מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מספר שאלות מטרידות על קרינהסמדר16/10/2017
שלום רב
א. אנו מעוניינים לקנות לבננו מקלדת מיוחדת לשם פיתוח מיומנויות. המקלדת מתחברת למחשב באמצעות כבל USB והמשחקים באינטרנט. הגלישה אלחוטית. הראוטר בחדר אחר. המחשב נייח. האם לא מומלץ להושיב ילד בן שנתיים לשחק באינטרנט מפעת הקרינה הנפלטת?
ב. אנו ממעיטים בהדלקת הוויז כמה שניתן במהלך הנסיעה. אולם המיקום עדיין מופעל. האם בכל זאת נפלטת קרינה? האם לכבות גם את המיקום או שמא מספיק רק כיבוי הוויז?
ג.האם הנחת אוכל/חטיפים מאחורי לפטופ או בצדדיו או מלפניו משפיע על האוכל?מבחינת הקרינה והחום הנפלט מהמחשב.
ד. במלון יש אינטרנט אלחוטי. בחדרים..היכן ממוקם הראוטר?
ה. השתמשתי במחליק שיער ובני בן שנתיים התיישב עלי. המחליק היה מעל ראשו עד לסיום ההחלקה. האם יש בכך סכנת קרינה?
תודה מראש על המענה
יום נעים
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א חצי מטר עד מטר מהמחשב ( לא המקלדת) מספיקים
ד``ר דני וולף16/10/2017ב. אין שינוי בעוצמת הקרינה. כל עוד אתם גולשים, אפילו בווטס-אפ יש קרינה
ג. שום מדיה לא מעבירה קרינה אלקטרומגנטית, אפילו לא אוכל שחומם במיקרו שקרינתו חזקה עשרות מונים מהפלאפון
ד. לא בחדרים קרינה אפסית. ברוב המקרים בקבלה
ה מחשיפה חד פעמית לא קורה כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
סמדר16/10/2017בהמשך לסעיף א...מדובר במחשב נייח. מרחק מטר צריך להיות מהמסך או מהכונן? השולחן ברוחב פחות ממטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של מטען אלחוטיברכה16/10/2017
שלוםץ אני מתלבטת האם לקנות מטען אלחוטי לטלפון הסלולרי. יחד עם זאת תוהה האם הוא פולט יותר קרינה מהמטען הרגיל או לא. אשמח לתשובה. בנוסף אני שואלת האם המטען האלחוטי פולט קרינה גם כשלא שמים עליו טלפון לטעינה
מודה מאד
ברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם את יכולה להסתדר ללא מטען אלחוטי- עדיף כך.
רם דישון16/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיבה?
ברכה16/10/2017למה עדיף ללא מטען אלחוטי? תוכל םהסביר יותר בבקשה?. האם הוא מקרין גם בזמן שללא מטעינים? מצפה לדובה מלאה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כי הוא מקרין כל הזמן, כל עוד הוא מחובר לחשמל, בין אם הנייד עליו או לא.
רם דישון16/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ברכה16/10/2017תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה שלארכה קו מתח גבוהאהרן אליאס15/10/2017
שלום רב,
רכשתי דירה בקומה3 שלארכה עובר חוט קו המתח הגבוה.
המרחק הוא 5 מטר מקיר הדירה שמשותף לכמה חדרים וסלון.
מקצה המרפסת המרחב הוא כ-3 מטרים.
יש לציין שמעיריית ב"ש שלחו מודד מטעמם ובבדיקה שראיתי יחד איתו לא הייתה נראית קרינה חריגה כלל במכשיר (לא עולה על 1 מיליגאוס). מצ"ב הדוח שנשלח על ידו במלל למטה.
יש לציין שהבודק לא היה נראה מוסמך במיוחד והיה בדירה רק כחמש-עשר דקות, בנוסף באותו יום לא היה חם/קר כך שלא חושב שהדליקו מזגנים לאורך הרחוב.
1)האם מרחק של 5 מטרים מספק?
