מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה - שעון מעורר רוטטהילית24/08/2010
שלום,
כדי לא להעיר את כל דיירי הבית, אני משתמשת בשעון מעורר רוטט, שנמצא מתחת לכרית.
השעון פועל על ידי 3 סוללות של 1.5 וולט כל אחת. אני משתמשת בשעון הזה כבר למעלה משנה.
השאלה היא אם יש קרינה מהסוללות של השעון, ואם יכולה להיות השפעה מצטברת של קרינה עקב שימוש ממושך בשעון הרוטט שנמצא כאמור מתחת לכרית שאני ישנה עליה. תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סכנה במכשיר שפועל על סוללות
רם דישון24/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן קונים מכשיר למדידת קרינה? וכמהטליה24/08/2010
הוא עולה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון24/08/2010ראה באינטרנט. יש מכשירים במחירים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיליגאוסרינה23/08/2010
האם יש הבדל בין חשיפה לקרינה של 0.2 מיליגאוס ל 0.6 מיליגאוס .
או שרק מעל רמות של 1 או 2 יש השפעה של הקרינה על הדנא ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחקרים הראו השפעה רק מעל
רם דישון24/08/20102 מיליגאוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלוויזית LCDצביקה23/08/2010
אני מתכנן לרכוש טלוויזית LCD 32 אינץ' . האם טלוויזיות כאלו פולטות קרינה? האם יש הבדלי קרינה בין החברות השונות? למשל יתכן כי לחברה אחת טלוויזיה הפולטת הרבה יותר קרינה מאשר חברה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלויזיות LCD אינן פולטות קרינה.
רם דישון23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילר חברת חשמליוסי23/08/2010
אני גר בבית פרטי צמוד קרקע וצמוד לחומה של הבית יש פילר של חברת חשמל גדול מבטון ורציתי לדעת עם הפילר פולט קרינה מסוכנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה המרחק מהבית לפילר?
רם דישון23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרחק הוא
יוסי23/08/20103 מטר מדלת הכניסה שם הבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במצב זה הדרך היחידה היא למדוד.
רם דישון23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוסי23/08/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבים ניידים בבית ספרחלי23/08/2010
שלום רב
בבית ספר בו לומדת בתי, ישנה תוכנית בה כל ילד מכיתה ה-ח מקבל מחשב נייד לצורך לימוד מתוקשב. בית הספר מצוייד ברשת אלחוטית וכן מתבצעת הטענה של המחשבים בכיתות (כ-30 תלמידים בכיתה), האם נשקפת סכנת קרינה לילדים?
לתשובה אודה
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך למדוד, יש הרבה הפתעות,
ד``ר דני וולף23/08/2010אי אפשר לנבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת אזעקה אלחוטיתג23/08/2010
שלום.
האם מערכת אזעקה אלחוטית לבית פולטת קרינה? סלולרית? אלקטרומגנטית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לענות עם
רם דישון23/08/2010כל כך מעט נתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטי המערכת
ג23/08/2010ממה שהצלחתי לקבל מהחברה:
גלאי נפח אלחוטיים חיצוניים. המערכת עובדת בתדר 433 IO
מה זה אומר? תנחה אותי מה לשאול אותם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאל אותם שם יצרן ודגם.
רם דישון23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצרן ודגם
ג24/08/2010תודה על התגובה המהירה והיותכם פה.
שאלתי ומדובר בגלאי חיצוני אלחוטי פאוורמקס של ויסוניק.
אופציה אחרת היא גלאי וילון פנימי פאוורמקס של ויסוניק.
מה זה אומר מבחינת הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הצלחתי למצוא
רם דישון24/08/2010באתר היצרן את הנתונים הדרושים לי, אבל גלאי נפח עובד או על פליטת חום או על החזרה של קרינה אלקטרומגנטית. הייתי אומר שאם הגלאים מותקנים בפינה העליונה של החדר- ויש מרחק של מטר מהיושבים בחדר לגלאי- אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ג24/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה אחרונה
ג24/08/2010האם הגלאים מקרינים רק במצב שהם מופעלים(מערכת האזעקה תופעל בלילה וכשנצא מהבית) או שהם מקרינים גם כשהם לא מופעלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני יודע.
