מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

ברשותכם, שאלות נוספות.
דניאל26/05/2011תודה רבה על המענה המהיר, וכעת בפי עוד מס' שאלות, סליחה שזה ארוך אך סוף סוף מצאתי גורמים מקצועיים להתייעץ עימם...
שאלתי קודם האם חימום מים בקומקום מפלסטיק ולא מנרוסטה משפיע על בריאותינו?
ומה בקשר לאיחסון מזון במקרר ובהקפאה בקופסאות מפלסטיק, האם הפלסטיק משחרר איזשהוא חומר מסוכן למזון?
וכעת יש לי שאלות בקשר לטלפון נייד:
בשוטטות בפורום ניתקלתי בהמלצתכם לשימוש באוזניות אוויר, שאלתי היא מה בנוגע לקרינה כאשר הנייד מחובר לחגורה על הגוף ולאוזן מחוברת אוזניה?
האם הנייד פולט קרינה כשהוא קרוב לגופינו, גם כשהוא לא מקבל או מוציא שיחה? (אני מניחה את הנייד בתיק, על העגלה של ביתי וכמובן שלא הייתי רוצה להזיק לה)
תודה רבה,
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברשותכם, שאלות נוספות. - תגובה
רם דישון27/05/2011אם הקומקום בנוי מחומר מאושר לשימוש במזון ומיוצר ע"י יצרן אמין עם תו תקן, המים טובים לשתיה ואינם משפיעים על הבריאות. צרי קשר עם מכון התקנים ובררי האם הם בודקים נקודה זו כפי שהם בודקים את הבטיחות החשמלית של כל קומקום מיובא. להבהרה- קומקום הנושא סימון של GS או VDE (בתי תקינה גרמנים) הנם בטוחים לחלוטין לשימוש.
בהקפאה הפלסטיק לא משחרר דבר.
הנייד משדר למשךמספר שניות אחת למספר דקות, גם כשאינו בשיחה. אם המרחק לילדה עולה על חצי מטר- אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום במיקרוגלדניאל23/05/2011
לשמחתי, לפני 4 חודשים נולדה לי ילדה, ומאז אני משתמשת להזנתה בבקבוקים מפלסטיק אשר עוברים, לאחר כל האכלה, טיהור בסטריליזטור למיקרוגל (עם 200 מיל מים). על הבקבוקים נאמר כי הם ללא הכימיקל ביספינול A.(מה זה אומר?). בנוסף, בטרם השימוש במים עבור הכנת תחליף החלב, אני מרתיחה את המים בקומקום מפלסטיק ומקררת. ברשותכם, מספר שאלות בפי:
1. האם חימום הבקבוקים במיקרוגל (ששינו את צבעם משקוף לצהוב - שנהב), מזיק לילדתי?
2. האם חימום המים בקומקום מפלסטיק מזיק?
3. בתחתית הבקבוקים, צלחת האוכל שלה וכו', ישנו סימון ובתוכו הסיפרה 5 או 7, מה המשמעות של זה והאם ישנו סימון כלשהו המעיד על איכות פלסטיק טובה יותר ומתאימה יותר לשימוש במיקרוגל?
תודה רבה על כל מענה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום במיקרוגל - תגובה
ד``ר דני וולף24/05/2011כעיקרון כל כלי שמאושר לשימוש במיקרוגל מותר לשימוש במיקרוגל ואין חשש. יחד עם זאת אני מעדיף את הסטריליזטורים המיועדים לכך, הם עדיפים מכל הבחינות, או לחזור לשיטה הישנה הרתחה על הגז. בקבוקים שכתוב עליהם במפורש בלי ביספינול הכי הכי מומלצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ומה בקשר לשאר השאלות?
דניאל24/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ומה בקשר לשאר השאלות? - תגובה
רם דישון25/05/2011פלסטיק שקוף נוטה להצהיב בחום- כל פלסטיק.
