מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פילר של הוטיעל03/02/2011
הי,
צמוד לגן של בני יש פילר של הוט. מחברת חשמל נאמר שזה עומד בתקנים. מה זה פילר?
האם זה בעייתי מבחינת קרינה ?
תודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פילר של הוט - תגובה
רם דישון03/02/2011אם זה של הוט- מדובר בקופסת מיתוג של כבלים. אין שום קרינה ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילר
יעל03/02/2011תודה. ופילר של בזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פילר - תגובה
רם דישון03/02/2011כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורות הלוגןגדי03/02/2011
האם נורות הלוגן משרות שדה מנגטי מסוכן בדומה לנורות פלורסנטיות ויש להתרחק מהם 60 סנטימטר או שהן בטוחות בדומה לנורות להט רגילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורות הלוגן - תגובה
ד``ר דני וולף03/02/2011נורת הלוגן היא נורת להט. משרה שדה מגנטי זניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bluetooth במכוניתיונית02/02/2011
האם דיבור במכונית דרך bluetooth כשהחלון פתוח משנה את עוצמת הקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
bluetooth במכונית - תגובה
רם דישון02/02/2011החלון שקוף לקרינה, לא משנה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
יונית02/02/2011סליחה על הבורות, הבנתי כי בדיבור מסלולרי ממקומות כמו מכונית או ממ"ד וכו יש קרינה מאוד גדולה שאלתי היא האם פתיחת החלונות אינה מאפשרת להדף הקרינה להשתחרר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
רם דישון03/02/2011לא. החלונות שקופים לקרינה, כך שפתיחה או סגירתם אינה משנה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Blue tooth ברכבאנה02/02/2011
שלום
הותקנה לי דיבורית Bluetooth ברכב. האם יש קרינה ברכב גם כשהמכשיר מונח ואין שיחה?
לפני שאני מוציאה מהרכב... אם הפלאפון כבוי האם עדיין הדיבורית משדרת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Blue tooth ברכב - תגובה
רם דישון02/02/2011הדיבורית משדרת מעט מאד.
כשהמכשיר בהמתנה, יש ישדור של מספר שניות כל כמה דקות. לא רציני. אם הוא כבוי- הוא לא משדר דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוח חשמל שמוגןתומר02/02/2011
היה אצלי במשרד לוח חשמל או מקור אחר שהפיצו קרינה של 50 מ"ג מאוחרי הקיר אליו חוברו וכן בכל חלל החדרים הסמוכים לפחות 7מ"ג. הלוח מוגן והקרינה כרגע ברמות תקינות. שאלתי היא אם אני יושב ממש מאוחרי הלוח אין עדיין סכנה של קרינות נוספות כמו קרינה מייננת (בדומה למסך מחשב מהדגם של פעם)או סיכונים נוספים?
תודה תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוח חשמל שמוגן - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א02/02/2011הכי טוב זה למדוד.
לא ראיתי מיגון שהוריד יותר מאשר עד 2 מיליגאוס.
אם תשמור מרחק כ- 60 ס"מ מהמיגון הזה, אתה בטוח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תומר02/02/2011השאלה היא גם האם מאחורי לוח ממוגן אין סכנה לפליטת קרינה מייננת או קרינות נוספות מסוגים שאייני מודע להן, כמו שבמסכי CRT נוסף לקרינה האלקטרומגנטית, נפלטת קרינה מייננת גם אם במידה קטנה.
תודה תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
רם דישון02/02/2011בלוח חשמל יש רק זרמים בתדירות 50 הרץ, לכן אין שם שום סכנות אחרות (בתנאי, כמובן, שאכן בלוח חשמל עסקינן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופההילה02/02/2011
אני ובעלי נוהגים להרדם עם שני ניידם במיטה שמחוברים חוטית לראוטור שכיבו לו את הרשת. אנו משתמשים בהמון תעבורת רשת.
זה בסדר ? או שיש לחשוש מקרינת המחשבים, או המודם\ראוטר המחובר חוטית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר דני וולף02/02/2011מכל התיאור הנ"ל כלום לא ברור. מה פירוש ניידים שמחוברים חוטית? האם מדובר בראוטר שמשמש לטלפוניה ואז הוא לא אלחוטי כלל? מה המרחק מהראוטר למיטה??
