מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מאנטנות סלולריותדניאל01/11/2009
שלום,
אני שוקל לקנות בית שבקרבתו ניצבות אנטנות סלולריות הממוקמות על גבי עמוד במרכז הגג של בניין ציבור.
לפי אתר של משרד הסביבה יש שם אנטנת פלאפון של כ2 מיקרו-וואט לסמ"ר ושל פרטנר עם כ15 מיקרו-וואט לסמ"ר.
מרחק אופקי לבית המבוקש כ75 מטר, הבדל גובה כ20 מטר. האנטנה נצפית באופן מלא עם כי בלי העמוד עליו היא מותקנת.
כמה שאלות למומחים המכובדים:
1) האם הטווח נשמע בעייתי?
2) במקרה שאצא למדוד
א) אני יכול להשיג מכשיר מסוג CORNET. האם הוא אמין?
ב) באתר שלו נראה שהוא נותן תוצאות במילי ואטים למטר מרובע, מה הערכים שבתקן? מומלצים על ידי הרשויות? מומלצים על ידכם?
ג) האם עלי למדוד בשעות שונות? איזו שעה נחשבת לשעת העומס המקסימלי?
3) ההגנות מקרינה
א) האם צמחיה שסוגרת את קו הראיה מונעת גם קרינה? באיזה רמות? האם יש חשיבות לסוג הצמחיה - עלים, מחטים...
ב) עד כמה ציפוי המיוחד לחלונות עוזר?
ג) האם זא אפקטיבי להתקין מסך עם רשת מתכתית בצמוד לאנטנה על גג אותו בניין שיסתיר את קו הראיה לבית? זה ידרוש תאום עם רשתות סלולריות? האם זה נראה לכם ראלי במידה ואין חריגה מהתקן?
ד) ראיתי באיזהשהו אתר על התקנת לולאה מתכתית מסביב לחלון על מנת להפוך את השדה המגנטי לחשמל, האם זה אפקטיבי?
נראה לי ששאלתי מספיק שאלות,
אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון01/11/20091. הטווח בעייתי.
2. א. כן, המכשיר אמין.
2ב. הערך המומלץ על ידינו הוא 1 מיקרוואט לסמ"ר. התקן המומלץ ע"י המשרד להגנת הסביבה גבוה פי 45. אם לא תדע להמיר ממיליוואט למ"ר למיקרוואט לסמ"ר- פנה אלי בדוא"ל.
2ג. מדוד בבוקר (8-9) ואחה"צ (17-19).
3א. הצמחיה מנחיתה- אבל לא קבוע ולא מבוקר, כך שזה טוב אבל לא מומלץ לסמוך רק על הצמחיה.
3ב. הציפוי מנחית פי 10. עוזר מאד.
3ג. כן, זה אפקטיבי בתנאי שהרשת תהיה מספיק גדולה. זה ידרוש מן הסתם תיאום עם הנהלת המוסד הציבורי, שספק אם יושג. לדעתי- לא מעשי.
ציפוי החלון ו/או רשת מתכתית נגד חרקים יהיו יותר יעילים.
ד. לא אפקטיבי. הממד של החלון גדול מאד יחסית לאורך הגל, לכן לא יעיל.
אמנם שאלת שאלות רבות, אך עם טעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, מצרף טבלת המרה
דניאל02/11/2009לטובת אלה שיחפשו להמיר את היחידות מצאתי טבלה נוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת הפורום שיבשה את הלינק
דניאל02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנעתי...
דניאל02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מערכת הפורום לא שיבשה שום לינק.
רם דישון02/11/2009לא ברור לי מדוע לא הצלחת. אתה רשאי לנסות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנועים של מזגניםחגית01/11/2009
שלום,
אני עובדת בבניין בן שש קומות, כאשר המשרד בו אני יושבת ממוקם בקומה השלישית והמנועים של המזגנים של כל הבניין נמצאים כקומה אחת מתחתיי, לצד הבניין. כלומר, כשאני מסתכלת מהחלון לכיוון מטה, אני רואה את המנועים. מדובר במספר גדול של מזגנים ולכן מתעורר אצלי החשש ורציתי לבדןק באם יש לי סיבה לחשוש.
תודה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזגן בקומה מתחת - אין חשש אין קרינה
ד``ר דני וולף01/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבנטלי גולן01/11/2009
שלום!
