מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי ראש מראוטראחד06/02/2011
היי
השתמשתי עד לאחרונה עם ראוטר אלחוטי, והכל היה סבבה.
לאחרונה החלטתי להשתמש בראוטר על ידי כבל ולנתק את האלחוטי.
כמובן שהראוטר קרוב אלי. והתחילו לי כאבי ראש. ושוב - האלחוטי כבוי.
גם אשתי התלוננה על כאבי ראש.
השאלות:
ראוטר מקרין גם כשהאלחוטי מכובה ?
יתכן שזה קרינה של שדה מגנטי - חשמלי ?
מה אני יכול לעשות ?
נייר כסף יכול לעזור לזה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי ראש מראוטר - תגובה
רם דישון06/02/20111. למיטב ידיעתי, כשהאפשרות האלחוטית כבויה- הראוטר אינו משדר.
2. אם כאשר האלחוטי פעל הכל היה טוב- לא הגיוני שכעת התחילו כאבי ראש דוקא כאשר הוא אינו פועל. גם אילו היה פועל כעת, היינו חוזרים למצב הקודם לכל היותר.
לכן לדעתי יש לחפש את הסיבה לכאבי הראש במקום אחר.
3. ניר כסף יכול לעזור (אם הסביה היא אכן הראוטר). עטוף את הראוטר היטב ככל האפשר- השאר רק את הכבלים המחוברים אליו גלויים.
4. אשמח אם תידע אותי על התוצאות בדוא"ל פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אחד06/02/2011שלום תודה על המענה
1. אכן גם אני ידעתי כך, לכן חיברתי אותו חוטית.
2. הראוטר היה תמיד בחדר אחר שלא נכנסו בו כמעט, ואכן אם הייתי שוהה הרבה בחדר הייתי מקבל כאב ראש ספיציפי [כאב בקודקוד הראש, ומעל העינים].
העברתי את הראוטר מהחדר שאיננו בשימוש, לחדר השינה שלי על השידה, וכיבתי לו את השידור האלחוטי. וכאמור למרות שכיביתי את השידור אני חוטף את הכאב ראש הזה.
3. לגבי נייר כסף, הבנתי שזה עוזר רק לקרינה סלולארית וכד', אך לא לקרינה אלקטרו מגנטית של חשמל. וחשבתי שאולי השדה המגנטי של הראוטר משפיע על כאבי הראש, או אולי השנאי החשמלי.
4. אנסה לעטוף אותו, והאעדכן אותך.
תודה על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותטלי06/02/2011
שלום רב,
בעבר השבתם לי על שאלה בתחום וכעת יש לי עוד כמה שאלות:
1. אני לקראת טיפולי פוריות. הייתי כשלוש שעות בקומה עליונה שהיישר מעליה אנטנות סלולריות רבות. האם יתכן כי זה יגרום נזק לעובר עתידי?
2. מה באשר למחשב נייד המחובר לחשמל או על בטריות באותן נסיבות (השלכות על עובר עתידי).
3. אולי זה לא התחום שלכם אך אולי תדעו: עברתי בדיקת אמ..אר. אי עם חומר ניגוד גדוליניום. בררתי לגבי הנושא של המגנט עצמו אך לא הצלחתי לקבל מידע לגבי ההשלכות של חומר הניגוד גדוליניום. פניתי אפילו לברור טרטולוגי אך לא קיבלתי מידע ברור - לכן אני חוששת שמא החומר שנספג בגוף יכול לשאת השלכות על התפתחות של עובר פגום וכו'. אם ידוע לכם משהו בעניין אודה מאוד.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשאיר לד"ר וולף להתיחס, אבל:
רם דישון06/02/20111. במפורש לא. הקרינה חלשה והחשיפה קצרה.
2. גם כאן הקרינה חלשה והעובר מוקף במים ורקמות שבולעים את הקרינה. כלום כמעט לא מגיע אליו.
3. את התשובה לשאלה זו אשאיר לד"ר וולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לרם דישון
טלי07/02/2011תודה רבה על תשובותיך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות - תגובה
ד``ר דני וולף07/02/20111. לגבי השאלות הראשונות, מצטרף לחלוטין לתשובתו של תותח העל המהנדס רם דישון.
לגבי גדולניום, זהו חומר ניגוד שאינו מקרין, ולא גורם שום נזק לבריאות, וה- MRI בעצמו שיש לו קרינה אלקטרומגנטית חזקה בזמן כל כך קצר, וחד פעמי גם כן אינו מזיק.
