מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להסביר את המצב לילד?ירון22/05/2018
נשוי+1, הילד בן 3
לפני כמה חודשים גיליתי שיש לי בת, ממישהי שיצאתי איתה כמה חודשים כשגרתי בארצות הברית, לפני שהכרתי את אשתי כמובן.
איך אני מסביר את המצב הזה לבן שלי? שיש לו אחות גדולה מאמא אחרת, שגרה בארץ אחרת ושהוא לא ידע עליה עד עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להסביר
ד``ר אליהו סמואל23/05/2018לירון שלום
בגיל זה קל להסביר כי הילד לא מבין את סדרי העולם.
הכל חייב להיות באוירה טובה בליווי של אשתך להיום.
אתה יכול להציג לילדך את האשה דאז כאישתך הקודמת.
אולם הכל חייו להיות בתאום עם רעיתך היום. אם ההסבר תמים ופשוט גם הילד יקבל זאת כדבר ממש טבעי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטה על מסגרת חינוכיתס.ו20/05/2018
בן 13שנים. לומד בכיתה רגילה בביתספר רגיל ומסתדר מצויין. מלבד זה שנעדר ימים רבים מהלימודים. לפחות פעם בשבוע לא בא ומעדיף להישאר בבית. כרגע נמצא בתהליך של איבחון לספקטרום. השאלה היא אם בביתספר ידעו כי אובחן על הספקטרום האם יכריחו לשים את הילד בכיתה מיוחדת קטנה או בחינוך מיוחד? האם תיהיה לנו ההורים אפשרות בחירה למסגרת הלימודים? הילד רוצה להישאר באותה הכיתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת הורים
ד``ר אליהו סמואל23/05/2018לס.ו.
בית הספר משתדל לקבל את החלטת ההורים. אולם הכל על תנאי
שהילד מתפקד בכיתה ואינו מפריע להתנהלותה. במידה ויובחן כמצוי על הספקטרום את זכאית לסייעת צמודה לילד ...
תתיעצי גם עם המאבחנים זה גם חלק מהשירות שהם אמורים לספק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת נוילופטיל טיפות, נראה שבמרכז אזלורד17/05/2018
לא מוצאת נוילופטיל בתל אביב בכלל לא במכבי ולא בסופר פארם, מישהו יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזלה תרופה
ד``ר אליהו סמואל23/05/2018יש להתיעץ עם הרוקח או הרופא שלך.
הרופא שסיפק לך מרשם אחראי מכל הבחינות גם על זה כמובן....
תחזרי אליו בדרישה שיספק תחליף או שידאג להפנות למקום שהתרופה קיימת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשק פסיכולוגי מצד הבתאסנת15/05/2018
היו לי יחסים מאוד מורכבים ובעיתיים עם אמא שלי, נקודה רגישה וכואבת. הבת שלי כל הזמן משתמשת במידע הזה כנשק נגדי - שואלת אותי אם אני רוצה שהיחסים שלה ושלי יהיו כמו שלי ושל אמא שלי, זה מאוד פוגע בי ואני לא יודעת איך להגיב לזה בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במידע
ד``ר אליהו סמואל17/05/2018לאסנת שלום
ביתך למדה להשתמש בנשק יום הדין. היא כנראה גם פחות רגישה כלפיך.
ממליץ שתאמרי לה שהחלטת להיעזר באיש מקצוע- אליו תגשו שניכן. כל זאת כדי שיהיה לה ולך יותר טוב.
נראה שזה גם ישתלם לשתיכן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה אצל ילד בן 10עינב13/05/2018
בן ה 10 שלי כבר כמה ימים בוכה ללא סיבה. ממה שהוא מתאר תחושות ומחשבות נראה שהוא סובל מחרדה. הוא מטופל פסיכולוגית. השאלה אם יש משהו מרגיע תרופה, שאפשר לתת לילדים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ללא סיבה
ד``ר אליהו סמואל17/05/2018לעינב שלום
הטיפול הפסיכולוגי חייב לספק גם לך תשובה לשאלתך. אין סיבה שבנך יסבול.
