה התרופה? יש תרופה שמטפלת רק בקשב וריכוז בלי היפראקטיביות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופה על הפרעת קשב ללא הפרעת תנועה
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018למיכל שלום
הפרעת קשב אצל בנות שונה מזה של בנים.
הטיפול בהפרעת קשב ללא בעיות תנועה היפראקטביים פחות יעילה עם תרופות.
הייתי מציע לשלב גם טיפול בשיחות. לתהליך הלמידה יש מרכיבי מוטיבציה ועוד . גיוסם בתהליך הלמידה חשוב לא פחות ממתן תרופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגרת פנימייתית טיפולית לנערסיגלית16/04/2018
שלום וברכה,
אני מחפשת עבור נער בן 17 עם דיכאון וחרדות שלא נמצא בסגרת לימודית רגילה כבר כחצי שנה,
פנימיה טיפולית שתתן מענה לקשייו הרגשיים במקביל ללמידה בבי"ס. בשל בעיות בבית חשוב שימצא בפנימיה.
אנא המליצו לי על מסגרות טובות שיכולות להתאים במרכז הארץ או בכל איזור אחר.
תודה רבה.
סיגלית
מורה ומטפלת רגשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת פנימיה
ד``ר אליהו סמואל19/04/2018לסגלית שלום
יש לערב את הרווחה שהם אמונים על כך בקהילה.
לומר את האמת, שאין פנימיות לגיל זה ואם הן קיימות הרי הן במיעוט. קשה לקבל ילד לשהייה בת שנה לפנימיה נוכח תהליך ההשתלבות הארוך.
יש מסגרות אחרות בקהילה אולם יש להתיעץ על כך עם גורמי הרווחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מספסר בכדורים שהוא לוקחאורי15/04/2018
הבן שלי, בן 14 מוכר את כדורי הריטלין שהוא לוקח... יש לו חוג אחרי בית ספר אז הוא לוקח איתו כדור נוסף ככה שאנחנו לא יכולים למנוע ממנו לקחת איתו כדור, הכדורים עכשיו נמצאים אצלנו תחת מנעול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספסור בריטלין
ד``ר אליהו סמואל15/04/2018לאורי שלום
אכן דבר חמור.
וכמו שהצהרתי פעמים רבות הפרעת קשב אינה רק הפרעה נוירולוגית המצריכה טיפול תרופתי. קיימות גם השלכות רגשיות שונות ומגוונות וחשוב שתהייה גם התערבות פסיכולוגית. התנהגותו אכן היא חלק ממגוון ההפרעות הרגשיות המלוות את הפרעת הקשב.
חשוב לדבר עם הילד ולהסביר את ההשלכות המוסריות ורפואיות של מעשיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם אטנט וויואנסנינה15/04/2018
שלום,
אני בת 28 מילדות הובחנתי עם קשב וריכוז והיפרקטיביות. ניסיתי כשגדלתי את כל סוגי הריטלין ובנהם גם קונצרטה ולא הייתה השפעה עליי והמון תופעות לוואי. הבנתי שאני מהאחוז הקטן שהחומר הפעיל בריטלין לא משפיע עליי.