רציתי לשאול האם ישיבה ממושכת מול המחשב
גורמת לקרינה?
ועד כמה שעות מומלץ להיות מול המחשב ולא מעבר לזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במרחק של 60 ס"מ מהמחשב אין קרינה
ד``ר דני וולף01/11/2009צריך להתרחק גם ובייחוד מאלפסק אם יש וכן מהמחשב עצמו, המסך השטוח לא מקרין, אם כי אין צורך לקרוא עם האף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקו מתח גבוה ליד גן ילדים בקליפר אילן01/11/2009
בנתיה.
שלום, לפני כחודש גיליתי בבדיקה פרטית עם מכשיר שקיבלתי בהשאלה באדיבות ד"ר שליט"א
קרינות של החל מ36 מיליגאוס בגבול הגן עם המדרכה 6 מיליגאוס באמצע הגן ועד 1.8 בקצה מבנה בגן.דיווחתי לגננת ,הוצאתי את הילד שלי מהגן, ואחרי שבוע דיווחתי למהנדסת איכות הסביבה בעיריית נתניה.
היום דיברתי איתה והיא אמרה שביצעה בעצמה מדידות: גבול הגן עם המדרכה עד חצי מטר לחצר 14
מיליגאוס ובגן בין 2-4.
היא אמרה שתיפנה לחברת החשמל לטיפול בבעיה.
בינתיים יתר ההורים בגן אינם מודעים לבעיה.
מה לפי דעתכם כדאי לעשות?
לחכות לטיפול חברת החשמל?, העיריה?
או לומר לועד ההורים בגן שיש בעיה? אעפ"י שאני כבר לא חבר בגן.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות תפני את השאלה לעורכי דין
ד``ר דני וולף01/11/2009אנחנו רק יכולים להגיד לך שזו שערורייה, וסיכון בריאותי משמעותי ומוכר ככזה גם על ידי שלטונות הבריאות בארץ ובעולם. כמובן, שחובה ליידע את כל ההורים. אישית הייתי מוציא את ילדי מהגן אתמול
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולריתs01/11/2009
שלום רב.
אנחנו שוקלים קניית דירה. אנטנה סלולרית אחת נמצאת במרחק של כ-300 מטר מהדירה ומוסתרת ע"י בתים. את אנטנה נוספת ניתן לראות בקו ישיר מהסלון ומהמרפסת, אך היא רחוקה יותר (כ-500-600 מטר). לפי הסבר של בודק קרינה שהזמנתי, הקרינה המקסימלית בדירה היא 0.4 יחידות מדידה (לצערי, אני לא כל כך מבינה בזה ולא זוכרת באיזה יחידות מדובר והוא עדיין לא שלח לי את הדו"ח), הוא בכל החדרים בדירה. האם אתם יכולים לאומר לי לפי נתונים אלה אם יכולה להיות השפעה לאנטנות אלה? או שמרחק מוריד משמעותית את רמת הקרינה והן לא משפיעות במרחק כזה, גם אם יש אנטנה שנמצאת בקו ישיר מול הבית?
אודה מאוד על התשובה. אנחנו צריכים להחליט אם לקנות את הדירה או לא. אני רוצה לציין שזו דירה שאנחנו נגדל בה ילדים...
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חבל שלא עיינת בשאלות הנפוצות.
רם דישון01/11/2009התשובה לשאלה 3 עונה גם לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עופרת במטווחיםיוני01/11/2009
שלום לכם,
אמנם הנושא קשור פחות לפורום זה, אבל לא מצאתי פורום מתאים יותר.
רציתי לשאול עד כמה מסוכנים המטווחים בצה"ל עקב רמות העופרות בקליעים.
האם העובדה שהמטווחים מתבצעים בבסיסים פתוחים שוללת כל סכנה שהיא?
האם הכדורים בהם צה"ל משתמש מכילים כמויות עופרת גבוה?
תודה רבה,
חייל מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן, לא קשור לפורום זה.
רם דישון01/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קו מתח גבוה ליד חדר שינהכפיר31/10/2009
שלום רב,
קו המתח השכונתי (שלושה כבלים+1) עובר במרחק של כחמישה מטרים מחדר השינה שלנו
וכ-15-17 מטר מחדר הילדים.