את חייבת לפנות לפסיכולוגית בשאלה נוקב - ולקבל ממנה תשובה או פתרון. רצוי לא לעבוד בשני זרועות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות שלא נפרדות אחת מהשניהנועה13/05/2018
יש לי שתי תאומות, הן כבר בנות 9 והן פשוט לא נפרדות אחת מהשניה, אפילו לשירותים הן הולכות יחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות
ד``ר אליהו סמואל17/05/2018לנועה שלום
רצוי מאוד להפריד אולם בגיל זה ההפרדה אינה קלה . חובה להיעזר באיש מקצוע פסיכולוג או פסיכיאטר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לספר לילד על אח חדש?אסתר10/05/2018
הגדול שלי בן 3 וכמה חודשים, לפני שנה ילדתי בת והוא לקח את זה מאוד מאוד קשה, אחרי שנה והוא עדיין עוד קצת עוין כלפיה. אני עכשיו שוב בהריון, מתי כדאי לדבר איתו על זה ולהכין אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להכין לאח חדש?
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לאסתר שלום
יש להכין וכמובן ברמה שהילד יבין ובהדרגה והמועד שהבטן תופחת וההריון נראה לעין.
יש לדבר על הדברים המשמחים בכך ועל מקומו הבוגר במסגרת המשפחה. ליעד לו תפקיד ואחריות כיאה לבכור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה תמיד יושבת בפינהליטל08/05/2018
הבת שלי, בת 5, תמיד מחפשת פינות לשחק בהן, באופן מילולי, גם בחדר שלה, גם בגן, גם בבית, בספריה, בכל מקום היא תמצא פינה - מפגש בין שני קירות, ותתמקם שם. זה קצת מוזר בעיני, למה דווקא פינות? זה יכול לשקף משהו או להתעלם מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת פינות
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018לליטל שלום
יכולות להיות פרשנויות רבות למצב שאת מתארת.
יתכן שהיא זקוק לגבולות שהיא מגדירה את עצמה. יתכן שהיא זקוקה מהגנה וביטחון? יתכן ויש צורך למרחב אישי?
אילו דברים לא מילוליים.
יש להתבונן בתפקוד - בקשר הבין אישי ובוודאי באם תהיה בעיה משמעותית הם יתבטאו גם התחומים האילו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה של ילדה לתכנים פורנוגרפייםמיכאל03/05/2018
הבת שלי נחשפה לתכנים פרונוגרפיים של אחיה הגדול. דיברנו איתה על זה ועל מצג השווא של התכנים הללו אבל היא לא הייתה לגמרי איתנו, לא רצתה להקשיב וגם לא בטוחים כמה היא בשלה לנושא. מה מידת ההשפעה של חשיפה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לתוכן פונוגרפי
ד``ר אליהו סמואל11/05/2018למיכאל שלום
חשיפה חד פעמית לרוב לא חורצת גורלות. תלוי בגיל כמובן ורמת החשיפה.
יש להמתין ולבחון לתגובתה. במידה ויכולו התפתחותיות כלומר התעסקות מינית לא תואמת יש לפנות להתערבות.
ומה שעשיתם, אכן כך יש לנהוג.
יש למנוע חשיפות נוספות כמובן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות גדולה מדרדרת את הקטנהאפרת01/05/2018
לגדולה שלנו יש בעיות שונות, קשיים בלימודים, התמרדויות, דכאונות. היא הולכת לטיפול ואנחנו לא רוצים לחדור לה למרחב שם. הבעיה היא שאחותה הקטנה מתחילה גם להתבגר והיא מדרדרת אותה, אם לעשן סיגריה, אם להבריז מהלימודים, אם לצעוק עלינו ולהמריד אותה נגדנו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה על האחות
ד``ר אליהו סמואל02/05/2018לאפרת שלום
מצבה של האחות גם הוא חשוב. אפשר להתיעץ עם המטפלת על האחות- וההשפעה. תופעות אילו אינן נדירות. והרבה פעמים הם מחייבות התערבות ברמה משפחתית. יתכן ולאחות רווח מישני מהתנהגותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ממודאל תרופה לסחרחורתגלי28/04/2018
אני אישה מבוגרת 63 ולאחרונה עקב סחרחורות קיבלתי תרופה בשם מודאל.קראתי שהיא מיועדת למצבים פסיכיאטרים ולכן יש לי רתיעה לקחת.איך מתקשרת תרופה כזו לסחרחורת והאם חחשותיי מוגזמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישה מבוגרת
ד``ר אליהו סמואל02/05/2018לגלי שלום
מניח שטעית בפורום.
