מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איזה קו טלפון נייח ביתי הכי מומלץ שאין בו בכלל קרינה?מיה29/09/2023
היי
איזה קו טלפון נייח ביתי הכי מומלץ שאין בו בכלל קרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בזק והוט (ללא ראוטר, יש כזה).
רם דישון30/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מקרינת רנטגןשרית27/09/2023
שלום,
אנחנו עומדים לעבור לבית הממוקם 20 מ' ממרפאה וטרינרית אשר מבוצעים בה צילומי רנטגן. לטענת המרפאה מבוצע בה בממוצע צילום רנטגן אחד ביום וכשמסיימים לצלם סוגרים את המכונה. דלת החדר בה מבוצעים במרפאה צילומי הרנטגן אינה ממוגנת ולהבנתנו בעת צילום כל צוות המרפאה יוצא החוצה עד לסיום הצילום. יש לנו ילדים קטנים. האם יש מקום לחשש לאור הנתונים שתיארתי לחשיפה של ילדינו או שלנו לקרינת רנטגן מהמרפאה בהתחשב במרחק של 20 מטר של ביתנו מהמרפאה אך בהיעדר מיגון של חדר הבדיקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה אינו תחום ההתמחות שלי, אבל מתעוררות מספר שאלות:
רם דישון28/09/20231. האם המתקן (המכשיר וסביבתו) קיבל אישור של משרד הבריאות?
2. האם לצוות יש תגי קרינה?
3. האם הדלת היא בכיוון הבית שלכם (כי הקרינה מתפשטת בקוים ישרים)?
חזרי אלי עם תשובות. אשתדל לענות.
4. האם יש מיגון בקירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קרינה מרכב חשמלי?יניב27/09/2023
היי,ברשותי רכב חשמלי שאני משתמש בו מספר שעות לא מועטות ביום כחלק מעבודתי ,תמיד הרגשתי כאבי ראש לאחר יום נהיגה וזה נמשך לאורך זמן כבר...השאלה שלי האם ישנה קרינה ברכב חשמלי שעלולה לסכן אותי? קראתי שברכב חשמלי לא יכולה להיות קרינה כי מדובר בזרם DC שאינו מסוכן?
קניתי מכשיר מדידה סיני והוא כל הזמן מצפצף לי שעברתי 4 מיליגאוס וזה מלחיץ אותי לדעת שיש ברכב קרינה לאורך שעות ברכב.
תמיד שאני נוסע ברכב יש לי תחושה של סחרחורת וכאבי ראש והשאלה שלי אולי אני לחוץ ומדמיין דברים, אני ממש אובד עצות מה לעשות אשמח לתשובתך,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לענות. ראשית,
רם דישון28/09/2023ברכב חשמלי יש אינברטר שמוציא מתח חילופין. יתכן שהוא הגורם לכאבי הראש, למרות שאינני בטוח בכך. מאידך, יתכן שכאבי הראש נובעים ממאמץ הנהיגה והריכוז בכביש.
האם יש אפשרות לנסות לנהוג יום אחד ברכב בנזין? זה יתן תמונה הרבה יותר אמיתית. לגבי המכשיר הסיני- אינני יכול לסמוך עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאקסבוקס -מרחק בטוחליטל23/09/2023
הי,
רציתי לשאול מה המרחק הבטוח מהאקס בוקס מבחינת קרינה
קווי
יש שלטים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטר אחד.
רם דישון24/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה מרחק הביטחון מטלוויזיה חכמה מבחינת קרינה?
ליטל24/09/2023ומה מרחק הביטחון מטלוויזיה חכמה מבחינת קרינה?
האם שהיא מכובה היא מקרינה? ואם כן מה מרחרק הבטחון שהיא כבויה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כשהיא כבויה היא אינה מקרינה.
רם דישון25/09/2023מרחק הביטחון יותר קטן ממרחק צפיה, ואחורה הקרינה זניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה - קרינהמרב22/09/2023
שלום,
רציתי לשאול על צילום חזה. האם הקרינה גבוהה? למה ניתן להשוות על מנת לקבל מושג לגבי הנזק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה חלשה יחסית, והנזק של המנעות מהצילום עלול להיות קריטי.
