מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שדה אלקטרומגנטי במכוניתנאוה29/06/2011
שלום רב לכל האנשים היקרים,
אני רוצה לקנות מכונית שבה יש הכי פחות שדה אלקטרומגנטי במושב הנהג.
לא היברידית, אלא רגילה.
מניסיונכם, איזו מכונית היא עם הכי פחות שדה אלקטרומגנטי במושב הנהג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה אלקטרומגנטי במכונית - תגובה
ד``ר דני וולף30/06/2011לו היו נותנים לי את כל המכוניות לנסיעת מבחן של שבוע הייתי יכול להגיד.
וברצינות מי יכול למדוד את כולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מבין אילו שכן מדדת, מי הכי
נאוה30/06/2011נמוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי במקרה מדדת מהבאות
נאוה30/06/2011שכולן יפניות קטנות, שזה מה שאני מעדיפה.
מאזדה 2 1.5
ניסן מייקרה 1.2
סוזוקי ספלאש 1.2
באם אחת מהן במקרה מדדת, אז אדע אם להורידה מהרשימה, או דווקא להשאירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי במקרה מדדת מהבאות - תגובה
ד``ר דני וולף01/07/2011מדדתי את המכונית ההיברידית, ודווקא שם הקרינה במושב הנהג הנמוכה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.אולי מישהו אחר מדד מאזדה 2 או3
נאוה02/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה אלקטרומגנטי במכונית - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א06/07/2011יש מדידות שטף מגנטי במכוניות רבות.
נסיתי לשלוח לך את הקישור אולם הוא לא מועבר כאן כי הוא גדול מדי.
אנא כתבי לי לדוא"ל הפרטי, ואשלח לך
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניה שצמודה 8 שעות ברציפות לאוזןמירון29/06/2011
שלום,
אני עובדת בחברת תקשורת בשירות לקוחות, שכידוע תפקידי להיות כל היום עם האוזניה צמודה לאוזן ולדבר.
האם זה מסוכן מבחינת קרינה?
תודה ויום טוב לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניה שצמודה 8 שעות ברציפות לאוזן - תגובה
ד``ר דני וולף30/06/2011האם מדובר ב"מדונה" שצמודה לטלפון קווי או פלאפון אלחוטי. אם מדובר בטלפון קווי אפס קרינה, אם מדובר בטלפון אלחוטי יש קרינה חלשה אבל ממוקדת מאוד לאוזן.
כמובן אם מדובר באוזנייה חוטית, ולא אוזניה אלחוטין בלוטוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LED או LCDאינה29/06/2011
האם יש הבדל בכמות הקרינה ?
מדובר ב32 אינצ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LED או LCD - תגובה
ד``ר דני וולף30/06/2011לא משמעותי. אין קרינה ממרחק של 50 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממצלמה שהוזמנה מיפן
משה30/06/2011אני הזמנתי לפני יומיים ב E-BAY מצלמה .
כתוב שהמוכר הוא יפני ואני משאר שהיא תגיעה מיפן.
האם יש לחשוש מקרינה רדיואקטיבית שאולי יש במצלמה בגלל כל הזיהום הרדיואקטיבי ששמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות קרינהאינה28/06/2011
שלום רב
יש לי כמה שאלות בנושא :
1) האם יש קרינה ממנוע של תריס חשמלי.
אני רוצה לשים ליד החלון מיטה של ילדה.
2)האם יש קרינה ממפסק חשמלי שנמצא ליד המיטה
3)האם מותר לישון בתוך הממ"ד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף29/06/20111 תריס חשמלי רק בדקות הבודדות שעובד, וגם זה ממרחק מטר זניח. בקיצור לא
2 מפסק חשמלי שלא עובר בו חשמל אין קרינה
3 לישון בממד, אם לא בקומת קרקע או מרתף, אם ממד מהשנים האחרונות, ואם מאוורר היטב היטב מידי יום, ורק אם אין אפשרות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אינה29/06/2011תודה רבה על התשובה המהירה
1) אני מדברת על מפסק שמכבה את האור בחדר ,האם יש בעיה למקם ליד המיטה ?