לאחרונה התחלתי להרגיש שאני במן בועה בראש ובלאגן. לא מרוכזת בכלום,מספרת דברים בצורה מבולבלת. לא ממש מקשיבה לשיחה שאני מנהלת עם אנשים. טועה בעבודה. ולכן החלטתח שהגיע הזמן לחזור לנוירולג ולנסות שנית. ניסתי אטנט 10 מיליגרם שעזר פעמיים והפסיק. עלינו מינון ל30 שעזר והפסיק אבל הבעיה פה שמצד אחד זה כן עזר ומצד שני לא. זאת אומרת שכן יכולתי לנהל שיחה עיקבית בלי להתבלבל. הקשב שלי יותר טוב זה מה שמהצד רואים ואמרו לי. ואני מרגישה שהראש כבר לא בבלאגן אלה כאילו יש לי מגירות מסודרות בראש. אבל הריכוז בדברים נעלם. אני כבר לא מרוכזת בכלום. לא בעבודה ולא בסרט ולא בשיחה. והרבה פעמיים אני יכולה לדבר ומישהו יבוא ואני אתחיל איתו שיחה כאילו שלפני רגע לא ניהלתי שיחה כבר עם מישהו. אני פשוט עוזבת באמצע. וגם 6 שעות זה מעט מידי ולכן אחרי 6 שעות הייתי נוטלת עוד אטנט של 10. אבל אחרי כשעתיים הייתי מקבלת מיגרנה חזקה מאוד ועצבים בלתי נישלטים. ביקשתי מהנוירולג לנסות ויואנס כי הבנתי שהוא דומה לאטנט. הנוירולג הביא לי 50 מיליגרם. אחרי שעה שנטלתי תכדור הראש שלי באזור המצח כאב מאוד ברמה של בחילות. אני כבר 4 שעות תחת הכדור ואני מרגישה שוב במן בועה כזאת של בלאגן. מתבלבלת המון בשיחות.. האם הכדור לא עוזר לי? המינון? עדייף לחזור לאטנט? או שמדובר בתקופת הסתגלות? אני כבר לא יודעת מה לעשות. מרגיש לי שהאטנט היה יותר טוב אבל גם איתו הריכוז נעלם וגם שש שעות זה מעט מידי וכשהייתי לוקחת עוד כדור שיכסה תשעות הנוספות הנפילות הן לא קלות. מצד שני הכדור ויואנס לא מרכז אותי. לא עושה סדר בראש. עושה לי כאב ראש. אבל אני חייבת כדור יותר משש שעות והוא אמור לתת מענה לזה. מה לעשות? :( מה זה בעצם אומר עליי שבהתחלה כדור משפיע ואחרי פעמים לא. ולמה ויואנס לא משפיע בכלל עם הוא דומה לאטנט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופות
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לנינה שלום
הפורום עוסק בילדים ונוער.
רצוי לפנות לפורום פסיכיאטר מבוגרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץ תינוק בן שנה וכשרה חודשיםאמא12/04/2018
תינוק בן שנה וכשרה חודשים לוקח מוצץ ואחותו גם בת עשרה חודשים איל גומלים ממוצץ ולתינוקת עדיין יש מוצץ
וגם איך נגמול מחיתול ואיך נגע אם הוא מוכן לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
ד``ר אליהו סמואל25/04/2018לאמא שלום
בגיל שאת מציינת לא מקובל או רצוי לגמול ממוצץ או חיתול.
להרחבה של ההערכה רצוי לפנות לתחנת טיפת חלב להשלמת ייעוץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספונד לילדה בת 7ריספונד11/04/2018
הבת שלי בת 7 סובלת מאוטיזם בתפקוד גבוה, בעיות בויסות חושי וריגשי, חרדות,בעית קשב וחוסר שקט, התחלנו לפני חודש טפול בריספונד לפי המלצת הפסיכיאטרית התחלנו מ0.1 והעלנו כל 3 ימים כעת אנחנו ב0.8 אין בינתיים שום שיפור , אלא רק יותר עיפה וקשה לקום בבוקר, האם להמשיך או להפסיק אם הריספונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספונד ועייפות
ד``ר אליהו סמואל15/04/2018שלום
אכן זאת התרופה שממליצים כקוו ראשון. לגבי תופעת העייפות הרי שהיא חולפת בהדרגה. לבעיות שציפיתם שירגעו יש להמתין מספר שבועות.
אולם עצתי כי עדיף להתיעץ עם הפסיכיאטרית ולשטוח בפניה את חששותיכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודשים וחצינועה10/04/2018
שלום אשמח לעזרה.
