מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מכבל חשמל ליד גן ילדים - הבהרהאיתן28/09/2017
מצ"ב צלום נוסף של הכבל חשמל שהולך לכיוון גן הילדים. הכבל שהולך לגן הילדים למעשה מורכב משני כבלים צמודים והוא יוצא מעמוד עץ כפי שרואים בתמונה. לא ידוע לי מה הזרם שעובר דרכו. האם לדעתך מרחק של כארבע מתח מכבל מתח נמוך זה בטיחותי לילדים בגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ למדוד.
רם דישון29/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכבל חשמל מעל גן ילדיםאיתן28/09/2017
שלום,
מעל גן הילדים של הבת שלי עובר כבל מתח חד פאזי נראה לי בגובה של כארבע או חמש מטר. כבל זה מגיע מהבנין שמעבר לכביש, חוצה את הכביש ועובר מעל הגן שנמצא איפה שהעצים בתמונה בצד שמאל (ראה צילום מצ"ב). האם יש חשש לקרינה אלקטרומגנטית עפ"י הנתונים האלה.
תודה וגמר חתימה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בכלל לא נראה כבל חשמל, נראה לי כבל טלפון או אחר
ד``ר דני וולף04/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק קרינה מנייד למיטהתומר27/09/2017
מה המרחק שצריך להיות בחדר בין המיטה שישנים בה לנייד המוטען במיוחד גם כשישנים וזאת האפשרות היחידה שרק באותו חדר ניתן להטעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטר אחד. אם יש בעיה-
רם דישון27/09/2017הרחק את הנייד והשנאי באמצעות כבל מאריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הקרינה גורמת לגלים בראש?דנה27/09/2017
שלום,
רציתי לדעת האם כתיבת אס אמ אסים ,משפיעה וגורמת לגלים באוזניים ובראש?
וחולשה בידיים?
מחכה לעדכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן. חשוב לדעת מה קורה בשעת שיחה:
רם דישון27/09/20171. האם את מחזיקה את המכשיר צמוד לאוזן בזמן שיחה?
2. האם התסמינים הללו באים גם בשעת שיחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
דנה28/09/2017יש לי כיסוי לפלאפון אז כשהוא סגור אני מקרבת לאוזן
והרוב זה הודעות בווטסאפ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אזי נראה שהבעיה אינה בשימוש בנייד.
רם דישון28/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדון בחדר ממדדנה27/09/2017
שלום, מקווה שנושא השאלה קשור לפורום.
חדר השינה של ילדיי הוא ממ"ד. ערכתי לפני מספר שנים בדיקה באמצעות גלאי דרך חברה מוסמכת והבדיקה יצאה תקינה. אני דואגת לאוורר את החדר באופן קבוע ולהשאיר חלון ודלת פתוחים. שאלתי היא: האם במידה ויש בחדר וילון וקישוטי בד התלויים על הקיר, האם אלו יכולים לצבור עליהם גז מהקיר ולהגדיל את רמת הראדון בחדר? תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז ראדון בחדר ממד
דנה04/10/2017אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן בוודאי, כמות זעומה מאוד אבל יכולים גם יכולים לצבור אבק, שיקלוט עליו את הרדון ואם יתפזר בחדר יישאף לריאות
ד``ר דני וולף04/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה04/10/2017סליחה, יש דבר שלא הבנתי בתשובה "כן בוודאי" הכוונה לכך שאכן כמות הראדון בחדר גדלה? באם כדאי להמנע מלתלות בחד ממד דברים העלולים לצבור עליהם אבק שקשה לנקות- כגון וילונות וקישוטים מספוג ובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנת מצוין, זו בדיוק תשובתי, וניסחת אותה טוב ממני
ד``ר דני וולף05/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה05/10/2017תודה רבה, אם כך לא אתלה וילון בחדר, אך יש בו הרבה דברים אחרים שעלולים לצבור אבק- סל משחקים מבד, מגירות אחסון וכו' האם העברה מגבון על הבד מונעת אבק או גורמת לכך שלא יצטבר? חשוב לי למזער את האפשרות להצטברות ראדון מכיוון שהחדר משמש כחדר שינה של שני ילדיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשת לחלון שעשויה מפיברגלסיעלה26/09/2017
בבירור לקניית רשתות לחלונות נאמר לי שכל הרשתות כיום עשויות מפיברגלס בריכוזים שונים. קראתי שאם החומר מתפורר זה לא בריא. אשמח לעצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נכון במידה זניחה. אם נושמים חומר פיברגלס זה באמת לא בריא, אולם הכמות אם בכלל זניחה לחלוטין וכך גם הסכנה. בקיצור נכון תיאורטית לא מעשית
ד"ר דני וולף27/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאחר והשאלה נשאלה בפורום של קרינה,
רם דישון27/09/2017חשוב להדגיש שרשת פיברגלס שקופה לקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית במרחק של ~20 מטריואב25/09/2017
שלום
עבור דירה שאני מעוניין ברכישתה, הבחנתי במפה (אתר המפות הממשלתי) באנטנה סלולרית במרחק של 20 מטר קו אוירי.
