מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת קרינהערן18/10/2009
שלום היום סוף סוף הגיעו בודקים לבדיקת קרינה במשרד שבו אני יושב - רק להזכיר במשרד הזמני שבו אני עובד יש ארון תקשורת שעמוס ביחידות: 3אל פסק שנאים , 2 מודמים ועוד יחידות תקשורת וכו . הבודק אמר שהוא מצוייד במכשיר של מרצדס הכי מדויק ומכוייל שיש ולפי הבדיקה שלו לטענתו סביבת העבודה שבה אני שוהה בממוצא 4-5 שעות ביום לא מסוכנת ואין קרינה - ולפי זה הוא אינו ממליץ להוציא את ארון התקשורת מהמשרד . אני די מבולבל מרחק ארון התקשורת מהשולחן ומהכסא שבו אני יושב 50 סמ - אמרתי לו איך יתכן הדבר מהארון תקשורת יש שדה מגנטי ניכר מכל היחידות תקשורת לרבות האל פסק ואיך הגיוני שמרחק 50 סמ נחשב בטוח . הוא אמר שהוא מאוד מחמיר בבדיקות האלו ואם היה מוצא שאכן יש קרינה היה מטיס את ארון התקשורת מהמשרד שמו יורם גבאי אם אני זוכר נכון את שמו - אני צריך להסתפק בתוצאות המדידה שלו ? או שאני צריך להזמין מודדים מחברה שאני בוחר ולא מטעם?
תודה מאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נסה להשיג את דוח הבדיקה.
רם דישון18/10/2009אם אין דוח כזה- דרוש שיכין אותו. לשם כך שילמו לו.
את הדוח העבר אלי במייל להתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ערן19/10/2009כמובן שדרשתי העתק דוח תוצאות המדידה - האם נתן לי כמובן שלא !! טען בתוקף שאין לי ממה לחשוש ואיחל בריאות. יש איזה חברה שאתה יכל להמליץ עליה שאזמין אותה מטעמי באופן פרטי
בחיפוש בגוגל יש לא מעט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד"ר שליטא יכול להמליץ על מודד מוסמך
רם דישון19/10/2009בנוסף, הייתי נלחם עד חורמה לקבל את הדוח.
אם לא רוצים לתת לך- סימן שיש מה להסתיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרםמיכל18/10/2009
בהמשך לשני המכשירים למדידת קרינה סלולרית שאני מתלבטת בינהם.
לגבי המכשיר הראשון (הזול מבינהם) מצאתי איזה מידע לגביו באנגלית מהאינטרנט.
(כי לפני כן לא מצאנו הרבה מידע)
צרפתי קישור.
אודה לך אם תחווה דעתך ותאמר לי בנוסף באיזה יחידות מדידה מודד המכשיר (סמ"ר/מ"ר)
ומה היחידה המינימלית שממנה הוא מתחיל למדוד.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון18/10/2009אין חשיבות באיזה יחידות המכשיר מציג את התוצאה. אנו יודעים להמיר אותן ליחידות שמתאימות לנו.
לעיניננו- סף הרגישות של המכשיר הראשון, של קורנט, הוא מאית של 1 מיקרווולט לסמ"ר, זאת אומרת מתאים מאד לצרכינו (בניגוד לדעתו של עמיתי ד"ר שליטא). פרט לזה, הוא מציג את העוצמה בנוריות צבעוניות. 1 מיקרווואט לסמ"ר היא הנורית הצהובה העליונה, כך שנראה לי שקצת הגזימו אפילו בחומרת ההתיחסות.
מצאתי גם את אתר היצרן (אכן אמריקאי), כך שהמפרט שלו אמיתי (לא כמו הסינים לפעמים).
קני בביטחון. זה אולי אפילו יותר ממה שדרוש לאדם הממוצע.
דרך אגב, מה מחירו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
ליאת19/10/2009מחירו 989 ש"ח
והמחיר של המכשיר היותר יקר הוא: 1480 ש"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם
ליאת19/10/2009בתשובתך התכוונת ל- "מאית של 1 מיקרוולט למ"ר " (ולא לסמ"ר) נכון?
האם יש הבבדל בין: מיקרוואט לסמ"ר או מיקרוולט לסמ"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טעות שלי.
רם דישון19/10/2009צריך להיות "מיקרוואט לסמ"ר. אין יחידה של מיקרוולט למ"ר.
אינני רוצה להכנס לפרטים (זה נושא שנלמד בשנה שלישית באוניברסיטה), אך היחידות של הקרינה הן וואט למ"ר (ומזה נגזר מיקרוואט לסמ"ר) או וולט למטר (על נגזרותיו). היחס ביניהן אינו ליניארי ודורש נוסחה מורכבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רם!
