מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה!!מירי15/02/2011
שלום!
אני עובדת במקום בו עובדים על WIFI ותקשורת, ואני יושבת בחדר עם 10 מחשבים לפחות שמשדרים בו זמנית.
עוברים פה באויר כ200 פקטות של תקשורת לשניה!!!
הדבר מסוכן?
מדדו לנו את רמת הקרינה ואמרו 0.3 ושהתקן הוא 4% האם זה נכון?
אשמח מאוד אם תענו לי!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה!! - תגובה
רם דישון15/02/2011בקשי את דוח המדידה והעבירי לעיוני בדוא"ל פרטי. אם יסרבו לתת לך- סימן שיש מה להסתיר!
0.3 מה? 4% ממה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה!!
מירי15/02/2011תודה. אני אשלח את זה בל"נ מחר.
מלבד מידת הקרינה, זה טוב בכלל לשבת בחדר סגור עם 7+- מחשבים שפועלים רוב הזמן ומעבירים תקשורת ביניהם כל הזמן?
החדר סגור בלי חלון או משהו כזה, ואחנו מרגישים כאבי ראש מידי פעם. זה בפני עצמו בסדר \ גרוע \לא מומלץ וכ"ו. אשמח לשמוע תגובה אוביקטיבית ,ולא מאנשי העבודה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה!! - תגובה
רם דישון16/02/2011לגבי שהיה בחדר עם ארונות תקשורת- רק המדידה תאמר לנו מה המצב.
לגבי כאבי ראש- נראה לי (ואינני רופא) שהבעיה היא בחוסר איורור של החדר, ולא שום דבר אחר.
אבל כאמור, אחרי המדידה נהיה יותר חכמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בעת גלישה באינרטנט בסמרט פוןעידן15/02/2011
שלום
אני נוהג לגלוש באינטרנט מהאייפון כדי להאזין למוסיקה . שאלותי הן כדלקמן:
א. האם זה מקרין כמו שיחה ועל כן לא כדאי להחזיק את המכשיר , בעת האזנה בצמוד לגוף ( בכיס המכנס או המעיל)
ב. בעת נסיעה באוטובוס ידוע כי המכשיר פולט קרינה חזקה יותר- האם בעת האזנה למוסיקה דרך האנטרנט אני מסכן את עצמי , על אף שהמכשיר מצוי בתיק שליידי ולא עליי?
תודה מראש על זמנכם
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בעת גלישה באינרטנט בסמרט פון - תגובה
רם דישון15/02/2011בזמן גלישה הטלפון משדר וקולט כמו בזמן שיחה. מומלץ לא להחזיק בכיס המכנסיים. אבל שאלת השאלות: מדוע לגלוש באינטרנט כדי לשמוע מוסיקה? אי אפשר להשתמש בסמארטפון כנגן?
רצוי לצמצם את השימוש בסלולרי באוטובוס. השאלה הקודמת עומדת בתוקפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטוח - ילדיםאושרי15/02/2011
אני מודעת לאיסורים ולסכנות שיש על שימוש בסלולארי על ידי ילדים בפרט. עם זאת אם נדרשים לצייד את הילד - שכבר מסתובב לבד - במכשיר שאיתו יוכל לבצע שיחות בעת הצורך !!!
אילו הוראות שימוש עליי לחדד לו חוץ מאלה שכבר הוסברו וניכר כי הילד הפנים -
- לא להצמיד את המכשיר לאוזן. לדבר רק ברמקול
- לא להאריך שיחה מעל לכמה שניות. המכשיר לא נועד לשיחות אלא כאמצעי ליצירת קשר והעברת מסר קצר.
לא להטעין בחדר השינה.
האם החמצתי משהו ? (חוץ מההנחיה שלא לקנות סלולאר לילדים שנפסלת בהנחה ששימוש במכשיר קשר אינו יעיל בטווחים ארוכים וכנ"ל גביעי קוטג' עם חוט)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש בטוח - ילדים - תגובה
רם דישון15/02/2011לא יקרה דבר אם ילד ידבר דקה ליד האוזן, אפילו כל יום. הבעיה היא שיחות ארוכות ותדירות.
הכללים שרשמת טובים, אבל אין צורך להגזים.