2)ולגבי ממד
מדובר בקומה 6,בביניין שנמצא כרגע בבניה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד``ר דני וולף30/06/20111 אין בעיה עם המפסק
2 אין בעיה עם הממד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינה ונזק אפשרי מטלויזיהטל27/06/2011
שלום,
רציתי לדעת האם חשיפה למשך חצי שעה-45 דקות לחזית טלויזיה גדולה 42" ממרחק קצר של 50-70 ס"מ (המבט הוא לא למסך אלא לכיוון אחר והמסך בעצם פונה לצד הגוף) עלול לגרום נזק? ובכלל האם יש קרינה חזקה במרחק זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קרינה ונזק אפשרי מטלויזיה - תגובה
ד``ר דני וולף28/06/2011אני מניח שהקרינה זניחה, ובכל מקרה, חשיפה של שעה ביום לקרינה בתדר הביתי לא גורמת נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר סלולרי במעלית.משה27/06/2011
שלום,
הייתי רוצה לדעת מה הדרך הנכונה להתנהג במעלית בכל מה שקשור למכשיר סלולרי.
אני כמובן לא משתמש במכשיר הסלולרי במעליות וברכבים.
אבל אם נגיד אני נוסע במעלית ומישהו נכנס כשהוא מדבר במכשיר הסלולרי.
האם אני עדיף לצאת מהמעלית או שפרקי זמן רנדומלים כאלה של חשיפה לקרינה סלולרית במעלית אינם מזיקים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר סלולרי במעלית. - תגובה
ד``ר דני וולף28/06/2011חשיפות כה קצרות, לא גורמות נזק, ועל אחת כמה וכמה לא, כשלא מדובר בהצמדת המכשיר לאוזן. כשמפעילים פלאפון במעלית, עלולה להיווצר קרינה בכל המעלית, אולם, היא עדיין פחותה מאשר כשמדברים עם הפלאפון צמוד לאוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק מיטה מהמקרר - תודה רבה!
טליה28/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מיטה ממקררטליה27/06/2011
שלום לכם,
מיטתה של הבת שלי נמצאת במרחק של 3.5 מטר מהחזית של המקרר שלנו (המקרר בגודל סטנדרטי). האם יש כאן סכנת קרינה?
תודה רבה ויום טוב
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק מיטה ממקרר - תגובה
ד``ר דני וולף27/06/2011על פניו נראה שהמרחק מספיק, אולם תמיד עדיף למדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק ממקרר - עוד שאלה
טליה27/06/2011תודה רבה. ובהמשך לשאלתי - לפני כחודש הזמנו מדידה בכל הבית ורמת הקרינה האלקטרו מגנטית שנמדדה בסביבת המיטה של הבת שלי היתה תקינה לגמרי (בסביבות 0.3 מיליגאוס) -- זאת עם המקרר הישן (במרחק של כ-3.5 מטר מהמיטה שלה). מאז קנינו מקרר חדש, בערך באותו גודל עם דרוג אנרגטי טוב, שנמצא באותו המקום. השאלה היא - האם כשקונים מוצר כזה חדש צריך למדוד שוב - או שאפשר להסתמך על המדידה שעשינו לפני חודש עם המקרר הישן, בתנאי שהמרחק מהמקרר למיטה לא השתנה?
תודה רבה שוב
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק ממקרר - עוד שאלה - תגובה
ד``ר דני וולף28/06/2011אין תשובה חד משמעית. מצד אחד אי אפשר להסיק ממקרר אחד על השני. זה שהדרוג האנרגטי שלו טוב אומר שהוא צורך פחות חשמל, וזה מצוין, אבל זה לא אומר שהוא מקרין פחות.
