מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשיפה של תרופות לקרינה סלולאריתמקאליסטר31/08/2010
התחלתי השבוע לקחת תרופה בשם ציפראמיל. לקחתי כדור אחד ויום למחרת הלכתי עם הקופסה של הכדורים בכיס שבו היה הטלפון הסלולרי שלי. היום לקחתי שוב כדור ואז נזכרתי שזה היה יחד עם הפלאפון ומאז אני די בלחץ- האם קרינה סלולרית יכולה להשפיע על הרכב של ציפראמיל או של כל תרופה אחרת ולהפוך את החומרים שבו למסרטנים או למזיקים בצורה אחרת? ואם כן אז האם זה קורה מיידית או שאם התרופה היתה מעט זמן חשופה לקרינה סלולארית לא יקרה כלום? ואם לקחתי רק כדור אחד שכביכול נגוע בקרינה, האם זה יעשה לי נזק? ובאיזה מרחק תריך לשים את התרופה ממקור של קרינה? אני שואל לגבי ציפראמיל ספציפית אבל האם זה תקף גם לגבי תרופות אחרות?
אשמח לתשובה מהירה כי זה ממש מלחיץ אותי, במיוחד כשמדובר בסוג תרופה כזה שאמור להרגיע ואם אני בלחץ מהתרופה עצמה זה ממש לא יעשה את העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום סכנה
ד``ר דני וולף31/08/2010הקרינה האלקטרומגנטית משום סוג שהיא לא נספגת ולא מועברת על ידי שום גוף. הדרך היחידה שהיא עלולה לפגוע זה ישירות מהקרינה, ולא בשום דרך אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בטן עליונה בריוםפרץ אהובה31/08/2010
ביתי בת 7 עברה סדרת צילומים (11) עם נוזל לשיקוף, בשל כאבי בטן שסבלה. ברצוני לדעת מהי מידת הקרינה? האם שווה ערך ל CT בטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקוף זה אפילו יותר קרינה מאשר CT
ד``ר דני וולף31/08/2010אבל כל בדיקה מיועדת לגלות משהו אחר, ובכל מקרה אני בטוח שלא התחילו ישר עם שיקוף, אלא עקבו, עשו בדיקות מעבדה, עשו אולטרסאונד וכיוצ"ב. בואי ניתן את הקרדיט לרופאים שאני מניח שהם מומחים לרפואת גסטרואנטרולוגיה בילדים, ועושים כבר את כל השיקולים של רווח והפסד, עבור כל חולה, וכל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוע מזגןיעל31/08/2010
שלום,
אני עובדת במשרד שעל החלון שלו תלוי מנוע מזגן בגודל של בערך מטר על 60 ס"מ (דבר מוזר, כי בד"כ מנועי מזגן הם פחות גדולים).
אני יושבת מטר וחצי מהמנוע.
אני מתכננת הריון.
האם זה בטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, במרחק מטר וחצי אין בעיה.
רם דישון31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות גודל המנוע? בדקתי עכשיו ויתכן
יעל31/08/2010וזה אפילו גודל של מטר על מטר, ענק!!
האם תשובתך עדיין תקפה?
וגם, האם יש משמעות לגודל החדר בו אני יושבת? כלומר, החדר פצפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד תוספת, אני מניחה שגם בהריון
יעל31/08/2010עצמו זה יהיה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי, זה תקין גם להריון.
רם דישון31/08/2010אם אינך רגועה- הדרך היחידה היא למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי בנוגע לצילום דיגיטליעדי30/08/2010
קראתי שבצילומי רנטגן דיגיטלים יש פחות קרינה, האם זה נכון?
הבת שלי נשלחה לבצע שילומים שונים לפני טיפול אורטודנטי. בררתי קודם במכון ונאמר שהצילומים דיגיטלים. יחד עם זאת הם השתמשו בפילם וטענו שהוא פילם דיגיטלי רב פעמי דיגיטלי. האם גם במצב כזה יש קרינה מופחתת כמו בצילומים דיגיטלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילום הוא דיגיטלי והקרינה מופחתת
ד``ר דני וולף31/08/2010בכול שיטת צילום רנטגן צריכה להיות קרינת רנטגן, שהיא הקרינה המייננת, וצריך להיות "פילים" שקולט את הקרינה. צורת הקליטה של קרני הרנטגן על "הפילים", והחומר של הפילים הם שונים אם מדובר בצילום דיגיטלי או לא.
