מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוזניות אוויר או רמקוללי25/03/2014
שלום רב
רציתי לברר, מה יותר בטיחותי בשימוש בטלפון סלולרי-
אוזניות אוויר, או שימוש ברמקול של המכשיר ומדוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוזניות אוויר או רמקול - תגובה
רם דישון26/03/2014מבחינת קרינה, ההבדל לא משמעותי. באוזניות אויר שומעים יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמר זכוכיתיובל25/03/2014
שלום,
האם פילטר HEPA שנמצא בשואב אבק ועשוי מצמר זכוכית מהווה סכנה?
האם יכולים להשתחרר חלקים לאויר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צמר זכוכית - תגובה
רם דישון25/03/2014מחוץ לתחום הפורום. אני ממליץ לשאול את היצרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממערכת אזעקה וגם קרינה מקוויענבל25/03/2014
שתי שאלות:
האם יש חשש מקרינה הנפלטת מגלאי מערכת אזעקה RXN400 ? זהו חיישן העובד כנראה על קליטת קרני אינפרא אדומים .החישן נמצא בצמוד לחלון חדר השינה ליד המיטה שבה הילדה ישנה. אם יש בעיה מהו המרחק הבטיחותי מחיישן זה?
מהו המרחק מקווי מתח עליון( בינעירוניים) שמימנו והלאה כבר אין השפעה של השדה האלקטרומגנטי?(100 ,200 מטר או יותר?)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממערכת אזעקה וגם קרינה מקווי - תגובה
רם דישון25/03/20141. אין חשש מגלאי מערכת אזעקה.
2. שלח צילום של הקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידת קרינהאלי22/03/2014
שקע לאינטרנט בקיר לכבל רשת טיפוסי בדירה חדשה. קרוב מאד לי ראש במיטת שינה. מסוכן?! עד כמה? כאשר נחבר כבל רשת לאותו שקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידת קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף22/03/2014כל תקשורת חוטית (בניגוד לאלחוטית) אפס קרינה!!! תקשורת טלפון, תקשורת אינטרנט, תקשורת טלויזיה חוטית - אפס קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי רנטגןרותי22/03/2014
אני נוהגת ליקנות לסבתי צבע לשיער שהחנות שבה אני קונה את הצבע נימצאת למטה ומעל החנות יש מכון רנטגן גדול גם לצילומי גוף וגם לשיניים האם כשאני קונה לסבתי כל חודש צבע בחנות כשלמעלה עושים צילומי רנטגן יש סכנת קרינה לה בעת ששמים על ראשה את הצבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומי רנטגן - תגובה
ד``ר דני וולף22/03/2014לא! כל מכון רנטן מפוקח על ידי משרד הבריאות ואין ממנו שום דליפת קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה - דירה בקרבת עמוד מתח גבוהקובי21/03/2014
מצאתי דירה חדשה בת 3 חודשים במחיר מאוד אטרקטיבי.
הבעיה שאנחנו מודאגים מעמוד חשמל שנמצא ברחוב.
אני מצרף תמונות הדירה היא הבית האפור משמאל, הקומה החתונה בלבד.
האם יש מקום להביא מודד מוסמך, או לרדת מזה לגמרי?
התחושת בטן של אשתי היא לרדת מזה.
תודה מראש קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה - דירה בקרבת עמוד מתח גבוה - תגובה
רם דישון21/03/2014במבט ראשון נראה שאין בעיה. רכוש מכשיר מדידה, מדוד לבד ותוכל לקבל החלטה מושכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NFC קרינהאורח20/03/2014
האם ל NFC שקיים בטלפונים החכמים יש קרינה?
אני מתכוון לטלפון עצמו שהם אלו שמשדרים בפועל. (ולא לכרטיסים הפאסיביים)
לפי מה שראיתי הוא משדר בגלי רדיו.
