מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בהמשך לשאלתי בנוגע לצילום דיגיטליעדי30/08/2010
קראתי שבצילומי רנטגן דיגיטלים יש פחות קרינה, האם זה נכון?
הבת שלי נשלחה לבצע שילומים שונים לפני טיפול אורטודנטי. בררתי קודם במכון ונאמר שהצילומים דיגיטלים. יחד עם זאת הם השתמשו בפילם וטענו שהוא פילם דיגיטלי רב פעמי דיגיטלי. האם גם במצב כזה יש קרינה מופחתת כמו בצילומים דיגיטלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילום הוא דיגיטלי והקרינה מופחתת
ד``ר דני וולף31/08/2010בכול שיטת צילום רנטגן צריכה להיות קרינת רנטגן, שהיא הקרינה המייננת, וצריך להיות "פילים" שקולט את הקרינה. צורת הקליטה של קרני הרנטגן על "הפילים", והחומר של הפילים הם שונים אם מדובר בצילום דיגיטלי או לא.
למרות שהצילום צריך להיעשות עם קרני X - קרני רנטגן, בעוצמה כזו שיחדרו את הרקמה, (העוצמה תלויה בסוג הרקמה אותה צריך לעבור, עצם או רקמה רכה וכיו"ב, ובזמן) ונכון שהקרינה תלויה גם מעט מאוד ברגישות של ה"פילים" שקולט את הקרינה, וכאן יש הבדל זעיר לטובת הצילום הדיגיטלי. לסיכום: גם צילום דיגיטאלי מתקבל על "פילים" והקרינה שלו קצת פחותה מהצילום הלא דיגיטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דני וולףחסוי29/08/2010
בקשר לשאלה שלי לגבי הרנטגן -
תודה,
אבל האם קרינה ששווה ל500 ימי חשיפה לשמש לא מסוכנת לגוף??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה שאלות קבועות
ד``ר דני וולף30/08/2010יש סיכון בכול קרינה מייננת, אולם, הסיכון בטל בשישים לעומת הסיכון שלא לעשות צילומים אילו, ובייחוד במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שי דרך להפחית קרינה בלפטופ?חגןצןא29/08/2010
רציתי לדעת אם יש דרך להפחית את הקרינה בלפטופ
תודה
נ.ב
אני צריך תשובה כמה שיותר מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, יש.
רם דישון29/08/20101. להרחיק אותו מהגוף.
2. להניח אותו על שולחן ולא על הברכיים.
3. להשתמש בעכבר חיצוני במידת האפשר.
4. לא להשתמש במודם סלולרי ולהמעיט את השימוש ב- WIFI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בנוסף,
רם דישון29/08/2010נא פנה אלי בדוא"ל פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במהלך צינתוריעל29/08/2010
שלום, בני בן ה- 5 אמור לעבור צינתור לתיקון PDA בעוד כשבועיים. מדובר ב- PDA קטן שאינו מחייב סגירה, אך לדעת הרופאים מומלת בכל זאת לצנתרו- אם כי הדבר אינו דחוף. בנסיבות אלה, לאחר שהתברר לי שבמהלך הצינתור הילד נחשף לקרינה- אני מתלבטת אם לא עדיף לדחות את הצינתור לגיל מאוחר יותר, על מנת להמנע מחשיפה לקרינה בגיל צעיר. יש להדגיש,כי מבחינה רפואית אין מניעה להמתין והמום הקיים אינו בעל השפעה תפקודית- אינו מגביל ואינו מצריך טיפול כלשהו.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם ולקבל מידע לגבי עוצמת הקרינה בצינתור כאמור לעיל ומשמעותה. כפי שהוסבר לי בביה"ח יש חדרי ניתוח FLAT PANEL האם זה מפחית מרמת הקרינה באופן משמעותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור כרוך בקרינה מרובה,
ד``ר דני וולף29/08/2010יחד עם זאת אם היה הילד שלי הייתי עושה לו את הצינתור בהקדם. הסיכון מהקרינה בטל בשישים לעומת הסיכון בלי הצינתור, למרות, שבאמת הצינתור אינו דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור
יעל29/08/2010העניין הוא שלפי דברי הרופאים אין סכנה ממשית ידועה ב- PDA קטן. הסיכון לחלות באנדוקרדיטיס הוא אפסי, לדעתם, ולמעשה מה שמניע אותם להמליץ על הצינתור הוא אי הודאות אשר להשלכות ה- PDA בגיל מבוגר וההנחה כי עדיף לעשות זאת בגיל צעיר ולא בגיל 50, למשל. כמובן, שהשארת המצב כפי שהוא מחייבת מעקב חד שנתי כדי לוודא שאין שינויים. כאמור, אנחנו אמנם השתכנענו (לא בלי חשש) כי עדיף לתקן את המום בלב, אך בגלל הקרינה שקלנו לדחות במספר שנים, שהרי בסופו של דבר זה עניין של מאזן שיקולים וסיכונים. האם גם בנסיבות אלה- היית בוחר לעשות את הצינתור כבר עכשיו, וזאת למרות שמדובר בקרינה משמעותית ורבה?