רציתי לשאול מהו המרחק הבטוח מקווי מתח שכונתיים שכאלו ( במרחק כ-20-25 מטר מאיתנו ישנם עמודים - ללא שנאים עליהם)
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא קו מתח גבוהה סביר, למדוד
ד``ר דני וולף01/11/2009אם לא מדובר בקו מתח גבוהה זה סביר. בכול מקרה כדאי למדוד.
שבוע טוב
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצאות שנאי
kfir01/11/2009בוקר טוב ותודה על תשובתך,
היום בבוקר בדקתי את המרחק לשנאי וראיתי כי הוא נמצא במרחק של כ-25 מטרים מאיתנו.
האם זה מסוכן?
מהיכן ניתן להשיג מד קרינה?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה25 מ' מעמוד ושנאי מספיק למדוד
ד``ר דני וולף01/11/2009אתה יכול להתקשר לנדיב הידוע הד"ר זמיר ולבקש ממנו מכשיר מדידה. לא דחוף!
בברכה
ד,ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלק אחורי של מסך מחשבדוב31/10/2009
עד כמה יש להתרחק מחלק אחורי של מסך מחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה היא לכל סוג של מחשב
דוב31/10/2009גם נייד וגם שלא נייד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היא...
ד"ר זמיר שליט"א31/10/2009ממסך מחשב אמרנו.
ממחשב נייד מושרה שדה מגנטי ניכר, רצוי גם כן 60 ס"מ, אבל צריך להקליד. מה שאני מציע, לקנות מקלדת קטנה מיוחדת, ולעבוד איתה, עכשיו המרחק 60 ס"מ נשמר גם כאן.
כך אני עובד עם המחשב הנייד שלי, וגם מחבר עכבר רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק אחורי...
ד"ר זמיר שליט"א31/10/2009לפחות 60 ס"מ. קחי גם בחשבון שהשדה המגנטי המושרה מהמסך עובר קיר כמו אוויר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מהחלק האחורי של מחשב
דוב31/10/2009עם מסך רגיל(לא שטוח) מספיק 60 ס"מ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין שזה מסך מחשב יחסית ישן
דוב31/10/2009עד לאיזה מרחק יש להתרחק מהחלק האחורי שלו(המסך כמו שציינתי קודם לא שטוח אלא רגיל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין...
ד"ר זמיר שליט"א31/10/2009גם כאן מספיק 60 ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין שזה מסך מחשב יחסית ישן
דוב31/10/2009עד לאיזה מרחק יש להתרחק מהחלק האחורי שלו(המסך כמו שציינתי קודם לא שטוח אלא רגיל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין...
ד"ר זמיר שליט"א31/10/2009כפי שנאמר 60 ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מהחלק...
ד"ר זמיר שליט"א31/10/2009כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינה שלא בשעת שיאיעל31/10/2009
שלום,
במושב בו אני מתכוונת לגור בוצעה מדידה ע"י מודד מוסמך. המדידה בוצעה לפני כשבוע בשעות הערב. חשוב לציין שמדובר במושב בדרום הארץ אשר בו שיא צריכת החשמל היא בחודשי הקיץ במהלך כל היום, אך בעיקר בשעות הצהרים. ברור כי המדידה שנעשתה בשבוע שעבר היא אינה בשעות השיא (סתיו ושעות הערב). מהי המשמעות מבחינת אמינות המדידה? בכמה אחוזים יש "לתקן" את תוצאות המדידה כדי שתתקבלנה תוצאות אמינות? טרם התקבלו התוצאות, אך ידוע לי שבמרחק של 5 מטר מהעמוד נמדדה תוצאה של 1.5 מיליגאוס. מהי המלצתכם בדבר מרחק בטיחותי מהעמוד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת קרינה...
ד"ר זמיר שליט"א31/10/2009כדאי לחכות לדו"ח.
מרחק 10 מטר מעמוד כזה יהיה בטיחותי גם לגבי שדה מגנטי שייווצר סביב הכבלים בעומס מירבי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת קפהקובי31/10/2009
האם מכונת קפה של מסעדה פולטת הרבה קרינה? יש לציין שאני נמצא קרוב לידה כ8 שעות ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון31/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ע"י מלר"זאילן31/10/2009
בסביבת המגורים שלי התנהלה מלחמה על הסרת מתקני גישה אלחוטיים. בינתיים נטען כי כיבו את החשמל למתקנים ואינם משדרים והנושא עבר להתנצחות משפטית.
