מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מכשיר שיקוף בשדה התעופה והריוןלירי12/08/2010
שלום רב,
רציתי לשאול אם יכול להיגרם נזק לעובר בשבועות הראשונים להריון (שבוע 6) אם עוברים במכשיר השיקוף בשדה התעופה המיועד לבדיקת האנשים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנשים זה אינו מכשיר שיקוף
ד``ר דני וולף12/08/2010זהו מגנטומטר ואין ממנו נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי Iphone וראוטר אלחוטיעמרי11/08/2010
שלום
אני מתלבט אם לקנות מכשיר iphone.
מצד אחד הוא נראה מגניב אבל מצד שני הקרינה גבוהה ביחס למכשיר בו אני
משתמש היום.
הקרינה מהמכשיר בו אני משתמש היום היא 0.3 SAR, לעומת מכשירי האייפון שקראתי
שהקרינה שלו היא בערך 1.2-.1.3 SAR.
אני לא מתמצא ביחידת המידה של SAR אז , עד כמה ההפרש הזה הוא משמעותי?
אם אני משתמש באוזניה חוטית או אוזניית בלוטות +צינורית אוויר אני
הופך את הקרינה ללא מסוכנת?
האם הקרינה שהמכשיר פולט כאשר הוא נמצא לידי או בידי כאשר אני לא מדבר, מסוכנת?
אשמח לדעת עוד מידע חשוב על הקרינה מהאייפון.
האפשרות השניה מבחינתי היא לקנות ipod touch ולהשתמש בסלולרי פשוט
שלא מקרין הרבה. במקרה כזה אני אצטרך להשתמש בראוטר אלחוטי.
האם הקרינה מראוטר אלחוטי מסוכנת? אם כן, על איזה מרחק אני צריך לשמור ממנו?
אני רוצה לקנות גם מחשב נייד שאליו אני רוצה לחבר מודם סלולרי ל USB.
האם הקרינה ממודם כזה מסוכנת . אם כן על איזה מרחק צריך לשמור ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון11/08/20101. לגבי iphone, רכוש גם אזניה (לא כל כך קריטי איזו) ושכח מהסיכון (בתנאי, במובן, שתשתמש בה).
2. כאשר המכשיר בהמתנה ללא שיחה, הוא משדר אות אחת למספר דקות. לא מסוכן.
3. שמור מרחק של מטר מראוטר אלחוטי.
4. קנה כבל מאריך USB וחבר באמצעותו את המודם הסלולרי למחשב. שים את המודם רחוק ממך (מטר אחד) וסע לשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לפעמים אם כותבים 60 ס"מ ועכשיו
טורי12/08/20101 מטר. זה מאוד מבלבל. כי לפעמים זה עניין של לשים או לא לשים. די בעייתי.
בנוסף כשאתה אומר מטר מטר לאן ?למדוד ? בקו ישר באלכסון ? למרכז הגוף או לאיבר שהכי קרוב למשל מרפק/ברך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין כאן כללים קשיחים.
רם דישון12/08/2010במרחק של 60 ס"מ מהראוטר הקרינה יורדת לערך בטוח. אם אפשר להרחיק עוד יותר- מה טוב. המרחק הוא מהאבר הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ! גם אם זה המרפק ?
טורי12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם זה מהמרפק
ד"ר זמיר שליט"א14/08/2010גם המרפק מחובר לגוף, אמנם זה לא מוח, אבל חבל גם עליו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוש שאלות
עמרי15/08/2010תודה על התשובות. לא ענית לי על השאלה עד כמה משמעותי ההבדל בין רמת ה SAR של
0.3 כמו של הסלולרי שלי לבין SAR של 1.2 כמו של האייפון.
האם זה בסדר שאני מדבר
בסלולרי שלי חצי שעה ביום בלי דיבורית חוטית מכיוון שרמת הקרינה שלו נמוכה?
ושאלות נוספות: האם זה בעייתי שאני מדבר בדיבורית חוטית והפלאפון נמצא בכיס
של המכנס שהוא כיס עמוק , צמוד לגוף או צמוד לגוף בתוך נרתיק?
יש לי טלפון אלחוטי של UNIDEN דיגיטלי ולא כתוב עליו DECT. מה אמורה להיות בערך רמת הקרינה שלו והאם זה בעייתי שאני מדבר בו בערך שעה ביום?