בקיצור, אין חשש, אין נזק.
המשך היריון מוצלח ובלי דאגות מיותרות, גם כך יש מספיק דאגות בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף - שאלה נוספת
טלי07/02/2011סוף סוף משיהו יודע על גדוליניום ונותן תשובה לא מגומגמ - תודה רבה! אגב, ציינת לגבי הMRI עצמו כי מדובר בבדיקה קצרה - אני עברתי בדיקה ממושכת יחסית (באופן חריג) של כשעה ורבע - האם זה משמעותי? שוב המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף - שאלה נוספת - תגובה
ד``ר דני וולף08/02/2011זה נקרא קצר מאוד, אנחנו מדברים על קרינה של שעות ביום למשך שנים רבות כסיכון, למשל לעובדים במכון ה-MRI וכיו"ב. בקיצור תשובתי לא משתנה, היריון מוצלח ובלי חששות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף
טלי08/02/2011שוב תודה רבה על תשובותיך. מאחר שאתה היחיד שגילה ידע על השלכות חומר הניגוד גדוליניום (אפילו רופאי נשים עימם התייעצתי לא ממש הכירו את החומר!) אטריד אותך ברשותך בשאלה נוספת - ולו רק כדי לההשתחרר מהחרדה הזו שמלווה אותי מאז בצעתי את הבדיקה: לא זכור לי אם החומר שהוזרק לי היה גדוליניום רגיל או דותרם DOTAREM - (שלפי מיטב הבנתי זה סוג של גדוליניום הניתן לחולי כליות). מאז כאמור חלפו שנתיים... כשהתקשרתי לברר בבית החולים לגבי סוג החומר, התיק שלי היה במחסן אך נאמר לי שיתכן שבעקבות כל השאלות ששאלתי בשעתו את צוות הרדיולוגים, הם חששו אולי לתת לי את הגדוליניום הרגיל, ותחת זאת הזריקו לי דותרם (לא שהייתה לי בעיית כליות אך הלחצתי אותם כי אני עצמי הייתי לחוצה. אם אכן לדעתך זה משמעותי לשאלתי אוכל לברר זאת באופן ודאי). מכל מקום, מה שחשוב לי לוודא זה כי גם חומר זה, בדומה לגדוליניום הרגיל, אינו גורם לנזקים לעובר עתידי ולביציות - ושוב המון תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף09/02/2011חומרי הניגוד של הMRI אינם קורנים בכלל, הם מתכות שנמצאות בתרכובות אורגניות ואין להם שום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף - רק להודות מאוד
טלי09/02/2011תודה רבה רבה! הסרת חששות שליוו אותי כשנתיים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על קרינהאופק06/02/2011
1) בעקבות יתר לחץ דם- הומלץ MRA או CTA. איזה מקרין פחות והאם הוא גם מסוכן?
2)בשאלות ותשובות של הפורום נכתב על מטוסים אשר שווים לקרינת כמה צילומי חזה, ושזה נגרם בגלל הגובה (ולא בגלל קרינה מהמטוס). האם הדבר אומר שככלל המצאות במקום גבוה יותר גורמת לספיגה גבוהה יותר של קרינה מיננת, כלומר האם יש משמעות אמיתית לזמן הטיסה? והאם אפילו יש משמעות לגובה מקום המגורים(שלזמן ארוך עדיף לחיות באיזור נמוך יותר) או שאין לזה משמעות?
3) ישנם מספר מכשירים שרציתי לדעת אם הם פולטים קרינה ברמה מסוכנת ואם יש בעיה בשהות ארוכה לידם:
-מחשב דולק (כולל המודם וכל הכבלים),
-רדיאטור (תנור צלעות), האם יש בעיה לישון לידו כל הלילה,
-שינה קרובה מאוד למתג ולשקע
-חיבור לקו של בזק (החיבור של הטלפון לקיר- מאוד קרוב לראש בזמן השינה).
תודה רבה מראש,
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות על קרינה - תגובה
רם דישון06/02/20111. MRI או MRA מקרין הרבה הרבה פחות מ-CT.
2. יש משמעות לזמן הטיסה, אם אתה איש צוות אויר.
