מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשכן רוטט לתינוק - עלול לסרטן?קרן10/06/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם מותר להשתמש בנשכן רוטט ( פועל על סוללות) עבור תינוקת בגיל 5 חודשים או שעלולה להיות השפעה מסרטנת?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשכן רוטט לתינוק - עלול לסרטן? - תגובה
רם דישון10/06/2011אין לי מושג. ההגיון הטכני אומר שיש בנשכן מגנט חשמלי זעיר, ולכן לא מומלץ להכניסו לפה של תינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריותנירית10/06/2011
שלום
מאז שהתינוקת שלי נולדה אני מקפידה כמעט ולא לדבר בפלאפון לידה. קניתי מכשיר מדידה פשוט של cornet.
כאשר מדברים בסלולרי יש איתותים חזקים כתום - אדום.
גם כאשר נוסעים ברחובות העיר או בכל מתחם קניון בורוכוב בגבעתיים (שמצויי בסמוך לגני ילדים ובית ספר) גם כן החיווי הוא אדום. 1. האם זה כמו לדבר לידה בפלאפון?
2. בתוך הדירה שלנו יש לעיתים חיווי עד הכתום האמצעי(-25dBm) אבל למעט הנורה הירוקה הראשונה יתר הנורות הן מאוד חלשות האם בסדר? מאיזה ערך רצוי שלא להיחשף?
3. לאחרונה קניתי באינטרנט מדבקה מגינה נגד קרינה של פלאפון (כתוב שזה 24 קרט) אבל ראיתי שהיא אינה מפחיתה את הקרינה הנמדדת. האם מוכר לכם מגן קרינה יעיל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטנות סלולריות - תגובה
רם דישון10/06/20111. חיווי אדום אינו תקין לתקופות ארוכות. למשך מספר דקות אין בעיה.
2. הנורית הירוקה הראשונה היא נורית חיווי פעולה. המכשיר הזה רגיש מאד, וחיווי של הנורית הכתומה השניה הוא מתחת לסף המקובל עלינו.
3.רצוי לא להיחשף לזמן ארוך מהנורית הכתומה השלישית ומעלה.
4. טרם השתכנעתי שהמדבקות הללו, המופצות חדשות לבקרים, אכן יעילות. כל מגן קרינה יעיל עלול לגרום לנפילת שיחות מחד ולשידור חזק יותר של הנייד מאידך. לטעמי, מגן הקרינה היעיל ביותר הוא לדבר מעט ולהרחיק את הנייד מהגוף בזמן שיחה ככל האפשר (באמצעות רמקול או אוזניה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון אלחוטי- אישה בהיריוןמורן10/06/2011
שלום רב,
דיברתי בטלפון אלחוטי דרך הרמקול במשך שעה וחצי קרוב לתחנת העגינה.
האם זה מסוכן לעובר?
מה הזמן המקסימלי לדיבור בטלפון אלחוטי וסלולרי לאישה בהיריון?
האם דיבור דרך אוזניות ורמקול מורידים את הסכנה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מטלפון אלחוטי- אישה בהיריון - תגובה
רם דישון10/06/2011לעובר זה מן הסתם אינו מסוכן כי הקרינה נבלעת בגוף שלך ובמי השפיר ומה שמגיע לעובר הוא זניח.
אין ערכי זמן מוחלטים בטוחים. כל הממעיט הרי זה משובח.
דיבור באמצעות רמקול או אוזניה עדיפים תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאוזניות אלחוטיותצחי09/06/2011
הילדים שלי משתמשים בכל יום מספר שעות באוזניות אלחוטיות שמחוברות לטלויזיה.
האוזניות הן בטכנולוגיה של אינפרה אדום.המרחק של האוזניות מהבסיס הוא של כ 2-3 מטר. האם זה בטוח לשימוש מבחינת קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מאוזניות אלחוטיות - תגובה
רם דישון09/06/2011אינפרה אדום לא מסוכן כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפכטליובל09/06/2011
ברצוני לדעת האם החומר שסוגרים איתו חורים בקירות (שפכטל) מסרטן?
ועוד שאלה באותו נושא
הקיר בחדר הילדים אצלינו מרוח שפכטל ומעליו צבע, אך ישנם מספר חלקים שלא נצבעו ולכן השפכטל בהם חשוף (אם מניחים חזק את האצבע על חלקים אלה היא נשארת לבנה). האם זה מהווה סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שפכטל - תגובה
רם דישון09/06/2011התשובה לשתי השאלות שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירים חשמל ליד המיטהרן09/06/2011
שלום,
קראתי היום כתבה הממליצה לא לטעון את הטלפון הסלולארי סמוך למיטה. אינני נוהג לעשות זאת, אולם נלחצתי כשנזכרתי בכך, שבין ראשי לבין המחשב שלי (עם שקעי החשמל שאליו הוא מחובר), אשר דלוק רוב שעות היממה, מפריד קיר בטון בלבד. האם יש ממה לחשוש?