כדי לרכוש אוזניה חוטית גם לטלפון אלחוטי או שכדאי לקנות אלחוטי מדגם ישן יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוש שאלות
ד"ר זמיר שליט"א15/08/2010לא מומלץ להשתמש ברמת ה- SAR כמדד בטיחותי. דע לך שכבר ב- 1/40 של SAR יש שבירת DNA.
יש להרחיק את הטלפון מהגוף, ואז ה- SAR בכלל לא רלוונטי.
זה לא בסדר לדבר בלי דיבורית. לפחות תשתמש ברמקול ותרחיק את הטלפון מהראש.
לא בסדר להחזיק טלפון בכיס המכנס, כי הוא משדר כל מספר דקות סיגנל חזק, להודיע שאתה זמין.
חבל שתיפגע. אני חוזר, תרחיק טלפון מהגוף.
טלפון אלחוטי משדר חזק. כמה חזק, זה תלוי במודל.
כדאי לדבר בו גם כן עם אוזנית.
חבל לסכן את המוח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות בנושא
בעז17/08/2010לגבי חיבור אלחוטי של מחשב נייד לאינטרנט. אם אני מתחבר אלחוטית אל הראוטר שנמצא נניח, בקומה אחרת, עד כמה יש בזה סכנה? נדמה לי שמדובר בגלי רדיו שפחות מסוכנים עד כמה שאני מבין, אבל הנייד לעיתים קרובות מונח על הגוף ממש או קרוב אליו.
יש באותו מחשב נייד גם מודם סלולרי, שאני מניח שהוא מסוכן בהרבה. הוא הינו מובנה ולכן לא ניתן גם להרחיק אותו. האם יתכן שהוא משדר או קולט משהו שעשוי לסכן, גם בזמן שאינו מתחבר לאינטרנט?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שהבנתי מהמומחים כאן...
ריימון12/08/2010רמת ה sar לא כזאת קריטית ולא צריכה להוות שיקול משמעותי בקניית טלפון סלולרי.
אשמח אם תתקנו אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשידור אייפון 3G
אסף16/08/2010שלום,
מה קורה אבל בדור 3? אני מניח שהוא משדר הרבה יותר מכיוון שהוא מחובר לאינטרנט וגם בזמן המתנה המכשיר מקבל ושלוח עידכונים מהרשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשידור אייפון 3G
ד"ר זמיר שליט"א16/08/2010גם בזמן המתנה משודר סיגנל בכל כמה דקות.
ההמלצה שלי, לשמור מרחק גם בזמן המתנה, ובכל שימוש.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שהבנתי...
ד"ר זמיר שליט"א16/08/2010נהפוך הוא.
לא מומלץ להסתמך על רמת ה- SAR כיוון שבכל רמה הטלפון מסוכן, ויש להשתמש באוזנית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלת קרינת CTירון11/08/2010
שלום ד"ר,
מצטער על הבורות, אך כפי שהסתכלתי בשאלה 10 בשאלות הנפוצות על כמות הקרינה בבדיקת
ה-CT לא הבנתי כלל את הנתונים.
מה זה אומר במילים פשוטות?
עד כמה הקרינה שקיבלתי כתוצאה מבידקת ה-CT עלולה להזיק לי?
בברכה ותודה מראש עוד פעם,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה 9 אומרת הכול
ד``ר דני וולף11/08/2010הסיכון שלך מ- CT היא 1:2000 .
מובן, שזה לא מדויק, ומובן שמדובר בסטטיסטיקה בלבד. במלים פשוטות, תחיה טוב אל תדאג, זה לא מה שיהרוג אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת בדיקת CTירון11/08/2010
שלום רב,
לפני כחודשיים הופיעו לי כאבי גב כתוצאה מביצוע בנג'י.
הרופא שלח אותי לביצוע בדיקת רנטגן. לאחר שנמשכו הכאבים הופנתי גם לביצוע CT של עמוד שדרה תחתון.
לאחר הבדיקה נכנסתי לחרדות פסיכולוגיות כאשר הבנתי שביצוע ה-CT היה כרוך בהרבה מאוד
קרינה. אני מודע שיש כאן שיקול של הפסד ורווח מצד הרופא, אך בכל זאת רציתי לשאול: מה כמות
הקרינה שנחשפתי אליה? ומה הסיכויים שלי
לחלות בסרטן?
