מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבהרה בנוגע לשתי יחידות מידה לקרינהאיבון04/01/2024
שלום
בהודעות בפורום ראיתי שרמת הקרינה הבטוחה היא לא מעל 10 מיליוואט למטר מרובע ובהודעות אחרות שלא מעל 1 מיליוואט לס"מ מרובע. איזה מהם הוא התקני? אם יש הקבלה, ובמטר רבוע יש 10 אלף ס"מ רבועים אז היה מצופה שלא יותר מ-0.001 מיליוואט לס"מ מרובע. אשמח להבהרה בעניין.
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון04/01/20241 מיליוואט למטר רבוע=0.1 מיקרוואט לסנטימטר רבוע. הרמה הבטוחה היא קריאה בקורנט פחות מ-1 מיליוואט למטר רבוע. זה לוקח בחשבון את היחידות של הקורנט ואת הדיוק המוצהר שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איבון07/01/2024קראתי במספר אתרים שהרמה המותרת הבטוחה היא:
Controlled Environment - 1.45 mW/cm^2
Uncontrolled Environment - 0.29 mW/cm^2
נגיד שנלך על המחמיר מביניהם, השני, אם נמיר את היחידות למיליוואט למ"ר (כלומר נכפיל ב-10 אלף) זה יצא 2900mW/m^2
זה פי 2900 ממה שתארת בהודעה הקודמת, אז מה פיספסתי כאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא פיספת כלום. יש אתרים שתקועים בימי הביניים שחושבים שההשפעה היא רק של חימום.
רם דישון07/01/2024אנחנו יודעים היום שיש השפעות חמורות בעוצמות הרבה הרבה יותר נמוכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - הגבלת זמן חשיפה
איבון07/01/2024אם אפשר, עוד שאלה אחת ברשותך.
מה משך הזמן שהיית מגביל החשפות רציפה של 1300 מיליוואט למ"ר (פי 1300 מהתקן שציינת)
האם זה חמור בהחשפות קבועה של שעתיים רצופות, פעמיים בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הייתי דואג למיגון המקום. הערך הזה גבוה מאד- השאלה מיותרת.
רם דישון08/01/2024שעתיים פעמים בשבוע- חמור מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשת אלחוטית במהירות גבוהה מה היכון בכמות הקרינהחיים לוזון03/01/2024
בוקר טוב:)
יש לי בבית חיבור של 1gb ונתב אלחוטי של think נראה לי אם לא טועה 2.4 ghz או יותר יש לי 2 שואבים רובוטיים שעובדים אלחוטי עם אקס בוקס ומחשב בחדר בגלל המהירות הגבוהה שיש לי בחיבור אינטרנט זה אומר שזה יותר קרינה מהמכשירים שמחוברים לרשת האלחוטית ומהמחשב הנייח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, וכדאי למדוד. אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד לבד.
רם דישון04/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חיים04/01/2024ערב טוב רם ותודה על העזרה
איך אדע כמה אוסר או מותר מבחינת הערכים?
או שהמכשיר כבר ידע להתריע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאשר המכשיר יהיה בידך, שאל שוב.
רם דישון06/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה בגג ומד קרינהליבי03/01/2024
שלום במקום עבודתי יש מספר אנטנות 1. על גג הבניין ומסביב. מדדתי בחדר שלי עם מד קורנט הביתי והנתונים של rf נעים בין 0.1 ל0.3. לפעמים קופצים ל1 וקצת מעל אבל לרוב זה הטווח. הא םזה תקין והאם מד קורנט יעיל למדידה וגם מודד דור 5 ?
האם מסוכן שיש אנטנה מעל בניין קומה 1 חוצצת בינינו לגג? זו אנטנה על עמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. הערכים תקינים. 2. הקורנט מודד גם דור 5.
רם דישון04/01/20243. מאחר ויש קומה שחוצצת בינך ובין הגג - אין סיכון, כפי שהקריאות מוכיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממצלמת מוניטור לתינוקתEb03/01/2024
שלום. בתי בת שלושה חודשים. הייתה עם מוניטור ליד ראשה במשך 3שבועות למשך יותר מ3 שעות. לא ידענו שזה פולט קרינה. רק עכשיו מבינים שהמכשיר פולט קרינה ונלחצנו מאד. האם ייתכן שנגרם נזק משמעותי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נגרם כל נזק.
רם דישון04/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נחשפתי לקרינה גבוהה ומסכנת גם ללא ידיעתי ?מירבל02/01/2024
הי שלום רב אני עברתי סי טי ראש בגיל 18 אחד בודד בגיל 24 צילום רחם אחד לבירור פוריות ואז בגיל 32 לפני ניתוח אנדומטריוזיס לקרוסוקפיה נערך צילום רחם פלוס mri אגן כהכנה לניתוח ואז כמה חודשים או חצי שנה לאחר מכן שהתקיים הניתוח הבנתי שערכו לי צילום רחם נוסף שהייתי תחת הרדמה כללית האם זה מסכן אותי ? מבחינת נזק מצטבר ? ובגיל 34 עברתי סי טי עמוד שדרה תחתון לבדוק פריצת דיסק מאורטופד סה״כ אלו כל הצילומים שעברתי האם יש בהם סיכון גבוה כלשהו לנזק מצטבר בעתיד אני בלחץ ומפוחדת מאוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לצערי מחוץ לתחום התמחותי. שאלה זו יש להפנות לרדיולוג.