העוצמה המדווחת במפה הינה 1 מיקרו-וואו לסמ"ר.
הנטייה הראשונית כמובן לרדת מהדירה, אך האם כדאי בכל זאת למדוד? במידה וכן, מה הם התקנים לעוצמה תקינה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיף נתונים
יואב26/09/2017*מציין שאדם שגר בקומה מעל הדירה המדוברת מדד עוצמות של 1-2 מיקרו-וואט לסמ"ר מגג הבניין.
*החשש הוא גדול כי יש לנו תינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון26/09/2017מובן שחייבים למדוד בגלל המרחק הקצר.
הסף שלי הוא 0.2 מיקרוואט לסמ״ר בחשיפה רציפה. (קריאה של 2 מיליוואט למ״ר על צג הקורנט).
מדוד בכל חדר ממנו יש קו ראיה לאנטנה, ובכל מקום בו יימצא התינוק.
יחד עם זאת זכור שאם אי פעם תרצה למכור את הדירה, צפויה לך בעיה בגלל האנטנה, אפילו אם הקריאות תהיינה נמוכות. החשש הפסיכולוגי עובד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינת c.t ורנטגןבן24/09/2017
היי רציתי לברר בנוגע לרמת הסיכון בה אני נמצא או לא נמצא כאשר אני בחור בן 23 בריא בדרך כלל לפני כ4 שנים עברתי ניתוח בקרסול שבעקבותיו עברתי שלל קרינות ואני חושש או יותר נכון מודאג לגבי העתיד כאשר מדובר על סך הכל
4 הדמיות c.t שכפות רגלי עברו עקב ניתוח הקרסול
וקרסול שמאל עצמו ספג כ15 צילומי רנטגן כאשר כל צילןם התבצע ב4 זויות שונות זאת אומרת 15×4
מה רמת הסיכון בה אני נמצא בחשיפה לקרינה של הקרסול?
העם קיים סיכון לגידולים?
העם ניתן להעביר את רגלי בדיקות אלו ללא חשב עקב כך שמדובר בעצמות ולא איבר פנימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינות הרנטגן מצטברות לאורך כל השנים, ולא משנה באיזה סוג מדובר.
ד``ר דני וולף26/09/2017CT או רגיל. יחד עם זאת הסיכון מזערי לגמרי ולא מזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת מרחק מאנטנה סלולריתרויטל24/09/2017
לפני שנתיים רכשנו דירה. לפני הרכישה הזמנתי מודד קרינה היות וממול לדירה יש בית קברות ובו אנטנה סלולרית במרחק 230 מטר מהבית. את האנטנה רואים מהחלון. המודד מצא כי הקרינה המקסימלית בבית היא 0.2 μW/cm2 שהוא 0.10 מערך הסף הבריאותי. לאור המדידה רכשנו את הדירה. מאז שנולדה ביתי לפני מספר חודשים נושא הקרינה מדאיג ומעסיק אותי. האם 0.2 היא באמת קרינה נמוכה או כיוון שהסף הבריאותי המותר הוא גבוה 0.2 זה בעייתי? כמו כן אני תוהה לגבי השטחים הציבוריים, האם יש מרחק בטוח מאנטנה? תודה מראש
תשובה.
רם דישון26/09/20170.2 מיקרוואט לסמ״ר הוא הסף עליו אני ממליץ. הוא נובע ממדידות שנערכו בבית ספר בראשון לציון לפני מספר שנים, בו סבלו תלמידים רבים מכאבי ראש. את הערך המירבי שנמדד שם חילקתי בעשר כמקדם ביטחון.
