מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה סלולריתמשה רבי01/10/2009
שלום
המשרד בו אני עובד נמצא במרחק של כ- 30 מטר בקו אווירי מאנטנה סלולרית של חברת סלקום
כיצד ניתן לדעת מההסיכון ורמת החשיפה
המשרד מצוי ברח' זבוטינסקי 81 פ"ת כאשר האנטנה נמצאת בבניין הסמוך של חברת סלקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראה השאלה הראשונה
רם דישון01/10/2009בדף של שאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולארית ותינוק בן חודשחגית30/09/2009
שלום. בקרבת ביתי יש אנטנה סלולארית של חברת מירס תקשורת, לפי נתוני המשרד לאיכות הסביבה מדובר במתקן גישה אלחוטי, ID-5255, מס אתר 6277. עוצמת הקרינה במיקרו-ואט לסמ"ר היא 267,267,267.
1. השאלה היא מה אני יכול ללמוד מנתון עוצמת הקרינה?
2. מה טווח ההשפעה של הקרינה באנטנה זו?
3. מה המרחק הבטיחותי מבחינת גידול תינוק שזה עתה נולד?
(אנחנו גרים בקומה שלישית, בקו ראיה מהאנטנה, שנמצאת על תורן מעל בניין בן שתי קומות)
4. מה הפרוצדורה על מנת להשאיל מד קרינה ומאיפה?
5. האם אפשר לסמוך על נתוני המשרד להגנת הסביבה? ומהיכן מתקבלים הנתונים?
אודה על תשובות לשאלותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנה סלולרית ותינוק בן חודש
ד"ר זמיר שליט"א30/09/2009מכתבך הגיע אלי לארה"ב. אני חושש שאתם בבעייה.
תבקשי בהקדם מהמשרד להגנת הסביבה 026495869 , הממונה על פניות הציבור, סקר בטיחות והיתרי הקמה והפעלה לאננטנה זו (כתובתה המדוייקת).
תקבלי את זה בדוא"ל, ומייד תשלחי לרם דישון שגם הוא ממנהלי פורום זה. הוא מהנדס אלקטרוניקה, מומחה מאין כמוהו לקרינות שידור. הוא יקרא את הנתונית הטכניים, ויענה לכם ישירות אם יש סיכון.
בינתיים תשתדלו שהתינוק לא יהיה בחדר עם קו ראייה לאנטנה. אם הדירה שלכם, אמליץ על מיגון החלונות הציפוי שקוף, ואוכל להמליץ על חברה שעושה זאת. אני לא מקבל אחוזים.
אם ישלחו לך את הנתונים בדואר רגיל, אנא שלחי לא דוא"ל ואפנה אותך לכתובתו של רם דישון.
אם יש איזו בעייה, אל תהססי לפנות אלי בכל עת.
אני חוזר לארץ ביום 3 באוקטובר.
זמיר
035747527 (מתאריך זה ואילך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל התשובות לשאלותיך מופיעות בדף של
רם דישון30/09/2009שאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לתגובתך
חגית01/10/2009קודל כל תודה על תשובתך כבר התקשרתי למשרד להגנת הסביבה והשארתי הודעה ממתינה לטלפון מהם.
בנוגע לקו ראיה ישיר, רק מחלון אחד של הבית (למזלי המטבח) רואים ממש את האנטנה, משאר החדרים לא רואים אותה משום שבנין אחר מסתיר אותה, האם זה בסדר ולא נחשב לקו ראיה ישיר לאנטנה?
הדירה אינה בדיוק שלנו, היא של ההורים של בעלי, אבל כעת אנו שוקלים בכובד ראש לעזוב אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני רואה סיבה לעזוב את הדירה
רם דישון01/10/2009מאחר ואינכם נמצאים במטבח שעות רבות ביום, ובוודאי לא צמודים לחלון, לא הייתי ממהר להסיק מסקנות.
במקום שאין קו ראיה לאנטנה אין שום סיכון. הבנין שמסתיר אולי נמצא בבעיה. אתם-לא.
בנוסף, אני ממתין לחומר שתקבלו מהמשרד. אחרי שאראה אותו- נחשוב הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
חגית01/10/2009אחרי חול המועד סוכות נקבל את החומר משום שהבחורה שמטפלת בפניות הציבור תהיה במשרדה רק אחרי החגים.