בברכה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה שאלה 9 שאלות נפוצות
ד``ר דני וולף11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ליד סלולארי דלוקמנש11/08/2010
אני כבר יושן במשך שנה פחות או יותר במרחק מטר עד 2 מטר מהסלולארי שלי, והוא דלוק (אני חייב אותו בשביל השעון המעורר)
בכל מקרה רציתי לדעת - האם יתכן ונגרם נזרק? האם זה מסוכן לישון ככה?
כי חלק אמרו לי שזה לא נורא מכיוון שהפלאפון לא בטעינה ולא בשיחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במרחק 2 מטר אין בעיה.
רם דישון11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקוםמאיה11/08/2010
שלומות,
מאחורי המיטה שלי צמוד לקיר , יש אינטרקום מחובר. יוצא שהוא במרחק של 30 ס"ח מהראש בערך.
חברה שראתה את זה האירה את תשומת לבי על זה שהאינטרקום פולט קרינה חזקה שאינה בריאה.
האם זה נכון? עד כמה נזק נגרם בשהייה הזו? כיצד אני יכוהל לדעת כמה קרינה יש שם?
תודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמדדי.
רם דישון11/08/2010תרכשי מכשיר מדידה לשם כך.
הבעיה היא שקודם כל יש לדעת באיזה תדר האינטרקום פועל, על מנת להבטיח שהמכשיר פועל בתדר הזה. נתון זה אמור להיות בחוברת ההוראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד עם מודם סלולרמאיה11/08/2010
שלום רב,
בתקופה הקרובה אאלץ לעבוד להרבה שעות עם מחשב נייד המחובר לאינטרנט עם מודם סלולר.
עד כמה הקרינה מכל השילוב הזה נוראית?
האם יש אמצעים לצימצום הקרינה אליה אחשף?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רכשי כבל USB מאריך,
רם דישון11/08/2010(מטר אחד יספיק), הרחיקי את המודם מהגוף והסירי דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל שלום
מתן19/10/2010טל שלום,
הופתעתי לגלות את שכתבת מכיוון שאני מתמודד עם בעיה דומה (כנראה בהרחבה דומה).
אשמח לשמוע האם ומה העלאת בחכתך?, האם הוזז הגנרטור ומה היו הפתרונות שעלו?
אשמח אם נוכל לדבר.
כיצד ניתן ליצור איתך קשר?
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגרש ליד גנרטור ושנאי (טרנספורמטור)טל10/08/2010
היי
אנחנו בשלבים ראשונים של בנייה בהרחבה
בחרנו מגרש
צמוד למגרש יש גנרטור דיזל ענק שמופעל בשעות חירום - לא הופעל כבר 4 שנים
והיום ראיתי שבמרחק שני מטר מגבול מגרש (7 לבית המתוכנן) יש עמוד חשמל עם קופסא גדולה עליו של שנאי (טרמספורמטור?)
אז
א - האם יש חשש כלשהו מהגנרטור כשהו לא עובד?
ב- כשהו עובד כמה מרחק לקחת ממנו (הבית יהיה 3 מטר ממנו לפחות)
ג - מה מסוכן בשנאי? גם קרינה אלקטרומגנטית? כמה מרחק צריך להיות ממנו?
ד - אם אפשר לינקים למחקרים בנוגע לשני אלה שאוכל אולי לגרום להזזתם עוד לפני הבנייה
תודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנרטור חירום אין שום בעיה שום קרינ
ד``ר דני וולף11/08/2010גם כשיעבוד למשך יום או יומיים לא תהיה שום בעיה.
עמוד חשמל עם שנאי יוצר שדה מגנטי מסביבו ובמרחק של 10 מטרים ממנו עלולה להיות קרינה די חזקה. תצטרך למדוד במדויק, את השדה המגנטי במקום, כולל בגובה של שתיים או שלוש קומות, תלוי בגובה הבניין שאתה עומד לבנות.
