מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מ-Xbox ומחשב בממדאורי21/10/2017
בני אוהב לשחק במחשב מס שעות ביום בממוצע 4. ישן בחדר שאינו ממד.
המחשב והאקס בוקס נמצאים בממד שתמיד החלון בו פתוחאמנם עם רשת).
האם הוא בסכנה ??
האם ראוטר שמחובר עם כבלים ולא עלידי ווי פיי מסוכן בממד? ולמה?
איזה מרחק צריך לשמןר ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון22/10/20171. הקרינה של האקס בוקס זניחה.
2.לא.
3. ראוטר שמחובר עם כבלים ולא עלידי ווי פיי אינו מסוכן בממד.
4. אין צורך לשמור מרחק ממנו במצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל חם ופלסטיק מס 5אורי21/10/2017
בדקתי את קופסת הפלסטיק ועל תחתית הפלסטיק יש ציור שלל מזלג וכוס וכתוב microwaveable.
האם זה אומר שפלסטיק זה מתאים לאוכל חם.שהחומר לא זולג לאוכל ואני יכולה להיות רגועה??
שהילד שלי לא אוכל פלסטיק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נכון.
רם דישון22/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע חשמלי ליד המיטהנתן21/10/2017
שלום רב, בצידי המיטה שלנו שני שקעים, אחד בכל צד, שאינם מחוברים למכשיר חשמלי (אבל כמובן שיש בהם מתח). הרחקתי את המיטה כ30 סמ מהקיר להמנע מקרינה. 1. האם השקעים מקרינים? נכון שלא חובר אליהם כלום אבל בשקעים אחרים בחדר, שעל אותו קו חשמל, כן מחובר (טלוויזיה, תאורה) האם זה לא יוצר "עומס" בקו ובעקבות כך קרינה בשקע שכלום לא חובר אליו?
2. במידה והתשובה לשאלה 1 היא שיש קרינה מזיקה (שאינה זניחה), האם מרחק של 30 סנטימטר מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קרינה משקע שלא מחובר אליו דבר.
רם דישון21/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל חם ופלסטיק מס 5אור20/10/2017
אני יודעת שזה לא הפורום אבל חשוב לי מאד לשאול כי מדובר בילדים, בצהרון של בני מגישים אוכל חם בקופסאות פלסטיק מס 5 pp. לאחר הכנת האוכל הוא נשמר בארונות חימום מס שעות ואחכ מחולק.
האם אוכל חם לאחר הכנתו בקופסאות פלסטיק מס 5 לא מסכנות את בריאות הילדים?
אשמח לקבל תשובה מפורטת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לבדוק אם על הפלסטיק יש סימון של אוכל (סכין ומזלג).
רם דישון21/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריות מול הדירהנועה19/10/2017
שלום, מול הדירה שלנו, למעשה בטווח של כל חלונות הדירה, יש אנטנה סלולרית ענקית וגבוהה מאוד, לפי המדדים במשרד להגנת הסביבה, יש שם שתי אנטנות, אחת עוצמתה 29.651 ואחת 2. אנו נמצאים מרחק של כ-350 מטרים ממנה. האם יש סיבה לחשש?
בנוסף יש לנו כ-100 מטרים מהדירה אנטנה 35.63, 39.7, 1.
למען האמת האנטנה הראשונה יותר מדאיגה אותי כי היא ממש גדולה וגבוהה. מה דעתך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגודל והגובה לא אומרים מאומה. כנ״ל הנתונים מהאתר של הג״ס.
רם דישון20/10/2017חייבים למדוד קרינה בדירה על מנת לדעת האם יש סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
נועה20/10/2017תודה.
במידה ואשים רשת יתושים על החלון זה יהיה בסדר?
ולמעשה כל דירה עם חלונות הפונים לאנטנה נמצאים בסיכון מסוים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיובי לשתי השאלות,
רם דישון21/10/2017רק תקפידי שהרשת תהיה מתכתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפטופ על הספה ועל הכריתרון19/10/2017
רציתי לדעת אני מניח את הלפטופ על הכרית שאני ישן והמצעים האם נישרא קרינה כשאני מוציא את זה וישן על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר /
שירה19/10/2017בלי קשר לקרינה, שים לב שמחשב שמונח על המיטה/ כרית וכו יכול לגרום לשריפה, כדאי להיזהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרינה האלקטרומגנטית אינה מועברת דרך שום מדיה, אלא רק בחשיפה ישירה מול הקרינה
ד``ר דני וולף20/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדון בממד חדר ילדים בקומה 3מוטרדת18/10/2017
בס"ד
שלום רב,
בעלי ואני רכשנו דירה חדשה (נבנתה שנה שעברה) בקומה שלישית בעלת שלושה חדרים (שני חדרי שינה) כאשר אחד מהם הינו ממד. יש לנו ב"ה שתי בנות-אחת בת שלוש וחצי ואחת תינוקת. נושא סכנת הראדון בחדר ממד מוכר לי, אך רציתי להתייעץ בנוגע לעניין הספציפי. האם אוורור יומיומי מספיק כדי להפחית משמועתית את סכנת הראדון ולהפוך את החדר לחדר ילדים? או שמא עדיף להשכיר את הדירה (אופציה שאנו בכל מקרה שוקלים מסיבות אחרות) ולהיות בדירה בה חדרי השינה הינם חדרים רגילים (לא ממד)? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שוב במידה והתפספסה השאלה
אוראל18/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנתונים שנתת אוורור טוב של החדר, ושאיבת אבק תכופה טוב מאוד. אם יש אפשרות לא לשכן שם ילדים תמיד עדיף
ד``ר דני וולף19/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה מול מחשב וגלישהסמדר18/10/2017
שלום רב
אנו מעוניינים לקנות לבננו בן השנתיים ו3 חודשים מקלדת המתחברת למחשב עבור משחקים התפתחותיים באינטרנט.