2)האם המדידה סבירה ואין השפעה על כך שאותו היום המזג אוויר היה נעים?
3)האם גם מהמרפסת אין חשש לקרינה? (חשבנו לסגור אותו לחדר שינה בעתיד).
בנוסף מצ"ב תמונה רלוונטית.
אנא עזרתם כיצד להתקדם בנושא.
מעריכים מאוד את עזרתכם ומודים מקרב לב, שנה טובה.
הדוח שנשלח על ידי עיריית ב"ש (אין אפשרות לצרף שני קבצים לכן העתקי הנה):
הנדון : מדידות שדה מגנטי בדירה 1 מס' 10 ברחוה המהר"ל 9
1. ערכתי בתאריך 27.04.2017 ביקור בדירה מס' 10 בבניין מגורים ברחוב המהר"ל 9 על מנת לבחון את השפעת כבל מתח חשמל של חברת החשמל על עוצמות השדה המגנטי במקום.
2. רצ"ב פרוטוקול מדידות השדה המגנטי.
פרוטוקול מדידות שדות מגנטיים
תאריך הסיור לביצוע מדידות 27.04.1017
כתובת מקום המדידות רח' המהר"ל 9 דירה 10 , באר שבע
סוג המדידות מדידות שדה מגנטי
דו"ח מדידות שדה מגנטי
מס'
תאור נקודת המדידה: מרחק הנקודה ממקור השדה המגנטי ( m)
גובה המדידה
( m)
מירב עוצמת השדה הנמדד
( מילי גאוס)
1 מרפסת 3.5 ≈ 1 0.6
2 חדרים 5.5 ≈ 1 0.4
תוצאות המדידות נכונות למקום ולזמן המדידה
הסבר לתוצאות המדידה
• ארגון הבריאות העולמי ( WHO) קבע כי רמת החשיפה הרגעית המרבית המותרת של בני אדם לשדה המגנטי בתדר 50 הרץ, הינה 2000 מיליגאוס.
• הארגון הבינלאומי לחקר הסרטן ( IARC ) קובע כי מתקני חשמל החושפים את הציבור לאורך זמן לשדה מגנטי העולה על 2 מיליגאוס ,הינם " גורם אפשרי לסרטן" ( Possible Carcinogenic)).
• משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה ממליצים למנוע חשיפה שמעל 4 מיליגאוס בממוצע על פני 24 שעות בתנאי צריכת חשמל גבוהה.
• ממחקרים שבוצעו בנושא זה בעולם ומהניסיון שנצבר לאחר ביצוע מאותמדידות ברחבי הארץ, ניתן ללמוד שהחיפה הממוצעת בתוך מרבית בתי המגורים בארץ ובעולם, אינה עולה על 1 מיליגאוס.
• המשרד להגנת הסביבה ממליץ שמתקני יתוכננו ויופעלו בהתאם לעקרון הזהיהרות המונעת ,לשם הפחתה ככל האפשר של השדות המגנטיים אליהם נחשף הציבור בישראל ממרכיבים שונים של רשת החשמל.
אפיון מכשיר המדידה
NARDA ELT – 400 Exposure Level Tester SPECTRAN® NF-1010
• Wide frequency range (1 Hz - 400 kHz)
• Standard-compliant measurement
• Acceptance measurements compliant with CE standard IEC/EN 62233 and Generic Standard IEC 62311
• Limit value traces conforming to ICNIRP 1998, 2010 and EMF Directive 2013/35/EU
• Real time measurement with RMS and peak detectors
• External FFT signal analysis for determining the frequency components via three channel analog output (one channel for each spatial axis) e.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתוך התעתיק קשה להבין את התוצאות, כי העימוד משובש.
רם דישון15/10/2017אם הקריאות לא עלו על 1 מיליגאוס- אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדירה שלארכה מתח גבוה
אהרן אליאס16/10/2017תודה על התשובה
1)אך האם הבדיקה אמינה למרות שארכה רק מספר דקות ובתנאי מזג-אוויר נעימים כך שאני מאמין שצריכת החשמל הייתה נמוכה באותו היום?
