מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אזבסטאבי18/04/2014
היי אני הייתי גר בביית עם גינה כאשר הגג של המחסן שנמצא בתוך הגינה שלי (מדור בבית קרקע) עשויי אזבסט(כנראה אזבסט צמנט) הגג בערך בגודל של 10 מטר ברובע הוא סדוק לכול האורך שלו לא היה לי מושג מה ז אזבסט אז לפעמים היינו תולים כביסה ליד הגג לפעמים יושבים בגינה וכול החלונות של הבית ליד הגג ,כזה היה המצב 18 שנה כאשר רק לפני 7 חודש החלפתי את הגג לגג מפח .השאלה שלי האם
1. האם זה אומר שנחשפתי לאזבסט? או שזה כמות מזערית ולא מסוכן ?
2. האם זה חמור יש ממה לפחד ?דרך אגב אני לא מעשן
3. מה היא הסטטיסיטיקה לגבי חשיפה לא תעסוקתית לאזבסט מה הסיכוי לחלות
4. יש משהו שאפשר לעשות כדי לבדוק עם נחשפתי?ומה אתם ממליצים לי לעשות?
5. אני שם לב שלהרבה מאוד בתים יש גגות אזבסט עם זה בחצר או במרפסת או בחניה הרי לא יכול להיות שכולם יחלו נכון? סליחה על השאלה הארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזבסט - תגובה
ד``ר דני וולף02/05/2014אכן נחשפת לאסבסט, אולם החשיפה היא מזערית. הייתי מציע מעל גיל 40 לעשות CT ריאות סקירה אחת לכול 5 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממובייל במיטת תינוקליאור16/04/2014
שלום
האם מובייל שנמצא על מיטת תינוק ובו ארבע בטריות קטנות פולט קרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממובייל במיטת תינוק - תגובה
רם דישון18/04/2014לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בספהספיר16/04/2014
שלום רב, יש לי בבית ספה שעושה גם מסז' וניראה כאילו יש בתוכה חוטים חשמליים.
האם בזמן שהיא פועלת היא פולטת קרינה?, ובזמן שהיא לא עובדת, האם היא גם פולטת קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בספה - תגובה
רם דישון16/04/2014צריך למדוד על מנת לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
ספיר16/04/2014אבל כשזה מכובה זה עדיין יכול להוציא קרינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך.. - תגובה
רם דישון16/04/2014ראי תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגלאור15/04/2014
שלום, אני בהריון ומאוד חוששת מקרינת המיקרוגל. בבית נמנעת לעמוד ממול המכשיר מתרחקת או יוצאת מהמטבח. בעבודה מפעילים ואני יושבת ממול וכל פעם קמה ממקומי ויוצאת. האם זה מסוכן עבורי?ממה להיזהר ואיך?באיזה מרחק מותר להיות?
יש לי בבית מיקרו של ברדר שהוא מעולה אבל ישן. יש לוחות מתכת בתוך המכשיר 2 עם חורים ואחד חלק שיש עליהם חלודה. האם זה מסוכן לשימוש? עליי להחליף מכשיר או שניתן לנקות עם חומר ולהשתמש?
חיממתי צלחת פורצלן עם ציור עליו והיא יצאה ממש רותחת מהמכשיר. האם זה לא לשימוש במיקרו?אכלתי את המזון שהיה בצלחת יכול להזיק לי?במה הכי בטוח לחמם עכשיו פסח ויש כלים מיוחדים.
איך להיזהר עם קרינת טלפון נייד? אני משתדלת להרחיק מאזור הבטן ולא לשים בכיס. בלילה שמה ליד המיטה כי זה גם שעון מעורר האם זה מסוכן?
מצטערת על כל השאלות אבל מאוד נזהרת בגגל ההריון.תודה. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקרוגל - תגובה
רם דישון15/04/2014לגבי המרחק מהמיקרוגל- את עושה נכון.
לגבי המיקרו של ברדר- קשה לתת חוות דעת מבלי לראות אותו בעיניים. ליתר בטחון היתי קונה חדש- לא אמורה להיות חלודה בפנים.
צלחת עם ציור אינה מיועדת לשימוש במיקרו, אך הששימוש בה אינו מסוכן (פרט לצלחת עצמה, שעלולה לההירס).