מהצד האחר, מרחק של 3.5 מטרים אמורים להספיק, ולא כדאי למדוד שוב רק בגלל זה, בהזדמנות נוספת שתוסיפו או תשנו דברים תמדדו שוב, ועד אז.....הסירו דאגה מלבכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף קרינה ממסך טלויזיה פלזמה LCDתמיר27/06/2011
רכשתי טלויזיה פלזמה 50 אינטש של פנסוניק שאמורה להתלות על קיר בסלון שמאחוריו חדר תינוקות. לאור זאת,אני פונה אליכם:
1. האם יש קרינה מסוכנת במסכי פלזמה בגודל שרכשתי ?
2. במידה ויש סכנה מהו מרחק הבטיחות להתקנת הטלויזיה מהחדר/קיר של התינוקות ?
3. האם נכון שיש פחות קרינה במסכי LCD ? או שאין בכלל קרינה לפי חלק מהגרסאות.
4. האם יש הבדל אם אניח את הטלויזיה על מזנון (שיש רווח לקיר) לעומת תליה על קיר ?
יש הרבה דעות סותרות ומאוד מטעות. מבקש להתסתייע בכם בתשובה מוסמכת.
בתודה מראש,
תמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף קרינה ממסך טלויזיה פלזמה LCD - תגובה
ד``ר דני וולף27/06/2011הדעות הסותרות נובעות ממכשירים שונים. כעיקרון, הדבר היחיד המפחית קרינה מחשמל בתדר ביתי הוא המרחק, לא הקיר, ולא שום חפץ חוצץ אחר. נכון ש- LCD מקרין פחות, אולם, שני הגופים קרינתם זניחה וממרחק של 50 ס"מ לא אמורה להיות בעיה. את הפלזמה גם כן אפשר לתלות על זרוע על הקיר עם מרחק של 20-30 ס"מ מהקיר ואין צורך לשים על מזנון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניטור נשימה של תינוקות
תמיר27/06/2011תודה. שאלה נוספת בנוגע למוניטור נשימה של תינוקות. מהו המרחק הבטוח מהמיטה עבור מכשיר זה והאם יש תקן שבו עליו לעמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחכה למהנדס רם דישון לתשובה
ד``ר דני וולף27/06/2011יש מכשירים רבים וכל אחד מהם בנוי אחרת. אנא שלחי את המפרט ואת הפירמה ונחכה לתותח העל המהנדס רם דישון שבדק מכשירים כאלו לתשובה. הוא כרגע בחופשה ואמור לחזור בימים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השאלה המקורית לא נענתהשחר26/06/2011
מאחר והקרינה האלקטרומגנטית מלפטופים גבוהה מאוד גם מתחת וגם מעל המקלדת.
האם כיסויים שונים ללפטופים יכולים לתת הגנה למשתמשים בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה המקורית לא נענתה - תגובה
ד``ר דני וולף27/06/2011לא, השדה המגנטי שנוצר מחשמל בתדירות הביתית ( ואנו קוראים לו קרינה), לא נעצר על ידי כיסויים וחומרים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריותשלומית26/06/2011
שלום,
אני שוקלת לשכור דירה בגבעתיים. אני בהריון.
הסתכלתי במפה האינטראקטיבית של המשרד לאיכות הסביבה ואני רואה קרוב מאוד לרחוב שלי 3 אנטנות של פלאפון, אורנג' וסלקום, ועוד אנטנה של פלאפון מעט יותר מרוחקת.
כמה זמן מסוכן לי ולילדיי? האם עדיף לבחור דירה שאינה כה קרובה לאנטנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנות סלולריות - תגובה
ד``ר דני וולף27/06/2011רצוי מאוד לשמור מרחק של 150 מטרים מהאנטנות, בייחוד אם הן משקיפות ישר לביתך, כלומר אם יש לך קשר עיין איתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה והארקהחנה25/06/2011
שלום,
רקע: אנחנו גרים בבניין בקומה ראשונה. דוד השמש הנמצא על הגג מוארק היטב בצורת כבל נחושת עם בידוד כמובן המחובר לצינור מים מרכזי למטה (קומת קרקע). בבית עצמו שעומדים יחף ונוגעים בברז הברזל-יש זרם קל בברזים שמחוברים לצינור המרכזי (דרך צינור מתכת ) . בנוסף תופעה דומה של זרם קל בידיות מתכת של המקרר שעומדים יחף.