למרות שהצילום צריך להיעשות עם קרני X - קרני רנטגן, בעוצמה כזו שיחדרו את הרקמה, (העוצמה תלויה בסוג הרקמה אותה צריך לעבור, עצם או רקמה רכה וכיו"ב, ובזמן) ונכון שהקרינה תלויה גם מעט מאוד ברגישות של ה"פילים" שקולט את הקרינה, וכאן יש הבדל זעיר לטובת הצילום הדיגיטלי. לסיכום: גם צילום דיגיטאלי מתקבל על "פילים" והקרינה שלו קצת פחותה מהצילום הלא דיגיטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דני וולףחסוי29/08/2010
בקשר לשאלה שלי לגבי הרנטגן -
תודה,
אבל האם קרינה ששווה ל500 ימי חשיפה לשמש לא מסוכנת לגוף??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה שאלות קבועות
ד``ר דני וולף30/08/2010יש סיכון בכול קרינה מייננת, אולם, הסיכון בטל בשישים לעומת הסיכון שלא לעשות צילומים אילו, ובייחוד במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שי דרך להפחית קרינה בלפטופ?חגןצןא29/08/2010
רציתי לדעת אם יש דרך להפחית את הקרינה בלפטופ
תודה
נ.ב
אני צריך תשובה כמה שיותר מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, יש.
רם דישון29/08/20101. להרחיק אותו מהגוף.
2. להניח אותו על שולחן ולא על הברכיים.
3. להשתמש בעכבר חיצוני במידת האפשר.
4. לא להשתמש במודם סלולרי ולהמעיט את השימוש ב- WIFI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בנוסף,
רם דישון29/08/2010נא פנה אלי בדוא"ל פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במהלך צינתוריעל29/08/2010
שלום, בני בן ה- 5 אמור לעבור צינתור לתיקון PDA בעוד כשבועיים. מדובר ב- PDA קטן שאינו מחייב סגירה, אך לדעת הרופאים מומלת בכל זאת לצנתרו- אם כי הדבר אינו דחוף. בנסיבות אלה, לאחר שהתברר לי שבמהלך הצינתור הילד נחשף לקרינה- אני מתלבטת אם לא עדיף לדחות את הצינתור לגיל מאוחר יותר, על מנת להמנע מחשיפה לקרינה בגיל צעיר. יש להדגיש,כי מבחינה רפואית אין מניעה להמתין והמום הקיים אינו בעל השפעה תפקודית- אינו מגביל ואינו מצריך טיפול כלשהו.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם ולקבל מידע לגבי עוצמת הקרינה בצינתור כאמור לעיל ומשמעותה. כפי שהוסבר לי בביה"ח יש חדרי ניתוח FLAT PANEL האם זה מפחית מרמת הקרינה באופן משמעותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור כרוך בקרינה מרובה,
ד``ר דני וולף29/08/2010יחד עם זאת אם היה הילד שלי הייתי עושה לו את הצינתור בהקדם. הסיכון מהקרינה בטל בשישים לעומת הסיכון בלי הצינתור, למרות, שבאמת הצינתור אינו דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור
יעל29/08/2010העניין הוא שלפי דברי הרופאים אין סכנה ממשית ידועה ב- PDA קטן. הסיכון לחלות באנדוקרדיטיס הוא אפסי, לדעתם, ולמעשה מה שמניע אותם להמליץ על הצינתור הוא אי הודאות אשר להשלכות ה- PDA בגיל מבוגר וההנחה כי עדיף לעשות זאת בגיל צעיר ולא בגיל 50, למשל. כמובן, שהשארת המצב כפי שהוא מחייבת מעקב חד שנתי כדי לוודא שאין שינויים. כאמור, אנחנו אמנם השתכנענו (לא בלי חשש) כי עדיף לתקן את המום בלב, אך בגלל הקרינה שקלנו לדחות במספר שנים, שהרי בסופו של דבר זה עניין של מאזן שיקולים וסיכונים. האם גם בנסיבות אלה- היית בוחר לעשות את הצינתור כבר עכשיו, וזאת למרות שמדובר בקרינה משמעותית ורבה?
האם יש דרך לכמת את הקרינה בצינתור?
האם יש מחקרים שמתייחסים לנושא הקרינה בצינתורי לב לילדים?
