מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות בנוגע לקרינת בלוטות'טל05/11/2023
היי, הבן שלי קיבל ליומולדת מכשיר smart skecher זה מכשיר ציור שמתחבר דרך בלוטות' לטלפון הנייד ומאפשר העברת תמונות. לא ניתן לכבות את הבלוטות' במכשיר.. אך אנו מכבים את הבלוטות' בטלפון הנייד. האם המכשיר עדיין פולט קרינה כשמשתמשים בו גם אם אינו מחובר לנייד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עניתי בפרטי.
רם דישון06/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות קרינה מארון תקשורתעידו05/11/2023
שלום,
אני טכנאי מחשבים ובחדר שבו אני יושב ממוקם ארון תקשורת מרכזי בתוכו יש כ-5 סוויצ'ים (רכזות אינטרנט)- פועלים רצוף.
הארון נמצא במרחק של בערך 2.5 מטר ממני.
האם אני בסיכון?
דבר נוסף- האם מחשבים ניידים במצב שינה או דולקים משדרים קרינה? (לא מחוברים למטען חשמלי.)
אשמח לתשובות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון06/11/20231. הקרינה בארון תקשורת מזערית. בנוסף, המרחק מספיק גדול.
2. תלוי אם הוייפיי והבלותות׳ פעילים. אם הם כבויים- המחשב כמעט ואינו פולט קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לניטור סוכר תת עורי עם משדר בהריוןחרובי02/11/2023
שלום, בעקבות סכרת הריון נדרשת לשים על גופי מכשיר (נקרא דקסום G6) שהוא מנטר את הסוכר כל 5 דקות ומעביר את הנתונים למכשיר הנייד שלי, בבלוטוס. המיקום הוא על היד ומדובר במחט תת עורית ועליה מותקן מעין מכשיר סנסור. אני מאוד נזהרת מקרינה מיותרת בהריון ומעוניינת לדעת האם זה מסוכן לעובר? שהרי במשך 24 שעות רצופות ולאורך כל המשך ההריון (5 חודשים רצופים) המכשיר אמור לנטר ולהיות מחובר. וגם מהי רמת הקרינה במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היכן הוא מותקן על הגוף? אולי
רם דישון03/11/2023שווה במקום זה לנטר בשיטה הרגילה (מחט וגלוקומטר) אפילו פעמיים ביום? למרות שעקרונית כל הרקמות סביב העובר סופגות את הקרינה, עדיין שידור קצר כל 5 דקות נראה לי קצת מוגזם. בכל מקרה שווה להתיעץ עם הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישה בסלולאר ללא קליטהסיון01/11/2023
שלום רב
אתמול בערב גלשתי שעה בפלאפון ושמתי לב שאין סימן לקליטה. עשה רושם שאין קליטה בבית לפלאפון אבל הצלחתי להיכנס לאתרים. האם הקרינה בבית היתה גבוהה בגלל זה? אני בהריון. הפלאפון היה מעל הבטן האם העובר ספג קרינה יותר מהרגיל בגלל ענין החוסר קליטה?
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה מהנייד היתה יותר חזקה. בקרינה בבית היתה חלשה. עדיף להמנע מלגלוש במצב כזה בהריון.
רם דישון03/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלויזיה צמודה לקיר של המיטהנעמה איסטנר31/10/2023
המיטה של הילדה צמודה לקיר של טלויזיה 65 אינץ עם כבל שצמוד אליה למיטה שעובר דרך הקיר הכבל מחובר לראווטר שמרוחק מהמיטה מטר. האם זה פולט קרינה? היא ישנה כך כבר שנתיים. לאחרונה מתלוננת על תסמינים של כאבי ראש כשקמה מישיבה ועוד תופעות שונות. רציתי לדעת האם יש סכנת קרינה.
מהכבל אין קרינה, אבל מהראוטר יש ויש. רצוי מאד להרחיקו יותר מהמיטה ואפילו לכבות אותו כשהיא במיטה.
רם דישון03/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MDF במיטת ילדים - מסוכן?יוסי30/10/2023
שלום,
אתמול התקינו לנו מיטה לילד של חברת זולה. המיטה עשויה MDF, יש ריח חזק של רהיט חדש והחלקים המוסתרים בעץ אינם צבועים. רואים את הMDF הירוק.
האם קיים סיכון? ילד בן שנתיים וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. מחוץ לתחום הפורום. 2. אוורר היטב עד להיעלמות הריח. הריח הוא
רם דישון30/10/2023תוצר של הדבק של ה- MDF. 3. כאשר ייעלם הריח- אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידית קרינה מיננתיותל29/10/2023
היי, האם אתה יכול להמליץ על מכשיר למדידת קרינה מייננת? ואפ כן האם המכשיר עצמו פולט גם קרינה כזו?