ליאת19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות בכפר שאול ירושליםשושי ברנדוין18/10/2009
שלום רב,
לחרדתי גיליתי כי מעל מתחם 2 בי"ס בהר נוף באופן ישיר(מרחב של כ150 מ"ר) ועוד 2 בי"ס באופן עקיף (מרחק של 400 מ,ר) הוצבו 2 אנטנות סללוריות. האחת של חברת מירס והשניה של פלאפון.
באחד מבתי הספר הקרובים ישנם כרגע 4 מקרים של סרטן (באוכלוסיה של כ200 ילדים).
2 האנטנות מופיעות כבעלות אישור לבניה.
ממנהל בי"ס הבנתי כי הוזמנה בדיקה קרינה פרטית ותוצאותיה היו תקינות (בטווח המותר)
בנוסף הבנתי כי האנטנה של מירס נבנתה בתחילה ללא אישור הוועדה לתיכנון ובניה והבניה אושרה בדיעבד . הכיצד?
שאלותי-
1. מכיון שכפר שאול הוא בניהול משרד הבריאות האם הוא האחראי הראשי לענין?
2. מה ניתן לעשות עוד כמחאה בנושא. ברצונינו לפחות להשיג כי האנטנה תוזז בתוך כפר שאול למקום פחות קרוב לבי"ס בשלב ראשון ולהביא להסרת האנטנות בשלב מתקדם יותר
3. אשמח לקבל עצות נוספות מבי"ס שכבר עברו תהליך דומה
בתודה מראש
שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון18/10/20091. בפרק של שאלות נפוצות יש תשובות לחלק משאלותייך.
2. הטווח (למעשה הסף) של המשרד להגנת הסביבה, שהוא המאשר את האנטנות, גבוה פי 45 מהסף המקובל על מנהלי הפורום הזה (שוב, ראי בשאלות נפוצות).
3. במרחק של 200 מטר הקרינה יורדת לערך המקובל על מנהלי הפורום הזה כבטוח. קשה לומר שמקרי הסרטן הם כתוצאה מהאנטנות אם המרחק מהן עולה על 200 מטר.
4. נסי להשיג את דוח המדידה והעבירי אלי לעיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו מתח גבוה קרוב לביתגילת18/10/2009
שלום,
לאחרונה עברנו לגור בבית שכור במושב בחוף הכרמל עם בננו בן השלוש..
האירו את תשומת ליבנו לעובדה כי לאורך הרחוב כולו עובר קו מתח גבוה. הקו הוא במרחק כמה עשות מטרים מביתנו.
האם קיים הבדל בין סוגי קווים שונים ולכמויות הקרינה שהם פולטים?ואם כן, כיצד ניתן להבדיל בינהם?
כמובן שחששי העיקרי הוא לגבי בני מאחר ונתקלתי בחומר ברשת המקשר בין מגורים קרוב לקו מתח גבוה ולוקמיה בילדים.
אשמח לקבל ייעוץ מכם לגבי בדיקה האם הקו מסוכן.
תודה,
גילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו מתח גבוה...
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2009הקו שם מוכר לי כחשוד.
אנא צלמי אותו, רצוי גם מהצד יחד עם הבית, ושלחי בדוא"ל לרם דישון,
הוא יזהה את הקו באופן מקצועי.
אנא העריכי יותר בדיוק מה המרחק מהקו אל הבית, ואז אפשר להעריך את הסיכון.
במקרה הצורך, תוכלי לשאול מכשיר ולמדוד את השדה המגנטי המגיע לבית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על קרינהדנה18/10/2009
שלום רב
יש לי כמה שאלות ברשותכם
1.בדקתי במפה לגבי המצאות אנטנות סלולריות בקרבת רחוב בו אני רוצה לרכוש בית .
אני רואה מסביב אנטנות אבל איך אדע מה הקרינה שמגיעה לאותה כתובת?
2.כמה רחוק אני צריכה לשים ממני את המחשב ,המסך והנייד ? והאם הצד האחורי של המחשב (לאן שנכנסים השקעים) מסוכן יותר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות...
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2009הרי התשובות:
1. צלצלי למשרד איכ"ס 026495869, בחרי את: הממונה על פניות הציבור.
בקשי ממנה את סקר הבטיחות של האנטנה\ות שאת רואה. את צריכה לפרט כתובת מדוייקת.
אנא בחרי את האנטנה הכי קרובה \ זו שאת רואה אותה מחדרי הדירה, אני לא מאמין שתקבלי נתונים על כמה אנטנות.
את הסקר תקבלי בדוא"ל, ותעבירי לי. אני אעביר לרם דישון, והוא יענה לך ישירות.
אם תקבלי את הסקר על נייר, אנא פני אלי ואגיד לך לאן לשלוח.
2. מהמחשב, צריך לשמור מרחק יד פשוטה, מכל יחידותיו. המחשב עצמו כמעט ולא קורן, לא מהצד האחורי ולא מהצד הקדמי.