האם יש דרך לכמת את הקרינה בצינתור?
האם יש מחקרים שמתייחסים לנושא הקרינה בצינתורי לב לילדים?
שוב תודה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לכמת את זה למספרים סטטיסטיים
ד``ר דני וולף30/08/2010מדויקים מאוד, ובשאלות נפוצות תמצאי אפילו את הסיכון והחישוב, ובכל זאת, אם זה היה אצל ילדיי, הייתי סוגרת את הדוקטוס כמה שיותר מוקדם, והקרינה לא הייתה מהווה גורם. הסיכון מצינתור אפילו תמים וקל כמו זה גדול יותר סטטיסטית מאשר הסיכון מהקרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על "הנידנוד" אבל
יעל30/08/2010משהו לא מובן לי: האם אתה מתכוון לסיכון מהצינתור או לסיכון מהשארת המצב כפי שהוא (דהיינו- ללא תיקון המום בלב)?
מבחינתי, הקרינה נכללת בסיכוני הצינתור ומנגד עומדת האפשרות שלא לבצע את הצינתור בקרוב- מתוך הנחה שבכל זאת הקרינה מסוכנת פחות בגיל מבוגר יותר ולכן הדחייה מפחיתה מסך כל הסיכונים שבצינתור.
האם אתה מתכוון שה- PDA מסכן את הילד יותר מאשר הקרינה או שהצינתור בגיל מבוגר יותר (נניח בגיל 10) מסוכן יותר מאשר בגיל 5?
אני מאוד מודה לך על הסבלנות- אני פשוט חוששת מאוד שההחלטה לצנתר עלולה חלילה לגרום יותר נזק מתועלת בסופו של דבר, בפרט שמדובר במצב בו לא נאמר לנו שאנו חייבים לבצע את הצינתור ולמעשה הבחירה הוטלה עלינו.
שוב-תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכון מהצינתור עצמו
ד``ר דני וולף31/08/2010גבוהה בהרבה מאשר הסיכון מהקרינה של הצינתור!! סיכון זה יעלה ככל שה- PDA יהיה קיים יותר זמן, ושוב הדלתה של העלייה בסיכון של הצינתור, בגלל הדחייה בצינתור גדולה בהרבה מאשר הדלתה של הרווח בסיכון הקרינה בדחייה של 5 שנים!!!
אינני יכול לייעץ בנושא זה, אין לי את הנתונים, ואינני מומחה בתחום הצינתורים ובתחום הקרדיולוגיה, אולם אני יכול להשיא לך את עצתי החלוטה במקרה זה:
הסיכון הקטן ביותר שלא צריך להתחשב בו כלל במקרה שלכם הוא הסיכון של הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יעל31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הקרינהs29/08/2010
שלום רב.
עשיתי מדידת קרינה בדירה בה אני גרה כשהתוצאה המקסימלית הייתה 0.7 מיקרוואט לסמ"ר. רמת הקרינה נעה והשתנתה בחלונות שונים. גם בחוץ, במרפסת, הקרינה הייתה סביב 0.7 מיקרוואט לסמ"ר. כשמתרחקים מהחלון, רמת הקרינה יורדת.
אני יודעת, שלפי שאלות הנפוצות זוהי רמה בטוחה של קרינה, אבל ראיתי בפורום הזה תגובות של אי המלצה לרכישת דירה עם רמת קרינה דומה (אפילו נמוכה יותר).
אני אמה לילדה בת שנתיים ועכשיו בהריון, לכן אני מודאגת מאוד. יש לציין כי לפי המפה של משרד להגנת הסביבה אין אנטנות סלולריות בקרבת רחוב שבו אני גרה.