כעיקרון, טלפון שאינו אלחוטי, אלא קוי אינו מקרין בכלל. טלפון שעובד אלחוטי מקרין גם אם מחובר לו קו טלפון. השם "ראוטר" יכול להתאים לקופסת החיבור לקו האינטרנט, וגם לקו החיבור של קו האינטרנט לקו הטלפון הקווי. אילו לא מקרינים בכלל ומרחק של 50 ס"מ מהם מספיק. לעומת זאת ה"ראוטר" האלחוטי שמחובר לקופסת המיתוג מקו האינטרנט (בזק או הוט) הוא המקרין קרינת RF וממנו צריך לשמור לפחות מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםו.ב02/02/2011
קראתי פה בפורום שמסוכן לגור בבית עשוי פומיס.
בעקבות זאת שוחחתי עם בעל הדירה ובררתי מאיזה בלוקים עשוי הבית.
הוא אמר שזה בלוקים של פומיס אבל נשבע שהחומר שגורם לקרינה לא הוסף אליהם.
כדי לבדוק אם יש קרינה מסוכנת בבית ,הזמנתי מE-BAY את המכשיר הזה:
Radalert 100 Digital Geiger Counter Radiation Detector
מחנותEMOVENDO .
כתוב שהמכשיר מודד קרינות אלפא,בטא ,גאמא וקרינות X-RAY.
המכשיר הראה אצלי בבית בשעות הלילה(10 בלילה) קרינה באיזור 17CPM (התוצאה המקסימלית ביותר היית 23CPM ). אני כמובן אעשה עוד מדידות.
כשיצאתי החוצה עם המכשיר(שוב השעה היית 10 בלילה) הוא מדד בחוץ כ8CPM.
מדדתי גם בבית הורי. שמה הבית עשוי ממחיצות גבס ובחוץ הוא מכוסה סוג של בטון או משהו כזה.
שמה נמדדה קרינה של 14CPM גם בפנים וגם בחוץ, אך זאת היית שעת בוקר.
האם התוצאות האלה מסוכנות? האם אני חשוף לקרינה מסוכנת ורצוי לעבור מפה?
אם לא, אז איך זה שלמרות שהבית עשוי פומיס אין בו קרינה מסוכנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר דני וולף02/02/2011מדידת קרינה מייננת בתוך בית צריכה ידע מקצועי רב ביותר ולא יכולה להיעשות על ידי מי שהוא לא בעל מקצוע, וגם על ידי בעל מקצוע המדידה מורכבת מאוד, צריך לסגור את החדר לכמה ימים ואז למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבין
ו.ב02/02/2011אם אני לא חשוף לקרינה מיינת בבית(אלא רק במקרה שבו אאטום את הבית לכמה ימים) מה הסכנה שצפויה לי בבית?
שאלה שניה, איך אני יכול למצוא דירה אחרת שלא מקרינה אם מכשירי המדידה יראו לי תמיד קרינת בסדר גודל של הרקע בכל דירה שאראה(נצא מנקודת הנחה שבעל הדירה לא בנה מאיטונג והדירה עשויה מבלוקים שבעל הדירה כבר שכח מה הם או לחילופין בעל הדירה אומר לי שזה איטונג)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ו.ב02/02/2011המדידה נשארת בסדר גודל של18-24CPM גם כשאני מקרב את המכשיר קרוב מאוד לקיר.
ייתכן ובעל הדירה צודק והחומר שמקרין לא הוסף לחומרי הבניין של הבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני פומיס
מהנדס קרינה02/02/2011מצטרף לתשובתו של ד"ר דני וולף לגבי המדידה, אבל מה עם העיקר האם לבני פומיס מקרינים קרינה רדיואקטיבית.
לבני הפומיס הוכרו על ידי המשרד לאיכות הסיבבה בהגדרה של "עיסוק". זו הגדרה מפוברקת כזו, אגב, חוקית למהדרין, כדי להכניס את השרץ של לבני הפומיס המקרינים על סף הגבול המותר!!! כלומר, לבני הפומיס עומדים בתקן (ששונה לכבודם) אולם הם מקרינים קרינה רדיואקטיבית על גבול התקן וכדאי להימנע מהשימוש בהם, או במקרה שלך לגור בבית כזה.
בברכה מהנדס קרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני פומיס - תגובה
ד``ר דני וולף03/02/2011אני מצטרף לתשובתו של מהנדס הקרינה. לבני הפומיס עשויים מחומר גלם שהוא עצמו המקרין, בניגוד, למשל, לבטון או לחומרי בנייה אחרים, שבהם מוסיפים אפר פחם שהוא המקרין. ומכאן שתשובת בעל הדירה שלך לא כל כך רלוונטית לעניינינו.