תודה,
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשירים חשמל ליד המיטה - תגובה
רם דישון09/06/2011בדרך כלל עובי הקיר מספק מרחק מספיק לירידת הקרינה לערך בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי תינוק בשמן שחומם במיקרוגלגלית09/06/2011
שלום רב
בחודשי החורף נהגתי לעסות את בתי ( היום בת שנה ושמונה חודשים ),בשמן זית שחומם במיקרו.לא נתתי את דעתי שיכול אולי להיות בכך סיכון,כעת מודאגת מאוד.
האם עיסוי בשמן כזה הוא בעייתי? (המיקרו חדש יחסית ,אם יש לכך משמעות,ובקושי נמצא בשימוש.).
בברכה ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עיסוי תינוק בשמן שחומם במיקרוגל - תגובה
רם דישון09/06/2011אין שום סיכון. נקודה. אין משמעות לגיל המיקרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון פילר וארון מוניםגיא09/06/2011
שלום רב,
רכשתי לפני זמן לא רב דירה (בבניין שנמצא בבנייה )בקומה א' (מעל דירת גן), 3 דברים מטרידים אותי:
1. מחלון אחד החדרים אני רואה ארון פילר כפול על המדרכה במרחק אופקי של 3-4 מטר (כוון שזו קומה ראשונה יש לזכור שהחדר נמצא בגובה של כ-3 מטר מהארון),ולכן המרחק האוירי הוא כ5-6 מטר , איני יודע עם ארון חלוקה זה הוא עבור רק הדיירים שבבניין שלי או שהוא שכונתי, האם זה מהווה בעיה עבור השוהים בחדר או שזה מרחק בטיחותי ?
1. לוח החשמל עם המונים של כל 7 הדיירים אמור להמצא בלובי , המרחק ממנו לאחד החדרים הוא כ-2 מטר אופקי ועוד 2-3 מטר גובה רצפת הדירה מהלובי
האם יש בזה בעיה?
2. ארון החשמל הביתי נמצא בתוך הבית על קיר הכניסה, מעבר לקיר יש חדר, מה המרחק הבטוח להיות מקיר זה בחדר? זה לוח חשמל ללא מונה אלא רק הפקקים של החשמל בבית שהוא תלת פאזי
הדירה עדיין בבנייה ולא ניתן לבצע מדידיות
מודה לכם על התייחסותכם
ותודה על הפורום המעניין!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מארון פילר וארון מונים - תגובה
רם דישון09/06/2011קשה מאד לדעת בוודאות על פי הנתונים שנתת. קרוב לוודאי שאין בעיה, אבל הדרך הטובה ביותר היא למדוד.
האם יש בנין דומה שבנייתו נסתיימה כבר? במקרה כזה הייתי ממליץ לגשת לשם ולמדוד. אם לא- תיאלץ להמתין לאיכלוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קישור - תגובה
רם דישון09/06/2011כן, נשמע סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהבר06/06/2011
אני יושבת מול מחשב נייד הרבה שעות ביום.. האם במחשב נייד המחובר לאינטרנט קיימת קרינה ברמה גבוהה היכולה לגרום לנזק בריאותי?
אשמח לתשובה ותודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון06/06/2011איזה חיבור לאינטרנט? חוטי או אלחוטי? WIFI או סלולרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיבור אלחוטי..
בר07/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיבור אלחוטי.. - תגובה
רם דישון07/06/2011המחשב משדר אותות לראוטר הקרוב. הקרינה לא חזקה, אבל הרבה שעות ביום, כל יום- לא מומלץ. עלולה (בסיכוי נמוך) לגרום נזק בריאותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! יש לי עוד שאלה
בר09/06/2011האם צפיה בטלויזיה, ממרחק מטר- מטר וחצי, עלולה לגרום לקרינה מסוכנת?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה! יש לי עוד שאלה - תגובה
רם דישון10/06/2011לא. אני מניח שגודל הטלויזיה הוא קטן יחסית (אחרת מרחק הצפיה היה יותר גדול). טלויזיה קטנה במרחק כזה אינה מסוכנת.