אז השאלה היא האם רמת קרינה היא אכן בטוחה לשהייה רצופה של תינוקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא הייתי שלם עם רמת קרינה כזו
ד``ר דני וולף29/08/2010ושני תינוקות בבית, למרות ש- 1 מיקרוואט לס"מר נחשב בטוח.
אם הקרינה נמצאת בכול הבית וגם במרפסת, ההיגיון אומר שהקרינה היא מבחוץ, וקרינה בתדירות כזו יכולה לבוא כמעט רק מאנטנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אתה ממליץ לעשות?
s29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהןעןד שאלה
s29/08/2010עד כמה זה מסכן את הילדים שלי בטווח הקרוב? אם זה אנטנה, איך אני יכולה לאתר אותה? היא לא מופיעה במפה. עם מי להאבק בשביל להסיר אותה? האם כדאי למכור את ה דירה? גם אם אני מדביקה את הציפוי על החלונות, אני לא יכולה למגן את המרפסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפנה את השאלה למהנדס רם דישון
ד``ר דני וולף30/08/2010מספיק שאת מגיעה על המקומות שהילדים שוהים בהם רוב הזמן, המרפסת אינה חשובה, וגם לא המעברים. העיקר חדר שינה וחדר משחקים. למבוגרים אין בעיה ברמה זו. אני חוזר על הרגשתי, יש בקרבתך אנטנה נסתרת, נשמע מה תותח העל המהנדס יגיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחששות
s30/08/2010תודה על התשובה. אני חייבת להגיד שאני בחרדה נוראית כתוצאה מזה. אני שוקלת למכור את הדירה, אבל כמובן זה מהלך מסובך ואם נלך עליו בוודאי ייקח זמן של לפחות שנה. ואני חוששת מהשפעה של קרינה על הילדים בטווח זמן זה. כמו כן, המרפסת שלנו גדולה וילדים יבלו שם זמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראשית, קחי אויר והרגעי.
רם דישון30/08/2010רמת הקרינה בביתך נמוכה מאד. לא הייתי רץ למכור אותה. אני מניח שיש בידך מכשיר מדידה. טיילי אתו מסביב לבית ואם יש בסביבה אנטנה- תוכלי לגלות אותה. התבונני היטב בסביבה- אני מניח שראית די תמונות כיצד נראית אנטנה שהחברות מסוות. חפשי שיח ענק על אחד הגגות הסמוכים.
ציפוי החלונות יוריד את הקרינה בחדר לעשירית ממה שהיא כרגע. ברגע שתגלי את מיקום האנטנה, ניתן יהיה להמליץ על הקמת רשת מתכתית שתוריד את הקרינה במרפסת שוב לעשירית ממה שהיא כרגע. עם שני אמצעים פשוטים וזולים יחסית תוכלי להגיע לרמה ממש אפסית.
לא תהיה השפעה של קרינה ברמה הנוכחית על ילדים בטווח של שנה, כך שאין סיבה להכנס ללחץ. נא התקשרי אלי טלפונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקן לא מזוהה על עמוד בזקמיכה29/08/2010
הייתי מעוניין לברר מהו המתקן המצולם פה (רשום על זה בזק) המותקן שני מטר מול חלון חדר השינה שלי.
האם מדובר באנטנה סלולארית, מגבר או כל דבר אחר והאם כרוך בכך סיכון בריאותי ?
על העמוד רשום: 967Lper2BZQ
על המתקן רשום: Bezeq 921433005
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זוהי קופסת חיבורים.
רם דישון29/08/2010לא גורמת שום נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ"ד - כחדר שינה או חדר משחקיםשירלי29/08/2010
שלום
אני בעיצומו של מעבר דירה ומתלבטת בהקשר של חדר הממ"ד-
האם להסבו לחדר שינה לילד שלי (שנתיים ושבעה חודשים) ואז ישהה שם רק במשך הלילה או להפוך את הממ"ד לחדר משחקים (רוב שעות אחה"צ ישהה שם).
מה לדעתכם עדיף?
תודה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף כמה שפחות שעות
ד``ר דני וולף29/08/2010ובזמן שאפשר לאוורר את הממ"ד. הייתי אומר עדיף חדר משחקים, לאוורר את הממד כל הלילה ולשאוב אבק מידי פעם, לשאוב ולא לטאטא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר וכדומהא29/08/2010
שלום רב,
ראשית כל הכבוד על התמיכה וההשקעה מזמנכם לעזור לאנשים, ישר כוח.