לגבי המדידה של קרינה רדיואקטיבית, הירשם לאוניברסיטה הקרובה אליך ולמד 4-5 שנים הנדסה ואז תוכל להבין טוב יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא קרינהנחום01/02/2011
לכבוד המומחים שלום רב
אני עובדת כמזכירה במשרד במשך שבע שעות כל יום במשך חמישה ימים בשבוע.במרחק של 2 מטר משולחני על אחד מקירות החדר יש ארון תקשורת המכיל כמות גדולה של חוטי חשמל וראוטרים בבדיקה שנעשתה עם מכשיר שבודק קרינה התגלה שיש באזור ארון התקשורת 5.8 מילגאוס ובמרחק מטר ממנו התגלה 3 מילגאוס.האם מסוכן לשבת בחדר זה?אודה לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף02/02/2011א. הפורום שלנו ממליץ על פחות מ- 2 מיליגאוס,כשמדובר על שעות שהייה רבות ביום למבוגר. לילד פחות מ- 1 מיליגאוס. לדבריך את יושבת במרחק 2 מטרים ממקור הקרינה ומדדת במרחק 1 מטר. אני מניח שבמרחק שלך הקרינה כבר תהיה פחותה.
ב. את מדברת על ארון תקשורת, האם מדובר גם על תקשורת אלחוטית? אם כן עליך גם למדוד תדר RF ?? למרות שממרחק 2 מטרים אני מניח שיהיה זניח.
בקיצור, מרחק של 2 מטרים נראה בטוח וסביר. היי רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזכירה בשם נחום? טרם שמעתי...
רם דישון02/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזכירה בשם נחום? טרם שמעתי... - תגובה
ד``ר דני וולף03/02/2011לא חשבתי על זה, אולי התשובה הייתה משתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא קרינה
נחום03/02/2011לד"ר דני וולף קודם כל תודה על תשובתך, אך אני עדיין מבולבלת מצד אחד אתה כותב שהפורום ממליץ על פחות מ-2 מילגאוס כשמדובר על שעות שהיה רבות ביום למבוגר ומצד שני אתה כותב שאני יכולה להיות רגועה כשאני נמצאת ליד 5.8 מיליגאוס? לפי הבנתי זה פי 3? האם תוכל להתייחס שוב לשאלה זו?
דרך אגב פניתי אליכם דרך כתובת דואר האלקטרוני של בעלי .אודה לתשובתך מאד היא חשובה לי מאד מאד.לגבי שאלתך אם יש בארון התקשורת גם תקשורת אלחוטית אז התשובה היא שכרגע אין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא קרינה - תגובה
ד``ר דני וולף04/02/2011גם אני מבולבל מהשאלות. את כותבת שאת יושבת במרחק של 2 מטרים ממקור הקרינה. ליד מקור הקרינה נמדד 5.8 מיליגאוס, במרחק של 1 מטר נמדד 3 מיליגאוס, ואת יושבת במרחק של 2 מטרים (ולא מטר אחד).
כך לפחות הבנתי מהשאלה. ובכל זאת המלצתי לא השתנתה עם הזמן, אנו ממליצים על פחות מ- 2 מיליגאוס לשהייה של שעות רבות במשך היום, וזה הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 אנטנות סלולריותאורנה01/02/2011
אני גרה מול קניון איילון באזור המוסכים של בני ברק - ואת המבנה שבו אני גרה מקיפות 3 אנטנות סלולריות לא ברור לי של איזה חברות.
נשאלת השאלה האם אני ובני בטווח סכנה מיידית?
מה הטווחים של המרחק הרצויים מהאנטנות לבית המגורים?
אנחנו מתגוררים שם כבר שנה שלימה - האם הנזק נעשה או שהכל עניין של זמן
מודאגת לחלוטין
לתשובתכם אודה
orna* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 אנטנות סלולריות - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א01/02/2011אנא בקשי ממשרד איכ"ס 026495869 (תבחרי את הממונה על פניות הציבור)
את סקר הבטיחות של כל אחת מהאנטנות, את חייבת לתת את הכתובת המדוייקת.
היא תשלח לך בדוא", ואז תעבירי אלי, אני אבדוק, ואעביר לחברי המהנדס רם דישון שלנו, שיבדוק גם את החישובים כיווני שידור, וכיוב', ויענה לך ישירות
אנא צרפי תיאור, או תרשים שמראה את הקירבה והכיוון לאנטנה: אם את מרכז השעון, תכתבי היכן כל אנטנה, לדוגמא: אחת נמצאת תצפון (=שעה 12), לבית שלי, במרחק 50 מטר, הבדל גובה 20 מטר.