הספרות בתחתית הבקבוק נוגעות לתהליך הייצור ואין להן ולא כלום עם איכות החומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטענים של מחשב ופלפוןמתן23/05/2011
האים מטען של מחשב ופלפון שלא מחוברים למכשיר הפלפון או המחשב אך מחוברים לחשמל מוצאים קרינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטענים של מחשב ופלפון - תגובה
רם דישון23/05/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר וולףאיתי23/05/2011
דני שלום,
הייתה לי שאלה לגבי דיבור בטלפון נייד כאשר יש קליטה חלשה. תשובתך הייתה
"גם אם הקליטה חלשה אין בעיה לדבר עם ספיקר במרחק של 20 ס"מ מהפנים מספיק.
למעט בתוך מעלית, מכונית, או כל "כלוב פרדיי" אחר".
אני רוצה להוסיף שהדבר קורה כאשר אני נמצא בדירה שאני גר בה. זו דירה קטנה, 25 מ"ר, ומשום מה הקליטה שלי בעת שיחה בנייד תמיד נמוכה כשאני בתוך הדירה. אולם כשאני יוצא ממנה, אז הקליטה מתחילה לצמוח בחזרה. אז כל פעם אני אצא החוצה בעת שיחה? אני שמוע את המאזין השני כראוי אולם אני שם לב שהקליטה נעה בין 2-3 פסים מקסימום ולא יותר מזה. מה דעתך.? האם זה בסדר אם למרות זאת אמשיך לשוחח כך? ובספיקר כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף24/05/2011עם ספיקר ממרחק 20 ס"מ אין בעיה.
גם בדירה שלך אין שום בעיה; פשוט בדירה שלך הקליטה חלשה והטלפון מתאמץ יותר ומקרין יותר ומרחק של 20 ס"מ מהראש מספיק.
המצב בתוך מעלית, או במכונית בלי דיבורית חיצונית שונה לחלוטין, כי בתוך "כלוב פרדיי" קטן, הקרינה מוחזרת וחלקה נשאר בפנים. בקיצור, אין בעיה בדירה שלך לדבר עם ספיקר במרחק 20 ס"מ מהראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מומלץ לדבר בפלאפון בתוך המכונית?
חיים24/05/2011לא מומלץ לדבר בפלאפון בתוך המכונית גם כאשר הוא על דיבורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מומלץ לדבר בפלאפון בתוך המכונית? - תגובה
רם דישון24/05/2011תלוי איזו דיבורית. אם בלותות'- רצוי לקצר בשיחה. אם קבועה עם אנטנה חיצונית- עדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי ספיקר פנימי במכשיר?
חיים24/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לגבי ספיקר פנימי במכשיר? - תגובה
רם דישון24/05/2011קצת פחות רע, אבל עדיין דיבורית קבועה עם אנטנה חיצונית עדיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך על הפומיסאושרי23/05/2011
אם אכן נפלטת קרינה האם היא מוגבלת למרחק כל שהוא? כיצד מודדים אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך על הפומיס - תגובה
ד``ר דני וולף24/05/2011קשה מאוד למדוד את הקרינה בדירה. צריך מומחה, וצריך לסגור את החדר לזמן ממושך ואח"כ למדוד. את הקרינה של הלבנים עצמן בודקים במעבדה, וכך יודעים מה הקרינה של הלבנים, אולם, בשטח בפועל יש המון משתנים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פומיסאושרי23/05/2011
שלום רב
בית שנבנה מפומיס לפני שמונה שנים, עד מתי תימשך פליטת הקרינה? במידה והיא גבוהה, מה ניתן לעשות???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פומיס - תגובה
ד``ר דני וולף23/05/2011מדובר על קרינה מייננת, והיא תוצאה של פירוק הלבנים. היא ממשיכה מאות שנים. היא מתפשטת בכל החדר ובכל המבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמאיה23/05/2011
יש לי 17 סתימות בשיניים בערך מלפני 23 שנים. סתימות כסופות מהחומר אמלגם. החלפתי כבר 5 ללבנות והיום אני מתעתדת להחליף שתיים נוספות. מה חמור יותר - לחיות עם החומר הזה בפה או להחשף אליו כשמוציאים אותו ומחליפים בסתימה לבנה? ושאלה נוספת- אם אפשר- האם גם הסתימות הלבנות מכילות חומרים מזיקים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוץ למסגרת הפורום
ד``ר דני וולף25/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשני23/05/2011
ברשותי אינטרקום לתינוק.