הקטנה שלי בת 4 חודשים וחצי. לפני חודש בערך מלמלה המוןןן בכמה ימים ומאז השתתקה ואני בקושי שומעת אותה ממלמלת כמו אז. היא רק לעיתים כאילו צווחת בצעקות וזהו... בנוסף לכך, ממש קשה להצחיק אותה והיא צוחקת לעיתים רחוקות . אולי פעם בשבוע וגם זה בקושי רב.
מדוע זה כך והאם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלמול וצחוק בפעוטה
ד``ר אליהו סמואל25/04/2018לנועה שלום
תלונה חשובה. רצוי לא להניח לזה.
יש לפנות לטיפת חלב. יתכן ויש לפנות גם במכון התפתחות הילד. הדבר מצריך הדרכה ומעקב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה למרפאות פסיכיאטריה והשפעה על העתידגלית09/04/2018
שלום רב..
הילד שלי בן 9 מאובחן קשב וריכוז ונוטל ריטלין זה לא תמיד עוזר ושיורדת ההשפעה הוא מתנהג באלימות גסות מתחצף ועושה דברים מסוכנים כמו לטפס מהגדר ולברוח מבית הספר עכשיו קיבלנו הפניה לפסיכיאטר והשאלה שלי אם טיפול פסיכיאטרי שמן הסתם יהיה בתיק הרפואי יפריע לו בהמשך החיים בצבא עבודה וכולה...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת פניה לפסיכיאטר
ד``ר אליהו סמואל15/04/2018לגלית שלום
יש לדעת שההתנהגות שאת מתארת יכולה כמובן להתמיד או להחמיר- ואז הצבא יכיר בה אם פרצי ואם לא. ולכן חשוב לטפל בהקדם.
הצבא מקבל דיווח מרופא משפחה על הילד ותחלואיו- אם מדובר ברופא לב או דרכי עיכול. וכך גם פסיכיאטר ילדים. הפסיכיאטריה היא ממש כמו יתר מקצועות הרפואה.
לרוב אין לחשוש ,לא כל ילד שנבדק אצל פסיכיאטר יוצא עם פרופיל פסיכיאטרי ברבות הימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריטלין גורם להשמנהטליה09/04/2018
שלום, הבן שלי בן 9.5 נוטל ריטלין 30la . הוא אוכל מעט מאד, גם אחהצ ובכל זאת משמין מאד.. האם יכול להיות שנטילת הריטליו גורמת להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה מריטלין
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לטליה שלום
יש לבחון סיבות אחרות להשמנה. יתכן והוא פחות פעיל ואינו מכלה אנרגיה. אבל לרוב זאת לא הסיבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה נגעלת לנגב לעצמהשמרית08/04/2018
ילדה בת 7 נגעלת לנגב לעצמה את הטוסיק, אם לא מנגבים לה היא בקושי נוגעת עם הנייר טואלט ואז שורף ומגרד לה כל היום... ואז אין לנו ברירה אלא לנגב לה כי אנחנו לא רוצים שיהי זיהום. מה עושים איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה .
ד``ר אליהו סמואל15/04/2018לשמרי שלום
זה חלק מפעולת הגמילה.
יש להכיר את ביתך יותר לעומק וכמובן את טיב היחסים בינכם. ורק אז להציע הכוונה.
רוי לבצע זאת עם איש מקצוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים מעייפים את הילדטל08/04/2018
התחלנו עם ריטלין ועברנו לאטנט, ההפרעה באמת נרגעה אבל הילדה סובלת מעייפות ומחוסר חשק. כשמורידים אותה מהכדורים היא מלאת חיים וחוזרת להיות עצמה, אובדי עצות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חשק בטיפול בריטלין
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לטל שלום
תופעה זאת ידועה - לרוב מתרגלים אליה.
מדובר לרוב בתחושה אישית .
יש לבחון שלא מתפתח דיכאון תחת הטיפול בריטלין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל לקחת ללוויה?ניר03/04/2018
אבא של אשתי נפטר, אנחנו לא יודעים אם להביא איתנו את הילדים בני 4, 8, 11. אשמח לחוות דעת מקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות במשפחה
ד``ר אליהו סמואל08/04/2018לניר שלום
מדובר בהחלטה שאין בה נקודת הכרעה מוחלטת. מדובר בבשלות רגשית- ורמת קשר של הילדים לנפטר.