האמת שגם המסכים החדשים ה- LCD כמעט לא קורנים. הסיכון יותר, אם יש לך כדיין מסך ישן מהטיפוס של שפופרת קתודית. הוא יוצר שדה מגנטי חזק לכל כיוון. ומלפניפ עוד קרינה הנובעת מתותחי האלקטרונים היוצרים את התמונה.
מרחק יד פשוטה, עושה את זה בטווח בטוח. נא לא להשתטח על המסך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
דנה19/10/2009שלום
תודה על התשובה.
הבעיה היא שאנ לא גרה שם אלא שוקלת לרכוש שם דירה במגדל שטרם נבנה ,את האנטנות
ראיתי במפה על האינטרנט ,אני לא ממש יודעת באיזה כתובת זה .מה אתה מציע ?
ובקשר למסך ,אני לא כ"כ מבינה במסכים ,מה זה מסך ישן ? מסך דק זה אומר LCD ?
ומה בקשר לנייד ? כמה רחוק כדאי שאאשים אותו ממני במהלך היום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמפה מצוינים כתובות
ד``ר דני וולף19/10/2009במפה מצוינים כתובות וגם מספרי האנטנות. בכל מקרה תלכי למקום ותחפשי את האנטנות, אני מניח שתמצאי אותן ואז תחליטי על האנטנה הכי קרובה בקו אוירי מהחלון שלך ולגביה תבקשי את המידה.
מסך שטוח הוא מסך חדש והוא לא קורן. אם לא שמים את הלפטוב על הברכיים, בדרך כלל אין בעיית קרינה, גם אם הרגליים חוטפות קצת קרינה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
דנה19/10/2009הסתכלתי במפה שוב ובאמת מצאתי כתובות .
המגדל המדובר הוא בסוקולוב 2 ,ויש בקרבתו איזה 6-7 אנטנות ,כשרובם במרחק של בערך 150 מטרים (רובם בבית נח -זבוטינסקי 155) .אני הבנתי שמ200 מטר זה נחשב בסדר ,אז אני מבינה שהמגדל יהיה מלא בקרינה ,אני צודקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם ב-200 מטר אין כמעט קרינה,
רם דישון19/10/2009אז ב- 150 יש מעט. הקביעה ש"המגדל יהיה מלא קרינה" קצת מרחיקת לכת.
ראי בפירוט את השאלה הראשונה בשאלות נפוצות, ועייני בכל היתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם דישון ומי שיכול לעזור
דנה20/10/2009אני מניחה שהתכוונת לשאלה בעניין ה" 1 מיקרוואט לס"מ מרובע"
אני מבינה שאין כזה דבר בטוח ולא בטוח ב100% אבל עדיין אני לא כ"כ מבינה את ה"סיכון"
שאני לוקחת אם בכלל .ארשום כאן את ההתלבטות שלי ואני יודעת שלא תוכל לענות לי ב100% ,אבל אשמח אם תחווה את דעתך האישית והמקצועית ,כי אני האמת לא יודעת מה זה אומר "מעט קרינה" ומה זה אומר מבחינת הפגיעה בבריאותנו .
כרגע אני גרה בבית ישן עם 3 חדרים בשכונה בה אין לי שום אנטנה שקרובה אליי (הכל בהסתמך על המפה באתר ) ,ואני שקלתי לעבור לדירה חדשה במגדל שעומד להבנות עם עוד חדר בכמעט אותו מחיר אבל לצערי עם כל האנטנות שציינתי .
עכשיו יש לי פעוט בן שנתיים ובטח עוד יגיעו והאמת אני לא יודעת כמה ואם אני מסכנת את בריאותם במעבר זה .
אשמח לשמוע את דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במרחק של 200 מטר מכל אנטנה
רם דישון20/10/2009הקרינה יורדת לערך שהוא בטוח, על פי הבנת מנהלי הפורום. זה לא אומר שמתחת לטווח זה הקרינה חזקה ומעל לסף, אלא יש לבדוק יותר לעומק לאיזה כיוון מכוונות האנטנות. ככלל, האנטנות נועדו בעיקר לכסות רחובות וצמתים, אלא שלפעמים יש בית ש"נדחף" באמצע ועלול להיות מוקרן מעבר לסף. כל מטרת הפעילות שלי היא לעלות על המקרים הללו. ראי פירוט בתשובה מוקדמת יותר מהבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם דישון ומי שיכול לעזור
דנה20/10/2009אני מניחה שהתכוונת לשאלה בעניין ה" 1 מיקרוואט לס"מ מרובע"
אני מבינה שאין כזה דבר בטוח ולא בטוח ב100% אבל עדיין אני לא כ"כ מבינה את ה"סיכון"
שאני לוקחת אם בכלל .ארשום כאן את ההתלבטות שלי ואני יודעת שלא תוכל לענות לי ב100% ,אבל אשמח אם תחווה את דעתך האישית והמקצועית ,כי אני האמת לא יודעת מה זה אומר "מעט קרינה" ומה זה אומר מבחינת הפגיעה בבריאותנו .
