מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רשת ברזל להורדת קרינהשם בדוי21/02/2011
שלום רב,
ראיתי בהודעות קודמות, כי ד"ר וולף וד"ר זמיר המליצו על רשת ברזל שעשויה להוריד כמות מסוימת מקרינה אלקטרומגנטית.
רציתי לדעת, האם רשת ברזל שכזו שתוצמד לקיר מטבח עליו נשען ארון חשמל ביתי-פרטי (שמדידות על ידי מודד מומחה הוכיחו כי קיימת קרינה גבוהה במרחק 30 ס"מ לערך)
תסייע להפחתת הקרינה.
במרחק 4.70 מ', מאותו המטבח המדובר, נמצא פילר גדול שמיועד ל- 15 דירות (כך שבכל דירה 3 קומות). האם מרחק זה מספיק?.
לא ברור האם הקרינה עליה כתבתי לעיל היא מהקרינה של הארון הביתי או מהפילר, אם הקרינה היא כתוצאה מהארון הביתי, חשבתי על אפשרות הרשת כאמצעי מיגון.
תודה, ברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשת ברזל להורדת קרינה - תגובה
רם דישון21/02/2011רשת ברזל יעילה רק נגד קרינה סלולרית. היא אינה יעילה לקרינה של לוחות חשמל או פילרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשת ברזל מפני קרינה אלקטרומגנטית
שם בדוי21/02/2011קראתי בפורום זה,שד"ר שליט"א וד"ר וולף כתבו שניתן לשים את רשת הברזל למזגן מפני קרינה- והרי מהמזגן נפלטת אותה קרינה אלקטרו מגנטית כמו מפילר / מארון חשמל.
לכן אני חוזרת על שאלתי לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רשת ברזל מפני קרינה אלקטרומגנטית - תגובה
רם דישון21/02/2011ואני חוזר על תשובתי לעיל. אולי הכוונה היתה "למגן" ולא "למזגן"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום - דיבור ברמקול בסלולריסער20/02/2011
שלום, יש לי מספר שאלות:
1. אם אני מדברת ברמקול בסלולרי, כך שהמכשיר נמצא בידיים שלי, 20 סנטימטר מהראש לערך, עד כמה זה מסוכן?.
2. האם קירות של ממד מהווין בידוד?. אני ישנה בקרבה של 40 סנטימטר לקיר של ממד, כאשר מהצד השני יש מחשב.
3. האם מחשב סגור גם פולט קרינה?
4. מחשב - אני יודעת מהפורום שהקרינה שהוא פולט כאשר הוא נטען היא רבה. אני כל היום מול מחשב, ועל כן אני מנתקת אותו מהחשמל ואז שוב מטעינה כאשר הבטריה נגמרת. האם זה בסדר? כי בכל מקרה זה נטען כשאני לידו!
5. האם זה נכון שמיקרוגל לא מסוכן וכי הוא שומר את הקרינה בפנים?.
6. האם זה בסדר שישושבים פעם-פעמיים ביום צמוד למקרר (בערך 20 סנטימטר) בזמן הארוחה באופן קבוע?.
אשמח לתשובתכם,
תודה רבה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - דיבור ברמקול בסלולרי - תגובה
רם דישון20/02/20111. עדיף על אחיזה ליד האוזן.
2. קיר הממד "שקוף" לקרינה. מאידך, קרינת המחשב חלשה.
3. מחשב סגור לא פולט קרינה.
4. הרחיקי את המטען מטר ממך, ולא תצטרכי לעבוד על הסוללה אלא תוכלי לעבוד על הרשת.
5. במידה רבה כן, ועדיין מומלץ להתרחק מטר מהמיקרוגל בזמן שהוא פועל.
6. אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה מאחורי ארון חשמל בעבודהמיכל20/02/2011
במשך 3 שנים ישבתי בעבודה בצמוד (40 ס"מ) מארון חשמל המספק חשמל בעוצמה של 50 פאזה. במהלך תקופה זו הייתי אף בהריון.לאחר בדיקה במכשיר ידני שהבאתי התברר לי כי הקרינה הינה 10 (שאני יודעת שמותר עד 2). כל יום ישבתי בממוצע 12 שעות.
שאלתי היא: האם העובר שהיה בביטני היה מוגן ורק אני הייתי חשופה? וגם האם חשיפה כזאת הינה קטלנית בשבילי? אני ממש מבוהלת ודואגת. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה מאחורי ארון חשמל בעבודה - תגובה
ד``ר דני וולף21/02/2011העובר לא היה מוגן, הוא קיבל את כל מה שנמדד במקום הישיבה שלך, וחבל, אם כי מדובר על חודשים ספורים בלבד, כך שאפשר מאוד להתנחם בזה. הסירי דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית תשובה דחופהאבי20/02/2011
שלום רב!