לגבי אחזקת הנייד- ההקפדה שלך נכונה, והשתדלי לשמור על מרחק של מטר מהמכשיר בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשמלרינה13/04/2014
שלום. אני בהריון חודש שני וביקרתי בעבודה של בעלי.ביה שם חדר תקשורת וחדר ups,קצת חששתי להיות חדר ליד ,זה גם מחוסר ידע האם זה קורן ויכול להזיק להריון.אז אחרי 20 דקות הלכתי משם. האם4 יש סיכון להיות ליד חדרים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשמל - תגובה
ד``ר דני וולף14/04/2014אין שום סכנה משהייה קצרה כל כך. המדובר בקרינה בתדר ביתי לא קרינת רדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סוללריתרותי13/04/2014
שלום ברצוני ליקנות אוכל מוכן לפסח הבעיה שהמקום ממוקם כשמעליו ומצדדיו יש אנטנות של אורנג פלאפון וסלקום האנטנות ממש גדולות האם במידה ואקנה שם אוכל יש סכנת קרינה כשהאוכל גם מבשלים אותו וכמובן גם לאכול אותו ולשים במקרר הביתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין העברת קרינה דרך שום אמצעי מתווך
ד``ר דני וולף13/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולטים לדוד שמשאתי13/04/2014
שלום וברכה.
האם 2 קולטים לדוד שמש פולטים קרינה ברמה מסוכנת?
שכנה בקומת קרקע התקינה את הקולטים כאשר הם נמצאים
בדיוק מתחת לחלון חדר השינה. מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קולטים לדוד שמש - תגובה
רם דישון13/04/2014קולטים של דוד שמש לא פולטים שום קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוטי חשמל ברצפהערן11/04/2014
שלום רב,
במהלך שיפוץ יסודי בדירה שלנו בנינו מחדש את כל מערכת החשמל והתקשורת. כל חוטי החשמל והתקשורת עוברים ברצפת הסלון עד ללוח חדש בקיר (תמונה מצ"ב).
חוטי החשמל פונים לחלל השמאלי וחוטי התקשורת לחלל הימני הצמוד לו. כיום כבר כבר כל החוטים מכוסים בריצוף.
מימין לחוטים שברצפה יש כניסה לחדר של ילד (בן 15).
האם האזור בו עוברים חוטי החשמל יוצר קרינה? אם כן - האם היא מסוכנת?
ומה מרחק הבטיחות האנכי (למי שעומד על הריצוף מעליהם) ומה מרחק הבטיחות האופקי?
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוטי חשמל ברצפה - תגובה
ד``ר דני וולף11/04/2014א. חוטי תקשורת = תקשורת קוית = לא מקרין כלל.
ב. הריצוף לא משנה את הקרינה (לא בולם) ואני מניח שהבית שלכם הוא בית רגיל לכול דבר, אם הארקה מקצועית, ומגיעה לנקודה אחת בלבד, לא אמורה להיות בעיית קרינה מחוטי החשמל. מובן שהכי טוב למדוד בחדר השינה של הילדים, כי מידי פעם מוצאים הפתעות כמו מיטה מתכווננת, מקרר, או מכשיר אחר, אך זה נכון לגבי כל דירה בלא קשר לחוטי החשמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה פסיבית לקרינהלילך10/04/2014
שלום רב,
לאחרונה קראתי על חשיפה פסיבית לקרינה מהטלפון הסלולרי בתחבורה ציבורית (רכבת ואוטובוס) אם בדיבור בנייד ואם בגלישה באינטרנט.
שאלתי היא, האם נעשה משהו במישור החוקי לאסור חשיפה פסיבית זו, כמו עישון?
בנוסף, מה ניתן לעשות בינתיים? האם ישיבה בכסא מאחורי אדם שמשתמש בנייד, מפחיתה במשהו את הקרינה , או שכל יושבי האוטובוס חשופים באותה מידה?
אני אשמח לעצה בנושא.
תודה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשיפה פסיבית לקרינה - תגובה
רם דישון10/04/20141. חוקית לא נעשה דבר.
2. בקרונות השמורים ברכבת משתדלים להקפיד על ״דממה סלולרית״.
3. מדדתי בעצמי ברכבת כאשר שני נוסעים בסביבתי הקרובה שוחחו בסלולרי. התוצאה לא מטרידה כלל. מעט מאד מעל לרקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריוןשירה10/04/2014
שלום,
טסתי לארץ מארה"ב ולא ידעתי שאני בהריון . (כיוון אחד). האם יכול להיגרם נזק כלשהו? מדובר ממש בשבועות הראשונים של ההריון. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהריון - תגובה
ד``ר דני וולף11/04/2014סיכון מזערי ביותר, זניח.