כרגע אני גרה בבית ישן עם 3 חדרים בשכונה בה אין לי שום אנטנה שקרובה אליי (הכל בהסתמך על המפה באתר ) ,ואני שקלתי לעבור לדירה חדשה במגדל שעומד להבנות עם עוד חדר בכמעט אותו מחיר אבל לצערי עם כל האנטנות שציינתי .
עכשיו יש לי פעוט בן שנתיים ובטח עוד יגיעו והאמת אני לא יודעת כמה ואם אני מסכנת את בריאותם במעבר זה .
אשמח לשמוע את דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף
דנה20/10/2009בדקתי עכשיו באתר את עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר של האנטנות המדוברות :
1.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 213 , 213 , 213 , 203
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 1
2.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 20.97
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 2.57
3.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 8
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 2
4.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 2.9
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 0.3
5.אחת גם בלי היתר
היתר קרינה: אין היתר
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: טרם התקבלו נתונים
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: טרם התקבלו נתונים
6.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 5
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 0.55
7.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 85.7
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 3
8.ורק אחת בסדר
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 0.2
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 0.01* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל הנתונים הללו ערכם כקליפת השום.
רם דישון20/10/2009אין להם שום משמעות מעשית.
לא סביר שתהיינה 8 אנטנות בסביבה כל כך קטנה. בחרי את הקרובות מביניהן.
כמו שכתבתי קודם- בואי נתחיל במפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ד"ר זמיר שליט"א19/10/2009כשיהיה רלוונטי צריך לבדוק, ולבקש ממשרד איכ"ס סקר בטיחות של כל אנטנה.
אם אינך יודעת באיזה כתובות מוצבות האנטנות, איך את רוצה שהם ידעו מה לשלוח לך ?
מסך ישן זה המסך עם כל הכובי מאחור. מסך חדש LCD הוא שטוח ודק.
באשר לנייד, כדאי לדבר עם אוזנית, כשהטלפון רחוק מהגוף. אם אין אוזנית, אז לדבר עם הרמקול, ולרוץ בהזדמנות ראשונה לקנות אוזנית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שכתבתי איפושהו באמצע השרשור
דנה20/10/2009כבר יש לי את כל הכתובות (קודם לא הבנתי שאפשר לראות כתובות באתר ) .
והסתבר לי שיש איזה 5 אנטנות שממוקמות במרחק של כ-150 מטרים ועוד 2 בערך 200 מטר.
אני הבנתי ממך שלא יתנו לי מידע על יותר מאחת שתיים ,האם לדעתך כדאי
לוותר על קניית דירה במגדל זה ?
יש לי ילד בן שנתיים (ובטח בשנים הקרובות יהיו עוד) ולא הייתי רוצה לחשוב שאני מסכנת אותו/ם במעבר לדירה זו .
בעניין הנייד ,התכוונתי כשהוא לא בשימוש .אני מניחה אותו על השולחן ,מה המרחק בו הוא לא יקרין עליי ? או שללא שימוש הוא לא מקרין ?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם תלחצי, יתנו לך יותר משתיים.
רם דישון20/10/2009ותרי על אלו שמרחקן עולה על 200 מטר, ובקשי את כל היתר. כשתקבלי, העבירי אותם אלי.
יש שני נתונים נוספים שחשובים לי:
1. מהו האזימוט מהמגדל לכל אנטנה? מפה של הסביבה יכולה לעזור לי בכך.
2. באיזו קומה מדובר?
אני מציע להתחיל במפה. האם המגדל בבניה?
ראיתי בעבר מקרים בהם לא היתה התחשבות של החברות, בזמן תכננון כיוונים של האנטנות, בבניה עתידית. במקרים אלו אזור הבניה העתידית היה מוקרן חזק. ייתכן שזה המקרה גם כאן.
נייד שאינו בפעולה אינו מקרין כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמגדל בבנייה ,כרגי יש עדיין בור
דנה20/10/2009ענק .בקושי התחילו ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמגדל בבנייה ,כרגי יש עדיין בור
דנה20/10/2009ענק .בקושי התחילו ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי למעלה נתון נוסף
דנה20/10/2009אולי הוא גם יעזור .
מה זה מפת הסביבה ומאיפה אני יכולה להשיג ?
כנ"ל לגבי האזימוט ,מה זה ומאיפה אני אוכל להשיג ?
מדובר בקומה 5 .
שמרי על הסדר בשרשור, שלא תלך תשובה
רם דישון20/10/2009לאיבוד.