2)מאיזה טווח של מיליגאוס יש לחשוש ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצ"ב הדוח ששלחו לי מהעיירה תודה רבה
אהרן אליאס16/10/2017מצ"ב הדוח ששלחו לי מהעיירה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאתר לא נותן לצרף קובץ וורד כנראה
אהרן אליאס16/10/2017בכל אופן אשמח לתשובה לשאלות
1)אך האם הבדיקה אמינה למרות שארכה רק מספר דקות ובתנאי מזג-אוויר נעימים כך שאני מאמין שצריכת החשמל הייתה נמוכה באותו היום?
2)מאיזה טווח של מיליגאוס יש לחשוש ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. שלח בפרטי. 2. מעל 4 מיליגאוס כדאי לטפל.
רם דישון16/10/2017מדידה של מספר דקות מספיקה, וגם אם בערב צפויה עליה קלה- עדיין זה יהיה רחוק מהסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנת תורן מעבר לחלוןנטלי13/10/2017
ערב טוב, נכנסו לדירה שכורה בחיפה באבא חושי קרוב לאוניברסיטה.קיימת אנטנת תורן של חברת פלאפון(מידע מאפליקצית איזי..) במרחק של בערך 100 מטר מהמרפסת שלנו וגם בחדר השינה. רואים ממש את האנטנה מהחלון.לפי מה שרשום זה עוצמת קרינה של בערך 0.192...האם זה מסוכן לנו?והאם ניתן לסמוך על מה שרשום באינטרנט או שיש צורך לבדוק עצמאית?זה מאוד מפריע לנו ורצינו לדעת האם יש סיבה לדאגה?בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון13/10/20171. הנתון של עוצמת הקרינה אינו אומר דבר.
2. חייבים למדוד עצמאית, ולפי התוצאות נראה האם יש צורך לעשות משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנת תורן מעבר לחלון
נטלי13/10/2017האם תוכל להנחות אותי כיצד לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רכשי מכשיר מדידה מסוג קורנט.
רם דישון13/10/2017פרטים נוספים- בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה של מד קורנט
נטלי15/10/2017בהמשך להתכתבות מלפני יומיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין
נטלי15/10/2017חשוב לי לציין שהתמונה ששלחתי היא כאשר החלון פתוח ובמרפסת בחוץ.כאשר
כאשר החלונות סגורים המד מראה 0.7 פלוס מינוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צרי קשר עם המשרד להגנת הסביבה ובקשי מדידה רצופה של 24 שעות.
רם דישון15/10/2017הקריאה הזו גבוהה מאד. מה הכוונה ״כאשר החלונות סגורים״? אני מניח שהכוונה לתריסים (ואז זה הגיוני), כי החלונות שקופים לקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה אומר שהמדד שלקחתי הוא גבוה?מסוכן?
נטלי15/10/2017ואכן התכוונתי חלונות סגורים ולא תריסים.יש כאן בדירה חלונות עם זכוכית
כפולה אז אולי זו הסיבה שבתוך הבית זה נמוך יותר?כי מדדתי גם דרך החלון כאשר הוא סגור ללא התריס באמצע וגם אז המדד היה 0.7...מה קורה במידה והמשרד יראה כי אכן הקרינה גבוהה?זוהי עילה להסרת האנטנה?
האם יש לי סיבה לדאגה?אני עם שני ילדים קטנים ומאוד מודאגת עד כדי כך ששוקלת לעזוב את הדירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הערך שמדדת גבוה לדעתי.