חשיפה למוות זה חלק מאמיתות החיים ויש לחשוף את הילדים. ילד בן 4 מתקשה להבין זאת אולם אפשר לשתף את הילד ולהביא אותו ניחום האבלים. ילדים בני 7 ומעלה יותר בשלים. אולם הכל תלוי כאמור בטיב הקשר ובבשלות הרגשית.
שלא תדעו עוד צער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי פוקלין קונצרטה וריטליןרויטל02/04/2018
שלום ד"ר. אני צריכה את התייעצותך המקצועית בדחיפות. לאחר אבחון שעשיתי לפני שנה התחלתי טיפול בריטלין אל איי 40 לצורך למידה לפסיכומטרי. סבלתי מתופעות לוואי של דכדוך ועצבות באופן קשה ולאחר התייעצות עם הרופא שלי הוחלט על מעבר לקונצרטה 54. הקונצרטה הייתה טובה לי ולא חוויתי שום תופעת לוואי אך מאז שהתחלתי לקחת אותה על בסיס יומי כול בוקר בעקבות התקרבות מועד המבחן ולמידה אינטנסיבית הקונצרטה הפסיקה להשפיע וכשכבר כן השפיעה לקח לה המון זמן. הייתי לוקחת אותה בשבע וחצי בבוקר ואת ההשפעה הייתי מרגישה בסביבות שתיים בצהריים. פניתי שוב לרופא שלי והוא המליץ על מעבר לפוקלין. אני לוקחת פוקלין XR כבר שלושה ימים רצופים וחזרה לי אותן תחושות של דכדוך ועצבות כאשר נטלתי את הריטלין. האם יכול להיות שפוקלין דומה בתופעות לוואי שלו ובמרכיבים שלו יותר לריטלין מאשר לקונצרטה. ואם כן, מה אתה ממליץ לעשות? האם לחזור לקונצרטה או לתת לגוף להתרגל לפוקלין? ובמידה ואני חוזרת לקונצרטה האם זה לא ישגע לי את המוח עוד יותר המעברים האלו בין התרופות? אודה לך על תשובתך. רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופות
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לרויטל שלום
הרבה גלגולים עברת.
אולם יש לדעת שלא הכול נעוץ בתרופות. יש לבחון גם את עולם הנפש דרך טיפול בשיחות.
יש עוד הרבה סיבות להיות בדכדוך בנוסף להשפעת התרופה. יתכן כמובן שילוב ולכן שיחות יועילו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הצלחה של ילדהנטלי01/04/2018
הבת שלי מאוד אוהבת לרקוד, רשמנו אותה לחוג בלט ובהתחלה היא מאוד נהנתה אבל זה הפך לתחרותי והבנות האחרות יותר טובות ממנה והיא שמה לב לזה וזה מאוד מעסיק אותה שהיא לא טובה ולהשוות עצמה לאחרות. אין חוגים אחרים בסביבה הקרובה ואי אפשר לרשום אותה עכשיו בכל מקרה באמצע השנה. מה עושים? אנחנו לא רוצים שתפסיק לרקוד אבל היא כבר ממש לא נהנית וחוזרת מדוכדכת מהחוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישגיות וחוסר חשק
ד``ר אליהו סמואל03/04/2018לנטלי שלום
חוג אינו מקום שצריך לסבול בו.
לצערי אומר שאין הבעיה בחוג אלא באופי של הבת ומבנה עוולמה הפסיכולוגי וזה עלול להתרחש גם בחוגים אחרים.
העצות:
1. רצוי לדבר עם רכזת החוג - שתבין את הקושי.
2. אין להתעקש שתהיה רקדנית יתכן והיא לא מוצלחת בזה.
3. בשל מבנה האופי רצוי למצוא דרך שתגיע להעשרה בטיפול רגשי אצל איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)