לגבי המפה והאזימוט- יש באתר האינטרנט של העיריה, בדרך כלל. היעזרי במישהו שמבין מה אני מבקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה התכוונת קודם כשכתבת
דנה20/10/2009"ככלל, האנטנות נועדו בעיקר לכסות רחובות וצמתים, אלא שלפעמים יש בית ש"נדחף" באמצע ועלול להיות מוקרן מעבר לסף. כל מטרת הפעילות שלי היא לעלות על המקרים הללו"
מה אתה עושה כשאתה עולה על מקרים כאלו ?
ובקשר לזה שלא יכולות להיות 8 אנטנות בסביבה כ"כ קטנה .אז המגדל הוא באמצע
וה8 שציינתי הן מימינו ומשמאלו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכרת מכשיר מדידהטלי18/10/2009
שלום
רציתי לדעת היכן ניתן לשכור מכשיר למדידה קרינה אלקטרו מגנטית? (מכשיר שכוייל כנדרש)
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכירת מכשיר מדידה
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2009אנא טלפני לחברת קולבוקשר (יאיר) 099553111, תסבירי את העניין, תגידי שהמכשירים של זמיר תפוסים, אז תקבלי 50% הנחה.
המכשירים שלו מכויילים, ותקינים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזו יחידת מידה מודד המכשירליאת18/10/2009
אני קצת מבולבלת.
כמו שרשמתי לכם כבר לפני כן בפורום, אני מתלבטת בין שני מכשירים למדידת קרינה סלולרית שאותם אני רוצה לרכוש.
1. מכשיר 1 המוכר טוען שהוא מתוצרת אמריקאית הוא מודד:
החל מ 25mV/m = 1.6 ?W/m² ועד 14.8V/m = 58 ?W/m².
מודד את תחום התדרים שבין 100MHz ל- 3GHz.
2. מכשיר 2 הוא דיגיטלי רגיש (הוא צריך להזמין במיוחד)
המכשיר מודד קרינת רדיו ומיקרו בתדרים בין 0.5MHz ועד 3GHz
ובעוצמות שבין 0.001 ל- 2000 µW/cm²
שהוא קצת יותר יקר.
אני רוצה לדעת באילו יחידות מודד כל מכשיר? (מיקרווט לסמ"ר או למטר)
ומאיזה יחידה מינימלית מתחיל למדוד כל מכשיר.
(כי חשוב לי שהוא יתחיל למדוד מיחידה נמוכה מ- 1 מיקרווט לסמ"ר).
צרפתי תמונה של המכשיר הראשון ובהודעה נוספת צרפתי תמונה של המכשיר השני.
מה מומלץ לקנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך- צרפתי תמונה של המכשיר השני
ליאת18/10/2009זאת התמונה של המכשיר השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, צירפתי...
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2009זה מכשיר מצויין, גם לי יש כזה שאני משאיל.
המכשיר לא מייוצר יותר, וכדאי לתפוס מה שיש עדיין בסטוק.
בארה"ב יש מכשיר כזה לחברה שמודדת באופן מקצועי. לכן קניתי אותו בזמנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש בלבול ביחידות שציינת.
רם דישון18/10/20091. 25 מיליוולט למטר לא שווה ל- 1.6 מיקרוואט לסמ"ר. שתי היחידות מודדות עוצמה, בצורה שונה, ואנחנו יודעים להמיר ביניהן.
2. כמו שכבר כתבתי, ליחידות יש משמעות רבה.
אני מציע שתפני למוכר ותבקשי את שם היצרן והדגם של שני המכשירים, ואז אוכל לבדוק את הנתונים המדויקים. תחושת הבטן שלי אומרת שיש בלבול ביחידות, ושני המכשירים דומים. תשובה אמינה, כאמור, רק לאחר בדיקה יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
ליאת18/10/2009דיברתי שוב עם המוכר,
הוא טוען שבאמת יש שם בלבול בנתונים ושה- 25 זה מיליוולט למטר אבל אמר שאני אתייחס
ל- 1.6 שזה שווה ל- 0.16 מיקרוואט לסמ"ר.
לגבי הדגמים של המכשירים:
המכשיר הראשון הוא של חברת cornet מארה"ב דגם ed-15b
המכשיר השני הוא של חברת alphalab (אין לו את זה במלאי כי לא מייצרים, אולי יצליח להשיג לי במידה וארצה).
מה כדאי לרכוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון18/10/20091. שניהם קוראים הרבה מתחת ל- 1 מיקרוואט לסמ"ר. לקורנט אין אתר, אבל נא ראי סרטון ביו-טיוב בקישור הבא: watch?v=oRJH53PFngA
רואים בבירור את היחידות ואכן ביחידות שציינת היה בלבול.
2. בקישור הזה יש פירוט תכונות של המכשיר של אלפאלאב.
שימי לב שהדיוק הוא 25%, אז אל תצפי לקריאות בדיוק יותר גבוה. לצרכינו זה מספיק והותר.