בכל אופן, רציתי עוד לשאול באיזה טווח של זמן יכול להיגרם חלילה נזק? נניח אם נעזוב את הדירה בעוד שנה? האני דואגת לתינוק הקטן שרק בן חודש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ד"ר זמיר שליט"א01/10/2009לפי הנתונים, ומה שענה לך ידידי המלומד רם, הקרינה שעלולה להגיע ולפגוע בתינוק, זניחה. הרי אינך מוציאה את התינוק להשתזף בעירום מול האנטנה.
באשר לכם, אינכם חייבים לשבת ארוכות מול האנטנה.
אם אתם דואגים, ניתן לצפות את חלון המטבח בציפוי שקוף שבולם קרינה סלולרית ממש לחלוטין. אם תבחרי באופציה זו אגיד לך מספרי טלפון של חברות שמדביקות את הציפוי. אני לא מקבל אחוזים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאד לקבל טלפונים של חברות
חגית01/10/2009שמבצעות ציפויים!!!!
המון תודה לך!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד לשאלות
חגית01/10/2009רציתי להוסיף ולשאול מה נחשב קו ראיה לאנטנה?
האם כשמוציאים ראש מהחלון ומביטים הצידה ורואים את האנטנה נחשב קו ראייה? או שקו ראיה הוא רק ככשנמצאים בחדר ומביטים לחלון ודרכו רואים את האנטנה?
המרחק בנינו לבין האנטנה המדוברת הוא כ-50 מטר. ורואים את האנטנה רק כאשר מוציאים את הראש מהחלון ומביטים שמאלה, אנחנו גרים בקומה שלישית ואחרונה, הבניין הסמוך לנו מסתיר את רוב הדירה מהאנטנה.
אנחנו מאוד מודאגים וביחוד רוצים לדעת האם עלול להגרם נזק ובאיזה טווח זמן (שבועות? חודשים? שנים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קו ראיה
רם דישון01/10/2009משמעו שאם אעמוד בתוך החדר, ליד החלון, ואסתכל החוצה- אראה את האנטנה.
אם צריך להוציא את הראש החוצה ולהתבונן הצידה- אין קו ראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמ מאד...
ד"ר זמיר שליט"א03/10/2009החברות שמצפות חלונות בציפוי שקוף נגד קרינה סלולרית:
1. או-קיי דיל, גיורא 0522405372 (ציפוייםן מיובאים)
2. אל סורג, יענקלה 0524231803, (ציפויים כחול-לבן).
שניהם אמינים, יש להם מכשירי מדידה, והם מכירים היטב את הנושא.
כדאי לבדוק מחירים אצל שניהם.
אני מדגיש שאיני מקבל אחוזים מאף אחד מהם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאפון בטעינהרונן30/09/2009
שלום רב
האם שהייה של כ1/2 שעה ביום ליד פלאפון שנמצא בטעינה מסוכנת?
האם בכלל יש קרינה מסוכנת מפאלפון בטעינה ?
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלולרי בטעינה
ד"ר זמיר שליט"א30/09/2009רצוי לא להיות קרוב לטלפון פחות מ- 60 ס"מ.
אם אינו פועל, רק טוען, נפלט ממנו ובפרט מהמטען שדה מגנטי ניכר. אם הוא גם במצב כוננות, הוא גם משדר מדי דקה סיגנל חזק.
נא לשמור מרחק, ונשמרתם לנפשותיכם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אחד מהם עדיףמאיה30/09/2009
במה עדיף להשתמש מוצץ סיליקון או מוצץ גומי?
כשמרתיחים בקבוקים האם יש להרתיח גם את פטמת הגומי/סיליקון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיליקון עד צמיחת שיניים בלבד
ד``ר דני וולף30/09/2009אין בעיה להשתמש בשני הסוגים. מותר וצריך להרתיח את שניהם. מומלץ לא להשתמש בסיליקון אחרי צמיחת שיניים כיוון שאז יכול התינוק לנשוך חתיכה מהסיליקון ולבלוע.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה מעל מקום העבודה שלייגאל ב"י29/09/2009
מצורף צילום של האנטנה.
אני עובד 10 מטר מתחת לעמוד הזה..יש ממה לחשוש ?
בנוסף 100 מטר משם ישנו בית ספר יסודי
תודה לעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לך אין סכנה בית הספר צריך למדוד
ד``ר דני וולף30/09/2009האנטנה די מאיימת, ויש לה גם תשדורת "תופים" המעבירים הקו למרחקים.
