מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מצלחות לווין משדרות וקולטותאיציק11/05/2011
שלום לכולם
אני מעוניין לדעת אים יש קרינה ליד צלחות לווין גדולות שמשדרות וקולטות שידורי רדיו טלויזיה אינטרנט וכו .צלחות גדולות כמו בעמק האלה במיתחם הצלחות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מצלחות לווין משדרות וקולטות - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א11/05/2011אין לך בעיית קרינה מהן.
הצלחות מכוונות בעיקר לקליטה.
אם יש שידור הוא באלומה צרה מאד, ומכוונת אל תחנה שתקלוט אותו, ואינו מתפזר בסביבה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון מבדיקות CTמעיין11/05/2011
שלום קוראים לי מעיין ואני בת 20.
לצערי הרב באמת, כשהייתי ילדה בת שנתיים נחבלתי קשות בראש והייתי צריכה באותו חודש לעבור 4 בדיקות CT עקב דימום תת עכבישי גדול.
ובגיל 17 עברתי תאונת דרכים קשה מאוד גם עם חבלת ראש הפעם עם דימום אפידורלי משמעותי ועברתי ניתוח והייתי שבוע ללא הכרה עד שהתאוששתי והשתקמתי.
במצטבר, בכל הזמן הזה עברתי כ 21 בדיקות CT ראש, כש 18 מהם מתרכזים בשנה וקצת. אני נורא מודאגת, כי כל הבדיקות היו בזמן נורא קצר, למרות שהיה הצדק - אני רק בת 20 . ואפילו היום יוצא לי לערוך מדי פעם בדיקות CT למעקב והערכה מחודשת עקב כאבי ראש מאז התאונה .
אני נורא מפחדת שאפתח סרטן ביום מן הימים.. כמה קרינה חטפתי? וכמה האחוזים שלי עולים, ולאיזה סוג של סרטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון מבדיקות CT - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א11/05/2011תשובה יותר נקודתית יתן לך עמיתי המלומד ד"ר וולף,
אני רק אציין כאן שהרופאים שוקלים הכרח לצלם, מול הסיכון מקרינת ה- CT שהיא חזקה בהרבה מזו של צילום חזה.
הקטנת הסיכון להבא ניתן לקבל מעכשיו רק על ידי מעבר לצילומי ..MRI.
זה יותר יקר, אבל כדאי לדרוש זאת, ובהתאם למצבך, אמורים לאשר לך זאת.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון מבדיקות CT - תגובה
ד``ר דני וולף12/05/2011אין לי הרבה מה להוסיף על דברי עמיתי המלומד הד"ר שליט"א. "חטפת" המון קרינה מייננת, והסיכון שלך לפתח סרטן מכך גדל במקצת מאוד. אגב, בניגוד למה שחושבים ב- CT ראש יש פחות קרינה מאשר ב- CT חזה או בטן.
כך או כך אין טעם לעסוק בחישובים של סיכונים, ראי שאלה 9 את יכולה לחשב בעצמך, 21 סיטי ראש כשכל CT הוא כ- 100 - 500 צילומי חזה, ומעלה את שכיכחות הסרטן ל:
1:2000 כלומר 21 סיטי יהיה סיכון של 21:2000 .
אין שום טעם לעסוק בזה, פשוט להיזהר להבא ולהימצא במעקב קבוע, כשלרוע המזל גילוי סרטן במוח נעשה בעיקר על ידי ...... CT או MRI .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה
מעיין12/05/2011MRI עם חומר ניגוד יאבחן גידולים באותה רמה של ה CT?
או שה CT מאבחן יותר טוב?
21 ל 2000 זה סיכוי ממש גדול, לא?:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה - תגובה
ד``ר דני וולף13/05/2011למה שתחשבי על גידולים???????????????
MRI מאבחן טוב יותר מ- CT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבט שונה של כרטיס מונע קרינה ונרתיקשימי10/05/2011
אני יודע שכבר היו הודעות בנושא אבל אני מסתכל על זה מצד אחר שלא נאמר עליו אני חושב.
עשיתי ניסוי קטן בבית וגיליתי שאם משתמשים באמצעי שימנע את הקרינה מצדו האחד של הפלאפון, אז גם איכות הקליטה יורדת בהרבה. זאת אומרת שהפלאפון יקרין יותר לא? האם אין פה איזשהי בעיה אם כך? כי הכל זאת הקרינה עוברת מעל ומתחת, ומצדדי הכרטיס. ואם היא יותר חזקה אז אולי לא עשינו כלום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבט שונה של כרטיס מונע קרינה ונרתיק - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א11/05/2011אל תחפש הרבה תיאוריות על טיב המגן, כי יש קרינה מהצד, החזרות, וכיוב', כך שחלק מהקרינה מגיע אליך\ ולעיתים חלק ניכר.