רם דישון24/08/2010צריך לשאול את מתכנן המערכת, או פשוט למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר ממ"דמזל22/08/2010
בני בן שנה וחצי ישן בחדר ממ"ד. החלון פתוח בכל שעות היממה בחריצים של תריס. אני לא פותחת את החלון לאוורור ממש. ולא שואבת את הרצפה. האם אני גורמת נזק לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים לשאוב, וחייבים לאוורר היטב
ד``ר דני וולף23/08/2010באיזו מידה, והאם נגרם נזק ????????????????????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה לפעוט בן שנה ושמונהמזל22/08/2010
עשיתי לבני צילום חזה מאחר והוא בלע / שאף גוף זר.
בעלי נכנס איתו לצילום ואמר שהוא לא זוכר אם לתינוק שמו חלוק עופרת להגנת האשכים אבל לאבא שמו.
האם קרינה של צילום חזה מגיעה לאשכי הפעוט? והאם הדבר מסוכן במידה ובאמת לא שמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה אחד או שניים
ד``ר דני וולף23/08/2010אינם מסוכנים, ובוודאי לא במקרה שלך. הסיכון למחלה עולה בעשרות מונים על הסיכון לתופעות לואי מצילום חזה או אפילו מכמה צילומים בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאפון שמשדר ללא הפסקהנדב22/08/2010
שותפתי לדירה לא מסוגלת להרפות מהמכשיר הנייד שלה.כחלק מהעבודה התמוהה שלה היא נאלצת להישאר זמינה במשך כל היום ומבלה שעות רבות בשיחה,כשלא בשיחה היא תשתמש בו עבור גישה לאינטרנט ושליחת הודעות.היא לועגת לכל האזהרות בנושא ולא מוכנה אפילו לכבד את הדאגות שלי שלדעתה הרבה יותר מדי מוגזמות(ניסיתי לשכנע אותה להתרחק כמה שיותר עם המכשיר מהחדר שלי).
באילו דרכים אני יכולה להגן על עצמי?
עד כמה מהקרינה קיר מפריד מסוגל לחסום,אם בכלל?ודלת עץ?
מהו המרחק בו רמת הקרינה יורדת לגמרי אל רמה של קרינת רקע?,ז"א, שאם הייתי משתמשת במכשיר מדידה את האות הנקלט היה בלתי-אפשרי לקשר אל מקור כלשהו(הפלאפון) באופן וודאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיר מנחית 90 אחוז מהקרינה,
רם דישון22/08/2010כך שאם היא בחדר אחר- אין לך בעיה. מכשיר מדידה רגיל לא יראה כמעט כלום בחדר סמוך. תשתדלי ששולחן העבודה שלך והמיטה שלך לא יהיו צמודים לקיר המשותף.
בנוסף, הציעי לה לעיין קצת בפורום, ולהתפלל בשבת בבית הכנסת. אם לא יואיל- בוודאי לא יזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי
נדב22/08/2010לצערי,היא מאוד מודעת לכל הנאמר בנושא ועדיין בוחרת להתייחס לעניין בביטול ומזמן נואשתי מלשכנע אותה בכמה מלא בחכמה הוא עקרון הזהירות המונעת.
בנוגע לחדר-מספר שאלות נוספות בבקשה:
1.עד לא מזמן המיטה שלי נמצאה במרחק של כ-30 ס"מ מהקיר המשותף,האם זה מספיק בהתחשב בעובדה שלרוב המכשיר נמצא במרחק דומה בערך מצידו השני של הקיר?
2.מה יהיה מרחק מספק כדי להנחית לגמרי את העשרה אחוזים הנותרים?
3.לעיתים היא תעדיף לעבוד בסלון,במקרה הזה לקרינה תהיה אפשרות לחדור מבעד לדלת החדר,שאני מניחה שאינה מסוגלת לחסום את הקרינה כמו קיר,מה אז יהיה המרחק שכדאי לשמור מפתח הדלת?