מסקנה: אין הבדל משמעותי בין שני המכשירים. הייתי הולך על הזול מביניהם.
נקודה נוספת- הם קוראים קרינה בתדרים גבוהים (סלולרי, ראוטרים, טלפון נייד) אך לא שדה מגנטי בתדר הרשת. לזה יש צורך במכשיר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
ליאת18/10/2009כשאמרת שהם לא קוראים שדה מגנטי, התכוונת לקרינה ממכשירי חשמל,
שלזה צריך מכשיר למדידת קרינה אלקטרומגנטית, נכון?
נ.ב
המוכר לא המליץ על מכשיר המודד את שתי סוגי הקרינות
(סלולרית+מגנטית) כי טען שהמדידה הסלולרית שם פחות מדוייקת ממכשיר המודד רק קרינה סלולרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאחה קטנה
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2009נכון. שדה מגנטי מושרה על ידי כל מכשיר חשמלי (בו זורמים אלקטרונים).
אם מציעים לך מכשיר שמודד גם קרינת שידור וגם שדה מגנטי, מה טוב.
צריך לודא שהמכשיר אמין.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
ליאת18/10/2009כשאמרת שהם לא קוראים שדה מגנטי, התכוונת לקרינה ממכשירי חשמל,
שלזה צריך מכשיר למדידת קרינה אלקטרומגנטית, נכון?
נ.ב
המוכר לא המליץ על מכשיר המודד את שתי סוגי הקרינות
(סלולרית+מגנטית) כי טען שהמדידה הסלולרית שם פחות מדוייקת ממכשיר המודד רק קרינה סלולרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון.
רם דישון18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2009אם לא יצליח למצוא, אז נתחיל לדאוג.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזו יחידה...
ד"ר זמיר שליט"א18/10/20091. לא מתאים לך, כי היחידות גבוהות מדי.
2. זה מכשיר שיתאים לך, כי מודד גם קרינות נמוכות. יותר יקר, אבל יותר מתאים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במכוניתדפי17/10/2009
שלום רב,
כבר כתבתי כאן. אני מעונין לקנות מכונית יפנית קטנה.
ברשותי מכשיר מדידה לשדה אלקטרומגנטי של אלפא-לאב, במיליגאוס.
אני מחפש בגוגל כבר זמן מה , איזשהי התייחסות או טבלה שתשווה בין מכוניות מבחינת קרינה, ולא מוצא.
(האם עדי כדי כך יש חוסר מודעות?, או האם עד כדי כך חברות המכוניות הן כוח כלכלי ש"סותם את הפה" ליוזמות מסוג זה?, איך יכול להיות ש*בכל העולם*, לא קמה איזשהי יוזמה של עיתונאי לעשות עבודת השוואה כזו, הרי עושים כתבות על מיליון דברים אחרים, שבהם משקיעים גם המון זמן וכסף).
אני , כאמור, רוצה לקנות מכונית עם הכי פחות קרינה.
שאלותיי הן
1. במכונית הנוכחית שלי מדדתי, וראיתי שיש הבדל באם אני מודד כשהמכונית עומדת והמנוע פועל, לבין אם אני ממש בנסיעה (שאז יש יותר קרינה).
האם זה אכן כך מהידע שלכם, שבנסיעה יש יותר קרינה מאשר בעמידה, ושלכן שצריך למדוד בזמן נסיעה?
2. רציתי לקבל רעיונות ממכם,
איך אמדוד מכוניות אחרות, באולמות תצוגה? הרי לא יתנו לי להוציא אותן החוצה לנסיעת מבחן?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה במכונית
ד"ר זמיר שליט"א17/10/2009עד כמה שידוע לי, לא נעשה סקר מסודר על רמת שדה מגנטי במכוניות.
אני מדדתי בכמה מכוניות, כולל יפניות, מדידות מקריות במכוניות של חברים, או כאלה שבאו אלי וביקשו שאמדוד. הקרינה שונה בין דגמים שונים.
אני אומר מזיכרון, שבכמה מכוניות השדה המגנטי היה משהו כמו 4-6 מיליגאוס בכיסאות הקדמיים, ומעט פחות באחוריים. בנסיעה היה יותר מאשר בעמידה.איני זוכר באיזה היה גבוה יותר, אבל היה.
מה שאתה יכול לעשות, למדוד במכוניות של חברים \ חברים לעבודה \ שכנים. הגיוון במכוניות עצום, ותצטרך לחשוב על כמה דגמים אפשריים, ולמדוד מאלה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ברכבמאיה17/10/2009
אני שוקלת לרכוש רכב טויוטה 2008 (יד שניה.) בעזרת מכשיר שנמצא ברשותי בדקתי את השדה המגנטי.