3. כאשר תהיה לך אופציה להתגורר בבית בגובה 10000 מטר, תהיה משמעות לשאלה. בגבהים הנורמליים של איזורים מיושבים על פני כדור הארץ אין משמעות.
4. כל המכשירים שציינת- אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהא05/02/2011
שאלה נוספת ברשותכם,
האם קרינה -0.842 SAR - הינה קרינה גבוהה, בינונית או נמוכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה - תגובה
רם דישון06/02/2011בינונית. יש כאלה עם SAR נמוך בהרבה. למשל נוקיה 8800- SAR 0.39.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון סלולרי - דחוףא05/02/2011
שלום לכם,
יש לי טלפון סולולרי של חברת NOKIA מזה כ - 6 שנים ואף פעם לא היו לי איתו בעיות, כלומר שומעים טובים והטלפון קל ופשוט לשימוש.שלשום הפלאפון נפל לי מהיד ואני מתלבטת אם לתקן אותו או לקנות חדש.הדילמה היא - בסלקום אמרו לי שככל שמכשיר הטלפון הנייד ישן יותר כך אחוזי הקרינה ממנו עולים. האם זה נכון? אם זה נכון, בטח שארצה לקנות חדש, למרות שלתקן אותו עולה לי פחות. האם מה שאמרו לי בסלקום נכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאיר את השאלה למהנדס התותח
ד``ר דני וולף06/02/2011רק שאלה אחת, מה דחוף כל כך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה מטלפון סלולרי - דחוף - תגובה
רם דישון06/02/2011אינני יודע. אין מספיק נתונים. בדקי את ה-SAR של הדגם שלך מול דגם אחר שמציעים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לקרינה בגלל הBLUETOOTHגדי05/02/2011
האם יש תוספת קרינה ממחשב או טלפון סלולרי שBLUETOOTH שלהם עובד ,ויש להתרחק מהם יותר בגלל הBLUETOOTH הפעיל שלהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לקרינה בגלל הBLUETOOTH - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א05/02/2011ה- bluetooth הרגיל, הנמצא באוזן מקרין כל הזמן. מרחק בטוח לזה שבמחשב .זה 60 ס"מ.
כל טוב
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתווכנתי לפלאפון שמשדר את האות
גדי05/02/2011התווכנתי לפלאפון שמשדר את האות של BLUETOOTH לאוזנית BLUETOOTH עם צינורית אוויר או למחשב.
האם הפלאפון המשדר את האות מסוכן יותר ויש להתרחק ממנו יותר?
כמו שאני קראתי מכל מחשב יש לשמור מרחק של 60 ס"מ, האם מחשב שמחובר לפלאפון דרך BLUETOOTH מסוכן יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התווכנתי לפלאפון שמשדר את האות - תגובה
רם דישון06/02/2011הבלותות' משדר בעוצמה נמוכה מאד. המרחק בו אתה נמצא בזמן שימוש רגיל במחשב-מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב מחברת מחובר לחשמלגדי05/02/2011
האם מחשב מחברת(NOTEBOOK) שמחובר לחשמל ונמצא בתהליך של הטענה(יחד עם זה שאני עובד עליו) מקרין יותר מאשר כאשר הוא עובד רק על הסוללה מבלי להיות מחובר לחשמל.
כשאני כמובן דואג לשמור מרחק של חצי מטר מהקופסא הגדולה השחורה שנמצאת על הכבל שמוביל מהשקע אל המחשב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממחשב מחברת מחובר לחשמל - תגובה
רם דישון05/02/2011לא, הקרינה זהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפון בביתגיא05/02/2011
האם לטלפון של הבית שהוא לא אלחוטי יש קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלפון בבית - תגובה
רם דישון05/02/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקבץ רב של אנטנות ליד קיבוץ פלמחיםשני05/02/2011
שלום ,
בטיול שערכתי בקיבוץ פלמחים ראיתי שעל מגדל המים של הקיבוץ מותקנות לכל ההיקף אנטנות...כ-20 כאלו...האם זה שהן מותקנות על מגדל המים ישנה פגיעה במים בהם אנו משתמשים לרחצה ושתייה?
האם כמות כזו של אנטנות זה דבר חוקי ? כיצד ניתן לברר האם האנטנות הללו מורשות ומבוקרות ולא קיים בהימצאותן נזק ממשי לבריאותנו ?
תודה רבה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקבץ רב של אנטנות ליד קיבוץ פלמחים - תגובה
רם דישון05/02/20111. אין פגיעה במים בשום צורה שהיא.