אני יודע שהשידור הוא לטווח מאד קצר, מצד שני הטלפון נמצא צמוד בכיס ומשדר כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NFC קרינה - תגובה
רם דישון26/03/2014שידור לטווח קצר מאד אינו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלולרי שבור וקרינהמיה20/03/2014
שלום לכם
הגלקסי שלי נשבר לפני כחודש שברים קטנים כמו סדקים אך ניתן לראות את המסך כרגיל כלומר לא נשרף
אתמול במקרה חברה שלי נזפה בי שסלולר שבור פולט כמות קרינה יותר גדולה ומאתמול חיברתי אוזניות לאחר שנכנסתי למצב חרדה מאתמול עד היום אין לי יום ואין לי ליל ןהתעוררתי עם כאב ראש מקווה שזה נפשי
אני חוששת שהזקתי לעצמי ולתינוקת שלי כי דיברתי בסלולר ללא אוזניות והוא נמצא בחדר כל הזמן וחברה שלי אמרה לי שעלול לגרום לי גידול בגלל הקרינה והשברים
האם יכול להיות שאכן נגרם לי נזק בלתי הפיך שעלול לגרום לגידיל אני ממש בחרדות מה שגם אני הופוכנדרית בטבעי .. בבקשה תענו לי
בת 22* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלולרי שבור וקרינה - תגובה
ד``ר דני וולף21/03/2014מסך שבור לא מעלה את רמת הקרינה. וטוב שזה גרם לך להשתמש באוזניות.
כאב הראש הוא פסיכולוגי, ומראה לכמה חבריי מה השפעת הפסיכולוגיה על התסמינים של הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
מיה22/03/2014תודה על ההרגעה
זה בדוק ובטוח שזה לא מעלה את הסיכון לקרינה ??
כשאני מדברת באוזניות זה פחות קרינה לראש אך הסלולר בכל זאת משדר קרינה לגוף כשאני מחזיקה אותו או גולשת בו נכון ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
ד``ר דני וולף24/03/2014אכן כן, אולם אני פחות פוחד מקרינה בכף היד כשהפלאפון רחוק יותר מ- 20 ס"מ משאר אברי הגוף, מאשר קרינה ישירות לאוזן, או לאשכים כשגברים מחזיקים את הפלאפון בכיס, או בחגורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלולרטל20/03/2014
היי
הבנתי שאנטנת סלולר מסוכנת רק אם היא בטווח ראייה מהמקום בו נמצאים. זה נכון?
כמו כן, אם האנטנה יותר נמוכה מהמקום בו אני נמצאת (נגיד אני בקומה 5 והאנטנה על בניין מולי בקומה 3), זה מגיע אליי?
איך אפשר לזהות אנטנת סלולר? האם יש לה מראה אחד בלבד או שהיא יכולה להופיע בכל מיני צורות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלולר - תגובה
ד``ר דני וולף21/03/2014לאנטנה סלולרית אלומה צרה המכוונת כלפי מטה ולא כלפי מעלה. לאנטנות סלולריות קלסיות יש צורה שאפשר לזהותה, אולם אין גבול ל"יצירתיות" של החברות להחביא את האנטנות, וכמו כן יש אנטנות רבות שהן לא קלסיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורות לד ביתיות ופלורנסט חסכונילילך19/03/2014
אבקש לדעת האם יש סכנה בריאותית בשימוש בנורות לד ביתיות (נברשת מרכזית בסלון בעלת 10 נורות) וכן בשימוש פלורסנט חסכוני למטבח ובכלל האם הנורות T5 מסוכנות לבריאות ונורות פלורסנטיות חסכוניות מסוכנות לבריאות
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורות לד ביתיות ופלורנסט חסכוני - תגובה
ד``ר דני וולף20/03/2014במרחק של מטר לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נורות לד ביתיות ופלורנסט חסכוני - תגובה - תגובה
רם דישון20/03/2014נורות לד אינן מסכנות כלל, והן המומלצות ביותר מבחינת אורך חיים וצריכת החשמל. אלו הן נורות העתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מלוח חשמל ביתי משניזיו19/03/2014
בביתי שתי קומות, בקומה ב מותקן לוח חשמל משני במסדרון, אבל מעבר לקיר יש חדר שינה עם מיטה קרובה. גובה הלוח כ- 1.75- 1.60 מ' מהרצפה. באחד מקווי החשמל עובד מדי פעם מזגן קטן גם בלילה. האם צפויה לדעתכם להיות קרינה מעבר לתקן בסיטואציה כזו? מרחק ראש המיטה מהלוח בערך 1 מטר (ישן בגלריה)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מלוח חשמל ביתי משני - תגובה
ד``ר דני וולף20/03/2014ראש המיטה במרחק מטר מהלוח המשני, בהנחה שבלילה לא מחוברים אליו הרבה דברים עובדים, נראה בסדר, אם כי כיוון שמדובר בחשיפה של לילה שלם בכול הלילות חייבים למדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנת רדיו על גג בנין מגוריםלימור18/03/2014
שלום רב,
אנחנו שוקלים לרכוש דירה בבניין וראינו היום שעל גג הבניין מוצבת אנטנת רדיו. נאמר לנו שהיא משמשת חובב רדיו שגר בבניין. שאלתי היא - האם זה צריך להדאיג אותי מבחינת קרינה? מדובר על בינין של 5 קומות והדירה שאנו מעוניינים בה הינה בקומה ה-3. שאלה נוספת - אם יש צורך לבדוק את זה לעומק, האם תוכלו לכתוב לי אלו נתונים עלי לבקש לגבי האנטנה ומאיזה סף זה בעייתי?