אין לך שום דרך להתעמת עם חברת החשמל, כי יש להם רישיון להקרין אנשים עד 1000 מיליגאוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לבדוק את רמת הרעש האם עומד
moshe11/08/2010החשש מדיזל גנרטור שעובד הוא הרעש אשר הדיזל גנרטור מייצר אשר יכול להפריע למנוחת השכנים ,לבדוק האם יש לו חופה אקוסטית ועומד בתקני הרעש המותרים בחוק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעש
טל11/08/2010אני לא חושש מהרעש
כי הוא לא עבד כבר הרבה זמן ורוב הסיכויים שלא יעבוד עוד הרבה זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח בטוח
טל11/08/2010מדובר על בית קרקע בלי קומות
פשוט החדר הפינתי שיהיה הכי קרוב לעמוד 7-8 מטר ממנו מתוכנן להיות החדר של הילדה (2)
נזמין ונעשה מדידות זה בטוח
השאלה מה הוא רף בטוח
ואם יש חריגה האם אפשר לשים בידוד כלשהו על הקירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרף הבטוח הוא 1-2 מיליגאוס
ד``ר דני וולף12/08/2010על השדה המגנטי, אי אפשר להגן בשום צורה ודרך, אלא המרחק בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת כביסה ומייבש- וממ"דעדי10/08/2010
שלום,
אנחנו בונים בית,
רציתי לשאול מה המרחק המומלץ בין מיקום מכונות כביסה וייבוש למיטות ילדים?
ושאלה נוספת לגבי הממ"ד, קראתי בפורום כי אם המדד בדירה חדשה אינו בקומת הקרקע אן בעיה שישמש למגורים. מה לגבי בית פרטי על הקרקע- האם אז יש בעייתיות בייעוד הממד למגורים?
תודה רבה מראש
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון10/08/20101. מטר אחד.
2. אין בעיה, רק חשוב לשאוב את האבק מהרצפה ולא לטאטא אותו. לפרטים נוספים- חפש בפורום זה "ראדון".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכונת כביסה וייבוש 1 מטרים מספיקי
ד``ר דני וולף11/08/2010לגבי ממ"ד חדש שנבנה, בקומת קרקע, צריך לאוורר ולשאוב (לא לטאטא) את האבק לעתים קרובות מאוד, רמת הקרינה תלויה גם באזור המגורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת דלת מיקרוגל לפני סיום פעולהמישהי10/08/2010
רציתי לברר האם קיימת סכנת קרינה כשפותחים דלת של מיקרוגל לפני שהוא מסיים את פעולתו. המיקרוגל שלי מפסיק לפעול כשפותחים את הדלת.
ועוד שאלה - כמה מומלץ להתרחק מהמיקרו בזמן פעולתו.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום מישהי,
רם דישון10/08/2010אין בכוונת מנהלי הפורום לשמש תחליף לעיון בספר ההוראות של תנור המיקרוגל. התשובה לשאלה הראשונה נמצאת שם, וחבל לבזבז את זמננו בשאלות סרק.
בקשר לשאלה השניה- מטר אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- baby senceמאיה10/08/2010
שלום רב,
יש לי תינוק קטן ואני משתמשת בבייביסנס.
לפני זמן מה נכתב על קרינה ממכשירי חשמל ביתיים שונים כגון טלפון אלחוטי וכו'. בכתבה הוזכרו גם המכשירים לניטור נשימת תינוקות בדומה למכשיר שאני משתמשת.
האם זה בטוח להשתמש במכשיר הזה? האם מישהוא בדק כמה קרינה יש בכזה דבר?
מאוד לא הייתי רוצה לגלות עוד שנה או שנתיים שאני משכיבה את תינוקי על "פלטת קרינה"
האם משאבת חלב חשמלית פולטת גם קרינה מזיקה? הא יש משהו ידוע שבטוח יותר לשימוש?
תודה,
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמרי מרחק של מטר מהתינוק
רם דישון10/08/2010למשדר.
איך מחוברת משאבת החלב לחשמל? למיטב ידיעתי, יש לה ספק כוח. נא ספקי יותר פרטים עליה, על מנת שאוכל לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשאבת חלב
מאיה10/08/2010מדובר במשאבת חלב של spectra 2.
החיבור לחשמל הוא באמצעות שקע רגיל ולא שנאי.
תדר הפעלה: 50/60 HZ
הספק: 30W
זה הפרטים שמצאתי על המשאבה.
האם זה עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרוב לוודאי שהמשאבה
רם דישון10/08/2010משרה שדה מגנטי חלש.