יש לי נתב אלחוטי siemens ADSL SL2-141, הוא ממש לידי למטה ליד הרגל והדבר היחיד שמפריד הוא מין חלק מרגל (שהיא בצורת פלטה כזאת, כלומר לא רגל שולחן רגילה, אלא שדי מכסה) של השולחן, כלומר מין פלטה דקה של עץ מפרידה בינו לבין הרגל שלי, אח שלי הוא בעיקרון היחיד שמשתמש בנתב (והמחשב שלי מחובר אליו בכבל ישירות).
ואח שלי מהחדר שלו שלא כל כך רחוק (ֲאני נותן הערכה גסה של 10 מטר לערך) ולא קולט מי יודע מה, אז לא בטוח שהנתב משדר חזק כל כך.
השאלה היא, האם זה מסוכן?
האם יעזור לשים את הנתב איפשהו באמצע הבית, שרדיוס הקרינה שלו יהיה יחסית רחוק מהכל?
כי לפיכך אני אאלץ להשתמש בפונקציה של הקליטת רשתות אלחוטיות במחשב שלי, האם זה יהיה יותר חמור מבחינת קרינה? (שהמחשב שלי יקלוט את התדר האלחוטי של הנתב לעומת חיבור ישיר לנתב ממרחק קרוב מאוד מאוד)
אם יש לכם המלצה אחרת אני אקבל אותה בברכה.
אני משתדל בקביעות לכבות את הנתב שאני הולך לישון, אך בכל זאת הוא שעות ארוכות לידי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתר ביטחון עדיף לשמור מרחק של 1
ד``ר דני וולף29/08/2010מטר מהראוטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל רציתי להוסיף ברשותכם
א29/08/2010שלום רב,
תודה רבה דבר ראשון על התשובה המהירה.
אבל האם תוכל להתייחס לעניין של האם עדיף לשים את הראוטר באזור אמצע הבית ככה שהרדיוס שלו לכל מקום יהיה 3 מטר פלוס, והמחשבים פשוט יקלטו את הרשת האלחוטית?
האם עצם הקליטה של הרשת האלחוטית על ידי המחשב, תהווה יותר קרינה עלי? גם אם הראוטר מרוחק?
בנוסף, האם יתכן שאני מקבל קרינה מהשכנים? יתכן שזה פסיכולוגי בלבד וזה סתם נדמה לי עקב פעם אחת שזה קרה, עקב הסתובבות לצד הקיר המחבר לדירה של השכנים הלב שלי אם לא מיידית אז ממש מעט אחרי זה, מתחיל לדפוק ממש ממש מהר, בצורה מפחידה.. הפואנטה היא שזה די מאוחר בלילה, ויתכן שגם הם מכבים את הראוטר שלהם.
אז מה אתם אומרים, פסיכולוגי? או שיתכן שיש בזה משהו?
לגבי iPod Touch, האם שהWiFi שלו מכובה, לגמרי כלומר.. גם בלי קליטת רשתות והכל, האם הוא עדיין משדר עלי? שכן זה לא פלאפון רק נגן מוזיקה.
ובפלאפונים, האם זה נכון שגם כשאר הפלאפון כבוי (אבל הבטרייה בפנים) הוא עדיין משדר/מקרין?
זה נראה ארוך השאלות אבל באמת זה רק לצורך ציון מידע שיתכן ורלוונטי.
שוב תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אתה יכול לשים את הראוטר היכן שתרצה,
רם דישון29/08/2010כל עוד תשמור מרחק של מטר ממנו לכל אדם (לזמן ארוך; לזמן קצר אין כל מגבלה). העוצמה שאתה קולט מהשכנים זניחה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, רק משהו לחידוד
א29/08/2010שוב תודה רבה על התשובה המהירה,
אך האם עדיף שהראוטר יהיה איכשהו במרחק מטר ממני ושהמחשב יהיה מחובר אליו ישירות, או שיהיה במרחק 3 מטר או יותר ממני, והמחשב יקלוט את התדר האלחוטי שלו (במקום חיבור פיזי ישירות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין הבדל משמעותי.
רם דישון29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם שניהם גרועים, אז מה שנוח, תודה!
א29/08/2010אם כך אני אעשה מה שיותר נוח, כי שניהם בעצם גרועים באותה מידה.
שוב תודה רבה לכם, כל הכבוד לכם שאתם משקיעים מזמנכם, וגם עונים כל כך מהר.
ישר כוח!