לך יש פחות ממה לחשוש, אם כי בהחזרה מבתים שבסביבה בנסיבות מסוימות, גם הקרינה אצלך עלולה להיות חזקה.
לגבי בית הספר הסיכון נראה לי גדול יותר, ובהנחה שהילדים חשופים לקרינה במשך שעות רבות של היום הייתי מחמיר מאוד עם כל שבריר קרינה, ובכל זאת חייבים למדוד גם אצלך וגם בבית הספר. ככלל, אנחנו בעד להרחיק אנטנות ממקומות שציבור ילדים נמצא בו מעל 200 מטרים, וזאת כי הנזק מקרינה מתמשכת נגרם גם הרבה מתחת לספי הקרינה המותרים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שליטהאלון29/09/2009
שלום
שאלה בקשר לאבני צור שאספתי בטיול במדבר האם אבן זאת מזיקה לבריאות ?
אני משתמש באבנים למשל כמעמד לכוס או סבון באמטיה וכאלה ...
שאלה 2
אם אבן זאת עמידה במים מלוחים להניח באקווריום למשל?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבני צור לקישוט לא תהיה הירושימה
ד``ר דני וולף30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר שליט"א
ד"ר זמיר שליט"א30/09/2009השאלה חורגת מתחום הפורום, אבל, אין מאבנים אלה שום סיכון לבריאות, אם לא זרקו עליך אחת כזאת שתיפגע בך בחוזקה.
אתה יכול לשים אותה באקווריום, או בכל מקום, ללא הגבלה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממטען למחשב ניידכרמי29/09/2009
שלום רב
לאחר שקראתי את מרבית השאלות בנוגע למחשב נייד אני מוכרח לומר שיצאתי די מודאג. קניתי לבתי בת ה 8 מחשב נייד המונח על השולחן שנמצא צמוד למיטתה (המרחק מהמחשב לכרית הוא בערך כאורך זרוע). כשהיא הולכת לישון אני מקפיד לסגור את ה WIFI ולהוריד את המסך. השאלות שלי הם כאלו:
1. האם המחשב עדיין פולט קרינה ברמה גבוהה גם כשהמסך מורד והוא נמצא במצב של "שינה".
2. האם כיבוי ה WIFI עוזר להנחתת הקרינה.
3. במידה ואנתק את המחשב אך אשאיר את המטען מחובר לחשמל כמה קרינה הוא עדיין פולט?.
בתודה מראש
כרמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה- WIFI הוא הבעיה הקטנה ביותר
ד``ר דני וולף30/09/2009קשה לי להבין מדוע ילדה בת 8 צריכה את המחשב הניד ליד מיטתה, והייתי מציע להיזהר אם גם מביאים לה את האוכל למיטה שלא תשתנק חלילה.
המחשב מקרין, המטען שלו מקרינים גם כשהם במצב שינה. ה- WIFI זניח גם כשהוא פועל. יחד עם זאת מרחק של 60 ס"מ בוודאי מספיק.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטובת המחשב
רם דישון30/09/2009כדאי שתכבה אותו בלילה. אחרת הדיסק הקשיח ממשיך להסתובב ו"לשרוף" שעות עבודה. וזה בנוסף לפן הבריאותי. כדאי גם לנתק את הספק, מאותה סיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת טלפון סלולרי בממ"דרותם29/09/2009
חדר העבודה שלי בממ"ד ואני נאלצת לבצע שיחות מהנייד כאשר הקליטה כמעט אפסית
להבנתי במצד כזה הקרינה של הנייד הכי מזיקה
האם יש דרך/מכשיר לאכוף זאת כדי להגביר את יכולת הקליטה של הנייד בממ"ד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון29/09/20091. מניין לך שהקליטה בממ"ד כמעט אפסית?
2. יש מכשיר קטן שמסופק ע"י חברת הסלולר שלך. הוא מחייב אספקת מתח (שקע חשמל) וחור בקיר לכבל לאנטנה חיצונית.