נקודה נוספת- עדיף מסרון על שיחה. המסרון גורם לשידור קצר מאד, והשיחה ארוכה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמלאורית15/02/2011
שלום רב,
יש לנו בבית ארון חשמל שהקיר האחורי שלו גובל עם הקיר של חדר השינה של הילדים.
כיוון הראש במיטה של הבת שלי גובל עם גב ארון החשמל.
בארון יש גם ראוטר אלחוטי.
האם הקרינה מסוכנת בפורמט הזה, או שהקיר מספיק כדי לחסום את הקרינה?
האם כדאי לשנות את סידור החדר ולהרחיק את המיטה או את כיוון הראש?
תודה רבה ויום טוב
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מארון חשמל - תגובה
רם דישון15/02/2011במקרה כזה אי אפשר לקבוע דבר ללא מדידה.
מניסיוני, הייתי ממליץ להרחיק את מיטתה מקיר זה. הקיר אינו מנחית את השדה כלל, ובדרך כלל הוא חזק מדי ליד ארון החשמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ילדים במבנה אזבסטרון15/02/2011
אנחנו רוצים לרשם את ילדנו לגן ילדים, הגן נראה לנו מצוי במבנה אזסבט (הגננת לא יודעת, היא רק אומרת שהגן זה קרוון שמיוצר בחיפה),בגן יש מסמרים על הקירות לשלם תליית לוח שעמ, שעון קיר וכו, שתי שאלות ברשותכם :
1. האם מבנה אזסבט שעשו בו חורים בקירות, לשלם תליית תמונות, שעון קיר וכו', מסוכן ?
2. האם יש דרך כלשהי בה אוכל לדעת אם המבנה האמור אכן מאזבסט ? יש איזה ארגון או גוף שאני יכולה לשאול אותו ?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן ילדים במבנה אזבסט - תגובה
ד``ר דני וולף17/02/2011מבנה אסבסט, בייחוד מבנה ישן, וכזה שיש בו חורים וקרעים, אינו מומלץ לשמש גן ילדים, בלשון המעטה. אינני מאמין שהמבנה הוא מאסבסט, שכן כבר שנים רבות לא מייצרים בתים מאסבסט. פנה למשרד לאיכות הסביבה שיבואו לבדוק את המבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד בהריוןרונית14/02/2011
שלום רב,
יש לי שני שאלות:
1) אני בהריון ורציתי לשאול מה המרחק הבטוח ממחשב נייד ומהמטען שלו ,לאישה בהריון?
2)אני רוצה לקנות לילדה בת שבע מכשיר IPOD .האם יש קרינה מזיקה ממכשיר זה?
תודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממחשב נייד בהריון - תגובה
רם דישון14/02/20111. 60 ס"מ.
2. ה- ipod אינו משדר כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלדת+עכבר אלחוטייםגדי14/02/2011
האם מקלדת + עכבר האלה:
Microsoft Wireless Desktop 800
עלולים להיות חשודים שאולי משרים קרינה מסוכנת לבריאות לזה שעובד על המחשב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקלדת+עכבר אלחוטיים - תגובה
רם דישון14/02/2011קרינתם נמוכה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למקלדת ועכבר אלחוטיים
עידן15/02/2011האם היא נמוכה מאוד ולא מסוכנת או נמוכה מאוד ולא רצויה
מה לגבי מדפסת אלחוטית ומחשב נייד - האם הבלוטוס מקרין באופן קבוע מהנייד / מהמדפסת ועשוי להסב נזק? אני שוקל לרכוש אחת כזאת ואני יושב במרחק של 1 מטר ממנה גם כשאני לא במחשב הנייד
תודה מראש על זמנכם
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך למקלדת ועכבר אלחוטיים - תגובה
רם דישון15/02/20111. נמוכה מאד ולא מסוכנת.
2. אין סיכון ממשדר בלותות' במרחק מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכבוד מומחי הפורוםו.ב13/02/2011
שלום רב,
אני הייתי רוצה להתייעץ אתכם איזה מכשיר מדידה לשדה מגנטי לקנות.