מלפנים כ2.5-4 מיליגאוס
במושבים האחוריים: מאחורי הנהג 3-2.5 מיליגאוס (ככל שמתקרבים לרצפת הרכב הקרינה עולה . מגיעה ל15 מיליגאוס)
במושב האחורי מאחורי הנוסע הקרינה קצת יותר גבוה. על המושב עצמו בערך 8 מיליגאוס.
האם התוצאות תקינות?
האם בכל רכב הקרינה במושבים האחוריים קצת יותר גבוהה מאשר מקדימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ברכב
ד"ר זמיר שליט"א17/10/2009התוצאות שלך הגיוניות בהחלט, אבל תקפות רק למודל שמדדת.
בכל מודל זה אחרת, אבל בגדול, זה נראה סדר גודל טיפוסי לכמה דגמים.
במכוניות שאני מדדתי, מלפנים היה שדה מגנטי מעט גבוה מזה שמאחור.
אבל זה מישתנה שם, גם שינוי מקום המדידה בכמה סנטימטרים, יכול לתת תוצאה שונה.
השדה דועך מהר ממקורות הקרינה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם במכוניות דיזל הקרינה יותר נמוכה
מאיה19/10/2009תודה רבה על המענה ד"ר שליטא
האם במכוניות שמונעות ע"י דיזל הקרינה נמוכה יותר?
בדקתי אצל חברה שלי יש לה ג'יפ דיזל והקרינה מקדימה הייתה בערך 1.5 מיליגאוס ובמושבים האחוריים בערך 0.3 מיליגאוס. כאילו אין לה שום קבלי חשמל ברכב מאחורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משקעגל17/10/2009
האם שקע ללא תקע משרה שדה אלקטרומגנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולארית ליד בית ספרתמי16/10/2009
ערב טוב,
ביתי לומדת בבית ספר בר לב בכ"ס וקרוב לביה"ס על שטח פתוח יש אנטנה סלולארית מרשימה.
לדעתי המרחק הוא בין 150 ל200 מטר. האם לפי החוק אנטנות כאלו מקבלות אישור קודם והיכן אפשר לבדוק לאיה כיוון הקרינה חזקה יותר. האם בעירייה? או באינטרנט?
תודה, תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי השאלה הראשונה בשאלות נפוצות.
רם דישון16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר סלולריאייל16/10/2009
שלום.
ברשותי ראוטר סלולרי של חברת סלקום. רציתי לדעת האם יש לו קרינה מסוכנת ומאיזה מרחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמור מרחק של מטר ממנו.
רם דישון16/10/2009מותר להתקרב יותר- אבל לא לשעות ארוכות. מומלץ לא לישון לידו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רק עוד נתון קטן
אייל16/10/2009יש לראוטר גם אנטנה לשיפור קליטה האם היא פולטת/מגבירה את הקרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היכן מותקנת האנטנה הזו?
רם דישון16/10/2009האם יש לראוטר אנטנה אחת או שתיים? לאן מחוברת היציאה השניה של הראוטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בבעיית הקרינה
יואב01/12/2009האם אפשר להשתמש גם באמצעים להורדת הקרינה מבלי לפגוע בביצועי הראוטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל עוד לא ראיתי דוח טכני שמתאר מה
רם דישון01/12/2009הרדיד הזה עושה, אין באפשרותי להתייחס. בקש מהם את הדוח של מכון התקנים או כל דוח טכני אחר, והעבר אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך: קרינה מאנטנות והריוןגלית16/10/2009
שוב המון תודה.
באמת ששקלתי ביום ראשון להתפטר (כן זה גם ההורמונים...)
האם עליי לפנות למלר"ז בכדי לבדוק באיזה שעה משעות היום התבצעה הקרינה? (אינני זוכרת שאף אחד שבדק קרינה נכנס למשרדי בזמן ששהיתי בו).
איך פונים למלר"ז?
אמרת שניתן לפנות גם למשרד לאיכות הסביבה שיבדקו שוב. כיצד פונים? האם הבדיקה עולה כסף? האם ראש המועצה צריך להזמין בדיקה זו או כל עובד יכול?
תקנות עבודת נשים (עבודה בקרינה מיננת) תשל"ט: הגבלת חשיפה לאישה בהריון: אישה בהריון לא תחשף במסגרת עבודתה על 1 רם ממקורות קרינה פנימיים או חיצוניים במשך כל תקופת הריונה.השיעור החודשי הממוצע של אישה יעמוד כאמור על 0.15 רם..." קשור לעינייני?
האם אתה רומז שאני יכולה להרגע!?.......
סופ"ש נעים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך: קרינה מאנטנות והריון
ד"ר זמיר שליט"א16/10/2009באיזה שעה נמדדה הקרינה, אמור להיות כתוב בדו"ח. צריך לקרוא אותו.
החשיפה לקרינה שאת מצטטת היא לקרינה מייננת, ביחידות rem, ואינה שייכת לעניין
אנחנו מדברים על קרינה בתדרים סלולריים, שהיא כמו כל קרינות בתדרי רדיו, קרינה בלתי מייננת.