רם דישון24/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה מעבר לקיר טלויזיהסיון21/09/2023
שלום רב,
האם ניתן להצמיד מיטה לקיר שמאחוריו תלויה הטלויזיה החכמה?
אם ראש המיטה צמוד לקיר הזה? ישנה קרינה גבוהה על ראש הילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה.
רם דישון21/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה אשמח למענהנטע19/09/2023
שלום ר ב,
הזמנו פיצה. על המכסה של המגש, *מבפנים*- החלק שנוגע בפיצה, כתבו בטוש לורד "בתאבון". לאור העובדה שהפיצה חמה והטוש רעיל, האם נוצרים אדים רעילים מעל לפיצה? וכך בעצם אכלנו פיצה רעילה?
אני חרדתית כי הילדים אכלו ממנה ואני בהריון.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. מחוץ לתחום הפורום. 2. להערכתי לא קרה כלום.
רם דישון20/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר מגדיל טווחג.17/09/2023
שלום רב,
יש לנו מגדיל טווח בין חדרי השינה, במרחק שניים-שלושה מטרים מהמיטות. מדי ערב אנו דואגים להוציא אותו מהתקע (אין דרך אחרת לסגור אותו).
האם זה אכן מומלץ מבחינת קרינה?
(ועצם העובדה שבאים איתו במגע מדי ערב?) :/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן. כך מומלץ וטוב שאתם פועלים כך.
רם דישון17/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של מכשיר שמיעה עם חיבור בלוטוס לניידגלית15/09/2023
היי,
יש לי שתי שאלות:
1. מכשיר שמיעה שנשלט מהטלפון בחיבור מהבלוטוס- האם מקרין לסובבים כאשר הבלוטוס מכובה? אם בעל המכשיר מחזיק תינוק למשל.
2. האם יש קרינה בעייתית במכונת שטיפת רכבים בתחנות דלק? למי שבתוך הרכב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון17/09/20231. קרוב לוודאי שלא מקרין.
2. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בלתי מייננת נזקיםיותם13/09/2023
היי, אם יש מחקרים שמראים השפעה אז איך המכחישים יכולים להכחיש בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון13/09/20231. המחקרים הם In Vitro ומכחישי הנזקים מתעלמים מהם.
2. יש הוכחות חד משמעיות על מקרים שבהם קרינה בלתי מיננת גרמה לתסמינים שליליים שונים. פנה אלי בפרטי ואשלח לך מסמך שכתבתי בנושא.
3. מחקרים In Vivo אינם אתיים ולכן לא מבוצעים.
4. להסכמה שיש השפעה יש השלכות כספיות אדירות, לכן חברות הסלולר משתיקות כל מי שחושב אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מדיבור ברכבסיון13/09/2023
שלום רב
האם דיבור בפלאפון בזמן נהיגה דרך בולטוס המחובר למערכת ברכב מקרינה לכל היושבים ברכב באופן משמעותי המהווה סכנה עתידית?
האם חשיפה לקרינה סלולארית פוגעת בעובר?
יום נעים חג שמח
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון13/09/20231. יש קרינה ברכב. מה מסוכנותה? לא ניתן לדעת כי ההשפעה אינדיבידואלית.
2. מעט, כי מי השפיר בולעים את רוב הקרינה. זו דעתי האישית, ואני ממליץ להפחית את השימוש בנייד בזמן ההריון עד כמה שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בלתי מייננת, למה יש כל כך הרבה סתירות?יותם12/09/2023
היי, התחלתי להיכנס קצת לתחום של הקרינה הבלתי מייננת, לפי כל המקומות שקראתי בהם באינטרנט חות מללא קרינה בישבלך כולם אומרים שהקרינה לא מזיקה בעוצמות שאנחנו משתמשים בהם.