אם אתה מדבר במעלית או כלי רכב, אתה חוטף חזק, ושום מגן לא יעזור.
המגן הטוב ביותר הוא המרחק, ועוצמת השידור המגיעה לראש קטנה בריבוע המרחק,
ויש לדבר רק עם אוזנית, רצוי עם צינור אוויר לאוזניים.כשהטלפון מרוחק מהגוף גם במצב כוננות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבט שונה של כרטיס מונע קרינה ונרתיק - תגובה - תגובה
רם דישון11/05/2011יורשה לי להוסיף על עמיתי ד"ר שליטא:
המגן הצמוד משנה את האופיינים של אנטנת הטלפון. הניסוי שלך הראה זאת בבירור. איך וכמה- זאת ניתן לדעת רק ע"י מדידה במיכשור מיוחד.
בכל מקרה אמצעי ההנה הללו טובים רק למצב שהטלפון בכיס ובמצב stand-by. בזמן שיחה רמת ההגנה תלויה כיצד אתה אוחז את הטלפון וכיצד הוא צמוד לראש., ולכן אינני רואה בהם תועלת רבה.
הפתרון הוא בדיוק מה שד"ר שליטא הציע- אוזניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר בסלוןאמא10/05/2011
יש לנו מחשב נייד ובשל כך רכשנו ראוטר עם 3 אנטנות. מאחר ואין לנו אף חדר שינה פנוי (כל החדרים משמשים חדרי שינה), מיקמנו את הראוטר בסלון. במהלך היום כמובן שכל המשפחה שוהה בסלון, כולל תינוק בן חצי שנה. רצינו לשאול:
1. מה המרחק שמומלץ להתרחק מהראוטר מבחינת קרינה?
2. האם כדאי לקנות ראוטר עם 2 אנטנות? (או שההבדל מבחינת קרינה אינו משמעותי אם מתרחקים)?
3. אם יש סכנה, היכן אם כן מומלץ למקם אותו?
נודה על תשובה. אנחנו קצת מודאגים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר בסלון - תגובה
ד``ר דני וולף11/05/2011מספר האנטנות אינו משנה. מרחק של 2 מטרים מהראוטר מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סיכוןאבי10/05/2011
כשמדובר ב2-4 מילי גאוס בממוצע ליממה על איזה סיכויים אנו מדברים פחות או יותר לתחלואה בלוקמיה בקרב ילדים 3:10,000 או יותר? , יש סיבה לחשוש ולמכור דירה בעקבות ערכים אלו או שבסיכון נמוך כמו עישון אסבסט וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סיכון - תגובה
ד``ר דני וולף11/05/2011כל מה שאמרת נכון. הסיכון ללויקמיה אצל ילדים הוא 0.1 פרומיל, כלומר 1:10000 . הקרינה האלקטרומגנטית מעלה את הסיכון בפי 2-4.
כל השיקולים הם שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קו הראיה על הקרינה מאנטנה סלוגדי08/05/2011
המשרד שלנו נמצא 500 מ' מאנטנה גבוהה, אולם בין המשרד ובין האנטנה נמצא מבנה שמסתיר את האנטנה לחלוטין.
האם זה מקטין באופן משמעותי את הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת קו הראיה על הקרינה מאנטנה סלו - תגובה
רם דישון08/05/2011הן המרחק והן העובדה שאין קו ראיה מבטיחים קרינה זניחה שבזניחות במשרד שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלולאריאיציק07/05/2011
שלום רב,
אני בן 26 ומגדיר את עצמי כמכור לשימוש בטלפון הסלולארי.
לאחר שיחות ממושכות אני מרגיש לאחרונה כי הפה שלי מתמלא ברוק קיצפי ואני חושש מסרטן בבלוטות הרוק כפי שמתואר כאחת התופעות האפשריות משימוש מופרז בסלולארי במחקרה של ד"ר סדצקי.