בעקבות כתבה שראיתי בערוץ 10 בה נאמר כי דירות גן "חוטפות " את כל הקרינה של כל הבניין בעקבות לוח החשמל שממקום בסמוך לדירה, הזמנתי מכשיר מדידה וגיליתי לתדהמתי כי בחדרו של בני ישנה קרינה שלפי מה שהבנתי גבוהה מאד בין 3-8 מיליגאוס כמעט ברוב שעות היום.
כמובן שבשעות הערב כאשר כל הדיירים בדירות ישנה עליה ל7-8 מיליגאוס ובלילה כ4.
מכיוון שאנני מבין בעניין ברצוני לדעת האם אלו ערכים מסוכנים לאור זאת כי בני ישן בחדר כ14 שנה מגיל שנתיים.
ואם כן מה עלי לעשות בנידון
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרומגנטית תשובה דחופה - תגובה
ד``ר דני וולף21/02/20117-8 מיליגאוס ו- 4 מיליגאוס בלילה, זה קצת הרבה, ולילדים לא כדאי להיחשף לקרינה כזו, אם כי לא סוף העולם, והסכנה לסרטן היא מזערית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה אלקטרומגנטית תשובה דחופה - תגובה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א21/02/2011יפה ענה לך ידידי ד"ר וולף, אבל אם יורשה לי להוסיף, שאם יש לך מקום להעביר את מיטתו של הבן, כדאי לשם הביטחון, להעביר אותה עד שהרקע יהיה 1 מיליגאוס.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אבי22/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי
יובל22/02/2011האם סביבה של שדה מגנטי קבוע של 0.6 מיליגאוס מהווה סיכון ולו הקטן ביותר לגידול תינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שדה מגנטי - תגובה
רם דישון22/02/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אבי22/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון אלחוטי על יד המיטה בחדר השינהשרה20/02/2011
הי,
יש לי בחדר השינה טלפון אל חוטי ( עם בסיס ההטענה).
האם קיימת סכנה כלשהיא בעצם קיומו של הטלפון סמוך לראשי ??
תודה מראש,
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפון אלחוטי על יד המיטה בחדר השינה - תגובה
רם דישון20/02/2011אם זה טלפון מהדור החדש (דיגיטלי, DECT)- רצוי להרחיקו לפחות מטר מהראש. טלפון ישן יותר אינו משדר כשהוא לא בשיחה, לכן בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ctרוני20/02/2011
שלום
עברתי לפני תקופת מה בדיקת ct , זו לא היתה הבדיקה הראשונה שלי כך שאני יודע מה אומרים להרגיש במהלך הבדיקה אלא שהפעם הרגשתי כמת חום אדירה והרגשתי כאילו פס של רתיחה, כלומר כאילו הדם רותח עוולה מכיוון הבטן עד לצוואר, ממש ברמה של כויה, הכאב והחום היו משתקים ולא יכולתי לדבר עד שהבדיקה נגמרה.
אני לא שואל אם זה נורמאלי כי התשובה ברורה לי שלא, אך שאלתי היא מה הגורם לכך ומה ניתן לעשות, והאם יש תיעוד היכולה להצביע על חריגה מסוימת במהלך הבדיקה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct - תגובה
ד``ר דני וולף20/02/2011ההרגשה שאתה מתאר היא מהחומר ניגוד שהוזרק לך, הוא עושה בדיוק את זה, ואין לו קשר לקרינה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווי מתח גבוההרוזי19/02/2011
אנחנו גרים 350 מטר מקווי מתח גבוהה (על ציר כביש גהה שחוצה את בני ברק-גבעת שמואל). האם המרחק סביר? מה הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווי מתח גבוהה - תגובה
ד``ר דני וולף20/02/2011אני מניח אפילו שהם קווי מתח עליון, 350 מטרים זה בדיוק הגבוה, אולם כדאי מאוד למדוד קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המרחק הממוצע והסביר מארון חשמל?רוזי19/02/2011
יש לנו ארונות חשמל של הבניין במרחק של 4 מטר בקו ישיר מהחדר שינה שלנו. האם המרחק סביר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המרחק הממוצע והסביר מארון חשמל? - תגובה
ד``ר דני וולף20/02/2011על פניו מרחק סביר אולם חייבים למדוד, מדובר בחדר שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבסמירב19/02/2011
שלום.