אני מחפש מכשיר מדידה שדה מגנטי לצרכים ביתיים כמו מדידה שדה מגנטים: ממקררים,מכונות גילוח,מכונות ייבוש שיער,מכונות כביסה,מייבשי כביסה, מגברים ששמו אצלי בבית(של הוט למשל),שדה חשמלי שנוצר סביב פלאפונים(לא המיקרו אלא החשמלי), שדה חשמלי שנוצר סביב אוזניות BLUETOOTH(מהרמקול),נורות פלורסנטיות,כבלי חשמל ,מחשבים,ציוד שמע ,תקעי חשמל,אל פסק ,נורות פלורסנטיות להפסקות חשמל והסוללות שלהם, כל מיני מטענים שונים ומשונים, בין אם זה מטענים שמטענים מכשירי חשמל, בין שזה מטענים שמטענים סוללות כאלו או אחרות ,בין שזה מטען שמתחבר לשקע מצת הסיגריות ברכב ומטעין משם כל מיני מכשירי חשמל וכול מכשיר חשמלי אחר שעלול להמצא בבית או להיות בשימוש אישי כלשהו בין שהוא עובד על סוללות כלשהם, בין שהוא מתחבר לשקע החשמל ,בין שהוא מתחבר לשקע USB במחשב ומשם מקבל את החשמל שלו.
כמו כן אני רוצה מכשיר שיוכל למדוד לי את הקרינות ברכב שלי, מבלי שיהיו קרינות מסוכנות שהוא לא יראה אותם רק כי הם בתדירות נמוכה מידי בשבילו(או גבוהה אבל עדיין נחשבת כתדירות של הרשת החשמלית,ולכן גם מכשיר שמודד קרני מיקרו שגם אותו ארצה לקנות מאוחר יותר לא ימדוד אותה, כי היא תיפול בין 2 הכסאות)
אך אני לא יודע מה היא התדירות הכי נמוכה שיכולה להיות בבית ומה התדירות הכי גבוהה אבל עדיין נחשבת כתדירות של הרשת החשמלית,ולכן גם מכשיר שמודד קרני מיקרו שגם אותו ארצה לקנות מאוחר יותר לא ימדוד אותה, כי היא תיפול בין 2 הכסאות, כפי שציינתי קודם.
אני רואה מכשירים שמתחילים למדוד מכל מיני תדירויות של הרשת החשמלית.
אז השאלה שלי היא,
מה היא התדירות הכי נמוכה שב100 אחוז אף מכשיר בייתי לא עובד בה ולכן גם לא קורן בה?
ומה היא התדרירות הכי גבוה שב100 אחוז אף מכשיר בייתי לא עובד בה ולכן גם לא קורן בה?
חשוב לי לקנות מכשיר שאוכל לסמוך עליו.
לכבוד מומחי הפורום - תגובה
רם דישון13/02/2011המכשירים הפשוטים עליהם אנו ממליצים מכסים את תחום תדרי הרדיו ותחום תדרי הרשת. אכן יש "חור" לא קטן במרווח ביניהם. אינני מכיר מכשיר במחיר שפוי שמכסה את כל התחום.
אם זה באמת מטריד אותך, קנה ספקטרום אנאלייזר פשוט לתחום מאפס עד 3 גיגהרץ. אפשר להשיג משומש תקין ב- $5000. הבעיה היא שתצטרך קורס ממושך בשביל לדעת איך להשתמש בו. תוכל לקחת קורס לטכנאי אלקטרוניקה או מדידות.
התדר הנמוך ביותר הוא 45 הרץ, והגבוה ביותר היום הוא 3 גיגהרץ. הרבה מכשירים ביתיים כוללים מתנדים בכל מיני תדרים בתוך התחום הזה.
ועצה מעשית לסיום: במרחק מטר מכל מכשיר פועל שמנית הקרינה יורדת לערך נמוך מאד ובטוח. חבל על הכסף ועל בלבול המוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לשאול את השאלה הזאת
ציון19/02/2011אבל ראיתי שכבר שאלו.
רק לוודא.
באמת גלי חשמליים מתנודדים מ45 הרץ עד 3 גיגההרץ?!
כלומר התדירות של גלים חשמאליים בחלקה גדולה יותר מהתדירות של גלי המיקרו שהם מתנודדים מהתדירות 800 מגהרץ.
או שהכוונה היית עד 3 קילוהרץ?
כי כמו שאני מבין 800 מגה הרץ זה 800 כפול מיליון ו3 גיגה הרץ זה 3 כפול מיליארד.
ו3 כפול מיליארד זה כמובן תדירות יותר גדולה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רציתי לשאול את השאלה הזאת - תגובה
רם דישון19/02/2011חפש חומר באינטרנט בנושא זה.