רם דישון16/10/2017בינתיים השתדלי לסגור את החלונות כאשר הילדים בחדר זה. יתכן שאחת הזכוכיות כוללת גם הגנה נגד שמש, ש״על הדרך״ מנחיתה גם את הקרינה. אם המשרד יגיע למסקנה שצריך לעשות משהו (ואני מקוה שכך יהיה), קרוב לוודאי שהוא ידאג להורדת הקרינה ע״י שינוי כיוון האנטנה. אני סקפטי לגבי הסרתה כליל. הערך של 0.7 הוא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרו מגנטית מטלויזיהאסי12/10/2017
שלום
1.מה המרחק הבטוח שיש לקחת מטלויזיה led/lcd כדי לא להחשף לקרינה ?
2.האם טלויזיה כבויה גם מקרינה קרינה מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בקרינת חשמל ביתי - אין סכנה. מטר מהטלוויזיה בטוח ולא נראה לי שמשהו יושב קרוב יותר
ד``ר דני וולף12/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדון בחדר ממ"דמיכל11/10/2017
שלום
בחדר הממ"ד יש לי הליכון ואני נוהגת ללכת עליו כחצי שעה ביום
לציין שבחדר יש גם סיפריה ועליה דברים וארון. יש חלון אך אני לא פותחת כל יום הדלת כניסה תמיד פתוחה וגם אני לא מנקה שם אבק רק לעיתים רחוקות. הבית בבניין בן 20 שנה ובקומה חמישית
האם יש סכנה לגז ראדון? יש גם וילון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שאין סכנה, אולם בכל מקרה כדאי לנקות אבק, לשאוב לא לטאטא, ולהשאיר את החלון פתוח כל הזמן.
ד``ר דני וולף12/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהפעלת מיקרוגל ריקמיכל11/10/2017
פעלתי בטעות מיקרוגל ריק לשניה. האם נגרם נזק כלשהו?
האם יש סכנת קרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משניה אחת לא קרה כלום.
רם דישון11/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טאבלט/פלאפון במצב טיסהקרן11/10/2017
שלום רב,
רציתי לדעת האם טאבלט ופלאפון שהינם במצב טיסה פולטים קרינה והאם הם בטוחים לשימוש , במיוחד כשהם על הבטן/הירכיים של הילדים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצב טיסה הם אינם פולטים כלום.
רם דישון11/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משמיעת רדיו באוזניותאדי10/10/2017
שלום רב.
רציתי בבקשה לדעת,אם אני שומע רדיו דרך הסמארטפון באמצעות אוזניות חוטיות רגילות,האם יש עקב כך קרינה כמו שיש כשמדברים בסמארטפון עם אוזניות חוטיות רגילות?
לפי מה שהבנתי באחת משאלותיי הקודמות...בשמיעת מוזיקה(לא רדיו)באמצעות הסמארטפון עם אוזניות חוטיות רגילות,לא עוברת קרינה בכלל,אך מה קורה אם שומעים רדיו?
תודה מראש וחג שמח.
אדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל בין שמיעת רדיו או מוסיקה.
רם דישון11/10/2017אם אתה רוצה להמנע כליל מקרינה- העבר אותו למצב טיסה. הקרינה לא באה ממה שאתה שומע אלא מתעבורת נתונים הלוך וחזור כשהסמרטפון פעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסך סלולרי שרוט ופליטת קרינהקובי10/10/2017
היי
מכשיר הסלולר שלי נפל ונשרט, שריטה די עמוקה.
האם המסך פולט רעילים שעלולים להזיק במגע?
אם כן, האם מגן מסך יכול למנוע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גם מסך שבור אינו פולט רעלים כלשהם.
רם דישון11/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל ביתילוי רחל10/10/2017
שלוםרב, לפני כחודשיים השכרנו יחידת דיור קטנה יחידה זו היתה פעם חנות מכולת שנהפכה ליחידת דיור , בתוך החדר שבוא אנחנו ישנים חדר שינה ישנו ארון חשמל עם חוטים ושעון באותו החדר ישן גם תינוק בן 7 חודשים ואני בהריון אני מוטרדת, האם הארון פולט קרינה לנו ולילד,מה עלי לעשות האם להשאר בדירה או לעבור שוב,תודה על תשובתך
שמרי מרחק של מטר מהלוח.