כך רם ידע לחשב את הסיכון ביתר דיוק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתכם,
אורנה01/02/2011רוב תודות על ההודעה הקורקטית ועל מהירות התגובה.
אפעל על פי הפרמטרים שציינת.
ערב נהדר
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות בבקשהאליהו הצדיק01/02/2011
1. מודם חוטי, הבנתי שהוא איננו מקרין. זאת אומרת שאפשר לישון על ידו מרחק 5 סנטימטר ?
2. מודם שמשלב חוטי ואלחוטי (כמו נתב תקן N חברת D LINK ). אם מכבים את האלחוטי, הוא איננו מקרין ? או שהוא רק מנטרל את האות, אך עדיין מקרין.
3. לחברי שלי יש דירה הרחוקה כ 100 מטר משלוש אנטנטות של אורנג פלאפון וסלוקם.
היו אצלם לבדיקת קרינה ואמרו שמ 50 מטר אין חשש. וכן שעדיף שיש אנטנה ליד הבית ככה הקרינה פחותה. מה אומרים ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
3 שאלות בבקשה - תגובה
רם דישון01/02/2011שלום אליהו הצדיק,
1. נכון.
2. אם מכבים את האלחוטי- לא מקרין.
3. שווה למדוד. המודדים המוסמכים ע"י המשרד להגנת הסביבה מתיחסים בעת קביעת הסיכון לספים של המשרד, שהם גבוהים וישנים מאד. לכן לדעתם ב- 50 מטר אין חשש. מנהלי הפורום הזה ממליצים על סף נמוך בהרבה, לכן שווה למדוד. נכון שכשהאנטנות קרובות, הקרינה מהנייד נמוכה יותר, אבל מי שנמצא במרחק קטן (כמו החבר שלך) עלול לחטוף קרינה מהאנטנה בעוצמה לא מומלצת במשך 24/7.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי חשמל הנטענים בשקע מצתניר31/01/2011
האם מכשירי חשמל הנטענים בשקע מצת הסיגריות ברכב משרים קרינה מסוכנת?
אני מעוניין לרכוש מצלמה שתצלם ותקליט את כל מה שמתרחש אל מחוץ לרכב.
יש הרבה כאלה שנמכרים בE-BAY .
המצלמה הזאת מתחברת לשקע מצת הסיגריות ברכב ומקבלת ממנו את החשמל.
האם המצלמה וכל הקונסטורקציה הזאת מסוכנת?(בסה"כ שקע מצת הסיגריות נמצא קרוב יחסית לנהג וגם כמובן יש קרבה לכבל המצלמה ולמצלמה עצמה שנמצאת בשמשה הקדמית).
בנוסף מותקנת אצלי ברכב דיבורית BLUETOOTH.
האם הדיבורית הזאת משרה קרינה מסוכנת גם כשאני לא מדבר בטלפון סלולרי(הרי בטוח שהיא משדרת את האות כל הזמן).
שאלה שניה, האם זה בטיחותי לדבר בטלפון הסלולרי באמצעות דיבורית זאת, כשהטלפון הסלולרי עצמו מרוחק מהגוף כמובן. נגיד הטלפון הסלולרי נמצא בתא הכפפות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשירי חשמל הנטענים בשקע מצת - תגובה
רם דישון31/01/2011כל המכשירים הללו משדרים בעוצמה מאד חלשה ולא מסוכנת.
הבעיה בדיבורית הבלותות' היא לא בדיבורית אלא בטלפון שמשדר בתוך הרכב. נסה להרחיק אותו מהמושבים ככל האפשר. תא הכפפות לא טוב- עדיף בתיק במושב האחורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק תוספת
ניר31/01/2011המצלמה הזאת לא "נטענת" בשקע מצת הסיגריות ברכב אלא היא מחוברת אליו כל הזמן שהיא עובדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רק תוספת - תגובה
רם דישון31/01/2011כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
ניר31/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ילדיםנירית31/01/2011
שלום
מעוניינת לרשום את ביתי בגיל שנתים וקצת לגן.
יש שני גנים במרחק הליכה מהבית שלי:
1. גן מתחת לקן מתח גבוהה (ממש מתחת- קו אווירי ישיר) העמוד נמצא צמוד לגן באותו צד של המדרכה.
2. גן שמפרידים בינו לבין בניין נטוש המלא באנטנות סלולריות מבחוץ ומבפנים (הרבה כבלי חשמל ומזגנים בפנים הבית ובלילה אור כחול+ בנוסף מחוץ לבית פסי אנטנות רבים).