נ.ב
מצטער שקצת חפרתי חח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנטגןחסוי29/08/2010
שלום,
רופא שלח אותי לבדיקת רנטגן בגב עקב כאבים.
אני קראתי באינטרנט שבדיקה כזאת שווה ל-500 ימי חשיפה לשמש ואני מאוד מפחד לעשות את הבדיקה.
האם יש לי סיבה לחשוש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל צילום אמנם כרוך בקרינה
ד``ר דני וולף29/08/2010אולם הקרינה זניחה ובטלה בשישים לעומת הצורך בצילום. אף רופא לא נותן צילומים סתם, והרופא בעצמו כבר עשה את השיקול של רווח והפסד בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דני וולף - תגובה-שאלה
חסוי29/08/2010תודה.
אבל האם קרינה ששווה ל500 ימי חשיפה לשמש לא מסוכנת לגוף??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותטלי28/08/2010
שבוע טוב,
אני בתחילת הריון ורציתי לדעת כמה דברים:
1. עברתי היום בעצרת למען גלעד שליט גנרטור שהביאו למקום במיוחד ובדיוק התחילו להפעיל אותו כשעברתי לידו, האם זה יכול לפגוע בעובר?
2. אני אמורה לטוס לח"ל ובשל חשש מחדירת מים למזוודה אני נוטה לסגור בניילון בגדים הצמודים לגוף - בעיקר לבנים. האם יש בעיה עם חדירת קרינה מהסורק של הרנטגן לבגדים הצמודים לגוף ובמיוחד לאגן ולבטן כשהם סגורים בניילון במזוודה (אולי הקרינה לא נפלטת החוצה חזרה???)?
3.את השאלה הזו בטח עוד לא שאלו אתכם אך אודה על תשובה: אני נוסעת ללונדון ולפני כשלוש שנים לטוויננקו הורעל בלונדון על ידי חומר רדיו אקטיבי (פולוניום 210) ושרידים מן החומר נמצאו בסביבת המלון בו נפגש עם אלא שהרעילו אותו ובעוד מקומות בו שהה. כיוון שחומרים רדיו אקטיבים מסויימים נשארים גם כעבור פרק זמן ממושך רציתי לדעת האם ידוע לכם על אתרים או מקומות מסויימים לרבות מסעדות ומלונות שכדאי להמנע מלהגיע אליהם כיוון שיש חשש שיש בהם שרידים של אותו חומר רדיו-אקטיבי? תודה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה של שעות ואפילו ימים
ד``ר דני וולף29/08/2010לקרינה בתדר ביתי לא גורמת שום נזק.
קרינת רנטגן לא נספגת בבגדים וגם לא באוכל ולא בכלום.
ליטווננקו כבר לקח איתו את כל הקרינה לשמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה בבניין ממולעדי28/08/2010
שלום רציתי לשאול בבניין מולי שנמצא במרחק של בערך 15-20 מטר יש על הגג מספר אנטנות שפונות לכיוון הבניין שלי הקומה שלי ממוקמת בערך 20-15 מטר מתחת "קו אווירי" מתחת לאנטנות האם ישנה סכנת קרינה או שהפרשי הגובה משחקים תפקיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי בשאלות נפוצות.
רם דישון28/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סף המותרים לחשיפה קצרה (חדש)אפרת27/08/2010
שלום לחברי הפורום
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לעשות קצת סדר בראש מבחינת ערכי הסף המותרים :
לקרינה בתדר נמוך ראיתי 2 מיליגאוס.
1. זוהי ההמלצה של המשרד לאיכות הסביבה גם ? גם לפי החוק ?
2. האם זהו ממוצע על 24 שעות (כמו שראיתי באחת ההתכתבויות) ?
3. מהם ערכי המקסימום המותרים לקרינה רגעית ?
4. אם אני נמצא ליד גוף קורן 6 דקות ביום ? שעתיים-שלוש ביום ? איך משתנה הסף בהתאם ?
לקרינה בתדר גבוהה ראיתי 2.5 מיקרו וואט לסנטימטר מרובע. (אותם שאלות)
2. האם זהו ממוצע על 24 שעות ?
4. אם אני נמצא ליד גוף קורן 6 דקות ביום ? שעתיים-שלוש ביום ? איך משתנה הסף בהתאם ?
תודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון27/08/2010שדה בתדר נמוך:
1. כן, זוהי המלצתם. אין חוק בנושא זה.
