מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמקול בלוטוס האם קורןקרן שדה20/01/2024
הבת שלי רוצה לשמוע מוסיקה דרך רמקול של בלוטוס. לא אוזנייה. פשוט משתמשת בסלולרי כשהוא במצב טיסה אבל עם רמקול של בלוטוס וכמובן משתמשת בבלוטוס האם זה קורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קורן מעט. אם הנייד והרמקול לא צמודים לגוף/לאוזן, אין כמעט סיכון.
רם דישון21/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל מאריך וקרינה ממנורוניתי20/01/2024
הבן שלי משחק במחשב עם אזניות המחוברות באמצעות חוט
האם נן פולטות קרינה כמו אוסניות אלחוטיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרבה הרבה פחות מאוזניות אלחוטיות.
רם דישון21/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Wifi בבית וקרינה - שאלהאילנה17/01/2024
האם הקרינה אשר נפלטת מ - wifi בבית כדי שיהיה אינטרנט מסרטנת?
מאילו עוצמות היא מסוכנת?
מה ניתן לעשות אם בחדר שינה יש ממיר שעובד על wifi?
,האם כשהממיר כבוי הוא פולט קרינה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון20/01/20241. מסרטנת- קרוב לוודאי שלא.
2. לטעמי רצוי לא לעלות על 0.2 מיקרוואט לסמ״ר.
3. לגבי ממיר בחדר שינה- לכבות אותו בלילה. כשמנתקים אותו מהחשמל הוא אינו פולט כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאת קורנט ו- MHZאריק17/01/2024
שלום רב
ברשותי קורנט שקניתי בעקבות המלצת הפורום דגם ED78S ואני מנסה להבין איך לקרוא את הערכים.
ראיתי שרמות הקרינה הבטוחות במקורות שונים משתנות לפי ה-MHZ. ראיתי שיש הבדל בין קרינות בטוחות של 50 הרץ, ואז ערכים בטוחים של 900 מגהרץ ומעלה.
טווח המדידה RF של הקורנט הוא די רחב - מתחיל ב-100 מגהרץ עד ל-8 ג'יגהרץ. להבנתי אנטנות סלולריות גם הן מתחילות ב-700 מגהרץ כך שנראה שהקורנט ימדוד ערכי קרינה של מקורות שהם אינם אנטנות.
כיצד אני יודע שהערך שהקורנט מציג הוא רלוונטי לאנטנה שלידי, ולא מדידה של משהו אחר בתדירות נמוכה יותר? (אין לי למעשה כלל מושג מה מפיץ קרינה בתדירות ב-100 מגהרץ, אני פשוט רוצה לדעת כיצד אני יכול להוכיח שהקרינה הלא בטוחה מגיעה ממקור שהוא בוודאות אנטנה)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון20/01/20241. הדגם שברשותך הוא ישן יחסית. דגמים חדשים יותר מראים גם את התדר של האות החזק ביותר, מה שמאפשר לדעת מהו המקור שלו.
2. אבל לנחם אותך- יש פתרון. לפני המדידה דאג לכבות לחלוטין כל מקור קרינה בבית- טלפונים אלחוטיים, ראוטרים, טלפונים סלולריים (לכבות לגמרי) ואז מה שתמדוד בא רק מבחוץ, וקרוב לוודאי שזה מהאנטנות.
3. ובנוסף, מה שחשוב הוא סה״כ העוצמה שנמדדת, ללא קשר במקור שלה, ואת זה הקורנט מראה היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אריק22/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאנלים סולאריםאורית13/01/2024
עקבתי אחרי התייחסותכם לפנלים סולאריים בבתים ולא ראיתי אזהרה מיוחדת למעט מיקום הממיר, הקפדתי להרחיקו ארבע מטרים[ למרות שהבנתי מהחברה שהוא דגם משופר ומספיק חצי מטר בלבד ]
שאלותיי, 1האם עדיין כדאי לבדוק ולוודא שהקרינה שמגיעה היא פחות משני MG, אם אכן מספיק חצי מטר אזי סביר אכן להניח שכעבור ארבע מטר הקרינה מינימלית?
2.אותה שאלה לגבי המרחק מהצנרת שמעבירה החשמל לארון חשמל , האם כעבור חצי מטר סביר שהקרינה נמוכה משני MG
3 לפאנלים עצמם כאמור אין קרינה לחלוטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון14/01/20241. תמיד כדאי לבדוק, אבל 4 מטרים בהחלט תקין. אני ספקן לגבי חצי מטר.
2. לגבי הצנרת- הייתי ממליץ על מטר אחד. הפנלים אכן אינם מקרינים כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנייד במצב טיסה פולט קרינה?רוני13/01/2024
האם כאשר הנייד עובר למצב טיסה הוא פולט קרינה ? וכאשר מכבים אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצב טיסה אינו פולט קרינה כלל. בוודאי שגם כאשר הנייד כבוי.
רם דישון14/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר המוקה פולט קרינה?אורנה דסקלו שמע13/01/2024
מכשיר המוקה הינו מתאם רדת על גבי כבלים למטרת העברת אינטרנט בבית מהמקור עד לנקודת קצה.
לעומת ה wifi מי פולט יות קרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אותו הדבר.
רם דישון14/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר מוקה אשר מאפשר אינטרנט בביתאור13/01/2024
מכשיר המוקה הוא מכשיר של חברת יס אשר באמצעותו ניתן לקבל אינטרנט בהית
מה יותר בטוח ה eifi או המוקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שניהם זהים.