איך אני יכול לשלול את החשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלולארי - תגובה
ד``ר דני וולף08/05/2011ללכת לרופא ולעשות בדיקות הדמיה, תחילה תתחיל ב- אולטרסאונד שזו הבדיקה הכי טובה ובלי קרינה בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לבריקי07/05/2011
שלום רב,
אימי בת 86 יש לה קוצב לב. רציתי לדעת אם יש סכנה בקרינה של אינטרנט אלחוטי בחדר. בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב לב - תגובה
ד``ר דני וולף08/05/2011לא אין סכנת קרינה של אינטרנט, אולם פלאפון יש להרחיק 50 ס"מ לפחות מהקוצב שנמצא בבית החזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבלים ושדה חשמליטליה07/05/2011
שוב שאלה אליכם
מוקדם יותר שאלתי לקבי קרינה מכבלים של חברות הכבלים, והשבתם לי שאין. האם גם אין שדה חשמלי סביב הכבלים האלה? שוב, מיטתה של ביתי ממוקמת בצד השני של קיר הבניין שם נמצאים הכבלים. שוב תודה רבה. טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבלים ושדה חשמלי - תגובה
ד``ר דני וולף08/05/2011א. העברת נתונים דיגיטליים בכבליי חשמל לא יוצרת קרינה בסביבה.
ב. כל קיר או מחסה עוצר את הקרינה בתדירות הגבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת גילוח חשמליתיאיר07/05/2011
אני מגלח את הראש בעזרת מכונת גילוח חשמלית (בדרך כלל משתמשים בה לצורך גילוח שערות בפנים)האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונת גילוח חשמלית - תגובה
ד``ר דני וולף08/05/2011מסוכן רק לשרוט את הראש.
לא מקרין לא מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושאלה אחרונה ותודה!טליה07/05/2011
גם כן בקיר החיצוני ליד ראש המיטה מצויים צינורות המים (ממתכת) של הבניין הרצים מהגג אל שעון המים למטה. קראתי שלפעמים צינורות מים יכולים להוליך מתח חשמלי. אינני מתמצאת הנושא, לכן אני שואלת האם צינורות מים כאלה מוליכים מתח חשמלי? האם יש מקום לדאגה כאן?
שוב תודה רבה על עצותיכם אני מאד מעריכה את הפורום.
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה אחרונה ותודה! - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א07/05/2011גם כאן לא.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ושאלה אחרונה ותודה! - תגובה
רם דישון07/05/2011הדאגה במקרה כזה היא לא בגלל הקרינה אלא בגלל בעיה חשמלית הרבה יותר רצינית. אבל-
אם יש לך מפסק זרם פחת ("מפסק נגד התחשמלות"), הוא יקפוץ כאשר יש זרם דרך הצינור. בשביל זה הוא קיים.
אם אין לך- רוצי והתקיני. זכרי לבדוק אותו מדי פעם- הגעת חשבון חשמל חדש היא תזכורת מצוינת לכך.
תפקיד החיבור של צינורות המים לרשת החשמל היא לשמש הארקה, שתפקידה להגן על המשתמש מפני התחשמלות. חיבור זה בא לידי ביטוי בעת תקלה בלבד, לכן אין בו סכנה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה בקשר לכבליםטליה07/05/2011
המשך לשאלתי הקודמת: ישנו גם כבל הרקה של אחד מהשכנים שעובר לאורך הקיר החיצוני שם נמצאת מיטתה של ביתי, ויורד אל תוך צינור מים. האם גם כאן יש סכנה? תודה רבה
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ועוד שאלה בקשר לכבלים - תגובה
רם דישון07/05/2011גם כאן לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכבלים של הוט ויסטליה07/05/2011
שלום לכם,
מסביב לבניין שלנו - בקירות החיצוניים של חדרה של הבת שלי קיימים 3 כבלים של חברות הכבלים. ראש המיטה שלה סמוך לאחד מהקירות החיצוניים, האם קיימת קרינה מכבלים מסוג אלה?
תודה!
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מכבלים של הוט ויס - תגובה
רם דישון07/05/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיונתן06/05/2011
במיטה שני יושן בה ממש ליד הראש שלי יש שקע של חשמל, יש שקע שאני מדליק שם את האור בחדר, ויש שקע של חברת בזק.
אני לא מכניס שום דבר לשקעים האלה אבל שאני ישן הם ממש ליד הראש שלי.
האם זה מסוגל לגרום לקרינה\נזק אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
רם דישון06/05/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכנאי במעבדה סלולרית .שימי05/05/2011
האם זה מסוכן ? רוב הזמן עובדים עם הפלאפון כנראה ביד ולא ליד הראש. האם השהייה עצמה בסביבה סלולרית מסוכנת או שתמיד המרחק של מטר מהפלאפון בטוח? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טכנאי במעבדה סלולרית . - תגובה
רם דישון05/05/2011מתוך השאלה נראה לי שלא אתה הטכנאי. הפנה את השואל אלי בדוא"ל פרטי. זה לא מעניין את כל הגולשים בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)