השבוע בניתי מחיצת גבס בבית. בגלל שעשינו זאת בכוחות עצמנו, עשינו את זה מאוד לאט - כל יום קצת, מכאן שביום ראשון התחלנו והיום (יום שישי), אנו בעיצומה של עבודת השפכטל (לפני צביעה). מיותר לציין שבמשך כל התקופה המשכנו להתגורר בבית. הילדים שלנו בגילאי 3 חוד' - 7.5 שנים. נחשפו להרבה אבק במהלך העבודה, למרות שהקפדתי שישהו בחדרים סמוכים. כשהגענו לשלב בו חותכים ומשייפים את הגבס, הבית התמלא באבק גבס ונהיה ממש ענן גבס כבד בבית. עדיין יש המון אבק.
שאלתי היא, האם חשיפה לאבק זה במשך תקופה זו, עלולה חלילה להזיק לילדיי.
תודה ורק בריאות לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבס - תגובה
ד``ר דני וולף20/02/2011להוסיף בריאות זה בוודאי לא יוסיף לו, אולם, חד פעמי לא נורא בכלל. תשגיחו להבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה תדירות מתנודדים גלי המיקרוציון19/02/2011
כאלה שיוצאים מטלפונים סלולריים ומאנטנות סלולריות.
כשאני לוקח מכשיר למדוד קרינה סלולרית, מאיזה תדירות ועד איזה תדירות הוא צריך למדוד כדי שבוודאות של 100 אחוז כל תדירות של גלי המיקרו ימודדו במכשיר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
באיזה תדירות מתנודדים גלי המיקרו - תגובה
רם דישון19/02/2011800 עד 2500 מגהרץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור במחשב מחברת דרך BLUETOOTHציון19/02/2011
האם שיחה בטלפון סלולרי דרך מחשב מחברת(מעיין לפטופ קטן) כאשר מחשב מחברת מחובר לטלפון סלולרי דרך BLUETOOTH ,ואני גם בנוסף חיברתי מיקרופון למחשב מחברת ומדבר דרכו כשהמיקרופון צמוד לפה שלי ומכאן קרוב מאוד לראשי מסוכנת מבחינת הקרינה?
אני שואל כי חשבתי שאולי המיקרופון שהוא מחובר עם כבלי חשמל למחשב מחברת מעביר חלק מהקרינה שיש באיזור המחשב(מהמחשב עצמו ומהBLUETOOTH) אלי.
מה יותר בטיחותי מבחינת הקרינה שיחה עם המיקרופון שמחובר למחשב או שיחה בלי המיקרופון(כי הרי גם על מחשב מחברת עצמו מותקן מיקרופון אז גם ללא מיקרופון חיצוני המחובר למחשב השיחה אפשרית, רק אני חושש שמכיוון שאני דואג לשבת קצת רחוק מהמחשב עצמו הקול שלי יהיה פחות ברור בשיחה כשאין מיקרופון חיצוני שמחובר למחשב )?
(אני מדבר רק על המיקרופון ולא על האוזניות, כי את הקול אני שומע מהרמקולים שמותקנים במחשב עצמו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור במחשב מחברת דרך BLUETOOTH - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א19/02/2011רצוי שכל מקור קרינה יהיה רחוק מהגוף.
אוזניות חוטיות עלולות לשמש כאנטנה, ולהקרין. מאידך, אוזניות BLUETOOTH מקרינות כל הזמן שהן דלוקות, לכן כדאי לדבר עם אוזניות כאלו מהדגם החדיש, התלוי על הצוואר, כאשר הטלפון רחוק מהגוף,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי לא הובנה
ציון19/02/2011אני לא משתמש כלל באוזניות בשאלה ששאלתי.
אני מחבר את המחשב מחברת שלי לטלפון דרך תקשורת BLUETOOTH ומדבר דרך המחשב.
השאלה שלי קשורה לחיבור המיקרופון למחשב עצמו וקירוב המיקרופון לפה שלי.
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאלה שלי לא הובנה - תגובה
רם דישון19/02/2011מה שמסוכן הוא הטלפון הסלולרי. שמור מרחק של 60 ס"מ ממנו, ועדיף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
ציון19/02/2011אני שם את הטלפון הסלולרי איזה 3 מטר ממני כשאני מדבר דרך הBLUETOOTH.
השאלה אם אין תוספת סיכון בשיחה דרך המיקרופון שמחובר למחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברור - תגובה
רם דישון19/02/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הבנתי את התשובה: האם מחשב ניידאילן כ19/02/2011
במיטה, כל הלילה, עלול לסרטן? כן או לא?