2. ראו באתר של המשרד להגנתהסביבה. יש שם קובץ עם כל האנטנות הסלולריות במדינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממונה חשמלגלי04/02/2011
שלום
אני רוצה להשכיר יחידת דיור קטנה שהיא חדר בתוך בית גדול
והבעלים התקינו מונה חשמל על אחד הקירות ליד המיטה (לא מדובר בארון חשמל עם כל המתגים אלא רק מונה עם המספרים)
האם זה מקרין? (יש מרחק בטוח?)
שאלה נוספת: כמה בערך עולה הזזת ארון חשמל של בית שלם מקיר אחד לאחר?
מודה מראש על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממונה חשמל - תגובה
רם דישון04/02/20111. אין ברירה אלא למדוד.
2. מחוץ לתחום הפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! מכיוון שלמדוד עולה הון..
גלי04/02/2011האם ישנו מרחק בטוח שאוכל לקחת מהמונה ומהקיר כולו עליו הוא מותקן ולהיות בטוחה שאין קרינה?
תודה רבה מראש!
(אגב, בדקתי כמה עולה מדידה בחברה מוסמכת ואמרו לי 1500 שח יש דרך זולה יותר למדוד שאתה מכיר?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת אם זה משנה - המונה ממש קטן
גלי04/02/20115 על 10 סמ' זה הכל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יודעת אם זה משנה - המונה ממש קטן - תגובה
רם דישון05/02/2011הבעיה היא לא המונה עצמו אלא החיווט אליו.
סביר שמרחק של מטר אחד אין סיכון.
לגבי מדידה- איננו נוהגים להזכיר גורמים מסחריים בפורום. פני אלי בדוא"ל פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! מכיוון שלמדוד עולה הון.. - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א05/02/2011תוכלי למדוד גם חינם, במכשיר שאני יכול להשאיל לך.
מרחק מינימום מארון חשמל דירתי זה 1 מטר, אבל רצוי יותר רחוק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחה בדיבורית BLUETOOTH ברכבגדי04/02/2011
אם שיחה בטלפון דרך דיבורית BLUETOOTH ברכב כשהטלפון מונח על גג הרכב מצד הנהג(ואני הנהג) מהווה סיכון כלשהו?
מצד אחד, הפלאפון די קרוב לראש (סנטימטרים בודדים מראשי), מצד שני הוא לא ברכב וביני לבין הטלפון מבדיל גג הרכב.
(כמובן כשהרכב עומד ולא נמצא בנסיעה אחרת הטלפון הסלולרי יפול).
שיחה בדיבורית BLUETOOTH ברכב - תגובה
רם דישון04/02/2011לא מסוכן כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמנם?
איציק15/06/2014האם הכוונה שאתה עם דיבורית אישית, דיבורית הרכב? לא פירטת כלום וקבלת תשובה נחרצת.
כאשר הפלאפון על גג המכונית אתה למעשה בחסימה ("כלוב פרדיי").
לכן אתה צריך לצאת בעוצמת שידור מקסימלית.
אמנם, אני רחוק מלהיות בטוח בתשובתי, אלא שתשובות קצרות ונחרצות כפי שקבלת תמיד מדליקות לי נורית אזהרה.
בכל מקרה כל דבר עדיף שייבדק לעומק, ולא כדאי להסתמך על תשובה לא בדוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האמנם? - תגובה
רם דישון15/06/20141. כלוב פראדי הוא כלוב סגור. הרכב כולל גם חלונות.
2. אם אתה בתוך הרכב, והטלפון על הגג, מעט מאד קרינה חודרת דרך החלונות. רוב האנרגיה משודרת כלפי מעלה ולצדדים.
3. הספק הבלותות׳ נמוך מאד ולא משמעותי.
לאור כל זאת התשובה היא נחרצת וחד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מתוך חדר מעליתרונן04/02/2011
שלום,
אני עומד לרכוש דירת דופלקס. בקומה השנייה של הדירה (קומה 7), יש קיר משותף
עם חדר המעליות. רציתי לדעת:
א. האם תתכן זליגה של קרינה אלקטרומגנטית מחדר המעלית לתוך החדר? ומה ניתן
לעשות על מנת לעצור אותה.
ב. האם קיים תו תקן בנושא?