המקלדת מתחברת באמצעות כבל USB. המחשב נייח. האם הגלישה באינטרנט והקירבה לכונן ולמסך מסוכנת במיוחד בגיל הזה?
תודה מראש
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אין סיכון.
רם דישון18/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבה לנורת לד למשך כ15 שעהשמעון17/10/2017
עמדתי בטעות כ15 שעה כשמנורת שולחן צמודה לאחורי ראשי, מרחק כ10 סמ. הנורה כיא נורת לד 10וואט 50/ 60 מגנ הרצ 800 לומינציה.
1. האם נחשפתי לקרינה רצינית?
2. האם במקרה שהנורה חלבית ולא שקופה, התשובה שונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות.... 15 דק. רבע שעה....
שמעון17/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשיפה חד פעמית לא קורה כלום
ד``ר דני וולף18/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מייננת מצילומי הדמיהנתנאל17/10/2017
שלום
אני בן 27 . בשנתיים וחצי האחרונות עברתי מס' צילומי רנטגן שלמען האמת רובם לא היו כ"כ הכרחיים חוץ מהאחרונה כי באמת נחבלתי והרגשתי כאבים במשך חודשיים. ועקב חוסר ידיעה לא נמעתי מזה בעבר. הסתכלתי בפירוט צילומים שלי מקופת חולים ולהלן הרשימה:
1.10.17
ע'ש גבי 2 צילומים
ע'ש צווארי 1 צלום
ע'ש צווארי 2 צילומים
9.8.15
סקוילוזיס 2 צילומים
17.7.15
כף רגל 2 צילומים
8.3.15
כתף 2 צילומים
ע"ש מותני 2 צילומים
מדובר על ארבעה פעמים אבל בכל פעם מסתבר שצילמו כמה פעמים. אם סופרים זה 13 צילומים סה"כ, כי שמתי לב שכל חלק מצלמים כמה פעמים.
כעת נתנו לי הפנייה למיפוי עצמות (בהמשך לאותו מקרה של צילומי רנטגן שעברתי החודש) אפשר שלמקרה הזה יש סיבה מוצדקת יותר מאשר המקרים הקודמים, אך לאור הרשימה הזו אני קצת חושש.
האם הרשימה שציינתי עוברת את הכמות המוגבלת לשנתיים וחצי? האם כדאי לי לבקש MRI במקום המיפוי עצמות לאור הרשימה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מצילומים לא מסוכנת כל כך. בשביל סוג כזה של צילום לא מבקשים MRI
ד``ר דני וולף18/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מייננת
נתנאל18/10/2017אם קרינה מצילומים לא מסוכנת אז מה כן?
אם אני לא טועה הפורום הזה הוא בכלל לקרינה סוללרית שהיא בכלל קרינה בלתי מייננת, אם כך אפשר להגיד שגלישה סלולרית בכלל לא מסוכנת אם הקרינה המייננת של הרנטגן לא מסוכנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במקלדת usb חוטיתנתן17/10/2017
שלום, ברשותי מקלדת חוטית usb שפינתה נשברה. שבר קטן שלא ניתן להכניס אצבע ואינו מהווה בעיה בטיחותית מבחינה זו. שאלתי היא האם השבר דרכו ניתן לראות את פנים המקלדת גורם לקרינה כלשהי או סכנה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכלל לא, מדובר בקרינת חשמל ביתית, בעצמה מינימאלית, שכלל לא מושפעת מהחסמים בדרך.
ד``ר דני וולף18/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה מ-CBCT שינייםמאיה17/10/2017
אני בת 47
קיבלתי הפניה לCBCT של השיניים.
מה ההבדל בין CBCT לCT רגיל מבחינת הקרינה?
עשיתי גם צילום גב עקמת לפני כחודש.
האם הקרינה המצטברת מסכנת אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CBCT זה CT יותר מכוון שטח מצומצם ומקרין פחות. לא מסוכן
ד``ר דני וולף18/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מקרינה המרפאת שינייםנויה17/10/2017
שלום אני בהריון חודש 5 ויש לי שן שמאוד כואבת לי אני רוצה ללכת לטפל אך אני חוששת להכנס למרפאה כי אני מניחה שהרופאים עושים שם צילומים לכל מטופל שנכנס האם הקרינה יכולה להגיע אלי בזמן שאני מחכה בדלפק הקבלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא, כי הדלת במרפאה כוללת שכבת עופרת שבולמת את הקרינה.
רם דישון17/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת שינה עם הסמארטפוןנוי17/10/2017
קורה לי מדי פעם , פעם בשבוע בערך שאני ישנה עם הסמארטפון מבלי להשים לב ...
עד כמה זה מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ.
רם דישון17/10/2017לא ניתן לומר עד כמה זה מסוכן, אבל כדאי להמנע מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק קרינה מעמוד חשמלסמדר16/10/2017
שלום,
אשמח לדעת אם מגורים במרחק עשרים מטרים מהעמוד בתמונה הם בטוחים. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מניסיוני 20 מטרים הם די והותר. אין בעיה.
רם דישון16/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוין :)
סמדר16/10/2017תודה רבה! האם יש דרך לדעת לפי מראה העמוד אם מדובר בקו מתח גבוה, בינוני או נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקו הוא 33 KV. גבוה, בינוני או נמוך אינם אומרים מאומה.
רם דישון17/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)