תודה רבה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת גם תמונה
לימור18/03/2014התמונה המצורפת היא של האנטנה על הבניין המדובר. הקומה התחתונה ביותר בתמונה היא הקומה השלישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצרפת גם תמונה - תגובה
רם דישון20/03/2014אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
לימור20/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחומר ניגודאסתי18/03/2014
שלום
אני אמורה לעבור MRI מוח ורשום שיוזרק חומר ניגוד בשם גדוליניום , אשר קראתי שיוצא מהגוף לאחר כ-24 שעות.
שלחו אותי לפני לבדיקת קרטינין ואוראה בדם - לתקינות פעילות הכליות , אני מניחה.
האם החומר הזה מסוכן לחשיפה לילדי לאחר הבדיקה? אם כן - למשך כמה זמן? באמת 24 שעות - יותר -פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI אין קרינה כלל ובטח לא מחומר ניג
ד``ר דני וולף20/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
MRI אין קרינה כלל ובטח לא מחומר ניג - תגובה
רם דישון20/03/2014שאלי את הטכנאי לפני הבדיקה- הוא יודע הכי טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI אין קרינה כלל ובטח לא מחומר ניג - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף21/03/2014חומר הניגוד גדולניום הוא מתכת אינרטית שלא מקרינה כלל. היא משמשת חומר ניגוד בביצוע MRI כי מתרכזת במוח ובאברים אחרים ומחזירה חזק את האותות המגנטיים, אולם היא לא מקרינה כלום!! היא לא רדיואקטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקי קרינה על ילדים מכיפת הברזלמירב18/03/2014
שלום רב,
ביום שישי הקרוב הכיתה של ילדתי אמורה לצאת למסלול טיול בקרבת כיפת ברזל. המסלול נמצא ביער בו הציבו לאחרונה בסיס עם כיפת ברזל.
משרד החינוך אישר את הטיול ( לא בטוח אם הם מודעים להצבת הכלי).
האם יש סכנה בטיול כזה?
משך הטיול 4 שעות.
אני מנסה לדבר עם משרד החינוך - אבל בירוקרטיה בארץ זה דבר מעניין...
אשמח להבנה לגבי הסיכון בשהיית ילדים קטנים בקרבת המכשיר (בהנחנ שהוא פועל)
למשך זמן זה? האם הסיכון לא קיים כלל? מזערי? גבוה?
תודה מראש,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
מירב20/03/2014רציתי רק להוסיף שתי נקודות מעבר לשאלותי הקודמות
1. האם יש מרחק מסוים בין אזור הטיול לכיפת הברזל בו אפשר להיות רגועים. אם כן מה המרחק לדעתכם?
2. האם לסיכום כדי לוותר על השתתפות בטיול זה?
אשמח לתשובה היום אם זה יתאפשר כדי לדעת איך להתנהל...
תודה רבה על כל העזרה שלכם בפורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזקי קרינה על ילדים מכיפת הברזל - תגובה
ד``ר דני וולף20/03/2014אין סכנה על הקרקע אם לא מתקרבים מדי למתקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
מירב20/03/2014תודה רבה על תגובתך המהירה.
מה כוונתך "אין סכנה אם לא מתקרבים יותר מידי"... מה זה יותר מידי?
הטיול הוא בצד השני של הכביש מהאזור בו הבסיס נמצא . זה מרחק מספק?
מה המרחק ממנו והלאה זה יהיה ללא סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ו... - תגובה
רם דישון20/03/2014מאחר והנתונים הטכניים חסויים, לא ניתן לקבוע בוודאות. לא הייתי מתקרב מתחת ל-300 מטר מהסוללה, בכיוון ניצב ללוח הגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונה ביית במרחק של 15 מטר מחדר תט"פדורון17/03/2014
האם קיים סיכון לתינוקות או ילדים קטנים בבניית בית שחדרי הילדים שלו נמצאים במקחת של 15 מטר מחדר טרנספורמציה תט"פ צמוד קרקע
מצורפת תמונה של התט"פ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בונה ביית במרחק של 15 מטר מחדר תט"פ - תגובה
רם דישון17/03/2014כדאי למדוד- יתכן שיש סיכון.
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)