2. על פי המשרד- כן. אנחנו ממליצים על פחות.
3. 1000 מיליגאוס.
4. תעשה את החשבון לבד.
בתדר רדיו/סלולר:
1. הסף של המשרד הוא 45 מיקרוואט לסמ"ר, ומשתנה לפי התדר. אין חוק גם כאן.
2. כאן לא מדובר על ממוצע, כי מדובר על מקור שידור קבוע ולכן על חשיפה רציפה.
3. אין לי נתונים על ערכי מקסימום רגעיים.
4. אם זה כל יום (לאורך שנים), אני הייתי מתיחס לערך של 1. אם לתקופה קצרה- ניתן לעלות. כמה? שאל את היושב במרומים. אנחנו עדיין לא יודעים. אולי נדע בעוד עשור בדיוק יותר גבוה. וכדי לסבך את התמונה, ההשפעה של הקרינה היא אינדיבידואלית, דהיינו ישנה עוצמה שתשפיע על פלוני ולא תשפיע על אלמוני.
ונקודה נוספת- אתה "אפרת" או "...אני נמצא"? לא מסתדר לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סף מותרים לחשיפה קצרהאפרת27/08/2010
שלום לחברי הפורום
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לעשות קצת סדר בראש מבחינת ערכי הסף המותרים :
לקרינה בתדר נמוך ראיתי 2 מיליגאוס.
2. האם זהו ממוצע על 24 שעות (כמו שראיתי באחת ההתכתבויות) ?
לקרינה בתדר גבוהה ראיתי 2.5 מיקרו וואט לסנטימטר מרובע. (אותם שאלות)
2. האם זהו ממוצע על 24 שעות ?
תודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי קרינה בתדר הביתי
ד``ר דני וולף29/08/2010כלומר קרינה של מכשירי חשמל וכבלי מתח גבוהה, אין שום בעיה לטווח קצר, מדובר על שהייה של שנים שעות רבות ביום בשדה מגנטי מעל 2 מיליגאוס. כלומר, אם אתה ישן בחדר שיש בו קרינה כל הלילה במשך שנים אתה נמצא בסיכון. קרינה לדקות, שעות ואפילו ימים חד פעמי לא גורמת שום נזק.
לגבי קרינה בתדירות הרדיו, כלומר פלאפונים, שידורי מכשירי קשר אנטנות סלולריות, וכיו"ב גם כן, חשיפה חד פעמית לא גורמת שום נזק. חשיפה של חצי שעה ביום או יותר במשך שנים רבות עלולה לגרום נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונית שמקרינה הכי פחותנאוה27/08/2010
שלום רב,
אנו רוצים לקנות מכונית קטנה.
במכונית ייסע תינוק כל יום כשעה וחצי לכל כיוון.
לכן אנו מחפשים לקנות מכונית שפולטת הכי פחות קרינה אלקטרומגנטית.
ממדידות שערכתם, מה הפירמה והדגם של מכונית, שמצאם כהכי פחות מקרין?
(שיהיה סביב 1-1.5 מיליגאוס במושב הנהג ולידו) ?
רב תודות מראש
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה אם תוכלו לענות לשאלתי
נאוה29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין לנו מאגר מידע
רם דישון29/08/2010עםנתונים אלו.
אניממליץ לרכוש מודד פשוט ולמדוד אצל סוכנויות הרכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אבל לא התכוונתי למאגר מלא...
נאוה29/08/2010עם טבלאות. כי בעצם לא משנה לי מה הערך של כל רכב.
אלא רק לדעת שם של רכב *אחד* שהוא , ממה שנתקלתם, הכי נמוך.
כיון שאין לי שום דרישות ומגבלות אחרות, אז כל מה שתגידו שהכי נמוך שנתקלתם, יהיה טוב מבחינתי.
כלומר, שוב, אני לא צריכה מאגר מסודר ומפורט, מדעי.
אלא רק ספורדית, ממה שנתקלתם, איזה רכב נחרט אצלכם כבולט בכך שהקרינה בו נמוכה.
ככה אפשר לא ל"השמיץ" את אילו שגבוהים בקרינה.., ורק כן לציין לטובה את האחד שניים שכן הכי נמוכים בקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפשתי קצת עלה נושא ברחבי הרשת
נאוה31/08/2010ובניגוד לנושאים אחרים, על הנושא הזה כמעט ואין מידע.
האם יש פה ענין שחברות המכוניות משתיקות כל מידע שעולה?