צרי קשר עם החברה הסלולרית שלך, ובקשי למדוד את עוצמת הקליטה בממ"ד. על פי התוצאה, הם ימליצו כיצד להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מגלאי אזעקהסגלית29/09/2009
אני בונה עכשיו בית ובהמלצת יועץ מיגון מעו ניינת להתקין גלאי גארד. בהסבר על הגלאי מצויין שיש שימוש בגלי מקרוגל, פניתי לחברה שמיצרת את הגלאי לדעת אם וכמה קרינה הגלאי מקרין, תשובתם המפורטת היא:
The RF power levels radiated by the MDU are extremely low under all conditions, and many orders of magnitude below the maximum recommended levels in normal operating modes. The maximum transmitted power is less than 15mW. This power is distributed within the coverage pattern of the MDU, and the maximum power density is 1mW/cm² at a distance of 5mm from the front face of the unit, reducing to 0.72µW/cm² at a distance of 1 metre. Any equipment containing an MDU as the sole emitter of electromagnetic fields is therefore exempt from the testing requirements for human exposure to electromagnetic fields under the safety aspects of the R&TTE directive per EN 50371:2002 The emissions from the front face of the MDU are also below the recommended maximum permissable exposure levels specified in IEEE standard C95.1-1991. In fact under normal pulsed operating conditions, measured at a distance of 1 mtere in front of the MDU, the emissions are a factor of 194,000 below the recommended maximum levels.
הייתי רוצה לדעת האם בטוח לשים את הגלאים האלו מחוץ לחלון חדר שינה / ילדים. ומה המרחק שיש למקם את המיטה מהחלון.
תודה,
סגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מומלץ לשמור על מרחק
רם דישון29/09/2009של מטר אחד ממיטות הילדים למשדר של האזעקה.
ישנה שאלה נוספת: האם האזעקה פועלת כאשר הילדים ישנים/נמצאים בחדר? למיטב ידיעתי לא, כי אז כל תנועה שלהם תפעיל אותה. לכן, אם היא אינה פועלת- מגבלת המרחק אינה קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגלאי הוא חיצוני!
סגלית30/09/2009לכן יפעל במיוחד כאשר הילדים ישנים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במקרה זה
רם דישון30/09/2009המצב הרבה יותר טוב:
1. הגלאי לא מכוון לחדר אלא החוצה.
2. הקיר מנחית את הקרינה, לכן אם היצרן כתב שבמרחק מטר הקרינה נמוכה, כעת היא מגיעה לערך זה במרחק 2-30 ס"מ מקיר החדר.
לא נראה לי שיש בעיה בטיחותית כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי מאוד
סגלית30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלורצנט מהבהבטלי28/09/2009
שלום ושנה טובה
אני בתחילת הריון ובמשך כל היום הייתי בחדר בו הפלוצנט הבהב - לא נדלק בכלל, אך הבהב. האם מהבהוב של פלורסנט משתחררת קרינה שיכולה לסכן את שלום העובר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין שום קרינה ושום סיכון.
רם דישון28/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CTא28/09/2009
למרבה הצער עקב מחלת קרוהן, נחשפתי במהלך החיים ל:
1. בדיקת בריום בגיל 14.5.
2. בדיקת CT בטן לפני חצי שנה (אני בן 21).
(כמעט ואין לי נסיון כלל עם תרופות קבועות וכעת לאחר ניתוח מוצלח אני מרגיש בריא)
לפי מה שחישבתי, בהתאם לרשום באתר של ה FDA, הפגיעה המצטברת ברקמות היא
בערך 20mSV.
רציתי לשאול מבחינה סטטיסטית, מה הסבירות שאחלה בסרטן? ובאיזה גיל?
האם הבדיקות הנ"ל מחייבות בהכרח שכל התאים בגוף שלי נפגמו ברמה הגנטית?
מה לגבי התחדשות התאים במהלך החיים? האם המערכת החיסונית יודעת להתגבר על תאים
פגומים אילו, ובמקביל הגוף מסוגל לייצר תאים בריאים אשר יחליפו את אלה?
אני אוכל מזון לא מעובד, אורגני וטבעוני בלבד (ללא מוצרי חלב ובשר)
עושה ספורט מידתי כל יום ,משתדל לצמצם חשיפה לקרינת השמש ושותה מיץ חמוציות אמיתי.
האם דרך חיים זאת יש בה כדי לחפות באופן משמעותי על נזקי הקרינה?
=====================================================
אחרי הניתוח שעברתי והקרינה שאליה נחשפתי, אני כל הזמן חי בחרדות,
כל עניין של הכחשת המוות לא קיים אצלי, וזה ממש מטריד אותי.
שמעתי שנערך מחקר בשניידר, שגורס כי באחוזים מאוד גבוהים חשיפה לקרינת CT
מביאה לממאירות.
כתוב גם באתר של ה FDA שרמת חשיפה כמו שלי, שקולה לרמת החשיפה ביפן עם תום מלחמת העולם השניה.