רם דישון10/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רהיטי תינוק במקום עם אנטנותאיל09/10/2017
אני עומד להיות אבא בקרוב אני ואשתי צרכים לקנות דברים כמו שיד מיטה ודברי לבוש החנות שאנו רוצים לקנות בגג שלה יש כמה אנטנות של סלקום ועוד השאלה שלי דברי התינוקות בחלק העליון של אותה חנות כשממש בתיקרה ממוקמות האנטנות מה הסכנה האם יש לפחוד מקרינה האם אוכל להשכיב את התינוק במיטה ודברי לבוש שהיו ממש בצמוד לאנטנות סליחה על אריכות הדברים
אין שום סכנה.
רם דישון10/10/2017הקרינה הזו אינה עוברת באמצעות חפצים או מזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור סנוזה ואינטרקום לתינוקחן מריאן09/10/2017
היי
1. האם מוניטור הנשימה סנוזה פולט קרינה? האם בטוח לשימוש?
2. האם ישנו מוניטור אינטרקום (שמע ווידאו) שמומלץ מבחינת רמת הקרינה המופחתת שפולט?
הבנתי שהרוב פולטים המון קרינה ואני מנסה להבין אם בכל זאת יש חברות/סוגים מסויימים שבטוחים יותר לשימוש מבחינת רמת הקרינה הנפלטת.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה כמובן למוניטורים לתינוק
חן מריאן09/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נא שלח תמונה של היחידה הקרובה לתינוק.
רם דישון10/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת באופן תיאורטי
חן מריאן10/10/2017אין לי תמונה של משהו ספציפי כי אני מתלבטת אם בכלל לקנות כזה.
תשובות.
רם דישון11/10/2017אם הוא משדר את קולות התינוק או מידע אחר ליחידה מרוחקת- וודאי שהוא פולט קרינה.
הקרינה מינימלית אם תרחיקי אותו לפחות מטר מהתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בהריון ושימוש בסלולאריפז09/10/2017
שלום
אישתי בהריון מתקדםומשתמשת הרבה בסלולארי ( גם לפני ההריון). האם הקרינה הסלולארית משפיעה על העובר או מזיקה לו? או שהעובר מוגן ברחם מפני הקרינה?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא נערכו מדידות כאלו. קרינת רדיו מועברת היטב במים ובנוזל. מומלץ מאוד להמעיט בשימוש, אולם לא לבכות על חלב שנשפך, לא לחשוב על זה יותר מדי
ד``ר דני וולף09/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה סלולארית בהריון
פז09/10/2017תודה רבה על תשובתך
עדיין מאוד חוששים.
האם אתה חושב שיש לנו סיבה לדאגה?
האם הקרינה נספגת בעובר ועלולה לגרום לנזק?
כמובן שתמעיט בשימוש במידת האפשר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה מאינטרקום לתינוקמיכל08/10/2017
שלום,
רציתי לשאול לגבי אינטרקום לתינוק - זה ששמים בחדר של התינוק ואחד בחדר ההורים כגי לשמוע את התינוק בלילה..האם יש סוגים מומלצים יותר- בעלי פחות קרינה? הבנתי שהמכשירים האלו משדרים כל הזמן- האם יש מכשירים כאלו פחות מזיקים?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מקפיצה את ההודעה כי אולי התפספסה השאלה
מיכל16/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני מכיר את כל המכשירים בשוק. שמרי על מרחק מינימלי של מטר מהתינוק.
רם דישון16/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל17/10/2017תודה רבה, יש לי מס שאלות נוספות:
1. קראתי שיש סוגים של מכשירים יש אנלוגי ויש דיגיטלי - האם לדעתך יש הבדל מבחינת הקרינה שהם פולטים?