שוב תודה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לכמת את זה למספרים סטטיסטיים
ד``ר דני וולף30/08/2010מדויקים מאוד, ובשאלות נפוצות תמצאי אפילו את הסיכון והחישוב, ובכל זאת, אם זה היה אצל ילדיי, הייתי סוגרת את הדוקטוס כמה שיותר מוקדם, והקרינה לא הייתה מהווה גורם. הסיכון מצינתור אפילו תמים וקל כמו זה גדול יותר סטטיסטית מאשר הסיכון מהקרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על "הנידנוד" אבל
יעל30/08/2010משהו לא מובן לי: האם אתה מתכוון לסיכון מהצינתור או לסיכון מהשארת המצב כפי שהוא (דהיינו- ללא תיקון המום בלב)?
מבחינתי, הקרינה נכללת בסיכוני הצינתור ומנגד עומדת האפשרות שלא לבצע את הצינתור בקרוב- מתוך הנחה שבכל זאת הקרינה מסוכנת פחות בגיל מבוגר יותר ולכן הדחייה מפחיתה מסך כל הסיכונים שבצינתור.
האם אתה מתכוון שה- PDA מסכן את הילד יותר מאשר הקרינה או שהצינתור בגיל מבוגר יותר (נניח בגיל 10) מסוכן יותר מאשר בגיל 5?
אני מאוד מודה לך על הסבלנות- אני פשוט חוששת מאוד שההחלטה לצנתר עלולה חלילה לגרום יותר נזק מתועלת בסופו של דבר, בפרט שמדובר במצב בו לא נאמר לנו שאנו חייבים לבצע את הצינתור ולמעשה הבחירה הוטלה עלינו.
שוב-תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכון מהצינתור עצמו
ד``ר דני וולף31/08/2010גבוהה בהרבה מאשר הסיכון מהקרינה של הצינתור!! סיכון זה יעלה ככל שה- PDA יהיה קיים יותר זמן, ושוב הדלתה של העלייה בסיכון של הצינתור, בגלל הדחייה בצינתור גדולה בהרבה מאשר הדלתה של הרווח בסיכון הקרינה בדחייה של 5 שנים!!!
אינני יכול לייעץ בנושא זה, אין לי את הנתונים, ואינני מומחה בתחום הצינתורים ובתחום הקרדיולוגיה, אולם אני יכול להשיא לך את עצתי החלוטה במקרה זה:
הסיכון הקטן ביותר שלא צריך להתחשב בו כלל במקרה שלכם הוא הסיכון של הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יעל31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הקרינהs29/08/2010
שלום רב.
עשיתי מדידת קרינה בדירה בה אני גרה כשהתוצאה המקסימלית הייתה 0.7 מיקרוואט לסמ"ר. רמת הקרינה נעה והשתנתה בחלונות שונים. גם בחוץ, במרפסת, הקרינה הייתה סביב 0.7 מיקרוואט לסמ"ר. כשמתרחקים מהחלון, רמת הקרינה יורדת.
אני יודעת, שלפי שאלות הנפוצות זוהי רמה בטוחה של קרינה, אבל ראיתי בפורום הזה תגובות של אי המלצה לרכישת דירה עם רמת קרינה דומה (אפילו נמוכה יותר).
אני אמה לילדה בת שנתיים ועכשיו בהריון, לכן אני מודאגת מאוד. יש לציין כי לפי המפה של משרד להגנת הסביבה אין אנטנות סלולריות בקרבת רחוב שבו אני גרה.
אז השאלה היא האם רמת קרינה היא אכן בטוחה לשהייה רצופה של תינוקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא הייתי שלם עם רמת קרינה כזו
ד``ר דני וולף29/08/2010ושני תינוקות בבית, למרות ש- 1 מיקרוואט לס"מר נחשב בטוח.
אם הקרינה נמצאת בכול הבית וגם במרפסת, ההיגיון אומר שהקרינה היא מבחוץ, וקרינה בתדירות כזו יכולה לבוא כמעט רק מאנטנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אתה ממליץ לעשות?