רם דישון04/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדמתי עם הפלאפון צמוד לבטן - בהריוןהדס25/12/2023
שלום,
נרדמתי למשך 40 דקות שהפלאפון ממש צמוד לבטן🥺
בהריון, שבוע 15
האם נגרם נזק חלילה?
חוששת מאוד
האם צריך לבצע בדיקה או איך יודעים מה רמת הסיכון אם בכלל? הפלא לא היה על הבטן אבל ממש צמוד מרחק ״אצבע״
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קרה כלום.
רם דישון30/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בתוך חדר תינוקמאיה25/12/2023
היי,
העברנו תינוק לחדר שהיה בעבר חדר עבודה ויש בו ראוטר שמחובר לקיר של פרטנר עם סיב אופטי. הראוטר בקצה אחד והמיטה בקצה השני הנגדי. המרחק קרוב ל-2 מטר, רוב הזמן ישן שם כשהדלת סגורה. בנוסף שידת ההחתלה נמצאת באותו קו של הראוטר בערך מרחק 1.5 מטר. האם מסוכן? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ. אינני מתלהב מראוטר בחדר של תינוק, בלשון המעטה.
רם דישון30/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברנו. אבל היה כך במשך חודש האם מסוכן?
מאיה31/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא.
רם דישון01/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עובד במוקד טלפוני. האם הקרינה מסוכנת?נציג מבולבל25/12/2023
אני עובד במוקד מכירות והעבודה היא מול מחשב עם אוזניות חוטיות לאורך כל היום. רציתי לדעת האם אני נחשף לסכנות קרינה, ואם כן, לאילו, ואיך אפשר למנוע?
אין קרינה ואין סיכון.
רם דישון30/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת מכ"מ האם מסוכןאבי25/12/2023
שלום רב,
במסגרת סיור עלינו למגדל עם מכמ מסתובב לצורך תצפית, שהינו שם כ10 דקות, מדובר במכמ מאןד עוצמתי. האם נשקפת סכנה כלשהי לבריאות שלנו ואם כן האם יש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קרה כלום.
רם דישון30/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוץ מבזק איזה קו נייח הוא ללא קרינה?שיר24/12/2023
חוץ מקו בזק (שאין לי אפשרות לעשות בגלל שאין חיבור וזה מצריך חשמלאי רשת)
איזה קו וחברה היא עם קו נייח ללא קרינה ומחובר לקיר ולא למחשב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוט- אבל תוודאי שהממיר לא אלחוטי.
רם דישון30/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלת המיקרו הייתה פתוחהנויה19/12/2023
בעלי בטעות השאיר את דלת המיקרו פתוחה למספר שעות. המיקרו לא עבד אבל עדיין הייתי מעוניינת לדעת האם נפלטת קרינה גם במצב הזה והאם אפשר להשתמש בו? השתמשתי בו לאחר מכן והאוכל התחמם אך עדיין חוששת
לא קרה כלום. המיקרו אינו יכול לפעול כאשר הדלת פתוחה, וברור שלא פולט שום קרינה.
רם דישון20/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהייה בגג עליו מותקנות אנטנות סלולריותרועי17/12/2023
שלום,
האם שהייה על הגג עליו מותקנות 2 אנטנות סלולריות הינה מסוכנת? (למשך כמה שעות)
יש לציין שהאנטנות מכוונות כלפי חוץ הבניין והאנשים רואים רק את גב הפנאלים.
האם זה מסוכן לנשים בהריון?
פשוט מדובר במלון שבגג שלו נערכים אירועים והאנטנות ממש בכמעט בגובה האנשים
לעניות דעתי מסוכן מאד.
רם דישון20/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרנספורמציה מתחת לבניין מגוריםYoel14/12/2023
שלום רב,
אני עומד לרכוש דירה בקומה 3 בבניין מגורים.
חדר הטרנספורמציה בבניין ממוקם כ-4 קומות מתחת לדירה (כ-12 מטרים מרחק). החדר יכיל 2 שנאים למיטב ידיעתי.
האם אני צריך לחשוש מהקרינה הנפלטת ממנו?
יש לציין כי מדובר בפרוייקט חדש והחדר עדיין לא פעיל כך שלא ניתן לבצע מדידות במקום. האם המרחק מספק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
Yoel15/12/2023לאחר מידע נוסף שקיבלתי. קרקע חדר השנאים 5 מטר מתחת לפני הקרקע. מרחק מגג חדר השנאים למרפסת של הדירה המוצעת למכירה בקומה 3 הינו כ-9 מטרים. האם להערכתך אין בכך סכנה בריאותית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מניסיוני אין סיכון. המרחק מספיק גדול.
רם דישון17/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק באייפד והשפעה על עוצמת הקרינהגלית11/12/2023
שלום רב,
יש לנו אייפד שכנראה כתוצאה מנפילה והיעדר מגן מסך, נוצר סדק במסך (יצוין שאמנם הסדק ארוך אך אינו מפריע כלל לתפעול המכשיר ולתצוגת התמונה).
האם הקרינה עולה במצב כזה? או שאין קשר בין הסדק במכשיר לעוצמת הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום קשר.
רם דישון13/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לקרינה ממיקרו וחששותרינת10/12/2023
שלום,
הדלקתי את המיקרו לחימום חלב וחשבתי שהמיקרו הפסיק אז באתי לפתוח את הדלת אבל ראיתי שהוא עדיין עובד. לא פתחתי את הדלת אבל הייתי ממש צמודה אליו.
האם נחשפתי לקרינה ואם כן כמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון או נזק מאירוע חד פעמי.
רם דישון13/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)