מה דעתכם?
האם לחפש גנים אחרים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גן ילדים - תגובה
רם דישון31/01/2011ואת מאמינה שעם כל כך מעט נתונים ניתן לענות תשובה משמעותית לשאלות שהצגת?
אני ממליץ לקבל החלטה רק על סמך מדידה.
יש שתי אפשרויות:
הזמיני מודד. יש למדוד גם קרינה אלקטרומגנטית וגם שדה מגנטי בתדר הרשת.
תוכלי לרכוש שני מכשירי מדידה פשוטים ולמדוד לבד. מחיר שני מכשירים פשוטים הוא באותו סדר גודל של עלות מדידה ע"י מודד עצמאי.
את התוצאות העבירי לי לעיון. אל תסמכי על מה שהמודד יגיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסיטישגית30/01/2011
אני בת 40.עשיתי בדיקת סיטי בטן ואגן ומאז אני מפוחדת לאור מה שקראתי .הבנתי שמדובר על נזק מצטבר .לפני שנתיים עשיתי סיטי צוואר,צילום רחם,לפני כ17 שנה סיטי עמוד שדרה.ובמהלך השנים צילום לעמוד השדרה.
אני מפוחדת עד כמה החשיפה שלי מסוכנת?
עד כמה הסיטי בטן מסוכן?
אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מצטבר מבדיקת סיטי
ד``ר דני וולף13/12/2011שלום רב בגיל 33 עברתי 2 סיטי מוח בהפרש שלערך חצי שנה הראשון עם חומר ניגוד והשני לא.
בסיטי השני הטכנאי לא ראה טוב הוזיז המכונה קדימה ואז אחורה האם ביצע בי 2 סריקות ז"א שעברתי 3 סיטי. הוא אמר שהציפוי במוח קשה משהו כזה.
אני מודאגת מאוד בשל הכמות הרבה בקרינה מה הסיכוי שאחלה בסרטן אנא אני מודאגת מאוד ומצטערת מאוד שביצעתי הבדיקות הדבר הכניס אותי לפחדים.
האם בסיטי מוח כמות הקרינה גדולה לעומת איברים אחרים?
בבקשה ממך תענה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מסיטי - תגובה
ד``ר דני וולף31/01/2011אין לך מה לפחד את עדיין במצב טוב לגבי קרינה מצילומים, כמות הקרינה שקיבלת לא מדי גדולה ולא מסכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-קרינה מסיטי
שגית09/02/2011תודה על תשובתך.מקריאה באנטרנט ראיתי שקרינת הסיטי מגדילה את הסיכוי לסרטן ב1000.שזוהי למעשה דאגתי.נתון זה מהדהד לי בראש.כמה סיטי (מבחינה תיאורטית )ניתן לעשות מבלי להפגע.?האם אני לעומת בן אדם שלא עשה סיטי בסיכון גבוה יותר להפגע?
אני כל הזמן נתקלת בתגובות סביבי עם פנים מודאגות שאומרות לי שקרינה מסיטי בטן היא הכי חזקה.אני לא מפסיקה לחשוב על זה ותשובתך עוזרות לי להתגבר על מבול ההפחדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-קרינה מסיטי - תגובה
ד``ר דני וולף10/02/2011ה- CT לא מגדיל את הסיכון פי 1000 אלא הוא מסכן אותך ב: 1:1000 עד
1:2000 וזה זניח ולא משמעותי, לחלופין הוא שווה ערך לחשיפה לקרינת רקע של 3.5 שנים, אבל המספרים לא חשובים. סה"כ זניח לחלוטין, הסירי דאגה מליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניית BT עם חוטתום קשפיצקי30/01/2011
שלום למומחים,
שאלתי היא:
האם אוזניית עם תפס BT שנצמדת לחולצה וממנה יוצא חוט לאוזן עדיפה, מבחינת הקרינה, מאוזניית BT שיושבת ישר על האוזן?
תודה,
תום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוזניית BT עם חוט - תגובה
רם דישון30/01/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבדות שינה בילדיםשני30/01/2011
אבקש לדעת האם יש סכנת קרינה מבדיקה במעבדת שינה לילדים כאשר הילד מחובר כל הלילה למכשירים מסויימים המודבקים לראש ולגוף הילד
בתודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעבדות שינה בילדים - תגובה
רם דישון30/01/2011אין שום סיכון. אלו הם רגשים קולטים בלבד.
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)