בברכה,
רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערת המשך
רונן04/02/2011הבניין בשלבי בנייה מתקדמים אך המעלית טרם הותקנה.
למיטב הבנתי היא תהייה של חברת טיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לרכוש?
קרן04/02/2011אפשר גם לשכור, מקבלים מכשיר הרבה יותר איכותי
הערת המשך - תגובה
רם דישון04/02/20111. אינני יודע. נסה לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד על מעלית קיימת.
2. הקיר שקוף לקרינה בתדר זה.
3. למיטב ידיעתי, אין תקן בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערת המשך - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף04/02/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסימה לקרינה
רונן05/02/2011האם פריסה של רשת מפלדה על כל הקיר המשותף וחיבור שלה להארקה תוכל לחסום את הקרינה?
תודה,
רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חסימה לקרינה - תגובה
רם דישון05/02/2011חלקית. קשה לדעת בדיוק כמה- אבל בוודאי לא במאה אחוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת BLUETOOTHגדי04/02/2011
האם אוזניות עם צינור אוויר אך ללא חוט בין אוזניות והמכשיר אלא האות משודר מהמכשיר דרך BLUETOOTH (נקרא Bluetooth Radiation Free Air Tube Headphones) בטוחות באותה המידה כמו אותם אוזניות עם צינורית האוויר אך מחוברות דרך חוט חשמלי למכשיר?
שאלה שניה, האם שיחה בטלפוון סלולרי דרך מחשב ניד שמתחבר אליו דרך BLUETOOTH (שה WI FI שלו מכובה) בטוחה באותה המידה כמו שימוש באוזניות עם צינורית האוויר(בין עם BLUETOOTH בין עם חוט חשמלי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת BLUETOOTH - תגובה
ד``ר דני וולף04/02/2011א. אוזניות BLUETOOTH עם צינור אוויר הן האוזניות הכי פחות מקרינות מכולן!
ב. במרחק של 20-30 ס"מ מהסלולרי ומהמחשב אין שום בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחות פלאפון מהמכוניתיונית03/02/2011
בהמשך לתשובות שנתתם כאן, האם דיבור מפלאפון באזניית bluetooth בתוך מכונית מסכנת את שאר נוסעי המכונית? או כמו שעניתם לגבי האוטובוס זה אינו מצב בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחות פלאפון מהמכונית - תגובה
ד``ר דני וולף04/02/2011בדיבור מתוך מכונית כשאין אנטנה חיצונית הקרינה מתפשטת בתוך המכונית, ומוחזרת מדופנות המכונית, ובמקרה זה הבלוטוס לא עוזר. בדרך כלל הקרינה חלשה עד זניחה בגלל המרחק שהיא עוברת,אולם בנסיבות מסוימות שאי אפשר לחזות אותן מראש הקרינה עלולה להיות חזקה יותר. אם מדובר בשיחה של כמה דקות אין בעיה, שיחות ארוכות, כשתינוקות נמצאים במכונית, ובאופן קבוע לא כדאי. חד פעמי בכל מקרה לא מזיק. בקיצור אין בעיה ואין סיכון, אלא, אם מסיעים תינוקות או ילדים כל יום ומדברים בפלאפון זמן רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחות פלפון באוטובוסעידן03/02/2011
ד"ר זמיר היקר . ראשית תודה לך ולחבריך על הפורום המדהים והסובלני שאתם מנהלים
לפעמים אני מנסה להיות ולנסוע באוטובוסים. אתמול עליתי לירושליים ובדרך היו סביבי כל הזמן אנשים ששוחחו בטלפון הנייד - חלקם שיחות ארוכות
האם זה מסכן את הנוסעים באופן כללי והאם ניתן להתרחק מהדובר כדי להגן על עצמי ( אם כי זה לא כזה ריאלי כי הרבה אנשים מדברים ואם אתה קם ממקומך ומתרחק אתה מגלה "שהשכן" החדש שלך גולש בנטסטיק עם הנייד ....)
תודה ויום וטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיחות פלפון באוטובוס - תגובה
רם דישון03/02/2011שמור על מרחק של 60 ס"מ מאלו שמדברים. סה"כ הקרינה בתוך האוטובוס אינה חזקה במיוחד. אם זה שלידך מדבר הרבה- בקש להרחיק את הנייד לאוזן הרחוקה ממך. כך מה שיגיע אליך יהיה זניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות מאוד הרגעת אותי
עידן03/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)