s29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהןעןד שאלה
s29/08/2010עד כמה זה מסכן את הילדים שלי בטווח הקרוב? אם זה אנטנה, איך אני יכולה לאתר אותה? היא לא מופיעה במפה. עם מי להאבק בשביל להסיר אותה? האם כדאי למכור את ה דירה? גם אם אני מדביקה את הציפוי על החלונות, אני לא יכולה למגן את המרפסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפנה את השאלה למהנדס רם דישון
ד``ר דני וולף30/08/2010מספיק שאת מגיעה על המקומות שהילדים שוהים בהם רוב הזמן, המרפסת אינה חשובה, וגם לא המעברים. העיקר חדר שינה וחדר משחקים. למבוגרים אין בעיה ברמה זו. אני חוזר על הרגשתי, יש בקרבתך אנטנה נסתרת, נשמע מה תותח העל המהנדס יגיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחששות
s30/08/2010תודה על התשובה. אני חייבת להגיד שאני בחרדה נוראית כתוצאה מזה. אני שוקלת למכור את הדירה, אבל כמובן זה מהלך מסובך ואם נלך עליו בוודאי ייקח זמן של לפחות שנה. ואני חוששת מהשפעה של קרינה על הילדים בטווח זמן זה. כמו כן, המרפסת שלנו גדולה וילדים יבלו שם זמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראשית, קחי אויר והרגעי.
רם דישון30/08/2010רמת הקרינה בביתך נמוכה מאד. לא הייתי רץ למכור אותה. אני מניח שיש בידך מכשיר מדידה. טיילי אתו מסביב לבית ואם יש בסביבה אנטנה- תוכלי לגלות אותה. התבונני היטב בסביבה- אני מניח שראית די תמונות כיצד נראית אנטנה שהחברות מסוות. חפשי שיח ענק על אחד הגגות הסמוכים.
ציפוי החלונות יוריד את הקרינה בחדר לעשירית ממה שהיא כרגע. ברגע שתגלי את מיקום האנטנה, ניתן יהיה להמליץ על הקמת רשת מתכתית שתוריד את הקרינה במרפסת שוב לעשירית ממה שהיא כרגע. עם שני אמצעים פשוטים וזולים יחסית תוכלי להגיע לרמה ממש אפסית.
לא תהיה השפעה של קרינה ברמה הנוכחית על ילדים בטווח של שנה, כך שאין סיבה להכנס ללחץ. נא התקשרי אלי טלפונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקן לא מזוהה על עמוד בזקמיכה29/08/2010
הייתי מעוניין לברר מהו המתקן המצולם פה (רשום על זה בזק) המותקן שני מטר מול חלון חדר השינה שלי.
האם מדובר באנטנה סלולארית, מגבר או כל דבר אחר והאם כרוך בכך סיכון בריאותי ?
על העמוד רשום: 967Lper2BZQ
על המתקן רשום: Bezeq 921433005
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זוהי קופסת חיבורים.
רם דישון29/08/2010לא גורמת שום נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ"ד - כחדר שינה או חדר משחקיםשירלי29/08/2010
שלום
אני בעיצומו של מעבר דירה ומתלבטת בהקשר של חדר הממ"ד-
האם להסבו לחדר שינה לילד שלי (שנתיים ושבעה חודשים) ואז ישהה שם רק במשך הלילה או להפוך את הממ"ד לחדר משחקים (רוב שעות אחה"צ ישהה שם).
מה לדעתכם עדיף?
תודה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף כמה שפחות שעות
ד``ר דני וולף29/08/2010ובזמן שאפשר לאוורר את הממ"ד. הייתי אומר עדיף חדר משחקים, לאוורר את הממד כל הלילה ולשאוב אבק מידי פעם, לשאוב ולא לטאטא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר וכדומהא29/08/2010
שלום רב,
ראשית כל הכבוד על התמיכה וההשקעה מזמנכם לעזור לאנשים, ישר כוח.
יש לי נתב אלחוטי siemens ADSL SL2-141, הוא ממש לידי למטה ליד הרגל והדבר היחיד שמפריד הוא מין חלק מרגל (שהיא בצורת פלטה כזאת, כלומר לא רגל שולחן רגילה, אלא שדי מכסה) של השולחן, כלומר מין פלטה דקה של עץ מפרידה בינו לבין הרגל שלי, אח שלי הוא בעיקרון היחיד שמשתמש בנתב (והמחשב שלי מחובר אליו בכבל ישירות).
ואח שלי מהחדר שלו שלא כל כך רחוק (ֲאני נותן הערכה גסה של 10 מטר לערך) ולא קולט מי יודע מה, אז לא בטוח שהנתב משדר חזק כל כך.
השאלה היא, האם זה מסוכן?
האם יעזור לשים את הנתב איפשהו באמצע הבית, שרדיוס הקרינה שלו יהיה יחסית רחוק מהכל?
כי לפיכך אני אאלץ להשתמש בפונקציה של הקליטת רשתות אלחוטיות במחשב שלי, האם זה יהיה יותר חמור מבחינת קרינה? (שהמחשב שלי יקלוט את התדר האלחוטי של הנתב לעומת חיבור ישיר לנתב ממרחק קרוב מאוד מאוד)
אם יש לכם המלצה אחרת אני אקבל אותה בברכה.