רם דישון14/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת סולארית על גג.....מיקי12/01/2024
על גג בית כנסת בנו מערכת סולארית
הבנתי שעד 1 מגה ,מרחק של 4 מטר זה בטוח.
השאלה איך אני יודע שזה מערכת סולארית של עד 1 מגה אולי יותר מ-1 מגה?
מה מערכות עם מגה הכי גבוה שמתקינים על גגות ומה המרחק הבטוח שצריך לשמור מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מיקי12/01/2024הגג בסמיכות לחדר שינה . הבניין קרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לשמור מרחק של 4 מטרים מהממיר. הלוחות אינם מקרינים כלל.
רם דישון14/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריח חזק של צבע בחשיפה גבוהה מידי יום עלול להזיק?לירון10/01/2024
שלום
רציתי לדעת האם עבודה יוםיומית במקום בו יש ריכוז גדול של צבעים המיועדים לתעשייה המפיצים ריח חזק מאוד עלול להזיק לבריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום, אבל לדעתי כן מסוכן.
רם דישון12/01/2024נדרשת עבודה עם מסיכה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה ממוקה ?אור10/01/2024
מה יותר פולט קרינה?
מכשיר מוקה או wifi?
אצלי בחדר שינה מותקן מכשיר מוקה
מה פולט יותר קרינה?
מכשיר מוקה או wifi?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשיר מוקה אינו מוכר לי. שלח עוד פרטים.
רם דישון12/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדקתי קרינת חום ממכונת תספורתאלמוני08/01/2024
שלום וברכה,
רכשתי מכונה חדשה ובתספורת הראשונה חשתי כאבי ראש.
מדדתי באמצעות מודד Corent - Electrosmog meter
את קרינת החום שנפטלת מהמכשיר ויצא באיזור 80mG כשהמוכר אמר לי שהתקן הוא פחות מ-1mG.
מכונת התספורת היא מסוג Wahl Cordless Magic Clip 8148
איך ניתן לדעת אילו מכונות תספורת עומדות בתקן הבריא ולא גורמות לכאבי ראש בגלל הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון08/01/20241. בכל מכונת תספורת יש מנוע חשמלי שפולט קרינה.
2. לא ידוע לי על יצרן כלשהו שמודד ומפרסם את הערך הזה.
3. אתה כנראה רגיש לקרינה, ונראה לי שכל מכונה תגרום לך לכאב ראש. אני מציע להסתפר ידנית ולא חשמלית.
4. התקן הוא ממוצע של 4 מיליגאוס ביממה ולא כפי שנאמר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מרחק בטוח מאנטנות סלולריות עם הנתונים המצוייניםתום05/01/2024
שלום רב,
מתלבטים לגבי השכרת דירה במרחק של כ65 מטרים משתי אנטנות סלולריות (תורן על הגג) שלפי המשרד להגנת הסביבה אלה הנתונים שלהן:
עוצמת קרינה מרבית ביח' מיקרו לסמ"ר:
פלאפון: 43.134
PHI (משרת את הוט ופרטנר): 88.2
תוצאה מירבית ב% ביחס לסף הבריאות:
פלאפון: 6.465
PHI (משרת הוט ופרטנר): 9.4
תאור נקודה בה התקבלה תוצאה מירבית:
פלאפון: בזבוטינסקי 43 קומה 5 במרחק 50 מטר ובכיוון °50.
PHI (משרת הוט ופרטנר): במרפסת דירת גג למרגלות האנטנות במרחק 3 מטר.
טכנולוגיית שידור
פלאפון: דור 3 4
PHI (משרת הוט ופרטנר): דור 2 3 4 5
לשתיהן יש היתר קרינה.
האם יש ממה לחשוש ? מה המרחק הבטוח מהאנטנות אלה ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון06/01/20241. הנתונים חסרי משמעות לחלוטין.
2. אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד ממש בדירה. המרחק אמנם קרוב, אבל מה שקובע הוא לאיזה כיוון האנטנות מכוונות. לדוגמה, התוצאה בז׳בוטינסקי 43 גבוהה לטעמי, כאשר המרחק לא שונה בהרבה מ-65 המטרים שלך. לכן רק מדידה תוכל לענות על שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהן עוצמות מסוכנות
תום06/01/2024ידוע לך איפה ניתן לקנות מכשיר אמין? וגם מה היא עוצמת קרינה לא מסוכנת? האם העוצמות המירביות שכתבתי בתגובה הראשונה נחשבות מסוכנות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון07/01/20241. חפשי באתר norad4u.
2.עוצמת קרינה לא מסוכנת היא 1 מיליוואט למטר רבוע.
3. העוצמות הנ״ל נמדדו במקום שלא רלוונטי אליך, לכן חסרות משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו אוזניות חוטיות הכי מומלצות?מיה05/01/2024
אילו אוזניות חוטיות הכי מומלצות?
של איזו חברה הכי בטוחות?
יש לי סמסונג חדש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל הבדל בין היצרנים השונים.
רם דישון06/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאלפון מונח בחדר השינהרונית04/01/2024
שלום רב
מתחילת המלחמה 3 חודשים אני ישנה בלילה עם הפאלפון סמרטפון בחדר השינה כשהוא מונח על הרצפה לידי וזאת כדי שאם חלילה אזעקה אפליקצית פקוד העורף תתריע האם שינה כל הלילה עם הפאלפון בחדר לידי על הרצפה מסוכנת????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נסי להרחיקו מטר אחד ממך.
רם דישון04/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)