הייתי אומר שמרחק של 500 מטר הוא בטוח, אבל יש רגישי קרינה שגם עוצמות נמוכות מאד גורמות להם כאבי ראש.
הסף הבריאותי והסף הסביבתי חסרי משמעות. הם ערכים שרירותיים שקבע המשרד להג״ס ואין בינם לבין השפעות בריאותיות דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום מאייד מזן מיני מרכזיחנה23/09/2017
שלום האם מאייד של מזגן מיני מרכזי הנמצא בתוך הבית בנישה שבין כל החדרים מהווה סכנה כלשהיא מבחינת הקרינה? מרחק מרצפות מינימלי מהמיטה באחד החדרים הוא מטר (המאייד כמובן בתקרה).
ההתקנה בשבוע הבא.. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה.
רם דישון26/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ליד טלפון סמארטפוןדני22/09/2017
בוקר טוב
ישנתי למשך לילה ליד טלפון סלולרי סמארטפון שהיה מונח על כסא שצמוד למיטה שלי והיה קרוב מאוד לראש שלי.
האם יש סיכון בדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשיפה חד פעמית לא קורה כלום
ד``ר דני וולף22/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצילום שיניים פנורמילין19/09/2017
היי אני רציתי לשאול לשם ההשוואה
קרינה מטלפון סלולרי או קרינה מצילום רנטגן פנורמי של שיניים.. מה יותר חזק נותן את הקרינה?
האם קרינה של צילום פנורמי של השיניים באם אני עושה את זה פעם בשנה ולא יותר נחשב ליותר מדי? אשמח מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א. קרינת רנטגן היא קרינה מייננת ולא דומה כלל לקרינה אלקטרומגנטית
ד``ר דני וולף21/09/2017ב. צילום פנורמי של השיניים עם קרינה מזערית לגמרי אין בעיה בצילום פעם בשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנטונת בקשר לזה
לין21/09/2017אפשר רק לשאול מה ההבדל בין קרינה מייננת לאלטרומגנטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלאפון במיקום מסוייםיעל19/09/2017
שלום,
האם טלפון סלולרי שמונח על מקרר עלול להקרין ברמה חזקה יותר כשהוא משדר לאנטנה/מעדכן אפליקציות בגלל שהוא על חפץ מתכתי וחשמלי? (או מכל סיבה אחרת)
עדיף שלא יונח שם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן אבל זניח ממרחק של מטר מהמקרר
ד``ר דני וולף21/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לממ"ד בגן ילדיםיעל18/09/2017
שלום
הגננת בגן ילדים עירוני מתכוונת להשמיש את הממ"ד של הגן לחדר משחקים עבור הילדים. זה גן בגובה הקרקע שפועל 6 שעות ביום (כלומר מקסימום איוורור 6 שעות ביום. מצד שני בחורף בטוח לא יפתחו את החלון שם כי אנחנו באיזור שקר בו בחורף מאוד).
האם זה סביר?
מה הדרך הטובה ביותר להסביר לה מה הבעייתיות עם המצב הזה?
אודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאיר את השאלה להתיחסותו של ד״ר וולף.
רם דישון18/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחובה להזמין מודד מומחה, השאלה היא רק אם מדידה ארוכה או קצרה. בכל מקרה חובה להזמין מודד. אין טעם להסביר את בעייתיות המצב אם אין מדידה של מומחה אז להחליף גן
ד``ר דני וולף21/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מחליט אם זו מדידה ארוכה או קצרה?
יעל21/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבודק המומחה
ד``ר דני וולף22/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה בצמוד לדירת מגוריםרועי17/09/2017
שלום רב,
יש לי אנטנה במרחק של כ-15 מטרים מסלון הבית, ללא קיר מפריד (קיר זכוכית ברובו). לא הצלחתי למצוא מידע על האנטנה בשום מערכת מידע גאוגרפית.
אשמח לדעת:
1. איזו אנטנה זו ומה הסיכונים?
2.האם עומד בתקן כלשהו מרחק מזערי זה?
3. כיצד אפשר לפעול להסרתה?
תודה רבה.
תשובות.
רם דישון18/09/20171. זוהי אנטנת תקשורת (לא סלולרית).
2. כדאי לבצע מדידת קרינה אצלך בסלון, ולפי התוצאות להחליט אם יש צורך במיגון.
3. בדוק בעיריה- יתכן שאלו אנטנות של מערכת המים.
4. הסרתה היא מחוץ לתחום הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)