אבל אם יש מחקרים מוכחים פיזקלית שהקרינה אכן מזיקה. איך זה הגיוני שאנשים עדיין מכחישים את זה, כי איך אפשר להתווכח עם ממצא פיזקליֿ?
וגם למה הציבור הרחב לא מודע לזה, כאילו למה לא מעביירם את הממצאים של התחקירים לחדשות או לכנסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון13/09/2023אין מחקרים כי כל מחקר כזה אינו אתי ולא יקבל אישורים לביצוע. יש הוכחות אמפיריות על השפעת קרינה בלתי מיננת על גוף האדם. מאחר וההשפעה היא אינדיבידואלית, כל מכחישי הנזקים לא רוצים לגעת בזה. את חברי הכנסת זה מעניין כמו השלג דאשתקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאים בצמוד לגן ילדיםנועה12/09/2023
שלום,
בצמוד לגן הילדים אצלנו יש שלושה שנאים, על הקרקע, של חברת החשמל. הכוונה לארונות הגדולים שמחובר אליהם שנאי, יש שלושה כאלו במרחק של כמטר מהגן. מהעירייה שמו לוחות אלומיניום על חצר הגן מבפנים, אבל המדידות, שנעשו מוקדם בבוקר, הראו עדיין קרינה של 1.9 בחצר וכל מיני ערכים בתוך הגן.
איזה עוד מדידות אפשר לעשות ואיזה סכנה צריך לבדוק?
תודה, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה סביר.
רם דישון12/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנאים בצמוד לגן ילדים
נועה12/09/2023תודה. טעיתי לגבי ערך, בחצר הגן נמדד 2.3. האם זה עדין סביר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן.
רם דישון13/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ראוטר בגן ילדיםמיכלי11/09/2023
שלום,
בגן של הבן שלי יש ראוטר שנמצא קרוב לתקרה, אבל כן בשטח שבו הילדים נמצאים במשך היום- יש מפגש, ויש פעילות בסמוך אליו. דברתי עם העיריה והם הסכימו להזיז את הראוטר, בגלל שהגן קטן רוב המקומות יהיו לא רחוקים. הטכנאי הציע לשים אותו במטבח, אבל המטבח הוא בחדר שיש בו פתח של הדלת, אבל זה לא כמו שהיום המיקום של הראוטר הוא ברחבת הגן. החשש שלי הוא שאם הראוטר יהיה במטבח, לא תהיה קליטה בגן ואז אולי תהיה קרינה חזקה יותר בגן? או שאם אין קליטה הקרינה החזקה יותר היא ליד המחשב הניד או הטבלט שמנסה לקלוט את הויפי? במחשבים מחוברים קוית, השימוש בויפי הוא לי הבנתי למחשב נייד שצריכים לפעמים או טבלט לפעמים..מה כדאי לעשות?האם להשאיר ברחבי הגן או שזה בסדר להכניס למטבח?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עניתי בפרטי.
רם דישון12/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל את התשובה גם? :)
גלית15/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיף להתקין את הראוטר במטבח.
רם דישון17/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכיריים קרמיות ועינייםדנה10/09/2023
שלום,
הפעלתי כיריים קרמיות חדשות "רגילות" על המקסימום (לא אינדוקציה) וחיפשתי את האפשרות לטיימר כיבוי כי עמדתי להניח סיר, עד שמצאתי את האפשרות כי אני לא מכיר את הכיריים לקח לי משהו כמו חצי דקה, בזמן הזה הכירה הייתה חשופה (ללא סיר עליה) וניתן היה לראות את גוף החימום זוהר באדום מהחום מתחת לזכוכית והרגשתי היטב את החום מגיע לפנים, האם יש סיכון כלשהו מהחום/מהקרינה לעיניים במבט לכיוון כיריים קרמיות למשך זמן כזה של חצי דקה-דקה? הבנתי שהטמפרטורה של הכירה יכול להגיע גם ל-700-800 מעלות.
זו קרינת חום איפרא אדומה. אינה מסוכנת כלל בחשיפה כל כך קצרה.
רם דישון11/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)