כל טוב,
זמיר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון16/10/20091. נסי להשיג את הדוח. בדוח רשום באיזו שעה נערכו המדידות. אבל חשבי שוב: לאחר שעות העבודה המשרד סגור, לכן הבדיקה היתה חייבת להתבצע בשעות העבודה, כך שכל הדיון הזה קצת מיותר.
2. ראי במשרד להגנת הסביבה. פני באמצעות "צור קשר" באתר. הבדיקה אינה עולה כסף. כל אדם יכול לפנות.
3. הציטוט שהבאת נוגע לקרינה מיננת (קרינת רנטגן), ואין לה ולא כלום עם הקרינה הבלתי מיננת שבה אנו עוסקים. שימי לב שהיחידות שונות- רם (REM) לעומת מיקרוואט לסמ"ר. אלו שני דברים שונים לגמרי.
4. אכן, את יכולה להירגע. אל תתפטרי- אין סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרםגלית16/10/2009
קודם כל תודה על תשובתך המהירה!
ישבתי פה קצרת נשימה ומחכה לתשובה...
ברצוני לשאול אותך עוד מספר שאלות:
1. האם עליי לברר אם הבדיקה נעשתה בשעות העבודה? האם יש משמעות לכך?
2. האם עליי לברר אם במשרדי הספציפי רמת הקרינה היא 0 או 0.2? קראתי איפשהו כי לאישה בהריון התקן מתיר 0.15 בלבד, האמנם?
3. האם רמת הקרינה יכולה להשתנות לפתע או שהיא קבועה?
4. האם הבדיקות של מלר"ז אמינות?
חשוב לציין שבכל מקרה אינני רואה את האנטנות מחלוני. כאמור הן פרוסות על הגג שמעליי. ידוע לי שהגג איננו עשוי מבטון אלא מחומר אחר (אוליי פוליגל?)
שוב המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון: לרם ו/או מנהלי הפורום האחרים
גלית16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון: לרם ו/או מנהלי הפורום האחרים
גלית16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון16/10/20091. אם מדובר על משרד, אני מניח שהמדידה נעשתה בשעות העבודה. זה חשוב כי באזור מסחרי ההספקים יורדים לאחר שעות העבודה, כאשר תעבורת השיחות יורדת.
2. הסף המקובל על מנהלי הפורום הזה הוא 1 מיקרווואט לסמ"ר, והתוצאה כאן נמוכה משמעותית מסף זה. אינני רואה טעם לברר בדיוק כמה, כי הנתון יכול להשתנות במסגרת התחום הזה.
אינני מכיר סף מיוחד לאשה בהריון.
3. רמת הקרינה משתנה כל הזמן כתלות בתעבורת השיחות. כאמור, באיזור מסחרי בשעות היום היא קרובה לשיא.
4. מניסיוני, הבדיקות של מלר"ז אמינות, מאחר והם אינם קשורים לשום גורם מסחרי הממן את פעילותם. בכל מקרה, תוכלי לבקש מהמשרד להגנת הסביבה למדוד שוב, למען השקט הנפשי שלך.
5. העובדה שאינך רואה את האנטנות בעין מסבירה את התוצאה הנמוכה. כל מכשול בדרך בולע קצת. נראה לי גם לא סביר שתרנים כאלו מותקנים על גג שאינו בנוי מבטון. חומר אחר פשוט יקרוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית והריון - דחוף!גלית16/10/2009
שלום,
אני בשבוע 7 להריוני.
להפתעתי נודע לי היום כי על גג מקום עבודתי מותקנים שני מוקדים של חברות סלולריות הכוללים שלושה תרנים ומספר אנטנות.
עמותת מלר"ז (המועצה הציבורית למניעת רעש וזיהום) בדקה את רמת הקרינה המגנטית במשרדים ומצאה כי היא בין 0 ל-0.2 מיקרוואט לסמ"ר.
מה משמעות התוצאות עבורי?
האם לאישה בהריון מותר לעבוד תחת רמת קרינה שכזו?
כיצד אדע כי רמת הקרינה איננה משתנה לרעה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
גלית16/10/2009האנטנות ממוקמות על גג המשרדים (כלומר אחת על ה"ראש" ועוד שתיים במרחק כמה עשרות מטר ממני.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התוצאות מוכיחות את התיאוריה
רם דישון16/10/2009שתחת האנטנות הקרינה חלשה מאד. אם המדידות נערכו בשעות העבודה, סביר שהן קרובות לערך המירבי האפשרי.
הסירי דאגה מלבך; הקרינה נמוכה אפילו לאשה בהריון, ואפילו יחסית לסף המקובל על מנהלי הפורום (והנמוך משמעותית מזה של המשרד להגנת הסביבה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)