המשדר ממוקם מספיק רחוק ממיטתו (כ-3 מטר)
השנאי של האינטרקום נמצא מתחת לשידת החתלה שלו וכל פעם שאני מחתלת את התינוק השנאי נמצא במרחק 30 ס"מ ממנו בערך.
סה"כ התינוק נמצא במצטבר שעה ליום ליד השנאי.
1.האם השנאי גם פולט קרינה?האם באותנ עוצמה כמו המשדר עצמו?
2.האם כדאי למצוא מקום אחר לשנאי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד``ר דני וולף23/05/2011השנאי פולט קרינה בתדר ביתי. מרחק של 30 ס"מ שעה ביום, נתפשר. אם אפשר (ואינני מבין למה אי אפשר) כדאי להרחיק עוד קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודםטובה23/05/2011
האם יש קרינה ממודם של הוט של האינטרנט?
והאם יש קרינה ממודם של הוט של טלפון?
אם כן איזה מאחק יש להתרחק מזה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודם - תגובה
רם דישון23/05/2011אם המודמים חוטיים (ללא אנטנה)- אין מהם קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורית לאוטוטובה23/05/2011
שלום,
מה הדרך הבטוחה ביותר לדבר מהאוטו, אם יש כזו?
דיבורית בלוטוס? דיבורית קבועה? אוזניות? רמקול?
אפששר בבקשה לדרג מהכי טוב לפחות טוב
האם זה משנה האם החלונות פתוחים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיבורית לאוטו - תגובה
רם דישון23/05/2011הטובה ביותר היא הקבועה עם אנטנה חיצונית.
בלותות' ורמקול- אחריה.
החלונות שקופים לקרינה. אין הבדל אם פתוחים או סגורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בניידאיתי22/05/2011
שלום רב,
רציתי לשאול בבקשה:
1.האם עדיף לשוחח בטלפון הנייד באמצעות ספיקר או שעדיף אוזניה?
2.. כאשר הקליטה של הטלפון הנייד ברמה נמוכה - האם זה בסדר לשוחח כך או עדיף שלא? ואם לא, אז גם אם למרות שהשיחה נעשית בספיקר או באוזניה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בנייד - תגובה
ד``ר דני וולף23/05/2011בספיקר עדיף. גם אם הקליטה חלשה אין בעיה לדבר עם ספיקר במרחק של 20 ס"מ מהפנים מספיק.
למעט בתוך מעלית, מכונית, או כל "כלוב פרדיי" אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה מתקע של חשמל מאורר.ששש22/05/2011
אני ישן בצמוד לקיר עם שקע.
האם יש לשקע עצמו בלי שמחובר אליו משהו יש קרינה (ואם יש קצת- האם זה בסדר לישון עם ראש ממש ממש צמוד לו) ולתקע של מאורר (כשהוא מחובר לחשמל) ?- ועד כמה יש קרינה יש לך מושג (כלומר: שעה- שלוש שעות ליד תקע כזה יום יום יש בעיה) ?
ועוד שאלה שאני לא יודע אם זה התחום, אבל בכל זאת אנסה: במשחות שיניים יש חומרים מסרטנים ??
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש קרינה מתקע של חשמל מאורר. - תגובה
רם דישון22/05/2011אין קרינה מהשקע או מהכבל, רק ממנוע המאורר עצמו.
לו במשחת שיניים היו חומרים מסרטנים, כולנו הינו חולים בסרטן הפה. לא, אין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוויות הקרינה של נרתיק חוסם קרינה.דוד22/05/2011
במסגרת עבודתי אאלץ לדבר שעה ביום בדיבורית, כשאני בתנועה והטלפון עלי, לצד המותן.
אני רוצה לחשוב על הפתרון של ברוש, עם הנרתיק חוסם הקרינה.
השאלה שלי היא עם הצד הפתוח. הרי חלק זה פתוח לקרינה, כך שהאיברים הפנימיים [כבד, כיליה, מפשעה!] חשופים.
לשם כך חשבתי להצטייד גם בבד שהם משווקים, ואם יש צורך להכין תחתונים גופיה, וכל דבר שהוא במרחק של 20 ס"מ מהאיזור המוקרן.