נודע לי כי מלר"ז הוזמנו לבצע בדיקה.
בהנחה שאכן נותק החשמל מהאנטנות - מה צריכה להיות תוצאת הבדיקה - אפס קרינה?
כמו כן, הבדיקה תערך בשעות הבוקר - איך נכון לדרוש שתבוצע?
מכיוון שהמתקנים נמצאים על גג גבוה (איני יודע אם תהיה גישה לגג) - האם הבדיקה במכשירי מלר"ז תהיה אפקטיבית מהקרקע, למרגלות הבניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה על ידי מלר"ז
ד"ר זמיר שליט"א31/10/2009רוב הסיכויים שהקרינה שתימדד תהיה נמוכה מאד, מהסיבות הבאות:
1. גם אם האנטנות לא פועלות, תגיע קרינה מאנטנות בסביבה, שלא גילית אותן, או של חוקיות.
2. רוב הסיכויים שאם האנטנות אינן מחוברות לזרם, הן אינן מקרינות, אלא אם חוברו באופן לא חוקי, וכבר היה לנו מקרה כזה, עם אנטנה בחיפה.
3. אנטנות מוצבות על גג גבוה כדי לתת שירות, ולא כדי להקרין עלין (זה צ'ופר מיחוד בשבילך...) כי מבחינת החברה הסלולרית, הקרינה הפוגעת בבתים בסביבה, היא הפסד, ומכוונים שאלומת השידור תהיה צרה כדי שלא תיפגע (עד כמה שאפשר) בבתים בסביבה.
4. אני לא מאמין שאנשי מלר"ז ימדדו למרגלות האנטנה, הם מקצוענים, ואני מכיר אותם. מדידה למרגלות אנטנה אפיינית למשת"פים עם החברות הסלולריות.
5. הקרינה תהיה חלשה רוב הזמן, ורוב הסיכויים בזמן הבדיקה, כי היא תתן מענה לשיחות מזדמנות, שבבוקר יהיו מועטות. אולם -
6. כיום בדור ה- 3 הסלולרי, יש שירותים מוזמנים (אינטרנט, כדורגל, סרטים, שיחות, וכיוב') ואז, אם שכן שלך הזמין שירות, בזמן שיקבל אותו, האנטנה תשדר חזק עד לגמר השירות. קובץ וידאו גדול מקובץ קול, פי בערך 10,000 .
אם תרצה תוכל למדוד את הקרינה לבד, אשאיל לך מכשיר, או תוכל לשכור מכשיר מדידה מחברה, שאמסור לך את נתוניה בטלפון.
כל טוב,
זמיר
035747527.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מלר"ז
אילן06/11/2009אכן הבודק ממלר"ז הסביר לי שאינו בודק קרינה ממגרש למרגלות בניין, אלא מתוך דירות בלבד. מכיוון שמדובר בקצר בתקשורת (מהמשרד שלו לא מסרו לו את פרטי הבדיקה ואת הנסיבות), סוכם שאשיג אישור עבורו לעלות על הגג של אותו בניין כדי לוודא שהאנטנה אינה פעילה.אי לכך, הבדיקה כרגע לא נערכה.
לעצם הבדיקה העצמית שאתה מציע לי לעשות - האם באמצעות המכשיר שאתה מבקש להשאיל לי אוכל לוודא שהאנטנה מנותקת מחשמל ואינה מקרינה (שבכך העניין המרכזי שלי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמודי חשמלדוב30/10/2009
דפדפתי בעמודים הקודמים של הפורום והבנתי שישנה קרינה מסוכנת מעמודי חשמל.
נזכרתי שתחנת הנסיעה שלי לעבודה נמצאת מתחת לעמוד חשמל עם שנאי.
על העמוד כתוב:" סכנת מוות- מתח גבוה"
והוא נראה מהסוג של העמוד בתמונה שכבר צורפה בפורום ואני מצרף אותה שוב למכתב.
מיותר לציין שאני שוהה מתחת לעמוד הזה כ3-5 דקות ביום על בסיס יומיומי.