2. כמו כן יש סוג שנקרא VOICE ACTUVATED ששולחים קול רק שיש רעש, האם מכיר?האם באמת עדיף
3. במידה והמכשיר מרוחק מהתינוק והוא באמת משדר כל הזמן- לא מגיעה קרינה אליו כי המכשיר משדר כל הזמן? (קרינת רדיו?אני לא בטוחה אך נקראת הקרינה של הסלולר ומיקרו).
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון17/10/20171. לא אמור להיות הבדל, אבל שוב, אינני מכיר את כל המכשירים בשוק.
2. על פניו נראה שמכשיר זה משדר רק בזמן שיש קול. ברור שהוא עדיף, אבל יש לקרוא בעיון את התכונות או באתר היצרן או בחוברת שמגיעה אתו.
3. אם המכשיר מרוחק אז הקרינה שמגיעה נמוכה יותר. הקרינה מגיעה תמיד, אבל ככל שהמרחק יותר גדול העוצמה שלה יורדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכל17/10/20171.האם מתוך המפרט של המכשיר באינטרנט ניתן להבין עד כמה קרינה הוא פולט? יש שם ערכים אבל לא אומרים לי כלום.
2. האם הקרינה הנמוכה ממוינטור שיהיה מרוחק מהמיטה עדיין בעיתית או שזה זניח?
תדוה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון18/10/20171. כשאראה את הנתונים אוכל לענות.
2. במרחק של מטר הקרינה בטוחה. משני מטר- זניחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שניהם משדרים בהספק מאד נמוך,
רם דישון26/10/2017ומרחק של מטר מהתינוק מספיק בהחלט. (זהו בדיוק הנתון שהיה דרוש לי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדובר בקרינת חשמל או סלולרית?
מיכל26/10/2017במוניטורים שמשדרים?
איזה נתון חשוב במוניטור? EMISSION POWER?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זהו הנתון המשמעותי, והוא מתייחס לקרינה סלולרית (ליתר דיוק- קרינת רדיו).
רם דישון26/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - שאלה נוספת
מיכל29/10/2017לא יודעת אם זה קשור לפורום- האם מסנני המים שיש בברי המים מסוכנים מבחינת קרינה? אני מדברת על נורת UV שאמורה לטהר את המים מחידקים. אין סכנה של קרינה מהנורה למי שמשתמש בבר המים?
אין סיכון.
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת (:
מיכל31/10/2017מד חום אינפרה רד שמודד חום של תינוק מהמצח- האם יש בו קרינה?
לא.
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרני האינפרא רד הם לא קרינה?כי מכוונים את זה למצח ממרחק קטן (לא מצמידים)
מיכל31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האיפרא אדום היא גם קרינה, אבל יש הבדל עצום בתדירות, ויחי ההבדל הקטן...
רם דישון31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולחת שוב את השאלה לא בטוחה אם מופיע בפורום
מיכל05/11/2017שלום,
בהמשך לתשובתך על המוניטור לתינוק שאמרת ש1.25MV הוא ערך נמוך מאוד רציתי לשאול 2 שאלות:
1. האם ההבדל בין 2 המכשירים ששאלתי עליהם משמעותי? אחד היה 1.25 והשני 2.99MV
2. מכשיר נוסך שמפרסמים שהוא בעל יקרינה נמוכה כתוב בו:
נתוניי קרינה:
יחידת הורים - 18.55 dBm
יחידת תינוק - 17.86 dBm
האם זה מדובר על אותו סוג קרינה אך ביחידות מדידה שונות? האם זה גבוה יותר מהמכשירים הקודמים?
תשובות.
רם דישון06/11/20171. ההבדל אינו משמעותי.
2. זו אכן אותה קרינה ביחידות שונות. הקרינה מ״המכשיר הנוסף״ משמעותית גבוהה מזו של סעיף 1.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל06/11/2017כלומר שני המכשירים בסעיף 1
(אחד היה 1.25mv והשני 2.99MV)
הם בעלי קרינה נמוכה יותר מהמכשיר של סעיף 2
(יחידת הורים - 18.55 dBm יחידת תינוק - 17.86 dBm)
רק מוודע שהבנתי נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)