תודה רבה עבור התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון22/08/20101.זה מספיק.
2. 40-50 ס"מ נוספים.
3. מטר אחד מפתח הדלת.
כל הנתונים הללו עשויים לרדת, אם האנטנה המשרתת קרובה לבית. זאת תוכלי לדעת מתוך האתר של המשרד להגנת הסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חוזרתאני22/08/2010
שלום
שאלתי כאן בעבר אך קיבלתי תשובות סותרות ולכן אשאל שוב:
אני אמורה לעבור לעבוד בחדר קטן (1.5 מטר על 1.5 מטר בערך). בחדר יש חלון אחד שעליו תלוי (מבחוץ) מנוע מזגן ענק, שרועד ועושה רעש עמום כל הזמן. אני אשב בחדר עם גבי אל החלון (ואל המנוע של המזגן) וגבי יהיה כחצי מטר ממנו, אולי קצת יותר.
האם יש סכנת קרינה ובמיוחד לאור העובדה שאני מנסה להכנס להריון (ובתקווה אצליח בקרוב)?
אני אמורה לשהות בחדר חודשים ארוכים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה מאוד על תגובה... ניתנו לי שתי
יעל23/08/2010תשובות סותרות ואני חייבת לדעת האם זה בטוח
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חוזרת
ד"ר זמיר שליט"א23/08/2010בעבר קיבלת תשובות שניראו לך סותרות כי המצב כאן גבולי.
אז אם מסתכלים לקולא, זה בסדר, אם לחומרה, זה לא בסדר.
בבדיקת מה שאת מתארת, וההדגשה שהמזגן גדול, ואני מחמיר,
אני מציע לשבת במרחק יותר גדול מהמזגן, דהיינו לפחות 1 מטר ממנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטוס בניידיעל22/08/2010
שלום,
האם האופציה של בלוטוס במכשיר נייד כשאינה מופעלת אז אין קרינה בכלל מאופציה זו?
והאם כשמפעילים את אופציית הבלוטוס במכשיר זה מגביר את הקרינה הנפלטת מהמכשיר?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה של הבלותות' זניחה.
רם דישון22/08/2010ברגע שאינה שופעלת- אין קרינה ממנה כלל. אין קשר בינה לבין הקרינה הסולרית של הנייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים וקרינה אלקטרומגנטיתרינה21/08/2010
האם חשיפה ל1 עד5. 1 מיליגאוס לתינוק היא בעייתית כאשר היא קורת פעם או פעמיים בשבוע במשך כל הלילה 10 שעות שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים וקרינה אלקטרומגנטית
ד"ר זמיר שליט"א21/08/2010זו אינה חשיפה בעייתית, כי לעיתים הרקע האטמוספרי עולה עליו,
אבל רצוי להימנע גם מזה, כי הכל מצטרף לחשבון אחד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר ילדים וממ"דמיכל21/08/2010
שלום רב,
ראיתי בזמנו כתבה בנושא חדרי ממ"ד וקרינה. האם מסוכן להפוך חדר ממ"ד לחדר ילדים?
בתודה מראש.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר ילדים וממ"ד
ד"ר זמיר שליט"א21/08/2010צריך רק לאוורר את הממ"ד היטב, ולשאוב את הרצפה עם שואב אבק.
אפשר גם להתקין מאוורר- ונטה לאוורור.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולארית וקו מתח גבוהאורחת21/08/2010
שלום,
אנו גרים ביישוב קטן שבו אין אנטנות אולם מסביבו יש..- האם ישנו מרחק מינימלי שבו ללא קשר לאנטנה ולכמה שהיא משדרת, אםשר להיות רגועים מבחינת רמת הקרינה?, כנל לגבי קו מתח, אם יש עמוד קו מתח גבוה האם יש מרחק מסויים (נניח 500 ק"מ) שממנו הקרינה פחות מסוכנת ללא קשר לסוג העמוד?
מקווה שהייתי מובן, מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון21/08/20101. ראה בשאלות נפוצות.
2. תלוי איזה מתח גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)