אני משתדל בקביעות לכבות את הנתב שאני הולך לישון, אך בכל זאת הוא שעות ארוכות לידי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתר ביטחון עדיף לשמור מרחק של 1
ד``ר דני וולף29/08/2010מטר מהראוטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל רציתי להוסיף ברשותכם
א29/08/2010שלום רב,
תודה רבה דבר ראשון על התשובה המהירה.
אבל האם תוכל להתייחס לעניין של האם עדיף לשים את הראוטר באזור אמצע הבית ככה שהרדיוס שלו לכל מקום יהיה 3 מטר פלוס, והמחשבים פשוט יקלטו את הרשת האלחוטית?
האם עצם הקליטה של הרשת האלחוטית על ידי המחשב, תהווה יותר קרינה עלי? גם אם הראוטר מרוחק?
בנוסף, האם יתכן שאני מקבל קרינה מהשכנים? יתכן שזה פסיכולוגי בלבד וזה סתם נדמה לי עקב פעם אחת שזה קרה, עקב הסתובבות לצד הקיר המחבר לדירה של השכנים הלב שלי אם לא מיידית אז ממש מעט אחרי זה, מתחיל לדפוק ממש ממש מהר, בצורה מפחידה.. הפואנטה היא שזה די מאוחר בלילה, ויתכן שגם הם מכבים את הראוטר שלהם.
אז מה אתם אומרים, פסיכולוגי? או שיתכן שיש בזה משהו?
לגבי iPod Touch, האם שהWiFi שלו מכובה, לגמרי כלומר.. גם בלי קליטת רשתות והכל, האם הוא עדיין משדר עלי? שכן זה לא פלאפון רק נגן מוזיקה.
ובפלאפונים, האם זה נכון שגם כשאר הפלאפון כבוי (אבל הבטרייה בפנים) הוא עדיין משדר/מקרין?
זה נראה ארוך השאלות אבל באמת זה רק לצורך ציון מידע שיתכן ורלוונטי.
שוב תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אתה יכול לשים את הראוטר היכן שתרצה,
רם דישון29/08/2010כל עוד תשמור מרחק של מטר ממנו לכל אדם (לזמן ארוך; לזמן קצר אין כל מגבלה). העוצמה שאתה קולט מהשכנים זניחה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, רק משהו לחידוד
א29/08/2010שוב תודה רבה על התשובה המהירה,
אך האם עדיף שהראוטר יהיה איכשהו במרחק מטר ממני ושהמחשב יהיה מחובר אליו ישירות, או שיהיה במרחק 3 מטר או יותר ממני, והמחשב יקלוט את התדר האלחוטי שלו (במקום חיבור פיזי ישירות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין הבדל משמעותי.
רם דישון29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם שניהם גרועים, אז מה שנוח, תודה!
א29/08/2010אם כך אני אעשה מה שיותר נוח, כי שניהם בעצם גרועים באותה מידה.
שוב תודה רבה לכם, כל הכבוד לכם שאתם משקיעים מזמנכם, וגם עונים כל כך מהר.
ישר כוח!
נ.ב
מצטער שקצת חפרתי חח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנטגןחסוי29/08/2010
שלום,
רופא שלח אותי לבדיקת רנטגן בגב עקב כאבים.
אני קראתי באינטרנט שבדיקה כזאת שווה ל-500 ימי חשיפה לשמש ואני מאוד מפחד לעשות את הבדיקה.
האם יש לי סיבה לחשוש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל צילום אמנם כרוך בקרינה
ד``ר דני וולף29/08/2010אולם הקרינה זניחה ובטלה בשישים לעומת הצורך בצילום. אף רופא לא נותן צילומים סתם, והרופא בעצמו כבר עשה את השיקול של רווח והפסד בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דני וולף - תגובה-שאלה
חסוי29/08/2010תודה.
אבל האם קרינה ששווה ל500 ימי חשיפה לשמש לא מסוכנת לגוף??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותטלי28/08/2010
שבוע טוב,
אני בתחילת הריון ורציתי לדעת כמה דברים:
1. עברתי היום בעצרת למען גלעד שליט גנרטור שהביאו למקום במיוחד ובדיוק התחילו להפעיל אותו כשעברתי לידו, האם זה יכול לפגוע בעובר?