תשובות.
רם דישון29/10/20231. מחוץ לתחום הפורום.
2. מסופקני אם ידך משגת לרכוש מכשיר כזה. הם בדרך כלל יקרים מאד.
3. המכשיר אינו פולט כל קרינה.
4. חפש ברשת geiger counter.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- e field השפעות וסיכנויםבר23/10/2023
היי, קודם כל שמתי לב שefield מועבר גם דרך הגוף, כי כשבדקתי עם המודד קרינה ראיתי שכאשר אני נוגע במשהו שפולט elf עם יד אחרת מהיד של המודדאז עדיין הרמה עולה. אז האם elf יותר מזיק מהגלים האחרים? והאם אתה יודע מה הרמות הלא בריאות שלו לטעמך?
מה שאתה רואה הוא זרם בעוצמה מאד מאד נמוכה. אינו מזיק כלל.
רם דישון27/10/2023עיין בהוראות של המודד כיצד למדוד בצורה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפ(שבב) וכרטיס לפתיחת דלתות.יהודה23/10/2023
שלום וברכה, האם צ'יפ, או כטיס, שפותח דלתות על ידי קירובו/הצמדתו לקופסה שליד הדלת מקרין? יש בעיה ללכת איתו בכיס ?
תודה רבה, ותפילה לימים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא, הוא אינו מקרין ואין בעיה ללכת איתו בכיס.
רם דישון27/10/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תאורת לד פולטת קרינהליאת22/10/2023
היי,
יש לנן תאורת לד כמעט בכל הבית. לצורך העניין אם אני חוזרת ממקלחת ומתלבשת ולפני כן הגוף שלי נמצא מתחת לתאורת הלד, האם יש סכנה לקרינה מסויימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון.
רם דישון23/10/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחשמלות האמנם????? אני בלחץדנה21/10/2023
היי, בטשפותי הפעלתי מיקרו עם ידיים רטובות. עכשיו אני חוששת שחלילה התחשמלתי. אמנם לא הרגשתי זרמים אבל הרגשתי שהאצבע איתה הפעלתי את המיקרו הייתה חמה מהרגיל. האם יש צורך להיבדק?
שום דבר. אין כל צורך להבדק ובוודאי לא לדאוג.
רם דישון23/10/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תנור בישול פולט קרינה?דנית20/10/2023
שלום,
יש פעמים שבהם אני מבשלת בתנור ושמה את הראש שלי פנימה כדי לבדוק אם האוכל מוכן. הראש נכנס אבל לא עד הסוף. האם במצב כזה אני חשופה לקרינה? חוששת כי אני בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זניח לגמרי.
רם דישון23/10/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וויפי הוט - שאלותליבי16/10/2023
עד עכשיו היינו בבית עם רשת קווית אם אנחנו עובדים עם וויפי של הוט האם הראוטר כל הזמן משדר או רק שמתחברים אליו דרך הפלאפון הנייד שלנו ? עם המחשב אין לנו בעיה לעבוד קווית. באיזה מיקום עדיף לשים את הראוטר ? והאם צריך לנתק בלילה דרך ההגדרות בהוט גם אם לא גולשים יש ילדים קטנים או שלא משדר אם לא גולשים בנייד .
הראוטר משדר כל הזמן. כדאי לנתק בלילה, ובכל מקרה להרחיק אותו
רם דישון19/10/2023שני מטרים ממקום השהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממצלמת מוניטור לתינוקשמרית12/10/2023
שלום רב
בתי בת חודשיים וחצי, לפני כמה ימים הנחתי ליד ראשה (בתוך מיטת התינוק שלה) מצלמת מוניטור דולקת. זה היה במרחק סנטימטרים ספורים ליד ראשה. לאחר מכן הבנתי שהמכשיר פולט המון קרינה ונלחצתי מאוד.
אציין שזה היה ליד ראשה למשך כשעתיים וחצי.
האם ייתכן שנגרם נזק משמעותי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. מאירוע חד פעמי לא נגרם נזק.
רם דישון13/10/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על קרינה מייננתיועד12/10/2023
היי, רציתי לדעת עד כמה רחוק מגיעות הקרניים של קרינה מייננת ממכשירים(לא גרעינית) . פשוט אני נמצא במרחק מסוים ממכון שמתעסק בזה
לא ניתן לענות מחוסר נתונים.
רם דישון13/10/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)