איך יכול להיות שלא ידוע לפחות 1-2 מכוניות שמצטיינות בכך שהן בסדר בתחום הקרינה, כלומר פולטות הכי פחות?
למה המידע על הנושא הזה כ"כ זעום, בשעה שעל כל נושא אחר יש התפוצצות של מידע.
הרי זה מאד חשוב כמה קרינה יש במכונית, באם נמצאים בה כל יום כמה שעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני חושב שהרחקת לכת.
רם דישון31/08/2010במכוניות עם מנוע בעירה פנימית (בנזין או דיזל) השדה היחידי הוא של זרם ישר, שממנו אין סיכון כלל. לכן לא מצאת שום התיחסות לנושא באינטרנט. במכוניות היברידיות ישנו אינברטר הגורם לשדה מגנטי בעייתי במושב האחורי. אם אינך מתכוונת למכונית היברידית- שכחי מכל הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ברשותי מכשיר מדידה של אלפאלאב
נאוה31/08/2010טריפילד.
מדדתי איתו, בכל מיני מכוניות, שלי ושל מכריי, בכל מיני מצבים של המכונית,
טווח של 4-12 מיליגאוס.
האם המכשיר הזה של אלפאלאב טריפילד, לא מבדיל בין זרם ישר (שאתה אומר שלא מסוכן) לבין זרם חילופין ?
כי מבחינתי, כמישהו שהוא לא מקצועי בתחום, אני מודדת במכונית ורואה, למשל תוצאה של 10 מיליגאוס. איך אדע שה10 מיליגאוס הללו הם לא בעייתיים.
הרי אם הייתי מודדת זאת במקום עבודה שלי, ושוהה שם לפחות 4 שעות כל יום, אז כן הייתם מסכימים ש10 מיליגאוס זה בעייתי.
ואני לצערי נמצאת כל יום במכונית לפחות שעתיים לכל כיוון (בגלל פקקים ועוד). כך שזה כאילו שאני במקום עבודה כל יום 4 שעות, שוהה בשדה של 10 מיליגאוס. שזה הרבה יותר מה 1 מיליגאוס שמומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עכשיו אני באמת לא מבין.
רם דישון31/08/20101. אם אנוחנו מדברים על אותו מכשיר, הוא לא מודד שדה של זרם ישר, רק של זרם חילופין.
2. למדתי שלמרות שאין במכוניות שום מחולל זרם חילופין, עדיין יש בהן שדה מגנטי.
3. אם יש לך מכשיר- גשי ומדדי בסוכנויות המכוניות. התוצאות בודאי יותר טובות מכל חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב:). כן אנחנו מדברים על אותו
נאוה31/08/2010מכשיר. זה המכשיר שד"ר שליט"א המליץ עליו.
אז אני לא מבינה.
אם
המכשיר מודד רק זרם חילופין, ואין במכונית שום מחולל זרם חילופין.
והמכשיר בכל זאת מראה במכוניות שונות שמדדתי בין 3-10 מיליגאוס.
אז מה גורם לשדה המגנטי שהמכשיר מראה עליו ?
ואיך להמנע מהגורם הזה שגורם זאת ?
ולגבי למדוד בסוכנויות המכוניות. זה קשה לי, כי צריך לבקש מהם טובה לקחת את המכונית לנסיעה החוצה. כי הרי אפשר למדוד רק בזמן נסיעה, ולא שהמכונית עומדת.
ולא כל הסוכנויות מסכימות להוציא את הרכב החוצה.
וגם, כשמדדתי היה טווח של ערכים בתוך אותה מכונית. ולא הצלחתי לשים את האצבע על מה גורם לשיא בערך קרינה, כך שאני לא יודעת לייצר את המצב השיא הזה במכוניות שאמדוד.
נדמה לי אבל שכלל שמהוכנית נוסעת יותר מהר, היא יותר הקרינה (למשל מעל 100 קמ"ש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לומר את האמת,
רם דישון31/08/2010אין לי תשובה לשאלות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי לד"ר שליט"א יש תשובות?
נאוה01/09/2010זה לא רק המכשיר שלי מודד, אלא כל מכשיר מדידה מראה שיש שדה משתנה ברכב בין 3 10 או 20 מיליגאוס. והשאלה מה גורם את השדה המגנטי הזהו, כדי לדעת איך להפחית אותו.
האם זה קשור לדגם המכונית- למנוע וכו', או לדברים שאפשר לשנות את החיווט שלהם אחרי שקונים מכונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי...