אני כל הזמן חי בלבטים האם לתכנן את החיים שלי קדימה, או לנצל את הרגע כי הסוף באופן יחסי קרוב.
(אני תכף מסיים תואר בהנדסת אלקטרוניקה ואני מפתח תכנה במקצועי).
אני מודע לזה שזה לא טבעי למישהו בגילי לפתח מחשבות כאלה.
אבל אחרי חצי שנה בה הסתובבתי עם צינור ניקוז בבטן, במסגרתה גם הפסקתי לאכול מזון אנושי (מודולן) עקב פיסטולה בבטן,
הפרספקטיבה שלי השתנתה.
אני אשמח לקבל הארות בנושא (אם קימות כאלו) שאולי יפיגו לי את המתחים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפסיק להתעסק בממאירות
ד``ר דני וולף29/09/2009הבדיקות שעברת היו מחויבות המציאות, בלי זה לא היית מאובחן, ולא היית מנותח.
בשאלות הקבועות שאלה מספר 9 ישנה בדיוק רמת הסיכון שלך ללקות בסרטן, לגבי 20 מיליגאוס 1:1500 וזה רחוק מאוד מהסיכון ביפן.
אל תחפור בנושא הזה, תמשיך באורך החיים הבריא שלך, ולא יהיה לך סיכון גדול יותר ללקות בסרטן מאשר לי.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהעדי28/09/2009
שלום,
יש לי ארון חשמל בבית ששיך רק לדירה שלי.ברצוני לשאול האם קיימת קרינה??
תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במרחק 60 ס"מ עד 1 מטר לא
ד``ר דני וולף29/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמריםרוית27/09/2009
האם תוכל להפנות אותי למאמרים בנושא שמאשרים את הסיכון בשימוש בטלפונים אלחוטיים (לא סלולריים).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמרים
ד"ר זמיר שליט"א27/09/2009מי שממש חקר בעייה זו הוא עמיתי וידידי פרופ' לנארט HARDELL , מדען דגול משוודיה.
כדי לקבל את מחקריו, יש להקליד את שמו בחלון של גוגל, או בחלון של אתר PUBMED (אתר הספריה הממוחשבת של מכון הבריאות הלאומי האמריקני NIH ), בצירוף עוד מילת מפתח כגון ELECTROMAGNETIC או CELLPHONE, וכיוב' ותקבלי את מחקריו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרנספומציה בחניון תת קרקעישלומי27/09/2009
אני מתכוון לרכוש דירה חדשה בבניין שבו בחניון התת קרקעי יבנו חדר טרנספומציה, האם חדר זה עלול לסכן את בריאותי או להוריד מערך דירתי (קומה 5) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר טרנספורמציה...
ד"ר זמיר שליט"א27/09/2009לך לא יהיה סיכון בבית זה, אולם לדיירי קומת הקרקע שממש מעל החניון תהיה בעייה רצינית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת סיטיגלית25/09/2009
שלום רב
בתי עשתה בגיל 19 פרוטוקול אבנים על פי המלצת אורולוג.
כעת היא בת 20 ובגלל כאבי בטן מתמשכים שלח אותה הגסטרואנטרולוג לסיטי אנטרוגרפיה. כאשר הבעתי חשש בגלל הקרינה הוא פסל זאת והתעקש על הבדיקה. כמובן שהבדיקה היתה תקינה. שאלתי : האם נגרם לה נזק ? אני מודאגת. נראה לי שהרופא היה פזיז ומיהר לשלוח לסיטי. (מה שנקרא כיסוי תחת)יש לציין שהיא חיילת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת CT
ד"ר זמיר שליט"א27/09/2009קרינת ה- CT (טומוגרפיה ממוחשבת) היא קרינת X (רנטגן) יותר חזקה מצילום "רגיל". ברור שאינה מוסיפה בריאות, אולם שיקולי הרופא נעשים לגבי תועלת מול סיכון אפשרי, וכאן, כדי לאבחן מה גורם לכאבים, מצא הרופא שיש לסכן משהו, תמורת המידע רב הערך שיקבל.
במקרה זה אני חושב שהרופא פעל נכון בהתאם לנסיבות. יתכן ובדיקת MRI היתה נותנת מידע דומה או יותר טוב, אולם התור שם ארוך, הבדיקה יקרה יותר, וזמן המתנה ארוך יותר, והרופא רצה לקבל את המידע מוקדם ככל האפשר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)