האם זו חשיבה נכונה? בשורה תחתונה, האם זווית הקרינה הנפלטת היא כלפי האיברים הקרובים מאד, או שדווקא שם הקרינה היא נמוכה.
ברור שעדיף שלא אדבר, אך זוהי עבודתי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זוויות הקרינה של נרתיק חוסם קרינה. - תגובה
רם דישון22/05/2011שלח קישור של הנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוויות הקרינה של נרתיק חוסם קרינה. - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף23/05/2011הכי טוב לקחת עגלה נגררת ובתוכה את הפלאפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיחה או שזה רציני?
מאוד23/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה בדיחה או שזה רציני? - תגובה
רם דישון23/05/2011עיינתי באחד הפרסומים המסחריים של נרתיק חוסם קרינה. נראה אמין.
אם תשתמש לפי הנחיות היצרן- פתרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב המשךאושרי22/05/2011
סליחה, עוד שאלה
נגיד ואכן נפלטת קרינה, איזה מרחק מומלץ לשמור מרחק ממנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שוב המשך - תגובה
רם דישון22/05/2011מטר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראדוןטובה22/05/2011
אנו גרים בבית שעולים אליו 9 מדרגות. בבית יש ממ"ד עם חלון בגודל תקני שפתוח כאשר מזג האויר מאפשר זאת. האם עלינו לעשות בדיקת ראדון?
אם השכנים לידינו יעשו בדיקת ראדון ויתברר שאצלם אין ראדון, האם זה אומר שגם אלצלנו אין ראדון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראדון - תגובה
ד``ר דני וולף22/05/20119 מדרגות מהקרקע מספיק בהחלט. ממד חדש, מאוורר, אין בעיה. מובן, שאם השכנים יעשו בדיקה זה נותן אינדיקציה מצוינת גם לגביך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת גילוחשמעון22/05/2011
שלום,
יש ברשותי מכשיר של trifield
כשבדקתי 2 מכונות גילוח שפועלת רק על חשמל והמחוג הראה על מעל 100miliGaus
בדקתי גם שתי מכונות גילוח נטענות והתוצאות היו קרובות למאה, אך מעט פחות.
1. מה הנזק רמת הסיכון משימוש יומיומי במכונת גילוח (כל יום כ-5 דקות)?
2. מלבד גילוח עם סכין האם יש מכונות גילוח יותר בטוחות?
מה ניתן לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונת גילוח - תגובה
ד``ר דני וולף22/05/2011אין נזק, הסר דאגה מליבך, אגב, לי לוקח 25 דקות ביום להתגלח עם מכונת גילוח חשמלית מצוינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההרגעה, אבל על מה אתה מסמך?
שמעון22/05/2011שלום דר' וולף,
1. ראשית תודה על ההרגעה, אבל אני עדיין חושש כי מדובר בחשיפה קצרה אך ממושכת
אני אישית אם הייתי במחקר בתחום,
אחד הדברים שהייתי בודק הוא מחקר המשווה רמות תחלואה בסרטן המח והפה בין אנשים שמעדיפים מכונה חשמלית לבין אלו המעדיפים מכונה
2. מה לגבי שימוש במכונת תספורת שמראה נתונים דומים לילד בן שנתיים אחת לשלושה חודשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על ההרגעה, אבל על מה אתה מסמך? - תגובה
רם דישון22/05/2011מדדתי על מכונת הגילוח שלי (נטענת), הערכים המירביים היו קרוב ל-10 מיליגאוס. שים לבשיש למדוד באיזור הרשת, ובאיזור הפה (1 ס"מ מרוחק מהרשת) השדה יורד חזק.
ובנוסף, תדר העבודה של המכונה אינו ידוע לי, כך שאמינות המדידה מפוקפקת בעיני.
צריך למדוד קודם מהו תדר העבודה של המנוע, ואח"כ למדוד את השדה בתדר הזה.
מצד שני, המחקרים מדברים על שדה בתדרים סביב 50 הרץ, ואם כאן התדר שונה משמעותית- לא ברור מהו הסיכון.
הבא בחשבון שבערך מחצית מאוכלוסית העולם המערבי מתגלחת במכונה, ולא ראינו מגיפה של סרטן באיזור הפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)