אני מקווה שאינך מצפה לקורס בהנדסת חשמל במסגרת הפורום. גלים אלקטרומגנטיים מתנודדים בין 0 עד קרינה קוסמית, 10 בחזקת 12 תנודות לשניה ומעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר,
ציון19/02/2011יש מכשירי חשמל ביתיים שמקרינים בתדירות יותר גדולה מהתדירות של גלי מיקרו?
אז יש לי שאלה, למה המכשיר עם טווח התדירויות הכי גדול שראיתי שמודד קרינה הוא בטווח שבין 13 HZ עד ל 75000 HZ .
מי עם יתר התדירויות עד 3 גיגה הרץ שיש בבית?
מה הטעם בכלל במכשירי מדידה למדידה שדה מגנטי שנוצר במכשירים ביתיים אם חלק ענקי כל כך של תדירויות(מ75 אלף הרץ עד 3 גיגה הרץ), חלק ענקי עד כדי כך שלא ניתן אפילו לדמיין את גדולו, לא מופיע כלל במכשיר.
זה כמו ללכת לחוף הים, לחפון בכף היד ערימה של חול, לספור כמה גרגירי חול יש בערמה ולהגיד שזה כמות גרגירי החול שיש על החוף.
מה התועלת במכשירים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כלומר, - תגובה
רם דישון20/02/2011אני מקווה שאינך מצפה לקורס בהנדסת חשמל במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,
ציון20/02/2011אז אם אני רוכש מכשיר למדידה שדות מגנטיים מסוכנים בבית.
מאיזה תדירות ועד איזה תדירות הוא אמור למדוד כדי שאוכל לישון בשקט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוקי, - תגובה
רם דישון20/02/201135 עד 55 הרץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת UVגדי13/02/2011
האם קרינת אולטרה-סגולה מזיקה לא רק לעור אלא היא חודרת לאיברים הפנימיים כמו המוח ומזיקה גם להם?
קרינת UV - תגובה
רם דישון13/02/2011קרינה אולטרה-סגולה חודרת לעומק של חלקי מילימטר בלבד מתחת לעור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת היא לא מגיע למוח,כן?
גדי13/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת היא לא מגיע למוח,כן? - תגובה
ד``ר דני וולף14/02/2011נכון, קרינת UV גורמת "רק" לסרטן העור, להזדקנות העור, לגידולים שפירים על העור, לעלייה דרסטית בשכיחות המלנומה, וסרטני עור אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מנורה פלורסנטית מול מכונת גילגדי12/02/2011
מה יותר מסוכן מבחינת הקרינה.
כלומר מה מקרין יותר חזק.
נורה פלורסנטית גדולה(מהעגולות האלה שמאירות את כל החדר) או מכונת גילוח חשמלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והשוואה שניה שמעניינת אותי
גדי13/02/2011מה מקרין יותר חזק נורה פלוסנטית קומפקטית(אלה שנראות כמו סליל כזה) או מכונת גילוח?
והשוואה שניה שמעניינת אותי - תגובה
רם דישון13/02/2011שתיהן אינן מסוכנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה גלי רדיואולפני טל12/02/2011
שלום ברצוני לדעת האם קרינה של גלי רדיו כגון ששומעים ברכב מזיקה לבן האדם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה גלי רדיו - תגובה
רם דישון13/02/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקראווןאולפני טל12/02/2011
שלום אני גר בקראוון ומכיוון שקראוון יותר חשוף לקרינות מאשר בית רגיל בטון ברצוני לישאול האם עוברת בו קרינה של תדרי רדיו נמוכים והאם זה מזיק לבן האנוש ? כמובן הבידוד היחיד שיש בקראוון הוא צמר זכוכית תמנדבונד וגבס ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מקראוון - תגובה
רם דישון12/02/2011לומר את האמת- אין לי מושג. קרוב לוודאי שהניחות שלו יותר נמוך (דהיינו, מעביר יותר קרינה) מאשר קיר בלוקים או בטון. כמה? רק מדידה תוכל לענות על שאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
אולפני טל12/02/2011אין בסביבתי מקורות קרינה רבים וגם לא עמודי חשמל וחול"י השאלה היא מה הגובה של אנטנות הרדיו גלי הרדיו ששומעים ברדיו עצמו והאם זה חודר לתוך בתים ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכשמדובר בקונטיינר
אולפני טל12/02/2011כשמדובר בקונטיינר אם סופר בידוד ו 2 שכבות של קירות גב קרינה של רדיו בתר נמוך עוברת דרכו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדרי fm
אולפני טל12/02/2011כמובן האם תדרי fm מזיקים לאדם ? והאם הם עוברים בכלל בגובה האדם הוא שהם מעלינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן ש
אולפני טל12/02/2011אני מתכוון לתדרי רדיו ששומעים ברדיו וחול"י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמובן ש - תגובה
רם דישון13/02/2011תדע רק אם תמדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטאטומהטל10/02/2011
שלום רב,
האם יש אפשרות שכולסטאטומה באוזן תיווצר כתוצאה משימוש מתמשך בסלולרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטאטומה - תגובה
ד``ר דני וולף11/02/2011עד היום זה לא נחקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשאלה10/02/2011
שלום לכולם ובפרט לאדמו"ר שליט"א
מתחת לראש מיטתי יש כמה כניסות של תקעים בהם תקוע קבוע שנאי לטלפון אלחוטי.