אין זליגה בשקע המקרר בין האפס להארקה.
לידינו במרחק 20 מטר ישנו בניין (בנין המיקרוגל הידוע בק.מוצקין)שעליו מותקנות מספר אנטנות חלקן סלולריות ,בין הבית שלנו לבית המיקרוגל מפריד באמצע בית נוסף עם 3 קומות .
יש לי מספר שאלות:
1-חשמלאי לא הצליח לגלות את מקור הזרם הקל בברזים ובמקרר. (מברג טסטר שלילי)
מה\איפה מקור הזרם הקל? (לא מדובר בזרם "חשמל סטטי" אלא קבוע)
2-לטענת מומחה אחר - הזרם הקל משני לקרינה בצורה כזו שהאנטנות מקרינות בעוצמה כזו כך שחוט הנחושת הארוך שמשמש להארקת הדוד משמש כקולט ואז מעביר את הזרם לברזים בבית. -נשמע הגיוני???
3-יש לנו תינוקת בת חודש, האם יש סכנה אמיתית\ממשית לנזקי קרינה ?
אשמח לתשובות מפורטות ב3 הנושאים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה והארקה - תגובה
רם דישון04/07/20111. הזמיני חשמלאי מוסמך ומקצועי שיבדוק את טיב ההארקה בבית. יתכן שצינור המים הראשי תוקן בחוץ באמצעות קטע פלסטי, שקטע את ההארקה. קשה מאד לגלות את הסיבה לזרם במגע בברז ממעמקי הכורסא שלי.
2. בנוגע למקרר- צריך לבדוק האם דלת המקרר מוארקת. מניסיוני, הדלת "מחוברת" לגוף המקרר באמצעות תותבים פלסטיים, ואינה מוארקת. ישנן מספר דרכים לפתור בעיה זו (למשל ע"י חיבור גשר מוליך בין בורג בדלת לבורג בציר המחובר לגוף, כך שלא נראה דבר מבחוץ). בעיה זו יש לפתור לאחר פתרון בעית הזרם בברז, כי פתרון זה עשוי לפתור את כל הבעיות.
צריך לבדוק מתי מרגישים את הזרם- בבוקר או בכל היום, והאם יש בבית שטיחים מקיר לקיר. יכולות להיות סיבות רבות לזרם הקל הזה, וצריך מומחיות כדי לגלות אותה.
3. מה עניין זליגה בין האפס להארקה לענייננו? הזליגה הבעייתית היא בין הפאזה להארקה.
4. לא הגיוני שחוט ההארקה של הדוד קולט קרינה סלולרית ועביר אותה למגע. אם ההארקה תקינה- הוא מעביר אותה, אם בכלל, לאדמה. מעניין מי המומחה שקבע זאת, ומה רמת מומחיותו.
5. בקשר לקרינה הסלולרית. אם את גרה בקומה ראשונה, קרוב לוודאי שאין לך בעיה. אם לא רואים את האנטנות מהדירה שלך- בוודאי אין בעיה. בכל מקרה, טוב לוודא ע"י מדידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכים למהנדס רם דישון
ד``ר דני וולף26/06/2011לא אכנס לסגה של מציאת מקור הקרינה, כפי שאמרתי, אוליי המהנדס שלנו רם דישון, גאון בתחומו, ייתן את הפתרונות. הוא עדיין בחופש ואמור לחזור בימים אלו.
קרינת ה- RF של האנטנות הסלולריות בכלל לא לעניין כי אתם הרי מודדים קרינה בתדירות ביתית!
קרינה מעל 2 מיליגאוס בבית, בשעות רבות ביום מסוכנת לתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כוונתך ?