אולם בהחלט זאת תרופה שבמינון נמוך יעילה מאוד גם לסחרחורת . ההשפעה הפסיכיאטרית היא במינון הגבוה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה 4.5 ממשיכה לעמוד על שלהחנה28/04/2018
נכדתי 4.5 ילדה טובה .אבל כאשר היא מבקשת משהו שלא ניתן לבצע מייד ואני מנסה להסביר לה שכרגע אי אפשר היא ממשיכה לעמוד על שלה ולא עוזבת. כאילו אי אפשר לשכנע אותה שהמצב לא מאפשר.מה זה ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרפה- רוצה מייד
ד``ר אליהו סמואל02/05/2018לחנה שלום
כסבתא את יכולה לעשות מעט.
מקווה שתכונה זאת לא תצרב ותהפך לאופי.
חוות ההתנהגות בצל הוריה היא גם זאת שמכביתה התנהגות זאת.
איני בטוח שאת יכולה לדבר על כך עם ההורים, אולם יש למצוא דרך ובעדינות לשאול איך הם מתמודדים עם הדבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגש עם מוות בגיל מוקדםרננה26/04/2018
אחיין שלי בן 5, אחותו התינוקת נפטרה ממחלה. הוא לקח את זה מאוד קשה והוא לא מפסיק לדבר על מוות של אנשים אחרים. מתי אמא תמות מתי הגננת תמות... לא עבר הרבה זמן מאז שהיא נפטרה ואני מניחה שזה חלק מתהליך האבל וההתמודדות עם המוות, באיזה שלב צריך ללכת לטפל בזה בצורה מקצועית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבל בבית
ד``ר אליהו סמואל02/05/2018לרננה שלום
אכן תגובת אבל.
אין מועד ספציפי. כיום רצוי לפנות לייעוץ ולבחון את התגובה . בשלב שלאחר יבוא הטיפול באם יהיה צורך.
לרוב תגובת האבל של הילדים בגיל זה מותנת בהתנהגות ההורים ורגשותיהם. הילד מכיר במה שהוא רואה ומרגיש בבית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי חמורות - פוקליןאמא מודאגת מאד23/04/2018
בנינו, בן 6, ASD בתפקוד גבוה, משולב בגן רגיל. הבעיה העיקרית אצלו היא קשב נמוך מאד ומוסחות גבוהה. התחלנו טיפול תרופתי. את הריטלין הפסקנו לאחר יומיים כשראינו שהוא לא מגיב טוב. ניסינו אטנט במשך חודש שגרם לחרדות ומחשבות שוא ולכן הפסקנו. נסינו פוקלין במשך שבוע. כתוצאה מהתרופה החלו התקפים קשים מאד בהם הילד נושך ומכה את עצמו הסובבים אותו וכן חרדות קשות מאד. תופעות שלא היו כלל בעבר . הקשב עצמו נמוך ביותר. כבר כמעט חודשיים אנחנו לא נותנים את התרופה ועדיין הוא לא חזר לעצמו. הפסיכיאטרית טוענת שזה הפיך אך אינה יודעת כמה זמו יקח לו לחזור לעצמו.
האם ישנן סטטיסטיקת מדויקות לגבי מקרים כאלו? האם יתכן שנגרם נזק בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי של פוקלין
ד``ר אליהו סמואל25/04/2018לאמא המודאגת
לא ידוע לי על סטטיסטיקות. אולם הרופאה יכולה לפנות משווקת של התרופה בארץ ולהעלות שאילתא, יש להם מאגר נתונים רחב מאוד.
אפשר לתת תרופה שתקל על האי שקט - לתקופת בינים כדי להקטין את הסבל.
לרוב מדובר בתופעת לוואי שתצטמצם בהדרגה.
יש לבדוק שאין סיבה נוספת לתופעות - פרשנות התופעת לוואי היא אחת מיני רבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מציירת בלי צבעיםשרון22/04/2018
הבת שלי בת 9, הציורים שהיא מציירת הם בשחור לבן, בלי צבעים בכלל, בלי שמש, דשא, שמיים, כלום. האם כדאי לקחת אותה לאבחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הציורים האמנם
ד``ר אליהו סמואל25/04/2018לשרון שלום.
הציור זה צד אחד של החיים, אולם לא מרכזי. יש להתבונן על התפקוד ואספקטים רגשיים. בעיקר בתחום החברתי, בין אישי. יכולות למידה. דפוסי התנהגות אילו התחומים החשובים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)