שימי לב שהטלויזיות החדישות, השטוחות, אינן מקרינות כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
בר12/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק הסלולרי מילדיםויקטוריה06/06/2011
לבעלי יש סלולרי ויש לנו 2 ילדים קטנים(שנה וחצי ושלוש וחצי),ברצוני לדעת אם ישנה קרינה כשבעלי מדבר בנייד ליד הילדים/מטעין אותו בקרבתם/שהוא נמצא על השולחן-האם יש קרינה??איך אוכל למנוע כל פגיעה שהיא בילדים?
האם עליי לחייבו לדבר/לשים אותו בחדר אחר,או שזה גם לא יעזור?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרחק הסלולרי מילדים - תגובה
רם דישון06/06/2011הרחיקי אותם מטר מהילדים, ואז אין שום סיכון. בזמן שיחה כדאי יותר אפילו, ושאלי את עצמך מדוע לשוחח בסלולרי מהבית? זה גם פחות בריא וגם יותר יקר. שיחה קצרה- ניחא, אבל ארוכה- עברו לקוי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות קרינה אלקטרומ"ג מותרות בהריוןקרינה בהריון05/06/2011
בעבודתי אני יושבת מול חדר שרתים, מתעסקת עם מכשירים (רסיברים וטרנסמיטרים), ונאלצת לעבור על פני ארון חשמל בדרכי למטבח
שאלותיי הן:
1. כמה קרינה אלקטרומגנטית "מותר" לאישה לפני ובזמן ההריון לספוג? האם תוכלו לנקוט במספר? נערכו אצלנו בחברה מדידות קרינה, ואני מעוניינת לבקש מהם את התוצאות ולראות האם הם עומדים בתקן. האם לאישה בהריון "מותר" לספוג כמות מעטה יותר של קרינה מאשר אישה שהיא לא בהריון?
2. לגבי ארון החשמל - העבירו את העובדים שישבו בחדר הצמוד לארון החשמל מכיון שגילו שרמות הקרינה שם גבוהות מן התקן (נדמה לי שמעל 6). האם יש סכנה לאישה בהריון כאשר היא עוברת כעשר- עשרים פעמים ביום ליד הארון?
3. כיצד משכנעים אותם לתת לי לראות את התוצאות. המנהלים מחזיקים בידיהם את התוצאות וטוענים שרמות הקרינה מותרות, ולא מאפשרים לאף אחד לראות את התוצאות, אולם אני משוכנעת שאף אחד לא לקח בחשבון אישה בהריון.
אני מאוד מודאגת. תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת הכרחית לשאלה
קרינה בהריון05/06/2011במקום עבודתי מדובר במכשירי RF. אני מתעסקת בהם במסגרת עבודתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת הכרחית לשאלה - תגובה
ד``ר דני וולף06/06/2011יפה הוספת, ויש להבדיל בין קרינת RF לבין קרינת ELF (קרינה ביתית). ארון החשמל הוא קרינה ביתית והנזק מקרינה כזו הוא לשעות רבות ביום למשך שנים רבות, כך שמעבר ליד הארון לא מסכן כלום.
לגבי קרינה ה- RF אני כלל לא בטוח שהמכשירים שציינת מקרינים, רסיברים וראוטרים שהם לא אלחוטיים לא מקרינים. אינני יודע את סוג העבודה ובמה מדובר, ובכל מקרה לגבי קרינת RF שעה ביום זה הרבה.
זה שהמעביד לא מראה לכם את תוצאות הבדיקה, רק אומר שהוא אנטי-דמוקרט, ולא אנושי, גם אם המודדים ציינו בפניו שהקרינה עומדת בתקן. נקיטת הצעדים נגדו, שייכת יותר לעוכרי הדין מאשר לנו בפורום, ואגב הפסיקות הן, שגם שלא הוכח שהקרינה מסכנת וגם שהיא עומדת בתקן, פצוי על נזקים מתחייבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת-רמות קרינה מותרת בהריון
קרינה בהריון06/06/2011תודה רבה עבור תשובתך
אשמח אם תתייחס גם לשאלה בנוגע להריון. כמה קרינה "מותר" לאישה בהריון לספוג.
הבהרה: בחדר שבו אני עובדת יש מכשירי RF וטרנסימטרים (לא ראוטרים). הרסיברים הם לא אלחוטיים, אבל יש לכולם סוללות, כך שגם אם מנותקים מהחשמל, הם לא מפסיקים לעבוד. בנוסף יש טרנסימטרים (בתוך שעונים) שהם אלחוטיים. ערכו אצלנו בדיקות עם מכשיר מדידה וטענו שהכל בסדר, וכן בדקו את חדר השרתים וטענו שגם איתו הכל בסדר, אבל לא ציינו את מידת הקרינה שחדר השרתים מקרין.