האם נגרם לי נזק כלשהו ואף המינימלי ביותר למוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן כה קצר אין סכנה בכלל
ד``ר דני וולף30/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם עמוד החשמל שבתחנה ההסעה שלי
דוב30/10/2009הוא יותר נמוך מעמוד החשמל שבתמונה ועל כן השנאי תלוי יותר קרוב לראשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזמן כזה קצר אין שום נזק
ד``ר דני וולף30/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
דוב30/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורה פלואורסצנטיות בחדר אמבטיהדוב29/10/2009
מול הכיור שלי בשני צדדיו תלויות שני נורות נורה פלואורסצנטיות. כשאני מצחצח שיניים , שותף את הפנים וביחוד כשאני שם עדשות מגע , אני די מתקרב קרוב לשני הנורות לעתים למרחק של כ 23 ס"מ וזה קורה כמעט על בסיס יומיומי.
האם אני גורם לעצמי נזק למוח?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון שגיאה, סליחה על הטעות
דוב29/10/2009שני נורות נורה פלואורסצנטיות= שני נורות פלואורסצנטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחצי שעה ביום אין נזק.
ד``ר דני וולף29/10/2009נורה אחת = שתי נורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעל 2mg מכבל חשמליאלכס29/10/2009
עקב קירבה של כ 45 מטר לעמוד חשמל מתח גבוה(161k) בוצעה אצלי בדיקת קרינה בכל חלקי הבית על ידי בודקת ממשרד לאיכות הסביבה .
גובה הקרינה היתה בין 2.1mg ל 2.8mg
הנציגה הרגיע אותי שהקרינה אינה גבוה ואין חשש למרות שהערכים מעל ל2mg
האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן בייחוד אם יש ילדים קטנים.
ד``ר דני וולף29/10/2009למרות שמקובל שמעל 4 מיליגאוס אין נזק. את הילדים שלי לא הייתי משאיר במשך כל היום והלילה בסביבה שהשטף המגנטי שלה מעל 2 מיליגאוס.
חוקית אין לך מה לעשות, וגם מעשית אין מה לעשות רק לעבור דירה, ושוב אני הייתי עובר דירה רק אם יש ילדים בבית. בנוסף הייתי גם עורך בדיקה עצמית ולא סומך על הרשעים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מעל 2mg
אלכס01/11/2009קודם כל תודה על התשובה המהירה
רציתי לציין נקודה מוזרה בזמן הבדיקה: בכניסה לבית במרחק של 45 מטר מהכבל נמדדה קרינה של 2.1mg כאשר בתוך הדירה במרחק גדול יותר ממקור הקרינה כ 53 מטר נמדד בין 2.4mg ל 2.6mg.
גם למודדת מהמשרד לאיכות הסביבה לא היה הסבר לתופעה.
כמובן שנתקנו את כל מכשירי החשמל בתוך הדירה.
שאלתי האם יש סיכוי כי מכשיר המדידה לא היה תקין או מכוייל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מעל 2mg
רציתי לציין נקודה מוזרה בזמן הבדיקה: בכניסה לבית במרחק של 45 מטר מהכבל נמדדה קרינה של 2.1mg כאשר בתוך הדירה במרחק גדול יותר ממקור הקרינה כ 53 מטר נמדד בין 2.4mg ל 2.6mg.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מעל 2mg
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה שיש כבל נוסף שאינו נראה.
רם דישון01/11/2009לא סביר שהמכשיר לא היה מכויל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תאורטית לגבי אנטנותעופר29/10/2009
שלום, אני עובד במקום מסויים שמשדר באמצעות אנטנות.
אני כבר מדדתי במקום את עוצמת קרינת הRF שאני חשוף אליה
עם מד שמודד בין 5MHz ועד 3GHz
אפשר לראות את המכשיר בלינק הבא:
מקרה התוצאה הייתה שאין קרינה במקום.
רציתי לדעת אם זה אפשרי שאנטנה תשדר בחוץ לתטווח הזה,
והאם יכול להאנטנות במקום משדרות בטווח שלא מדדתי בעצם ולכן התוצאה שקיבלתי
אינה אמיתית.
בתודה מראש, דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכול להיות,
רם דישון29/10/2009וקשה מאד לדעת כי המידע שאתה מספק עני מאד.
מבלי לדעת איזה אנטנות, איזה תדר, איזה איפנון, איזה הספק, לא ניתן לדעת כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)