ראי שאלות נפוצות, שאלה 23* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגון קירשירי10/04/2014
שלום,קיר חדר השינה משותף עם מטבח השכנים שם עומד מקרר ומיקרו. האם ואיך ניתן למגן בצורה מספקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיגון קיר - תגובה
רם דישון10/04/2014לא נראה לי שיש צורך למגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגון קיר
שירי10/04/2014בדקתי ויש שם קרינה חשמלית גבוהה וכשמפעילים מיקרו גם תדר של סלולר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיגון קיר - תגובה
רם דישון10/04/2014השאלה היא כמה יש על המיטה ממש.
לגבי המיקרו- הוא פועל בזמנים קצרים לכן לא משמעותי.
אם את בכל זאת מעונינת למגן- פני בפרטי או חפשי ברשת, כי מדיניות האתר אוסרת פרסום מסחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממטען של אייפון וקרינה מאיפוןאחד09/04/2014
שלום רב,
1) שמתי לב שלאחר הטענת האייפון המטען כבר לא חם כמו במהלך ההטענה, האם זה אומר שהוא כבר לא מפיץ קרינה ואין סכנה בו?
ובכל מקרה- כמה מומלץ להתרחק מהמטען בזמן ההטענה?
2) בזמן שינה כמה מומלץ להתרחק מהאייפון(או כל סמארטפון אחר) ?? יש לציין שבהרבה פעמים המכשיר משמש כשעון מעורר או שמחכים לשיחות וכד' ולכן לשים את המכשיר רחוק מדי קצת לא ישים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממטען של אייפון וקרינה מאיפון - תגובה
רם דישון09/04/2014לשתי השאלות- חצי מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר עבודהבני08/04/2014
שלום, אני סטודנט וחדר השינה שלי הוא גם חדר העבודה שלי. רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לזה.
אני משתמש במחשב נייד ורוב הזמן המחשב מחובר למטען לחשמל, האם המטען או המחשב מפיצים קרינה מסוימת? עדיף לעבוד ללא מטען? איך בדיוק זה עובד...
בנוסף גם יש מתחת לשולחן העבודה מדפסת, אז בכללי איזה מכשירי חשמל צריך "להתרחק" מהם מעט ולא לשהות זמן רב לידם (אני לומד בבית 6 שעות ביום, לעיתים אפילו יותר).
שאלה אחרונה היא בקשר ללילה, בלילה אני טוען את הפלאפון בשקע רחוק מהמיטה, האם את המחשב הנייד עדיף לנתק את המטען שלו מהחשמל כשאני ישן או שמחרק של מטר מהמיטה זה מספיק?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר עבודה - תגובה
ד``ר דני וולף08/04/2014מרחק מטר אחד מכול המכשירים שהזכרת מספיקים.
במשך הלילה לא כדאי להשאיר ראוטר עובד בחדר שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בשימוש במכשיר סלולרילי06/04/2014
שלום רב,
האם כשמשתמשים במכשיר סלולרי לצורך גלישה באינטרנט, וכמובן מחזיקים אותו ביד במשך זמן ממושך; ישנה קרינה כמו בשיחה טלפונית מהמכשיר?
מהו הנזק משימוש כזה, ומה ההמלצה בנוגע לכך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בשימוש במכשיר סלולרי - תגובה
רם דישון06/04/2014יש קרינה וההמלצה לצמצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדקים - וחומר למניעהמיקי06/04/2014
שלום רב,
יש לנו סדק בקיר חדר הילדים -שכל כמה זמן נפתח.
הצבעי הציע להשתמש בחומר רב גמיש ורשת אשר יאריך את משך הזמן להתפרצות הסדק מחדש.
האם חומרים אלו בתוך הקיר אשר נמצא לצידו יש את מיטת הילד מותרים לשימוש?
אין בהם חשיפה לאיזשהו חומר מזיק?
(לא לרב גמיש ולא לרשת? בזמנו ראיתי שבבניה יש חומרים לא מומלצים לחדרי ילדים כדוגמת צמר סלעים ולבני פומיס ולכן אני שואלת על חומרים מיוחדים אלו...)
תודה .
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סדקים - וחומר למניעה - תגובה
רם דישון06/04/2014אין בעיה בחומרי אטימה אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
מיקי06/04/2014תודה רבה על התשובה המהירה!
עשיו הקבלן אמר לי שזה רשת מפלסטיק - זה לא משנה את תשובתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת - תגובה
רם דישון08/04/2014נכון.
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)