אני מודאגת מכך שאני יושבת ליד חדר השרתים. האם תוכל לציין כמה קרינה "מותר" לאישה בהריון לספוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת-רמות קרינה מותרת בהריון - תגובה
ד``ר דני וולף06/06/2011ההתייחסות בתשובה הקודמת, הייתה לאישה בהיריון. קרינה RF לא יותר משעה בשבוע מצטבר, אם הקרינה משמעותית, אבל לדעתי אין שם בכלל קרינה RF נשאל את תותח העל המהנדס רם דישון מה דעתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת-רמות קרינה מותרת בהריון - תגובה - תגובה
רם דישון06/06/2011הנתונים שמסרת אינם מספיקים.
ראשית, אם מונעים ממך לראות את דוח המדידה- סימן שיש מה להסתיר. זה כבר חשוד.
שנית, נסי לענות על השאלות הבאות:
1. מה הספק השידור של הטרנסמיטרים.
2. כמה טרנסמיטרים יש?
3. האם משדרים קבוע, או לפרקי זמן קצרים?
4. האם מחוברים לאנטנות או לעומס סרק?
5. מה המרחק משולחנך לטרנסמיטר הקרוב?
עם תשובות לשאלות אלו יתכן שאוכל להיות יותר ספציפי.
אם את רוצה ללכת "על בטוח"- רכשי שני מכשירי מדידה פשוטים ומדדי בעצמך. מחירם שווה לכל נפש. לפרטים- פני בדוא"ל פרטי או טלפונית. המכשירים הם בגודל של קופסת סיגריות כך שתוכלי למדוד מבלי שאיש יבחין.
אבל אני חוזר שוב- עצם העובדה שמסתירים את דוחות המדידה מחשידה מאד מאד. אם הכל בסדר, איזו סיבה יש להסתיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירת קרינת U.V דרך בד לבן ושחורשקד05/06/2011
שלום,
ידוע שצבע שחור בולע אור ואילו צבע לבן מחזיר את קרני האור.
במסגרת עבודה שאני עורכת, רציתי לשאול כיצד צבע הבד (והפיגמנטים שהוא מכיל) משפיעים על חדירת קרינת U.V דרכו?
תודה מראש,
שקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדירת קרינת U.V דרך בד לבן ושחור - תגובה
רם דישון05/06/2011מחוץ לתחום הפורום, לצערי.
נסי לחפש מישהו ממכללת שנקר- הם אמורים להכיר את החומר טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדירת קרינת U.V דרך בד לבן ושחור - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף06/06/2011חפשי בויקיפדיה, או בכל ספר פיסיקה של תיכון, או סתם בגוגל על צבעים ומעבר קרני אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI שאלה כלליתדנה05/06/2011
האם ביצוע הבדיקה כרוך בקרינה כלשהי? האם זה מהווה סכנה?
האם יש הגבלה על בכמות בדיקות ה-MRI שאדם יכול לבצע במהלך חייו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI שאלה כללית - תגובה
ד``ר דני וולף05/06/2011קרינה חד פעמית של RF אפילו חזקה אין בה שום סיכון ונזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיר חיצוני של ממ"דדנה05/06/2011
שלום רב,
כשאני מאכילה את בתי התינוקת אני נוהגת להישען על הקיר המשותף לממ"ד ולסלון (קיר חיצוני לממ"ד), האם זה מסוכן? מדובר בממ"ד מאוורר בקומה 3 בבניין חדש יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיר חיצוני של ממ"ד - תגובה
ד``ר דני וולף05/06/2011לא מסוכן בייחוד לא אם הממ"ד פחות מ- 10 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר חדשני ללכידת יתושים.יוסי03/06/2011
קניתי השבוע מכשיר לוכד יתושים בשם oritrap. במכשיר ישנן שתי נורות אולטרה סגולות בהספק של 6W כל אחת. המנורה משדרת קרינת UV cאורך גל של nm 365.
האם המכשיר מסוכן? האם להרחיק מילדים? תינוקות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון להודעה
יוסי03/06/2011הכוונה לקרינת UV-A (ולא UV-C כמו שכתבתי בטעות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיקון להודעה - תגובה
רם דישון03/06/2011האם ניתן לראות את הנורות מבחוץ? (לפי התמונה באתר, נראה לי שלא.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לראות את הנורות
יוסי04/06/2011ניתן לראות את הנורות מבחוץ, וזה אפילו די מסנוור במבט ישיר.
צירפתי תמונה.
תודה על העזרה!
ניתן לראות את הנורות - תגובה
רם דישון04/06/2011מסוכן רק בהתבוננות ישירה.
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)