מאחר ומדובר בשימוש לזמן לא ארוך ולתקופה מוגבלת, אינני רואה בעיה.
יחד עם זאת, אני מפנה את השאלה להתיחסותו של ד"ר וולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת יוני קורונהחגית10/08/2010
האם יש אפשרות למדוד רמה של יוני קורונה שמגיעים לכיוון הבית מקו מתח 161?
האם יש תקן מסוים של הדבר הזה להשוואה?
אנחנו גרים 250 מטר מערבית לקו מתח 161 - רמות הקרינה בבית נמוכות - סביב ה0.3 מיליגאוס אבל עניין היוני קורונה מטריד אותי.
לא ראיתי התייחסות ברשת לעניין הזה, ההתייחסות היא לנושא מרחק הביטחון מבחינת קרינה בלבד.
האם החשש שלי מוצדק? (יש לי 3 ילדים בבית)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך באותו עניין
חגית10/08/2010האם יש דרך לסנן או לנטרל את השפעת יוני הקורונה האלו על הגוף? מסנני אוויר למיניהם או צריכה מוגברת של ויטמינים/מינרלים?
יש דרך להתגונן?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני משאיר לד"ר שליטא להשיב.
רם דישון10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב-מקפיצה את השאלה לד"ר שליטא
חגית12/08/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב-מקפיצה שוב את שאלתי שדולגה
חגית01/09/2010אשמח לקבל את תשובתו של ד"ר שליט"א כי הנושא מטריד אותי מאוד, עד כדי כך שאני שוקלת למכור את הדירה.
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ד"ר זמיר שליט"א01/09/2010אין דרך לבלום את זה.
נטילת נוגדי חימצון ( ויטמינים ומינרלים) יכולה לעזור.
אם תרצי אשלח לך בדוא"ל דפי הסבר לתוספי מזון, שכתבתי לחברים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת יוני קורונה
ד"ר זמיר שליט"א01/09/2010הנושא נתגלה באנגליה, ונחקר שם בכמה מחקרים.
אין בארץ מי שיודע למדוד את זה, ושיהיה מעוניין למדוד את זה. כמו כן, אין לזה שום תקן.
אתם נמצאים ממערב לקו שמייצר יוני קורונה, והם מגיעים אליכם עם הרוח, כמו כל מזהם סביבתי כימי, שעף באוויר.
רמות הקרינה שמדדתם בבית, זה הרקע, ולא מהקו. הקרינה מהקו דועכת עד כ- 70 מטר עד לרקע.
החשש מוצדק, בפרט שבמקומות הנמצאים ממזרח לקווי כוח מתחנת חדרה (לדוגמא, כרכור ופרדס חנה) שכיחות גבוהה למחלות נשימה, וסרטן.
המצב מגדיל סיכון, זה לא אומר שכל אחד חולה, אבל הסיכון גדל.
תנהגי לפי שיקול דעתך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותשי10/08/2010
האם שקע שאליו מחובר מכשיר חשמלי שאינו דולק מקרין?ובמידה וכן כמה צריך להתרחק
מה המרחק שצריך להתרחק משקע שמחובר אליו מכשיר דולק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון10/08/20101. לא. שקע שלא זורם בו זרם לא משרה שדה מגנטי.
2. המרחק צריך להיות מהמכשיר ולא מהשקע (אלא אם מדובר בשנאי הצמוד לשקע). שמור מרחק של 60 ס"מ מהמכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר אלחוטיאמא09/08/2010
יש לבני ראוטר אלחוטי שמשמש עוד מחשבים בבית.
בני יושב במרחק 60-70 ס"מ ממנו בזמן שהוא במחשב (שעות רבות ביום).
האם זה בטיחותי מבחינת קרינה?
האם הקרינה יותר מסוכנת כשישנים בחדר בזמן שהראוטר דלוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המרחק הזה תקין,
רם דישון10/08/2010ואני ממליץ לכבות את הראוטר בלילה. זה טוב גם לנו וגם לראוטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן להפחית קרינה אלקטרומגנתיתרינה09/08/2010
כיצד ניתן להפחית קרינה אלקטרומגנתית ?
האם רשת של חלונות אמורה להפחית קרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי איזו קרינה.
רם דישון10/08/2010אם תהיי יותר ספציפית, אוכל לענות תשובה מפורטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)