חנה26/06/2011"קרינת ה- RF של האנטנות הסלולריות בכלל לא לעניין כי אתם הרי מודדים קרינה בתדירות ביתית! "
-ואכן נמתין לרם דישון......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כוונתך ? - תגובה
ד``ר דני וולף27/06/2011התייחסתי לנקודה מספר 2 , שלא ייתכן שהקרינה נובעת מאנטנות סלולריות בסביבה, גם אם חוט הנחושת קולט אותן, כי מדובר בקרינה אחרת ממה שאתם מודדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון בגדים צמוד לקיר עם מכונת כביסהד``ר דני וולף25/06/2011
מתשובה שנענתה בפורום זה, הבנתי שקרינה ממכונת כביסה ומייבש עוברת לחדר ולכן אינו ממולץ להימצא בחדר בזמן שהם פועלים. שאלתי היא: מה לגבי ארון עם בגדים שנמצא צמוד לקיר שמצידו השני של הקיר פועלים המכונה והמייבש, האם ניספג בבגדים קרינה? (אם יש דבר כזה בכלל...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר דני וולף26/06/2011מתשובות שנענו בפורום אפשר להבין שקרינה אלקטרומגנטית עוברת ישירות ולא דרך שום אמצעי אחר, קרי, היא לא נספגת בבגדים, לא מועברת באוכל שחומם במיקרו וכיו"ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז עכשיו אני יודעת...
עינת26/06/2011להבא אני אקרא את כל הפורום (אבל רק שיהיה לי זמן, אם בכלל..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיאת טלפון סלולאריאורי25/06/2011
שלום,
רציתי לשאול האם יש בעיה לשאת במהלך מרבית היממה את הטלפון בכיס הקדמי של המכנסיים, די קרוב לאשכים. האם מומלצת לשאת אותו בכיס האחורי? מהו הסיכון בנשיאת טלפון קרוב לאשכים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיאת טלפון סלולארי - תגובה
ד``ר דני וולף26/06/2011קרינת הסלולר עלולה לפגוע בזרע!! הן בכמות הן באיכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איזה מרחק לשמור ממנו?
אורי26/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה חשמליתאורי25/06/2011
רציתי לדעת האם יש בעיה שהמנגנון שאחראי להרמת משענת הגב במיטה שלי נמצא בדיוק מתחת לראש? יש ביני ולבין המנגנון החשמלי מזרון בעובי כ-20 ס"מ ודיקט מעץ. יש לציין שהשנאי מחובר לשקע שנמצא מטר וחצי מסוף הרגליים שלי ומחובר לחשמל כשאני ישן.
תודה, אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטה חשמלית - תגובה
ד``ר דני וולף25/06/2011א. החלק המקרין הוא השנאי, ומרחק של חצי מטר - מטר מהשנאי מספיקים.
ב. כשהמנגנון לא בשימוש, הקרינה אפסית.
סה"כ לא נראה בעייתי בכלל, ואם אתה לא משתמש כל הזמן במנגנון, נתק אותו מהחשמל למשך הלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אורי25/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר וולףדנה24/06/2011
ד"ר שלום רב,
לפני כחודש שאלתי אותך לגבי נשיאת סלולרי בתוך כיס הבגד במשך כשנה שלמה במהלך שירותי הצבאי ואמרת לי כי מדובר בקרינה מזערית ושעלי להסיר דאגה מלבי, תשובתך אכן מאוד עודדה אותי...
העניין הוא שכשאני צופה בתגובות להודעות מהסוג הזה מצד ד"ר זמיר שליטא הרי שהתשובות שונות ב-180 מעלות.
כיום שיש מודעות רבה לכל הקרינה אני מאוד מודאגת מהנושא, בייחוד מאז שנהייתי אמא לתינוקת קטנה.
אודה לתשובה כנה על איזו תשובה עלי להסתמך?. טרשת עורקים וסרטן באפשרות קרובה מאוד לודאי או שמא שאין סיבה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף25/06/2011גם כיום תשובתי לא השתנתה. הסירי דאגה מליבך, נשיאת הטלפון בתוך כיס הבגד במשך כשנה לא תגרום שום נזק. א. שנה זמן זניח. ב. בזמן סטנד ביי המכשיר פולט קרינה מצטברת של כמה דקות ביממה, ג. המרחק הקצר, והחסימה של הבגד מחלישים מאוד את הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר והאופטימי
דנה25/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)