כמו כן שנאים שמטעינים בלוטס' פלאפונים ושנאי שמטעין רדיו\טייפ.
זה במרחק 10 ס"מ בערך מראש המיטה - לכיון הראש כמובן.
זה בסדר ?
מה אני יכול לעשות אם זה לא בסדר? מסובך להרחיק את זה מהמקום.
כמו בן יש שנאי של מחשב באיזור קרוב.
שלום - תגובה
רם דישון10/02/2011כדאי להתאמץ ולהרחיק אותם מראש המיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בביתנו מהנייד של השכניםאילנה10/02/2011
שלום רב!
יש לנו שכנים שעברו לגור מעלינו. יש להם מחשב נייד. בבית הקודם הם קלטו רשת במחשב הנייד דרך השכנים שלהם מלמטה. הם לא ביקשו מאיתנו רשות, אך אני חוששת שאולי הם קולטים מאיתנו (זה ישוב, ואנחנו הכי קרובים אליהם בצורה משמעותית מכל בית אחר בעל מחשב).
א. במידה ואכן הם קולטים דרכנו, האם זה גורם לקרינה אצלנו? אם נחבר קו דמיוני בין שני המחשבים - הוא חוצה באלכסון את ביתנו.
ב.במידה ואכן נגרמת לנו קרינה - האם יש דרך לחסום זאת מלבד לבקש מהם שיתחברו בנפרד?
ג. האם יכולה להיות עלינו השפעה נוספת? לא שמתי לב אם הם מטעינים או לא ובטח לא באיזה סוג תקע. הם ממש נחמדים ואם אגיד להם שיש קרינה הם בהחלט יכולים להתחשב בזה, בין אם זה בשביל עצמם ובין אם זה פוגע בנו.
אשמח לתשובה,
בתודה מראש,
ובכלל תודה רבה על הפורום!
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטח המומחים של הפורום יתייחסו
ניב10/02/2011להודעתך.
אני רק אתייחס לעניין של השכנים המתחברים לרשת שלכם בלי רשות.
מומלץ מאוד לסגור את הרשת האלחוטית שלכם עם סיסמא שאף אחד לא יתחבר אליה.
ברגע שהם או כל אחד אחר יוכל להתחבר אליכם זה מאוד בעייתי ומסוכן, כי אז כל המחשבים שלכם למעשה פחות או יותר פרוצים לחדירה, ואני בטוח שיש שמה מידע שאת לא היית רוצה לשתף בו את כולם(כמו חשבונות בנק וכו').
אז להתייעץ(אפילו עם ספק האינטרנט שלכם שגם ישמח לעזור) ולסגור את הרשת האלחוטית עם סיסמא.
בקשר לקרינה, זה כבר צריך לשאול את מומחי הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטח המומחים של הפורום יתייחסו - תגובה
רם דישון10/02/20111. התחברות לראוטר עם מחשב נוסף לא מעלה את הקרינה שלו.
2. הקירות מנחיתים משמעותית את הקרינה. לכן הקרינה של המחשב שלהם נחלשת מאד עד שהיא מגיעה אליכם.
3. יש כאן בעיה אתית ולא בעית סיכון בריאותית, ויפה אמר ניב- דרשו סיסמא להתחברות לרשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)