לא ברו לי האמור במילים: בספרות הרפואית, לא מזהירים עד 2 מיליגאוס: עד כמה שאני מבין עברית, לא מזהירים מקרינה עד 2 מ"ג. האם הכוונה שמעל 2 מ"גאוס כן מזהירים? מה זה שייך לתשובה, אם אתה אומר שהקרינה מהנייד היא כ-10 מ"ג? לפי דבריך - זה כן מסוכן כי זה 10 מ"ג.
נא התר את הסבך ותן לשובה ברורה. העניין מאד חשוב לי.
תוודה תודה
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי את התשובה: האם מחשב נייד - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א19/02/2011כן.
בספרות הרפואית מזהירים משדה מעל 2 מיליגאוס. אני לא אוהב שזה מעל 1 מיליגאוס.
מחשב נייד מקרין כ- 10 מיליגאוס, לכן יש להרחיק אותו מהגוף.
אין מה להתפלסף כאן, מדובר בבריאות שלך ושל ילדך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בחדר השינהאלון19/02/2011
שלום,
ברצוני לברר מספר דברים לגבי שינה באיזור של מכשירים חשמליים:
המיטה שלי צמודה לשקע חשמלי, האם יש עם זה בעיה?
יש לי שני מכשירי טלפון סלולארי בחדר, כיצד עלי לנהוג איתם? לכבות אותם בעת השינה? או שמספיק רק להרחיקם מהמיטה? ובאיזה מרחק להרחיקם?
אני נוהג לכבות את הלפטופ שלי בעת השינה והוא נמצא על שולחן במרחק של כ- 2 מטרים מראשי. זה בסדר?
ושבר אחרון, ליד הראש שלי יש שלט רחוק שמפעיל את המזגן.. אמרו לי שאין עם זה בעיה אבל רציתי לבדוק בכל זאת.
אשמח אם תעזרו לי להבין האם אני נוהג בסדר ומה צריך לשנות.
תודה, אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה בחדר השינה - תגובה
רם דישון19/02/2011אם שום מכשיר לא מחובר לשקע- אין בעיה.
את הסלולריים הרחק מטר ממך בלילה. אל תכבה אותם.
לפטופ כבוי- תקין.
שלט- תקין. תחשוב בהיגיון: לו הוא היה משדר, הסוללות היו מחזיקות חודש לכל היותר. מאחר והן מחזיקות למעלה משנה, המסקנה היא שהשלט משדר רק בזמן לחיצה על אחד הכפתורים. דרך אגב, כל השלטים "משדרים" באינפרה-אדום בעוצמה סופר זניחה, כך שאין מהם שום סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלון20/02/2011..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדוןvw19/02/2011
שלום רב, אני עובדת בגנים ומטפלת בתוך הממ"ד. השבוע באו למדוד ונמצא באחד הגנים(היחיד שבדקו) רמה גבוה של ראדון. השאלה מה ניתן לעשות על מנת להפחית את הרמה .אם לאוורר ,כמה זמן לפני שאני נכנסת ואם כך בטוח לעבוד בו?
האם נכון שיש צבע מיוחד שמפחית את הקרינה ואם כן איזה?
מכוון שאני כבר 10 שנים מטפלת בממ"דים האם יש בדיקות שכדאי לי לעשות?
תודה ענקית על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז ראדון - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א19/02/2011ראשית, שאבי בהקדם, עם שואב אבק את הרצפה, וכל האצטבאות, מישטחים, וכיוב',
לא לטאטא, אלא לשאוב.זאת כדי לסלק איזוטופים שנוצרו מהראדון שחלקם יציבם ונצמדים לחלקי אבק, ששוקעים לרצפה (אלה איזוטופים קורנים של ביסמוט ועופרת).
אחרי זה תעשי שלושה דברים: לאוורר, לאוורר, ולאוורר..
באשר לצבע, כל צבע שמן טוב, כי אוטם יותר טוב את פליטת הראדון מהבטון. חבל על הכסף על משהו יקר יותר. האוורור הוא המגן הכי טוב.
מה לעשות, בדיקות שיגרה כל חצי שנה, דם שתן וכיוב'. כדי לעקוב אם יש איזו התפתחות חו"ח.
בריאות טובה, וכל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממיר דגיטלי עם אנטנה חיצוניתיניב18/02/2011
שלום רב
האם ממיר דיגיטלי לטלויזיה לקליטת הערוצים הפתוחים DTT עם אנטנה חיצונית קטנה יש קרינה ביחס לממיר רגיל של HOT או YES ?
אני חושש מהאנטנה בגלל הילדים הנמצאים בקירבתו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממיר דגיטלי עם אנטנה חיצונית - תגובה
רם דישון19/02/2011אין שום קרינה. קולט בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)