2. אני אמורה לטוס לח"ל ובשל חשש מחדירת מים למזוודה אני נוטה לסגור בניילון בגדים הצמודים לגוף - בעיקר לבנים. האם יש בעיה עם חדירת קרינה מהסורק של הרנטגן לבגדים הצמודים לגוף ובמיוחד לאגן ולבטן כשהם סגורים בניילון במזוודה (אולי הקרינה לא נפלטת החוצה חזרה???)?
3.את השאלה הזו בטח עוד לא שאלו אתכם אך אודה על תשובה: אני נוסעת ללונדון ולפני כשלוש שנים לטוויננקו הורעל בלונדון על ידי חומר רדיו אקטיבי (פולוניום 210) ושרידים מן החומר נמצאו בסביבת המלון בו נפגש עם אלא שהרעילו אותו ובעוד מקומות בו שהה. כיוון שחומרים רדיו אקטיבים מסויימים נשארים גם כעבור פרק זמן ממושך רציתי לדעת האם ידוע לכם על אתרים או מקומות מסויימים לרבות מסעדות ומלונות שכדאי להמנע מלהגיע אליהם כיוון שיש חשש שיש בהם שרידים של אותו חומר רדיו-אקטיבי? תודה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה של שעות ואפילו ימים
ד``ר דני וולף29/08/2010לקרינה בתדר ביתי לא גורמת שום נזק.
קרינת רנטגן לא נספגת בבגדים וגם לא באוכל ולא בכלום.
ליטווננקו כבר לקח איתו את כל הקרינה לשמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה בבניין ממולעדי28/08/2010
שלום רציתי לשאול בבניין מולי שנמצא במרחק של בערך 15-20 מטר יש על הגג מספר אנטנות שפונות לכיוון הבניין שלי הקומה שלי ממוקמת בערך 20-15 מטר מתחת "קו אווירי" מתחת לאנטנות האם ישנה סכנת קרינה או שהפרשי הגובה משחקים תפקיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי בשאלות נפוצות.
רם דישון28/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סף המותרים לחשיפה קצרה (חדש)אפרת27/08/2010
שלום לחברי הפורום
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לעשות קצת סדר בראש מבחינת ערכי הסף המותרים :
לקרינה בתדר נמוך ראיתי 2 מיליגאוס.
1. זוהי ההמלצה של המשרד לאיכות הסביבה גם ? גם לפי החוק ?
2. האם זהו ממוצע על 24 שעות (כמו שראיתי באחת ההתכתבויות) ?
3. מהם ערכי המקסימום המותרים לקרינה רגעית ?
4. אם אני נמצא ליד גוף קורן 6 דקות ביום ? שעתיים-שלוש ביום ? איך משתנה הסף בהתאם ?
לקרינה בתדר גבוהה ראיתי 2.5 מיקרו וואט לסנטימטר מרובע. (אותם שאלות)
1. זוהי ההמלצה של המשרד לאיכות הסביבה גם ? גם לפי החוק ?
2. האם זהו ממוצע על 24 שעות ?
3. מהם ערכי המקסימום המותרים לקרינה רגעית ?
4. אם אני נמצא ליד גוף קורן 6 דקות ביום ? שעתיים-שלוש ביום ? איך משתנה הסף בהתאם ?
תודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון27/08/2010שדה בתדר נמוך:
1. כן, זוהי המלצתם. אין חוק בנושא זה.
2. על פי המשרד- כן. אנחנו ממליצים על פחות.
3. 1000 מיליגאוס.
4. תעשה את החשבון לבד.
בתדר רדיו/סלולר:
1. הסף של המשרד הוא 45 מיקרוואט לסמ"ר, ומשתנה לפי התדר. אין חוק גם כאן.
2. כאן לא מדובר על ממוצע, כי מדובר על מקור שידור קבוע ולכן על חשיפה רציפה.
3. אין לי נתונים על ערכי מקסימום רגעיים.
4. אם זה כל יום (לאורך שנים), אני הייתי מתיחס לערך של 1. אם לתקופה קצרה- ניתן לעלות. כמה? שאל את היושב במרומים. אנחנו עדיין לא יודעים. אולי נדע בעוד עשור בדיוק יותר גבוה. וכדי לסבך את התמונה, ההשפעה של הקרינה היא אינדיבידואלית, דהיינו ישנה עוצמה שתשפיע על פלוני ולא תשפיע על אלמוני.
ונקודה נוספת- אתה "אפרת" או "...אני נמצא"? לא מסתדר לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)