ד"ר זמיר שליט"א01/09/2010השדה המגנטי בתא הנוסעים מישתנה בין מדידות בהפרש של כמה סנטימטרים אחת מהשנייה.
השדה המגנטי ברכב, מורכב למעשה משדות רבים המושרים על ידי מכשירי החשמל במכונית, מנועי חשמל, משאבות, מטענים, מעוררי מתח להצתה, וכיוב'.
לא ניתן לשנות את אלה מבלי לקלקל את המכונית...
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב:...
ד"ר זמיר שליט"א06/09/2010מניין לך שאין במכונית מחוללי זרם חילופין ? יש, והשדה המגנטי מושפי מהם.
השדה המגנטי במכונית מושפע גם מיצירת הניצוץ בפעולת הצתת הדלק, וגם מסיבובי הגלגל, כך שרק מדידה תראה מה השדה בכל נקודת מדידה ברכב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל...
ד"ר זמיר שליט"א01/09/2010יפה ענה לך עמיתי המהנדס דישון, אבל אם יורשה לי להוסיף, מידע מפורט על מכוניות רבות תמצאי באתר הצרפתי (עם שם באנגלית) Next Up. ניתן גם להפנות אליהם שאלות.
לפני חודשים ספורים הם פירסמו נתונים על מדידות בעשרות סוגי מכוניות, שיכולים לסייע לך.
שאלי אותם, וישלחו לך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה. תודה . אני אשאל באתר הצרפתי
נאוה02/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל לתת לי את המייל שבו שואלים
נאוה02/09/2010אותם שאלות?
חיפשתי בכל האתר שלהם, ולא מצאתי איפה אפשר לשאול שאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכונית שמקרינה הכי פחות
ד"ר זמיר שליט"א05/09/2010תעלי בבקשה על האתר הצרפתי הזה:.
תמצאי שם דו"ח מדידה ממכוניות רבות, אולי תמצאי גם את מה שאת מחפשת.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכונית שמקרינה...
ד"ר זמיר שליט"א06/09/2010ראית מה בדקו בצרפת.
כאן בדקו את הקרינה במספר מכוניות. הדו"ח לא הובא לידיעת הציבור,
ואיני יכול למסור עליו יותר, מפאת מיגבלות האתר.
כל טוב ושנה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה רקע-שטף שאלותנדב26/08/2010
לפי הבנתי,פירוש המושג הוא רמת הקרינה הקיימת סביבנו ואליה אנו נחשפים באופן טבעי וללא קשר לפיתוחים טכנולוגיים של האדם.האם זה מדוייק?
קראתי במקומות רבים שמרחק של מטר ממכשיר הפלאפון מפחית את רמת הקרינה לזו של הרקע וזה נשמע לי מעט לא ברור כיוון שעל האות לעשות מרחק יחסית גדול(יחסית למטר) ובעודו עושה את הדרך הוא נחלש אף יותר כשכבר במרחק של מעל למטר הוא חלש יותר מזו של הרקע והולך ושואף לאפס ככל שהמרחק גדל.האם גלים אלקטרומגנטיים אף פעם לא דועכים לגמרי?למה קרינת הרקע לא משבשת את האות החלש יותר?
אולי מדובר בהתבטאות שאינה מדוייקת וקרינת מכשיר סלולרי לא באמת שווה לרקע ממרחק של מטר?
מהי רמת קרינת הרקע?
אודה מאוד לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבהרה.
רם דישון27/08/2010"פירוש המושג הוא רמת הקרינה הקיימת סביבנו ואליה אנו נחשפים באופן טבעי וללא קשר לפיתוחים טכנולוגיים של האדם.האם זה מדוייק?"
לא מדויק. הכוונה היא ללא השידור הקרוב ביותר (או הנדון), שהוא הרבה יותר חזק מהרקע.
בקרינת רקע הכוונה היא למה שאופף אותנו כתוצאה משידורי אנטנות סלולריות רחוקות יותר, שידורי רדיו, קשר, טלויזיה ועוד. קרינת הרקע לא משבשת את האות החלש יותר בגלל התדרים השונים. שים לב שהקרינה הקוסמית היום, שהיא קרינת הרקע לה התכוונת, היא שריד של ה"מפץ הגדול" מלפני 20 מיליארד שנים. הא ראיה שהיא לא דעכה לגמרי אחרי כל כך הרבה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)